- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warloo93
tag
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Ha szlovákián élsz próbáld meg a sucaroastery-t. Viszonylag olcsó, és egy szlovák hardcore forumon is közkedvelt.
-
Warloo93
tag
Én innen rendeltem 0.4 est.
2hét alatt szlovákián volt. [link] -
Warloo93
tag
válasz
üzenetére
Ezt nem tudom honnan húztad elő, de a dedica egy nem rossz gép. Nekem van egy ami idén lessz 5éves, kolégámé 4 éves. Soha semmi baja nem volt, kicsi pofás gép. Persze nincs lehetőség pid-re, nem melegszik átt magától a kar, nincs opv. De ennyi penzert egyszerűen nincs jobb, és lehet vele húzni klasszikból normalis shotokat. Esetleg egy opv-t bele kellene faragni.
Igaz csak első 2-3évben használtam napi szinten, most csak akkor veszem elő, ha bütykölöm a gaggiát. -
Warloo93
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Mennyire világos pörikkel működik ez a turbo shot-os dolog? Egy sima SJ vel van értelme ilyennel próbálkozni?
-
Warloo93
tag
Nincs valakinél egy új EVO kés, és megszabadulna tőlle? Nem tudok szlovákiára rendelni csak az E típust találltam.
-
Warloo93
tag
-
Warloo93
tag
Sziasztok.
Mitől lehet minden presszómban, ilyen egységes kesernye, mokkás szerű izé? Próbáltam a hővel lejjeb menni egészen 88fokig(víztéríttő lyukban ugyan az a hőmérséklet mind a piden) de mindig ott van. Közepes pörkölés, semmi szén. Őrlő egy mazzer SJ kitudja milyen állapotú késekkel és egy rézcsöves baby. -
Warloo93
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm
-
Warloo93
tag
F64E és F64 Evo közt van valami külömbség? Vagy egy és ugyan az a kés?
-
Warloo93
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Valami hasonlót tapasztaltam én is. Annyira rossz tisztitani, hogy már csak ezért se fogom használni.
-
Warloo93
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Superfine kosárral mik a tapasztalataid? Van egy 14-16grammosom. Érdekelne, hogy milyennek látod sima ims mellet például.
-
Warloo93
tag
Ezt a gyöngyszemet most találtam
Különösen ajánlom figyelmetekbe, azt a mesés víztéríttést
[link] -
Warloo93
tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Szerinten a fekete kimondottan jól néz ki. Aztán majd meglássuk ha több infó lessz róla.
-
Warloo93
tag
Itt az újabb killer. Most a lagom-ot támadják [link]
-
Warloo93
tag
Ha már kosár téma megy.
IMS superfine és nanotech közül melyiket választanátok? Mind kettő 14-16g -
Warloo93
tag
Ezt már láttátok?
[link] -
Warloo93
tag
válasz
roBEEsz
üzenetére
Egy szlovák fórumon olvastam, hogy ha babtartályal használod az őrlőt akkor a babok súlya végett másképp őröl. Ez abban látszódik meg, hogy ha egy adagot őrölsz finomabbra kell állítani az őrlőt.
Őrlőben rohadó babot meg ki tudod küszöbölni valennyire ha a tartály helyett egy csövet raksz fel amibe egy 50-60g bab fér +egy súly kell rá, hogy mindig konzisztensen nyomja a kések közé.
-
Warloo93
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szia.
Írtam privátot
-
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A JE alsó allítású és 25mikron egy lépés ami már sok.
-
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen filterre készült, viszont a visszajelzések szerint presszózni is jó. Leírásuk szerint nem volt hosszú távon tesztelve presszótartományban, ezért inkább csak napi 2-3 ra ajánlott.
-
Warloo93
tag
[link]
Lagoom mini 48mm niche killer
-
Warloo93
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
-
Warloo93
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Magam csináltam mindent rajta.
Azon gondolkodom, hogy egy szilikoncsövet bevezetek a csepptálcába így nem tud majd mellé folyni. -
Warloo93
tag
Sziasztok.
Gaggia baby aljan folyik a víz, valószinűleg ahogy a háromjáratú elenged, valahogy a csepptálca kis füle mellé folyik a víz. Járt már így valaki? -
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem igaz.... Ez jobb
kisseb lépésben álítható. De egyébként igen, szinte nincs is külömbség. -
Warloo93
tag
válasz
tomiie6
üzenetére
S01T-m volt nekem is(igaz kínából), de ahogy írod sok fine, szűk presszótartomány.
Az avx 1065-ról azóta már lemondtam (röviden:szlovák eshop elősször 71€ aztán mikor rendelni akartam már 99€ lett)
Viszont 2nap múlva akciós lessz aliexpressen a Kingrinder K2. 86,5€ [link] 48mm es kés, 0.018mm/lépés. Remélem még idén megjön
-
Warloo93
tag
Sziasztok.
Használ közületek valako AVX 1065 kézi őrlőt?
Ha igen, mennyire presszóképes?
Köszönöm -
Warloo93
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Aztaquva

Három éves lányom nincs ekkora
-
Warloo93
tag
Sziasztok.
Használ, vagy esetleg próbált már valaki 1zpresso JX-et (nem pro) presszóra?
Volt egy xeoleo 45mm kézi őrlőm, hasonló felépíttésű mint a JX viszont ez pontatlan volt. A másik gond, hogy kizárólag egy-két fokozatot volt presszóképes, valamennyire ki lehetett küszöbölni +- 1-2grammal a lefolyást. -
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én annak örülnék a legjobban ha valakinél ihatnék egy két kávét meg körülbeszélnénk az egészet.
-
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én így számolom, de a tobbiek majd megmondják. Én nem tudok jó presszót készíteni

-
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ott van az a leírásban. 16,4*16,4*2,7
-
Warloo93
tag
Esetleg ez ? Egy szlovák fórumozó szerint jól működik az auto stoppere is. [link]

-
Warloo93
tag
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Fejreállítva, nyitott gőzcsappal elindítani a pumpát?

-
Warloo93
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Na kész a szalámi shot.
17g nicaragua rio coco medium light (sca-68). 1hónapos pörkölés, 2 napja nyitottam a zacsit.
4x10g részre osztottam, az első csepptől számiítva 30 másodperc alatt jött le.
1. Brutál erős citromlé
2. Első pillanatban finom édeskés kávé, citrom utóízzel
3-4 nagyon hasonló talán ilyen amerikano feeling kesernyés tucatkávés utóízzel.
Nem lettem okosabb sajnos, de megpróbáltam
[link]
-
Warloo93
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Na ezt holnap meg is próbálom.
-
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem vagy magad. Nálam pl az összes shot keserű, de kegyetlenül.
Eladom a rossi-t aztán beszerzek egy graef-et inkább
-
Warloo93
tag
Használt, vagy használt valaki Rossi RR45 őrlőt közületek? Nem bírok normális italt készíteni. Mindig ott van a kávéban egy erős keserű íz. Utolsó csapolás 17,2g ból 27g ital 18 másodperc alatt, itt is megvolt benne egy gyenge keserűség de jobban inkább csokis maradt. Ha tartom magam az 1:2 es arányhoz legalább akkor egy brutál keserű ital lessz belőlle. Ha csökkentem a hőfokot, vagy gyorsabb lefolyast allítok be, ugyan úgy benne van a keserű íz, csak jön mellé citrom is. Arra gondolok, hogy túl sok lehet a fine az őrleménybe.
-
Warloo93
tag
válasz
Parci
üzenetére
Kisváros szélén lakom, kertes házban. A mögöttünk lévő utca az utolsó, de még csak vadnyulat láttam erre kószálni, isten ments a vaddisznóktól
.
De nálam is akad munka bőven, van itt vagy 7-10köb beton,tégla miegymás törmelék, meg minden féle szemét plusszba. De ezzel már megvárom hogy kitavaszodjon.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900XT 20GB Be quiet Pure Base 500FX EVGA750W
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. Szobahőmérsékleten +-1 fok eltérést mutatnak egyébként, jól meghülyített.
kisseb lépésben álítható. De egyébként igen, szinte nincs is külömbség.