-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Itt írtam róla, azt érdemes szem előtt tartani, h a kisztott ip tartomány függ attól, h milyen vpn-t használsz (pptp egyébént nem nagyon ajánlott), de az ip faragást csak akkor kell megcsinálnod, ha a hálózatod többi elemét is látni akarod távolról., illetve ha jól rémlik, netezni is csak akkor tudsz távoli átjáróként használva az otthoni hálózatot - ha egyedül csak a nast akarod felcsatolni távoli mappának akkor nincs erre szükség.
1ébként mi volt a hiba amior próbáltad a nast felcsatolni? Azzal az ip-vel próbáltad ami az eredeti címe a lanon vagy amit vpn-en keresztül kapott? -
Magnat
veterán
Szia,
a hálózatot te felügyeled, be lehet engedni a vpn kéréseket kintről? Van működő vpn szerveretek? Ha nincs, tegyél fel vpn szervert a nas-ra. Én átbuheráltam az ip tartományt úgy, h a lan ip tartományával egyező legyen (ehhez ssh-n kell hegeszteni egy config filet), de lehet, h anélkül is megy. Utána belépsz távolról (a nason lévő accountokat használhatod) és már működik is.(Remélem nem hagytam ki semmit, elég régen konfigoltam)
-
kgymac
őstag
A WS telepítetted, ez a demo oldala.
Ha nincs telepítve, a 80-as porton elérhető html kód a webes felület portjára irányít (def: 5000, vagy amire beállítottad, ha a csak https elérést beállítod, hasonló kód irányít át az 5001-re, pontosabban a https-hez beállított portra) -
Borisz76
nagyúr
Szerinted ? ....ha újra települ a DSM !
Nem marad.
Amíg a "régi" rendszer üzemel, arról lehet "rendszer beállításokat" menteni....de az sem ment mindent ! ( PC alapértelmezett mappájába ment. )
Majd az új rendszerre ez visszatölthető.Vezérlőpult / Frissítés és visszaállítás :
Konfiguráció biztonsági mentése fülön. -
Borisz76
nagyúr
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
A NAS szerepel a támogatott típusok közt ? A mail+ szerver nem minden eszközön érhető el.
-
Zlcsi
senior tag
van egy XPEnology-s nas itthon, amin 6.1.3-as dsm fut, annak ott van a csomag kezelési központjában és le is lehet tölteni.
a gyári synon amint 6.2.2 fut azon nem látom sehol,
letöltöttem a syno oldalárol a 2.1.2-0705 verziót, próbáltam kézzel telepíteni de nem engedi.nem támogatja már a syno a mail+? úgy hogy közben lisenst meg árul hozzá rakás pénzért, vagy mit csinálok rosszul?
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
4*4 TB SHR kötetből kiveszel egy lemezt, akkor a rendszer elindul a maradék lemezekről és az adatokat is eléred....DE a rendszer jelzi, hogy a kötet összeomlott ! Az adatok megmaradnak !
Beteszel egy darab nagyobb lemezt ( 6 TB ) , akkor a kötetet lehet/kell javítani. Tárhelyed NEM lesz több ...csak a következő lemez cseréjénél.
-
törölt tag
Te tudod, de ha sok user van akkor mindenképpen ajánlott a LAG (2 utp csati), de ehhez olyan swithch is kell ami kezeli. DS918-ban van SSD cache opció is, de ez már felhasználásfüggő.
Én fölé lőnék a NASsal a jelenlegi igényeknek, nem kicsit. Min DS218+ és akkor biztos nem ér meglepi pár év múlva.
-
törölt tag
"kis céges környezetbe szeretnék syno nas biztonságos adat tárolásra
elég erre a legkisebb 2 tárcás gép DS218j"Háááát, nekem otthoni felhasználásra van DS918+ 12GB rammal, akkor szerinted elég a DS218j céges környezetbe? Én biztos nem venném meg, de te tudod.
Csak Intel procisat vennék. Bárhova.
-
Borisz76
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
Már kaptál olyan javaslatot, hogy mit kell tenned a NAS-on (lehet, hogy hamarosan jön valaki országszűréssel
). Pedig nálad (is) a routert kéne rendbe tenni, ami jelenleg egy átjáróház. Gondolj bele, a behatoló átjutott a routered tűzfalán és a LAN-odban próbálkozik. Tehát, első körben zárd be a routeren a nyitott standard portokat és/vagy tiltsd le a UPnP-t!
-
gyugyo79
addikt
A berakott kép nem sokat segít maximum ha azt jelzi, hogy a tar mappát használod a video helyett.
A Video Station -be kell beállítani és a webes felületén tudod ellenőrizni is rögtön mi jelenik meg.
