- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
válasz
PociAti #19037 üzenetére
Szerintem összekevertél sgery fórumtárssal, neki van 8715-ös HP-je.
Az enyémhez (5575) évekkel ezelőtt még 3-4 ezerért lehetett patronokat venni, az nyilván másképp viszonyult a 22 ezres nyomtatóhoz. De a mostani patronárak valóban durvák, erősen el is gondolkodtam, ennyit ráköltsek-e a gyári patronokra. -
PociAti
őstag
válasz
BLUE TORNADO #19038 üzenetére
A patronját egyszerűen lehessen itthon is tölteni fekete tintával.
'90-es években és a 2000-es évek elején volt ez divat.
Az akkori igénytelen, legfeljebb 600 dpi-s nyomtatóknál ez még elég elfogadhatóan működött. Modern nyomtatók sokkal kényesebbek, könnyebben beszáradnak, nem mindegy a tinta minősége, cserébe sokkal nagyobb felbontásra képesek. -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #19022 üzenetére
Senki?
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
PociAti
őstag
válasz
Voice24 #19036 üzenetére
Ez a tájékozatlanság csapdája.
Amikor valaki egy olcsónak "tűnő" nyomtatót vesz.
Eddig akkor már 22 + 13 + szállítási költségnél jársz, ami 35.000 + a szállítási költségek, és nem eredeti minőségben nyomtatsz, hanem csak valamilyennel. Az utángyártottakkal foglalkozó kereskedők mindig ezt mondják, jó lesz, nem volt rá még panasz, de ha lenne akkor küldje vissza. Egyik volt munkatársamnak is ezt mondták, soha senkinek nem volt még vele panasz, csakhogy ami nem működött, az már a pótlólag küldött csomag, amit az előző nem működő készlet visszaküldése után kapott. Arra is azt mondták, biztos jó volt, és senki nem panaszkodott még. Bármit behazudnak, mert úgy sem tudod ellenőrizni kinél nem működött.
HP egyik szélhámossága, hogy a hivatalos dokumentációban olcsón üzemeltethető nyomtatóként hirdeti ezt a konkrét példányt:
High-quality, low-cost colour at half the cost per page of laser printers
Majd lábjegyzet apró betűsen szedett részében fejti ki, hogy az olcsó üzemeltetés 2015-ös adat akkori bizonyos típusú, a legdrágábban üzemeltethető lézernyomtatókhoz képest igaz.A PDF What's in the box résznél derül ki, hogy a színes patronok kapacitása elvileg 400 oldal, és ha nem száradnak be, akkor a valóságban jó ha 300 oldal.
A nyomtatóhoz való színes patroncsomag ára árukeresőben felhozott 59 ajánlat szerint 44.000 Ft. Megnevezése: HP 6ZC69AE C/M/Y/K Multipack, ez elvileg 900 fekete és 650 színes oldalak kinyomtatására elegendő. Gyakorlatban jó esetben 500 oldal.
NÉGY csomag színes papír kinyomtatása (4×500 oldal) az alsó hangon is a nyomtató induló készlete + legalább 3 csomag tintapatron megvásárlása: 165.000 Ft.
Oldalankénti költség 82,5 Ft!
Ezt hívja a HP low-cost, azaz alacsony költségű nyomtatásnak.Egy tintatartályos nyomtatóhoz alapból 3-5.000 oldalra elegendő tintát adnak.
Alap tudású készülékek akciósan 40.000 Ft környékéről indulnak. (Pár hónapja a Canon Pixma G2410 az 40k volt, ebben a pillanatban 50k az ára.) -
Voice24
őstag
Köszi!
Én is az ár miatt hezitáltam, anno 22 ezerért vettem a nyomtatót, most 18-20 ezerért tudnék hozzá venni gyári patront (fekete + színes). A webáruház kérdésemre azt írta, hogy elég sokat eladtak ebből az utángyártottból, ha mégsem működne, küldjem vissza és visszatérítik az árát. Azt is írta, hogy azt sem szeretik a nyomtatók, ha különböző patronok vannak benne, pl. gyári fekete és utángyártott színes. Így berendeltem két utángyártottat, szállítással együtt 13-ért, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. -
sgery
őstag
válasz
Voice24 #19034 üzenetére
nekem 8715-ösöm van, azon simán ment utángyártottal, legújabb fw frissítés után is. Mikor azt használom ki is írja, hogy nem eredeti a patron, nem vállal érte felelősséget. 8évig használtam utángyártottal, irreális a gyári ára.
a nyomtatófej viszont elromlott, így kuka a gép, mivel drágább az új gyári fej mint egy vadi új nyomtató. köszi eu. Az utángyártott is 40e és azt írják vagy megy, vagy nem és ált gyorsan tönkre is megy.
úgyhogy vettem helyette most egy smart tank 750-est, ebbe olcsó a gyári tinta is. remélem itt nem lesz gond jó ideig..Ennek okán rám marad pár patron, ezek közül 4db új, nem lett vele nyomtatva, viszont bele lett rakva a gépbe szóval lyukasztva van.. kell valakinek? ingyen elviheti, akár a régi gépet is. Írj privátba.
2db XL fekete 953-as, ebből 1db gyári
1db cyán gyári 953-as, 1db yellow 953-as gyári.
Csak ez a 4 patron 55e volt a semmire :/FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Voice24
őstag
Hali!
Talán nem teszem fel rossz helyen a kérdést.
Van egy HP5575 multifunkciós tintasugaras nyomtatóm. Patront kellene hozzá vennem (HP651), és eddig úgy tudtam, ez a nyomtató kizárólag gyári patronokkal hajlandó működni. Most viszont az egyik webáruházban látom, hogy van a HP651-et helyettesítő utángyártott patron is, feketében [link] és színesben is. Ez valós dolog lehet, és mégis csak működik a nyomtató utángyártott cuccal is, vagy felejtős a dolog? Meg merjem rendelni? Kb. harmadával olcsóbb, mint a gyári.
Mondjuk az fura, hogy a típusszám azonos (C2P10AE), de a kompatibilis nyomtatók között nincs ott az 5575 a fekete esetében, a színesnél viszont ott van.[ Szerkesztve ]
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
elfelejtette #19031 üzenetére
Akkor viszont újra kéne indítani a számítógépet úgy hogy a nyomtató nincs bekapcsolva és csak akkor bekapcsolani amikor a telepítő kéri.
Szívtam már olyannal hogy addig próbálkoztak előttem sikertelenül hogy registry-ből kellett kigyomlálnom ahhoz hogy feltelepüljön.A pirosat kell elvágni.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Csavarnyuzo #19030 üzenetére
Már próbálkoztak előtte(m).
A telepítő a megfelelő időben kéri, hogy húzd ki a kábelt (tehát észleli, hogy ott van a nyomtató), aztán kéri, hogy csatlakoztatsd, és ott már nem történik semmi, csak homokórázik a végtelenségig."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
elfelejtette #19029 üzenetére
Akkor lett összedugva a számítógép a nyomtatóval amikor a telepítő kérte, vagy már előtte és be is lett kapcsolva a nyomtató?
A pirosat kell elvágni.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Csavarnyuzo #19028 üzenetére
Ez max. 1 méter lehet, USB hosszabbítóval próbálkoztam először, mert a tervezett helyig nem ért el, aztán hosszabbító nélkül is megpróbáltam, de semmi.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
elfelejtette #19027 üzenetére
Milyen hosszú az USB kábel? Többször futottam már bele abba hogy 4,5 méteres USB kábellel a HP vígan működött, helyére téve egy Canon-t a számítógép fel sem ismerte. 3 méteres kábel ilyenkor mindig megoldotta.
A pirosat kell elvágni.
-
elfelejtette
veterán
válasz
draco31 #19026 üzenetére
Végig zongoráztam az összes szabad usb aljzatot, bár gép ki-bekapcs még nem volt, azt elfelejtette(m) (
) kipróbálni...
Itt visszakeresve pár éve volt valaki aki azt írta, hogy nem sikerült win10 alatt feltelepíteni, aztán win11 alatt 30mp és kész."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
draco31
veterán
válasz
elfelejtette #19025 üzenetére
Kábel egyforma mindegyiknek, az nem baj.
Esetleg másik csatlakozóba próbáld, vagy elötte gép újrainditás, nyomit ki-be kapcsolni.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Ismerős hívott, hogy üzemeljem be Win10 alatt a vadiúj Canon Pixma G2410-es nyomtatót. A probléma az, hogy telepítésnél nem ismeri fel a nyomtatót, hanem vár, hogy csatlakoztassam. Az lehet probléma, hogy az előző HP nyomtató kábelével próbálkoztam? (Éppen nincs másik kéznél.)
Köszönöm."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP8715-ös nyomtató. Sok éve üzemel hibátalnul, elég sok nyomtatáson van túl. Szinte csak utángyártott patronok voltak benne, minden gond nélkül ment velük.
Múlt héten nyomtatás közben kifogyott a fekete és pont nem volt még itthon a cserepatron (időben rendeltem de mégse volt készleten...) szóval 1-2 nap volt mire cseréltem.
Azóta azt írja, hogy probléma merült fel a fekete színnél az utánpótlási rendszerrel.Próbátlam azóta gyári eredeti patronnal is, annál is ezt írja.
Próbáltam kiszedni a fejet, patika minőségű desztvízzel át is mostam a fúvókát, 1 nap szárítás után vissza - akkor másik két színt is kifogyottnak mondott (pedig még bőven lötyög benne..), ok két újabb gyári patron ment bele az adott színek helyére, remélve már jó lesz. Nem lett, továbbra is ez a hiba.
Mit tudok még tenni?
Most, hogy végül van legalább 1 évre elgendő patronom mindenből nem vennék más nyomtatót helyette.
Ahogy néztem a nyomtatófej gyári horror áron van (nehogy valaki megvegye, inkább odbja ki az egész gépet egyben, thx EU), az amazonos 40e-resre pedig sok a negatív tapasztalat.Szóval mit tudok még tenni hogy jó legyen?
Köszönet előre is!
+1 azóta most minden színre írja a hibát.
Resetet is próbáltam.
És visszanéztem 2017 óta szolgál a drága.[ Szerkesztve ]
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #19021 üzenetére
Köszi, ha lesz időm akkor mindenképp nekiállok, hátha segít!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy pofon egyszerű nyomtatót venni.
Elvárásaim:
Színes egyáltalán nem fontos, mivel kisfiamnak akarok csak színezőket kinyomtatni vele, meg magunknak max pár oldal írott szöveget, vagy kórházi zárójelentéseket.
A patronját egyszerűen lehessen itthon is tölteni fekete tintával.
Ennyi lenne. Nem igazán akarok rá szánni nagy összeget, mert nagyon max havi 1-2 alkalommal kellene csakAz egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy mfc-l2700DW fekete fehér nyomtató. Mostanában elég halványan nyomtat, toner és dob csere után is. Azt hiszem hogy minden beállítást átnéztem, de sehol se találtam meg azt, amivel vastagabban rakná a tintát. Ti találkoztatok már ilyennel? -
Ledfold
tag
válasz
PociAti #19018 üzenetére
Értem. Köszönöm az infókat. Rákérdezek egy szervizben hogy mit mondanak lehet hogy tényleg a fuser is szar. Megkérdem gazdaságosan javítható-e.
Ha valamiről úgy érzed rossz, akkor tehetsz semmit vagy valamit. A semmit már próbáltam... S. T. - Alkudj meg ha tudsz, de ha nem tudsz, ne tedd! P. C.
-
PociAti
őstag
válasz
Ledfold #19017 üzenetére
Egy ismeretlen előéletű nyomtatóba én se vennék 30-40 e Ft-ért tonert.
De ha 5-10-ért veszel valami utángyártottat, és rossz a nyomat, akkor azzal mit bizonyítanál? Semmit, mert nem tudni mos éppen mi okozza a problémát. Nincs jó megoldás, kölcsönkérni eredeti tonert nem is olyan egyszerű feladat, nem csak azért, mert nagyon nehéz lenne találni, hanem nem minden esetben lehet ész nélkül átpakolgatni egyik gépből a másikba. -
Ledfold
tag
válasz
PociAti #19015 üzenetére
Érdemes próbálkoznom azért utángyártott tonerrel vagy csak az eredeti? Nyilván nem fogok eredetit venni 30-40 ezer Ft-ért.
Ha valamiről úgy érzed rossz, akkor tehetsz semmit vagy valamit. A semmit már próbáltam... S. T. - Alkudj meg ha tudsz, de ha nem tudsz, ne tedd! P. C.
-
PociAti
őstag
válasz
Ledfold #19013 üzenetére
Draco31 jól mondja. Ha normális (magas színvonalú) gyártási folyamaton esett volna át a toner, akkor a gyártó büszkén beleöntötte volna a cég logóját a tonerba. Mint ahogy azt a többiek is megteszik.
A hamisítók ezt a márkajelzés jogvédelme miatt nem merik meglépni, tonerek esetén én még nem találkoztam ilyen jellegű hamisítással.Az, hogy lekopik a papírról a nyomat tipikus jellegzetessége az utángyártott festékporoknak. A berendezés nem tudja fixálni a lapon.
Újra leírom: régebbi lézer nyomtatók hatalmas áramfelvétellel dolgoztak, sokkal magasabb olvadáspontú volt a festék, kevésbé voltak érzékenyek a porra.
Jelenleg polimer, viasz és gyanta keverékét (meg még ki tudja mi mindent használnak), olvadáspont alacsonyabb, nehezebb dolguk lett utángyártott kellékek készíteni. Nagyobb közöttük a szórás. -
Ledfold
tag
válasz
draco31 #19012 üzenetére
Csak annyi van rá írva egy kék címkén hogy MLT-D117 Laser Toner. Nincs márkajelzés, de akitől kaptam szerintem az eredetit használta és mivel nem nagyon nyomtatott ezért én eredetinek gondolnám.
-
Ledfold
tag
Sziasztok!
Kaptam ajándékba egy Samsung SCX-4655F multifunkciós lézernyomtatót. Több éves a készülék és sokat állt. Az a tapasztalat pár nyomtatás után hogy kopik a nyomtatott grafika akár ujjal dörzsölésre is. Mi oldaná meg a problémát? Tegyek bele új tonert vagy más lehet a gond?
Üdv.Ha valamiről úgy érzed rossz, akkor tehetsz semmit vagy valamit. A semmit már próbáltam... S. T. - Alkudj meg ha tudsz, de ha nem tudsz, ne tedd! P. C.
-
Arra lennék kíváncsi, hogy más gyártóknál is szoftverszörnyeket kell-e telepíteni az eszközök használatához.
A HP szkennerem alapból egy 190 MB-os telepítést kér.
Anno a komplett Windows 3.1 15 MB volt...
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Sanyi.mTs
addikt
létezik olcsó, jó és működő megoldás, hogy egy csak usb-vel rendelkező nyomtatót hálózati nyomtatóvá alakítsunk otthoni környezetben?
-
draco31
veterán
Ismét fw frissítés a 1622W, nagyon belelendültek mostanában
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
degec
senior tag
Tiszteltem,
Láma kérdés lehet.. akkor bocs..de egy hozzám került Canon TR4650 szép állapotú, tökéletesen működő darabról, hogy tudom kideríteni megállapítani, hogy mennyit ment, és mennyit bír még? van ilyen avultató opcióbele rejtve ?
, hogy pl 2000 oldal és ""magától"" elfingatja magát.. stb.. Köszöntem...
-
ocscsaba
tag
válasz
Csavarnyuzo #18997 üzenetére
A beállítás technikai részére gondoltam, nem az ügyfél adatainak elmentésére!
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz
Csavarnyuzo #18999 üzenetére
Lehet igazad van és mégis tudja... Le kell ellenőrizni.
Ezt a funkciót sem szokták kispórolni a PDF dokumentációkból ha tudja. Mármint az ilyen marketing anyagokból, amire én is hivatkoztam.
Viszont PDF-et nehezebb frissíteni, mint firmware-t és online kézikönyvet. (Viszont PDF alapú Users Manualnál nem ritka a 4-5 frissítés, marketinganyagnál viszont nem jellemző.) -
PociAti
őstag
válasz
MaCS_70 #19000 üzenetére
Mert fénymásolni szeretnél, és nem szkennelni, majd dokumentumokat egyesíteni egy A4-es lapon.
Illetve a fénymásolást nem úgy akarod megoldani, hogy a kinyomtatott lapod visszateszed, vagy az első oldal fénymásolata mellé illeszted a második oldalt.Kicsit normálisabb nyomtatók tudják az igazolvány másolást. Vagy alapból van ilyen menüpont (könnyen elérhető helyen), vagy igazán nagy gépeken magad is létre tudsz hozni gyors funkciókat. Amikor egyetemen évkezdés volt, napi 50-100 igazolványt másoltunk.
-
válasz
Csavarnyuzo #19002 üzenetére
Csavarnyuzo, cekkk, köszönöm!
