- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
pandras83 #2816 üzenetére
Érdekes, hogy mindenkinél más jelentkezik hibának, van akinél meg semmi. Az eddigiekkel nekem is bajom volt, kissé félve tettem fel, de eddig tényleg nincs gond vele, az app újra telepítése óta a dupla program felugrás is megszűnt. Felraktam a srácoknak is az új AMD drivert, pedig arról is írnak mindenfélét, de gond nélkül megy eddig. Mondjuk muszáj volt, mert egyik lurkóm DOOM - ozni akart, de fél perc és kifagyott a régebbi driverrel, sajnos van hogy ez miatt kell frissíteni.
-
kolopele
nagyúr
válasz
rumkola #2812 üzenetére
Mindenesetre ezt az app törlést, újratelepítést kipróbáltam, és egyelőre nem ugrik fel kettő a programokból, meglátjuk ez volt e a baj. Amúgy tényleg olvastam valahol hogy érdemes az appot újratelepíteni valahol egy DLSS 4 problémánál, azt még nem próbáltam ki jó lett e.
gejala: A háttérben futást azért kérdeztem mert pl. a VLC media playert ott optimalizálom, és nem kell futnia a háttérben, a programban viszont látni hogy át van állítva a hardveres gyorsítás, ami alapból nincs. -
gejala
őstag
válasz
kolopele #2813 üzenetére
"Ha az appban bejelölöm egy játékhoz hogy DLSS 4 legyen, meg legyen DLAA, az miért nem jelenik meg a játék grafikai beállításainál, ha elvileg tudnia kellene? Gondolom az appnak nem kell futnia a háttérben."
De, kell futnia az Appnak. Egyébként nem egészen értem a problémát. Az App felülírja a játék beállításait, tehát amit ott beállítasz, azt fogja csinálni, függetlenül a játékban beállítottaktól.
-
kolopele
nagyúr
válasz
rumkola #2812 üzenetére
Csak felraktam én is az újat, eddig semmi gond, talán egy-két dolgot kivéve ami olykor előjön, bár kérdés ez mennyire driver hiba. Van hogy megnyitom a böngészőt vagy valamelyik programot, és kettő nyílik meg belőlük, vagy előfordult már hogy leteszek valamit az asztalra, és nem tudom onnan megnyitni, csak ha nyitok előbb egy új böngészőt. A másik inkább egy kérdés: Ha az appban bejelölöm egy játékhoz hogy DLSS 4 legyen, meg legyen DLAA, az miért nem jelenik meg a játék grafikai beállításainál, ha elvileg tudnia kellene? Gondolom az appnak nem kell futnia a háttérben.
-
Sparti04
friss újonc
Sziasztok! Lefrissítettem a drivert az 576.52-re, ami teljesen megölte a Warzone-t. Eddig semmi probléma nem volt a játékkal, most pedig 1-2 perc után directx error üzenettel kidob. Teljesen hozzá nem értő vagyok, valaki esetleg le tudná nekem írni, hogy mi volt az előző driver?
-
kolopele
nagyúr
[link]
Ez már szégyen. Nem is emlékszem hasonlókra a régi időkből. -
kolopele
nagyúr
válasz
rumkola #2807 üzenetére
Akkor szerencséd van. Nekem olyan droppokat csináltak a legutóbbi driverek hogy borzalom. Egyébként rengeteg helyen azt javasolják hogy a 4xxx széria és alatta maradjon mindenki az 566.45 - nél. Én már nem merem feltenni egyik újat sem, mert nincs kedvem utána DDU - zni, megint visszatelepíteni a régebbit. Amíg ez jó és visz mindent ami érdekel marad.
-
kolopele
nagyúr
válasz
ribizly #2805 üzenetére
Még mindig az 566.45 a legstabilabb, ha valaki még nem váltott 5xxx szériára, akkor semmi értelme lecserélni. Most végzek a 4070 - nel többek között a DOOM - mal is, egyetlen röccenés nem volt eddig a játékban max. grafika mellett, totál stabilan hozza a 60 fps - t (nekem ugye több nem kell). Sajnos ezen driver óta szinte minddel voltak gondok. Egyedül a DLSS 4 - re nem lehet átváltani ezzel a verzióval még, de amikor felraktam az újabb driverek közül bármelyiket az fps számon inkább rontott, pl. az Indiana közel 10-12 fps - t is esett, azaz 60 - ról képes volt 50 - re is beesni, de írnak is erről, meg vannak összehasonlító videók. Mondjuk kíváncsi vagyok mikor sikerül egy olyan drivert írniuk ami végre jó is lesz, de ugyanez van most AMD fronton is, a 24.12.1. az utolsó normális.
-
westlake
félisten
válasz
westlake #2803 üzenetére
Nem értem, hogy a "main screen"-en miért nem a legújabb RTX verzió van kint. Meg azt sem, hogy mi ez a másik (573.24). Mindenesetre akkor az 576.52-es RTX is:
NVIDIA RTX Driver Release 575 R575 U2 (576.52) (WHQL) / Highlights
Nyilván ez is 16-i build, ahogy a többi.
-
westlake
félisten
válasz
ribizly #2801 üzenetére
GeForce Game Ready Driver 576.52 (WHQL) / Highlights
NVIDIA Studio Driver 576.52 (WHQL) / Highlights
NVIDIA RTX Driver Release 570 R570 U5 (573.24) (WHQL) / HighlightsA Game és a Studio 16-i buildek, az RTX pedig 13-i.
Ha már linkelted a notebook-os verziót is, akkor megemlíteném azt, amit már jó néhányszor leírtam itt: a desktop és a notebook verzió ugyanaz. Pontosan nem emlékszem már, hogy mikortól nincs különbség, de szerintem lassan 10 éve. Ha feltennéd az amúgy logikus kérdést, miszerint akkor miért van két "különböző" verzió, a supportnak címezd, mert én nem tudom. Feltételezem, van valamilyen szabály, ami erre kötelezi őket.
-
core i7
addikt
576.52 WHQL ki is jött
-
ribizly
veterán
válasz
westlake #2800 üzenetére
Ki is került:
Cikk pár kommenttel - https://videocardz.com/driver/nvidia-geforce-game-ready-576-52
Desktop - https://us.download.nvidia.com/Windows/576.52/576.52-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe
Laptop - https://us.download.nvidia.com/Windows/576.52/576.52-notebook-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe -
westlake
félisten
A reviewer-ek úgy várják a mai drivert, mint a messiást.
-
Trailblazer
veterán
válasz
tibaimp #2798 üzenetére
Igen, de legnagyobb örömömre duplázódott is a sebesség az eddigihez képest. 4060-nal főleg nagy előrelépés ez nekem. Olyan keveset játszok és régi címekkel, hogy ez a kártya erre a célra még így is overkill. Igazából a videobaßkurálás miatt kell a 4+ széria, mert onnantól tudják az AV1 codecet.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2797 üzenetére
Igen ez az, mikor újabb programot, játékot szeretne az ember futtatni, akkor ez van mindig...
-
Trailblazer
veterán
Nekem most AI képjavító program lázadt be azzal, hogy régi az NV driver, nem bírta elindítani a modellt az 566.36-tal. Megkapta hát a legújabbat, hogy csendben legyen.
-
4264adam
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2795 üzenetére
Folyamatosan hegesztik ezeket a driverben.
De egy dolgot meg kell jegyezni. Most az 572 branch-ben egyszerre változtattak sok dolgot és ez okozza hogy nem tudnak megtalálni mindegy gyökérokot gyorsan. Ezelőttig ezekben a driverekben mindig csak 1-1 dolog változott és azt kellett kigyomlálni, javítani
-
-
4264adam
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2793 üzenetére
Legtöbb esetben a több monitoros rendszer esetén van gond a driverrel és amikor még ezek nem is azonos Hz-el rendelkeznek vagy akár az egyik OLED és HDR is van tud anomália lenni.
Nekem is teljesen jó 1 monitoros rendszerrel.
Ugyan van olyan hogy amikor a SDR HDR kapcsolom akkor 1mp fekete kép van vagy amikor már standby monitor tér vissza a Windowsra akkor az ablakokat kézzel kell teljes képernyőre kapcsolni de ezekkel együtt tudok élni -
-
tibaimp
nagyúr
válasz
4264adam #2788 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de nekem a GTA5 Enhanced-nek kellett a 572.83! E nélkül el sem indult, szóval a 566.xx-al nem fog menni!
T0mBd1gg3R: szerintem a 572.83 tedd fel. A DLSS-el nem biztos, hogy nem lesznek gondok!! Próba.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2785 üzenetére
Nem, tudomásom szerint 2 pálya csupán. Én is csak akkor szembesültem vele
-
4264adam
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2787 üzenetére
566.45
-
Sziasztok!
Van most egy nem sokat játszós időszakom, amit egy 5700xt-vel élek túl (volt már 6800 és 3070 is korábban, de annyit nem játszom, a gta6-ot várom de az ps5 lesz, mire kijön pc-re már minden elavult lesz).
Viszont csak megnézném a gta enhanced-et RT-vel is, meg csak jobb a dlss illetve futtatnék a gépen helyileg ai-t, ezért úgy néz ki lesz helyette egy 2080.
Érdeklődnék milyen drivert kell most letölteni? Mert valami driverhibáról hallottam a közelmúltban. Mehet fel a legfrissebb? -
pandras83
őstag
válasz
Trailblazer #2784 üzenetére
Nem a büdzsé a lényeg, hanem hogy 4000-es széria és nem vágja haza a driver.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2782 üzenetére
Szerintem nyugodtan kipróbálhatod, ha esetleg igényli valamelyik, mert én a Half Life RTX és a GTA5 Enhanced miatt tettem ezt fel.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2778 üzenetére
Nekem is az 572.83 van fent, eddig nem volt gondom. Mondjuk nem használok DLSS-t!
-
pandras83
őstag
válasz
4070-el az 572.83 stabilnak tűnik nálam kb 1 hónapja. Kikapcsolt monitorral többször "visszatért" rendben illetve a telepítés is problémamentes volt.
-
HantekDSO
tag
válasz
Én maradok ennél. "Járt utat járatlanért el ne hagyj!"
-
Trailblazer
veterán
A 4-es szériához még mindig az 566.36 a legjobb, érdemes egyáltalán próbálkozni ezekkel az újabb meghajtókkal?
-
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 576.40 (WHQL) / Highlights
7-i build. Az 576.28 óta megjelent két Vulkan Beta, az újabb 4 nappal újabb, mint ez (11-i).
-
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 576.28 (WHQL) / Highlights
28-i build.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
pigatt
őstag
Nem gondoltam volna, hogy ilyet fogok valaha tapasztalni, de mintha a 576.26-al erősebb lenne a CW mint a korábbi driverekkel.
Egyébként nekem az 566.45 lett a visszatérési pont, nekem az vált be. Kár TLOU 2-nek már régi és néha crash-el vele... -
westlake
félisten
-
pigatt
őstag
Van már itt Hotfix Hotfix-e is!
576.26 HF -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
-
gejala
őstag
Megérkezett az áprilisi Studio, 576.02. Ennyi bugfixet még soha nem láttam grafikus drivernél.
-
gejala
őstag
válasz
Rabbitf_24 #2750 üzenetére
Csak megvárják a jövő heti 5060 Ti startot.
-
Rabbitf_24
addikt
Nagyon driver szegény az elmúlt 2-3 hét.
Vaalmi nagy dobás készül, gigahibajavításokkal? -
4264adam
veterán
Sziasztok!
NV App-ot lehet már használni vagy okoz még teljesítmény vesztést a megléte?
Jelenleg 576.70 driverrel vagyok App nélkül, DLSS 4 force nem jelent gondot és az NvTrueHDR is jól működik Fallout 4 alatt viszont szeretném az Nv féle Overlay-t alkalmazni kiíratni az értékeket a felső sorban és nem az Msi AB-t használni erre.
-
Grampy
aktív tag
válasz
Jack Oneill #2746 üzenetére
Köszi a tippet, kikapcsolom akkor és játszok úgy. Nemrég kezdtem a játékot, így sok órám még nincs benne, de úgy rémlik a legelső pályán nem voltak ilyen problémáim, utána ahogy léptem a Koboh bolygóra, jött egy ötlet, hogy megnézem DLSS4-el, és azóta kétszer csinálta. Valószínűleg ez lesz a ludas.
-
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Éppen a Jedi: Survivort tolom RTX 4070-el 572.83-as driverrel. Nvidia App-ban aktiváltam a DLSS4-et, és eddig kétszer futottam bele pillanatnyi fekete képernyőbe, de ilyenkor drasztikusan visszaesik a teljesítmény is, csak játék újraindítás segít. Vajon a DLSS4 + driver bug vagy csak szimplán a legfrissebb drivert nem komázza még mindig a 4000-es széria? Esetleg játék specifikus hiba?
-
tibaimp
nagyúr
-
tomgabor
senior tag
Még mindig semmi hotfix? Az csiripelik a madarak, hogy csak AM5 platformon vannak a bajok(Intel hibátlan), főleg B650/X670-en, elvileg Msi nagy erőkkel dolgozik a javításon.
-
R0GERIUS
tag
válasz
HantekDSO #2740 üzenetére
Objektíven jobb a DLSS 4 a legtöbb helyzetben (repülő szimulátor talán pont egy kivétel), amihez azt hiszem kell a 572.xx driver, és talán a DLSS 4-es játékokhoz (különben el se indulnak(?)).
(Illetve azoknak nincs választása, akik új kártyát használnak.)Viszont nem a legjobb ez a széria perpill, pont az előbb említettek miatt, de ha bármelyik is ki van kapcsolva a kettő közül (G-Sync vagy Framegen), akkor viszont nincs crash.
Valamint értelemszerűen <=566.xx driverekkel sincs gond, emiatt gyakori gyógyír jelenleg a legutolsó 566-os driverre visszaállni, ha nem játszol valami olyannal, amihez kell az új. -
HantekDSO
tag
Miért is kell(ene) az új drivereket felraknom?
(Amúgy GSync + FrameGen bekapcsolva - 3 órája repülök gond nélkül LHBP-ről RJOO-ra... De ez már régóta így van - egy új drivert, új BIOS-t csak akkor rakok fel, ha a régivel valami gond van. Az 566.45-ös van fent - teszi a dolgát.)
-
tibaimp
nagyúr
válasz
tomgabor #2735 üzenetére
Én ezt olvastam máshol: Az RTX 40-es széria tagjainak tulajdonosai kékhalállal küzdenek
-
tomgabor
senior tag
Azt hallom, hogy már hibamentes a driver az 5000-es szériához? Csak a 4000-es szériával vannak gondok, meg azokkal akiknek hibás PCI5.0 lapjuk van, mint pl.: B650/X670?
Mondjuk nem szeretném lecserélni a 150 000FT-os X670E alaplapom. Várjak még?
-
NvidiaRTX
őstag
Nem tudom vótemá:
Nvidia R570 Driver Instability Issues Affecting Lots of RTX 40 Series Owners
Hála az égnek engem nem érint mert az OLED flickering miatt kénytelen voltam visszaváltani V-Sync-re.
Gondoljatok bele milyen input lag-om van:
V-Sync + FrameGen + Reflex Off.
Na jó nem is, sok játékban ahol meg van a fix 120FPS egyáltalán nem érzem a G-Sync hiányát még a Stalker 2-ben sem pedig ott nem fix az FPS-em és pl a Cyberpánk is full szmút.
Multipléjer 0,00000001ms meg nem érdekel. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2732 üzenetére
Közben megtaláltam a vonatkozó topikot: Half-Life 2
Én is remélem, de az se a közeljövőben lesz... -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2730 üzenetére
Kösz az infót!
Én meg azt gondoltam, hogy az epizódok is így jönnek, mivel korábban "beolvasztották" azokat a fő játékba. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2728 üzenetére
Amúgy, ezt én is néztem, meg fel is telepített ~50GB-t! Ez mit jelent, csak pár pálya játszható?
-
westlake
félisten
-
4264adam
veterán
válasz
ribizly #2723 üzenetére
Én vissza mennék RTX40xx kártya mellett 572 előttire és ezt használnám:
[Nvidia Profile Inspector]
És meg is van oldva hogy nincs NV App illetve nem kell az 572 a legújabb DLSS-hez.
Egyszerűen a DLSS Force maradjon N/A így kézzel a játék beállításokban tudod váltani a Quality / Balance / Performance-t. -
ribizly
veterán
válasz
pandras83 #2720 üzenetére
Igen azzal már menne, de azt csak azért nem tettem eddig fel, mert állítólag nagyon sokat romlott ott és azóta a telesítmény. Ezért kérdeztem és ha elolvasod a többiek (#2712 gejala, #2714 4264adam, #2715 Laraxior) kommentjeit, akkor láthatod, hogy a várakozás nem feltétlenül rossz döntés.
-
-
Laraxior
titán
válasz
4264adam #2714 üzenetére
Mi az a CTD? Mert nekem a driverrel éppen nincsen gondom, azonfelül mindennel. 572.75
#27164264adam: Olyan volt, hogy merevre fagyott az egész, de még küzdök, meg keresgélem mi a gond. De ha egyszer elindul, akkor megy egész nap, csak a másnapi indulás a kétséges
Figyelgetek itt is, hátha akad valami okosság -
4264adam
veterán
válasz
ribizly #2711 üzenetére
Várj még bőven.
572.46 óta amik minimum kellenek az RTX50xx-hez, csak küzdünk driveres gondokkal, black screen-el, CTD-vel.
Túl sok minden változott ebben az 572 brach-ben és nehezen tudják helyrevágni, 2 hotfix is érkezett 1 hónapon belül 2 megjelent driver verzóra --> van javulás de messze a cél.
Szóval aki RTX40xx tulaj, nyugodtan maradjon még 572.xx előtti drivereken.
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Jelenleg az 572.16-os studio van fent a 3080Ti-hoz, de a Half-Life 2 RTX már szólt is indításakor, hogy sajnálatos módon igényli a "572.18"-as (nem létező) driver-t. Gondoltam akkor itt az idő egyet frissíteni, de ahogy olvasom azóta is eléggé hányattatott sorsú ez a driver dolog.
Van olyan, amit érdemes lehet feltenni, vagy szépen várakozni kell, mert az újabb driverek mindegyike "csak" hibákat" és degradációt hozott az új kártyák támogatottsága mellett?
-
R0GERIUS
tag
válasz
4264adam #2708 üzenetére
Ezt én az RX 5700 XT-nél fogadtam meg, akkoriban brutálisan rosszak voltak az AMD driver-ek.
Viszont most mielőtt váltottam egy RX 6950 XT-ről, a driver-ek nagyon stabilak voltak (a közel másfél év alatt nem emlékszem különösebb problémára), ha a FreeSync-en kívül minden AMD "feature" ki volt kapcsolva driver oldalon (telepítéskor az Adrenalinban a default-ot választottam, nem gaming-et).
Viszont pont akkor sikerült szerezni Nvidia kártyát, amikor jött a 572-es branch, ahol nálam is előjött egy 4070TiS-en a HDMI rövid idejű alkalmankénti eldobása és pár crash olyan játékban, ami egyrészt eddig sose crash-elt, másrészt nem is igazán terheli a GPU-t.
(DLSS4 tart vissza, de erősen gondolkozom, hogy visszaugrok régebbi driverre.)
Eddig emiatt az a tapasztalatom, hogy driver stabilitás terén semmivel nem rosszabb az AMD, sőt perpill szerintem stabilabb. -
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2707 üzenetére
Akkor simán ajánlom a tavalyi szept-oktoberi Studio drivert. Vagy augusztus.
Csupán az 5070Ti miatt vagyok 572 bracnh-en és a DLSS4 miatt. Vannak azért texture bugok (flicker) benne bőven CP2077-ben is.
Hajnali 1-ig tartott a 450 mod visszarakás, BH Kar98 Bullet Counter Reload support a ludas ami miatt megakad az egész és crashel menü előtt
Mire rájöttem milyen sorrendbe kell telepítetenem, és pontosam melyik 1db mod okozza a crasht...
Soha többet első szériás váltást az új NV-re, driver bugok...
-
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2705 üzenetére
NV Appot érdemes törölni mert nagyon ront a minimum FPS-en.
NV profiler-el tudod kényszeríteni a DLSS Transformer használatát. Van redditten leírás. 4 kattintás és 3 új DLSS fájl másolása
Es ha SDR HDR force kell akkor NVTrue HDR
Ezzel a kettővel megvan az NV App előnye megsem kell telepíteni és magasabb FPS számokat tudsz elérni
-
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2703 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #2702 üzenetére
A kérdés még mindig lóg a levegőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Filmvilág
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Rengeteg áramot fordít adatközpontokra és bitcoinbányászatra Pakisztán
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest