Hirdetés
- Fórumok
- Nyomtatók, szkennerek
- Nyomtató topik
- (kiemelt téma)
- Videós, mozgóképes topik
- Tanévzáróra igyekeznek a hardverek
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VHS, Betamax, Bakelit lemez, Compact casette és társai hívei IDE!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
-
19653 - 19601
19653 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Van egy Epson XP-5150 nyomtatón megoldható házilag a fejtisztítás?
Ablaktisztítót fecskendővel párszor átnyomtam a fekete fejen, elég sok tintát kimosott, most már csak színesekből ürül a tinta, ezt nem is értem, hogy lehet
-
draco31
veterán
Csak itt hagyom infónak:
Azt találtam a neten, illetve az AI írta, hogy vannak ilyen nyomtatók, amelyek nyomtatófej tisztítást csinálnak szkennelés előtt.
Ennek kiderítésére érdemes meghallgatni, hogy a nyomtatófej felöli oldalról hallatszik-e a kérdéses hang.Én ezt nem tudtam kideríteni. És nyitott patronajtónál meg nem engedett szkennelni.
Ezek ellenére elkönyveltem annak, hogy nyomtatófej tisztítást végez a gép minden egyes szkennelés előtt. Mi ennek az értelme, arra nem jöttem rá.Mert sosem fog elromlani, ha nem csinálja 5 percenként

Nekem MP210-esem volt 10 kerek évig. Utolsó évben 3-4 oldal nyomtatása után tisztítás, scannél tisztítás, kikapcsolásnál szintén, bekapcsolásnál szintén. Aztán amikor 10 percbe került egy 20 oldalas doksi kinyomása, eldurrant az agyam, szétvertem baltával, és azóta is szépen dolgozik az utód Brother lézer
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Van egy Epson XP-5150 nyomtatón megoldható házilag a fejtisztítás?
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Van egy Canon Pixma MG2550S nyomtató+szkenner gép.
Arra lettem figyelmes, hogy szkennelés elkezdése előtt, olyan hangot ad, mint amit nyomtatás előtt szokott csinálni, legalábbis nekem így tűnik. Vagyis amikor leszívja a tintát, vagy mittudomén mi ez a hang
Létezik, hogy szkenneléshez a nyomtatófejet cseszteti? Ha igen, miért?
És elég sokat szkennelek, tartok tőle, hogy a nyomtató részen valami emiatt elromlik.
Csak itt hagyom infónak:
Azt találtam a neten, illetve az AI írta, hogy vannak ilyen nyomtatók, amelyek nyomtatófej tisztítást csinálnak szkennelés előtt.
Ennek kiderítésére érdemes meghallgatni, hogy a nyomtatófej felöli oldalról hallatszik-e a kérdéses hang.Én ezt nem tudtam kideríteni. És nyitott patronajtónál meg nem engedett szkennelni.
Ezek ellenére elkönyveltem annak, hogy nyomtatófej tisztítást végez a gép minden egyes szkennelés előtt. Mi ennek az értelme, arra nem jöttem rá. -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Van egy Canon Pixma MG2550S nyomtató+szkenner gép.
Arra lettem figyelmes, hogy szkennelés elkezdése előtt, olyan hangot ad, mint amit nyomtatás előtt szokott csinálni, legalábbis nekem így tűnik. Vagyis amikor leszívja a tintát, vagy mittudomén mi ez a hang
Létezik, hogy szkenneléshez a nyomtatófejet cseszteti? Ha igen, miért?
És elég sokat szkennelek, tartok tőle, hogy a nyomtató részen valami emiatt elromlik.
-
laed
senior tag
Üdv,
van egy Epson XP-342 nyomtatóm, már 7 éves, de nagyon keveset volt használva, az elmúlt pár évben meg csak állt (áram nélkül). Most próbáltam életet lehelni bele, meglepően jól sikerült, leszámítva a fekete patront/fejet, mert az többszöri fúvókatisztítás és új patron behelyezése + újabb tisztítások után sem akar helyreállni. Eközben a színes patronok jól nyomtatnak.
Érdemes még további fejtisztítással kísérletezni vagy felejtős?
Köszi!
A szelektív hulladékba tedd.
Amúgy lehet kapni oldószereket a tintához, ha van kedved vele pancsolni.... -
scott_free
senior tag
Üdv,
van egy Epson XP-342 nyomtatóm, már 7 éves, de nagyon keveset volt használva, az elmúlt pár évben meg csak állt (áram nélkül). Most próbáltam életet lehelni bele, meglepően jól sikerült, leszámítva a fekete patront/fejet, mert az többszöri fúvókatisztítás és új patron behelyezése + újabb tisztítások után sem akar helyreállni. Eközben a színes patronok jól nyomtatnak.
Érdemes még további fejtisztítással kísérletezni vagy felejtős?
Köszi!
-
PociAti
őstag
Érdekes és meggyőző amit írsz. Sajnos előfeltételezéseim vannak a sok felhasználó tapasztalata alapján. Volt HP-m soha többet. Ebből is indultam ki többek közt. Bár volt olyan felhasználó igaz nem sok akiknek a firmware frissítés után a gépben lévő utángyártott tonert nem volt hajlandó felismerni. Ez lehet chip kompatibilitás hiba is de nem tenném tűzbe a kezem azért, hogy a Brother ne törekedne ezen termékek korlátozására. Hiszen a tonerban van a biznisz, a nyomtató sok esetben deficites. Az én nyomtatómhoz a Brother 3 év alatt közel 20 frissítést követett el. Ami azért meglepő. Míg a régi Ricoh nyomtatómhoz ami most is üzemel a fiamnál 9 év alatt kettő és tökéletes még mindíg. Mindenesetre valahol a kettő közt az igazság.
a tonerban van a biznisz
Nyomtatóiparon belüli trendek nem teljesen tudják ezt a tényt megerősíteni. A festékkazetta legyártásának magas a költsége, így a jó minőségű terméknek mindig is magas lesz az ára. A nyomtató ritka esetekben deficites, leginkább a HP-ra jellemző ez a piaci magatartás.Elméletedet szintén nem erősíti a tintatartályos nyomtatók jelenléte sem. Ha a festéken lenne a nagy haszon, akkor a gyártók nem igazán rendelkeznének tintatartályos gépekkel.
Brother ebben a szegmensben az élvonalhoz tartozik, a mostani modellek elődje pl. Brother MFC-J200 nagyjából 2012-ben jelent meg, (azok elődjei még korábban). A fekete patron kapacitása 2400 oldal, színeseké 1300 oldal, és megfizethető tartományban van. Akár csak a modern J-s sorozatú, irodai célú (hibrid) tintarendszerű nyomtatói. Szintén nagy kapacitású, relatív olcsó vízhatlan festékekkel. Amikor volt még rálátásom, akkor határozottan ez tette ki a forgalom nagyon is jelentős részét, és nem volt mesterségesen visszafogva a darabszámuk.Amúgy a HP-nak volt egy rendkívül olcsón üzemeltethető sorozata, a Neverstop széria, abba a 2.500 oldalas festékpor eredetileg 3.000 Ft körüli összegbe került, jelenleg inkább 4.500 Ft körül van az ára. (600 dpi, ami lényegesen olcsóbb az 1200 dpi-nél, és a nyomtató állítólag nem is dolgozott valami szépen.) Amit még illik megjegyezni, hogy már megjelenésekor is eléggé akadozott a beszerzése, és egy ideje már nem is kapható.
A 20 frissítés tényleg soknak tűnik, de a Tintatartályos Brothernél is az első 2 évben volt legalább 10 frissítés. Azon nincs mit trükközni, ez ennek a japán gyártónak a sajátossága. Ezek általában biztonsági frissítések és nyelvi kiigazítások. De ha a dokumentációikat nézed akkor azok is elég magad verziószámot meg szoktak élni. Olyanokra kell gondolni, hogy átfogalmazzák az egyes fejezeteket, leginkább csak pontosítanak rajta, egyértelműbbé teszik a mondatokat. (Összevetettem pár eltérő verziószámú PDF-et, onnan tudom.)
Laikus számára a legelső leírással, vagy legelső firmware-rel is tökéletes lenne minden (viszont aki kicsit utána néz a nyomtatók sebezhetőségeinek, azért nem rossz hogy befoltozzák azokat a réseket). -
Villanyász
tag
Brother esetében ugyanúgy működnek a hagyományos (chip nélküli) mechanikus tonerek és a chipesek is. Bevált logikára fűzik fel a szoftver működését, és ezekből - a japánokra jellemző konzervatív - logikus körülményekből indulnak ki. Esetedben a félreértés onnan eredhet, hogy magad próbálod kitalálni miként kellene viselkednie a nyomtatónak.
Ami ezt alátámasztja, hogy a kezdő teli (kb 20 lapot nyomtatott) ...
A nyomtató azt figyeli, hogy új-e a toner, vagy nem az. Számára olyan nem létezik, hogy "újszerű", "keveset nyomtatott", "majdnem teli", vagy "csak 20 oldalt nyomtattam vele", stb. Amikor azt kéri tegyél bele újat, akkor ő újat vár.Chip nélküli nyomtatóknál, amikor valaki beleteszi az új tonert a gépbe, akkor egyből az új állapot leellenőrzésével kezdi, majd áttekeri a mechanikát a végállásba. Ha valaki egy árva oldalt se nyomtatna vele, akkor is hiába tenné át azt egy másik gépbe, azt már nem jelezné újnak. (2 perces szereléssel amúgy megoldható.)
A chipes nyomtatók is ezt az új állapotot figyelik, így lett megírva a szoftverük.Amikor kéri, hogy tegyél bele új tonert, akkor arra a jelre vár, hogy a toner jelezze számára hogy megérkezett az új toner. (Nem olyan jelzésre vár, hogy most egy keveset nyomtatott toner került bele. Ilyen viselkedést nem tud lereagálni, mert többségükben nincs rendes számláló. Nehéz is a fogyasztást pontosan számolni.)
Abban igazad van, hogy egyre kevesebb a pusztán mechanikus toner, és egyre többen van némi elektronika, akár chip formájában. Elméleteket lehet gyártani azzal kapcsolatban mire valók, de célszerű megjegyezni, hogy az feltételezés, nem pedig tény.
Amúgy Louis Rossman, a fogyasztói jogok nagy aktivistája az illető, aki elindította ezt a feltételezést, 200 ezren tekintették meg ezt a YouTube videóját, és a leírásban szerepel egy weboldal , ahol összegyűjtötte volna milyen felhasználói szabotázst követ el a Brother az új firmware-ekkel, és lebontja összetevőkre a bejelentett problémákat. Úgy általánosságban jól ki lett találva, csak éppen az ellenkezőjét sikerült bebizonyítani vele. Mert amíg az egyik reddit felhasználó jelezte, hogy adott típusú gépe adott firmware változat mellet nem hajlandó működni utángyártottal, addig mások épp az ellenkezőjéről számoltak be. Feltételezésem szerint olcsó tonerra, olcsó és kevésbé megbízható chip került, ami vagy működik, vagy nem.
Az arstechnica.com-on van az egész ügyről egy egész elfogadható írás.
----
És ez csak a saját elméletem, de nem tartom kizártnak, hogy egyes gyártók, egyes berendezéseknél szándékosan ráerősítenek arra, hogy utángyártott kellékkel ne működjenek jól. (Ez amúgy kétélű fegyver, mert az "egyszerűbb" felhasználó azt fogja mondani, szar a nyomtató, nem pedig azt, hogy "szar minőségű a toner, amit alacsony összegért vettem".)
És mint már említettem, a hagyományos tonerporra azt írják, legalább 150˚C kell a fixáláshoz, ez a gyakorlatban a 160 - 200˚C tartomány.
Míg az energia felhasználás és a gyorsaság miatt a gyártók a drágább, de alacsonyabb olvadáspontú festékek felé mentek el.
Konkrét példa, a Xerox 2006-ban 75 és 150˚C közötti tartományban működő festéket szabadalmaztatott: https://www.freepatentsonline.com/20080153027.pdf
Mindenki ebbe az irányba ment el a fejlesztésekkel, így azon kívül, hogy megfelelnek az alacsonyabb energiafelhasználásnak, szándékosan is lemehetnek az alá a szint alá, ahol a gagyi nem eredeti kellék nem működnek, viszont gyárival hibátlanul nyomtatnak.Érdekes és meggyőző amit írsz. Sajnos előfeltételezéseim vannak a sok felhasználó tapasztalata alapján. Volt HP-m soha többet. Ebből is indultam ki többek közt. Bár volt olyan felhasználó igaz nem sok akiknek a firmware frissítés után a gépben lévő utángyártott tonert nem volt hajlandó felismerni. Ez lehet chip kompatibilitás hiba is de nem tenném tűzbe a kezem azért, hogy a Brother ne törekedne ezen termékek korlátozására. Hiszen a tonerban van a biznisz, a nyomtató sok esetben deficites. Az én nyomtatómhoz a Brother 3 év alatt közel 20 frissítést követett el. Ami azért meglepő. Míg a régi Ricoh nyomtatómhoz ami most is üzemel a fiamnál 9 év alatt kettő és tökéletes még mindíg. Mindenesetre valahol a kettő közt az igazság.
-
PociAti
őstag
A cégnél a 3 tök egyforma nyomtató kezdettől fogva Zafir Premium tonert kapott, és a másik 2 gép továbbra is ezzel üzemel. Amúgy nem voltam elragadtatva a Zafir-tól, mert pl másik nyomtatókban kicsit túl hamar fogyott ki. Érdekes módon a Diamond márkájú sokkal tovább bírta, és mindegyik toner ugyanolyan lapszámra volt megadva.
Azok csak fantázianevek. Nem visszavezethető a gyártási folyamat résztvevőjére.
Simán előfordulhat, hogy
- az egyik Zafir azonos a Diamond nevűvel,
- de a két Zafirban lévő por (és toner) más üzemben készült.
- Vagy akár mindhárom azonos, vagy mindhárom különbözik egymástól. -
PociAti
őstag
Miféle lista ? A Brother is tér át a chipes tonerekre amik erre lehetőséget adnak. itthon mfc-l3740 van és ebbe is már chipes a toner. Ami ezt alátámasztja, hogy a kezdő teli (kb 20 lapot nyomtatott) tonert elreseteltem kiváncsiságból és érdekes módon az eredeti tonerre ez után azt írja a nyomtató hogy utángyártott, hogy chip cserével se lehessen átverni.
Brother esetében ugyanúgy működnek a hagyományos (chip nélküli) mechanikus tonerek és a chipesek is. Bevált logikára fűzik fel a szoftver működését, és ezekből - a japánokra jellemző konzervatív - logikus körülményekből indulnak ki. Esetedben a félreértés onnan eredhet, hogy magad próbálod kitalálni miként kellene viselkednie a nyomtatónak.
Ami ezt alátámasztja, hogy a kezdő teli (kb 20 lapot nyomtatott) ...
A nyomtató azt figyeli, hogy új-e a toner, vagy nem az. Számára olyan nem létezik, hogy "újszerű", "keveset nyomtatott", "majdnem teli", vagy "csak 20 oldalt nyomtattam vele", stb. Amikor azt kéri tegyél bele újat, akkor ő újat vár.Chip nélküli nyomtatóknál, amikor valaki beleteszi az új tonert a gépbe, akkor egyből az új állapot leellenőrzésével kezdi, majd áttekeri a mechanikát a végállásba. Ha valaki egy árva oldalt se nyomtatna vele, akkor is hiába tenné át azt egy másik gépbe, azt már nem jelezné újnak. (2 perces szereléssel amúgy megoldható.)
A chipes nyomtatók is ezt az új állapotot figyelik, így lett megírva a szoftverük.Amikor kéri, hogy tegyél bele új tonert, akkor arra a jelre vár, hogy a toner jelezze számára hogy megérkezett az új toner. (Nem olyan jelzésre vár, hogy most egy keveset nyomtatott toner került bele. Ilyen viselkedést nem tud lereagálni, mert többségükben nincs rendes számláló. Nehéz is a fogyasztást pontosan számolni.)
Abban igazad van, hogy egyre kevesebb a pusztán mechanikus toner, és egyre többen van némi elektronika, akár chip formájában. Elméleteket lehet gyártani azzal kapcsolatban mire valók, de célszerű megjegyezni, hogy az feltételezés, nem pedig tény.
Amúgy Louis Rossman, a fogyasztói jogok nagy aktivistája az illető, aki elindította ezt a feltételezést, 200 ezren tekintették meg ezt a YouTube videóját, és a leírásban szerepel egy weboldal , ahol összegyűjtötte volna milyen felhasználói szabotázst követ el a Brother az új firmware-ekkel, és lebontja összetevőkre a bejelentett problémákat. Úgy általánosságban jól ki lett találva, csak éppen az ellenkezőjét sikerült bebizonyítani vele. Mert amíg az egyik reddit felhasználó jelezte, hogy adott típusú gépe adott firmware változat mellet nem hajlandó működni utángyártottal, addig mások épp az ellenkezőjéről számoltak be. Feltételezésem szerint olcsó tonerra, olcsó és kevésbé megbízható chip került, ami vagy működik, vagy nem.
Az arstechnica.com-on van az egész ügyről egy egész elfogadható írás.
----
És ez csak a saját elméletem, de nem tartom kizártnak, hogy egyes gyártók, egyes berendezéseknél szándékosan ráerősítenek arra, hogy utángyártott kellékkel ne működjenek jól. (Ez amúgy kétélű fegyver, mert az "egyszerűbb" felhasználó azt fogja mondani, szar a nyomtató, nem pedig azt, hogy "szar minőségű a toner, amit alacsony összegért vettem".)
És mint már említettem, a hagyományos tonerporra azt írják, legalább 150˚C kell a fixáláshoz, ez a gyakorlatban a 160 - 200˚C tartomány.
Míg az energia felhasználás és a gyorsaság miatt a gyártók a drágább, de alacsonyabb olvadáspontú festékek felé mentek el.
Konkrét példa, a Xerox 2006-ban 75 és 150˚C közötti tartományban működő festéket szabadalmaztatott: https://www.freepatentsonline.com/20080153027.pdf
Mindenki ebbe az irányba ment el a fejlesztésekkel, így azon kívül, hogy megfelelnek az alacsonyabb energiafelhasználásnak, szándékosan is lemehetnek az alá a szint alá, ahol a gagyi nem eredeti kellék nem működnek, viszont gyárival hibátlanul nyomtatnak. -
JHC
tag
Az utángyártott kellékek sokkal olcsóbb alapanyagokból készülnek, és nem követték le a modern igényeket. A gyártóknak környezetvédelmi okokból le kellett csökkenteni az energia zabáló lézernyomtatók fogyasztását, ezért ők áttértek alacsonyabb olvadáspontú festékekre.
Viszont az utángyártott kellékeket gyártók megmaradtak az olcsó szénalapú poroknál, amik egyrészt nem tapadnak meg úgy a papíron, másrészt nem is olyan feketék.Régi technológia: hagyományos, őrléses toner (pulverizált): Ezekben a kötőanyagot főleg stírén-akrilát kopolimerek adták, melyek olvadáspontja 150-200°C körül volt, ami jelentős energiát igényelt a rögzítéshez.
Modern technológia: alacsony olvadáspontú (Low-Melt) toner: Ezek többnyire szintetikus, kristályos poliészter alapú gyanták. Ezek olvadáspontja akár 100-160°C is lehet, ami elég jelentős csökkenés. Gyakran kapszula szerkezetűek: egy kristályos poliészter magot burkol be egy amorf gyanta héj, ez biztosítja az alacsony hőmérsékletű rögzülést és a tárolás stabilitását egyaránt.
Egyes gyártók ezt "növesztett" szemcsének, gömböcskének hívják. A fényhengerek felületét is már ezekhez tervezik, nem pedig az utángyártottaknál a szén őrlésekor létrejövő rendkívül érdes szélű sziklácskákhoz.Az utángyártottak is tartalmazhatnak már némi alacsonyabb olvadáspontú elemeket, eleinte ezek kiolvadhatnak belőle, és utána megmaradnak a halványszürke összetevők (a fekete helyett). Ezért fordulhat elő, hogy eleinte jó, aztán rosszabb.
A Brother DCP-L2640DN már nagy felbontású, 1200×1200 dpi-s nyomtató, ezekhez - érthető okból - drágább a festék, mint a 600 × 600 dpi felbontású nyomtatókhoz.
Mi a megoldás?
Nincs jó megoldás. Az eredeti kellék drága, az utángyártottak pedig árban versenyeznek egymással, és a probléma kulcsa, hogy nem visszavezethető ki kézsítette őket, így soha nem tudhatod melyik kisüzem termékét kapod, így nem is lesz olyan, hogy megbízható utángyártott. A forgalmazó nem tudja azt mondani, hogy ettől az előállítótól már nem kérek többet.A cégnél a 3 tök egyforma nyomtató kezdettől fogva Zafir Premium tonert kapott, és a másik 2 gép továbbra is ezzel üzemel. Amúgy nem voltam elragadtatva a Zafir-tól, mert pl másik nyomtatókban kicsit túl hamar fogyott ki. Érdekes módon a Diamond márkájú sokkal tovább bírta, és mindegyik toner ugyanolyan lapszámra volt megadva.
-
JHC
tag
Brother nyomtatóknál a firmware frissítést le kell tiltani. Mert sajnos ezek frissítése után az utángyártott tonereket látványosan bojkottálja. A frissítés általában az újabban megjelet utángyártott tonereket veszi fel a listájára. Reddit tele van ezekkel az infokkal
Mint írtam, ehhez a nyomtatóhoz nem mi telepítettük a drivert, azon a gépen korlátozott felhasználók vagyunk, és külső cég tudja csak piszkálni a windows-t. A cégnél lévő másik 2 nyomtató hibátlanul üzemel.
-
Villanyász
tag
Borzalmas, de így születnek az összeesküvés elméletek.
A Redditen volt egy feltételezés, az nagyot ment minden sajtóban, mert egy nagyon komoly szaktekintély írta, csak aztán több irányból is bebizonyosodott hogy nagy marhaság amit írt, de az már persze nem kapott akkora sajtóvisszhangot, mert az persze nem ennyire izgalmas egy sztori.
"Utángyártott tonerteket veszi fel a listára"
Miféle listára? A legegyszerűbb, mindenféle elektronika és chip nélkül rendelkező, azonosításra teljesen alkalmatlan tonerek is pont úgy viselkednek. Az eredetivel szépen dolgozik a nyomtató, az olcsó elemekből álló hamisítottal nem.Miféle lista ? A Brother is tér át a chipes tonerekre amik erre lehetőséget adnak. itthon mfc-l3740 van és ebbe is már chipes a toner. Ami ezt alátámasztja, hogy a kezdő teli (kb 20 lapot nyomtatott) tonert elreseteltem kiváncsiságból és érdekes módon az eredeti tonerre ez után azt írja a nyomtató hogy utángyártott, hogy chip cserével se lehessen átverni.
-
PociAti
őstag
Brother nyomtatóknál a firmware frissítést le kell tiltani. Mert sajnos ezek frissítése után az utángyártott tonereket látványosan bojkottálja. A frissítés általában az újabban megjelet utángyártott tonereket veszi fel a listájára. Reddit tele van ezekkel az infokkal
Borzalmas, de így születnek az összeesküvés elméletek.
A Redditen volt egy feltételezés, az nagyot ment minden sajtóban, mert egy nagyon komoly szaktekintély írta, csak aztán több irányból is bebizonyosodott hogy nagy marhaság amit írt, de az már persze nem kapott akkora sajtóvisszhangot, mert az persze nem ennyire izgalmas egy sztori.
"Utángyártott tonerteket veszi fel a listára"
Miféle listára? A legegyszerűbb, mindenféle elektronika és chip nélkül rendelkező, azonosításra teljesen alkalmatlan tonerek is pont úgy viselkednek. Az eredetivel szépen dolgozik a nyomtató, az olcsó elemekből álló hamisítottal nem. -
PociAti
őstag
Itteni ajánlás szerint a céghez Brother nyomtatót vettünk tavaly. A típus BROTHER DCP-L2640DN ez immáron a harmadik ebből a típusból. Ezidáig kiválóan működött mindegyik utángyártott kellékkel. Egy pár hete elkezdett csíkozni, maszatolni, plusz az oldal bal oldalát halványan nyomtatta ez a másik telephelyen lévő masina. Megkérdezték az AI-t mi ilyenkor a teendő, erre azt a választ kapták, ki kell cserélni a dobegységet. Vettek is egy utángyártottat, és utána jó is volt kb 1 hétig. Egyszer csak elkezdett halványan nyomtatni, és megint az lap bal oldalát megint haloványabban nyomta, még az előzőnél is. Mondták ők nem mernek rendelni gyári dobegységet, mert hátha eléri őket a le..szás. Én bátor voltam vettem gyári dobegységet. Jelentem szépen nyomtat, de haloványan mintha takarékoskodna a tintával. Kérdeztem őket nincs-e bekapcsolva ez az opció a driverben, azt mondták nincs. Mondom hátha van valami rejtett beállítás, de mivel ott korlátozott felhasználóként vannak a gépeken, így nem biztos, hogy mindenhez hozzáférnek, és a nyomtatót is távolról telepítették nekik. Rádugtam az én gépemre, és ezen még tuti nem járt ilyen nyomtató, de nálam is szépen nyomtatott de halványan. YT-n van videó ilyen esetben, a lézer egységet kell megtisztogatni, amihez bontani kellene a gépet, ami meg garanciális még, ha jól emlékszem. Megcsináltam a tisztogatást, bár az egység patika tiszta volt, és nem is lett jobb semmivel sem. Viszont éppen rendelés alatt volt egy ugyanilyen nyomtató. Már csak az az ötletem maradt, hogy a Brother is a HP útjára lépett. Megjött az új nyomtató, annak a gyári tonerjével, a renitens gép tökéletes minőségben nyomtat, majd visszatéve az utángyártottat, azzal halványan. Lehetséges, hogy HP módszerrel frissült valami az agyában a gépnek, és mostantól csak a gyárival fog rendesen nyomtatni?
Az utángyártott kellékek sokkal olcsóbb alapanyagokból készülnek, és nem követték le a modern igényeket. A gyártóknak környezetvédelmi okokból le kellett csökkenteni az energia zabáló lézernyomtatók fogyasztását, ezért ők áttértek alacsonyabb olvadáspontú festékekre.
Viszont az utángyártott kellékeket gyártók megmaradtak az olcsó szénalapú poroknál, amik egyrészt nem tapadnak meg úgy a papíron, másrészt nem is olyan feketék.Régi technológia: hagyományos, őrléses toner (pulverizált): Ezekben a kötőanyagot főleg stírén-akrilát kopolimerek adták, melyek olvadáspontja 150-200°C körül volt, ami jelentős energiát igényelt a rögzítéshez.
Modern technológia: alacsony olvadáspontú (Low-Melt) toner: Ezek többnyire szintetikus, kristályos poliészter alapú gyanták. Ezek olvadáspontja akár 100-160°C is lehet, ami elég jelentős csökkenés. Gyakran kapszula szerkezetűek: egy kristályos poliészter magot burkol be egy amorf gyanta héj, ez biztosítja az alacsony hőmérsékletű rögzülést és a tárolás stabilitását egyaránt.
Egyes gyártók ezt "növesztett" szemcsének, gömböcskének hívják. A fényhengerek felületét is már ezekhez tervezik, nem pedig az utángyártottaknál a szén őrlésekor létrejövő rendkívül érdes szélű sziklácskákhoz.Az utángyártottak is tartalmazhatnak már némi alacsonyabb olvadáspontú elemeket, eleinte ezek kiolvadhatnak belőle, és utána megmaradnak a halványszürke összetevők (a fekete helyett). Ezért fordulhat elő, hogy eleinte jó, aztán rosszabb.
A Brother DCP-L2640DN már nagy felbontású, 1200×1200 dpi-s nyomtató, ezekhez - érthető okból - drágább a festék, mint a 600 × 600 dpi felbontású nyomtatókhoz.
Mi a megoldás?
Nincs jó megoldás. Az eredeti kellék drága, az utángyártottak pedig árban versenyeznek egymással, és a probléma kulcsa, hogy nem visszavezethető ki kézsítette őket, így soha nem tudhatod melyik kisüzem termékét kapod, így nem is lesz olyan, hogy megbízható utángyártott. A forgalmazó nem tudja azt mondani, hogy ettől az előállítótól már nem kérek többet. -
Alex91
félisten
Akkor a Brother az uj HP...
-
Villanyász
tag
Itteni ajánlás szerint a céghez Brother nyomtatót vettünk tavaly. A típus BROTHER DCP-L2640DN ez immáron a harmadik ebből a típusból. Ezidáig kiválóan működött mindegyik utángyártott kellékkel. Egy pár hete elkezdett csíkozni, maszatolni, plusz az oldal bal oldalát halványan nyomtatta ez a másik telephelyen lévő masina. Megkérdezték az AI-t mi ilyenkor a teendő, erre azt a választ kapták, ki kell cserélni a dobegységet. Vettek is egy utángyártottat, és utána jó is volt kb 1 hétig. Egyszer csak elkezdett halványan nyomtatni, és megint az lap bal oldalát megint haloványabban nyomta, még az előzőnél is. Mondták ők nem mernek rendelni gyári dobegységet, mert hátha eléri őket a le..szás. Én bátor voltam vettem gyári dobegységet. Jelentem szépen nyomtat, de haloványan mintha takarékoskodna a tintával. Kérdeztem őket nincs-e bekapcsolva ez az opció a driverben, azt mondták nincs. Mondom hátha van valami rejtett beállítás, de mivel ott korlátozott felhasználóként vannak a gépeken, így nem biztos, hogy mindenhez hozzáférnek, és a nyomtatót is távolról telepítették nekik. Rádugtam az én gépemre, és ezen még tuti nem járt ilyen nyomtató, de nálam is szépen nyomtatott de halványan. YT-n van videó ilyen esetben, a lézer egységet kell megtisztogatni, amihez bontani kellene a gépet, ami meg garanciális még, ha jól emlékszem. Megcsináltam a tisztogatást, bár az egység patika tiszta volt, és nem is lett jobb semmivel sem. Viszont éppen rendelés alatt volt egy ugyanilyen nyomtató. Már csak az az ötletem maradt, hogy a Brother is a HP útjára lépett. Megjött az új nyomtató, annak a gyári tonerjével, a renitens gép tökéletes minőségben nyomtat, majd visszatéve az utángyártottat, azzal halványan. Lehetséges, hogy HP módszerrel frissült valami az agyában a gépnek, és mostantól csak a gyárival fog rendesen nyomtatni?
-
JHC
tag
-
Csavarnyuzo
őstag
Kíváncsiságból kiszedtem a fusert, hátha látni rajta valamit. Nem tudom az számít-e, de az alsó henger felülete elég hullámos, egyenetlen. Esetleg ez okozhat problémát?
[kép] [kép]Végigpróbálgattam az összes hőmérsékletet (Low, Normal, High1, High2), nagy különbséget nem vettem észre. Annyi, hogy alacsony hőmérsékleten, kicsit talán halványabb a nyomat, de nincs nagy különbség.
Akkor ezek után - ha az alsó nyomó hengernél normális ez a hullámos felület – valószínűleg a fusernek nincs baja, ha jól értem.Nyilván jobb lenne ha simább lenne, de ennyi ráncosodás nem szokott gondot okozni -ahol összenyomódik a fűtő résszel ott amúgy is valószínűleg kisimul.
Szerintem nem fuser baj, én tuti nem cserélném ki. -
thibeni
csendes tag
Ha normál -80-90 gr/m2 súlyú- papírt használsz akkor inkább az ahhoz rendelt hőmérsékletet kellene több -de leginkább az összes- beállítható lehetőséggel kipróbálni.
Ha mindkét toner amivel próbáltad régi -mondjuk 8+ éves- akkor nem sokat jelent hogy két tonerrel is rossz, vagyis nincs kizárva hogy toner probléma.
Lehet:
- toner és "csatlakozói" -inkább kontakt részeinek lehet nevezni
- transfer roller és "csatlakozója" -inkább kontakt résznek lehet nevezni
- nagyfesz panel és nyilván az ehhez tartozó csatlakozók
- és legkisebb eséllyel fuser
- esetleg mechanikai probléma a toner és a transfer roller között -rosszul állnak egymáshoz képest-, de ha nem féloldalas hanem inkább foltosan/sávosan egyenetlen a kép, akkor ezt is kizárnám
Gagyi vagy nedves papír is sok esetben okoz meglepetést, de az jellemzően más képhibát okoz.
Lézer egység nem csinál ilyet.
Azok alapján amiket feltöltőttél én nem látok igazi hibát, bár az tényleg lehet hogy a
valóságban rosszabb a helyzet.Kíváncsiságból kiszedtem a fusert, hátha látni rajta valamit. Nem tudom az számít-e, de az alsó henger felülete elég hullámos, egyenetlen. Esetleg ez okozhat problémát?
[kép] [kép]Végigpróbálgattam az összes hőmérsékletet (Low, Normal, High1, High2), nagy különbséget nem vettem észre. Annyi, hogy alacsony hőmérsékleten, kicsit talán halványabb a nyomat, de nincs nagy különbség.
Akkor ezek után - ha az alsó nyomó hengernél normális ez a hullámos felület – valószínűleg a fusernek nincs baja, ha jól értem. -
Csavarnyuzo
őstag
Ha normál -80-90 gr/m2 súlyú- papírt használsz akkor inkább az ahhoz rendelt hőmérsékletet kellene több -de leginkább az összes- beállítható lehetőséggel kipróbálni.
Ha mindkét toner amivel próbáltad régi -mondjuk 8+ éves- akkor nem sokat jelent hogy két tonerrel is rossz, vagyis nincs kizárva hogy toner probléma.
Lehet:
- toner és "csatlakozói" -inkább kontakt részeinek lehet nevezni
- transfer roller és "csatlakozója" -inkább kontakt résznek lehet nevezni
- nagyfesz panel és nyilván az ehhez tartozó csatlakozók
- és legkisebb eséllyel fuser
- esetleg mechanikai probléma a toner és a transfer roller között -rosszul állnak egymáshoz képest-, de ha nem féloldalas hanem inkább foltosan/sávosan egyenetlen a kép, akkor ezt is kizárnám
Gagyi vagy nedves papír is sok esetben okoz meglepetést, de az jellemzően más képhibát okoz.
Lézer egység nem csinál ilyet.
Azok alapján amiket feltöltőttél én nem látok igazi hibát, bár az tényleg lehet hogy a
valóságban rosszabb a helyzet. -
thibeni
csendes tag
A 9040-nél a fuser hőmérsékletét több lépcsőben lehet állítani -papírtípusonként. Próbáld ki hogy változtat-e a dolgon.
Kipróbáltam úgy, hogy beállítottam "kartonlap (163g)"-ra. Az eredmény ugyanaz, én nem látok különbséget.
Továbbra is egyenetlen a nyomat, illetve ha visszarakom ugyanazt a lapot akkor még egyenetlenebb. -
PociAti
őstag
Már csak 7500 a visszatérítés. És a nagy átverés jellemzően a patronos készülékeknél valósul meg, az instant inkes nyomtatókat nem is néztem. A konkurenciáról: az Epson egyszerűsitett (költség hatékonyabb lett) az alsó kategóriában és én sajnos csak innen meríthetek. Valós felhasználói véleményeket várok, nem összeesküvés elméleteket.
Nekem sem tetszik a HP elmúlt 30 éve a nyomtató iparban, de ilyen alapon Intel processzoros gépet sem vennék, a brand piac befolyásolása miatt.
Szóval, ha van valid érved, azt szívesen veszem....Azért rakjuk tisztába a dolgokat, a fogyasztók megtévesztésére alkalmas "átveréseket" a gyártó, a HP követi el, nem pedig a patronos nyomtató. Nem lehet egy termékcsoport nyakába kenni, azokat a tisztességtelen húzásokat, amik annál a cégnél mennek.
Bár patronosoknál a leglátványosabb a tisztességtelen magatartás (erről már sokszor volt szó, sajnos sokan a saját bőrükön is megérezték), de az instant ink programról is elsőre sejteni lehetett, hogy életképtelen az a piaci modell. Ezért növelték meg jelentősen az előfizetési költségeket, és írtak bele a szerződésbe annyi, a fogyasztóra nézve kedvezőtlen feltételt.
Tartályosoknál is bőven van "trükközési" lehetőség, pl. kis kapacitású ink absorber, rövid élettartamú nyomtatófej, szoftveres korlátozások, a rövid időtartamú, kivételekkel teletűzdelt garanciális feltételek. A konkurenseknél ezek a feltételek és körülmények mind sokkal korrektebbek. (Amúgy a Canon is eleinte sok kritikát kapott a kis méretű, és nehézkesen cserélhető tintaszivacs miatt, de a 3. generáció környékén javítottak rajta.)
-
Csavarnyuzo
őstag
-
Alex91
félisten
Már csak 7500 a visszatérítés. És a nagy átverés jellemzően a patronos készülékeknél valósul meg, az instant inkes nyomtatókat nem is néztem. A konkurenciáról: az Epson egyszerűsitett (költség hatékonyabb lett) az alsó kategóriában és én sajnos csak innen meríthetek. Valós felhasználói véleményeket várok, nem összeesküvés elméleteket.
Nekem sem tetszik a HP elmúlt 30 éve a nyomtató iparban, de ilyen alapon Intel processzoros gépet sem vennék, a brand piac befolyásolása miatt.
Szóval, ha van valid érved, azt szívesen veszem....Mondom, ha tenyleg ennyit nyomtatnal, akkor siman szoba johet. Nalam lassan 3 eve van meg. Wifi-n geprol tabletrol, telefonrol van hasznalva. Kulonosebb bajom nem volt eddig vele. Volt, hogy firmware-t kellett frissiteni rajta valami problema megoldasahoz. Meg mindig az eredeti festekeket hasznalom. (En 3 db fekete tintat kaptam, meg 1 garnitura szineset. Az elso fekete se fogyott meg el.)
Neztem, ha netan a fej tonkre menne, akkor jelenleg 6-7 ezer ft korul van egy fej ara.
En se vagyok oda a HP-ert, de anno is ez volt a nekem elfogadhato felszereltsegu alternativakbol a visszateritessel es a plusz garanciaval a legolcsobb keszulek. -
qqcqqc
őstag
Szóval, ha van valid érved, azt szívesen veszem.... -
Héraklész
senior tag
Köszi, az hogy milyen a HP azzal tisztában vagyok. Az általad ajánlott Canon sorozatot és az Epsonokat is nézegettem, de a Canon 10, az Epson 20 eFt-tal drágább a HP-nél, és a festék és egyébb kellékek ára meg nagyjából hasonló. Van maximum 50 eFt a dologra, ebből kell főzni, így viszont a HP cashback is fontos opció.
A HP felhasználói problémák a patronos gépeknél voltak, drága patron, csak gyárit használhatsz, ezeket ismerem, húsz évvel ezelött én is Epsont ajánlottam mindenkine, és nem HP-t, vagy az akkor dömpingáron adott Lexmarkot a patron árak miatt.
Pont ezért kezdtem a tartályosok felé nézegetni, mert itt a festék és egyéb kellékek még a HP esetén sem elszálltak.Ha valaki tényleges indokkal meggyőz, hogy miért jobb vétel a Canon mint a HP, akkor azt meghallgatom.
Tehát most számít 20 ezer Ft, később nem számít hogy a HP átver... értem.
-
thibeni
csendes tag
Papír? Ha visszateszed ugyanazt a lapot hogy a másik oldalára nyomtasson akkor milyen?
Akkor szerintem rosszabb. Több a folt, egyenetlenség.
-
Csavarnyuzo
őstag
Papír? Ha visszateszed ugyanazt a lapot hogy a másik oldalára nyomtasson akkor milyen?
-
thibeni
csendes tag
Próbálkoztam vele, egyszer sikerült pont a fuser előtt megállítani a papírt. Sajnos ahogy kibányásztam, kicsit sikerült szétkenni a festéket, de az ép részeken nem látok egyenetlenséget, konzisztensnek tűnik a kép.
-
Csavarnyuzo
őstag
Fuser okozhat képhibát de az általában más jellegű.
Azt meg tudod próbálni hogy nyomtatás közben kinyitod valamelyik ajtót a gépen, megpróbálva eltalálni azt a rövid időintervallumot amikor a papír egy jó része már elhagyta a fényérzékeny hengert, de még nem ért be a fuserbe.
Azon a részen a fuser még nem égeti rá a tonerport a papírra, nyilván kicsit más lesz a kép, de ha már ott látszik az egyenetlenség akkor tuti hogy nem a fuser okozza. -
thibeni
csendes tag
Régen használtam, de szerintem igen. Bár a fene se tudja már. Gondoltam egy másik fuserrel meg lehetne próbálni, hátha jobb lesz. De, ha azt mondod, hogy ez normális ennél a nyomtatónál, akkor lehet nem költök rá pénzt.
-
Csavarnyuzo
őstag
-
thibeni
csendes tag
Nem igazán látni a hibát azokon a mintákon amiket feltöltöttél. Amit látni az kb. a szokott egyenetlenség egy LJ9040 esetén -vagy tényleg élőben rosszabb.
Tonert honnan tudod hogy jó, másikkal volt próba? Eredeti?Igen, próbáltam másik tonerrel is. Van egy eredeti HP, meg valami utángyártott, de mind a kettővel ugyanazt produkálja, ezért gondolom, hogy nem a toner a ludas.
-
Csavarnyuzo
őstag
Sziasztok!
Adott egy régebbi mono lézernyomtató, ami kicsit foltosan, egyenetlenül nyomtat. Ez főleg egybefüggő szürke területeknél jelenik meg. Képeken nem tudom mennyire látszik, élőben eléggé észrevehető. Mi okozhatja ezt? Toner + fényhenger elvileg jó, ezeket cserélgettem, de ugyanaz az eredmény. Lehetséges, hogy a fuserrel van a baj?
[kép] [kép] [kép]Nem igazán látni a hibát azokon a mintákon amiket feltöltöttél. Amit látni az kb. a szokott egyenetlenség egy LJ9040 esetén -vagy tényleg élőben rosszabb.
Tonert honnan tudod hogy jó, másikkal volt próba? Eredeti? -
Alex91
félisten
-
PociAti
őstag
Köszi, az hogy milyen a HP azzal tisztában vagyok. Az általad ajánlott Canon sorozatot és az Epsonokat is nézegettem, de a Canon 10, az Epson 20 eFt-tal drágább a HP-nél, és a festék és egyébb kellékek ára meg nagyjából hasonló. Van maximum 50 eFt a dologra, ebből kell főzni, így viszont a HP cashback is fontos opció.
A HP felhasználói problémák a patronos gépeknél voltak, drága patron, csak gyárit használhatsz, ezeket ismerem, húsz évvel ezelött én is Epsont ajánlottam mindenkine, és nem HP-t, vagy az akkor dömpingáron adott Lexmarkot a patron árak miatt.
Pont ezért kezdtem a tartályosok felé nézegetni, mert itt a festék és egyéb kellékek még a HP esetén sem elszálltak.Ha valaki tényleges indokkal meggyőz, hogy miért jobb vétel a Canon mint a HP, akkor azt meghallgatom.
A HP-nak szinte mindennel voltak problémái. Például az "Instank Ink" programmal is, hogy megemelték az előfizetés értékét, aztán ha lemondtad, akkor nem használhattad a felhalmozott patronokat, mert apró betűs részben azokról is lemondtál, nincs kibúvó.
Vagy hogy a szoftvereik giga nagyságúak, kb. 200 szorosa a normál méretnek, és mindenféle infót küldenek haza a központnak. Ebből adódóan egyes szolgáltatások nem is működnek internet kapcsolat nélkül.A beszáradási problémára is állítólag sokkal hajlamosabbak, és legalább 3, 4 naponta célszerű nyomtatni vele, míg más nyomtatók esetén ez inkább 7 nap.
Nem véletlenül van az, hogy a HP tartályos nyomtatóhoz bliszteres termékként árulják a fejet, míg más gyártónál nincs erre szükség.Egy tartályos nyomtató élettartamának legalább 8-10 évnek kellene lenni, vagy 100.000 nyomtatott oldal (piezzo esetén inkább 200.000).
Tehát a 10 év során csak egyszer kell normális összeget rászánni, a vásárlás pillanatában, mert mondjuk a 3. év után hiába költene még rá a tulajdonos további tízezreket, nem lesz jobb és tartósabb a nyomtató. Ebben a HP a legrosszabb mind közül, ők szokták adni a legkevesebb garanciát, és ezzel együtt apró betűs résznél a legtöbb korlátozó feltételt.
Epsonnak amúgy május-június körül szoktak lenni az 5 év garanciás promóciójuk, Brothernek is van ilyen akciója, alapból amúgy 3 év. Epsonnál a cashback szeptember körül szokott lenni.
-
qqcqqc
őstag
-
Alex91
félisten
2 eve van HP Smart Tank 580, meg mindig nyomtat... Ha valoban csak ennyit nyomtatnal, akkor szerintem valaszthato opcio.
-
thibeni
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy régebbi mono lézernyomtató, ami kicsit foltosan, egyenetlenül nyomtat. Ez főleg egybefüggő szürke területeknél jelenik meg. Képeken nem tudom mennyire látszik, élőben eléggé észrevehető. Mi okozhatja ezt? Toner + fényhenger elvileg jó, ezeket cserélgettem, de ugyanaz az eredmény. Lehetséges, hogy a fuserrel van a baj?
[kép] [kép] [kép] -
qqcqqc
őstag
Itt van aki vett HP tartályosat, el vannak vele, de a cég rettenetes üzletpolitikája, az elcseszett szoftverei, és a külföldi fórumos tapasztalatok alapján nagyon sok panasz van rá. Beetetik a vevőket valami jónak tűnő dologgal, de a valóság mégsem az, aminek látszik. Ez pedig ott van a szerződés 30. oldalán apró betűkkel.
Ha hasonlót szeretnél, akkor de sokkal jobb kivitelben, akkor ott a Canon Pixma G sorozata.
Ha hosszú élettartamú tartályos nyomtatót szeretnél, akkor egyértelműen a piezo-elektromos fejjel rendelkező Epson EcoTank vagy a Brother T-s sorozat a helyes választás. (Brother szkennere inkább csak dokumentumok szkennelésére való, de a berendezés rendelkezik automatikus fejtisztítással, így szinte örök életű.)
Az általad használt internetes kertesőbe írd be: "reddit HP printer", és elképesztő mennyiségű panasz áradattal találkozhatsz,
pl. "HP is the Biggest Scam in the Printer Industry" magyarul nagyjából így fordítható: HP a nyomtatóipar legnagyobb szélhámosa.Köszi, az hogy milyen a HP azzal tisztában vagyok. Az általad ajánlott Canon sorozatot és az Epsonokat is nézegettem, de a Canon 10, az Epson 20 eFt-tal drágább a HP-nél, és a festék és egyébb kellékek ára meg nagyjából hasonló. Van maximum 50 eFt a dologra, ebből kell főzni, így viszont a HP cashback is fontos opció.
-
PociAti
őstag
Nyomtató csere elött állok, és nem nagyon vagyok képben a mostani kinálatról.
Jelenleg két elég koros nyomtató menne: egy Samsung ML-2850D lézernyomtató, ennek papírfelvételi gondja van, és egy HP Desjet 3635 multi, szines és festékes.
A Samsung kölcséghatékony fekete-fehér, a HP-be viszont elég drága a festékpatron, és a kettő együtt sok helyet foglal. Jellemzően heti 1-2 oldalt nyomtatunk, ennek kis része szines és a scanelni havi 1-4 alkalommal szoktunk.
Én a HP Smart Tank dolgait néztem, konkrétan a wireles 580-as készüléket, erre még van júliusig cashback.
Jó választás számomra ez, vagy tudtok ajánlani jobbat?
A segítséget előre is köszönöm.ui.: Tudom, hogy van milyen nyomtatót topik, csak ahogy nézem, ott nem nagyon van pörgés.
Itt van aki vett HP tartályosat, el vannak vele, de a cég rettenetes üzletpolitikája, az elcseszett szoftverei, és a külföldi fórumos tapasztalatok alapján nagyon sok panasz van rá. Beetetik a vevőket valami jónak tűnő dologgal, de a valóság mégsem az, aminek látszik. Ez pedig ott van a szerződés 30. oldalán apró betűkkel.
Ha hasonlót szeretnél, akkor de sokkal jobb kivitelben, akkor ott a Canon Pixma G sorozata.
Ha hosszú élettartamú tartályos nyomtatót szeretnél, akkor egyértelműen a piezo-elektromos fejjel rendelkező Epson EcoTank vagy a Brother T-s sorozat a helyes választás. (Brother szkennere inkább csak dokumentumok szkennelésére való, de a berendezés rendelkezik automatikus fejtisztítással, így szinte örök életű.)
Az általad használt internetes kertesőbe írd be: "reddit HP printer", és elképesztő mennyiségű panasz áradattal találkozhatsz,
pl. "HP is the Biggest Scam in the Printer Industry" magyarul nagyjából így fordítható: HP a nyomtatóipar legnagyobb szélhámosa. -
qqcqqc
őstag
Nyomtató csere elött állok, és nem nagyon vagyok képben a mostani kinálatról.
Jelenleg két elég koros nyomtató menne: egy Samsung ML-2850D lézernyomtató, ennek papírfelvételi gondja van, és egy HP Desjet 3635 multi, szines és festékes.
A Samsung kölcséghatékony fekete-fehér, a HP-be viszont elég drága a festékpatron, és a kettő együtt sok helyet foglal. Jellemzően heti 1-2 oldalt nyomtatunk, ennek kis része szines és a scanelni havi 1-4 alkalommal szoktunk.
Én a HP Smart Tank dolgait néztem, konkrétan a wireles 580-as készüléket, erre még van júliusig cashback.
Jó választás számomra ez, vagy tudtok ajánlani jobbat?
A segítséget előre is köszönöm.ui.: Tudom, hogy van milyen nyomtatót topik, csak ahogy nézem, ott nem nagyon van pörgés.
-
Héraklész
senior tag
-
PociAti
őstag
-
Héraklész
senior tag
Sziasztok!
Leginkább Miskolc, de ha ott nem akkor Debrecen környékén tud valaki olyan megbízható szervizt, aki kiszállással vállal nyomtató javítást ill. karbantartást?
Konkrétan 2 db. emberméretű
Epson WorkForce Pro WF-C878R nyomtatóról lenne szó,, iskolai környezetben, így a szállítás, mármint az iskola részéről nem nagyon megoldható.
Amennyiben valaki ismer ilyen szolgáltatást kérem jelezze!
Köszönöm!Mi az a sok fiók alul?
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Leginkább Miskolc, de ha ott nem akkor Debrecen környékén tud valaki olyan megbízható szervizt, aki kiszállással vállal nyomtató javítást ill. karbantartást?
Konkrétan 2 db. emberméretű
Epson WorkForce Pro WF-C878R nyomtatóról lenne szó,, iskolai környezetben, így a szállítás, mármint az iskola részéről nem nagyon megoldható.
Amennyiben valaki ismer ilyen szolgáltatást kérem jelezze!
Köszönöm! -
Csavarnyuzo
őstag
Próbáld meg ezt: https://www.youtube.com/watch?v=qe49-2xwFKo
A firmware-t a hivatalos Xerox oldalról töltsd le, Win11-nél nem dobja fel automatikusan, de W10-re állítva az op. rendszert megjelenik a listában. -
etokesc
csendes tag
Csak úgy magától bootloop-ba került?
Meglehetős fenntartásokkal vagyok az AI használatát illetően, mert borzalmasan sok rossz példát látni az ott olvasottak kontroll nélküli átvétele miatt. Viszont olyan összetett területen, ahol információ morzsákból, eldugott dokumentációkból kell kikeresni a megoldást, abban azért elég jók, csak nem pontosak. Ezért csak fenntartással kell kezelni az ott olvasottakat, de azért kiindulásnak nem lehet rossz:
https://iask.ai/q/Xerox-B215-bootloop-fix-s3h5cpgIgen, napokig nem volt használva. Majd egyszer csak próbált felébredni alvó módból(nem én akartam felébreszteni) és azóta csinálja ezt.
-
PociAti
őstag
Csak úgy magától bootloop-ba került?
Meglehetős fenntartásokkal vagyok az AI használatát illetően, mert borzalmasan sok rossz példát látni az ott olvasottak kontroll nélküli átvétele miatt. Viszont olyan összetett területen, ahol információ morzsákból, eldugott dokumentációkból kell kikeresni a megoldást, abban azért elég jók, csak nem pontosak. Ezért csak fenntartással kell kezelni az ott olvasottakat, de azért kiindulásnak nem lehet rossz:
https://iask.ai/q/Xerox-B215-bootloop-fix-s3h5cpg -
etokesc
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Xerox B215-ös nyomtatóm ami bootloop-ba került. Próbáltam már másik táp kábelt használni, valamint kinyitni az összes ajtaját, de semmi javulás. Esetleg valakinek valami ötlete mit tudok tenni?
Mivel 2021-ben vásároltam, így már nincs rá garancia.
Köszi előre is.
-
laed
senior tag
Nem nincs tippem. Az élet túl fontos ahhoz, hogy ilyennel koszos és bizonytalan eredménnyel végződő munkával szöszmötöljek.
Youtubon biztos találsz róla valami videót, ahol mezitlábas indiai egy koszos műhelyben kicseréli a festékkazettában a kopó alkatrészeket meg a chipet, aztán feltölti porral a tonert. Milyen port használ, és honnan vette azt ne kérdezd.
Legkönnyebb a fajlagos költségeken faragni. Az eredeti kellékek árát mondom, mert az egy standard érték.
1200 oldalas toner: Xerox 006R04402 19.755 Ft = 16,5 Ft/oldal,
6000 oldalas toner: Xerox 006R04404 33.290 Ft = 5,55 Ft/oldal.
Harmad áron van! Úgy tűnik maga a festék kazetta ami kiugróan drága.A nagy kapacitású toner lapköltsége rendkívül kedvező árnak számít, csak a Brothernek van 4 db otthoni nyomtatója, ami hasonló összegért üzemeltethető, ez a Xerox pedig (kis)irodai gép, ami egy kategóriával nagyobb.
Vegyél egy nagy levegőt, vedd meg a legnagyobb kapacitású gyári tonert és 5-6 évre előre letudod a költségeket ennél a meglehetősen remek nyomtatónál. És nem kell aggódni, hogy valami vacakkal teleszemeteled a gépet, ami lehet nem is működik.
Úgy tűnik maga a festék kazetta ami kiugróan drága.
Biztos benne van a henger.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
19653 - 19601
19653 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Nyomtatók, szkennerek
- Nyomtató topik
- (kiemelt téma)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple AirPods 4 / AirPods 4 ANC Bontatlan 27% áfás ár
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest