- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
A belső lejátszó nem képes kadenciahelyes lejátszásra, nem kezeli a BD-t, BD ISO-t, BD 3D-t... stb. Sokan váltottak külső lejátszóra, amikor meggyőződtek arról, hogy a belső lejátszó semmit sem ér. Elég ha kinyitod a szemed és összehasonlítod a két képet.
Spy89
Közkedvelt, ajánlott, sokak által szeretett márka és pontos típus: Med8er 600X3D
Szvsz. nem egy ökör ára: 44.700 HUF -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
azóta történt:
A DSM 5.0 felrakása óta - de nem egyértelműen az miatt, bár vélem - tapasztalom a fent leírt hibát.
Dióhéjban:
A DS File alatt felhasználó joggal megosztott, abból http://gofile.me/ valami címre share-elt fájl nem tölthető le,
"az oldal nem található" hibaüzenetet kapok.de csak, ha felhasználóként osztom meg. Adminként megosztva, a hasonlóan kinéző link működik.
Ki tudná valaki próbálni, hogy nála is elromlott-e? 4.3 alatt nálam ez tökéletesen ment, szerintem.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Mezga Aladár #6987 üzenetére
mintha Total commanderhez lenne ext olvasó. Azt próbáltad?
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #6987 üzenetére
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #6973 üzenetére
Most kipróbáltam azzal a lemezzel, amit beraktam múltkor a vírusos dolog megjavítására. Ezt a lemezt formáztattam is SHR-re a NAS-sal.
Paragont leszedtem, felraktam a gépemre. USB-s HDD dokkolóban a Paragon azt mondja rá, hogy üres és még fájlrendszer sincs rajta.
(#6966) MaUser:
Kipróbáltam most gyorsan. Androidos telefonra játszás közben tényleg nem gapless a lejátszás. Ha böngészőben lépek be a DSM-be és ott elindítom az AS-t akkor a gépemen hallgatva sem gapless.
USB-n nekem eddig az volt. Úgy látszik csak akkor fogja tudni ezt, hogy valamilyen USB-s DAC-ra van kötve és a NAS maga küldi ki az adatot natívan.
-
Spy89
aktív tag
A Synoval meg tudod valahogy csinálni, hogy LAN-on csak már a lejátszott anyagot küldje át? A 1080 ill 720-as fileokkal nem boldogul a TV.
-
Magnat
veterán
válasz
Tudom, de mivel az vim saját cucca a Synonak, azt hittem, h a filerendszerbe is belematat úgy, h mással nem lehet olvasni.
-
Möhe
addikt
válasz
Ezzel **@pok ! Nekem nem sikerült olvasnom a lemezt.
-
ManUnited
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #6972 üzenetére
Honnan? Hogy? Hova? Teljesen tudatlan vagyok ebben a témában. Ha valaki tudna írni vagy linkelni egy leírást lépésről-lépésre az nagyon jó lenne.
-
Mezga Aladár
veterán
A probléma még mindig az, hogyan lehet olvashatóvá tenni win alatt a syno lemezét. A múltkor linkelték a paragon ext progiját, annyira próbáltam ki hogy írható-olvasható az ext4 vele. Ha ez megoldható akkor pl get data progival szkennelhető. Ha nem akkor ubuntura felcsatol és valamelyik linux adatmentő progival próbálkoznék.
#6971) Magnat: Az srh egy tükrözött kötet.
-
Magnat
veterán
Ismerősöm csinált a 213j NAS-án egy alapállapotok visszaállítását, mert azt hitte, h csak a NAS beállítások állnak vissza, de az összes felhasználódi adata is törlődött. Azt vissza lehet hozni vhogy utólag? SHR-ben van neki ráadásul 2 1 terrás diszk.
-
ManUnited
aktív tag
Sziasztok!
Miután beállítottam a https-t ssl tanusítványt kér mindig. Hogy lehet ezt megoldani, hogy a chrome ne problémázzon ezen mindig? Hogy lehet ilyen tanusítványt létrehozni? Kicsit kényelmetlen mindig a tovább meg kihagyás meg megértettem a kockázatot gombokat nyomogatni.
-
MrCsiT
addikt
DSM 5.0 alatt, DS file mobil app-al megosztok egy videót.
Kapok egy linket, amire kattintva az, akinek küldtem meg tudná nyitni...és itt van egy kis gondom:
Van egy felhasználóm, akinek van egy Home mappája, az alatt egy videofájl. Ha ezt megosztja, akkor a Synology oldal ugyan feljön, a "csatlakozás.." szöveggel, ám az helyett, hogy letöltődne, az
"Elnézést, a keresett oldal nem található."
üzenetet kapom.Ha az admin jogú useremmel osztom meg, akkor működik a letöltés.
Mi változott az 5.0-ban, amitől a felhasználóm nem tud megosztani?(jogait nem változtattam, természetesen) -
Régebbi Synologykat használóktól kérdem hogy ha megjelenik a DSM 5 (enyémre még nem jelent meg) akkor érdemes-e váltani? Nem lassul le tőle a nas? a DSM 5 frissítés a menüben jelenik meg vagy PC-vel kézzel kell letölteni?
-
Magnat
veterán
Nem azon múlik az auto indexelés, h hol van a file, hanem azon, h mivel másolod oda ... ha mondjuk ssh alatt MC-vel teszel máshova egy filmet, akkor ez nem fog auto indexelődni, de nagyobb gond, h a TM által letöltött anyagok sem. Viszont ha a webes felületen v Win alól másolsz (vagy a Syno vmelyik beépített progijával, ide értve a beépített torrentet), az indexelve lesz.
Persze amelyik könyvtár nincs felvéve a mediaindexelés alatt, az semmiképpen sem lesz indexelve.Egyébként itt írtam le, nálam hogy van megoldva az indexelés a TM letöltésekhez.
-
Patice
Topikgazda
A médiaindexelés menüpont alatt.
Ott adhatsz hozzá további könyvtárakat.
Amúgy a legegyszerűbb, ha pl. a torrentről szedett filmeket egyből a video könyvtárba rakatod, mert azt automatikusan indexeli a NAS és így azonnal fog látszódni DLNA-n is.
Ha más könyvtárat adsz meg a médiaindexelés alatt, azokat kézzel kell frissíteni. Valaki nemrég linkelt rá egy megoldást is, hogy ez valamennyire automatizálható legyen. De az kicsit belenyúlósabb dolog. Ha van hozzá kedv és affinitás, akkor rajta.
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
A DS114-emen telepítettem már a mediaservert a tv látja is a LAN-on, viszont az alap kép/zene/videó könyvtárakat mutatja. A kérdésem: miként tudnám megoldani, hogy lássam a torrentkönyvtáram, vagy a videó könyvtárban megjelenjenek a letöltött anyagok (persze másolgatás nélkül)? -
MaUser
addikt
Nálam 4.3-mal sem ment, ugyan ezeket csinálta. Ami talán mehet ha a dlna renderer játssza le közvetlenül és nem controller-en keresztül. Ezt viszont nem tudom kipróbálni mert nincs olyan redererem ami támogatná a gaplesset. Viszont a controllerként működő ds audio-nak vagy magának az audio station-nek elvileg tudnia kéne már régóta, de nem megy ha őket használom controllerként, telefonon még ds audioval a telefonon lejátszva sem.
-
Elemental
addikt
válasz
Mezga Aladár #6926 üzenetére
Még annyi, hogy a file station zip-be tömörít. Úgy emlékszem, hogy eddig rar-ba csomagolt.
-
Magnat
veterán
Jah igen azt jelenti, a legtöbbeknek a download a fontos, azért mondják csak azt ...
Automata a mentés, a Time Backupot használom, meg lehet neki mondani, h melyik könyvtárat és mikor mentse le. Azt nem tudom, h olyat tud-e, h a külső megy a belső meg alszik ... fordítva biztosan működik
-
pomk
őstag
Igazából csak annyi, hogy a "120"-as és a "140"-es jelzők a netre a letöltési sebességre vonatkozik, és akkor ez nálam "20". Ez csak ismeret bővítés miatt kérdeztem.
Én ezt "20 megás"-nak ismerem.
A mentés manuális, vagy automata? Ha automata, meg tudod adni, hogy melyik könyvtárakat mentse le 2x naponta? A külső tud aludni míg a belső mükődik, esetleg fordítva, vagy is-is? -
Magnat
veterán
Szia,
az elsővel kapcsolatban mi a kérdés pontosan? Ha az, h a tiéd 20as-e, akkor igen. De emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid, nem sok otthoni felhasználást tudok elképzelni, ahova ne lenne elég - ok, ha 10en használjátok egyszerre akkor meglehet, h néha kevés
A másodikhoz: igen, usb-n tudod használni, nekem is úgy van a 212j-ben, h bent van egy 3 terrás diszk és rajta van egy 500-as külső, amire a kritikus adatokat mentem naponta kétszer. Belsőnek is tudtam volna használni egyébként, de mivel nem lehet megoldani, h az egyik diszk aludjon míg a másik működik, így maradt külső... így tud aludni, ha nincs rá szükség. -
MaUser
addikt
Papíron igen, de synology fórumon is reklamálnak jó páran és nálam sem megy. Sem as-ben, sem ds audio-val telefonon lejátszva és a mi a lényeg, akkor sem ha telefonról dlna-val streamelné az ember tovább. Nálad flac esetén nem tart egy 2-300ms-es szünetet? Pörgetés szintén nem megy ds audioval továbbra sem, teljesen meghal az egész és újra kell kiválasztani a számot. Egyetlen kivétel, ha már bebufferelte a számot odáig ahová pörgetni szeretnél.
-
pomk
őstag
Két kérdésem lenne még(egyenlőre
):
1. Albérlő vagyok egy lakásban, ahova "jár" a net, tehát nem tudok választani. Jelenleg DIGI + StartNet csomag van. Beszéltetek itt ilyen 120, meg 240-es netekről. Ha jól gondolom, ez csupán 20-as. ^.^
2. A médialejátszómhoz anno még vettem egy külső Silicon Power Diamond D05 500GB HDD-t. Az a kérdésem, hogy ezt valahogy fogom tudni használni a Syno NAS-al? USB-ről, beépíteni, stb.
Mert ha igen, akkor elég lenne egy 1TB-os HDD a NAS-ba. Ha nem, akkor nagyobbat kell vennem. -
bigdady
nagyúr
Felraktam az 5-öst én is.
Olyan windows 8-as lett. Nekem pl a photo station nem indul el vmiért az ikonra kattintva, de majd javítják.
Viszont most már csak quick connect id-vel enged be ios eszközről kintről, ddns már nem jó. -
MaUser
addikt
válasz
Eddig 213j-n:
- mintha picit gyorsabb lenne
- win8 design (lehet valakinek tetszik, szerintem baromi ronda, de ez legyen a legkevesebb), viszont néhány app maradt a régi design-nal, pl. download station
- asztalra kirakott ikonokat elfelejtette
- van beépített txt editor, ami baromi jó ötlet volt (jobb gombbal kattintva választható txt file-nál)
- sima shared folder-ek is immár windows acl-lel kerülnek megosztásra, nincs végre keresztbe-kasul kavarodás, bár így nyilván kicsit bonyolultabb
- systray nagyon hasznosan bővült
- audio station hasznosan bővült, bár szünetmentes track ugrás még mindig nem megy.... -
bigdady
nagyúr
válasz
tobias40 #6746 üzenetére
Meg van a manuális egy kattintásra kamera kikapcsolás
Használsz telefonon appot? Nekem ios ds cam app-on csak a kamera mögötti 3 pontra kell kattintani és kamera letilt. Ennyi.
Használ valaki push értesítéseket kamerához? Mennyire működik stabilan, be kell hozzá jelntkeztetve tartani a telón a ds cam-et? Mert nálam mintha csak egy push jönne nem több mint email esetén.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Átmásoltam a NAS-ra, egy megosztás alatti mappába egy "mentés" almappát anyagokkal.
A mappa ugyanolyan tartalommal megmaradt az eredeti helyén (pl. K meghajtó) is.
A Data replicator 3 -al készítettem erről a K:\mentés mappáról egy biztonsági másolatot a NAS ugyanazon megosztására, ahová mentettem kézzel is, korábban. Célnak megadtam a megosztás nevét, ahol már létezett ez a "mentés" mappa.A biztonsági mentés valahová készített egy másolatot, de - szemben azzal, amire gondoltam, hogy a már meglévő, azonos nevű mappába fog dolgozni - nem oda másolt szerintem, mert fogyott a tárhely a NAS-on, holott a 2 mappa mérete megegyezett, tehát az összehasonlításon kívül mást nem kellett volna tennie.
Tudjátok, hol van az a valahová, ahová a mentés készült, és hogyan tudom törölni, ha azt szeretném?
-
Volu
tag
válasz
PhpMyadmin nem működik, és frissítés sincs még hozzá. A felület szerintem rosszabb lett, nagy katyvasz az egész...
-
Möhe
addikt
Rosszul nyomtam rá a gépre ,de végülis nem változott semmi.: [link]
Az ext2 volume manager-el lehet kezdeni valamit?Mert azért xpenology-ra váltva örülnék ha minden adat másolgatás nélkül megmaradna. Meg addig is szeretném elérni az adatokat amíg nem kész a másik gép.
-
Sanya
nagyúr
válasz
minden hasonlo. a merevlemezfej parkolást tiltja, emiatt már a betat is felraktam korabban
-
Rick4
félisten
válasz
bigdady #6930 üzenetére
A portokat oda pakolod, ahova szeretnéd, de ha kintről is el akarod érni, akkor a routerben kell a portforward. Ha a webes felület most az 5000-es porton van, belülről eléred, de kívülről nem. Ha az alkalmazásportálban megcsináltad, hogy minden alkalmazás külön porton legyen elérhető ( pl photostation 8000, download station 7000) akkor beírod a nas ip-jét, pl: 192.168.2.156:7000, ekkor a download stationt fogod látni. Ha otthon beírod a böngésződbe a nas ip-jét a megfelelő porttal, akkor az az alkalmazás nyílik meg, amit szeretnél, de kívülről nem megy port forward nélkül. Beállítod a routeredben, hogy kívülről a 7000-es, 8000-es meg ki tuda még melyiket küldje át a nas belső ip-jére. szerintem logikus kint is ugyanazokat a portokat használni, mint bent, mert úgy notin, telón elég mindenhez egy egy könyvjelző. Javasoltam a 15000 fölötti portok használatát, védekezés első szűrőjének az is tökéletes.
-
Steady74
addikt
válasz
DSM 5.0-4458 van fenn. Teljesen ok minden, kicsit csicsásabb mint eddig, és igen, talán gyorsabban is töltődik be.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Ti csináltatok valamit ezekkel a gyári portokkal?
5000-esen meghagytátok a nas-t? Egyáltalán át kell/lehet állítani?Vagy pl a bt gyári tcp és udp portjait meghagytátok és ezeket forwardoltátok routerben a nas-ra (kell a forward neki ugye?)? BT-ekell ugya tcp meg udp is portforwardba?
Vagy adtatok egyediket az alkalmazásoknak az alkalmazásportálban? És azokat is forwardoltátok?
Portokhoz (is) teljesen vakon vagyok
Valaki oktasson ki hogy érdemes pls
-
Elemental
addikt
válasz
Én feltettem. Amit használok, a download station, az tökugyanaz, a file stationnak kicsit jobban tetszik az új felülete. Semmi más szolgáltatás nincs fenn nekem. Talán kicsit gyorsabban töltődik be a dsm.
-
coreska
aktív tag
válasz
A 4.3-hoz képest külalakra másabb. Az appok nagy részét is frissíteni kellett az 5.0-hoz.
Egyébként továbbra is működik minden rendesen. -
Mezga Aladár
veterán
Aki már frissített a dsm 5.0-ra, ne tartsa vissza a tapasztalatokat.
-
Möhe
addikt
Blaise kolléga linkelte hogy pc-re dugva a Syno-ból kivett lemezt ezzel lehet láthatóvá tenni winfos alatt.
Nagyon vizuális típus vagyok, a progi megvan a pc-n, a lemezeket meg simán csatlakoztatom a géphez és már látni is vagy még kell neki más is? Írható/olvasható is lesz a lemez?
szerk: a link lemaradt
-
Én két DS111-est is vettem, és "üzemeltetek", már amennyire ezeket egyáltalán üzemeltetni kell, mert mennek ezek maguktól. A DS211-ben pedig pontosan ez a vas van, csak két lemezes.
Tapasztalataim szerint a RAM elég, a processzor van néha 100%-on, pl. amikor max. sávszélességgel jönnek a torrentek. Szerintem ez már hardveresen megfelelő szintű NAS átlagos használatra. A garancia miatt természetesen biztonságosabb megvenni a 213j-t, viszont akkor még kalkuláld hozzá két darab 2TB-os WD Red árát.
Ha nagy sebességgel akarsz torrentezni, pl. 120-as vagy 240-es nettel, és azt akarod, hogy teljes sávszélességgel töltsön, akkor amúgy is kétmagos NAS-t kell venned: 213+, 214, 214+.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #6916 üzenetére
Furi. Elhiszem. Csak nem látom az összefüggéseket. Vagy másképp működne modelltől függően a dolog?
Fene se tudja. -
pomk
őstag
Kicsit átalakult ez a helyzet a következőre:
1. Synology DS211 gari nélkül + 2TB WD Red HDD 2 hetes, 5év gyári garanciával.
2. Synology DS213j 2 hónapos, 2 év garival. HDD nélkül.A 1. ~ +20k-val több. Az alap NAS-ok mindkét esetben kb. egy árban vannak.
Megnéztem melyikben milyen hardver van, de ezek a processzor kódnevek nekem nem sok mindent mondanak. Viszont a 213-ban több RAM van, és a nevében lévő jelzés is arra utal, hogy az az újabb modell, így ugye jól gondolom, hogy az lenne a jobb vétel? -
pomk
őstag
Felhívtam az eladót. Mondtam neki, hogy téves a hirdetés.
Azt mondta, hogy a DS213j modellt árulják, és hogy a hirdetés téves, javítják.Mondjuk kíváncsi lettem volna mi van akkor, ha leütöm anélkül hogy itt figyelmeztettetek volna és utólag derül ki, hogy nem is azt hirdeti, ami a szövegben van.
Jaa, hogy oda van írva, hogy az elírás és tévedés jogát fenntartják...
Most komolyan, ez az egy mondat bárkit bármi alól fel tud menteni?! Mert akkor meghirdetek egy piros Trabantot Ferrariként 100 millióért, és odaírom ezt a mondatot hátha valami hozzá nem értő emberke megveszi.
És evvel nem a jelenlegi eladót kívánom bántani, csak számomra elég érdekes, hogy az ide vonatkozó törvények ezt engedik. -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #6912 üzenetére
És a HDD-ket te is leformáztad külön?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged