Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aDaM909
tag
Helló!
Canon Pixma MG3650S nyomtatóhoz pontosan hol találok friss drivert Windows 10 alá?
Köszönöm -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
TS3550 nyomtató.
Hiányosan nyomtat, mi lehet a gond. Drive [link] -
Norti7
csendes tag
Sziasztok. Van egy régebbi Konica bizhub c224e nyomtatóm és sehogy nem tudom beállítani, hogy keret nélkül nyomtasson. 100-200 darab szórólapot szeretnék saját vállalkozásom számára és roppant bosszantó, hogy bármit csinálok, ott a fehér keret a lapon körbe. Lehetséges, hogy ez a nyomtató nem tud ilyet, vagy én vagyok béna?
-
pelgrim_v1
tag
válasz
PociAti #19175 üzenetére
Kis barkácsolós típus vagyok, illetve elhivatott a teljesen kézműves, AHOL LEHET saját készítésű részekkel (tintapatront természetesen nem én gyártok).
már le kalkuláltam egy normális órabérrel, illetve parkaide szerszámokkal nem teljesen manuálisan a kép keretek árát meg hogy milyen gyorsan tudom megcsinálni. Olcsóbbra jön ki pár száz forinttal. Amíg belefér addig gyártom magamnak. Majd ha eljutok addig hogy a rá fordított idő értékesebb lenne máshol, majd változtatok
-
PociAti
őstag
válasz
pelgrim_v1 #19174 üzenetére
Nem számoltam utána még a fakereteknek, de családban és a baráti körben is több asztalos van, és vannak dolgok, amiket ő maga se tudna annyira olcsón előállítani, ahogy meg lehet kapni őket (ha csak a nyersanyagot és a rezsi költséget számolja, a munkabérét nem is). A képkeret is ilyen lehet, ha nem túl drága helyről próbálod beszerezni.
A képkeret házi gyártása arra jó, hogy azzal ki lehet tölteni a holt szezont.
-
pelgrim_v1
tag
válasz
PociAti #19173 üzenetére
Pont ezt tervezem amúgy. Végre így 30 éves koromra eljutottam oda hogy a saját kis kreatív vállalkozásom építem és most van egy kis terem kísérletezni is
a minőséget (és jó árt) akkor tudok biztosítani ha magam gyártom, (fa keretet megcsinálni 300 ft-500ft. Ugyan ez véve 500-1500)
úgy hogy idén a termékfejlesztés és tanulás lesz ezzel. Bár pár karácsonyi tematikájú képet nem lenne rossz már készíteni, teszt jelleggel
-
PociAti
őstag
válasz
pelgrim_v1 #19172 üzenetére
2 különböző cégnél is dolgoztam, ahol részese voltam a plotterek kiválasztásának. Lényeg, mindkét esetben volt valami EU-s pályázat, ami nagyjából megfelezte a beszerzési költséget.
Az egyik cégnél 1 éven belül 3 Canon plotterünk lett (1 fotó és 2 tervrajz nyomtatásra.)
A főnök előbb szívta a fogát, hogy már megint patront kell venni és az milyen drága. Én akkor mondtam, hogy számoljunk már után a dolgoknak (akkor nagyon jó volt az accountant program). Valójában örülni kell ha kiürül egy patron, mert az azt jelenti, hogy baromi sokat nyomtattunk és rengeteg pénzt termelt a gép. Szóval akkor rendeltük meg a harmadikat.
Lényeg, hogy legyen forgalom. A vászonképek az egyik legnépszerűbb termékek, főleg karácsony idején. -
pelgrim_v1
tag
-
PociAti
őstag
válasz
pelgrim_v1 #19170 üzenetére
Nem néztem utána, de feltételezésem szerint a legtöbb (vagy esetleg mindegyik) széles formátumú nyomtató tartós (pigmentált) tintát használ.
A média egyre ritkábban papír (eltekintve a szokásos olcsó papírtekercsektől, műszaki rajzlaptól). Vagy ha papír, akkor is valószínűleg többnyire valami polimer, gyapot, vagy más anyagokat is tartalmaz, hogy ellenálló legyen és jobb tartást kapjon. Ezért inkább médiának szokás hívni, nem papírnak (főleg ismeretlen anyag esetében).
Igen, ezeknél a nyomtatóknál amikor betöltesz neki egy médiát, akkor meg kell adni mit is töltöttél bele. És amikor nyomtatáskor ráküldöd az anyagot, akkor megnézi egyezik-e vele. Ez amiatt szükséges, mert adott média típusok kevesebb festéket képesek felszívni, így azokra kevesebbet is küld rá a gép. (A szélességet lehet hogy automatikusan érzékelni tudja.) Mi is a fotópapírból és vászonból több szélességet tartottunk az általad említett pazarlások minimalizálása végett.
Canon plotter szoftverében van egy nagyon jó szolgáltatás, az accounting. Ha megadod mennyiért vetted a festéket meg a médiát, fillérre pontosan kiszámolja a költségeket. Azt is megmondja hány picolitert fogyasztottál egyes színekből.
-
pelgrim_v1
tag
válasz
PociAti #19169 üzenetére
Nyomtató egy teljesen új terület lesz nekem szóval köszi, ez hasznos infó nekem.
akkor végülis bármelyik pigmentes large format nyomtató jó lehet aminek a megadott használható vastagságba belefér a vászon meg a matrica papír ha jól értelmezem.
illetve még egy nagyon amatőr kérdés. Bár selytésem szerint alap de inkább megkérdezem
állítható gondolom a large format nyomta hogy milyen széles a tekercs amivel dolgozok gondolom.
(vászonból ahogy kalkuláltam használnék 3-4 szélességet is mert akkor kevesebb a “lehulló” rész)
-
PociAti
őstag
válasz
pelgrim_v1 #19168 üzenetére
Amit belinkeltél, annál a cégnél lusták voltak a nyomtató adatait rendesen felvinni. A leírás végére oda biggyesztették a canon.hu linkjét, hogy ott találod a további információkat.
Ezeknél a széles formátumú nyomtatóknál (printereknél) alapvető tulajdonság a vastagabb médiára történő nyomtatás. Egyaránt lehet velük ívre és tekercsre is nyomtatni. Canonból 3-4 különböző széles formátumú nyomtatót használtam, ebben a szegmensben talán ők a piacvezetők... nyomukban állítólag az Epsonnal, bár azt már láttam nyomtatni, de még nem használtam.
Amúgy inkább nemzetközi oldalakon kell utána nézni az információknak, magyar képviseletek néha nem minden vesznek át, vagy pontatlanok.
Media Thickness: 0.07 mm - 0.8 mm.
-
pelgrim_v1
tag
Sziasztok. Tervben van egy új “ág” a vállalkozásomnak, de egyenlőre még a felmérés és kisérletezés fázisban lesz időn.
nyomtatót keresek, pigmentest, nagy formátumút, “olcsón”. Láttam hogy 10-30 ezer euró a profi készülék, amivel nincs is gond, ha minden a tervek szerint alakul be is ruházok rá, de a kisérleti fázisban egy “minél olcsóbban elég jó” típust keresek. (Ezen a kezdeti tanulás és kisérletezés fog menni csak majd késöbb belső használat)
ezt néztem ki:
Lenyelhető ár. Kérdésem azokhoz akik értenek is hozzá mert nem találtam a leírásban hozzá fűzést:
a linkelt típúsnak gondja lenne e a vászonra nyomtatással és a “matrica” nyomtatással ? Tekercsről dolgozva. (Ragasztós, hátoldalú tekercses formában van a matrica papír)
esetleg ha valaki ezen feladatokra tud jobb gépet hasonló ár kategóriában, szóljon nyugodtan
köszi szépen
-
PociAti
őstag
válasz
newmoonlight #19165 üzenetére
Ezek szerint a nyomtató jó.
Lehet az is, hogy a PDF nem is fekete, csak annak tűnik. JPG esetén hasonló lehet a helyzet. Látni kellene, szoftverekkel ez jól ellenőrizhető (szemmel nem).Word-öt nem ismerem. Lehet abban közvetlenül PDF-et gyártani? Minden valamirevaló szövegszerkesztőben lehet. Ha igen, és normálisat gyárt, akkor azt PDF-et nyomtatva feketének kellene lennie, nem kékesnek.
Ha kékes, akkor jó eséllyel a PDF-et kezelő (megjelenítő) szoftverrel van a probléma. -
newmoonlight
senior tag
Hali! Epson Stylus SX415 nyomtató PDF-ből és JPG-ből fekete szöveg helyett kékes árnyalatút nyomtat. Word-ből viszont -hibátlanul- feketét. A tesztoldal szövegrésze is kifogástalan fekete színű. Mi lehet a gond?
-
PociAti
őstag
válasz
PainKiller13 #19162 üzenetére
A legkisebb probléma az, hogy kevesebbet nyomtat.
Írjam le századszor?
A jelenlegi nyomtatók sokkal kisebb energiaigényűek, mint elődeik. Sokkal kifinomultabb festékporra van szükség, műanyag alapú, viasz és gyanta keverékét tartalmazó, úgynevezett növesztett por.
Az utángyártottba bármi lehet, szénportól kezdve akármi. Különböző szemcseméretben. A nyomat lehet meg se tapad a papíron, le lehet dörzsölni, mert a modern nyomtató kisebb teljesítményű, alacsonyabb hőfok égeti bele a papírba a tonerport.
Ez a toner egyben a fényhengert is tartalmazza. Az is utángyártott lesz, ezáltal a képminőség is garantáltan gyenge lesz.
És a toner egész tokozása nagyon silány szokott lenni, önlik belőle a por a gépbe. Amit onnan legfeljebb szétszereléssel lehetne kitisztítani. Ez mindenféle galibát okozhat, pl. az optikai szenzorok koszosak lesznek, állandó papír elakadást jelez, pedig nincs is elakadva a papír.A magyar kereskedőknek fogalmuk sincs mit árulnak, gyakran itthon csomagolják át a kínai árut. Vagy Kínában az a K-eu-i piacért felelős vállalkozás, mely ontja ránk ezeket a noname szarokat. Egyszer az egyik beszállító készíti a tonert, máskor más, mert az olcsóbban dolgozik. Mivel a termék nem visszavezethető a gyártóra, így felelősségre se lehet vonni a gyenge minőség miatt. Így mindig zsákba macska a minőség. Nem a minőséggel, hanem az árral versenyeznek egymással.
Ettől még működhet. De ha egyik alkalommal működik, ugyan onnan rendelve másik alkalommal már lehet nem működik. Illetve egy rendelésen belül is lehetnek különbségek.
-
-
Benhill
senior tag
M2070-be vennék patront.
Mi a különbség a kettő között?
[https://tonerbolt.eu/Samsung-MLT-D-111-L-SL-m2020SL-m2022SL-m2026SL-m20]
[https://www.alza.hu/samsung-mlt-d111s-fekete-d5242054.htm?o=4]Egyik eredeti másik nem, de az olcsóbbik patron az jó valamire?
-
tothjozsi96
addikt
válasz
PociAti #19156 üzenetére
Ja, nehéz kérdés.. Én bizakodom abban hogy megoldódik a kálváriám, csak nekem nagyon furcsa hogy a WIFI ledek se világítanak már ha bekapcsolom, meg ha kiakarom kapcsolni a nyomtatót akkor is pirosan elkezd pulzálni az összes LED.. Szerintem rendelek egy alaplapot is, aztán max bebukom az egészet. De ezzel megadom a lehetőséget annak, hogy akár jól fog működni a nyomtató. Még gondolkodok 4db új damper-en is, amihez járnak az új csövek is.. Akkor elméletileg jól kellene működjön a rendszer, hosszútávon. Elméletileg...
-
PociAti
őstag
válasz
tothjozsi96 #19155 üzenetére
Mert fejtisztítás után mindig jó lett, de csak kis ideig, de azt meg nem akarom elhinni hogy 2 hét után fellevegősödik. Sőt, volt hogy csináltam fejtisztítást, és akkor is jó volt kb 10 oldalig, a 11. oldal már csíkozott. Szóval nekem ez egy kicsit erős azért.
Miért az valószínűbben hangzik, hogy 10 oldal után ismét beszáradt a fej?
Vagy 2 hét után ismét beszáradt? Miközben ifjú korában hónapokon át állhatott anélkül, hogy beszáradjon.Mindegyik esetet meg lehet magyarázni. Mert fejtisztítással mondjuk csak a fej közvetlen közelében lévő buboréktól sikerült megszabadulni, a kicsit távolibbtól már nem, ezért lett ismét kihagyás 10 oldal múlva.
De az is lehet, hogy a csővezeték mentén sok öreg, összetapadt festékcsomó van, és fejtisztítással csak a kimenethez közeliektől szabadulsz meg, de újra és újra eltömődnek a fúvókák.
Az ilyen "koszos" tintarendszeren a fej- vagy alaplapcsere se nagyon segít. (Értem én, az alaplapcsere más miatt kell.)
Illetve a gyakori, erőltetett fejtisztítás tönkreteszi a fejet, átszakítja a membránokat.Nincs jó megoldás. Műszaki termékeket néha el kell tudni engedni. Mint amikor a vállalatok eszköz amortizációval számolnak, és azt mondják 3 év után azok értéke leíródik nullára. Otthon persze nem ennyire durva a helyzet, de 8-10 év után ajándéknak lehet tekinteni minden kinyomtatott oldalt, még ha vannak olyan nyomtatók, melyek 15-20 év után is hibamentesen nyomtatnak. Ha működik, akkor örülni kell, ha viszont komolyabbnak tűnő problémával szenvednek, akkor el kell tudni engedni a kezüket. Veterán autók használói kedvezményt kapnak, veterán nyomtatóké nem.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
PociAti #19152 üzenetére
Igen, ez egy jó kérdés hogy pontosan mikor mondható az hogy be van-e száradva egy fej, vagy sem. Mert fejtisztítás után mindig jó lett, de csak kis ideig, de azt meg nem akarom elhinni hogy 2 hét után fellevegősödik. Sőt, volt hogy csináltam fejtisztítást, és akkor is jó volt kb 10 oldalig, a 11. oldal már csíkozott. Szóval nekem ez egy kicsit erős azért.. Ha mindenkinél így működött volna ez a nyomtató, akkor nagyobb visszhangja lett volna ennek az egész L365 szériának, szerintem. Egyébként régebben azért sokkal kevesebb problémával üzemelt a gépezet, és nyilván én is, mint nagyon sokan, nem nagyon tudták azt, hogy ezzel heti rendszerességgel kellene nyomtatni. És itt azért volt simán 1-1,5 év amikor nem is nyomtattam vele egyáltalán. Tehát azért jó eséllyel a fej sem tökéletes. Megvan 8 éve asszem és hát azért az első jó pár évbe nem hogy hetente, de havonta se volt vele nyomtatva. Szóval ezért is gondoltam arra hogy egy új nyomtatófejjel csak jobb lehetne.
Mivel a nyomtatófej tisztítás után halt meg a nyomtató, ezért gondoltam a nyomtatófej cserét első körben. Aztán meglátjuk.. Még talán egy alaplapcserét bevállalnék, de az is lehet hogy ez az egész oda fog kifutni hogy egy nyomtatófej+alaplap csere se oldja meg a hibát, akkor azért nagyon szomorú lennék. Szerintem se éri meg, se az időt, se a pénzt, de egy valamire való új tintatartályos EPSON nyomtató azért 65-75e forint környéke újonnan, amire azt mondom hogy megfelelő lenne.
Van egy L3250-es nyomtatóm, ami jól működik. De igazából én mint egyszerű felhasználó nagyon hasonlónak látom tudását az L365-höz hasonlítva. Na most azért egy ilyen L3250 is 75e forint jelenleg a piacon. Úgyhogy ezért gondoltam arra hogy a nyomtatófej+szalagkábel az kb. 14e forint, ha ez nem elég akkor még egy alaplapcsere max.. +10k. És még nagyon max egy damper csere ami +4k. Összeadva a számokat azért kijön egy 28e forintos költség, ami nem kevés, de ez még mindig kevesebb mint a fele egy L3250-es nyomtató árának.
De azért az amit nálam produkált hogy nyomtatok vele hetente 1x printertest oldalt, és akkor mondjuk ma nyomtatok vele egy printertest-et, amit jól kinyomtat, majd egy hét múlva ki kell nyomtatnom valami ügyfélkapus 10 oldalas dokumentumot, és azt már értékelhetetlenül nyomtatja ki, és csíkos. Akkor megint adtam neki egy fejtisztítást, amitől jó lett, de ugyanez a dolog ismétlődött már állandóan. 1-2 hét és újra csíkoz, úgy hogy nem is volt használva, csak heti 1x printertest nyomtatásra.
-
draco31
veterán
válasz
Csavarnyuzo #19153 üzenetére
Köszi, akkor majd hétfőn megnézem.
-
PociAti
őstag
válasz
tothjozsi96 #19151 üzenetére
Az Epson L365-ös még az első szériás tartályos nyomtatók egyike.
Ezeknél még a gépházon kívül van a tintatartály és egy hosszú kábellel kötődik a nyomtatófejhez. Meglévő nyomtatókat terveztek át úgy, hogy utólag biggyesztették rá a tartályokat. A hosszú és szintemelkedéssel tarkított, kanyargós csővezeték és a gyenge szívó hatás miatt könnyebben fellevegősödik a rendszer, mint a modern gépek. Minden régi konstrukció ezzel a hibával küzd.
Csíkosan nyomtat, szóval biztosan beszáradt ... aztán nem is. Vagy nem csak az a hiba.
Szerintem nem igazán éri meg azokra a konstrukciókra költeni, inkább új nyomtatóra kellene félre tenni a pénzt. Bevallom, én már a ráfordított időt is sajnálom, mert soha nem lesz olyan jó, mint egy modern gép. -
tothjozsi96
addikt
válasz
PociAti #19150 üzenetére
A WICReset program az még vagy 1,5 éve volt használva resetelésre. A nyomtatónak akkor nem lett semmi nyűgje, legalábbis kárt nem tett benne a Wicreset. Most a WICReset-et csak kíváncsiságból nyitottam meg, és láttam hogy van benne ilyen print test, kíváncsiságból nyomtam rá. Ha bármit akartam volna nyomtatni, nem is reagált semmit a nyomtató rá, viszont a Wicresetből ez a printer test dolog ez elindította a nyomtatást, behúzta a lapot a nyomtató és meg is állt mint a szög. Aztán villogott minden létező LED rajta kb.
Igen, én is oda próbáltam visszamenni, ahol a hiba kezdődött.
Szóval a nyomtató eddig még nyomtatott és működött, persze csíkozott, de működött. Ekkor szereltem ki a nyomtatófejet és hát kitisztítottam és ezt követően nem bírtam már működésre bírni. Ahogy írtam, korábban egyszer már tisztítottam a fejet manuálisan, akkor is voltak visszahelyezést követően anomáliák, de pár ki-be kapcsolás után visszaállt akkor, és működött. Most viszont nem. Ebből arra következtettem hogy vagy a nyomtatófej sérült meg, vagy az a kis szalagkábele. Ezért rendeltem Ali-ról egy új nyomtatófejet és hozzá ilyen kábelt is.Csak a történetben az az érdekes hogy miután a nyomtatófejet visszaraktam, utána kikapcsoltam kb 2x a nyomtatót, és utána nem tudtam bekapcsolni. Majdnem beletettem már a kukába! Azt hittem hogy akkor ennyi, itt vége. Aztán jó pár óra múlva valahogy ismét elindult, de nyomtatásra nem tudtam késztetni. Ahogy az is érdekes, hogy a WIFI-re felcsatlakozik, de a WIFI ledek nem mutatnak működésre utaló információt, tehát.. Valami nem kerek, és igazából ha a nyomtatón lévő gombokkal szeretnék másolni, semmi nem történik. Igazából bármilyen gombot nyomok meg, semmi nem történik. Számítógépről se reagál semmire se. Ezért gondolkodtam el azon, hogy lehet akkor mégse a nyomtatófej lesz a hibás, hanem az alaplap valahogy megnyekkent..
Tulajdonképp az a baj hogy itt az egész életciklusa alatt a nyomtató mindig vagy csíkozott vagy valahogy nem akart jól működni, mindig kínlódtam vele. Nem tudom hogy ez az L365 ennyire egy félrement széria lett volna, vagy pont én voltam ennyire szerencsés. Meg azért az elején volt ilyen is hogy begyűrte a papírt, hiába vetted ki, se kép se hang, ment a szervizbe. Azt utána azért már megtudtam fejteni hogy ezt hogy lehet megoldani, de hát nagyon gáz. Nagyon sokat szívtam vele, nem is értem most miért költöttem rá. Nézegettem hogy bevizsgált de használt alaplap, gyári alaplap az ilyen 10e forint környéke. A nyomtatófej + kábel az 14e forint volt. Hát nem hangzik túl jól ez a három tétel összeadva, de új nyomtatót ami tudja ezt a szintet, azért az egy teljesen más ársáv. Szóval nem tudom.. Csak ezért írtam ide igazából hogy hátha valaki megtudja-e erősíteni azt, hogy alaplap cserés a nyomtató.. Mert akkor megrendelném most. A nyomtatófej ha jó ha rossz, az mindenképp cserés mert szerintem a csíkozás az a nyomtatófej hibája volt, lehet hogy a damper se tökéletes.. de nekem azért gyanús volt ez hogy csináltam egy fejtisztítást majd 2 hét múlva ismét jönnek a csíkok..
-
PociAti
őstag
válasz
tothjozsi96 #19148 üzenetére
Ez egy elég régi nyomtató.
Mindenféle dolgot felsoroltál, ami hibát okozhat. Akár a WICReset-er program is, ami a nyomtató firmware-jébe ír bele nullázáskor.
Távolról hibát javítani képtelenség, csak vakon tippelgetni.A legfontosabbakról viszont nem írtál. Mi az ami megelőzte ezt a hibát?
Mert lehet csináltál valamit, ami ezt okozta. Ha van ilyen, akkor ott kellene előbb körbe nézni, és rengeteg felesleges kört meg lehet spórolni. -
draco31
veterán
válasz
PociAti #19146 üzenetére
Viszont ha abszolult nem akar a színessel foglalkozni, akkor jó ez a dolog.
Nekem igen régen, és sokáig egy Canon MP210-es volt.
Beállításokban szürkeárnyalatos nyomtatás bekapcsolva, miután kifogyott a színes, és úgy is ment 2-3 évig, csak a fekete patron töltésével. Aztán elkezdett vergődni, hogy kell neki új színes, kapott, pár oldal után ki is fogyott, újra át lett kapcsolva szürkeárnyalatosra, megint elfogyasztottam kb 150ml festéket a feketével, és ez így ment, amig tíz évesen 2-3 oldalaként csinált diagnosztikát, és szétvertem, azóta lézerezek, és minden happy. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Nyomtató javításban jártas embertől szeretnék kérdezni.
Adott egy EPSON L365-ös nyomtató.
A hibajelenség csak a szokásos, nem nyomtat jól, csíkoz, stb.. Csináltam rajta erőteljes tintaöblítést többször, fejtisztítást is, nyomtatok vele hetente 1x, és ennek ellenére is kb. 2 hetente mindig újra el kezd csíkozni. A fejet átmostam autó ablaktisztító folyadékkal, nyárival. Egyszer már csináltam ilyent korábban. Akkor is, és most is, miután a fejet visszatettem pirosan villogott a nyomtató. Anno mikor csináltam akkor pár ki-be kapcsolás megoldotta a problémát. Most nem. Sőt! Kikapcsoltam a nyomtatót 2x és hát láss csodát, be se kapcsolt utána. Kellett neki 1-2 óra mire újra betudtam kapcsolni.A hibajelenség azóta az, hogy bekapcsol a nyomtató, a WIFI jel az nem is villog mint előbb, de közbe mégis felcsatlakozik a WIFI-re, mert látom hogy felcsatlakozott a router-be. De nyomtatni nem tudok, se szkennelni. A WICReset programba, van ilyen printer test nyomtatás, az megindítja a nyomtatót, behúzza a lapot, de amikor el kellene kezdeni a fejnek nyomtatni, abba a pillanatba megáll a tudomány, és eldobja magát a nyomtató, villog pirosan.