Az összefoglalóba vagy jobbra fent találsz egy leírás pakkot amit Borisz76 csinált abba van egy Video Station -hez is. Az alapján állítsd be egy adminisztrátor jogú felhasználóval. Ha utána se működik kicsit pontosabban írd le mit állítottál milyen könyvtár, hova stb. -
gyugyo79
addikt
Dehogy jobb szerintem. Főleg ha eltaláltam és Xpeno.
Synologyn ha beüt a sz@r a support segít ha tud. De neked nem fognak. Akkor se ha tudnának.
Plusz lehetőséget ad a helyesebb megfogalmazás rá szerintem. A különböző méretű lemezek felhasználhatóságával több hely nyerhető. De ez addig jobb csak amíg nincs baj viszont ahogy beüt valami hiba csak bonyolítja a helyzetet. -
gyugyo79
addikt
A leírásokat amiket találtál már újabb Synology verzióhoz készültek. Gondolom Xpeno. Itt még az 1 kötetet válaszd (Windowsos nyelven így 1 partíciót tudsz majd utána létrehozni ). Utána ha nem találod a SHR-t akkor még utána kell olvasnod, hogy mit kell hozzá az Xpenon mókolni, hogy választható legyen bár én a helyedbe nem ragaszkodnék hozzá inkább maradnék valamelyik "szabvány" raid megoldásnál az shr helyett.
-
-
Bal oldalt a Forwarding menüpontban tudod megadni a NAS belső IP címét és a portot.
Azt a port számot kell megadni ami a Download Station menüjében meg van adva (akár átírható egyéni számra is), azaz a megadott számú portot a router továbbítja ("forwardolja") a NAS belső IP címére.
(TP-Link 743-as router esetében 192.168.0.XXX, ha jól rémlik.
XXX = 1-200 közötti szám.)
A NAS nak van "fix" IP címe amúgy?
-
gyugyo79
addikt
A te routerodban a torrenthez ami számít :
A lehetőség a Forwarding résznél DMZ -be rakod a NAS-t . DMZ Host IP Address: a NAS ip címe. és enable. Ezzel minden portot rá irányítasz. ...B lehetőség : Forwarding résznél Virtual Servers és itt add new Service Port: 16881 , IP Address: A NAS ip-e , Protocol: ALL , Status: Enable és save .
Ezzel csak a torrent portját állítod be. -
gyugyo79
addikt
Nem lehet, hogy a megosztás automatikus leállításánál a 0-át is át kellene rakni minimum 100 -ra (Nálam 10000 van és kb az a beállítás más mint neked ami erre hatással lehet) ? A képek alapján 4 torrentre írja, hogy kész van amit akkor ír nálam, ha teljesült valamilyen feltétel és leállt a megosztás is. Ilyenkor jobb klikkel a torrenten a folytatásra elkezdi tovább megosztani.
-
Borisz76
nagyúr
Ha zárt -regisztrációhoz kötött - oldalról töltesz csak , akkor ki kell kapcsolni.
Ha nyilvános - bárki számára elérhető - oldalt használsz torrentezésre , akkor maradhat bekapcsolva.
DHT bekapcsolva kb azt csinálja , hogy megpróbál csatlakozni minden elérhető peer-hez - megosztóhoz - de seed esetén is osztja mindenkinek visszafelé.
Zárt oldalnál ugye ez nem előnyös mert esetleg olyannak is visszaosztod az adatokat , aki nem a zárt oldalt használja.
Ezért az oldalon a feltöltésed kevesebb lesz mint amit a valóságban feltoltál.Az én vasam - a többségéhez képest - elég erős.
Ezért vettem fel a max peer-ek értékét...
De ritka , hogy 1-1 torrenthez 20-nál többen csatlakoznának. -
Borisz76
nagyúr
Így :
Más :
Ma reggel hazajöttem a melóból, gép bekapcs és ömlött a nasból az értesítő e-mail. :
Kedves felhasználó!
err súlyosságú napló található a következőn: Synology2415. Ellenőrizze a részleteket a rendszeren.
A naplófájl tartalma a következő:
SYSTEM: Read error at internal disk [10] sector 714044160.
Üdvözlettel:
Synology DiskStationGyorsan ránéztem a 10. lemezre :
Most fut a Teljes SMART teszt a lemezen....lehet tele lesz hibás szektorokkal.
Majd kiderül. -
törölt tag
Én kártyával fizettem.
Nem nehéz. A szervert már telepítheted is. Kiválasztod a NAS típusát. Letöltöd. A csomagkezelési központban a megbízhatósági szintet átállítod 'Bármelyik kiadó'-ra és manuálisan telepíted.
Ha van mobilod akkor a mobil app-ot is telepítheted. A Google Play Store-ról vagy az Apple Store-ból.
-
törölt tag
Nem kell. A TVButler is egy sima "buta" TV tuner. A DVB-Link TVSource szoftverkód meg "csak" 49 €.
Itt mindent a szoftverek csinálnak. A tunerek, akár a TVButler akár a Technotrend csak fogják a TV adást ill. a Technotrend még képes kikódolni a DVB-T kódoltakat, ha benne van a Conax CAM/Card, amit a MindigTV Extrá-hoz lehet venni, a TVButler erre nem képes. DE, kipróbálhatod CAM nélkül csak a kódolatlanokkal a Technotrend-et, ha azokkal működik a streamelés a kódoltakkal sem lesz gond, mert a kikódolás a TV tuner funkciója a DVB-Link TVSource szoftvere ill. szervere natívban azt a streamet továbbítja/rögzíti amit a tunertől kap. A tuner meg a NAS USB portjához csatlakozik. (A tunerhez meg az antennakábel.)
-
törölt tag
Én kompletten vettem (TVButler + szoft: 99 € + szállítás) a DVB-Logic webboltjában.
A TECHNOTREND TT-connect CT2-4650 CI pl. a német Amazon-on kapható.
Úgy nézem, hivatkoznak a DVB-Logic-ra a tuner honlapján. Szerintem menni fog a szoftverrel.
-
törölt tag
A streameléshez/NAS-ra való műsorrögzítéshez minden kell. Legalább egy tuner és a szoftver is. A tuner lehet DVB-Link TVButler, de bármilyen kompatibilis USB-s tuner is.
A szoftver 3 részből áll. (Minden letölthető a DVB-Logic site-járól.)
- a szerver szoftver: Ezt a NAS-ra kell telepíteni. Ingyenes és bármikor feltelepítheted a NAS-ra.
- a DVB-Link TVSource szoftver: Ez a tuner/stream kezelő szoftver. Szintén a NAS-ra kell telepíteni a szerver szoftver alá. Ez az ami fizetős, pontosabban a kulcs-kód hozzá 49 €. Azonban ez is letölthető és 30 napig kipróbálható, mert csak 30 nap után kéri a kódot, amit a utólag is meg lehet venni, ergo 30 napig ingyen próbálgatható.
- és a kliensek ill. távoli kezelőrendszerek, amik szintén ingyenesek: pl. Android/iOS DVB-Link app, VLC médialejátszó, böngésző stb.Legegyszerűbb egy általad választott tunert megvenni, ha megjött letölteni/telepíteni a szoftokat és 30 napig kipróbálni. Ha mégsem műkszik, a tuner 14 napig visszaküldhető távoli(internetes) vásárlás esetén, csak minden papírt, csomagolást meg kell őrizni. Így csak a szállítási díjakat bukod, ha mégsem tetszik a dolog. A TVButler stick-el garantált az együttműködés a szoftokkal, részben mert a DVB-Logic szállítja a saját stick-jeként, részben mert ezt használom és tényleg működik.
-
törölt tag
Én DIGI DVB-C-hez használom. Ott ugyebár FTA rendszerben jönnek az adások és nem kell kódkártya csak a prémium adásokhoz.
A DVB-T (Mindig TV) kicsit más tészta. Ott ugyebár csak 7 adó kódolatlan a többi Conax kódolású tehát elég hozzá a CI CAM modul (nem kell CI+ mint a DIGI kódoltaknál), ergo csak 7 adást (közszolgálati csatik) tudsz nézni vele.
Így ez a komplett megoldás neked nem jó. Ellenben a DVBLink TVSource szoftver kompatibilitási listájában (Legacy and unofficially supported (USB) TV tuners) szerepel egy Technotrend CT2-4650CI (DVB-T/T2, DVB-C, with CI support) TV tuner, ami kompatibilis a DVB-Logic rendszerével.
... de, ezt a tunert nem ismerem, ha működik a dolog és tényleg együttműködik a szoftverrel ezzel megoldható a kódolt DVB-T adások streamelése (is). Ekkor a DVB-Logic-tól csak szoftot kell venni és ezt a tunert. Aztán egy Conax CAM/Card-ot kell beledugni és mehet a stream. Egy tuner egy MUX-ot tud streamelni, akár több (max. 7) kliensre is.
Ezt azonban csak saját felelősségre, mert ezt a tunert nem próbáltam, nincs róla tapasztalatom!!! -
törölt tag
"valakinek valami tapasztalat?"
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
Fejből meg nem mondom ezt most mert nekem nincs telepítve sem a Médiaszerver sem az Audio Station, Video Station.
A csomagkezelési központban lehet őket törölni és ez után talán törölhető az általuk létrehozott mappák is. Ebben sajnos nem vagyok 100%-ig biztos.
Amúgy ha jól emlékszem ,- törlés próbája esetén - a DSM súgója felugrik és kiírja , hogy hol lehet a jogosultságokat állítani, hogy törölhető legyen az adott mappa.
-
Borisz76
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest