Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plata
félisten
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Red dead Online-ban ezért nincsenek indiánok sem.
Táboruk üres.
Nem tudom hol olvastam, de eleve egy olyan kép volt a cikkben amin Lucia egy csecsemővel fekszik.
Utána sem tudtam nézni, melóban karácsony előtti őrület van. Még nem is reggeliztem csak kávéra volt időm. -
Wiz Khalifa
veterán
A terhes részt kizártnak tartom. Mikor a Vice City Stories-ben is megjelent egy pelenkás gyerek és az csak küldetés videókban, az is nagyon nagy port kavart, hogy egy olyan játékban kisgyerek jelenjen meg ami erőszakról, lopásról, ölésről és minden tiltott dolgokról szól.
Ezért tartom ezt full kizártnak. Mert a Rockstar ezt nem lépné meg, nagyon rá tudna cseszni.

-
Plata
félisten
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Reggel korán keltem és valamelyik külföldi gamer magazin cikkében volt.
Nem tudom melyik mert elfelejtettem, plusz szokás szerint töröltem előzményt és sütit, mert ha nem a Star Trek fórum nem enged be, ugyanis ha belépek oda egyik gépről és utána máshonnan akarok, mondjuk mobilról akkor meghülyül és nem enged be a honlap.
De írt még valamit arról hogy annyira ultra realisztikus lesz hogy szívni fogunk a Papír munkával is, plusz Lucia teherbe eshet, satubbi, csak beleolvastan. Állítólag valami kiszivárgott infó.
Gondoltam majd melóban elolvasom csak elcsesztem mert nem mentettem el.
És melóban meg eszembe nem jut hogy négy órakor félálomban hol is olvastam.
-
Plata
félisten
Lehet megint késni fog?
Az angol kormány rászáll a rockstar-ra.Az Egyesült Királyság miniszterelnökének közreműködésével vizsgálatot indítanak a Rockstar Games ellen az állítólagos szakszervezet-ellenes törekvéseik miatt.
-
crocy
tag
válasz
HussarF
üzenetére
ha bugos lesz, sztem a ceg is (patchelik folyamatosan) meg az arfolyam is kimozogja par honap alatt. ettöl meg maga a game lehet szar, na az szoppancs. de ugyse lesz az.
szoval nem adnek el megjelenes elött.
en azt varom hogy nagyobb szenzacio lesz mint ami mar be van arazva. mondjuk release-re lehet pont nem lesz mar ilyen es jobb trailerre, betatesztelesre (lesz egyaltalan?) elesiteni.
de ugyse tud senki semmit, kiveve akinek sugnak
. esetleg megfelelö redditet vagy discordot erdemes követni, hatha elhintenek vmit. -
Milyen eredményt vársz? Váratlan eseményeknek van árfolyam mozgató hatása, nem annak, amit már rég tud mindenki. Ha kijön és egy nagy bughalmaz lesz, na az majd tud egy nagy esést okozni. De akkor nem fogsz örülni, hogy pénzt tettél bele.
Annak, hogy megjelenés után nagy árfolyam-emelkedés lesz, nem nagy valószínűségét látom. Már rég mindenki beárazta a megjelenést, jóval előtte megvették a részvényt és megjelenéskor meg pont eladják jó kis profittal - többek között Neked - hogy akik akkor megveszik, majd fussák a kockázatot...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Én úgy all in one-ra gondoltam, mert csomó GTA VI-os fórumon rágják a kamu dolgokat napi szinten. A térképtől kezdve mindenen rágóznak, pedig mind spekuláció, elvileg létező dolog, csak épp semmi sem biztos.
Szóval erre gondoltam. Elhiszem, várják sokan a játékot, köztük én is nagyon várom, de én abban hiszek csak amit a Rockstar közöl. A többi mind csak találgatás és több mint a fele nem is igaz. Ugyan ez volt a GTA V-nél is meg a GTA IV-nél is régebben, aztán jó volt ha az 1/4-e bejött a spekulációnak.

-
SkyLine3000
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Ha rám céloztál, én egyáltalán nem húztam fel rajta magam. 50 évesen ilyenen biztos nem idegeskedek. 20-25 évesen lehet.

Én írtam, hogy állítólag. A cikkben, ahol olvastam, tényként közlik. Nem hiszem, hogy valaki csak kitalálta, mert unatkozott. Ez a múltkori balhé egyenes folytatása, ami simán érthető és logikus.
Ennyi erőből meg ne olvasson semmit az ember a neten, mert biztos minden kamu minden. Egy, ami tuti kamu, az az időjárás előrejelzés.
-
Plata
félisten
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Nem hiszem hogy spekuláció.
Egyes munkatársak akik aláírták nyiltakoztak is. -
Plata
félisten
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Szerintem igazuk van hogy kiállnak a munkatársaik mellett,elvégre lehet ő lesznek a következők.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Az a nevetséges, hogy emberek úgy felhúzzák magukat olyan dolgokon amik "állítólag" meg "talán" meg "lehet", csak épp semmi sem biztos és kézzelfogható, de azt már készpénznek veszik.

-
SkyLine3000
addikt
Állítólag újabb balhé tört ki a RS-nál. Vagy 200 dolgozó írt levelet a főnökségnek, kiállva a 31 kirúgott munkatársuk mellett, hogy őket azért rúgták ki, mert a szakszervezet tagjai voltak, hiába kamuzik a RS. Ezmiatt tovább csúszhat a kiadás. Lesz ebből 2027. Mire pc-re megjelenik és olyan gépem lesz, amin jól el is fut, lesz vagy 2030. Én itt elengedtem a Gta VI-ot. Nem érdekel. Leszarom az egészet. Majd egyszer felcsodálkozok, hogy jé, már 1 éve kint van pc-n? Na, majd akkor megnézem, hogy elfut-e a gépemen. Addig kapják be.
Nevetséges az egész. -
Spizzi
tag
Ami még érdekes téma lehet és lehet róla beszélgetni a játékkal kapcsolatban.
Bennem némileg felmerül azért kérdés, hogy egy olyan játéknál ami a jelenkorban játszódik, de ilyen hosszú a fejlesztési ideje, mennyire lesz a content friss? Mármint úgy értve, hogy 2026 Q3-ban mennyire lesz képes reprezentálni a jelenkori világot?
Ha minden igaz, akkor a GTA VI fejlesztése 2019/20-ban kezdődött, amit alátámaszt az is, hogy a 2022-es nagy leak cunamiba voltak olyan felvételek amelyek 2021-esek. Több ilyen összehasonlítást is csinált már a community, hogy a leakelt felvételek helyszíneit összevetette a Trailer1&2-ben látható snitekkel és a térkép gyakorlatilag már 21'-ben kész volt mindezek alapján, maximum annyi, hogy nem lett még berendezve teljesen. Sőt, a VI mapping rajongói projekten dolgozók már a leakekből meg tudták csinálni a map körvonalalait és felosztását, és az alap struktúrán a hivatalos trailerek és screenshotok után sem kellett változtatni mert pontosak voltak elsőre is: magyarán a GTA VI térképe legkésőbb 2021-re kész volt, de sanszos, hogy hamarabb.
Videojátékok esetében létezik egy ún. scope folyamat, ahol a studio bizonyos szakemberei elmennek napokra/hetekre a játék kiválasztott helyszínére a valóságban, hogy feltérképezzék és hogy átvegyék a hely hangulatát amit a játékba is be tudnak integrálni. A VI esetében ez a folyamat 2019/2020-ban történhetett meg, tehát amit a játékban látni fogunk Vice City és Leonida gyanánt, az a 2020 körüli Miamit és Floridát tükrözi. Ennyi idő pedig elég sok lehet egy város életében, épületek tűnhetnek el, jöhetnek a helyükre újak, változhat a közhangulat vagy bármi. Persze a kérdés az, hogy ez a 6 éves "késés" mennyire lehet érezhető egy játékban? Szvsz. maximum azoknak akik ott élnek a valóságban, de nem lennék meglepve ha a megjelenés után lenne egy csomó comparison videó, hogy amúgy ezt az x társasházat amúgy már 23'-ban elbontották, annak az y étteremnek a helyén meg 22' óta hotel van. Kétlem, hogy ezeket a változásokat a Rockstar folyamatában tudta volna lekövetni, meg értelme sem lenne, mert akkor tényleg a végtelenségig lehetne halasztani a megjelenést ha mindig naprakészen akarják tartani a játék világát.
Ami viszont innen, magyarországi szemmel nézve is feltűnő mondjuk a GTA V esetében, hogy a default járművek mennyire elavultak. Mármint azok az autók amelyekkel az NPC-k is járkálnak akár a sztoriban vagy onlineban. Nem csak mai szemmel, hanem így visszagondolva 2013-assal is már mondjuk úgy... lehetett volna frissebb a paletta. Pár példa ami lehet csak nekem tűnik fel. Ott van Michael kocsija, ami egy Audi A6 C6 Sedan, 2013-ban már bőven a piacon volt a C7-es és a játékban azóta sem létezik. De ott van a létező összes Sentinel, amelyek a V-ben BMW E92 Coupe / Cabrio, holott már 2012-től rég az F széria ment. Ez csak néhány példa ami nekem tűnt fel, aki másfajta autókat szeret vagy jártas bennük biztos találna további példákat is, és itt még mindig arról van szó, hogy ez a 2013-as elavultság a V esetében, nem pedig mai szemmel. Ezek alapján a VI-nál is meg van az esély, hogy a default járművek már régen nem a 2026-os átlagos Miami utcaképet fogják tükrözni, hanem sokkal inkább 2020 környékét ami egybevág ugyebár az előző bekezdésben is említett scope-al. Persze autókat hozzáadni a játékhoz fejlesztés közben megugorhatóbb feladat jóval mint a térképet átrendezni, de én nem gondolnám, hogy az 1.0 érkezéséig foglalkoznának ilyenekkel, az előzetes tervezeteket sem tudják befejezni, mert hát ugyebár már 2x is csúszott a játék. Én csak abban bízok, hogy majd a frissítésekkel az Online-ba érkező autók egy részét megkapják az NPC-k is, nyilván nem úgy értem, hogy a Haiti gettóba kettesével spawnoljon majd a 2028-as Bugatti.... hanem feküdjenek rá arra is, hogy a félévente érkező DLC-kben ne csak hypercarok legyenek, hanem legyen bennük 3-4-5 basic, polgári autó is amelyet megkapnak az NPC-k is, ezzel nem elhanyagolható módon frissen tartva a mindenkori utcaképet. Ez lehet csak nekem fontos, de akárhányszor belépek a GTA V Online-ba, ha más miatt nem is, de ahogy kiálltam a garázsomból azonnal szembesülök vele, hogy ez egyébként egy baromi régi játék már.
-
szTotyy
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Jelen esetben a közvélemény (a cikk alapján is) a R* ellen van és rájuk zúdul a nép- és gamerharag. Érthető mód. Én egy picit a másik oldalról is néztem. Na nem mintha bárkinek is védeni kellene a R*-t..., csak hogy nèzzük az érme másik oldalát is.
Ha bármilyen munkáltató fülébe jut, hogy egyesek akár magánbeszélgetések keretén belül is szidalmazzák/ekézik a munkahelyet (ki tudja mily formában..., akár jogosan, akár nem), akkor az lehessen már a munkáltató saját döntése, hogy ezutàn kivel akar együtt dolgozni és kivel nem! ...csak akkor ezt is kommunikáljàk le!
Ha tényleg olyan szörnyűek voltak a körülmènyek, akkor ez nekik inkább egy megkönnyebbülés kéne hogy legyen!.. Az önéletrajzban meg nem fest rosszul, hogy a gta6-on dolgoztak.Mindenesetre kívánom az elküldött programozóknak, hogy valamilyen formában a jövőben hozzanak össze egy jó kis gta-klón játékot, hogy végre legyen a gta-nak egy vetélytársa! Az lenne a legjobb kárpótlás nekik.
-
T.Peter
őstag
válasz
szTotyy
üzenetére
Nem tunik tul tapintatosnak a szoveg amit irtal. A reszleteket nem tudod, szoval nem ertem, hogy miert kell ilyen formaban biralni oket. Megnezheted azt, amit linkeltem, mar azzal elorebb lennel.
En a linket raktam be eddig, hogy kicsivel tobb infonk legyen arrol, hogy az ott dolgozok ezt hogy elik meg, velemenyt, stb-t egyaltalan nem irtam. Mindezt ugy, hogy en a szakmaban dolgozom (UK-ben) es meg igy sem irok semmit, mert nem ismerem a ket fel dolgait annyira, hogy tisztan lehessen latni. Ezek amugy nem a tipikus 9 to 5 munkak, heti szintu tanulast kovetelnek meg, ehhez kepest pedig valoban nincsenek tulfizetve, foleg nem Skociaban. A gazdasag sincs olyan helyzetben, hogy abszurd legyen a fizetesemeles kerese. A kiadasok is teljesen masok. -
Spizzi
tag
"Ez egy beszélgető fórum a jàtékról, mindenki csak tippel, találgat."
Ez egyébként így van, az igazságot valószínűleg úgy sem fogjuk soha megtudni, de azért azt remélem, hogy bármi is történt, kelt majd akkora viszhangot, hogy a Rockstarnak lesz valamilyen hivatalos közleménye a töréntekről, illetve ha kiderül, hogy mégsem eléggé megalapozottak voltak az elbocsátások akkor az érintetteket minimum kárpótólják, vagy esetleg felajánlják a régi pozicióikat.
Na de, hogy valami vidámabb téma is legyen....
Múltkor a Trailer 2 és az a sok-sok infót tartalmazó weblap azután jött, hogy 25'-ról 26 májusra tolták a játékot. Ezen elv alapján napokra vagyunk csak a Trailer 3 érkezésétől.
Magam részéről szívesen látnék már a gameplay-ről is valamit, akár csak kisebb snittek formájában is, nem kell feltétlen egybefüggő, negyedórás gameplay.
A chart nem meglepő módon zuhanásnak indult, szóval ja... egy Trailer 3 biztos szépítene azon is.

-
szTotyy
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
Azzal kezdtem, hogy nem tudhatjuk miért küldték el őket, és nem tudjuk a körülményeket. És azt írtam, hogy nem hiszem hogy minimálbérért dolgoznak... tehát ezt, mint opciót egyáltalán nem is írtam.
Ez egy beszélgető fórum a jàtékról, mindenki csak tippel, találgat., beszèlget, pontos fogalma senkinek sincs a dolgokról..Ez alapján magadból kiindulva te se szólj hozzá a dolgokhoz, kérlek mèly tisztelettel! ..ugye?
-
T.Peter
őstag
válasz
szTotyy
üzenetére
"De abban is biztos vagyok, hogy meg is vannak fizetve és nem minimálbérért dolgoznak ott. Valószínűleg egy pár programozó ficsúr vérszemet kapott, és előállt, hogy bizony jutna nekik kétszer annyi fizu is és maguk mellé állítottak pár embert... aztán a főnik megmutatták nekik merre van az ajtó.
Vagy fellázadtak, mert a pihenőben lévő bőrfotelben nincs masszázsfunkció."Mintha csak ez az opcio lenne, hogy az ember vagy minimalberert dolgozik vagy sehogy. Latszolag fogalmad sincs a korulmenyekrol, szoval ha nem latsz bele, akkor nem ertem minek szolsz hozza.
-
szTotyy
őstag
Nem mintha a Rockstart védeném, de nem tudhatjuk miért küldtek el ennyi embert. Biztos megvolt rá az okuk. És nem gondolom hogy azért mert minden garast meg kène fogniuk. Borítékolható, hogy a világ egyik legjövedelmezőbb termékén dolgoznak éppen. Sokat kell dolgozniuk az alkalmazottaknak? Az biztos! De abban is biztos vagyok, hogy meg is vannak fizetve és nem minimálbérért dolgoznak ott. Valószínűleg egy pár programozó ficsúr vérszemet kapott, és előállt, hogy bizony jutna nekik kétszer annyi fizu is és maguk mellé állítottak pár embert... aztán a főnik megmutatták nekik merre van az ajtó.
Vagy fellázadtak, mert a pihenőben lévő bőrfotelben nincs masszázsfunkció.
Hozzáteszem a Rockstar még mindig nem kér pènzt a dlc-kért (az online-ben), nincsenek pènzért vehető skinek amiket más módon nem lehetne beszerezni stb. Manapság már minden játèknak részei ezek a pènzlehúzó dolgok.
Biztos vannak sokkal rosszabb óriáscégek.Ha kell nekik még pár hónap, hogy rendben legyen a játék, hát jó. Nem örülök neki én se, de inkább ez mint egy félkész jàték.
-
Laraxior
titán
Nagyon megy ez a leépítési hullám...
Az amazon is ugyanezt csinálta, 14ezer embernek búcsút intettek, kb az egész csapat akik az amazon gamesnél vannak.
Kidobtak egy óriási updatet a játékukhoz, jó volt a fogadtatás (annak ellenére, hogy az egész brigádnak sok köze nincs az mmorpghez), erre egy hétre rá kiadtak egy "drágajánosom" levelet, hogy sajnálják, de nem lesz több frissítés, nem foglalkoznak többet a játékkal, még 2026-ban mennek a szerverek, fél évvel a leállás előtt szólni fognak.
Másnapra elpárolgott a visszatérő játékosok 70%-a... az addigi full szerverek, várakozási listák egyből megszűntek. 25ezres esti playerlétszámból maradt 4ezer.
-
Spizzi
tag
válasz
HussarF
üzenetére
Ezekben a kirúgásokban pont az volt a lényeg, hogy nem az alapján válogatták ki a "szerencséseket" hogy ki az aki megéri a pénzét, hanem, hogy kik azok akik a szakszervezet Discord szerverén fent voltak mint aktív tagok.
Ennek mégis mi köze a kapitalista piachoz vagy a részvényesekhez? Itt szimplán egy penetránsan undorító HR vagy bármilyen más felsővezetői döntés áll, hogyha az alkalmazottamnak nem tetszik a végtelen crunch (ami azért kell mert nem tudjuk befejezni a játékot) akkor inkább ne is dolgozzon rajta (így biztosan hamarabb kész lesz)
-
Plata
félisten
válasz
homerhamm
üzenetére
Hát azért mások is csinálják ezt.
Skyrimból már nem is tudom követni hány változat jött ki.
Kettő nekem is van.
Falout 4-ből is több változat van és most jön a legújabb anniversary vagy mi.
Azis van Steam-es meg GoG-os Goty változat.
Mai napig nem toltam még végig.
De ott van például a kingdome come deliverance.Csak pár éves játék,de jön a remaster.
Azt sem toltam végig még rendesen.#1969homerhamm
Nézd az első rész veszettül nehéz és sokszor iszonyú szívatás.
Második rész jobb sokkal. -
Ez itt már eléggé off.
Mivel én is alkalmazottként dolgozom
Ja, szóval nem egy milliárods vállalatot kell működtetned nyereségesen egy kapitalista piaci környezetben. A R* nem segélyszervezet, hanem egy - áttételesen - tőzsdén jegyzett vállalat, ahol meg kell felelni a részvényesek elvárásainak. Hidd el, aki megéri a pénzét, azt nem rúgják ki. -
Spizzi
tag
Csak remélni tudom, hogy ez az eset nagy viszhangot fog kapni és meg lesz kenve a felsővezetés szája.
Imádom, szeretem, tisztelem a Rockstar-t, de ami sok az sok.
Mivel én is alkalmazottként dolgozom maximálisan át tudom érezni a komolyabb indok nélkül eltávolított emberek helyzetét, főleg azokét akiknek a visa, ezáltál a lakhatása, megszokott élete, élőhelye múlhat egy munkahely miatt.
A korábbi játékaik pedig nem azért voltak iparági standardet képviselő alkotások mert Zelnick és a hasonló kaliberű társai azt akarták, hogy az legyen... hanem azért mert ültek az irodákban olyanok, mint pl.: a 18 éve ott dolgozó, azóta már elbocsátott lead developer, aki már a GTA IV fejlesztésében is aktívan részt vett. Ilyen szellemi tőkét kukázott egyik napról a másikra a R* megalapozott indoklás nélkül.
Majd ha játszol a GTA VI-al és megragad a figyelmed egy nagyon aprólékosan kidolgozott részleten gondolj arra, hogy aki ezt megalkotta lehet, hogy a Gangesz mellett kerülgeti megint az utcára kiöntött kéthetes patkány pörköltet mert nem talált 3 hónapig állast az UK-ban miután a Rockstar valós indok hajította ki és közben lejárt visa.
-
Spizzi
tag
Ami a legdurvább, hogy volt köztük nem egy senior, 15+ éve a Rockstarnal dolgozó ember is, nyilvánvalóan lead poziciókban.
Magyarán a crunch ugyanúgy létezik a mai napig is az R* házatáján, az RDR2 idején tett ígéretek ellenére is. Ha meg a középvezetés ennek hangot ad, hogy ez így nem lesz jó már megint, akkor inkább kirugják azokat. Igazán undorító viselkedés, de legalább jó kontraproduktív is... kiveszel egy olyan projektből 30+ embert, amit már kétszer halasztottál el mert nem sikerül befejezni.... minusz háromtucat alkalmazottal biztosan hamarabb kész lesz....
Kíváncsi lennék, hogy ez hogyan érinti azokat akiknek vagy a közvetlen feletteseit vagy beosztottjait távolították el egy 5 perces HR beszélgetés után. Biztosan megjött tőle a kedvük mégkeményebben dolgozni, főleg, hogy most már másfél ember helyett legalább kettőnek kell egyedül ellátni a feladatait. Persze szólni érte még annyira sem fognak merni, mert ki lesznek rúgva ők is. Bár azt kívánom adjon hangot innentől még a legutolsó takarító is, hátha kirúgnak mindenkit és majd új balekokkal kell befejezni a GTA VI-ot.... úgy 2040-re talán már lesz belőle gameplay trailer.
-
Spizzi
tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Ez egyértelmű, hogy a Rockstar itt csakis saját magával versenyzik, senki mással.
Viszont ha már elv. 2 mrd dollárba van a fejlesztés és a marketing, egyéb versenytásak ide vagy oda, de az lenne az ésszerű, hogy ennyi pénz elköltése után már a legelső bevétél hullámot maximalizálni szeretnék... és ebben a november végi dátumban én nem vélem felfedezni ezt az említett ésszerűséget. De mondom, a kiadó tudja nyilván, hogy mi a helyzet, ők látják mi a legjobb a saját játékuknak.
De továbbra is fenttartom azon véleményem, hogy nagy eséllyel ez a 11.19. is csak egy placeholder dátum.
-
Spizzi
tag
Nekem ez a November is gyanús. Az AAA játékok nagyrésze mindig Q3-ban jelenik meg, erre a Rockstar pont a GTA 6-ot beteszi a legvégére.
Jó oké, valószínűleg a valaha volt legnagyobb játék megjelenés lesz, de azért azt ne gondoljuk, hogy mindenki csakis kizárólagosan a GTA 6-ra gyűjtötte a pénzét és semmit nem fog venni szeptembertől decemberig. Simán elcsábulhat szept-okt 1-2 valami másra, aztán a GTA 6-al meg úgy lesz majd, hogy had patchelgessék még egy kicsit az open world játékok úgy is mindig bugosan jönnek ki, karácsonyig ráér a vásárlás. Bár pénzügyi negyedév szempontjából lehet ez is mindegy a TakeTwo-nak, max a release day revenue lesz valamivel gyengébb.
Én ezt ugyanúgy szeptemberre tettem volna mint annó a V-öt, de biztosan okosabb nálam a kiadó és megalapozott a döntés. Kivéve ha teljesen mindegy volt a halasztás dátuma mert csak megint placeholder, mert tisztán látják, hogy ez idénre biztosan nem lesz még kész. Na de ne így legyen.
-
front3r
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Meglátjuk, azért a PS5 erősebben konzol saját generációjához képest. Gondolok itt az SSD-re pl. Meg egyre közelebb leszünk a következő generációhoz, így lehet előbb jön a PS6 és a nextgen patch, mint a PC-s megjelenés.
-
front3r
őstag
válasz
homerhamm
üzenetére
Hát ez nem volt szép reakció. Tőlük várjuk a legjobbat, és van okuk a halasztásra. Bizony meg kell felelniük az elvárásoknak. Nekik elnézek mindent, ha hozzák az elvárásokat.
Ráadásul benne volt a levegőben ez. Ráadásul van aki azt mondja, hogy nem ez volt az utolsó halasztás...
-
nesh_019
senior tag
válasz
oettinger01
üzenetére
Hát nem csak a GTA miatt vettem. Van rá pár jó exkluzív játék.
-
ProgenXL
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
platform cserét én sem. De egy PS5 esélyes addigra nekem.
-
ProgenXL
őstag
-
Plata
félisten
válasz
front3r
üzenetére
Háát pedig kellene.
Lenne GTA V-nek is minden konzolra külön topic.
Volna vagy 20.
Nekem tök friss géppel sem ment az RDR2.
Kellett vagy két év mire steamről a játék elindult error nélkül.
Ez utóbbi külön poén volt.
Szép nap felkeltem elindítottam steamről mert még nem kávéztam és félig aludtam,na és láss csodát nem küldött el anyámba.
Egyébként kíváncsi leszek a konzolosok tapasztalataira,szeretem a spoilert.
Tudom hogy a legtöbben nem,ma például a konzolosokat szivattam vele.
Kedvenc MMO-ban kijött az új season,konzolosok majd november közepén kapják meg.
Pusztán kevességből mutattam nekik pár képet.
-
front3r
őstag
PH-n nincs ilyen szeparáció, régen talán volt. De nem fognak külön topikot csinálni a konzolos verziónak. Főleg hogy nem jelentették be még PC-re, tehát nem is kellene ennek a topiknak léteznie.
Talán az a logika, ha egy játék jön PC-re is, akkor inkább abba a kategóriába veszik fel, de majd egy moderátor, vagy bennfentes elmondja. Ja és tudom, lesz PC-re is, nem vagyok hülye.
RDR2-őt amikor még volt PC-m megvettem első nap, és valóban nem indult el. De egy BIOS frissítés megoldotta, más bajom nem igen volt vele, talán a szőrök nem úgy jelentek meg, ahogy kellett volna, de kb ennyi.
A Rockstar a GTA V óta azért épített egy jó portolós csapatot, előtte ezzel is nagy gondok voltak. És igen, azóta is vannak néha gondok, de nem olyanok, mint előtte. A GTA IV jó példa, de ott is találtam jó beállítást, amivel már játszható volt, és jól is nézett ki.A GTA VI PC-s megjelenése még messze van, lehet megcsinálják úgy, ahogy elvárt, pénzük biztos van rá. De tudjuk, nem a pénz a lényeg feltétlenül.
-
front3r
őstag
válasz
sittes79
üzenetére
Ha el akarják tolni a megjelenést, akkor még kb február környékéig várni kell, hogy ezt bejelentsék. Ennél később már nagyon fájna az embereknek a bejelentés, mert egyre nagyobb a hype, ahogy haladunk az időben. Legalábbis ez a tapasztalat nagyobb címeknél. De ez se lenne meglepő, főleg hogy egy nagy címről van szó, és nem lenne jó ha tele lenne kellemetlen bugokkal. Rockstarra meg nem volt jellemző, hogy pl. gamebreaking bugokat hagynak bent megjelenésre.
-
sittes79
addikt
"Pre-orders for the original release of Grand Theft Auto V began on November 5th, 2012. The game's release was later set for September 17th, 2013."
Ez alapján már preorder phase-ben kellene lennünk
, nem lesz ebbű május elvtársak. -
homerhamm
veterán
Opresssorok és vadászgépek meg tankok mindenhol!!!!!!!!4!4!4!!
-
hegti
aktív tag
A VGTech beszámolója szerint a Rockstar egy 20 szakemberből álló csapatot foglalkoztat kizárólag a játék ezen elemének fejlesztésére. Külön érdekesség, hogy a kikerült információk alapján nagyjából 200 és 300 millió dollár közötti költségvetést szántak erre a folyamatra. Ez az összeg már csak azért is érdekes, mert a játék teljes költségvetése állítólag eléri a kétmilliárd (!!!) dollárt. A csapat a dinamikus dagály és apály szintek mellett más érdekes vízmechanikákon is dolgozik, például a dinamikus időjárási rendszer révén árvizekre is számíthatunk, illetve a GTA 6 állítólag bevezeti a szörfözést is, mint mellékes hobbi-tevékenységet.
-
Plata
félisten
válasz
Dilikutya
üzenetére
Sokszor végig bicikliztem GTA V térképén. Online sokszor azzal ütöttem el az időt.
Fogalmam sincs mennyivel megy bringa GTA-ban és mennyivel a lő RDR-ben. De annyi idő alatt amíg körbemész GTA szigeten RDR-ben nem jutsz el szerintem a feléig sem. Még vonattal utazva is jó sok idő mire a térkép felén körbe mész.
Sajna a vonat nem tud végig menni csak a felén körbe. -
nesh_019
senior tag
Nincs mit.

Amúgy nem a térkép méretétől lesz jó egy játék. Lásd Just Cause.
Hanem hogy milyen érdekes a story-t mesél el és mennyire jól van kidolgozva a játék minden egyes eleme az adott év elvárásainak. -
szTotyy
őstag
Azért remélem azokat a nagy zöld részeket megtöltik élettel valamelyest!
-
Plata
félisten
Nézd ilyen térkép már régen is volt,de nem ilyen szedett vedett.
Mikor az RDR2 bejött akkoriban volt összehasonlító,az korrektnek látszott.
Mellesleg ezen a térképen RDR térképek sem jól szerepelnek,igazából a játék térképe nem akkora.
Ugyanis egy kis ügyességgel ki lehet jutni a térképről és jó nagy terület van még azon kívül ami bejárható,ha jól emlékszem az RDR2 térképén még az RDR térképe is rajta van városokkal,csak üresen és nem bejárható,plusz még egy hatalmas zóna is van északra amin szintén nincs NPC és élet,csak üres épületek.
De ha játszottál a játáékkal akkor tudod hogy az RDR 2 térképe biztos sokkal nagyobb mint a GTA V térképe.
GTA v térképe bejárható biciklivel elég gyorsan,mert én töbszázszor körbe tekertem rajta,RDR 2 térképén ha a térkép feléig kell lovagolni akkor már az is sokszor annyi idő.
Nem hiszem hogy a bicikli olyan sokkal gyorsabb lenne egy lónál.
Ha igen akkor az nagyon fura. -
rtrace
tag
SA térképe nagynak érződik, mert változatosabb és zsúfoltabb, mint az V, meg az erősen limitált látótávolság is segített megadni az illúziót, de valójában jóval kisebb területileg.
Meg most az, hogy láttál olyat, ahol az V volt akkora, mint a VI-ban a középső tó...
Ha lehet találni 1 olyan összehasonlítást (nekem nem sikerült), meg 1000 ilyet ami linkelve volt, akkor melyik lehet vajon reálisabb?Ez a mapping project-es VI térkép, a 2022-es leak-eket is használták hozzá, amiken a hud-on látszódtak a térkép részletei, pontosan be tudják az alapján lőni a méretarányt is.
Ez fixen ekkora lesz az V-höz képest, hacsak nem terjeszkedik még jelentősen tovább északi irányba, amire egyelőre semmi jel nem utal.
A korábbi részekről meg egy google kereséssel meg lehet győződni, hogy tényleg ekkorák egymáshoz képest. -
hegti
aktív tag
Ez mennyire igaz?
Tényleg ekkora a különbség térképek között?
-
Dilikutya
félisten
A GTA3 2001-es, a SA 2004-es, a V meg 2013. És előbbi kettő akkor jelent meg, amikor egy év is baromi sok fejlődést hozott. 2007 után ez jócskán lelassult, már a IV és V között sincs olyan különbség, mint a 3 és a SA között. 2007 volt a Crysis éve, utána érezhetően lassulni kezdett a fejlődés üteme. Most meg a hülye tracing-ek miatt semmi érdemleges nincs, rendes fizika, rombolható környezet nincs.
-
SkyLine3000
addikt
Szerintem már elérték a mai játékok azt a grafikai minőséget, ahonnan lassan nem lesz hova fejlődni. Ha annyira fotorealisztikus, valósághű lenne e játék, akkor ennyi erőből nézhetnék filmet is. Nekem pl a gta 5 grafikája untig elég, nem vágyom többre.. Legyen az az érzésem, hogy az grafika és nem filmet nézek.
-
Dilikutya
félisten
Ez pont baromság. 10 éve még igaz volt, de ha visszanézel 10 évvel ezelőtti játékokra, nincs akkora előrelépés. Valójában bejött a ray tracing, és ennyi. Nem lett se élethűbb, se szebb sokkal semmi, a fizikát meg engedjük is el. Mindezzel nem is lenne bajom, ha a gépigények is lekövetnék ezt a fene nagy változást.

-
Plata
félisten
Újabb dilis pletyka.
Roblox szerű lesz a GTA 6 online.
[link] -
Plata
félisten
A játék ára 70-11 dolcsi lesz és talán késik.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Viccrovat
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android játékok topikja
- Arc Raiders
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. esetleg megfelelö redditet vagy discordot erdemes követni, hatha elhintenek vmit.

, nem lesz ebbű május elvtársak.