- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zen42
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Természetesen, amit csak akarsz ez teljesen rád van bízva.
A lényeg, hogy valami kevésbé harsány, inkább összetettebb ízű, de ne túl világos kávé legyen amivel úgy ítéled meg, hogy érdemes egy ilyen próbát tenni.Bazsee71
Elvileg nem kéne beengednie a levegőt, sőt semmilyen gázt. A szelep általam ismert felépítése mechanikus, olyan mint egy légzőmaszk szelepe csak kicsiben (javíts ki a tévedek), ezért ha bármilyen gázt nem csak oxigént átenged befelé, akkor hibás. Viszont a zacsiknak mindig van egy kis rugalmassága és sokszor tapasztaltam sajnos, hogy befelé is áteresztenek.qvik27
Nem én érveltem a CO2-vel mint tartósító szerrel, de tény, hogy ha CO2 van a zacskóban az mivel nehezebb mint a levegő, megvédi a babokat attól, hogy oxigén kerüljön a közelükbe.
Az általad említett inertgázos védelemmel az a fő probléma, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy csak elodázza az elkerülhetetlent. Többen tapasztaltuk, hogy az ilyen kávé teljesen frissnek tűnik a nyitás pillanatában, de utána valahogy "behozza" az elmaradt időt. Ha fél év után nyitod ki a csomagot és nem használod el még aznap, drasztikusan elkezd ledögleni a kávé.verti1
Egy percig sem vontam kétségbe, hogy a CO2 jó dolog a zacsiban, de ha nem tudod pótolni valahogy kinyitás után akkor csak vallás.
Azt hiszed ott van és védi a kávét pedig nem. A harmadik-negyedik nap után már drasztikusan csökken, és kb két hét múlva teljesen leáll a CO2 felszabadulása és csak a mesterséges pótlás marad. Viszont éppen arra akartam rávilágítani, hogy normális fogyasztás mellett - és ha nem nagyon világos a kávé - ennek nincs igazán jelentősége.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Lego autó dekoráció - RAKD A FALRA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
A lényeg, hogy valami kevésbé harsány, inkább összetettebb ízű, de ne túl világos kávé legyen amivel úgy ítéled meg, hogy érdemes egy ilyen próbát tenni.