Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Attól kérdezném, aki járatja az Impresso classic kávéit. Sokan mondtátok, hogy a Brazil – India az jó, talán jobb is, mint a sima Brazil.
Egyszer már vettem az említett blendet, de nem sikerült jó shotokat húznom... Kezdő voltam.
A Brazil nagyon kezes, mert nagyon nehéz elrontani. Ha normál recepttel főzöm, ha profilozok, és hosszabb ideig tart, míg lejön, ha előáztatok... Nem nagyon van rossz eredmény, csak más íz...
Na most a Brazil - India blenddel eddig zero. Vagy kesernyés lecsengés (leginkább profilozáskor), vagy íztelen lesz az eredmény. Nem jön át egyik megjelölt ízjegy sem.
Elrontok valamit, vagy ettől többet remélek, mint ami valójában?
Véletlen, vagy nem, specialty kávéiból eddig 2x rendeltem, mindegyik csalódás volt. Miközben a sima Braziljuk a legjobb ebben a kategóriában.
-
MPowerPH
félisten
válasz
impresso-G.
üzenetére
Félreértés ne essék, nem is igazán ellenetek szól. Bár a csomagolás lehetne 21. századnak megfelelően 100% lebomló, környezetbarát. Nekem ez a legnagyobb problémám a termékkel. Egyébként ahogy már írták, biztosan van piaca. A kávévizet bekeverve is árulják, eladják, van is rá kereslet. Volt cégemnél felvetettem beszerzési listára, volt raktárkészletünk, mert a partnerek tőlünk vették.(miközben vasalat nagykerként üzemelt)
Az, hogy a használata nem érint például engem, megint más kerdés, és e mellett drágállom is. De környezetvédelem szempontból az otthoni vízkeverés sem jobb, ha az ember flakonnal veszi a desztvizet.Nálunk sok kv fogy, az 5l -es desztvíz 2,5-3 hétre elég kb.,(Bianca is eszi rendesen...) így ezekkel a tasakokkal nem mennék sokra. Nem oldatot csinálok, mindig az aktuális 5l -hez keverek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nem érted. Semmi gond a promózási eljárással. Ez talán a legjobb módszer arra, hogy a rendszeres vásárlóknak bemutassad az új termékedet. A lehúzást nem erre írtam. Basszus, marketingen végeztem, tisztában vagyok a piac működésével és a piaci szokásokkal.
Jelenleg az otthoni keveréssel sem vagyok kibékülve, mert gyártom az 5l -es műanyag flakonokat, amik szintén szennyezők, mivel nem visszaválthatósak.
Idén reményeim szerint bent lesz a házban a komplett szűrő rendszer, és a kávévizet is megtudom oldani a ezen az úton, nem kell a DM -be járkálnom. -
MPowerPH
félisten
válasz
verti1
üzenetére
Igen, félreérthető volt a hozzászólás indítása. Impresso mindig így csinálja, ha van egy újdonság, akkor promózzák, elküldik a vásárlóknak a mintát. Mikor felvették a kapszulás kávét a kínálatukba, ugyan ez volt a gyakorlat.
A gyakorlattal sincs probléma, mert ügyesnek kell ahhoz lenni, hogy valaki 300%-os árréssel piacképes maradjon. Ettől még véleményem lehet az ilyen gyakorlat ellenében. -
MPowerPH
félisten
válasz
Toobee
üzenetére
Rendben, akkor tovább megyek, csak hogy más megvilágításba helyezzem a dolgot. A csomagban lévő keverék értéke 1Ft. A csomagolás 40Ft, a szállítás legyen 1Ft. A csomagolás környezeti terhelését akár még jelentősnek is mondható a bekerülési értèkhez viszonyítva, mert nem környezetbarát. A gyógyszertárban papírzacskóban kapom ugyan ezt.
Értem én, hogy az újgazdagok tojnak mindenre, és van pénz lóvéra, ami mellett ilyen 'madárfogók' fel sem tűnnek, de attól még a realitások talaján illik maradni ott fent is. Ebben a formában nem is engedélyeném a piacra hozatalt. De mit vár az ember, mikor valaki műanyag zacsiban eladott, saját maga előállított metán gázból is megél, mert azt is megveszik? Akkor annak is van helye a piacon. Vagy csak beteg a társadalom?!
Az általad hozott példák pedig nagyon nem álltak meg saját lábon. Nem tudtam azt sem, hogy a karbonváz gyártása otthoni körülmények között a kávévíz összetevők kikeverésének a nehézségi fokával vetekszik. Ma is tanultam valamit eme réteg gondolkodásáról.
Részemről ennyit erről a témáról. -
MPowerPH
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
Nem úgy gondoltam a lehúzást... Most adtak egy mintát, ez oké. Csak maga a házi recept jóformán ingyen van, mert egyik összetevő sem egy vagyon, leszámítva a desztvizet. De az ide is kell.
Tetszik érteni? Bemész a gyógyszertárba, és kapsz 100l vízhez valót potom pénzért.
-
MPowerPH
félisten
Megkaptam ma az Impresso rendelésemet, és raktak a csomagba kávé vizet.
Fogalmam nincsen, mibe kerül, mennyivel más, mint a most kevert vizem, amibe csak keserűsót és szódabikarbónát rakok.
Gondolom lehúzás, de itthon ugyan úgy kikeverhető.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kmarci25
üzenetére
Kösz a visszajelzést. Akkor ezt passzolom, mert a keserű az egyetlen íz, amit nem keresek. Impressotol nekem nagyon bejön a Brazil vonal. Choco Madness a másik, ami nagyon átjött ízvilágra, de most már olyan áron van, hogy akkor már inkább megtoldom, és CasMo specialty.
-
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Megkóstolom.... Begurultam az Impressora. Volt Márciusra 15% kuponom, de hó elején vettem 2kg -t a Brazil Samba -ból, mint mindig. Gondoltam elhasználom a kupont. 20.000Ft fölött a szállítás ingyenes, de ahogy beadom a kupont, már fizetős.
Akkor gondoltam, kipróbálok mást, máshol. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok. Ráakadtam erre a Röast nevezetű kávé boltra. A sima Brazil, amit az Impressotol szoktam venni ezeknel 1700Ft -al olcsóbb. Valaki próbálta már, finom is?
-
MPowerPH
félisten
válasz
bbuffy
üzenetére
Lattam, hogy volt, akinek 1 ev alatt szetrohadt az e61 fejegysege a Biancan. Gondolom az sem veletlen. Most vagy felhasznalas/viz problema, vagy hibas volt, passz.
Lehet mazlim van, es belenyultam.
A kis gyuruket megcsinalom, de kell vegyek kulcsot hozza. Olyat, ami keskeny feju. Es kell 2db. Neztem boltban, valami 15.000Ft -ot kertek erte.
Szoval keresgelek tovabb, mert ezzel nem akarok szervizbe menni.A tartalyokban nem tudom, hogy a visszasozott viztol alakul e ki vizko. Bar egyszer mar vizkotelenitettem, igaz nem nyitottam fel, hanem a gyari utmutato szerint.
-
MPowerPH
félisten
Nem tudom, lehet e itt ezt kerdezni, ezert off -ba teszem. Szoval lassan 4 eve, az itt elmondottak alapjan vettem meg a Biancat. Imadom azota is, elegedett felhasznaloja vagyok. Leszamitva a 3db epdm gyurut, amik valamiert elporladtak az e61 ketreszes egysegeben, es bar kaptam 3db cseret, odaig nem jutottam el, hogy kicsereljem, mert nincs annyira vekony feju kulcsom, egybol 2db. 36.000 -ert meg nem veszem meg kompletten.
A gep ezen kivul spot on, semmi baja.A kerdesem arra iranyulna, attol fuggetlenul igy lassan 4 ev hasznalat utan erdemes e elvinni egy kavegep szervizbe, kipucolni a bojlereket? Atnezni, nincs e halalba korrodalva az e61 feje?
Csak dm desztvizbol visszasozott vizzel van, es volt a multban is hasznalva. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
24 oras cold brew szurese eleg durva. Sokaig tart... Hol rontom el? Most mondjuk lett 27 ora, mert tegnap 11 -kor kevertem be, es csak ma delutan volt idom leszurni. Olvastam, hogy inkabb 16 oras extrakcio az idealis, de eddig mindig tulcsusztam, nem is kevessel. Ezert is rakom hutobe.