Így már értem -- be kell vallanom, harminc éve nem fordult velem elő, hogy egyből papírra másoltam volna a multifunkciós géppel!
MaCS
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
MaCS_70 #19000 üzenetére
Ez fénymásolási funkció, olyan helyeken jön jól ahol le kell fénymásolni valamilyen kétoldalas igazolványt és mondjuk kiszámíthatatlan ügyfélforgalom miatt nem mindegy hogy ez mennyi ideig tart.
Ha tudja natívan a gép akkor sokkal kevesebb idő mint beszkennelni a két oldalt, összefűzni egy képbe majd azt kinyomtatni.A pirosat kell elvágni.
-
cekkk
veterán
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
PociAti #18998 üzenetére
Távol álljon tőlem hogy vitatkozzak -Brother nem az én területem-, de a kéziköny szerint tudja:
Én viszont így már nem tudom hogy tudja-e
Nemrég HP-nál is belefutottam ilyenbe hogy a brossúrája és a kézikönyve között ellentmondás volt, kellemetlen ha nincs gép amin le lehet ellenőrizni.A pirosat kell elvágni.
-
PociAti
őstag
Az MFC-L2802DW nem tudja.
Ez a szolgáltatás magasabb számmal rendelkező gépek kiváltsága.https://www.brother.eu/-/media/product-downloads/devices/printers/mfc/mfcl2802dw/mfc-l2802dw-datasheet.pdf
Ehhez hasonló leírásoknál a Copy Functions résznél szerepel mit tud.Nagyjából az összes nyomtatóhoz készített a Brother ilyen PDF-et, néha több kapcsolódó modellhez is, hogy össze lehessen hasonlítani őket.
Illetve még Data Sheet is szokott lenni hozzájuk, pl. egy a nagyobb modellnél így néz ki:
https://www.brother.ae/-/media/ap2/Gulf/Products/Common/Brochures/EN-MFC-L5755DW-Mono-Laser-MFC-Printer.pdf
Copy fejezet:
2in1 ID Copying
Allows the user to copy both sides of an ID card to a single A4 sheet.Minden erre képes nyomtatónál ez a szöveg, vagy ehhez nagyon hasonló szöveg szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Csavarnyuzo
őstag
-
ocscsaba
tag
Találtam egy beállítási lehetőséget, azonban nem tudom, hogy több igazolvánnyal is meg lehet-e ezt tenni. A másoló szalonban nagy másológépeken mi 4 igazolványképet teszünk az A4 álló formátum felső A5 méretébe, print, megfordítjuk ugyanoda téve az igazolvány másik odalát is, print. Így 4 igazolvány mindkét oldalát 1 lapra másoljuk. Ezt a beállítást memóriába betesszük, így nem kell vele bíbelődni, ha jön az ügyfél.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy multifunkciós nyomtatót ami tud automatán scennelni és tud olyat, hogy pl az igazolványokat több oldalát is egy lapra másolja fel és elhelyezi ezt, hogy ne két lapon legyenek.
A Brother MFC-L2802DW nekem megfelne, de nem tudom, hogy tudja-e ezt? -
Zolix
tag
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Brother t425w maradt az usb kábel, mivel a wifi nem ment, de kábellel sem tudok nyomtatni! Telepítés után sehonnan nem tudtam nyomtatni word, iprint & scan...
a nyomtató mint hardwer megjelenik. Rájöttem, hogy offline módban volt ezt kikapcsoltam de így sem tudok nyomtatni!
Van valami tipp hogy mit tegyek? Van már két Brother nyomtatóm(mfc5750dw és 920dw)
azokat elsőre telepítettem és évek óta mennek! -
mexel
veterán
Közben lehet hogy megoldódott. Megtakarítottam még a toner érintkezőit és megjött a kép. Talán ezzel kellett volna kezdeni
Plusz a tonerekkel is lehet valami, mert van 4 db és ha összeráztam őket akkor van kép
Régóta álltak, talán ez is gond volt[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A lézert kitakarítottam. ( illetve volna mert tiszta volt. Sajna ez sem oldotta meg a hibát.
Mitől lehet még szinte láthatatlan a nyomat? -
mexel
veterán
Hopp, lehet hogy rossz helyen keresgélek, egy valamit nem szedtem szét
-
mexel
veterán
Sziasztok. Ismerkedek kicsit a lézerek belsejével, ma szerelhetnékem volt.
Van itthon egy régi HP 1010-es masina.
A jelenség: kb nem látszik semmi nyomtatáskor, csak igen halvány kép ( több tonerrel is)
Darabokra kaptam mert azt olvastam a fixáló, vagy égetőmű elkoszolódása is tud ilyet csinálni, de úgy látom ott nincs mit tisztítani. Megnéztem a fixálót, szétszedtem stb, legalább megisertem a szerelését a masinának.A kérdésem a következő lenne: a fixló hibájának mi a jele? a halvány vagy alig látható nyomat, vagy annak inkább a maszatolódó papír? Csak mert lehet hogy rossz irányba kutakodok
-
PociAti
őstag
Erre nehéz szavakat találni.....
A TN-B023-as tonert használó nyomtatók azért kerülnek több a család többi tagjánál (az L2000-es sorozatnál), mert ehhez a létező legolcsóbb a toner. Pedig a két készülékcsalád részben azonos alkatrészekből áll.
A 2.000 oldalas gyári toner évek óta stabilan 8.000 Ft alatt van. Korábban kb. 3 Ft volt egy oldal nyomtatása, de még most is kevesebb 4 Ft-nál. Az A4-es lap többe kerül!
Más gyártóknál örülni lehet, ha 10 Ft alatti lapköltséggel rendelkező nyomtatót talál valaki.
Erre te valami noname, ismeretlen gyártó szarjával akarod táplálni a gépet!?!
2.900 Ft + postaköltség... Kiszámoltad már, hogy egy csomag papíron mennyit spórolnál?Ha egy csomag papírra, tehát 500 lapra visszaosztod a költségeket (A4-es lapok, toner + postaköltség), akkor
- eredeti tonerral 4.250 Ft lenne,
- míg a "Premium" hazugsággal hitegető, ismeretlen eredetű és minőségű noname porral 2.975 Ft lenne az összköltség. Meg lehet nézni mennyivel szürkébb, halványabb a nyomat. Igénytelenség. Kár a papírt ilyennel összemocskolni.Ezek már nem ezer éves technológiával működő gépek, melyek olyan nagy teljesítménnyel olvasztották meg a szén alapú festéket, hogy akár krumplifölddel is üzemeltetni lehetett, hanem alacsony olvadáspontú (és energiaigényű) polimerek, viasz és gyanta keverékéből álló, finom növesztett porok.
Utángyártottak csak árban versenyeznek egymással, minőségben felesleges mert nem beazonosítható a gyártó. Azt se tudják épp melyik koszos műhelytől kapnak port a magyar vállalkozások, melyek ezeket a mocskot elhozzák nekünk.És ha az árakat nézzük, akkor a valóságban még ennél sokkal-sokkal rosszabb a helyzet. Sok rövidlátó nem számol a járulékos költségekkel, az utángyártott por sokkal intenzívebben koptatja fényhengert. Míg gyári tonerrel tartható a 12.000-es példányszám (a drum ára kb. 16.000 Ft), utángyártott porral előbb tönkremegy. Ami extra költséggel jár, szóval nem is olyan olcsó, mint aminek első látásra tűnik.
500 laponként elérhető 1.275 Ft-os különbség az első fényhenger cserénél akár le is nullázódhat. Valamint az idegen toner használata miatt ugrik a 3-5 év garancia is. Lásd szerződési feltételek.Amúgy B-s sorozatnál a toner+drum egység amúgy nagyjából azonos az L2000-es család toner+drum egységével, csak máshol "feleződik" meg a két egység. B-s sorozatnál a toner szinte csak por tartó hüvely.
-
IvI88
tag
Sziasztok!
Brother HL-B2080DW nyomtatóba való után gyártott toner (TN-B023) milyen minőségű?
180 g-os papírra nyomtatok mintákat ahol fontos hogy szép legyen.üdv: Tomi
-
vodrosjozsi
addikt
Uraim
Az van, hogy hülyét kapok (vagyis pár havonta csak amikor nyomtatnom kéne és nem tudok).
Eddig 3 nyomtatóval operáltam mert az első samsung egy rosszul beb.aszott villám kivágta az alaplapot, szóval egy áramtalanítás után nem kapcsol be csak pár nap múlva. Emiatt lett egy kicsi xerox, ami nem tud scannelni, ezt megelégelve vettem pár éve egy hp smart nyomtatót ami akkor akar nyomtatni ha ő akarja.
Van amikor eldobja a wifit, ekkor folyamatosan villog a lámpája, de előtte természetesen bead pár error code-ot (mikor hogy válogatja, ma éppen egymás után 02-06 volt) amit imádok kikeresni a google-n. A wifit most teljesen hanyagolja, gépre van manuálisan kötve, így megy csak így nincs értelme, nem akarom hurcolni mindig amikor nyomtatni akarok.
Van e olyan nyomtató ami jó, nem hal le és nem előfizu köteles ha nyomtatni akarok?mert ha igen akkor kibszm ezt e retket innét örömmel.
Köszönöm annak aki tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A35
-
PociAti
őstag
válasz
draco31 #18977 üzenetére
Szoftver neve: iPrint&Scan
A Scan arra utal, hogy tudja.És ehhez is van külön oldala a Brothernek:
https://support.brother.com/g/s/id/os/ips.html
Brother iPrint&Scan Support Statement -
draco31
veterán
Nem lehet, hogy az iPrint nem tudja, és a teljes illesztő és szoftcsomagot kellene kipróbálni?
Nekem 1622W van, szóval más cucc, a Brother Utlities nevű program van a PC-n ahol kábellel használom, és a laptopon is WiFi-n, ahol szintén minden funkció működik.
Bár nekem telóról is minden működik, csak fel kell legyek csatlakozva itthon a WiFi hálózatra, nem kell külön csatlakozzak direct-ben.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
PociAti
őstag
Tényleg csalódás ha valamit nem működik és nem jössz rá mit csinálsz rosszul.
De ez nem a nyomtató hibája.
A négy nagy gyártó közül messze a Brothernek vannak a legjobb leírásai. Emellett sokkal könnyebb náluk bármit is megtalálni a honlapjukon, mint a többi gyártónál.Itt vannak hozzá a kézikönyvek:
https://support.brother.com/g/b/manualtop.aspx?c=hu&lang=hu&prod=dcpt525w_eu
Itt pedig a GYIK és a szkennelés:
https://support.brother.com/g/b/faqcategory.aspx?c=hu&lang=hu&prod=dcpt525w_eu&ftype2=177Nekem T510W-m van. Sok évvel ezelőtt a routeren beállítottam a nyomtatónak egy fix IP címet, azóta bármikor simán megy a nyomtatás vagy a szkennelés (USB nélkül is. Emiatt az USB kábelt nem is használom. Szkenneléskor sincs nagy sebesség különbség.)
Soha nem volt vele probléma a csatlakozással, vagy ne találta volna meg valamely vele egy hálózaton lévő gép.Wi-Fi Direct-et nem használom, az némileg bezavarhat, mert lehet egyszerre nem tud közvetlenül (direct-ben) és IP cím alapján (ad-hoc) csatlakozni egyazon készülékhez.
Nem használom az iPrint and Scan programot, így arról nem tudok nyilatkozni. Kipróbáltam, de kösz nem.
-
Wuher
csendes tag
Hello,
Nálam ugyanez egy Brother DCP-T525W nyomtatónál, kábelről megy de a wifit nem lehet beállítani az iPrint and Scan programjával PC-n (sőt telóra sem, ugyanúgy csak teker-teker, de nem történik semmi).
(Routeren letiltottam az 5Ghz-t, sajna akkor sem megy.)
Ugyanakkor nyomtatóról be lehet állítani a wifi hálózatot, tehát Windowsban beállítható és a legtöbb programból nyomtatni is lehet (MS Office, Adobe, stb).
De scannelni nem lehet így!
Ha kábellel összekötöm, akkor persze megy, valamint wifi képes készülékről (pl. teló, vagy laptop) indítani tudok scannelést ha a nyomtatót wifi direct-el összekötöm, de ez így nem túl kényelmes, pont azért vettem a PC-hez wifis nyomtatót, mert ide scennelek gyakran.
Megnéztem másik nyomtatókkal (egy epsonom volt meg egy HP-t kértem kölcsön), simán megtalálta mindkettőt a PC-t.
Kis netes kereséssel lehet látni, hogy ez nem egyedi eset, sokan szenvednek ezzel, de az ott adott tanácsok nem segítettek (alapvetően wifi kapcsolati problémát mondanak, a gyártó simán a router gyártójához/üzemeltetőjéhez küld..)
Sajnos ez így csalódás, mégha tudom, hogy az esetek többségében a felhasználóknak ez működik is.[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz
pelgrim_v1 #18973 üzenetére
3D nyomtatásnál is mindig csak egy vékony rétegben nyomtatsz és a végén áll össze 3D kiterjedésű alakzattá.
Nyomtatók jellemzően fix távolságba, és nagyon közelre lövik ki a festéket. Rendkívül szűk az "élességi tartomány". Póló nyomtatóknál is fontos, hogy feszítve legyen a felület, ne nagyon legyen gyűrött vagy hullámos az anyag.
Egy domborművet szemből nyomtatni részben a szűk tartomány miatt nehézkes, és amely felületet oldalról, vagy legalábbis nem szemből kapja el az már elég tré lenne.draco31 lehet a merítéses technikára gondolsz. Elsősorban márvány szerű absztrakt mintáknál hatékony, mert iszonyat nehéz pozicionálni. Annál mindegy hová kerül a minta és mennyire torz.
Ezért pl. baseball sapkánál terjedt el, de motoros sisaktól kezdve más tárgyaknál is próbálkoznak. -
pelgrim_v1
tag
válasz
PociAti #18971 üzenetére
Amúgy létezik ilyen, az a poén de naaaaaaaaagyon lassú és összetett technológia ahogy utána néztem most, a normális gépek valszeg teljesen más ár mint ami “kínai” hobbi verzió amit én találtam, sokkal jobban hasonlít az autóipari karosszéria festő robotogra mint egy nyomtatóra, több folyamatosan néző és mérő 3D kamerával
ha értenék hozzá és okos lennék, most elkezdenék azon dolgozni hogy lehetne ezt a dolgot olcsó termékként megoldani
mert amúgy tuti megtalálná a helyét, úgy mint a 3D nyomtatás hobbi szinten miután elérhető árba kerültek azok is
-
draco31
veterán
válasz
PociAti #18971 üzenetére
Vagy még van az amikor valamilyen folyadék felszínén van egy vékony filmrétegként a felvinni kívánt minta, nem tudom annak mi a neve, de az meg megint csak nem nyomtatás.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
PociAti
őstag
válasz
pelgrim_v1 #18969 üzenetére
3D-ben ipari szinten se nagyon nyomtatnak. Inkább más technológiát választanak.
Matchbox készítésnél szivacsos bélyegzős technikát és matricát használnak, de a Lego figurák festése az egyik legismertebb technológia, az is inkább bélyegzéshez áll közelebb, mint a nyomtatáshoz.Léteznek olyan nyomtatók, amikkel pl. egyedi Lego figurákra lehet nyomtatni, azok lehetnek 4M körül. De ott is elég korlátozottak a lehetőségek.
-
mexel
veterán
Ismét OKI-s kérdésem lenne, talán tudja valaki a választ:
Ha a nyomtatóba használt drum és festék egység kerül, akkor a festéknek kiolvassa a számlálóját, a drumnak viszont a régit írja, az nem változik.
Ki lehet olvastatni valahogy a belehelyezett használt drum élettartamát? -
pelgrim_v1
tag
válasz
PociAti #18961 üzenetére
Off: végül a legolcsóbb opció amit találtam 4m nettó lenne szóval olcsóbb a 3D printert cserélni egy multi color verzióra
, én azt hittem hogy “2024 tuti kapok ilyet pár százezerért” de úgy látszik ez még mindig nem egy civil hobbi technológia, lehet jobban utána kellett volna néztem
-
draco31
veterán
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Vettem egy Brother t425w nyomtatót de a wifi-t nem tudom beállítani mindent a program szerint csinálok össze van kötve usb kábellel látja is a nyomtatót, majd a következő lépésnél wifi hálózat keresésénél semmi!
Van valami tippetek?
-
pelgrim_v1
tag
-
PociAti
őstag
válasz
pelgrim_v1 #18959 üzenetére
Ha csak hobbi, akkor nem fogsz rá nyomtatót találni.
3D felületek festését nem direkt nyomtatással oldják meg. -
PociAti
őstag
válasz
Vladislav #18953 üzenetére
60-70k-ról indulnak az inkább 45-60k közötti tartomány szokott lenni.
A Brother DCP-T425W most 59k, ami korábban volt már 49k is.
Típusszám a szolgáltatás szintjét mutatja, a T300-as és a T200-as sorozatnak sokkal olcsóbbnak kellene lennie. (Azokban kijelző sincs.)DCP-T220-at most azért árulják 90-ért a normális 50-60k-s ára helyett, mert beragadt példány.
Azt pedig ezerszer el lett már mondva, hogy nyomtatónál sohasem az induló árból kell kiindulni, főleg olyan cégek esetén, mint a HP!
A nyomtató költségeit élettartamra kell méretezni.
Ezt néha elég nehéz felbecsülni, de megéri legalább 5-8 éves távlatban gondolkodni.Persze egyes cégek (élükön a HP) nagyon rejtegetik a járulékos költségeket. És minden piszkos trükköt (dark patterns) bevetnek, amit csak tudnak.
Megvennél egy olyan autót, ami 1-2 millióval olcsóbb a többieknél, de csak a márkaszervizben lehetne tankolni, és ők az üzemanyagot ötszörös áron mérnék, plusz az üzemanyagtankot 20.000 km-enként magas költségen cserélni kellene?
Brothernél az árban benne van a 3 éves garancia, promóciós időszak alatt pedig felmegy 5 évre. HP a törvény által kikövetelt minimumot szokta megadni. Most is azzal trükközik, hogy a fejre nem vonatkozik a garancia (pontosabban csak erősen korlátozott feltételek mellett adják meg. De majd ők eldöntik).
-
pelgrim_v1
tag
Sziasztok
a kis hobbi projektemben kicsit megakadtam, ezért kérek segítséget, remélem jó helyen
olyan nyomtatót keresek ami geometriával rendelkező felületre is tud nyomtatni.
egy kb nagyon telefon méretű tárgy hát oldaláról lenne szó, amin igazából maga a “kép” ki domborodik (képzelj el egy kidomborodó koponyát mondjuk egy telefontok hátulján)
nagyon jól ki nyomtatom 3D nyomtatóval, majd most állok itt hogy amúgy hogy fogom ezt festeni? Mert több száz darabot kézzel kis ecsettel nagyon nincs kedvem
viszont nem értek a nyomtatókhoz, ezért inkább itt kérek segítséget
ha már egy a4 méretű felület rendelkezésre áll az bőven elég nekem, az 4 tárgy egyszerre, nem kellene darabonként csereberélnem
nem keresek nagyipari milliós gépet, jó lenne pár százasból megoldani ha lehet
az nem baj ha valami újat kell megtanulnom bár ha c++ ban kellene felprogramozni, azt inkább kidobnámde őszintén, azt se tudom hogy keressek rá (a google eddig csak klasszikus illetve 3d nyomtatókat dobált fel)
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #18955 üzenetére
Semmi eredmény. Nem tudom a szenzor hol lehet, csak kis fület találok, nem jutok dűlőre.
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #18955 üzenetére
Köszi! Kerestem ezt a szenzort mert írtak ilyet hogy meg kell ott mozgatni vmit, egy kis fekete kallantyúszerűséget találtam alul ahol megy a papír, de az simán mozog, nem látok ott semmit. jbban átnézem azt a részt, illetve kiderítem pontosan hol is van az a szenzor. Köszönöm szépen az infót!
-
Csavarnyuzo
őstag
Service manual alapján a fusernél lévő papírérzékelő szenzor érez elakadt papírt a gépben. Ilyenkor vagy van ott valami beszakadt papírdarab, vagy ha az elakadt papír nem túl szabályosan lett eltávolítva, akkor a szenzorzászló fennakadhatott, kiugorhatott a helyéről vagy eltört.
Ezek szoktek lenni a leggyakoribb okok -nem csak OKI-nál.A pirosat kell elvágni.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Oki tulaj van itt esetleg? Oki B430d nyomtatónál beleakadtam olyanba hogy elakadt papír. A papír kijött, de azóta ez az üzenet van. 382-es hibakód. Mindet kerestem amit lehet ezügyben de semmi sem segít, valami bugszerűségnek tűnik mert sok a találat rá, csak megoldást nem találtam.
nem tudja valaki hogyan kell ezt megszüntetni? -
Vladislav
tag
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
Igen, a Brother tartályos nyomtatókat én is néztem, 60 - 70 k - tól indulnak.A kinézett HP 30 - 40 k - tól indul, mivel 22.000 Ft - ot visszatérítenek a vételárból a 01.31 -ig tartó promóciós időszakban. Ez igen korrekt ár.
Van amikor egy év alatt nem nyomtatok 100 oldalt, valamikor 200-300 oldal is elmegy egy évre.
Elég lenne egy sima patronos készülék is, de említettétek, hogy könnyen beszárad, ezért veszek tartályost.
Üdv: Vlad
-
PociAti
őstag
válasz
Vladislav #18950 üzenetére
Azért mellékelik külön a nyomtatófejet, mert problémás.
Csak idő kérdése mikor kell cserélni. Jellemző rájuk hogy élettartamot nem adtak meg hozzá.Szolgáltatás minőségét és árát nézve a Canon tartályos nyomtatói jobbak. És már bizonyítottak, valamint szoftveresen is kevésbé irritálóak.
Ha pedig tartós nyomtatót szeretnél, akkor az Epson és a Brother tartályos nyomtatói javasoltak, azoknak pizo-s a fejük.
-
Alex91
félisten
válasz
Vladislav #18950 üzenetére
Egy 580-as (kvázi nagyjából ugyanez) van meg másfél éve. Otthoni felhasználás, 1000 oldal alatt vagyok még nyomtatásban. Első töltet tinta van még benne. Ritkán meghülyül, telefonról nyomtatáskor (lehet telo gond is).
Anyagfelhasznalas nem a legjobb (szerintem), erősebb terhelést nem tudom mennyire bírna. Otthoni felhasználásra rendben van, nekem az auto duplex kicsit hiányzik, előző nyomtatóm tudta (HP volt az is 10 évet elment).Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Vladislav
tag
A HP-vel kapcsolatosan van tapasztalatotok? Mennyire megbízhatóak? Ez a tartályos nyomtató nagyon jó áron van az utólagos pénzvisszatérítés miatt és a tintával sem fukarkodnak: [link] Azt egy kicsit furának találom, hogy nyomtatófeje(ke)t külön mellékelnek hozzá, és azt nekem kell majd beszerelni.
-
válasz
Attila_Bp #18947 üzenetére
A pdf tömörítésében brutális különbségek fordulnak elő. A 25% az semmi. Akár többszörös különbségek is lehetnek, úgy, hogy meg nem látod a különbséget.
Például a MS pdf-mentése sem valami gazdaságos, de van egy ügyfelem, aki azonos dokumentumból bőven kétszeres méretű pdf-eket generál.
MaCS
-
Attila_Bp
csendes tag
válasz
MaCS_70 #18946 üzenetére
Letöltöttem egy NAPS2 nevű progit ami legalább megközelítően tudja azt amit szeretnék. Összehasonlítottam a régi samsung szkenneremmel és egy pár oldalas dokumentumot 25 százalékkal nagyobb fájlméretbe csomagolta a HP mint a Samsung 3405W, holott mindkét beállítás ugyanazt a 300dpi felbontást és standard pdf vett alapul. Nem igazán értem hogy lehet ez.
[ Szerkesztve ]
-
Segítségeteket szeretném kérni! Van egy Epson WorkForce Pro WF-M5690DWF irodai tintaköpőm. Ma délelőtt nyomtattam vele és a megszokott gyohár minőségen kívül nem volt semmi kifogásolnivaló a kinyomtatott oldalon. Most délután szerettem volna nyomtatni két oldalt és csupán pár hajszálvékony csík jelent meg. Nekifutottam többször a fejtisztításnak, de a helyzet nem változott. A fél-vese-árú eredeti patronjával használom, ezért nem értem mi történhetett, mert ennyi idő alatt nem szabadna beszáradnia talán még akkor sem ha rekkenő augusztus lenne...
Van esetleg valami ötlete valakinek, hogy mit lehet ilyenkor csinálni?Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Attila_Bp
csendes tag
Sziasztok!
Be lett újítva hozzám egy HP nwg178 nyominger aminek egy HP MFP SCAN nevű progi oldja meg a szkennelést. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet azt beállítani, hogy ne PDF képként szkennelje be a dokumentumom, hanem PDF dokumentumként. Tunátok ebben segíteni?
Előre is kösz! -
PociAti
őstag
válasz
RudiLicenc #18941 üzenetére
Üdv a HP által okozott idegbaj világában.
Minden egyes alkalommal amikor új patront veszel akkor új fejet is veszel a nyomtatóba.
Amit utángyártottnak nevezel arra valószínűleg az újrahasznosított kifejezés jobban illik. A használt eredeti HP fejeket (patronokat) felvásárolják, megtisztítják, újratöltik olcsóbb tintával és újramatricázzák. Egy-két alkalommal meg lehet ezt játszani, majd kuka.
-
Sziasztok,
Van egy HP DeskJet 2700-as nyomtatóm ami a feketével rendszeresen így nyomtat:
Az a baj, hogy mind gyári új HP patronokkal, mind pedig utángyártott patronokkal ilyen lesz nagyon rövid időn belül? Ez most a beszáradás jelensége, vagy ilyen gyorsan fogy a tinta? Ott tartok, hogy kidobom az egészet az ablakon…
Előre is köszi!
Üdv!
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Epson (WF-5620DWF) nyomtatót javítani hova érdemes vinni (ha érdemes)? Csíkosan nyomtat már egy ideje, most meg 0x98-as hibával első oldal nyomtatásának kezdeténél leáll és hibára fut. Elsősorban Budapest, vagy nyugati agglója lenne előnyös, de megbízható szakember esetén más is szóba jöhet.
-
PociAti
őstag
válasz
bolvar #18937 üzenetére
Saját nyugdíjas édesanyámból kiindulva arra nincs normális megoldás.
Talán a Brother lehetne az, de ha rendszeresen nem ellenőrzöd le, hogy porszívózáskor nem húzta-e ki a kábelt, vagy valami más okból miért nem kap áramot, akkor azt is képesek tönkretenni.
Arra a lézernyomtató lehet az egyetlen megoldás. Monoban sem olcsó, színesben észszerűtlenül drága. -
Vladislav
tag
Létezik a Brother-ből olyan típus, ami képes kétoldalas nyomtatásra és emberi áron van?
95.000 Ft-ért [link] találtam egyet, de teljesen abszurd lenne, hogy ennyit költsek egy nyomtatóra, amikor évi nagyon max 100 oldalt nyomtatok.
Ez [link] elérhető 60.000 Ft-ért, de elviekben nincs lehetőség kétoldalas nyomtatásra. Egyébként nem lenne rossz, ha valóban adnak hozzá tintát is, sok-sok évig elég lenne.
[ Szerkesztve ]
-
bolvar
senior tag
válasz
PociAti #18935 üzenetére
Nem kötekedni akartam, saját tapasztalat, jóanyámnak is egy sok éves hp helyett tartályos epson lett hogy az majd jobban bírja de elvétve nyomtat és amikor kell akkor nem tud ugye mert nyomni kell pár kör fúvókatisztítást, utána pacek minden, akkor sajna a brother elkerülte a figyelmem tud automatán is ilyet
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Vladislav
tag
Ha jól értem, akkor a Brothet lehet a jó választás?
A heti nyomtatás az túl gyakori. Valószínűleg negyedévente indítanám be, max a szkennelés menne gyakrabban.
Egy Canon MG5750-em van, kb 7 éve vásároltam, kb 3-4 alkalommal cseréltem patront. Az utóbbi 2-3 évben folyamatosan volt valami probléma a nyomtatóval, most is B203 hibakódot hoz.
-
PociAti
őstag
válasz
bolvar #18934 üzenetére
Előfordulhat ilyen forgatókönyv is, de ez a ritkább eset.
Brothert elég áram alatt tartani, automatán elvégzi automatikusan.
Epson, Canon esetén pedig azért hetente használni kellene. Ha kimaradna egy-két hét, akkor meg jól meg kell járatni, pl kinyomtatni egy színes fényképet.Most képzeld el ugyanazt a személyt, akinél beszárad a tartályos nyomtató, annak mennyit kell költenie a patronos nyomtató életben tartására! Epson WorkForce esetén gazdaságo totalkár a fejcsere.
Canonnál minden egyes alkalommal kb. 10.000 Ft. Nem kell sokszor eljátszani, és akkor a Brother az egyetlen anyagilag elfogadható megoldás. Pedig bőven van hibája annak is. Csak más területeken. -
PociAti
őstag
válasz
Vladislav #18932 üzenetére
Egyiket se, mert mindkettőt nagyon drága üzemeltetni.
Ritka használat beszáradáshoz vezet. És akkor nem fogod tudni használni, amikor nagyon kellene.Vegyél inkább tartályos nyomtatót, és sok évre elegendő tintát kapsz hozzá, nem tart vissza semmi hogy nyomtass, és akkor nem fog beszáradni. Az alap modellek hasonló áron indulnak mint az Epson WorkForce, csak sokkal kevesebb szolgáltatást nyújtanak.
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék cserélni, ezek között hezitálok:
Megéri az Epson a felárat?
Nyilván azt látom, hogy az egyik családi, a másik inkább üzleti felhasználásra van. Nekem elég lenne a családi felhasználás, de megbízhatóság esetén ráfizetnék az Epson-ra.
A karbantartási háttér, fenntarthatóság (patron árak), megbízhatóság melyik nyomtató mellett van?
Én úgy látom, hogy a patron árak hasonlóan mozognak mind a két nyomatónál.
-
-
draco31
veterán
válasz
PociAti #18929 üzenetére
Köszi, lehet ezt csináltam legutóbb is, de már 2 éve, elfelejtettem. Utána rögtön meg is állította magát, nem pörgette a ventilátort és a fűtést mellé. És nyomtat is.
-
PociAti
őstag
válasz
draco31 #18928 üzenetére
És ha átkapcsolsz Continue mode-ra, akkor mit csinál?
https://support.brother.com/g/b/faqend.aspx?c=eu_ot&lang=en&prod=dcp1622we_eu&faqid=faq00002828_000A Brother tonerkazetták nyomtatási élettartama azon alapul, hogy képesek-e továbbra is garantált nyomtatási minőséget elérni. A tonerkazetta használatakor a rendelkezésre álló tonerkészlet elfogy, és a funkcionális alkatrészek fizikailag elhasználódnak. A Replace Toner (Toner cseréje) üzenet akkor jelenik meg az LCD kijelzőn, amikor a tonerkészlet és/vagy az anyagok elhasználódása elér egy olyan szintet, amikor a nyomtatási minőség már nem garantálható. A "Continue Mode" (Folytatási mód) bekapcsolásával a tonerkazettával folytathatja a nyomtatást annak becsült nyomtatási élettartamán túl is. A Continue Mode (Folytatási mód) kikényszeríti a készüléket, hogy folytassa a nyomtatást, miután az LCD kijelzőn vagy a Status Monitoron megjelenő Replace Toner (Toner cseréje) üzenet jelzi, hogy a tonerkazettát ki kell cserélni.
-
draco31
veterán
Bekeményített a Brother? 1622WE, még egész szépen nyomtat, pár hete kiírta már, hogy elfogyóban a festék. Ma reggel nyomtattam, azt meg is csinálta szépen, utána meg kiírta, hogy toner csere kell. Gondoltam oké, majd kapsz jövőre, addig már ezzel elleszel. De nem nyomtat, csak fűti magát, meg tekeri a ventilátort. Előző tonernél nyomtattam amíg csak volt valami a papíron, most meg már nem engedi?
-
Csavarnyuzo
őstag
-
wingman83
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung ML-1665-ös nyomtatóm. Pár hete vettem hozzá eredeti tonert, mert akármilyen utángyárttotat is vettem, csúnyán nyomtatott.
Pár oldalt kinyomtattam vele pár hete, most ismét akartam, de semmi. Világít rajta a piros és sárga LED egyszerre. Semmire nem reagál. Ha a két gombot nyomom rajta egyszerre, akkor a zöld és piros LED felváltva villog, nagyon gyorsan. A számítógép offlineként látja.
Tud valaki segíteni?
KÖszi! -
biker
nagyúr
válasz
PociAti #18923 üzenetére
ez így nem igaz. ha a teljes oldal színes akkor 8, egyébként max 20lap/perc
attól függ mennyi a színes rész és mennyi a grafika. pl színes szöveget okádja, de a fekete grafika is lassít
egyébként a helyi képviselőnk csapatának választás előtt 6000 kétoldalas A/4-et nyomtam ki, egyikoldalon kis képükkel a szöveg mellett, másik oldal csakszöveg, és rendszeresen nyomok ki 1000oldalas batcheket. belefér 150 oldal talán és 30 a kimenőbe hivatalosan, igazából símán elbírja a 100lapot, igen, szedegetni kell, de nincs az a nyomtató (nem ipari méretben) amibe belefér 1000lap és kifér 1000lap, minden esetben a kimenő tálca kisebb mint a bemenőirodában van kyocera, 4 rekeszbe 2000lap fér, a kimenője meg talán 500oldal, szóval olyan érvet hozol fel ami nem csak erre a modellre igaz
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
bolvar
senior tag
-
PociAti
őstag
válasz
bolvar #18922 üzenetére
Mindegyik mellett lehet felsorakoztatni érveket, ellenérveket.
Ecotankos gép lennének a leginkább költség takarékos megoldás, de sebessége meg sem közelíti a nagy gépeket.
Amíg egy nagyobb gépbe bele lehet pakolni több ezer lapot, és percenként kb. 60 oldalt nyomtat, az EcoTank tintatartályos gépek sebessége színes oldalaknál 8 lap/perc, bemenő kapacitás hiába 100 lap, ha a kimenő csak 30.
Ha egyszerre kellene sokat, nyomtatni akkor egy ember fél napon át ülhet a gép mellett.Minden más időszakban elviselhető.
-
bolvar
senior tag
Sziasztok!
Iskolában lenne szükségem színes nyomtatóra, de gyakorlatilag évközben minimális, próbaérettségi érettségi évvége lenne a fő használati időszak színesre, a többiben fekete.
Van nyomtatós aki hozott gépeket, de mindenáron batár nagy gépet hozna viszont az nem igény.
Mit ajánlanátok ilyen célra, érdemes kisebb lézert venni, vagy maradjon egy ecotancos epsonnál?
Köszi a segítséget!
bolvarA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
zagloba
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Canon G2400-as nyomtatóm. Vettem tintát a tartályoshoz. Mivel a szines patron már nem nagyon nyontatott kivettem és megtisztítottam meleg vízes papírtörlővel. Vissza raktam a patront de újra indítás után a 7 villanásos hibát nyomja. Ha minden igaz megtelt a használttinta tartója. A 7 villanást ki tudom ütni a neten talált módszerrel. De utána sem működik. Bajlódjak még vele? Vagy inkább vegyek egyújat. A Brother nyomtatókat látom jó áron. Csak általános felhasználásra kell még leget a színes is felesleges. De tartályos legyen! Nem akarok a patronnal bajlódni sem a szervízbe hordozni x lap nyomtatása után.
Linuxot használok.
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Asszony rámparancsolt, hogy a régóta őrizgetett holmijaimtól szabaduljak.
Az alábbi "nyomtatós" dolgaimról várnék véleményt, ha ez nem offtopik itt.
1.) 2008-ban vásárolt, gondosan elcsomagolt HP Laserjet P2015dn duplex, hálózatos fekete-fehér lézernyomtató.
Kb. 10 éve használaton kívül van, de most kipróbáltam, tökéletesen működik (alázza a használatban lévő színes tintasugarast), a self test szerint 6251 oldal nyomtatott ki.
A benne lévő toner már használhatatlan, de van egy bontatlan tonerem hozzá, amin az alábbi dátum szerepel. Ez még használható?
Szerintetek ez így egyben mennyit érhet?2.) Xerox WorkCentre 3210/3220 toner. Ez legalább fél évtizedes vétel volt. Használható még, mit ér?
3.) HP LaserJet Toner CC364A. Ezt múlt évben vásároltuk, de a nyomtató már nincs meg hozzá. Vajon mennyiért lehet eladni?
4.) Hibás Cannon MG1750 és bontatlan patronok.
Ez be sem kapcsol, valószínűleg alaplaphibás. A bontatlan patronokat 2018-2020 között vehettem. A nyomtatót donornak ingyen odaadnám, de a patronokért el lehet kérni valamit?
Előre is köszönöm! -
bolvar
senior tag
válasz
CoolBoy323 #18917 üzenetére
Hát az nem jött át merre van szegény gép
Új kell az asszonynak?A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
bolvar
senior tag
válasz
CoolBoy323 #18914 üzenetére
Gondolom nem magadnak ment a válasz, google keress rá NyomtaTóth néven van fent egy már sokat látott szaki, ilyen régi gépeket javíttatok vele ha kell mert normális, nem beteg áron, és gyorsan rugalmasan tudom vele
intézni. Volt amikor nem jött rá elsőre a hibára de ki se tudtunk próbálni a gépet toner hiány miatt, utána ingyen jött ki megvolt a hiba 1 perc alatt és semmit se kért mert zavarta elsőre nem vette észre a hiba valódi okát.A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #18909 üzenetére
Merre van olyan szaki?
-
draco31
veterán
válasz
[CS]Blade2 #18912 üzenetére
Igen. Nyomtatáskor figyelmeztet, hogy fogy a patron, vegyél újat. Pár után meg kiírja, hogy a nyomni kell azt a gombot 10 mp-ig, és utána nem fog ezzel zaklatni. Így emlékszem.
Illetve beállítod, hogy szürkeárnyalatos nyomtatás, és akkor csak a fekete patronnal fog foglalkozni. Aztán majd azzal is eljátszod, és töltögeted ameddig megfelelő minőségben nyomtat.Az, hogy új a fekete patron, de beszáradt, az természetes. A tintasugarasnak ez a hátránya, ha már fel volt bontva.
A fúvókatisztítás nem probléma, a képen a szín jel annyi fog maradni már mindig, így látod, hogy melyik patronról beszél. Szóval gyakorlatilag az vagy porszáraz már belül, vagy teljesen beszáradt a mi maradék még volt benne. Azzal nem kell foglalkozni, majd egyszer jön az E5, akkor kell neki új. De az meg kiszámíthatatlan, hogy mikor.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #18911 üzenetére
Találtam egy ilyet egy utángyártott patronnál az arukeresőn:
Szín: 3 szín CMYCanon CL-41CMY Kompatibilis /Felújított /utántöltött tintapatron Canon eredeti üres tintapatronokat összegyűjtik azután vissza küldik egy újrahasznosító telepre, hogy újra hasznosítsák a meglévő patronokat vázakat . A Canon eredeti tintapatronokat , megtisztítják, újratöltik majd alaposan tesztelik. Azonban a tintapatronon található elektronikát nem tudják resetelni épp ezért ha a tintapatronokat visszahelyezzük üres festékszintet avagy tintaszintet fog jelezni a készülék. A nyomtató üres patronként ismerheti fel a tintapatront, ez általános jelenség. Megoldás:Festékszint, tintaszint figyelő kikapcsolása:A készüléken található stop/reset (piros körben háromszög) gomb folyamatos nyomvatartása kb. 10 másodpercig. Ez a folyamat minden egyes tintapatron cserénél elvégzendő!Ezt nyomkodtad annó? Én nem fogok venni, de ez így elég zsákbamacskának tűnik, hogy aki megveszi, előbb fut bele az E5 hibába, mint hogy elfogyjon az utántöltés, akkor bukó.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
draco31 #18906 üzenetére
Kiderült, hogy akitől kaptam, az már próbálkozott vele, és úgy néz ki, hogy a fekete patron közel új benne, bár ennek ellenére nem pont olyan a nyomat.
Windows 11 alig ette meg a 8.1-eshez való driver-t, de sikerült felismertetni. Ennyi színes festéket lát.
Nyomkodtam a fúvóka tisztításokat meg ami van itt a programban az utolsó lapon, de gondolom ez használja a színest is amiből persze nem jön ki egy csepp sem, úgyhogy valszeg ez ennyi volt, többet nem nyomok rá, nehogy üresre essen az a kevéske színes a számlálója miatt.
Ilyen lett a múltkor utáni 1 lap utáni lap:
Nyomkodva a tisztító funkciókat, és minőségire rakva a nyomtatást a 3. lap:
aszem 32-es betűket írtam word-be.Nem tökéletes, de elég jó arra, amire kell.
-
bolvar
senior tag
válasz
CoolBoy323 #18909 üzenetére
Javítás nem opció? Van szaki aki emberi áron javít főleg ha az csak egy görgő csere
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Samsung ML1640 nyomtatóm kezd haldoklani, nem szív már jól. Pedig alig 100 éves
Mit javasoltok cserébe? Mono lézer kell, mert ritkán nyomtatunk. Hasonló olcsó fenntartású kellene, amihez lehet nem gyári tonert is használni. Esetleg wifi, vagy lan nem hátrány.
Köszönöm szépen
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Már nem tudom életre keltenem a canon nyomtatómat (https://multifunkcios-nyomtato.arukereso.hu/canon/pixma-mg5750-ch0557c006aa-p301392743/)
Cserét tervezek. Epson-ra gondoltam: https://www.emag.hu/epson-workforce-wf-2910dwf-tintasugaras-a4-5760-x-1440-dpi-33-oldalak-per-perc-wi-fi-c11ck64402/pd/DGJGFKYBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_3p_rewq&utm_content=arukereso_hu&cmpid=100973&aku=01168ccaf5ffeb37c2c63e11d70e73a8
Az igényeimet elviekben bőven meghaladja, mivel otthoni felhasználásra kell. Nagyon jók a fenti nyomtató paraméterei, ezért gondoltam rá.
A canon 4-5 évig működött hibátlanlanul.
Az Epsonnal kapcsolatosan van valamilyen tapasztalat? Megbízhatóság, tintapatron árak? Vagy jobb a canon?
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésemre lenne, hogy fotó papírra nyomtatásnál nagy egyszínű festék pacák kialakulása mitől lehet? Néha színes, mint a képen, néha fehér, néha fekete, stb. De mindig egyszínű. Nagyon nem tudom a részleteket, mert ismerősnél jelentkezik a probléma, de annyit tudok, hogy HP nyomtató, jól van berakva a papír (a hátsó része vízjelezett) és a beállításokban át lett állítva fotó papírra.
-
draco31
veterán
válasz
[CS]Blade2 #18905 üzenetére
Csak írtam egy számot, nem tudja mennyi oldalnál mennyi van benne, csak kalkulál egyet, amit beprogramoztak.
pl. nyomtatsz egy A4-es teljesen fekete oldalt, és nyomtatsz egy betűt a másik oldalra, az ugyan úgy 2 oldal, és a festék mennyiség nem épp ugyanaz.
Ha világít folyamatosan, azzal nem kell foglalkozni, csak készülni rá, hogy bármikor bedobhatja a hibát. Lehet másnap, de lehet csak 1 év múlva 1000 oldallal később. Ráköthetsz akár CISS rendszert is, teljesen mindegy neki. Egyszer majd úgy dönt, hogy vagy veszel új patront, vagy nem használod tovább.
Haver pl megcsinálta azt is egyszer, hogy barackos Bolero-t töltött bele, azzal is ment. Persze olyan volt a minőség is, de mint írtam, nem érdekli. A programja egy ideig feldobja, ha szerinte kevés a festék, utána meg ha jól emlékszem az volt, hogy a megszakítás gombot kérte nyomni pár másodpercig, és onnantól nem sírt a tintaszint miatt annál a patronnál.Programot nem néztem van-e 11-hez. A szürke nyomtatás beállítása miatt fog kelleni úgy is.
Nem tud eszközről nyomtatni, csak ha az eszköz is tudja. pl. régen pár telefon tudott olyat, még a gombos korszakban, hogy beledugtad, és lehetett nyomtatni a fotókat. Vagy még a fényképezőgépek tudtak ilyet.Ilyen statisztikákat úgy tudom nem tud.
Valamiféle tesztoldalt nyomtat, de a programján keresztül, ott olyanok vannak ha jól emlékszem, hogy milyen oprendszer, mi a driver, dátum, meg nem tudom, ezer éve volt.
Ennél nincs olyan, mint a HP-nál, hogy nyomtat egy tesztet, aztán azt be kell vele olvastatni, hogy oké-e minden.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
draco31 #18904 üzenetére
Valamennyire akkor lelassul az 1 patron 100 oldal, ha töltögetve van, ha mondjuk 500 oldal után jutottál el E5-ig, de talán túl közel vagyok az E5-höz, így hiába tölteném fel a színest, nem érdemes most használnom.
Amíg nem hozza folyamatosan világítóra a feketét, addig nem szórakozom a színessel.A programja gondolom nem fog menni win11-el, így ara nem tudok majd ránézni, hogy mennyinek gondolja a tintaszintet. Nem tudom, hogy van-e benne olyan, hogy PC nélkül kinyomtatja - mint a HP-nál, hogy mennyi van még szerinte, meg mikor lett berakva a patron, meg mennyi lapot nyomtatott már új kora óta, stb.
Most 2 napig nem érek rá, utána fogom megnézni, hogy ki tudom-e takarítani a feketét, de az biztató, hogy 80-90%-ban egy scan-elt lapról kinyomtatta. Persze minden betűsorban vannak teljesen kimaradt vízszintes csíkok,
de pl. a másik így kapott HP elsőre üres lapokat nyomtatott, és onnan vissza tudtam hozni, csak az hamar újra elállt, mert valszeg lementek a számlálók, kivéve a sárga. -
draco31
veterán
válasz
[CS]Blade2 #18903 üzenetére
Ilyenem volt 10 évig.
Halvány lila gőze nincs arról, mennyi, és mi van a patronban.
Csak bele van programozva, hogy jé új patron, tudok vele nyomtatni 100 oldalt. ( csak mondtam egy számot. ) Aztán majd a programja feldobja, hogy ha akarod, akkor nem zaklat az üzenettel, és nem érdekli tovább. A LED attól még világítani fog. De nem ég ki 10 év alatt.Aztán majd 2 év múlva azt mondja a nyomtató, hogy E5. Na akkor lehet menni a boltba új színesért. E3 pedig a fekete. Amíg ezt a két hibát nem adja, nyomtat, még ha homokkal is van a patron tele. E1 meg a papír elakadás, vagy ceruza, toll, aprópénz bármi beleesett cucc. Felfordít, kiráz, mindenki örül.
Nyomtatásnál bepipálod, hogy szürke árnyalatos nyomtatás, és onnantól csak a feketét használja.
A fúvókát izopropilos fülpiszka. Vagy picike tálka, abba pici izo, és áztatás telibe. Vagy papírzsebkendőre izó, ami tetszik.
Emlékeim szerint egy fekete patronnal elnyűttem 100-150ml festéket. Akkor cseréltem már, amikor vállalhatatlanul rondán nyomtatott.
A kidobás vége az lett, hogy 3-4 oldalaként elkezdett öndiagnosztikázni, aztán meguntam.Visszanéztem közben, pár számra már rosszul emlékeztem.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Kaptam egy MP210-est. Csíkosan, de feketét még fénymásol, eddig ennyire jutottam vele.
A C folyamatosan világít. Ahogy elnézem a neten, az a színes alacsony szintje.Van utántöltőm minden színből, tudnék rátölteni, meg izo alkohol a tisztításhoz.
Kérdés, hogy hogy csináljam. Hagyjam a színesét, nehogy a művelettel elszálljon az egyetlen darab patron, mert igazából havi 1 fekete oldalra kellene ez a gép, meg, ha valami még bejön közben.
Vagy rátöltve rosszabb nem lesz? Gondolom fontos, hogy érzékelje, hogy van, és, hogy nem töküres, ezért lehet inkább nem piszkálnám amíg érzékeli. Később még mindig tehetek egy próbát, bár akkor már csak bombával jönne ki a beszáradás.Kikapcsolni gondolom nem lehet, hogy ne figyelje a szintet, és, ha villogna a színes, akkor nem fog feketét sem nyomtatni?
Van egy HP amit ugyanígy kaptam, azzal már csak úgy tudok nyomtatni, hogy ott külön patron van a színeknek, és a sárgát még hajlandó, így televertem feketével a sárgát, és word-be sárgára rakom ami kell, és amikor szívná be a papírt, akkor kézzel kell neki beadni éppen akkor, mert magától nem megy.
Tehát ettől jó lenne előrébb lépni.Annyit nem ér, hogy költsek rá, olyan jó állapotban azért valszeg nincs, hogy új patronokat érdemeljen.
-
gameradam89
csendes tag
Sziasztok !
Adott egy HP 3830 típusú nyomtató. Eddig minden szépen kinyomtatott. De mostanság PDF vagy Word dokot akarok nyomtatni akkor rányomok ,hogy nyomtatás és kell várni 1 percet mire eljut a nyomtató tudatáig ,hogy kinyomtassa !Miért van ez ? Szoftver minden friss Firmware szintén friss , windows 10 fut gépen.
-
válasz
PociAti #18900 üzenetére
Köszönöm, ez jó hír! Több helyen is olvastam ez a minimum 80% poliésztert, és eléggé lelombozott.
A matricanyomtatásnál komolyabb igényeim azért nincsenek. A gyerkőc óvodás kori matricamániáját szeretném kielégíteni, tehát beltéren kell kibírniuk pár évet. Az viszont fontos, hogy T-Rexet tudjon nyomtatni a printer!
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Corel Draw topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Autós topik
- Filmvilág
- További aktív témák...