Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koffeinszegény kávé téma:
Valaki említett itt nem rég koffeinben szerényebb kábéfajtákat.
Nem találom, légyszi, segítsetek, azzal is, hogy hol lehet kapni! -
stereofan
tag
válasz
RetepNyaraB #114494 üzenetére
inkább ne foglalkozz vele! (fio T80)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
WarLock07222 #114492 üzenetére
Na de kb. Neked van széles e vidéken, oder?
Szerk: meg bruminakMás: fb home barista csopiban van egy Fiorenzato? Quamar? T80 vintage őrlő.
Van róla info mit tud egy ilyen monszter? Nagyon óccsóé adják, nyilván felújítós-átalakítós. -
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB #114491 üzenetére
Én is.
-
WarLock07222
tag
válasz
pbalint #114486 üzenetére
Olyan végtelenül nagy baj nincs vele, de
1) Zavar a 3rd party jellegű kialakítása a tápnak
2) Nagyon espresso fókuszú mind a kialakítás és a kiegészítők is
2b) Ide értve a Shuriken késeket is, amik abszolút hidegen hagynak emiatt
3) Nem szeretnék pumpálgatni és/vagy vizezgetni sem, söprögetni pedig főleg nem
4) Nem tetszik a betöltőnyílás kialakításaSzóval mindent összevetve számomra jobb választás a P100 arra, amire használni szeretném, ráadásul Niche árával kevesebb pénzért.
@RetepNyaraB, Zen42: Nem csak én, hanem mindenki, aki a konzisztens lefolyásokra és kevesebb takarításra esküszik
-
Zen42
tag
Árul itthon valaki puck screen-t? Esetleg használ ilyet valamelyikőtök napi szinten? Emlékszem, hogy rendeltek ilyet páran, de utána valahogy nem került szóba, hogy mennyire vált be a dolog.
-
Zen42
tag
válasz
JózsefK #114440 üzenetére
Én sem vizeztem soha, nem volt rá szükség. Kipróbálni egyszer kipróbáltam, de sok változást nem hozott így hagytam a csudába.
Most direkt felbontottam egy rakás kávét és egyikkel sem volt ilyen összecementálódott rög probléma, csak azzal a Honduras La Torrerával amivel szenvedtem. November 18-i pörkölés volt ugyan, de az még nem idő, ráadásul a kiskúpossal őrölve nem volt vele probléma, azért nem értem. -
pbalint
csendes tag
válasz
WarLock07222 #114481 üzenetére
Mi a baj a Monolithtal?
-
72lakiluk
tag
válasz
Cathfaern #114460 üzenetére
Nekem a Roastopus kapszulás ugyanolyan ihatatlan volt, mint bármelyik más. Még a megjelenésük elején rápróbáltam két fajtára, gondoltam a munkahelyen azt iszogatom majd. Gyorsan elfelejtettem, elajándékoztam és benn inkább podozok, teljes megelégedéssel.
Egyébként otthonra, presszóra nagyon bírom Bazsee pörköléseit, decemberben is berántottam egy négyes pakkot. A szatyor meg űberfasza
-
válasz
WarLock07222 #114481 üzenetére
lagom p100, 2650 dollár amiről beszélünk?
-
zolnagy
őstag
válasz
lszlfrng #114476 üzenetére
Az Isomac Venus nem termoblokkos gép, miért is kéne, hogy működjön a pumpa gőzölésnél?
Simán a bojlerben levő túlnyomással tudsz gőzölni, ha kinyitod a gőzcsapot, mint az összes bojleres gép esetében.
Amúgy gratula az áramkörhöz, ez biztos hasznos lesz más Isomac Venus tulajnak.(egyet tudok én is)
-
brumi1024
veterán
válasz
Toobee #114472 üzenetére
A Majorral egyetlen probléma, hogy nem véletlen a nyaralóban van: ott fér el (pontosabban ott van elfogadva párom által).
Ezért alapvetően valami kisebben gondolkozom: NZ+Ode, de akkor presszó az utóbbival kilőve, esetleg NZ helyett Lagom P64 HU/Monolith (de azt egyszer már visszamondtam).
iatti: Sokat vagyunk itt, szóval ki van használva az őrnagy.
WarLock07222: 98mm HU érkezőben: Monolith Flat Max? -
válasz
home.barista #114475 üzenetére
De a DC-t mar nem a Lelithez kene hasonlitani hanem mondjuk egy Linea minihez vagy R91-hez.
-
lszlfrng
csendes tag
Információ kellene egy Isomac Venus géphez amelynek a kábelkötegből próbáltam a kapcsolási rajzát rekonstruálni és azt látom, hogy a gőz funkció nincs pumpára kötve.
Akit érdekel itt megnézeti a kapcsolási rajzot és ki is próbálhatja a kapcsolók kapcsolgatásával (a termosztátokat is lehet kapcsolgatni). Elég látványos cucc lett
.
Kérdés: Hogyan működik az Isomac Venus gőz funkciója?
Előre is köszönök minden választ. -
home.barista
csendes tag
válasz
bbuffy #114474 üzenetére
Sokszor azért is lehet, hogy drágább egy termék, a design és jobb marketing mellett, mert pl "ugyanaz a réz" lehet más ötvözetből készül, és strapabíróbb. Rockettel nem volt dolgom, de pár hónap DC használat után már látom, hogy azért más az anyaghasználat az alacsonyabb árakhoz képest. Leliteknél többször felmerült felmaródási gond. Én sem akarom bántani a Lelitet, biztos jó gépek, egyszerűen egy az egybe nem érdemes összehasonlítani pusztán a funkciólistát áttekintve.
-
bbuffy
senior tag
Összefoglalnám.
- semennyire nem kattogtam hogy nem viszik el, sőt most jobban érzem magam, mivel itt marad.
- a lelit jól be lett futtatva, biztos jo masina, akinek az kell hát vegye.
- leirtam, sőt ironikusan hogy vicces ha szembejön a fagyi. Ez tök normális egy 50 -100 éves cuccnál, de egy kb új gépnél nem az. Van az a nepperfajta aki abból él amikor vki megszorul, ott terem és lecsap. Ez nem én vagyok, én h kell mindennek megfizetem az árát bizonyos szintig.
- A Rocket jelenleg nem mainstream itthon. Kis ország, épp mi van felkapva, pusholva, itt max pár ember oszt.
- Abban biztos vagyok hogy mikor a Lelit széthullik a Rocket még vígan muzsikál.
- Az meg hogy a gyerek tejhabot csak innen iszik, a legjobb.
- És ami a lényeg, leírhatatlanul nem érdekelt és most sem hogy megmaradt.Igazából az NZ meg a feleségem kedvence, szóval duplán jó.
- ( meg a vicc kedvéért: legjobb deal ever. Emberünk rám ír, hogy látja hogy régóta!! árulom a szettet, - ekkor már benne volt a Gene is - 300 ert elviszi szívesen) Na itt mondtam hogy marad dísznek.
-Lapozzunk.
————————————- -
vicces1
aktív tag
válasz
Cathfaern #114460 üzenetére
Nem, nem ittam kapszulásból Roastopust.
(sajnos kb. 2 évet kapszuláztam újra hasznosítható kapszulákkal, legalább magam töltöttem, de nagyon nem sírom vissza)- elvből is visszautasítom, ha azzal kínálnak.
És továbbra sem szeretnék, én inkább magam készítem el, esetleg ott ahol képesek elkészíteni.
De annyira nem érdekel, ha valaki 5gr amúgy minőségi kávéból aranyáron szemetet gyártva 70fokos vízzel hígított löttyöket iszik magát is becsapva, hogy minőségi kávézik.
Amúgy itt HC annyira nem a gombnyomásra kávé az etalon... -
Toobee
veterán
-
norkov84
tag
-
WarLock07222
tag
válasz
Toobee #114465 üzenetére
Viszont az összes esetben jobb / kellemesebb eredményt ad az eső hőprofil (filter 2.0 vagy blooming allonge esetén is, de egy turbo bloomnál is), ha csak nem valami ultra tökéletes zöld + pörkölés kombóra sikerül ráakadni. Ezt gondolom HX-el nem annyira lehetséges produkálni, sőt.
Na mostmár szinte aggódom a 98HU miatt. Már egyre közelebb van, szóval nő az izgatottság napról napra.
-
Toobee
veterán
válasz
JackFeryll #114466 üzenetére
Álmodozok én is
-
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222 #114464 üzenetére
5 decisek ezek, maximum 8. Abból veszek ki 0,8-1,5 decit, recept függő. Tippem szerint erre alkalmasabb a HX. Mondjuk szerintem rajtam kívül nem sokan isszák itt ezeket a lőréket itt
klasszik presszó tarol még mindig. Mostani videójában mondja pont Brian, hogy sokaknak nagy csalódás lehet a 98-as világ, mert nem mindenki szereti a tiszta italokat.
-
válasz
adriankoooo #114458 üzenetére
A jelenséget kommentáltam - ennyi.
Értékrendekről, arányérzékről, tisztán látásról vagy korrektségről nem szeretnék itt beszélgetni.
Mindenki azt kérdez vagy mond stb., amit akar - persze aztán ezeknek megfelelően ítélik meg. -
HSM
félisten
válasz
Cathfaern #114461 üzenetére
Így is brutális és teljesen felesleges szemétgenerálásnak tűnik ahhoz a megspórolt néhány perchez képest, amit így nyerni lehet. Arról nem is beszélve, milyen horror ára van ezeknek. Ez az April ha jól látom, kb. 2500Ft egy doboz, ami 10 kapszula (max 60g lehet?). Ez egy gyenge szimpla kávéra 250Ft. Nem kevés. Ennél általában jóval kevesebbre jön ki a dupla ennyi, minőségi speciality alapanyagból főzött dupla presszóm, szeméthegy generálás nélkül.
Ha meg valakinek ez sem elég "kényelmes", még mindig opció egy full automata gép. Ez a kapszulásdi szerintem csak annak a cégnek jó, aki kitalálta. -
Gery0505
aktív tag
válasz
bbuffy #114443 üzenetére
"Három helyen három más dolgot mondtak, a szuper magánpraxisban.
"
Erről az a vicc jut eszembe, hogy az ifjú orvos tanácstalanul nézi a betege leleteit, nem tudja mire fogja a diagnózist. Elkezdi faggatni a beteget:
- Maga biztosan sokat iszik, attól van ez a probléma.
- Doktor Úr absztinens vagyok.
- Akkor biztosan sokat dohányzik, az a baj.
- Doktor úr egész életemben nem dohányoztam, és most sem.
- Akkor biztosan nem sportol, ez lesz a probléma forrása.
- Doktor úr minden nap kocogok, és reggelente tornázom.
- Tuti hogy ön drogozik.
- Doktor úr sosem éltem ilyen szerekkel.
- A nemjóját, hát akkor mit szeret?
- A cseresznyekompótot, drága Doktor Úr.
- Megvan! Akkor attól tiltom el! -
-
-
válasz
bbuffy #114443 üzenetére
Hát, ja... Az ilyen "mennyit engecc a felébő" bepróbálkozások olyan üresfejű magabiztosságról tanúskodnak, hogy már kiröhögni sincs kedve őket az embernek.
Engedjetek meg egy pici történetet!
'95 körül bent jártam a Velvárt boltban, bejött néhány magabiztos nyikhaj, hogy majd ott bagóért vesznek valami bringát. Amikor megmondták a eladók az árakat, az egyik fickó odabökött egy fellógatott régi gépre, és megkérdezte: "és azok az ócskák ott fönt?" Erre felfigyelt az öreg -a kilétében nem vagyok biztos-, és -emlékszem- így kezdte:
"Azok az ócskák? Nézzék meg azokat a vázakat, kedves naív fiatalember!" Aztán elmondta, hogy melyikkel mikor ki versenyzett, ért el szép eredményeket. Aztán arról is mondott pár szót, hogy mi mindent vettek számításba a tervezéseknél, stb.
A fiúkák bringa nélkül egy értékes tapasztalattal távoztak.
(Én végülis köszönhettem nekik is az élményt, amit kaptam az elmondásokból.) -
ribarszki
őstag
válasz
JackFeryll #114445 üzenetére
Az az egy nap, fél óra.. de lehet sokat mondtam.
-
bbuffy
senior tag
Amúgy meg vicc, levettem, megtartom. Irogattak ilyen minibaristák 300 as ajánlatokkal, itt nem, inkább marketplacen. ( igen ilyen a fagyim mikor visszanyal
). Jót nevettem, levettem, főleg hogy feleségem is mnodta hogy ő nagyon szereti, gyerek is beduzogott hogy neki az a tejhab kell amit ezzel csinálok. Én meg iszok néha kávét, főleg hogy meg mindig nem derült ki pontosan mi a hiba. Harom helyen három más dolgot mondtak, a szuper magánpraxisban.
Amugy meg a konyha dísze, tőlem ezentul senki nem vesz Rocketet.
I’m too old for this shit.ami a másik vicc, hogy elértünk oda hogy mordorban drágább lett a zöld káve mint máshol. Nagyon meglepő. Főleg ideit keresek (mast nem mert legtöbbször hulladék), es több oldallal is összevetve alulmaradt.
-
LazacX
tag
válasz
Cathfaern #114435 üzenetére
Szerintem is magasabb kategória a kapszuláshoz képest a kotyogó. A nővéremék rendszeresen iszom kapszulásat, Brikkás kávét meg a nyaralóban. Nagyságrenddel jobb az utóbbi, mondom ezt úgy, hogy ettől függetlenül a Brikka nem a szívem csücske, nekem a presszó "A" kávé, ha az anyagikat engedik, ott is leváltom presszógéppel a kotyeszt.
-
vicces1
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
“Kapszulás gép nekem nem opció, szvsz sokkal jobb az eredmény akár egy "futtában összecsapott" normális presszóval is, mint amit abból ki lehet hozni, az "egyebeket" nem is említve.
“
Kapszulás kávét szerintem kotyogóssal célszerű egy ligában kezelni. Eszpresszót egyik se tud, de minőségi alapanyaggal etetve egy relatív tömény (de eszpresszónál hígabb) és finom főzet a végeredmény. Kapszulás előnye a kotyogóshoz képest, hogy egyszerűbb és gyorsabb, meg nem kell őrlő hozzá. Hátránya hogy drága a kapszula. -
bigmasterg
addikt
válasz
Zen42 #114369 üzenetére
Nincs szerintem túl nagy baja a FAG-nek.
Tökéletes őrlő nincs, mindegyiknek megvan a maga hibája. Itt a(z átalakítással 1g alatti/környéki) pangó.
De cserébe kiváló az állító mechaniznus (ami mignonok gyengéje), jó minőségű az őrlemény és masszív hatást kelt az őrlő, szinte mint a mazzerek.(Ebben meg ugye a Niche gyengébb.) -
Zen42
tag
válasz
sz.zs. #114383 üzenetére
Igen, erre emlékszem is. Félreértés ne essék, akár Major akár Niche, én bármelyiknek nagyon örülnék csak végre hozzá tudnék jutni valamelyikhez.
Viszont kíváncsi vagyok és élmény volna egyszer ezt a kettőt szerteszét kóstolni. Az eddigi tapasztalataim alapján az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy én a Niche-t tartanám meg, ha volna alkalmam egymás mellett nyúzni őket.
-
HSM
félisten
válasz
zolnagy #114426 üzenetére
A "fotelfizikát" nem kritikának szántam, csak azért írtam, mert tényleg úgy tűnik, hogy nincs jelentősége, de az én gyakorlati tapasztalatom épp ellenkező volt.
Teljes mértékben egyetértek veled.
De azért egy hasznos bónusz, ha nem csak jól, de gyorsan is készül el az őrlés.
Ma épp őröltem családnak kis kávét, egy kör 50g volt (ennyi fér egyszerre a szűkítőbe), ~23 másodperc az EVO késsel, szörnyű volt végigvárni, gondoltam is a témára...
Kapszulás gép nekem nem opció, szvsz sokkal jobb az eredmény akár egy "futtában összecsapott" normális presszóval is, mint amit abból ki lehet hozni, az "egyebeket" nem is említve.
-
zolnagy
őstag
"Fotelfizikából"
Én gyakorlati tapasztalatból mondom. Próbáltam már pár őrlőt.
Nyilván jó érzés, hogy jé ez milyen hamar megvan, de hosszú távon csak az számít, hogy milyen az őrlemény. Hiába gyors, ha sz@r az őrlemény.
Nekem legalábbis az számít, hogy milyen lesz a végeredmény. Abba pedig az őrlemény is beleszól. Nyilván a legfontosabb a jó alapanyag, de az őrlő is sokat számít tapasztalatom szerint.
Nekem csak az a legfontosabb, hogy minél finomabb legyen a kávé, ha ennek az lenne az ára, hogy 20s-al hosszabb ideig tart az őrlés, hát akkor belenyugodnék. Persze a az eddigi tapasztalatom a mazzer késekkel pont az ellenkezője ennek (lásd korábbi írásom), de ha a lassú lenne a jobb, akkor azt tenném bele.
Ha a gyors kávé lenne a legfontosabb, akkor vennék egy Nespresso gépet. -
DG790401
tag
válasz
fragola.6035 #114339 üzenetére
Hú, akkor jó,hogy nem kapkodtam el mert 70-80k lett volna az egyik ès a másik! A fórumot olvasva csak gc ès a Rancilio S. lehet valamire való 100 K körül?
Daráló esetèn a graef702 vagy a lelit Fred lehet jó kezdőkènt? -
iatti
aktív tag
kér hete jött le a füstről a kolbász. délután kimentem a kamrába,és észrevettem hogy kezd fehéredni a penésztől. na ez itt a gond,nem a kávé pacsálás. bár ez se a szorosan vett témához tartozik
-
HSM
félisten
válasz
zolnagy #114406 üzenetére
"Fotelfizikából" én is azt gondolnám, hogy mindegy. De határozottan kellemes meglepetés volt, hogy a SJ ilyen fürgén elkészült. Sokkal kellemesebb, hogy keveset kell rá várni, és így türelmesebben vacakolok többet a pogácsa előkészítéssel. Számomra egyébként az őrlés zaja is kicsit kellemetlen (más darálók esetén is, nem SJ specifikus), így duplán hasznos, hogy a kávéfőzés legkellemetlenebb része így igencsak rövid ideig tart.
"de otthon legyen már ennyi idő erre"
Meg arra, meg amarra...Többnyire szerencsére van, de ha épp sietni kell, akkor hasznos, hogy a kávé is hamar rendelkezésre tud állni.
-
bbuffy
senior tag
válasz
public NMY #114397 üzenetére
A Rocket őrlő amúgy Eureka belső. Teljes kooperáció. De abszolút felismerhető az egyedi késállítóról ám. Volt Eurekám ipari, és teljesen jó dolgozik.
-
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB #114410 üzenetére
A JE alsó allítású és 25mikron egy lépés ami már sok.
-
bl4ze
veterán
válasz
RetepNyaraB #114350 üzenetére
Láttál Te itt bárkit de főleg Engem aki azt mondta "segg" ?
Mi van veled, mi a baj? Ünnepek után ennyi frusztráltság már sok.... -
sz.zs.
senior tag
válasz
rastacsz #114400 üzenetére
A Majornál a C kés ( meg az F is ) a gyorsaságánál fogva úgy kicsapja az őrleményt, hogy a garatban sem marad szinte semmi, ezért újraindítani sem kell, a tölcsért kell belülről sepregetni, de megkockáztatom, hogyha felpolíroznám akkor azt sem kellene. A munkahelyen a M. Minivel már más a helyzet, ott valóban kell a kettő-három ráindítás.
-
-
HSM
félisten
válasz
zolnagy #114392 üzenetére
"Az őrlés időtartama valóban teljesen mindegy otthoni használatnál sztem is."
Azért azt észreveszed, hogy <10s alatt van kész, vagy 20-30. Kb pont megspórolja a takarítás idejét egy gyors őrlő/kés. Nagyon elégedett vagyok ilyen téren az EVO késes SJ-vel.#114400 rastacsz : "pormentesre tisztítom és 2-3 ráindítás is van, ami után újra seprés"
Ezt nem egészen értem, miért jó vagy miért szükséges. Én őrlés után egyszer kipiszkálom a garatot a SJ-n, egyszer ráindítok, ezzel kijön a maradék bentről, egyszer seprek ezután és tökéletes, nem marad bent mérhető mennyiség.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Battlefield 6
- Könyvajánló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- DJI Air 2 / Air 2s drón akkumulátor
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- DJI mini 3 pro + fly more kit + egyeb
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Bontatlan LEGO Star Wars 75211 - Birodalmi TIE Vadász (Imperial TIE Fighter)
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest