Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Én személy szerint nagyon örülnék ha nem csak a VoWiFi jelzés lenne, hanem VoLTE is.
De úgy látom olvasom, ez erősen szolgáltató függő
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
djsunstealer
üzenetére
A One-t is újra jelzi nálam..(kérdés meddig
) [kép] -
martongunar
aktív tag
válasz
djsunstealer
üzenetére
Ez érdekes fordulat egyébként, eddigi megfigyelésem szerint leginkább a T hálózatában volt kifejezetten tiltva a volte kijelzés. Lehet pl. a roaming miatt rájöttek, hogy mégsem rossz az.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
djsunstealer
üzenetére
Xiaomi 15T pro telón továbbra sem jelzi, igaz van LTE hívás, nem lenne rossz a kijelzés, de élni tudok nélküle.
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
nobillgates
üzenetére
Tegnap este óta visszajött (egyelőre csak) a Telekom voLTE kijelzés
[kép] A One (még) nem. -
nobillgates
tag
válasz
djsunstealer
üzenetére
Mindig is működött, de kijelzés nem régóta van. A legtöbbet vowifin használom, az viszont időnként döcögős.
-
martongunar
aktív tag
válasz
kissvendel
üzenetére
Látszik, hogy most nekem régebbi a szoftverem. Ettől függetlenül nekem kényelmesebb lenne, ha megmaradt volna a kijelzés. -
kissvendel
tag
válasz
martongunar
üzenetére
Ha lehúzod az értesítési menüt, akkor ott látod a vowifi ikont
-
martongunar
aktív tag
válasz
nobillgates
üzenetére
Szoftververziótól is függ. Samuk újabb szoftvereiben ha jól láttam, már vowifi kijelzés sincs. Ami azért nem jó, mert ott a számlázás is eltérhet. Csak hívásnál ill. híváslistában jelzi.
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
nobillgates
üzenetére
Az érdekes.
Mindig is voLT(E) rajta? 
-
nobillgates
tag
válasz
djsunstealer
üzenetére
Xiaomi 14 ultra, mindkét SIM one, mindkettőn van VoLTE kijelzés.
-
Landsmann
addikt
válasz
djsunstealer
üzenetére
Nem valószínű hogy visszatér. Szerintem valami bug lehetett a telefon rendszerében. Ennek az ellenkezője is előfordul. Yettelnél van kijelzés. De néha előfordul, hogy elfelejti kitenni, de attól még megvalósulnak a Volte hívások.
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekességet tapasztaltam az elmúlt 1-2 hétben, Xiaomi 14T (Android 16, HyperOS 3.0.4.0. jelenleg) okostelefonnal kapcsolatban.
Az egyik SIM Telekom, a másik One. A telefon menüjében a voLTE kapcsoló mindkettőnél aktív (kijelzés nincs), a szolgáltatás is működik, hívás közben tudok netezni mindkettő esetében. Kb. 2 hete újraindítottam a telefont és láss csodát, mindkét SIM kártyán megjelent az állapotsávban a voLTE jelzés. [kép] [kép] Még fekvő módban is. [kép] Csodálkoztam is, mert eddig ennél a két szolgáltatónál egyiknél sem volt kijelzés semmilyen formában. Nem értek hozzá műszakilag, de aztán 3-4 napja a viharos (balatoni) időjárás során aztan mindkettőnél nyomtalanul újra eltűnt a voLTE felirat, visszaállt a régi rend. (A szolgáltatás működik, mert leteszteltem mindkét kártyán, csak nincs kijelzés)
A "csoda" egy hétig tartott. Majd egyszer újra visszatér? :D Újabb bűvös kód trükk esetleg? Valaki tapasztalt már hasonlót az elmúlt napokban? Köszönöm szépen a válaszokat!
dchard kollega?
-
kissvendel
tag
válasz
kissvendel
üzenetére
Lehet csináltak valamit vele, mert most jónak tűnik.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
nobillgates
üzenetére
Mostanában nagyon vacak az egész vowifi szolgáltatása az One-nak, én is próbálkoztam vele, de el kellett engedni, mert sokszor engem sem lehetett hívni, de én sem tudtam kimenő hívást indítani, így értelmetlenné vált a használata, nem tudom miért jó ez az ONE részére, de ez így használhatatlan.
-
nobillgates
tag
válasz
kissvendel
üzenetére
Nálam is vacakol. Sőt a két one kártya közül az egyiken hol van, hol nincs vowifi. Rep mód ki, be, és helyreáll a rend.
-
kissvendel
tag
Másnál is rosszalkodik a One VoWIFI pár napja? Van hogy nem tudok hívást indítani, van, hogy kicseng, majd felveszi az hívott fél és nem hallok semmit jó pár másodpercig, majd utána oké 1-2 percig, majd elkezd akadni és megszakad a hívás. Kimenő és bejövő hívásnál is ezt tapasztalom. Több helyen / több wifi-n is próbáltam. Telefont újraindítottam, vowifit ki-be kapcsoltam... Frissítés nem jött. A legutóbbi pár hete volt, azóta működött rendesen, csak pár napja csinálja.
-
-
-
válasz
zsolt501
üzenetére
Legegyszerűbb és legbiztosabb módszer: Ha kikapcsolt wifi mellett hívás közben tudsz tovább mobilinternetezni, akkor működik a VoLTE.. Ha hívás közben nem megy a mobilnet, akkor 2G a hívás. (vigyázz, ha dual simet használsz, akkor azzal a mobilnettel teszteld, amivel hívsz)
-
Landsmann
addikt
válasz
Tompika777
üzenetére
Ha a fogadó is VoLTE módban megy, akkor szinte 1 másodperc a kapcsolódás. Ha az nem az, akkor lesz kb 2-3 másodperc. Ha egyik sem, akkor 5-6 is lesz. No meg a hangminőség lényegesen rosszabb. De vezetékes számot kell hívni. Ott is azonnal megtörténik a kapcsolás. Akkor nincs olyan gond, hogy a hívott hogy csatlakozik a hálózathoz.
-
Landsmann
addikt
Ha hívásindítás után szinte azonnal kicseng, akkor van VoLTE. Ha eltelik 3-4 másodperc is, akkor nincs.
-
Zssom
tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Ellenőrizheted úgy is, hogy 1.) kikapcsolod a 2G-t, és hívást indítasz, ha létrejön a hívás, akkor működik a VoLTE, ha nem, akkor nem. 2.) a rendszerinformációknál megnézed az IMS regisztráció állapotát, ha regisztrált, akkor megy a VoLTE (persze, ha a VoWifi éppen ki van kapcsolva), 3.) Hívás közben próbálsz netezni, ha megy, akkor működik a VoLTE, ha nem, akkor nem. A2G kapcsoló nem a VoLTE kapcsoló.
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok
Hogy tudom ellenőrizni a VoLTE meglétét Xiaomi 15T pro készüléken, mert régen a MI9T esetén ez egyszerű volt ott a hívásnál a gyári tárcsázó ezt jelezte hogy VoLTE a hívás, most ezt a Google tárcsázónál már nem írja, ráadásul HyperOS 3 alatt már csak a 2G hívást lehet CSAK kikapcsolni VoLTE hívást kapcsoló már nincs illetve VoWifi-t lehet engedélyezni, esélyes hogy a 2G kapcsoló lenne a VoLTE kapcsoló is? -
Most lett aktív. Az valószínűleg MMS volt.
Yettel és One még nem támogatja.
Az iMessage-el ellentétben ezt a szabvány sajátosságai miatt szolgáltatói oldalon szükséges támogatni háttér rendszerrel ami idő amíg elkészül és mint kiderült az android alapú rcs támogatottság nem megfelelő hozzá, ezt külön szükséges újra megcsinálni.A Telekom is azért kezdte el támogatni, mert a német anyacég (DT) rendszerein keresztül lett támogatott.
-
ioles
tag
Elvileg RCS rendszer IPhone esetén a telekom hálón aktív már. Azt írják elvileg 26.3 verziótól. Azonban tavaly nyáron 18.x verzióval Telekomon már küldtem képeket Samsungra, és mintha ott is RCS volt kiírva. Akkor most igazából mit aktiválhattak? Lehet-e már vajon így Yettel/One is küldeni vagy ez valami nem ismert háttér beállítás (profil stb) lehet?
-
válasz
zelikocc
üzenetére
Az hogy itt néhányan ismételgetik ezt a hülyeséget, még nem teszi igazzá. Én következetesen ugyanazt mondom évek óta ebben a kérdésben: ez a gyártók dolga, mivel más nem tudja megcsinálni. A szolgáltató maximum nyomást gyakorolhat (például nem veszi fel a saját kínálatába az adott készüléket amíg azt fel nem profilozza rendesen a gyártó).
-
-
-
válasz
4Grider
üzenetére
Én nem emlékszek ilyesmire, lehet hogy kimaradtam belőle.
Pedig azért a T az ahol a legtöbb készülék támogatott és működik is. (Nem az összes, hanem a legtöbb) De mindegy is.minden normális oprendszerű telefonra
Ez aztán az objektív előítéletesség mentes hozzáállás
Mindig jót mosolygok az Apple utáló megjegyzéseiden. -
4Grider
félisten
válasz
zelikocc
üzenetére
Kivéve mikor nem. Én még emlékszem több hónapos VoWiFi szolgáltatás kiesésre a Telekomnál. Meg persze náluk adott, hogy a VoWiFi külföldön nem használható. Pont ott, ahol a legnagyobb szükség lenne a szolgáltatóhoz történő közvetlen elérésre.
A szifon nálam kiesik, így One esetén akkor az atom stabil működést javítom minden normális oprendszerű telefonra. -
válasz
4Grider
üzenetére
a One VoWiFi szintén kínai, nem mellesleg atom stabil
Az "atom stabil" kifejezéssel azért vitatkoznék, iPhone esetében használhatatlan.
A fenti kifejezést inkább a Telekomra használnám, arra készüléktől függetlenül igaz a fenti kifejezés.Nem tudom hol tart a sztori, azóta nem próbáltam, mert már nincs türelmem. Valaki tudja, kijavították már a One VoWiFi profil hibáját iPhone-okon?
-
4Grider
félisten
válasz
Avayasoft
üzenetére
A one-nál és telekomnál elég stabilan működik, de abból indulj ki, hogy ez egy kiegészítő szolgáltatás. Tény, hogy nem minden VoWiFi képes telefonban van benne az összes szolgáltatói profil. A VoWiFi-nek semmi köze nincs a Viber és társai által használt szolgáltatásokhoz, VoWiFi-vel a szolgáltatód maghálózatához csatlakozol és nincs köze a saját mobilnet hálózathoz (max. ha másik eszköz/sim tálca mobilnetjét osztod meg felé).
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
tibor23
üzenetére
Én azt hittem, hogy ez a vowifi az egy tök egyszerű funkció, mert a Viber és társai kb 10 évvel ezelőtt már meglépték ezt. Valamint miért bonyolítanák túl?
Hát röviden, mindenen elhasal: a telefonban nincs benne az adott szolgáltató profilja, a vezetékes intetnet szolgáltató nem támogatja, és ott a saját mobil szolgáltató hibái is...
-
tibor23
senior tag
Nekem 2 telekom kártyám van egy Samsung A52S-ben, otthon T optikás wifi (fritzbox routerrel), de a második kártyahelyen instabil az ims regisztráció, 1-2hetente leakad, és csak repülő módtól vagy újraindítástól javul meg. Ilyenkor gsm hivás megy csak. One kártyával is ugynez van. Van, hogy az 1. kártya is leakad, vagy nem vagyok hívható one hálózatból ha vowifin vagyok. Már felhagytam vele, hogy nyomozzak utána mi a hiba, mert összefüggést nem látok. Szerintem még mindig nem egy atomstabil feature a volte és főleg a vowifi.
-
thomas77
senior tag
válasz
zelikocc
üzenetére
Kicsit sokáig tarott, mire neki tudtam állni letesztelni ezt a megoldást.
A lényeg: EZ TÉNYLEG MŰKÖDIK!
Samsung A35. Kiválasztom a Vodafone UK-t (mert azon nem megy a Magyar Telekom féle roaming), egy másik telefonnal osztok magyar One mobilnetet és a Samsungon tényleg megjelenik a VoWifi ikon. A hívás is megy, ahogy kell!
Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy repülő módba kapcsolva azonnal elszáll a VoWifi. Természetesen angol IP-vel is azonnal megszűnik.
De ahogy zelikocc írta, úgy tényleg működik!
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
martongunar
üzenetére
Bármi lehet, de ha le akartak volna rázni, akkor nem egyszerűbb lett volna azt írniuk, hogy nálunk minden rendben, fordulj a Yettelhez!?
Kínai a Yettel rendszere, ott lehet máshogy "működik" a vowifi, ezért lehet valami általános probléma áll fenn.
De akkor miért az ügyfélnek kell ezt kinyomozni?

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- 3D nyomtatás
- Microsoft Excel topic
- Fecogame: Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Robotporszívók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Látszik, hogy most nekem régebbi a szoftverem. Ettől függetlenül nekem kényelmesebb lenne, ha megmaradt volna a kijelzés.
Mindig is voLT(E) rajta?
A "csoda" egy hétig tartott. Majd egyszer újra visszatér? :D Újabb bűvös kód trükk esetleg? Valaki tapasztalt már hasonlót az elmúlt napokban? Köszönöm szépen a válaszokat!
?
rendben.

tomp