Hutobe teszem, az problema?Maga az ize rendben van, tiszta, nincs keseruje, csak a kave jellegzetes gyumolcsos izvilaga marad.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Toobee
üzenetére
Cold Brew, esetleg ha elkezdem vegre, filterre biztosan marad, De jo lenne mar egy elektromos alternativa... Persze tudom, hogy van alternativa, csak az mar magasabban aron van a mostani ingerkuszobomhoz kepest, foleg igy teljes hazfelujitas kezdeten, ahol a fillereket is szamolom.
Nem nezegetem, SJ -t megvettem, megcsinaltattam, eladtam bukoval. NZ -t megvettem, kiprobaltam, nem hozta, amit vartam, eladtam, mondjuk legalabb nem buktam rajta, de lett egy uj C40 -em. -
MPowerPH
félisten
válasz
Toobee
üzenetére
A testet piszkosul hianyolnam, es en nem a SJ es NZ utan irom, mert az szamomra borzalmas volt, hanem meg mindig a jo oreg C40 utan.
Elvagyok, eltekergetem, amig maximum kettonknek kell. Akkor van baj, ha vendegek vannak. Szoval majd kell talalnom alternativat, es mindezt ugy, hogy megmarad a jol megszokott osszetett, testes, de mindekozben edeskes izvilag.
Eddig a DF64V, majd a DF83V volt a megvaltas, aztan olvasom, hogy megsem?! -
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Erre en is kivancsi vagyok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cathfaern
üzenetére
1:8 -at irt egy kulfoldi kaves oldal simanak, koncentratumba pedig 1:4 -et. De ugyan itt volt az 1:15 is, mert nem lesz olyan intenziv. Csak ezert csinaltam 2 fele arannyal.

A 24 orat azert kerdeztem, mert ma reggel csinaltam, de idom csak kb. holnap koran delutan engedi, hogy leszurjem.Aprosagok... Most megszaglasztam, es fantasztikus az illata. Alig varom, hogy delutan kortyoljak belole.
-
MPowerPH
félisten
Na, csinaltam 2 cold brew -t. Vegen 50 klikkel, ami a cupping felso, cold brew also hatara a C40 -en. Aranyokra talaltam tobb variaciot, 1:8 -tol 1:15 -ig.
Lett egy 30g:500ml, es csinaltam egy tomenyebbet, az 20g:200ml.
La Cristalinat hasznaltam, Bombe -vel meg varok par napot, mert friss.
Felesegem biztosan rak bele tejet, neki az erosebb lehet a nyero.
24h az kobe van vesve? Ha varok vele 32 orat, az problema? -
MPowerPH
félisten
válasz
lazoltan
üzenetére
Az lesz, kiprobalom az ajanlott beallitas finom tartomanyaban, melle pedig csinalok french press kozepe koruli finomsaggal is, ahogy forumtars alattad irta.
Tulgondolok mindent, espressonal is sokaig tartott, mire zold agra vergodtem. Mondjuk csak azert, mert lecsereltem az elso C40 -em. -
MPowerPH
félisten
válasz
lazoltan
üzenetére
Most nezem,mit ir a gyarto abeallitasra. Cold Brew -ra inkabb az 58-80 -as tartomanyt irja, mig Brikkara 28-40 kozotti klikk. Ennyire durvara kell cb -hez orolni?

-
MPowerPH
félisten
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Van itthon most Bombe meg La Cristalina is, azoknak az izvilagahoz nagyon illene a c.b., szoval akkor raprobalok.
A masik kerdesem az lett volna, hogy utana filter papiron at kell e szurni, vagy french press.Jolida: Na, cascarat is vettem anno, es nagy kedvenc lett, igaz en melegen iszom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Cupping szemcsemeret? Segits ki, mert ezt nem ertem. Ez Comandante red clix -en mit jelent? A filter beallitas?
Csak CM rozsaszin van itthon jelenleg is, ami nem a hetkoznapokra van.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Cold brew -nak mar regota neki akarok allni, de soha nem fekudtem ra. Mar a daralo beallitasa es az aranyok sem mennek.
-
MPowerPH
félisten
A Beloya -t kostolta valaki? Megerhet egy probat?
Lesz Bombe is, az meg porkolesre var. Nincs azzal sem tapasztalatom, tavaly a vegen nem rendeltem meg. Valaki? -
MPowerPH
félisten
Cold brew keszitesben kernek egy minimal segitseget. Tegnap ittam egy nagyon finomat Pecsen, Casmo kavebol keszult. Nagyon jol esett, frissito volt.
Most raszannam magamat, de nem nagyon van kiindulasi alapom.
-
MPowerPH
félisten
Vettem 2kg Brazilt az Impressotol, akcios volt. 1kg -t lefagyasztanek. Friss porkoles, szoval fagyasztas elott ugyan ugy pihentessem 1 hetet, vagy igy mehet be a fagyoba. Ebben az esetben ha kesobb kiszedem, kell pihentetni, vagy egybol ihato?
-
MPowerPH
félisten
Vegre ujra van La Cristalina elerheto. Het elejen rendeltem is 1kg -t, espresso porkolessel, mar 3 hete nem ittam kavet, jo lesz ujra ezzel nyitni.

Na most paran irtak korabban, erdemes lehet filter porivel kiprobalni a Biancat. Meger egy kostolot, vagy az nem valo espressonak? -
MPowerPH
félisten
válasz
pető bá'
üzenetére
Elore orolt, igen. Akkor megprobalom kotyogosba.
En sem tamogatom az ilyet... A szaga is taszito, de szereti ezeket a vackokat. Mindig azt hallgatom, huganak a kapszulashoz milyen kavek vannak.
Gondoltam meglepem.
Bezzek az El Refugio bejon neki. Mondom, azt fozze le a hugod a kapszulasban.
Valaki irta korabban, hogy ne rakjak az orlobe izesitett kavet, mert utana benne marad az aroma.
qvik27: Irok.

-
MPowerPH
félisten
Husvetra felesegemnek vettem izesitett Frei kavet.... Bananos-csokist.
Nem szivesen, de ez van, szeretett volna valami ilyen vackot.
Na most beleraktam a portafilterbe ebbol 17g -ot, es 2 bar-on atspriccelt rajta a viz. Felejtsem el, hogy presszogepben lefozom? -
MPowerPH
félisten
válasz
billyjoe
üzenetére
Mindenkinek mas a kedvelt izvilaga. En pl. Impresso classic vonalon csak a Brazilt veszem, mert a tobbi nem annyira finom. Itt meg sokan a Brazil-Indiara eskusznek, ami nalam maximum a 3. a kinalatbol.
Egyebkent az orlo/kes biztosan kozre jatszik. Probalok kolcsonbe kerni egy DF 64V -t SSP kessel, mert nem akarok proba nelkul befektetni, majd pofara esni, hogy nem azt hozza, amit varok. Jollyn igy is buktam, NZ hala egnek elment buko nelkul.
-
MPowerPH
félisten
válasz
billyjoe
üzenetére
Megjott. Az elso huzas nem sikerult jol, mert az orlo a Brazil -ra volt beallitva. Na most ennel a tetelnel finomabbra kell allitani a C40 -et. Igy nagyon gyorsan atfolyott(-volna), redukaltam a nyomast karocskaval. Es sajna volt channeling is. Ennek ellenere nalam zero kesernye, kicsit megerjedt tropusi gyumi, Cognac nagyon kijott igy is. A mandula viszont nem mutatta magat.
Talan este huzok meg egyet, finomhangolva. -
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A CM -nel ittam eddig a ketto best speciality kavet. La Cristalina, es Riripa.
Azota annyi csalodas ert ezen a fronton, hogy nem is vettem dragabb kavet, Impresso fele Brazilt iszom.Remelem iden is lesz mindegyikbol. Inkabb bevasarolok. Riripa meg van a fagyoban par adag, csak unnepnapokra tartogatva. Brutal finom, most is azt kortyolgatom, es fenomenalis.
-
-
MPowerPH
félisten
Helo,
Impressonal van fent egy uj kave. Colombia El Refugio
Kostolta mar valaki?
Izjegyek alapjan savas, de edeskes jellegu. -
MPowerPH
félisten
válasz
JózsefK
üzenetére
En is szigetelo szalagot hasznalok az allithato kulcson, hogy ne karcolja. De ezeknek nem keskeny a pofajuk. A belsore rafogva takarja a kulsot is.
Akkor jol gondoltam, 3db tomites, AVX -nek van 2db.... Allithato kulcsbol veszek keskenyet, tomitest meg akkor nezek mashol.
-
MPowerPH
félisten
Ezt vajon mivel tudom szetszedni? Agyon kellene csapni azt, aki ezt igy megtervezte. Plusz 0.5cm -el hosszabb felulet nem vagott volna oda a koltsegvetesnek.
Biztosan a belso EPDM tomites adta meg magat, mert fekete darabkakat banyaszok ki onnan, ahol a tomitesek vannak. -
MPowerPH
félisten
válasz
JózsefK
üzenetére
A tipp jo volt.
Egyebkent nem szedtem ki a kicsi huvelyt, nem piszkaltam.
Juttattam oda tobb zsirt, most mar szepen felcsuszott a tengelyen, kezzel ra tudtam csavarni, forgott rendesen. Ellenben miutan megszoritottam, a kar megint feszes lett. Eloszor csinalt ilyet, bar nem kell gyakran szetszedni.
Megeshet, hogy cseres lesz, bar nem ertem az okat. Nem kopott maga a tengely sem. Raadasban belul is szep a kromozas, nem tunt el, nem szinezodott el.
-
MPowerPH
félisten
Jart mar valaki ugy, hogy a nagy menetes rogzitoelem, ami racsuszik a bronz tengelyre, az szorul?
Szet lett most szedve, zsirozva. Mar lefele is nehezen jott, de felcsusztatva nagyon nehezen tudom forditani.
-
MPowerPH
félisten
Vettem CM -es tesztporit. Azt lehet tudni, hogy mi a kave fajtaja? Tudom, hogy direktben noname -kent kezelnek barmifele tesztporkolest, ami szerintem hiba...
Csak mert nagyon-nagyon finom, szep apro, de kover szemek, hasonlit az anno Awakentol rendelt Kenya Kainamui PB -re. Enyhen savas, nagyon edes.
Ha tudnam melyik az, rendelnek a kiforrott termekbol is, de igy nehez.
-
MPowerPH
félisten
Most igy elhagyva a 2 hetet, hatarozottan jobb lett a Brazil-India. De a sima Brazil, vagy a Choco Madness igy is fenyevekkel jobban bejon. De ez izlesfuggo, mindenki mast szeret.
Kellemes Karacsonyt mindenkinek.
-
MPowerPH
félisten
Csak azert kerdeztem, mert a sok lyukra futas utan nagyon torpolok egy DF64V -n, SSP Espresso -val, mivel nalam csak az megy. Persze a Lagom P64 lenne a tuti, ott nincsen csalodas, de sajnalom ra a penzt. Viszont igy benne van, hogy megint lyukra futok... Jah, es ott a DF83 is.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nagyon keseru a vegeredmeny, a bolti szetegetett Tchbio Barista vonalat hozza.
-
MPowerPH
félisten
Irtatok az Impressotol a Brazil-Indiat, hogy jo. Eddig ugy allok, hogy megy a komposztalloba...
A Brazil nagyon finom, itt valahogy nem all ossze a vegeredmeny. 93 fok sok neki? 25s alatt jon le a kivant mennyiseg, nincs eloaztatas.
Vagy a 8 nap pihentetes keves volt neki? -
MPowerPH
félisten
Impressotol a sima Brazil nagyon finom. Nem tudom eldonteni, hogy ez, vagy a Choco Madness a jobb. Mar az elso huzas gyonyoruen lejott, finom volt. Zero keseru, kellemes magvas csokis iz, jo vastag cremaval. Mukodik eloaztatassal, eloaztatas nelkul, lassu vagy gyorsabb lefolyassal is.
Melle jott 1Kg Daterra Sweet Collection, amivel jelenleg nem tudok mit kezdeni. Nem tudom mit rontok el... Probaltam kulonbozo orlesi finomsag mellett jatszani a lefolyasi idovel, hosszabb rovidebb eloaztatassal, a nelkul. De nem domborit semmilyen teren sem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pető bá'
üzenetére
Megnezem. Invesztalni addig en sem akarnek semmibe, amig nem ittam jot. Magamat ismerve nem fog izleni. Bar pont egy olzan frenchpress van is valahol a lomis szobaban, anno kaptam eletmento megoldasnak, de nem valt be. Teszem hozza, bolti kaveval, nulla utanajaras mellett.
pythonubung: Eddig amit kerestem a kaveban, az a kremesseg, testesseg. Vagy akkor a gyumolcsos, speciality vonal.
Most nagyon rakaptam az arab/torok kavera, neha az is jol esik.mod: Csak kivancsisagbol, valaki kostolta mar a CM birthday edition -t? Nekem ez mar tul vana megfizetheton, de ha erdemes megkostolni, akkor szetdobnam ismerosokkel a 400g -ot.
-
MPowerPH
félisten
válasz
lojzi1
üzenetére
En is UK -bol hozatnam, Karacsonykor ismerosom bedobna a borondjebe. Mivel egyszerre sokan reagaltatok, es pozitivat, igy lehet tenyleg nezek magamnak.

Kozben merlegeltem, es ma jott az Impressotol 1-1Kg Brazil es Daterra Sweet Collection, mert azt olvastam, brutal finom. Klasszik vonalbol majd szepen lassan megnezem a masik kettot, amit irtatok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
vendingo
üzenetére
En rugoztam rajta sokaig, csak nincs meg, hogy mikeppen tudsz vele kulonbozo porkolesu kavekat ugyan olyan jo eredmennyel lefozni, mikozben a viz homersekletere nincs kontrollod.
Ez megint olyan, hogy veszek egyet, es nem adja ki... Ahhoz draga. E61 az nalam marad, de a Brikka helyere jonne/jott volna. Csak ketszer meggondolom, leven tenyleg nem olcso.
Ezert kerdeztem.
A Brikka az maximum elfogadhato szintu kavet produkal, es nem presszot, csak a kompattsaga leven tartottam meg. Ma mar inkabb iszok torok kavet helyette.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pythonubung
üzenetére
&qvik27: Jol megkevertetek.
Rendelek a Kindeng Mill -bol is, bekockaztatom, hogy nem lesz nagy durranas. A 3 classicbol 2 -ot kiprobalok, unnepekig le lesz tudva a kv. -
MPowerPH
félisten
Kezdek kifogyni a speciality kaveimbol, es nem nagyon talalok alternativat. Probaltam mar tobb helyrol, ugyan azon orszagbol szarmazot, azonos feldolgozasi moddal , de egyik sem utott nagyot kettot kiveve. Mindegyik CM -es volt.... La Cristalina, es a Riripa.
Valami tipp alternativanak, amit erdemes lehet megkostolni, es hasonlo izorgiat kapok? Sajnos egyik sem vasarolhato meg, es lassan kifogyok a keszleteimbol.ui.: PY fele Choco Madness es a Grandy Arabica nagyon finom volt ebredesre, szoval ez a tipp bejott, mindig lesz beloluk a fagyoban. Ezen a vonalon most kiprobalok egy Impresso fele Brazil -t es a Sweet7 blend -et is, remelem azokkal sem nyulok melle.
-
MPowerPH
félisten
A tamper, disztributor, WDT, puck screen is jol jonne, meg nincs belole... Jah, knock boxom sincs. Persze a nelkul meg lehet elni, inkabb az eszkozok tartojanak es tamper allvanynak vennem.
Tamperbol is a gyari Lelit van, egy ilyen kalibralt rugos pedig sok user errort kiszur.Most mar van helyem a kaves cuccoknak, eddig pont az volt a visszaterto ero, hogy nem tudtam hova rakni.
-
MPowerPH
félisten
IKAPE espresso kit mennyire lehet versenykepes a Normcore mellett?
-
MPowerPH
félisten
válasz
pythonubung
üzenetére
Akkor meg varok vele egy keveset, mert ha veszek belole, akkor csak 1Kg, ugy kevesbe emeszthetetlen az ara, de nem akarok mellenyulni.
-
MPowerPH
félisten
A Papua New Guinea Kindeng Mill -t kostolta mar valaki?
-
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Az életed eltekergeted vele sajnos"
Ezzel a vetel elott elgondolkoztattatok rendesen, de azert nem olyan veszes az.
A Chesnut G1 -nel gyorsabb, es az elso ket szerias C40 -nel is jobb az orlesi sebesseg. Az espresso sem veszes, mert 1 perc alatt marad. A torok kavenak valo powder szintu orlemeny az szivas vele egyedul, mert 2 perc folott van, mig leorolsz 14g -ot. Aki gyors kavet akar, szerintem csak motorosban szabad gondolkodnia.
Inkabb azt hoznam fel hatranyanak, hogy kisebb markuaknak nem kenyelmes, es nem jol hasznalhato azzal a robosztus hazzal, mindenfele fogaspont nelkul. Az ergonomia is egy szempont, es eleg fontos. -
MPowerPH
félisten
CM -nel mennyi ido szokott eltelni, mig ujra lesz elerheto La Cristalina? Vagy az is csak szezonalis tetel?
-
MPowerPH
félisten
En UK -ban hivatalos Delonghi bean to cup szervizes voltam, igy sokaig egy nem olcso ECAM 650.85.MS -el bohockodtam, mert nagy kedvezmennyel megtudtam venni a kepviselettol. Felesegem imadta, mert 40s alatt uzemkesz volt, csak beraktad a poharat ala, meg a carafe -t feltoltve, es mar jott is a latte. Sot, reggel mar ott vart a presszo a poharban, mert felig csukott szemmel telorol mar inditottam. En mindig dupla presszot foztem vele, mert szimplaban nem adta ki, ugy meg ihato volt, de a kremesseg nagyon tavol allt tole presszonak hagyva is.
Addig volt jo, amig ki nem probaltam egy rendes presszo gepet... Aztan a topikban elinditottak a rendes kavek utjan.
Ajanlom, ha van lehetoseged, ugorj be egy forumtarshoz a kozeledben, es megtudod, mirol beszelek.
-
MPowerPH
félisten
Amit az automata ad, az egy erzeki csalodas. Nem tudom Philipsnel hogyan mukodik, de Delonghinal van egy 3 reszes kremesito szelep, ami olyan, mintha cremat produkalna a lefozeskor. A Brikka fele crema -hoz hasonlo, annal azert tartosabb, surubb. Ettol az egesz lefozott kv surunek tunik, foleg az elejen. Parasztvakitas...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Krajcsi
üzenetére
A lefolyast letudom videozni.... De sima olasz presszot keszitek 17g kaveval, C40 -el 18 -as allason daralva. 5s eloaztatas, amit 10s -ig pihentetek. Eleg konzisztens a lefolyas, 25-30s kozott probaltam beloni. A 30s -el lett a legjobb, 88 fok beallitott homerseklettel.
Eloaztatas nelkul meg raprobalok ,mert megeshet, hogy itt az art, nem hasznal.Crema gyonyoru, vastag, tartos, poharra ratapadva vastagon ott is marad. Arabica-Robusta keverekeknel lattam utoljara ilyet, nem semmi. Es az elso probalkozastol kezdve zero a keseru iz, pedig a daralas eloszor egy fokkal finomabb lett.
-
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pedig megoldotta.
Valoszinuleg meg nem pihent a kave sem eleget, ettol fuggetlenul alakul. -
MPowerPH
félisten
Egyenlore meg a Choco Madness nagy bummja varat magara. Vagy a lefolyasi ido, vagy a homerseklet nem okes. Az orlemeny finomsaga szerintem rendben van, 2 klikkel tobb kell neki, mint a vilagosabb CM poriknek.
Btw, most nezem, hogy 87-88 fok az ajanlott neki. En eddig 92 -on hagytam.
-
MPowerPH
félisten
2 szemelyes Brikkahoz milyen hasznalhato szuropapirt tudok beszerezni, ami mondjuk megtalalhato egy kozeli altalanos boltban, drogeriaban?
Erdekel a filter+forroviz kombo
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Minden benne van, amit egy ilyen stilusu kaveban kerestem.
Gondoltam meglepem.

Kesbejaratashoz kicsit draga.
Rendelek a Kindeng Mill -bol is, bekockaztatom, hogy nem lesz nagy durranas. A 3 classicbol 2 -ot kiprobalok, unnepekig le lesz tudva a kv.