Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Milyen videókártyát?
- A fával keres kapcsolatot a Gigabyte új alaplapja
- TCL LCD és LED TV-k
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- ASRock lapok általában
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
pentiumboi
üzenetére
Ha nem szenzitív, leírnád, hogy hogy néz ki egy napod?
Home Office-ból dolgozom, mint grafikus. Nyugis, kevés stresszel járó meló.
A Garminon kívül semelyik óra sem mér ilyen stressz értékeket (pedig jó pár órát kipróbáltam már mert ez egyfajta hobbi nálam).
Gyakorlatilag nálam a Garmin sok szempontból leszerepelt.
Pulzuskövetés késik, nem kicsit, sokat (pedálszenzor adataihoz hozzávetve, van hogy fél percet is). Fórumokon javaslat: vegyél mellkaspántot.
GPS track pontatlan és sokszor eldobja (nem egyedi hiba, mert 4 különböző Garmin órával tapasztaltam túrázás közben).
Egészségkövetés nagyjából olyan a Garminnál, mint a kávézaccból jóslás, mert kb. semmi nem stimmelt. Sem az alváskövetés (soha, egyetlen egyszer sem találta el az elalvás idejét) és a szundit sem ismerte fel magától soha sem. A pulzioximeter sokszor mért nálam olyan értékeket, ami nagyjából azt jelentette volna, hogy meghaltam. A stressz és BB értékeket már írtam fentebb, hogy nettó hülyeséget mért folyamatosan.
Az, hogy legalább havonta egyszer volt teljes lefagyás, ami adatvesztéssel járt, az már csak hab a tortán, de kissebb-nagyobb bugok rendre előjöttek, amik egy ekkora értékű óránál már több mint zavarók (egyetlen más gyártó órájánál nem találkoztam ennyire instabil, bugos és laggoló szoftverrel).
MoveIQ része az órának, de soha, egyetlen egyszer sem ismerte fel magától, hogy valamit rögzítenie kéne, mindig kézzel el kell indítani a tevékenységet, mert magától erre nem hajlandó, pedig erre már egy 20 ezres band is képes.Három pozitív tulajdonságot viszont tudok mondani:
A térképkezelés (POI, távolság stb. alapú tervezés az óráról, ez amikor működik, akkor marha jó funkció).
A zseblámpa
és a közösségi funkciók.Az első kettőt az Amazfit már meglépte a T-rex 3 Pro-val.
-
hushshs
csendes tag
Olvasva a kommenteket azért nem azaz érzése az embernek, hogy ez at egészség követés egy nagyon kiforrot dolog :/
-
Szelley
senior tag
Pulzus és HRV függő a stressz amit mér. Haveromnak alvás közben 50 körüli pulzusa van, ülve pedig 60-70 között. Neki pl 6óra alvással is 5-ről 100-ra töltődik a bodybatteryje. Illetve ha napközben leül tv-t nézni 1órára akkor is töltődik.
Nekem alvás közbeni pulzusom Garmin szerint 60-62, PixelWatch4 szerint 70-71. Garminnál míg nem volt gyerek 7-8 óra alvással sem ment soha 80fölé nekem. Ülve 80-90 között van a pulzusom.
Feleségemnek Venu3S HRV egész jól mutatta hogy a női ciklusokban hol jár. Furcsa módon azt hittem, amikor menstruáció van akkor lesz alacsony a HRV, de nem. Amikor peteérés van akkor a legalacsonyabb a HRV-je. -
pentiumboi
csendes tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nekem a body battery nagyon jól jelezte, és jóval hamarabb, még a tünetek megjelenése előtt a covidot. Onnan tudtam, hogy nekem esténként kékben van a stressz szint, és amikor egész este torony magasan narancs, és konkrétan 7-re töltött 5-ről egy egész este, akkor tudtam, hogy valami nem stimmel. Ugyanez, ha este nagyon bezabálok, vagy alkalomadtán alkoholt fogyasztok. Amúgy az egészen biztos, hogy egyéni az, ahogy a testünk reagál az őt érő hatásra. Azt megfigyeltem, hogy hétfőtől-péntekig melóban mindig magasabb a stressz, mint amúgy egy sima hétvégéi napon. Ha nem szenzitív, leírnád, hogy hogy néz ki egy napod? Mert szerintem az úgy nem van jól, ha narancs stresszt mér alvás közben is.
Ezért is tartom fontosnak, hogy az óra, amit viselünk, a lehető legpontosabb szenzorral rendelkezzen, és ne legyen nagy súlya az órának, hogy ne mozgolódjon a csuklón, mert ha milliszekundumok alapján hoz döntést, akkor ez simán bezavarja.
-
Szelley
senior tag
Fenix7-ről váltottam most éppen PixelWatch4-re. A body battery mint kedvenc dolog volt nekem is a garminnál. Viszont nem igazán tudom hova tenni, hogy minden tevékenység elkezdése után bezuhan a pulzusom az óra szerint 7-8percre és csak utána tér magához. Ez PW4-nél nincs!
BodyBatterynél pedig ott vesztettem el a hitem, hogy amikor jól alszom feltöltődik 50-60 közé (magas pulzusú ember vagyok), amikor meg a plafont bámulom hajnal 2-től 5-ig, akkor kapok reggelre 90es bodybatteryt, pedig úgy érzem magam mint akit agyonlőttek.
HRV értékem 38-42 között mozog, Pixelwatch4 szerint meg 28-32 között.
FitBit alkalmazásban is van 'Készenlét', ami azt hittem hasonlítani fog a bodybatteryre, de nem mert ez reggelre ad egy pontot az előző napi terhelés+hrv+alvás+pulzus kombójából és nem változik egész nap. Az alváskövetése viszont mérföldekkel jobb mint a garminnak. -
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Sokak szerint én sem vagyok Garmin kompatibilis, mert egész nap nem lehet szinte végig kék. Egyébként nekem is szokott hülyeségeket csinálni a Garmin. Pl futás közben leesik a pulzus 70 alá percekig. Az Amazfit mint külső pulzusmérő pl ebben sokat segít.
Vagy 5-ös body battery értéknél este kiirja, hogy pihentető napom volt menjek edzeni. Vagy legutóbb az esti hancúr alatt szerinte már mélyalvásban voltam. Lehetne sorolni. Viszont a body battery az nagyon pontos nálam. -
csibe1
addikt
Ez milyen strap? On vagy off?
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Ezt már megbeszéltük, de nekem pl ilyen volt a mai nap az irodában.
-
Parallaxis
addikt
válasz
pentiumboi
üzenetére
írtad, hogy kedveled a Body Batteryt. Nálam is kb. ez az, amit egyik másik gyártónál se találtam még meg.
Érdekes, hogy nálam meg pont a Body Battery és a Stressz értékek azok, amiket teljesen figyelmen kívül hagyok a Garminnál, mert teljes káoszt mutat.
A stressz átlag 60-70, van, hogy egy teljes hét alatt nincs egyetlen kék jelzésem sem, a BB reggel 30 körül és délre már 5 és flatline.. Mindezt úgy, hogy homeoffice-ban itthon dolgozom, halál nyugalomban, nem stresszelek, sőt, ha délután szundizom egyet, akkor a szundi alatt a legmagasabb a stressz értékem
Egyetlen más óra és rendszer alatt sincsenek ilyen értékeim, az Amazfitnél a BioCharge konkrétan úgy működik, ahogy a Body Battery-nek kellene és azt mutatja, amit valójában is érzek.
Nekem konkrétan a Garmin órák a legnagyobb csalódást jelentették, mert minden szinten pontatlanok, instabil, bugos, laggos működésűek és emellett pofátlanul drágák. -
xhege
veterán
válasz
pentiumboi
üzenetére
Én emiatt szeretem nagyon most a Venni X1-et. Elképesztően vékony és könnyű. Tényleg szinte nem érzem, hogy a kezemen van. Az akksi nem olyan combos, mint az Epix Proban, de ha nincs AOD (amit egyébként sem használok soha), akkor 5 napot elmegy edzésekkel. Ez nekem már vállalható kompromisszum.
Nekem a mellkasi pulzusmérés edzésközben nem pálya, ezért felkaron bicepszen merem, ami lehet egy aranyközépút. -
pentiumboi
csendes tag
Én nagyon reménykedtem az Ultra 3-ban, de nem lett megváltás, sok tekintetben sem. Eleve egy krumpli, se nem vékony, se nem kicsi, és jobb szeretem, ha egy könnyű eszköz van a csuklómon. Egyrészt nem verem oda sehova, másrészt ha nagy a súly akkor többet mozgolódik a kézen, az általa mért adat minősége romlik. Most egy Venu 3 van, az baromi könnyű egy nylon szíjjal (Temu Ultrafit copy) kombinálva. Egyébként a szívem nekem is az Apple Watchhoz húzna, de mindennel együtt a Venu 3 simán elmegy egy hetet is, és ugye van Body Battery. Nem akarom 3rd party appokkal működtetni, meg azokért is külön fizetni úgy, hogy nem olcsó az AW.
Alapvetően én se vagyok híve a kínai gyártók termékeinek. Van Huaweiből 3 darab, lenyűgözőek külön-külön is. Egy GT Runner, egy GT3 Pro, és egy Fit 4 Pro. Az összeszerelési minőség, és a pulzus mérés is kiemelkedő. Ezt utóbbit összemértem egy H10-es pánttal, és gyakorlatilag 1 ütésen belül volt egy 1,5 órás lépcsőzős sétálással.
Egyébként edzéshez Polar H10 vagy mostanában Coospo H9Z, mert tölthető és olyan extrák vannak rajta, mint a visszajelző led, ami mutatja, hogy ha megy és a pulzustartomány szerinti szín szerint villog. Szóval emiatt annyira nem zavar, hogy ha a nagyobb intenzitásnál nem jól mér a csuklóról az óra, mert pántot használok (jellemzően az intervall, vagy fartlek futásoknál, illetve súlyzós edzésnél).
-
xhege
veterán
válasz
pentiumboi
üzenetére
Ugyanez a helyzet nálam is. Én az Apple Watch és a Garmin között ingáztam sokat. Most az Amazfitben reménykedtem. Sajna egyik sem tudja azt, amit a Garmin a Body Batteryvel. Pulzusban és alváskövetésben is sokkal jobban működött az Apple nálam, de ott igen a mintavétel gyakorisága és nyilván az akksi nem az igazi.
Egyébként azért is keresem nagyon a Garmin utódját, mert a stressz és body battery adatokon kívül a többi középszerű (pulzus csuklón, alvás), az órák ára az egekben, azok a metrikák meg amikben esetleg jó lehet (futásanalízis stb) számomra irrelevánsak. Egyelőre azonban nincs más alternatíva
-
pentiumboi
csendes tag
Láttam a korábbi kommentek közt, hogy írtad, hogy kedveled a Body Batteryt. Nálam is kb. ez az, amit egyik másik gyártónál se találtam még meg. Ugyan vannak próbálkozások Apple fronton a különféle alkalmazásoknál (Athlytic, Bevel, BodyState stb.), de egyik se adja azt vissza, mint a Garmin. Mondjuk lehet az is az oka, hogy a sample rate alacsony (még ha át is állítod az Afib figyelést, hogy többször nézze).
Igazából még nem találtam meg a tökéletes kompániát. Mindegyik jó, csak másban, máshogy. Én anno 20+ éve nagyon nagy Polar fan voltam, mostanra, ha megnézed a vásárlási előzményeim itt, gyakorlatilag minden gyártó termékét próbáltam, de rendre a Garminhoz térek vissza és pont a Body Battery miatt.
Persze, a kisördög bennem van, mert az Elevate V5 nem gondolnám, hogy a legjobb szenzor, inkább az "elég jó" kategória. És minden tőle származtatott adat minősége megkérdőjelezhető, de szubjektíven azt érzem, hogy a Body Battery jó tükörképe annak ahogy érzem magam.
-
xhege
veterán
válasz
pentiumboi
üzenetére
Én sem tudom az Amazfit mit használ, de itt érezhető különbség. Egyébként nyilván itt is a trendeket érdemes figyelni természetesen.
A Polar Loop kapcsán én is nagyon csalódott vagyok, hogy mit sikerült kihozni belőle.
-
pentiumboi
csendes tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a szenzor ugyanaz, mint az általad említett órákban, szóval valószínűleg a legfrissebb. A Bip 6-ban más van, ha már ahhoz hasonlították itt. Egyébként ezért is lőtte magát lábon a Polar a Loop 2-vel, mert ott meg régebbi szenzort rakott, mint az amúgy már jó ideje elérhető Polar Elixir. Gyakorlatilag újra kiadták egy picit más köntösben a Polar 360-at, majd kétszer annyiért (az 99$-ért ment anno).
-
pentiumboi
csendes tag
Az Apple SNDD (Standard Deviation of NN Intervals) míg a Garmin RMSSD (Root Mean Square of Successive Differences) -t használ a HRV megállapításához. Azt nem tudom, hogy az Amazfit melyiket vagy egy ettől eltérőt-e. Az tudom, hogy pl. a Polar csak az első 4 órát veszi figyelembe az alvás közben mért értékeknél.
-
-
66zio
aktív tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Igen, rosszul fogalmaztam, azt várom, hogy meg is vásárolható legyen .

-
66zio
aktív tag
Végre egy cucc amin nincs kijelző és pontosabb, mint egy gyűrű. Egy ilyesmire vártam. Régen volt mi bandem meg valami Huawei cucc, de pár éve nem hordom pont a zavaró kijelző miatt. Nincs szükségem a felesleges rezgésre, villogásra, stb, arra ott van a telefonom. GPS valóban hiányzik, de szerintem ha lesz rá kereslet a következőben már lesz. Azt várom, hogy jön-e a rugalmas pánt amivel lehet csuklón és bicepszen is hordani anélkül, hogy két pántot használjak.
-
xhege
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A pulzusmérés ugyanúgy folyamatos mint a Garmin esetén. Pulzusriasztás van alacsony és magas pulzus esetén is, ha beállítod. Alváskövetés nálam pontosabb, mint a Garmin esetén az elalvás és az ébredés időpontjának eltalálása szempontjából. Az éjszakai ébrenléteket mindkettő elhibázza nálam. Szundit követ igen, bár néha olyankor is szundit rögzít mikor ébren vagyok csak mondjuk olvasok. Ezt a Garmin is szokta időnként csinálni, de a Helio gyakrabban teszi ezt érzésem szerint. Alváskövetés szempontjából egyik sem közelíti meg az Apple Watchot az én esetemben.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pentiumboi
üzenetére
" ... a termék használóinak dicséretével, és egyébként nagyot ment szerintem a youtubeon is ... "
Ezt a kettőt azért válasszuk ketté! Előbbit készséggel elhiszem (nem mentem utána), de sajnos más termékek okán erős tapasztalásom van azzal kapcsolatban, hogy a "best ... ever", meg a " ... killer" jelzők nem feltétlen jelentik a legtutibb terméket.A WHOOP meglátásom szerint egy rossz vicc. Ahhoz képest ez a Helio Strap tényleg hatalmas előrelépés. Ebben a kategóriában a Garmin is csak szerencsétlenkedik, ezt meg kell hagyni. Szóval, aki ilyesmire vágyott (kijelző nélküli, egészségkövetésre, sportolásra alkalmas eszköz), annak szuper ajánlat.
Mivel én kajakozni, és úszni is szoktam, – és futás, valamint bringázás közben is hasznosnak tartom a kijelzőt – ezért nem esem bele a célközönségbe (merő kíváncsiságból vagyok itt).
Az ár, az amit én első körben erősnek éreztem, de aztán ki lettem okosítva, hogy van ez a BioCharge, ami jó eséllyel indokolhatja azt. Ugyanis kis keresgélés után azt találtam, hogy ezt jelenleg csak három modell tudja: Helio Strap, T-Rex 3 Pro, Balance 2.
Szóval, akinek ez kell, az tényleg a strap-el úszhatja meg a legolcsóbban."Tudjátok az, amikor a 120 ezres Apple Watchon 50 ezerért cserélnék kijelzőt. "
Annál a cégnél, ahol 150-, ill. 230$-ért árulnak egy "zoknit", én már semmin sem lepődök meg.
#84 xhege
Pulzust – normál állapotban – milyen mintavételezéssel mér? Riasztást lehet rá beállítani (vagy csak edzés közben)? Az alvás-követés nálad mennyire pontos? Szundit tud? -
xhege
veterán
válasz
pentiumboi
üzenetére
Maximálisan egyetértek veled. Mondjuk nekem még kellene csiszolni a terméken, hogy igazán azt mondjam számomra megfelelő. A pulzusmérés nagyon pontos. A biocharge és stressz mérés viszont számomra nem éri el azt a szintet, hogy azt mondjam tükrözi azt, hogy hogyan érzem magam. Ott a Garmin nekem sokkal jobb. Illetve a HRV mérése is fura nekem, mert alacsonyabb értékeket kapok, mint Garmin vagy Apple Watch esetén. Ez utóbbiak hasonló értékeket mérnek nálam. A szundikálás érzékelés sem tökéletes nálam, mert az alap pulzusom elég alacsony, és ha nyugisan ülök a gép előtt és egy anyagot olvasok, akkor azt többször is szundikálásnak állította be napközben.
Szóval számomra még csiszolni kellene a szoftvert, de az irány kimondottan tetszik. Gondolkodtam rajta, hogy visszaküldöm az enyémet, de úgy döntöttem megtartom és figyelem, fejlődik-e arra a szintre, amit én szeretnék. Addig is külső pulzusmérőként tudom használni az edzéseimhez, mert bicepszen pontosabban mér mint a Garmin csuklón, de szerencsére a Garmin tudja kezelni külső szenzorként.
Egyébként Amazonon megrendelve nekem 1 hét alatt itt volt Németországból, szóval aki akarja az meg tudja venni. -
johnny500
tag
válasz
pentiumboi
üzenetére
De hát nem érted nincs rajta kijelző? Kevesebbet tud több pénzért
Szakadok a sok okoson. El is sírnám magam ha egy gagyi műanyag okos órát kellene hordanom a csuklómon (legalább is ebben az ársávban nekem egyik se tetszik). Itt legalább a szíj eltakarja és diszkrétebb jobb csuklón, bicepszen meg win-win. -
pentiumboi
csendes tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
A külföldi fórumok tele vannak a termék használóinak dicséretével, és egyébként nagyot ment szerintem a youtubeon is pár hónapja "whoop killernek" definiálva. Erre mit látok? Készítettek végre egy magyarul elérhető tesztet, majd a fórumon szarozzák a terméket, mert nincs kijelző, nincs gps, minek az, mi band 1 stb. Jeez.
Nem értik a lényegét a terméknek. Ez pont arról szól, hogy 24/7 egészségmonitorozást végezzen, de diszkréten, nem hivalkodóan. Hány de hány külföldi műsorban lévő tech guru kezén látni már a whoopot, mert képesek felmérni aggyal, hogy az az információ, amit szolgáltat, általa betekintést nyerhet az egészségi állapotába, és javíthatja azt, mert ha nem méred, nem is tudod, hogy rossz. Nyilván még nem érte el a whoop szintjét, de ár/érték arányban bajnok.
Én sokat vártam (gyakorlatilag a Polar 360 megjelenése óta) egy nevesebb gyártó megoldását, de lássuk be, a Polar Loop 2 a visszajelzések után egy katasztrófa, a Garmin Sleep Index Monitor inkább alváshoz való, a Whoop meg drága és nem szeretem az előfizetéses megoldásokat.
Én speciel rühellem az értesítéseket, nem csak az órámon, a telefonomon is. Valahogy az lett a normális, hogy megállás nélkül megszakítja az embereket a napi több száz értesítés. Az egyik legjobb lépés volt, hogy ezeket kilőttem. Nem kell kijelző se, ha a telefonon el tudom indítani az edzést. És annak külön örülök, hogy a kijelző-para így véget ér. Tudjátok az, amikor a 120 ezres Apple Watchon 50 ezerért cserélnék kijelzőt.
Ha kapható lenne idehaza, már rég vettem volna.
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
A mobilos az még rosszabb ötlet
Persze ismerem ezeket, de nekem nem tetszik.
-
xhege
veterán
Nyilván nem kötelező.
Viszont kényelmesebb, pontosabb és diszkrétebb, mint csuklón. A felhasználók nagyrészt a Whoopot is ott viselik.Hogy ne csak dicsérjem ez is tud nagyon félre mérni. Ma délelőtt például a gép előtt ültem és egy anyagot olvastam a munkámmal kapcsolatosan. A 1,5 órából 30 percet ő szundikálásnak érzékelt. Pedig esküszöm ébren voltam és korrektúráztam. Bár ilyen esetekben a nyugalmi pulzusom 52-53 és ez megtréfálja a Garmint is. Meg ahogy korábban irtam nekem a Biocharge és a stressz mérése túlságosan optimista, mindig jó eredményt látok bármikor ránézek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
"Nagyjából semmi köze a Mi Bandekhez ... "
Nyilván ez többet tud, de a nincs kijelző → van kijelző → színes kijelző → még nagyobb kijelző → AMOLED kijelző → sokkal nagyobb kijelző után "goto 10".
Mind1, én már ott elvesztettem a fonalat, mikor az első band-en megjelent a kijelző.#76 xhege
"Nyilván ez függ a pánt minőségétől is ... "
Felételezem valamilyen gumis. Ellenkező esetben ugye szorítana. -
xhege
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Én bicepszen hordom, és sokkal kényelmesebb, mint csuklón, és pontosabb a pulzus mérése is felkaron
Észre sem veszed, nekem fent van súlyzós edzésnél, kardiónál és foci/lábtenisz alatt is. Egyáltalán nem zavaró, sőt. Nyilván ez függ a pánt minőségétől is amivel használod.Az meg hogy a ruha alatt van lehetővé teszi a normál óra viselését, ami szintén fontos sokaknak. Értem, hogy egyik kézen lehet hordani hagyományos órát a másikon meg okosat vagy egy ilyen képernyőmentes cuccot, de az nekem valahogy nem adja. Mindkét kézen óra, az számomra bután néz ki.
A Mi band és e között annyi a hasonlóság, hogy nincs kijelzőjük, ezen kívül semmi
Az árazás meg, hát ennyi. A Polar Loop 75 eFt, a Whoop 200-400 dollár/év. A Garmin Index Sleep Monitor, ami dedikáltan csak alvásra való is 70eFt. Szóval messze a többiek alatt van. Tudásban meg a fentiek közül szerintem csak a Whoop veri meg. -
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
" ... ha bicepszen hordod ... " – hát, ott nem tudom mennyire lehet kényelmes (pláne, ha az ember használja a kezét, és nem csak az okostelefon nyomkodására)
Annyira sem veszed észre, mint a csuklódon. Nagyjából észrevétlen, viszont pontosságban fényévekkel a csuklós megoldások előtt lesz.
Amazfit újra feltalálta a Xiaomi Mi Band 1s-t.
Nagyjából semmi köze a Mi Bandekhez, ha viszonyítani akarsz, akkor a mellkaspántokhoz viszonyítsd, mert nagyjából arra való, azzal a különbséggel, hogy szélesebb tudással rendelkezik.
-
<Adamsky>
nagyúr
Értem. Szóval van pár szoftveres plusz fícsör (pl. ez a BioCharge, amit említettél), és pár hw.-s mínusz (pl. GPS). Eléggé határeset ...
" ... ha bicepszen hordod ... " – hát, ott nem tudom mennyire lehet kényelmes (pláne, ha az ember használja a kezét, és nem csak az okostelefon nyomkodására), de értem amit mondasz. Talán az átellenes csuklón jobb helye van.
Én az árazással nem vagyok kibékülve. Értem, hogy a konkurencia még drágább, de akkor is. Így ~10 év elteltével az Xiaomi / Amazfit újra feltalálta a Xiaomi Mi Band 1s-t.
-
xhege
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A sokkal jobb méréspontosság miatt, a biocharge mutató (ami a Garmin body battery megfelelője) miatt és amiatt hogy ha bicepszen hordod, akkor használhatsz hagyományos órát, de nem kell lemondanod az 0-24ben mért eü adatokról. Szerintem röviden ennyi. Aztán, hogy ez kinek tetszik vagy nem az egy másik kérdés.
-
<Adamsky>
nagyúr
Még csak éppen átfutottam a tesztet (így, ha butaságot kérdeznék, akkor elnézést), de már most felmerült bennem a kérdés, hogy mitől is jobb ez, mint egy Bip 6 (30e Ft-ért)?
-
laci1892
őstag
Az árazást tekintve amúgy marhára igaz sajnos amit írsz. Eléggé elmentek az árak, és már nem érzem én sem hogy annyi mindent kapnék tőlük a pénzemért. Amiért egyedül még mindig használom túrázáskor az a strapabírósága... Viszont szerintem ezt a suunto és polár is tudja. Pr szerint legalábbis igen.
Ráadásul, ahogy írtam is... Sosem védtem vakon a garmint. Jó ugyan de ( szerintem ) egy Huawei pontosabb pulzusmérést tekintve. Valamint tavaly óta az instinct 2x -en a hrv mérés összevissza működik. Azt ígérték majd jön egy sw frissítés.... Habár jött de azóta sem lett jobb. Egyszer csak tavaly tavasszal bezuhant radikálisan és azóta nem hajlandó mást mutatni. Éppen ezért is ( ahogy írtam ) nézelődőben vagyok más gyártók felé 🥴🥴
Plusz most állítólag fizetős lesz connect+ is szóval elérkezettnek látom az időt váltani. Nem egyik vagy másik probléma miatt.... egyiksem lenne önmagában túlzottan zavaró - legalábbis számomra -, hanem a fenti gondok összessége miatt.
-
-
xhege
veterán
Simán elfogadom, hogy neked ilyen körülmények között nem pálya a gyártó. Mondjuk a vásárlók 99%-ának köze nincs ilyen extrém felhasználáshoz. Én magam is meglehetősen kínai cucc kerülő vagyok, de az amazfit szerintem a Helioval, a Balance 2-vel és T-Rex Pro 3-al már szintet lépett. Valós, olcsóbb alternatívája sok másik gyártónak.
A Garminnál árazásban teljesen elgurult a gyógyszer és sok hibát vét mostanában, míg a méréspontossága inkább csak középszerű, mondjuk pulzus és alvásmonitoring terén. Viszont a body battery nálam kiválóan működik, és kvázi ez tart a Garminnál, mert számomra ez fontos adat.
Polár és Suunto sportórának kiválóak, de kvázi egészségkövetésre nem igazán alkalmasak.... Megint, kinek. mi a fontos...
A fentieket Garmin használóként írom, de erősen keresem az ár-érték arányban jobb megoldást, ami az én igényeimet kielégíti. -
xhege
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Vannak olcsóbb órai a gyártónak ez igaz, de hasonló vagy nagyobb tudású szerintem csak a Balance2 és a T-rex 3 Pro. Azok jóval drágábbak.
-
Solten
őstag
Az asszonye meg a sajat Amazfitem ossze-vissza meri a tavolsagot, sokszor a bejart utvonalra is mast ir, teljesen elter a ketto, az ove rendre kevesebbet mutat, total haszontalan kinai vacak. Meguntuk, lecsereltuk Garminra, a ket ora mindig hajszalpontosan kiirja ugyanazt.
-
sutyesz96
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
You must be fun at parties.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
laci1892
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nézd... A Garminnak nem vitatom megvannak a maga árny oldalai. Perpillanat egyébként én nagyon a polar irányába gondolkodom. Egyszerűen nem vagyok hajlandó megint abba a kellemetlenségek közé sodorni magam, hogy egy magashegyi túra közben megadja magát a kezemen valami kínai cucc. Nem a futópályán kell strapabírónak lennie, hanem szélsőséges körülmények között.
Értsd -10, -20° -ban működjön normálisan. Ne kelljen órákat várni GPS jelre, és egyébként 4-6 órát tudjon nekem a kezemen akár navigálni is, ha kell úgy hogy közben nem adja meg magát. Az már csak bónusz, ha solar. Lehet hogy a T Rex pro 2 óta sokat változott a cég és az egész sorozat..... Viszont nekem elég volt egyszer átélni.
-
laci1892
őstag
Egyrészt. Másrészt egy magisztrále magas Tátra csúcs, illetve a tavalyi Everest alaptábor túrát nem egy kínai amazfittel szerettem volna teljesíteni. Ott válik úgy gondolom kérdésessé a strapabírósága, ahol folyamatosan használni akarod / kell szélsőséges körülmények között. Pár éve a T Rex pro 2 megadta magát. Alapból is csalódás lett volna. Életkörülmények között viszont óriási kellemetlenséget okozott számomra. Szóval egyedül a rizst vagyok a kínaiaktól elfogadni.
-
blueMerle
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Az Amazfitnek mi köze a Xiaomi-hez?
Baromi sok
Szoros együttműködés volt (és még manapság is van) köztük. Többek közt évekig ők gyártották a Xiaominak a Mi Band-okat (és bizonyos modelleket a mai napig is), a Xiaomi komoly befektetője volt az Amazfitnak, és az Amazfit termékek sokáig a Xiaomi ökoszisztéma alatt futottak.Pár éve valóban lazult egy kicsit ez az együttműködés, főleg, hogy szoftveresen már külön utakon járnak, de egyáltalán nem mondható, hogy megszünt volna teljesen.
laci1892 annyiban tévedett, hogy a Xiaomi nem gyártó ebben az esetben (és nagyon kevés eszközt gyárt maga a Xiaomi, szinte minden esetben ODM/OEM partnerekkel gyártat mint pl. a BYD, Wingtech, Compal, Huami, Roborock, stb...), a Huami-Amazfit a gyártója a terméknek.
-
bigmasterg
addikt
Nekem tetszik a termékkategória, mert sok rendes órám van és azokat hordom.
Viszont azt jól gondolom, hogy amazfitnek hasonló, vagy akár nagyobb tudású, kijelzős órája ennél olcsóbban kapható? -
Parallaxis
addikt
válasz
sutyesz96
üzenetére
Király. Lesz képernyőmentes tv is? Fénymentes lámpa? Esetleg illatmentes légfrissítő?
Ja mindegyik létezik

Rádió, infra megvilágítás.
Az illatmentes légfrissítők célja a kellemetlen szagok semlegesítése anélkül, hogy illatot hagynának hátra. Az illatmentes termékek nem takarják el a szagokat, hanem magát a forrást szüntetik meg, így ideálisak lehetnek azoknak, akik nem kedvelik az erős illatokat, de szeretnék eltüntetni a szagokat. -
Parallaxis
addikt
A jó öreg Xiaomi, igaz? . Ami itt annyira nem oké, az maga a gyártó

Az Amazfitnek mi köze a Xiaomi-hez?
Nálam meg pont a gyártó az ok a váltásra.
A Garminnál, ha problémába ütköztem és írtam hibajegyet, akkor soha, egyetlen egyszer sem kaptam válaszreakciót (és ez a fórumokban tapasztalt panaszok szerint teljesen átlagos).
Az Amazfitnél, ha hibajegyet küldtem, akkor 1 óra múlva!!! ott volt a válasz a megoldással, amikor meg felvetettem egy ötletet, akkor simán kaptam a választ, hogy ez nekik is eszükbe jutott és behívtak bétatesztelőnek az adott funkcióhoz.
Ég és föld a két cég közötti különbség a vásárlóhoz való viszonyulás kapcsán. -
sutyesz96
őstag
Király. Lesz képernyőmentes tv is? Fénymentes lámpa? Esetleg illatmentes légfrissítő?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Biztos vagyok benne, hogy valaki mindháromra dob linket, hogy már létező termékek.

-
Parallaxis
addikt
Lehet hogy pulzus-meresben ,ver O2, stb baromsagban nem a legpontosabb de pl futashoz a Garmin kb verhetetlen.
Hát azért a tesztek szerint a T-rex 3 és 3 Pro simán hozza egy Fenix 8 tudását kevesebb mint fél áron.
Én majd 1 évig kisérleteztem a Garmin termékeivel és az a véleményem, hogy egy túlhájpolt és túlárazott cucc. Se nem pontos, se nem megbízható.
Egyetlen gyártónál sem tapasztaltam azt, hogy az órája lefagy, újraindul, a GPS track-et eldobja, a mért adatokat véletlenszerűen törli egy újraindulás közben, minden frissítésnél azért kell imádkozni, hogy ok, kijavítottak egy hibát, de vajon hány másikat hoztak létre közben. Egyetlen gyártó sem adja fél millióért azt a hardvert, ami még egy fitneszband szintjét sem üti meg (tényleg érthető az, hogy egy fél milliós Garmin órában 2025-ben még 1 GB memória sincs és egy watchface-t limitálnak 256 KB-ban, mert nem fér be a memóriába, hogy az UI laggol és akadozik???), hogy ha problémád van és hibajegyet küldesz, akkor nagyjából soha nem kapsz rá választ?Az alvast is sokkal pontosabban meri.
Na ne viccelj.. a Garmin az egészségkövetésben még a középmezőnyben sincs.
-
xhege
veterán
Ha a futás statisztikákra gondolsz mint a talajérintés stb akkor igazad van. Minden más primer mérésben pontosabb a Helio. Alvás monitoring kb ugyanaz, egyik sem igazán pontos. Mondom ezt Garmin használóként (965, Epix Pro, Venu X1). Ha a biocharge és stressz mérés lenne olyan pontos mint a Garminnál, akkor simán váltanék.
-
xhege
veterán
Igen, én használtam/használom életmódváltáshoz. Illetve kontrollnak is, mert pl én hajlamos vagyok úgy edzeni, hogy vagy "húz vagy megdöglik". Konkrétabban, akkor is képes vagyok elmenni sportolni, amikor a szervezetemnek ez már sok. Közel az 50-hez erre már jobban kell figyelni, és amikor például a kütyü jelzi, hogy nem vagyok abban az állapotban, akkor könnyebb vagy regeneráló edzést csinálok. Sokkal kevesebb így a sérülés, hózódás.
Konkrét példa közvetlen környezetemből: egyik barátom a szüleire is Garmin órát aggat és figyeli az adatokat, trendeket. Apukájánál (70 felett) a body battery érték és a HRV heteken keresztül a szokásosnál alacsonyabb értéket mutatott, miközben az apukája állította, hogy nem érzi rosszabbul magát. A srác végül egy teljeskörű kivizsgálásra rávette az apukáját, aminek a végén kiderült, hogy kezdődő prosztata daganata van, ami még semmilyen érezhető tünetet nem jelzett.
Nyilván ezek nem varázseszközök és megvannak a maguk erős korlátai, de motivációnak jók lehetnek és a hosszabb távon a trendek tudnak hasznosak lenni. Aki meg kütyü és adatmániás, annak még szórakoztató is.
-
-
Bertiee
senior tag
Használja már valaki Amazfit órával együtt? Ha igen, a két eszköz közül melyik adatait veszi "defaultnak"? Melyik adat fog megjelenni a Zepp alkalmazásban?
-
xhege
veterán
Régebben egyetértettem volna veled, azonban az Amazfit rengeteget fejlődött, főleg méréspontosságban. Az utóbbi időben még csak a szoftverfrissítések sem maradnak el. Az Helio Strap pl baromi sok frissítést lapot, amivel tovább csiszolták például az alvásmonitoringot. A Garmin pontosságát csuklón azért erősen a középmezőnybe lehet sorolni... Nézd meg a Quantified Scientist tesztjeit.... Az Amazfit Helio megeszi bármelyik Garmint pulzusmérésben csuklón is, de bicepszen meg aztán végleg. Én azért tartom meg a Helio Strap-et mert azt használom a Garmin órámhoz edzésközben külső pulzusmérőnek.
A Whoop jelenleg kiforrottabb termék az nem kérdés, nyilván árban sem egy kategória, viszont ezen a piacon az Amazfit már a második játékos szerintem. Én nagyon vártam a csodát a Polartól. Nagyon akartam, hogy jó legyen, mert szívesebben használnék európai terméket mint kínait vagy amerikait (ez az én hülyeségem), de sajna gyenge próbálkozás lett a Loop-ból. A többi noname kacat meg említést sem érdemel. -
laci1892
őstag
válasz
Elk_hound
üzenetére
Nézd / nézzétek!
A koncepció szerintem teljesen rendben van, az árával se lenne gond ha kapnál valamit a pénzedért. Csak hát..... A jó öreg Xiaomi, igaz? . Ami itt annyira nem oké, az maga a gyártó
Én használok whoop-t és teljesen rendben van. Nem olcsó, de a pontossága a Garmin/ Huawei -hez hasonló, jobb.
Órának meg maradt a Seiko
-
hushshs
csendes tag
Bàr amúgy nem egészen vagyok biztos mire lennének jók ezek az adatok azon túl, hogy cool.
-
hushshs
csendes tag
szerintem ez jó ötlet. csak legyen kisebb. ha a kéztől nem nagyon elálló pànt lenne szuper lenne.
-
moleculez
veterán
Vissza az eredeti mi band- hez? Valahogy az csokipénzért volt kapható és ment hónapokig egy töltésel.
-
Elk_hound
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
(Valami nagyon nem ment át, felejtsük el az "Alis kacatot".)
Ennek a terméknek az árát nem a technológiai jellemzői alapján állapította meg a gyártója.
Szerinte a koncepció ér ennyit.
Szerintem nem, pedig tetszik. -
Parallaxis
addikt
válasz
Elk_hound
üzenetére
Az Alis kacat amit említesz, az olyasmi, mintha valaki azt mondaná, hogy nem vesz drága vérnyomásmérőt, mert a Galaxy Watch-a mér vérnyomást is.
Ok, kiír valamit, de annak nem nagyon lesz köze a valósághoz.
Szóval, ha neked mindegy mit ír ki egy eszköz, csak legyen valami a kezeden, akkor hajrá, az Ali kínálatát neked találták ki, hisz "csúcsszuper" AMOLED-es okosórát is kaphatsz ott már akár 4000 Ft-ért is

-
xhege
veterán
Ez például egy teljesen életszerű felhasználási forma. Az okosgyűrű szerintem kevésbé pontos mérések tekintetében. A gyűrű esetén nagyon fontos még az ujjaid anatómiája is. Mennyire szokott esetleg bedagadni az ujjad. Illetve van akinek az ízület vastagabb és ha azon át tudja húzni a gyűrűt, akkor utána már nem elég szoros az ujjon, ami rontja megint a mérést. A karpánt csuklón vagy bicepszen sokkal könnyebben állítható, arról nem beszélve, hogy felkaron sokkal pontosabbak ezek a szenzorok általában.
-
tDr1v3r
veterán
Nekem ez nagyon tetszik. Valami hasonlót tudnék magamnak is elképzelni, vagy okosgyűrűt - van egy Galaxy Watch 5-öm amit napi szinten hordok de az appokat, ilyeneket egyáltalán nem használom ki rajta. Inkább váltanék sima karórára, és mellé valami ilyesmit az aktivitásom követésére.
-
xhege
veterán
válasz
Elk_hound
üzenetére
Ha a Whoop-ról így és ilyen felhanggal hallottál először, akkor ez nem a te vonatod, amivel nincs baj. A baj azzal van, hogy közben megpróbálsz arról magyarázni, amiről nem tudsz semmit. (Alis kacatokhoz hasonlítod stb)
Sok elérhető infó van erről az irányról a neten, nézz utána.
A Whoop az valóban drága (nekünk), hiszen 200-300 dollár egy évre az előfizetés. Ezzel szemben az Amazfit ad egy ilyen eszközt 100 dollárért előfizu nélkül. Ezt nem mondanám drágának. Tény a Whoop előrébb jár még ebben, de az Amazfit kezd elég szépen felzárkózni. Ezt például a Polar a másfélszer drágább eszközével sajnos nem mondhatja el magáról.
Szerintem ezeknek az eszközöknek lesz/van piaca, mert sokan szeretnének 24/7 egészség és aktivitáskövetést, de nem szeretnének okosórát hordani emiatt 0-24-ben. -
Elk_hound
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Bár folyamatosan követem a tech sajtót, a "Whoop"-ról egy munkaköréből adódóan erősen sznob körökben is mozgó cimborámtól hallottam először, mint fitnesszhez manapság nélkülözhetetlen kütyü.
A Helio Strap-el kapcsolatban szerintem az Amazfit nem technológíát próbál eladni, hanem felülni/felhasználóit felültetni erre a vonatra.
Drágán.
(A 24/7 adatminőségi igényem összefüggésben értelmezendő az adatmennyiséggel/adatbázissal ami összejött évek alatt. A gagyi ennek tényleg nem felel meg, még ha a világ legfejlettebb szenzorai dolgoznának is benne.)
-
Parallaxis
addikt
válasz
Elk_hound
üzenetére
LIGE 2025 No screen Smart Watch
Jujjjj

"Jobbkezesen" állandóra egy Band5-öt viselek, (MiBand1s, MiBand3, MiBand4 előzményekkel) lépésszám,alváskövetés, ébresztés, folyamatos pulzus és értesítéskezelés céljából.
Igen, ha csak valami adatra van szükséged, akkor bármi jó, de ha pontos adatra, akkor azért fizetni is kell.
A Helios Strap bicepszen viselve a drága mellkaspántok pontossági szintjén van (nem én állítom, hanem a teszterek és nem egy), ami best buy kategóriába sorolja ezt a cuccot.
Persze, akinek bármilyen Ali Expresses kacat megfelel, annak ez nem mond semmit. -
Armagedown
őstag
Ezért valakik pénzt kérnek?
-
Elk_hound
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Tudtam, hogy láttam már olyant ami nem csak...(az Ali algoritmus mostanában eldugta előlem, pulzuspántot akart rámsózni, úgy néz ki.)
de; LIGE 2025 No screen Smart Watch
Ez ugye "gagyi", ezért legyen a kétszerese és már megyek is megvenni a Huami termékét
Mert amúgy márkahű Amazfit felhasználó (adat-haszonállat
) lennék.
"Jobbkezesen" állandóra egy Band5-öt viselek, (MiBand1s, MiBand3, MiBand4 előzményekkel) lépésszám,alváskövetés, ébresztés, folyamatos pulzus és értesítéskezelés céljából. Csak "szenzorként", mert már nem látom a sok biszbanszt azon a pici "képernyőn". Az adatokat telefonon, olvasószemüveggel értelmezem.A balkezemen "óra" van, pilóta stílusú könnyen leolvasható.
Sport trackingre viszont egy Amazfit Stratos3.
Nyaralás, városnézés TicWatch 5 (WearOS), a fizetés meg a Google okosságok miatt.
Ugye az "okosok" is kvarcóraszerűek, boomer vagyok, na. (Nem, "X"
) -
Solten
őstag
-
johnny500
tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Neked ronda, nekem nem az. Ez ilyen egyszerű.
-
Elk_hound
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Na jó, a legtöbb csak pulzust mér, (ANT+ kompatibilitással...) de kis keresgéléssel; XOSS X2 Pro, elvileg lépést is számol, 10k
-
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Felesbandi
üzenetére
Szívemből szóltál, én pontosan ugyanezt szeretném.
-
xhege
veterán
válasz
CharlieFirpo
üzenetére
Azok sima pulzusmérő szenzorok. Ez teljesen más. Ha már Polar, akkor a Polar Loop versenytársa, ami pont 1,5-szer kerül ennyibe.
-
Elk_hound
tag
A koncepció életképes, (Band1S-t akarok!!!) de hogy lett ez ilyen drága?
A kevésbé neves - azonos funkcionalítású, sőt... - eszközök negyed, ötöd áron szerezhetők be. Nem olyan nagy brand még az "Amazfit" hogy ennyit kérjen az ökoszisztémába illeszkedésért, szvsz.
-
CharlieFirpo
tag
Biztos én nem figyeltem, de világosítson fel valaki, hogy ez miért jobb üzlet, mint a Polar fitnesz karpántjai (OH1 +, Verity)? Oké, itt van egy bőrhőmérséklet mérő, de ezt leszámítva funkcionálisan is nagyon hasonló termékek. A másik észrevételem, hogy a teszten az alaptermék szerepelt, amelyben nincs karpánt és csak csuklóra tehető fel (a karpánt a prémium csomagban van csak, nem?). Szóval ha így nézzük, a Polarok még előnyben is vannak.
-
Szerintem is ocsmány értelmét én se látom ....de akinek bejön hát ...
-
xhege
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Bicepszen kell hordani, ott ráadásul a méréspontosság is jobb.
-
xhege
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nálam pont fordítva
Body battery teljesen jól mutatja mit érzek, jól jelzi, ha beteg leszek vagy épp kilábalok belőle. A Biocharge sosem megy 50% alá és mindegy milyen éjszakám volt sosem lesz kevesebb, reggel, mint 85%. A stressz az amaz fit esetén éjjel 15-20 között nappal bármit csináltam 40-50 között.Nekem a Garminnál pulzusmérésben voltak fals adatok, de most a Venu X1 ami könnyű és lapos teljesen pontos. Ütésre ugyanazt méri csuklón, mint a Helio bicepszen.
Nagyon szerettem volna, ha az Amazfit ökoszisztéma beválik nálam, mert töredéke lenne árban a Garminnak, de sajna nekem egyelőre nem jött be. Figyelemmel kísérem továbbra is a termékeket, mert szépen fejlődnek, és ha eljön az idő lehet váltok majd.
-
Parallaxis
addikt
Drágább, nagyobb, gyorsabban merülő akksival rendelkező, butább mint egy okosóra...
Hibás összevetés, mivel ez nem okosóra, hanem egy professzionális pánt és ebben a kategóriában nem drága, sőt jóval olcsóbb mint a konkurencia és nincsenek bújtatott plusz előfizetési költségek, mint azoknál.
Az aksi kapacitása is jóval nagyobb pl. a Whoop 6 napot bír, a Garmin pántja, ami kizárólag csak alváshoz viselhető meg 8 napot. a hasonló funkciójú gyűrűk áráról és üzemidejéről ne is beszéljünk.
Szóval kategóriájában nagyon is versenyképes termék (főleg, hogy a gyártó folyamatosan fejleszti a tudását), nem véletlen, hogy a legtöbb teszt igencsak elismerően nyilatkozik róla. -
Parallaxis
addikt
Szóval nekem kicsit "rózsaszín" volt ez a rész, mert mindig magas alvási pontszámom volt és magas biocharge még a nap végén is. A Garmin nálam ebből a szempontból sokkal pontosabb. Nyilván komoly az árdifferencia is...
Nálam 5 nap után beállt a mérés és az alváspontszámok nagyjából ugyanazt hozzák, mint a Fenix 8, a BioCharge viszont azt amit valójában is érzek.
A Garmin Body Battery értékeit teljesen figyelmen kívül hagytam, mert marhaságokat mutatott fél év használat után is. Egy sima, nyugis irodai nap esetén is a nap végé 5%-ra lemerült és ha másnap elérte a 60-65%-os kezdőt akkor már jónak számított. A stresszmérés szerint én 50% alá soha nem mentem és ha délután szundítottam egyett, az 90-es stresznek vette és a Body Battery növekedés helyett 5-10%-ot csökkent
(az csak apróság, hogy a 400 ezres óra soha, egyetlen egyszer sem volt képes magától felismerni sem tevékenységet, sem alvást, vagy szundítást).
Amazfiten 75-90%-ról indítok ami megfelel annak amit reggel kb. érzek és este 25-30%-ig merül, ami szintén megfelel a közérzetemnek (ha a Garmin mérése igaz lenne én már nagyjából 1 éve a temetőben lennék). Az Amazfites stresszmérés is a nyugodt és normál között ingadozik, ami eddig a Garminon kívül minden más óránál (Huawei, Samsung) mért érték volt.
A Garmin stresszmérése egyébként sok helyen kiemelt fórumtéma és a legtöbbször az a levont következtetés, hogy hagyd figyelmen kívül (ok, de ezt veszi a Body Battery érték számításának alapjául, meg a HRV-t). -
Felesbandi
senior tag
Kovezzetek meg, de egy ilyennel sokkal jobban orulnek, ha csak 1 napos uzemideje lenne, de cserebe sokkal vekonyabb lenne a cucc a csuklomon. Minden furdesnel levennem (plane ezzel a panttal), szoval igy is, ugy is naponta toltenem. Cserebe sokkal diszkretebb lenne a csuklomon. Nekem arra tok jo lenne, hogy hagyomanyos orat hordva neman hagyhassam a telom es ez rezegjen inkabb ha hivnak.
-
xhege
veterán
Nekem az alapkoncepció nagyon tetszik. Egésznapos egészségkövetés, főleg bicepszen hordva, ahol irgalmatlanul pontosan méri a pulzust az eszköz (lásd Quantified Scientist tesztje). Ha nem akarsz nem kell okos órát hordani például olyan munka közben ahol az sérülhet, vagy olyan öltözékhez, ami ennél többet kíván meg, vagy egyszerűen csak kényelmi okokból. Közben mégis megvan a 24 órás monitoring.
Amazfit órával meg kvázi ökoszisztémában kimondottan jó ötlet lehet. Sajna nekem azonban az Amazfit órák nem jöttek be, így ez nálam kilőve. A Helio pánt lassan egy hónapja megvan, még egy hétig töprenghetek, hogy megtartom vagy visszaküldöm.
Ami nálam nem igazán működött az a Biocharge rész, pedig nekem az lenne a legfontosabb. A Garmin body battery mérését én nagyon kedvelem, és nálam az pontos is többnyire. A bio charge egy nyugis napon teljesen hasonlóan működött nálam mint a body battery. Azonban ahogy észrevettem a biocharge csak a fizikai aktivitást vette figyelembe, a stresszt, alkoholt, esti nagy kajálást abszolút nem. A body batteryn ezek hatása jól nyomon követhető, míg a biocharge esetén ez egyáltalán nem látszott.
Nálam az alvási pontokkal is eléggé nagylelkű volt az eszköz, a gyengébb éjszakák esetén is viszonylag magas pontszámot kaptam.
Szóval nekem kicsit "rózsaszín" volt ez a rész, mert mindig magas alvási pontszámom volt és magas biocharge még a nap végén is. A Garmin nálam ebből a szempontból sokkal pontosabb. Nyilván komoly az árdifferencia is...
A viták elkerülése miatt ezek csak az én tapasztalataim és simán elhiszem, ha másnak más tapasztalata van. -
ThorsHUN
őstag
Most nem azért, de ez egy bazi drága miband 1... nyilván jobb és több szenzorral, de azért na... ne már...
-
Parallaxis
addikt
A Helio Strap egyébként a harmadik Amazfit a karomon az elmúlt egy éven belül, ami magától gondolkodás nélkül rögzíti testedzésként, ha országúton 70-90-es tempóval autózom
Én alapból csak a sétákat pipáltam be, minden más tevékenységnél úgyis kézzel indítok, az érzékenység meg Normál-on van, így egyszer sem rögzít falls tevékenységet (Balance, T-Rex 3 Pro, Balance 2).
-
Parallaxis
addikt
Annyit a Huawei Watch Fit 3-am is tud
Igen, és az felkaron viselve van olyan pontosságú, mint egy Polar pánt? Mert ez igen.
Én ezt három helyzetben látom jó megoldásnak:
- Alapból okosórát hordasz, de ha alkalmi megjelenés szükséges, akkor nem egy T-Rex-el a kezeden akarsz megjelenni, így ezt felrakod a felkarodra, láthatatlanul mér tovább, a kezeden meg egy hagyományos órát viselsz.
- Alváshoz nem akarsz órát viselni, vagy mert kényelmetlen, vagy mert pihentetni akarod a bőrödet és szintén felkaron viselve ezzel alszol. (Halkan megjegyzem, a Garmin erre a célra kiadott pántja jóval drágább, és kizárólag alvást rögzít, semmi másra nem jó.)
- Edzőteremben nem akarod leverni az órádat. -
Hallosz
senior tag
Abszolút életképes a koncepció. A folyamatos egészség figyelés, pulzus, légzés, lépésszám, véroxigén, stb., a fő cél. Ehhez minek egy apró monitor az eszközön, amikor a telefonon kényelmesen kezelhető?
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Kijelző nélkül nem nagyon látom értelmét,ezért nem vettem anno az első Band-ot sem.
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
Hát az nem épp' ennek az ellenfele.
Az tény, hogy kijelző nélkül nem túl sok értelme van ennek.
-
FireFox1996
addikt
Ez eléggé ronda. Inkább a Huawei GT6 65e ft votl kapható MediaMarkt-ban.
-
Reignman
aktív tag
Ennek így mi értelme, azon kívül, hogy nem karcolódik a képernyő?

-
mQWeXgsf
aktív tag
Ez még viccnek is rossz...
-
scyllarus
veterán
12 napos üzemidő? Annyit a Huawei Watch Fit 3-am is tud, minden figyelés bekapcsolva, képernyővel, értesítések garmadájával, napi többszöri ébresztéssel, hvások felvételével, stb.. Amikor belekezdtem a teszt olvasásába, 30-45 napra tippeltem előre, ez így rettentő vékony.
Új hozzászólás Aktív témák
- Borderlands 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Yettel topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont kényelmesebb, pontosabb és diszkrétebb, mint csuklón. A felhasználók nagyrészt a Whoopot is ott viselik.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)