Tehát összegezve, nem szkennel, és nem is nyomtat a nyomtató. Hogyha bekapcsolom szépen pislog a bekapcsoló gomb, majd fixen világít. A WIFI nem világít, pedig kellene.. És ránézésre nincs gondja. De nem nyomtat, nem szkennel. És hogyha ki akarom kapcsolni a nyomtatót, tehát megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor is elkezd az egész pirosan villogni, minden villog.
A kérdés az az, hogy ezt az anomáliát okozhatja-e a nyomtatófej sérülése vagy esetleg kábelsérülés, vagy inkább ez egy alaplap meghibásodás lesz?
Örök életembe utáltam ezt a nyomtatót, mert állandóan volt vele probléma. Sosem működött igazán jól. Ha mégis, nem tartott hosszú ideig. Viszont rendeltem hozzá kínából egy új nyomtatófejet és egy szalagkábelt is. De most elgondolkodtam hogy lehet hogy ez alaplapi probléma lesz. A nyomtató tudását tekintve nekem megfelelő lenne, de nem tudom hogy ez nyomtatófej hiba, vagy alaplapi hiba lesz-e.. Néztem van ez a "paper jam" jellegű hiba is, nem tudom hogy esetleg az lehet-e...
Valaki találkozott már hasonlóval, esetleg tudna hasznos véleménnyel segíteni?
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Epson Ecotank ET-2862 nyomtatót. 145 euró lenne 4 flakon tintával ("3 évre elegendő").
Azt olvastam, hogy elég gyenge minőségben nyomtatnak ezek az EcoTankok. Mi a tapasztalat? Fényképre teljesen alkalmatlan? Milyen gyakran kell nyomtatni vele, hogy ne száradjon be? A hulladék-tinta vagy milyen tartály üríthető házilag? Állítólag az gyorsan megtelikKöszi
-
PociAti
őstag
Melyik nyomtatóban van ilyen beállítási lehetőség?
- A 2 patronos gépekben? (Ahol van egy fekete, és egy háromszínű patron?)
- Vagy ahol 4 patron van?
- Vagy a színes tintatartályosban?Jó dolog ha ezt be lehet külön állítani. Pl. vannak nyomtatók, ahol csak a fekete tinta vízálló (pigmentált), a többi nem.
Azzal már többször találkoztam, hogy egyes nyomtatók rövid ideig működnek színes tinta hiányában is, de nem a végtelenségig. Ezt arra találták ki, hogy ha nyomtatás közben fogy ki a színes, akkor legyen lehetőség befejezni a dokumentum nyomtatását, vagy legyen idő megrendelni az új készletet. De ez se tart örökké, letilt X idő után, nehogy a színes tinta beleszáradjon a fejbe.
-
laed
aktív tag
válasz
PociAti #19099 üzenetére
Csak fekete patron használata:
Start menü/vezérlőpult/eszközök és nyomtatók megtekintése / Canon akárhányas nyomtató / nyomtató tulajdonságai / karbantartás / bal alsó sarokban: Tintapatron beállításai.És akkor itt lehet állítgatni, hogy "csak fekete", "csak színes", "mindkettő".
-
bolvar
senior tag
-
draco31
veterán
válasz
Csavarnyuzo #19142 üzenetére
Miért nem lepődtem meg ezen nagyon egyébként?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
draco31 #19139 üzenetére
MS update "ajándéka". Linkelt oldalon megtalálod hogy mit kell csinálni.
-
draco31
veterán
Canon MF443dw, minden bekapcsoláskor kinyom 4 lapot, 3 üres, és egy ilyet. Az elöbb csináltam neki gyári visszaállitást, akkor is csinálja. Mit kell rajta kikapcsolni?
-
bolvar
senior tag
Üdv
Talána a lehetetlent kérik most tőlem, kicsi hordazható nyomtató ami gyors isPersze színes lenne az igény.
Létezik ilyen vagy a kis patronos vackok csiga tempója ami van?
Köszi a helpet!
bolvar -
arpivw81
tag
Sziasztok! Ki milyen nyomtatót ajánl arra,hogy a gyereknek a krétából ki tudjuk nyomtatni a feladatokat? Gondolom wifis kéne,és vmi olcsóbb. Ár-érték bajnok. Köszi
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Van egy Brother L2352DW nyomtatónk, ami üres lapokat nyomtat. Először azt hittük az utángyártott toner a rossz de vettünk gyárit és nem változott semmi.
Letisztitottam a toner "tartót" azzal a zöld pöcökkel amit a manual ír, lefrissítettem a firmwaret a legfrissebbre, áramtalanítva hagytam sokáig szóval amiket találtam mint gyors javítás megcsináltam.
A toner töltöttségre maxot jelez a gép, nem ír semmi hibát és fogadja a nyomtatást mintha minden ok lenne, de üresek a papírok.
Van esetleg még valami amit megpróbálhatnék mielőtt szervizbe viszem?
Köszi! -
-
PainKiller13
őstag
-
laed
aktív tag
válasz
PociAti #19124 üzenetére
Annyira azért nem kicsi az a patron.
Kétféle létezik hozzá: a PG-545 és a PG-545XL.
Ez utóbbi 1 kicsit drágább, de több benne a tinta.
Szóval amit linkeltél azért volt olyan nagyon drága, mert azok az XL patronok voltak.
Persze minden relatív, többezer oldalt ezzel nem lehet kinyomni, arra ott vannak a tartályos modellek.
De az sem igaz, hogy minden héten kéne vele nyomtatni; ez tapasztalat.
Automata fejtisztítás már a legelső Canon-omban is volt; amit vettem még a múlt évezredben. Csak persze ez nem mindig elég. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van egy Brother DCP1622 nyomtatóm, amin szeretnék firmware frissíteni. Elakadok a jelszó keresnel. A gépen sehol sem találom a programnak szükséges jelszót (se matrica, se menu)Ki tudom ezt "nyerni" belőle valahonnan? -
laed
aktív tag
válasz
Alladin888 #19088 üzenetére
Én ajánlom, szerintem teljesen vállalható.
Adnak gyárilag két patront hozzá. -
biker
nagyúr
válasz
PociAti #19119 üzenetére
17e+áfa volt az L605-re a számla, a waste ink csere, tisztítás, és egy görgőcsere.
igen, a csíkozás nálam semmiképpen sem beszáradás, hanem menet közben is előjön, pl most nyomtattam 1000db A/4 lapot, kb 300 után elkezdett 1-2 csíkot beletenni, nyomtam egyet rá, utána ment tovább 700 oldal gyönyörűen
heti 100 oldal legalább megvan, ezen felül az extrák -
PociAti
őstag
Az Epson és Brother tartályos gépek piezo elektromos fejei között nem ritka a 200.000 oldal. Addigra lehet egyéb problémákat összeszednek, de ha azt nézzük, hogy egy A4-es lap kb. 4 Ft, akkor csak a papírköltség már 500-800.000 Ft körül lehet.
Brothernél a waste ink absorber kapacitása kb. 110-120.000 oldal. Több tényezős, de nagyjából ennyi és sem a fejcsere, sem a szivacs csere nem volt valami nagy összeg (pár évvel ezelőtti árakat tudom, az kb. 15 és 28k).
Csíkozást nem feltétlenül a beszáradás okozza. Lehet enyhén fellevegősödött a rendszer, és gyakorlatilag amiatt a légbuborékok miatt nem jön festék onnan. Fejtisztítás egyben levegőtlenítés is.
-
biker
nagyúr
válasz
PociAti #19117 üzenetére
nekem tartályos epson van (a negyediket nyúzzuk épp, +egy van az irodámban), és biza pár száz oldalanként van hogy rá kell nyomni a menüben a fejtisztításra mert elkezd csíkozni
bár jelenleg 110.000 oldalnál jár a sz@r tintasugaras fej85.000-nél volt waste ink sponge csere meg egy gumi görgő csere benne.
Kérdeztem, megéri vagy azért ez már az élete vége. Azt mondta az RA Trade szervizes, hogy most lett nagykorú még csak. -
PociAti
őstag
Brother tintás nyomtatók bő 10 éve automatikusan tisztítják a fejüket. Ezzel a karbantartási feladatok terhét nagyjából teljesen levette a felhasználó válláról. Sem a saját, sem ex. munkahelyi nyomtatóm esetén nem emlékszem, hogy valaha egyéb karbantartási feladattal foglalkozni kellett volna.
Pedig a fejtisztítás sok felhasználónak nagyon sok idegességébe kerül. Csíkosan nyomtat, aztán a kis kapacitású patronok esetén megy a pazarlás, ami azért jelentős kiadást jelent. Az eredmény pedig mindig kétséges.
-
válasz
PociAti #19113 üzenetére
Köszi, ezt jó olvasni!
Egyébként éppen azt írtam, hogy ezt a fajta teoretikus "trükközést" én helyénvalónak tartom -- tartanám akkor is, ha lenne. A HP gyakorlatát viszont már messze nem, az nettó aljasság. Szerintem...
Ezek szerint Louis Rossmann most ezzel mellényúlt. Ettől függetlenül becsülöm a fickót, mert komolyan beleáll a műszaki termékekkel kapcsolatos fogyasztóvédelembe, és ezt egészen magas szintekre is elviszi. És még értenie is kell hozzá, mivel gyakorló szervizes, aki a saját szervizét vezeti és maga is szerel.
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti #19101 üzenetére
Tegnap már a Brother is reagált rá. Valami miatt nagyon felkapott lett az a 3 évvel ezelőtt íródott Reddit hozzászólás.
Brother cáfolja hogy bármit is trükköznének azzal, hogy ha nem eredeti kellékkel használják, akkor szándékosan nem működnének egyes funkciók vagy szándékosan rosszabb minőségben nyomtatnának.
https://arstechnica.com/gadgets/2025/03/brother-denies-using-firmware-updates-to-brick-printers-with-third-party-ink/ -
biker
nagyúr
ha havi 5-10 oldal igénye van valakinek, akkor csak a helyi papír-írószert ajánlom mindig, mert ott 30Ft-ért vagy hasonló díjért kinyomtatják
sem a fejpatronos sem a lézer.
Igen, a lézernek se jó ha áll, a hengerek ha egy helyben állnak, ott megnyomódhat a gumi, és idővel 78szögű lesz a kerek henger, és megcsúszhat, illetve a tonerpor összeáll, ha nem forgatja a rendszer, nem véletlen, hogy új tonerre rá van írva, 2-3x forgasd meg (rázd össze), és ilyenkor jön a csíkozás, patron kivesz, felráz, visszarakA kombi fejpatronos meg horror áron van, megveszi a 20ezres nyomtatót, aztán mikor 18e a patron, akkor többet nem nyomtat. Meg eleve 180lap a 18.000Ft ami meg 3x annyiba kerül mint az írószerben.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19109 üzenetére
Köszi
Legalább látom hogy nem én vagyok a ventillátor
Eddig egyenlőre nem mennék el.
Gyári a jelszó egyébként de ugye most itt nem az admin jelszóra gondolsz, ami ugye az 1-8 -
PociAti
őstag
biker tökéletesen leírta előttem, valószínűleg minden gyártónak vannak mono tintás nyomtatói, Epsonokból kifejezetten sokat eladtak.
Kevés nyomtatással úgy tart ki sokáig a patron, ha nem szárad be. Kevés nyomtatás és be nem száradás pedig egymás ellenségei.
Ha valaki tényleg nagyon keveset szeretne nyomtatni és tényleg be is tartja ezt a szabályt, akkor vegye meg az egyik legolcsóbb lézer nyomtatót amihez garantáltan kis kapacitású, kb. 500 oldalas toner adnak, és nem kell paráznia amikor nyomtatni kell. Ezzel stabilitást, megbízhatóságot is vásárol és nem kell parázni a beszáradás miatt, vagy szöszmötölnie a fejtisztítással. És nem kell aggódnia azon, hogy a beszáradt patron helyett vegyen-e másikat?
-
-
biker
nagyúr
1: arról volt szó, hogy szerinted nincs B&W tintás, de van, de akkor canon nincs, de van, de akkor olyan canon aminek zöld a teteje és sárga az alja, ja olyan nincs.
2: a tartályos nyomtató OLCSÓBB mint a patronos, ha csak 2 patront hozzáadsz az árához, akkor már igen. Pl ehhez itt adnak 3 palack fekete tintát, ami 18.000 oldalra elég, míg egy lézer tonerrel lehet 1500 oldalt nyomtatni (kezdő patronnal) tintakazettával meg 100 oldalt.
18.000 oldal egy átlagos 180lap/kazetta patronnal 100db patron, add össze kérlek, aztán mesélj, drága-e a nyomtató? -
biker
nagyúr
Ahha, szóval akkor ez a nyomtató nem létezik ugye? Canon pixma 2040 és 2050
ink tank B&W printer
https://www.canon-europe.com/printers/pixma-gm2050/ -
-
laed
aktív tag
válasz
PociAti #19099 üzenetére
Azért szoktak az emberek színes nyomtatót venni, mert szükségük van színesre, a fekete-fehér nem elég.
Vagy mert mondjuk másmilyet nem is árulnak, csak lézerbe.a gép nem működik ha üres a színes patron
Az enyém simán működik, és az előző is ment.
Máris fele a patronköltség! -
PociAti
őstag
válasz
MaCS_70 #19100 üzenetére
Hogy mondhatsz már ekkora marhaságot!
Nem trükköznek ők a másodpiacos kellékekkel. Ahhoz semmi közük. Épp ellenkezőleg!
Megpróbálják elérni, hogy azokkal a szarokkal ne tegyék már tönkre a gépet. Nem működnek azokkal a tonerekkel, melyek nem estek át a Brother minőségellenőrzési procedúráján.Például vannak olyan termékek, melyek korábban a Brother gyártott. Aztán átadták más üzemnek, minőségűek kicsit gyengébb lett, viszont ezzel együtt olcsóbbak mint az eredeti Brother kellékek. De azok is átesnek a Brother minőség ellenőrzési folyamatán és bekerültek a saját értékesítési hálózatba. Csak nem Brother néven, hanem Brother által jóváhagyott termékként.
Állítólag vannak vagy voltak akik tényleg trükköznek utángyártottnak tűnő termékekkel. Mert ahogy látni, a HP/Canon esetében az utángyártott és gyári tintapatronok esetén nincs is jelentős árkülönbség közöttük. És néha látni más olyan termékeket, ahol némi kapcsolat vélelmezhető.
Amúgy akit érdekel, erről a cikkről van szó:
https://wiki.rossmanngroup.com/wiki/Brother_ink_lockout_%26_quality_sabotage#cite_note-reddit-1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest