Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz HSM #99222 üzenetére

Kis kiegészítés, hogyan is néz ki a perem különbség:

Bal oldali a gyári, ezen van belül egy meredek ívű kupola, majd laposan megy kifelé, majd azután hajlik le a perem széle. Az IMS perem felső része viszont egyenletesen íves, gömbölyű a széléig. Azt gyanítom, emiatt picit máshogy fekszik fel a gyári szűrőtartó karomra, és itt veszik el néhány tized mm, ami miatt nehezebben megy a kar a szokott, zárt állásába. Egyébként képek alapján a többi márkás szűrő perem kiképzése is az IMS-éhez hasonlít, pl. VST, Reneka, tehát emiatt nem kellene szerintem, hogy jobban amortizálja a kartömítést. Egyébként a szűrő minősége szerintem teljesen rendben van, egyenletesek szemre a lyukak, jól megmunkált a fém, és én a nanotech bevonatot is praktikusnak találom, tényleg könnyebb takarítani.

#99223 mgy : Külföldről is be lehet szerezni, kis pici valami, általában úgy nem drága a posta. :D

#99225 Parci: Finomra kell őrölni ez tény, de nem vészesen, amennyire meg tudom ítélni. A Mazzer SJ vidáman tud ilyen (vagy akár finomabb) őrleményt produkálni az F64 evo késekkel, hogy akár 11g őrleménnyel is felmenjen a nyomás nagyjából 12 bar környékére, ugyanúgy őrölve 13g-al már 15 bar körül járt és mégis szépen, lassan lefolyt. ;)
    Valamint a kis kb. 10 000 forintos kézi őrlőnek sem volt akadály ez a finomság. Nem mondanám magam egy tapasztalt home baristának, de nálam ezek a tapasztalatok. :R
    A magas bar értékek egyébként a gép miatt vannak, a szokásos espresso értékeken nem főz túl finom kávét, túl gyorsan átfolyik, 12-15 bar a bevált magasság és OPV sincs a gépben sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák