Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz Magnat #10399 üzenetére
A synonál eléggé korlátozott a lista, nyilván célszerű azt venni, aminek bent van a drivere... Nem használok ilyen technikát, egy ideje a gépből is kigyomláltam mindenféle tunert, és a műholdvevőm streameli vlc-re, meg a telón, tableten lejátszóra a kiválasztott műsort, úgyhogy okosabbat sajna nem tudok mondani.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Rick4
félisten
válasz Magnat #10396 üzenetére
Én is műholdazok, DVB-T-m épp csak az ingyenesen fogható csatikra koncentrálódik, az is csak pótlás jelleggel, ha annyira felhős lenne az ég, hogy nem jön a műholdjel. Amit én tudok erről, az annyi, hogy a két rendszer nagyon hasonló, a jeltovábbítás gyakorlatilag azonos, tenni kellene egy próbát egy T-s tunerrel kábelen. Az ilyen kis vackoknál ez a R820T tunerchip van T-re, és az R820C a c-re, de valamiért utóbbi sokkal drágább. [link] Ez pl kábelre is jó.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Magnat
veterán
Emlékeim szerint a videostation támogatottsági listában egyáltalán nincs dvb-c tuner.
ggg666: keress rá itt a fórumban a dvb-c szóra, leírtam egyszer, én hogy oldottam meg, hátha neked is működik... mondjuk nekem nincs ci modulom (digis vagyok), de könnyen lehet, h van ahhoz is driver.
Szerk: bocs, most olvasom, h tányéros cucc, abból mintha lenne támogatott.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Rick4
félisten
válasz ggg666 #10390 üzenetére
Min látod, hogy behangolta a csatikat? Az, hogy nincs a támogatottsági listában, nem azt jelenti, hogy nem indul el, esetleg a rendszer nem ismeri fel egy másik eszközként, ami miatt bizonyos funkciók működnek, mások meg nem tökéletesen....
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy lehetne működésre bírni, egy technisat skystar usb2 hd ci-t a synology ds214play-en?
Csatornákat megtalálta, UPC-ről szeretnék rögzíteni, de mindig 0 bájtos fájlokat tud csak rögzíteni.
-
Doky586
nagyúr
Nem ez volt az első és szerény véleményem szerint nemis az utolsó linux ellen irányuló annak sebezhetőséget támadó progi.. gondolom ez megnyugtat
Lesznek biztos újabbak is. De mivel nem én írom őket ezért nem tudom mikor és hol támadnak..
Mindig résen kell lenni és frissítéseket idejében telepítgetni, így kicsi az esély hogy áldozatukká válj.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Doky586 #10374 üzenetére
Nem jol erted. Nem regi dsm-et szeretnek, hanem ugy gondolom, ha egyszer talaltak az ui-n egy serulekenyseget, ok, hogy foltoztak, de lehet ujat talalni
A celkozonseg eleg nagy
Es hogy kerdes, a web ui-n tamadtak az adott portokon, vagy akkor a tobbi taveleres is le lesz tiltva?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Parson
addikt
Igen, megy, van hálózati csatlakozás (UTP kábellel - stabilabb, mint a wi-fi) jelenleg is a Samsung UE40D5000-es TV saját szoftvere játssza le a filmeket a NAS-ról. Viszont ennek a felülete elég gyér, ezért kivánom felokositani egy külső eszközzel. Plusz a lejátszás képminősége is javulni fog, remélem.
Köszi a leirást.
Szóval XBMC-nél nem kell külön szerver, elég a DLNA mediaszerver a NAS-ról, mig a plexnél kell. Ezt jó tudni.
Stop... most nézem hogy a NAS mediaszerverén lehet állitgatni megjelenitéseket. No még ezzel elszöszölök kicsit, de ez nem váltja ki úgy sem az okositó eszközt...[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Rick4
félisten
válasz Parson #10377 üzenetére
DLNA-val bármikor megy? Akkor van hálózati csatlakozás? Akkor kell, hogy valamilyen lejátszóféle is legyen. Persze, ezért is írom, hogy az, hogy nem okos a tévé, eleve kizárja a kép kirakást. Ez utóbbit tudod egy stickkel vagy egy lejátszóval pótolni. XBMC is dlna, nfs alapokon dolgozik, egy a lényege, lássa a lejátszható, elérhető fájlokat valahol. Plex kb pont ugyanaz, mint ha a nasra videostation-t telepítesz, de mindentől és egymástól függetlenül a nason fent lehet 3-4 szerverprogram is. Nincs jelentősége, hogy hány db van fent, de a másik oldalon (az androidos lejátszó) is kell, hogy legyen egy lejátszó program, az is lehet bármi, de a működés feltétele hogy egyik lássa a másikat.
-
Parson
addikt
Mivel fentebb irtam, hogy nem okos, ezért az utána felmerülő javaslatból feltételezhető volt, hogy egy próbát megér, ami igazolta, hogy nem müködik. (DLNA-val bármikor megy a TV-re tartalom, szoval ezért sem fontos ez az opció).
TV-okositó sticken is gondolkoztam, de most az android tv box felé hajlok inkább... egyelőre.
Amúgy XBMC esetében elég a lejátszó hardverre telepiteni a programot? (Video Station kellett a NAS-ra és DS video az androidra... plex esetében is azt olvastam fentebb hogy kell a plex server és a plex a lejátszóra is.) Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz hriska #10372 üzenetére
No nekem ez vmiért nem akar összejönni, de sebaj. Igazából nem is az lenne a lényeg, hogy a telóról küldjem a tartalmat a tv-re, hanem hogy a TV (vagy a rá kötött TV-box) játsza le, (no és ezzel persze kellemesebb környezet + több app lehetősége is jön - nekem pl youtube se fut a TV-n, pedig egyre hasznosabb lenne.) a telefon meg szabad maradjon a lejátszás közben.
-
Doky586
nagyúr
Remélem jól értelmezem amit kérdezel:
"miért ne tudnák megírni az újra?"
Gondolom ezután csak 5.x vagy újabb DSM verzióval adja ki a Synology az új NASokat. Tehát új nason csak új DSM fog futni. Miért akarsz rá régi DSM-et?"elég védekezés, ha a web kezelő felület letiltásra kerül kívülről? routeren nem nyitom meg a két 5000-5001 portot?"
Előszöris nem illik az alapértelmezett portszámot használni. De ha teljesen letiltod (mert nem használod kívülről) a webes elérését az még jobb. A fertőzés pontos menetét (mi és hogy fertőz) nem publikálták. -
hriska
aktív tag
válasz Parson #10369 üzenetére
Lépj be a DS videóba a telón,válaszd ki a filmet,és ha a belső hálózatodban bent van a tv,akkor jobb felül van egy tv jel,arra bökj rá és válaszd ki a tv-t.
Plex-ről sajnos nem tudok nyilatkozni,én ds videót használok.....
Ahogy látom 07.31-el került fel a samsung appok közé a tv-n a dsvideo-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
-
Rick4
félisten
válasz hriska #10363 üzenetére
Az elv ugyanaz, csak a plex azt is tudja, hogy ha pl a nas képes a transzkódolásra, akkor állítható a bitráta, képest egy 15GB-os iso-t kitolni a neten, majd azt a világ másik végén mobilneten nézve 60MB-nyi adatfolyammá transzkódolni. Mindezt annyi hozzáértéssel, hogy a nason meg a telón is bejelentkezel ugyanazokkal az adatokkal, és a gépek máris látják egymást portforward, tűzfalszabály és egyéb okosságok nélkül.
A DS video is hasonló, bár nekem annyira nem jött be, de persze kinek melyik szimpatikusabb.
Parson: Ha van androidos telód/tableted HDMI kábellel, már kész is a feladat, ezek az androidos lejátszók a plexet simán viszik, nekem az szimpatikusabb volt. És akkor még az xbmc-t nem is említettem.
-
Parson
addikt
válasz hriska #10367 üzenetére
Hello, esetleg link a pontos hsz-hez?
Amúgy a DS video alkalmazást most üzemeltem be az androidos telómon, de ezt a TV-re küldést még nem találom benne. Ez hol van?
DS video alkalmazás a tv-re nem, de a fentebb leirt külső eszközre már letölthető lenne - itt jön a kérdés, hogy melyik a jobb ezesetben, a DS video vagy a Plex?[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz bigdady #10359 üzenetére
Köszi!. Én vmi ilyesmi Android TV-box -ban gondolkozom - a videolejátszáson kivüli egyéb lehetőségei miatt is.
(#10362) Rick4 -> Hello, sajnos nem okos egyik TV-m (Samsung UE40D5000, Samsung LE32B650), igy külső eszközökre van szükségem a felokositásukhoz.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Tudom, hogy az 5.x DSM-en nem kell (egyelőre) félni a synolockertől, de gyakorlatilag ha a régin sikerült, miért ne tudnák megírni az újra?
Ez alapján konkrétan elég védekezés, ha a web kezelő felület letiltásra kerül kívülről? routeren nem nyitom meg a két 5000-5001 portot?
a régi nas-on is csak az ftp van átengedve, az is 20000 feletti porton
ha menedzselni akarom, majd otthonról, vagy távolról belépek az otthoni gépre, és onnan megnyitok egy böngészőtElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
bigdady
nagyúr
válasz Parson #10357 üzenetére
A lejatszonak sajat programja lesz azt fogod latni a tv-n csak a nasrol olvassa majd be az adatokat ennyi.
Nekem med600-asom van. -
Parson
addikt
sziasztok,
no most jutottam el oda, hogy kicsit igényesebb környezetet szeretnék a NAS-on (DS212j) tárolt filmjeimnek, úgyhogy feldobtam a Video Station-t. Viszont, a TV-m DLNA opcióval játsza le a NAS filmjeit, igy ebből ő semmit nem lát, de ez logikus is volt eddig. Viszont ha vmi normális, de nem egeket verő Medialejátszót szeretnék, akkor kell figyelnem a Video Station kompatibilitásra, vagy ezt mindegyik tudja pl vmi app telepitésével? Sorry a láma kérdésért... Köszi előre is!
-
V.Stryker
nagyúr
-
fPApi
őstag
Cserélt már valaki ventilátort a NAS-ban (DS411+)? Csak szervizen keresztül lehet, vagy vehetek egy hasonló méretűt és csatlakozójút?
-
Mezga Aladár
veterán
Tud valaki megoldást arra hogy, a synologyn levő két mappát automatikusan szinkronizálhassak?
-
őstag
válasz Jackie_Chan #10350 üzenetére
A DSM5.0-ban ezt kicsit átalakították. Előbb létre kell hozni a backup destination-okat (pl. local vagy network), és utána azokból lehet választani, amikor egy aktuális backupot hozol létre. Amikor a backup&replication-t kreálod, akkor csak a már előzetesen létrehozott backup destinationok-ból lehet választani, nem lehet mappát/meghajtót tallózni.
@V.Stryker: És ez csak most jött elő? Engem is a halálba idegesít ez, de én úgy tapasztaltam, hogy egy eszköz vagy rögtön megvásárlás után ciripel - esetleg magas frekvencián sípol -, vagy sohasem. Szerencsére nekem a NAS nem sípol/ciripel, különben már a hulladéklerakóban végezte volna.
The Amiga, Born a Champion
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki tapasztalt már ilyen hallható "elektronikus zaj"-t az eszközből? Ilyen ciripelés szerű, de jól hallható a szobában. Nem a ventiből, hanem inkább az elektronikából jön. Pár napja vettem észre és egyre inkább idegel, mert itt a nappaliban a készülék. Ha áramtalanítom, akkor egy ideig...félóra/óra erejéig nem csinálja, aztán megint.
-
-
addikt
válasz Jackie_Chan #10350 üzenetére
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Jackie_Chan
senior tag
Biztonsági mentéssel kapcsolatban szeretnék segitséget kérni.
A főmenü/bizt. mentés és replikáció alatt próbáltam összehozni egy a számitógépemre kötött SATA hhd-re.
A biztonsági mentés célhelyének,hogyan adom meg a SATA vincsit?Kitallózni nem lehet semmit.
Meglehet azt oldani,hogy ha megvan az aktuális állapot mentése akkor utána hetente mindig csak az újonnan felkerült fileokat mentse?
Megköszönnék 1 leirást mit,hogyan állitsak."Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
Rick4
félisten
válasz Patice #10342 üzenetére
Mivel az első lemezt alap kötetnek formáztattam, ezért nem kérdezett rá Ez idáig tiszta, de nem a másodiknál kellett volna kérdeznie, hogy akkor 2. lemez, vagy az első tükrözése legyen?
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #10341 üzenetére
"Valami gond van a htps-s projectel?"
Neeem. Csak volt készleten pár dolog, amit gondoltam eladok, mert csak álltak a szekrényben.
HTPC-s projekt annyiban változott, hogy most a "kiszolgáló" gép épült meg még csak. Start + végeredmény.
Tudom még kicsit kaotikus a képeken, azóta kicsit alakítottam a kábelezésen, hogy ne legyen ennyire kusza.
MOst van a gépben 4 HDD + két SSD és szoftveres részen mókolok. Próbálgatom az OP rendszereket + optimalizálást audio célra.
A dedikált audio PC összerakása egyelőre jegelődött. Saját ház projekt indult. Az most fontosabb.
(+ Nem mellesleg sikerült végre beszerezni egy áhított USB-s DAC-ot Hamburgból. )Addig elleszek ezzel a géppel és próbálgatom a szoftveres oldalt, hogy mit lehet kihozni belőle. Most Win 8.1 és Win Server 2012 van a nagyobbik SSD-n. Tegnap egyik ismerősömnél sikerült megfülelni, hogy mit tud a CAD ingyenes script-je egy PC hangjával csinálni. Ma este akarom a Win Serverre is ráengedni a scriptet.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
Nekem először 2x2TB volt a NAS-ban, amikor megvettem. Utána vettem még egy 2 TB-os HDD-t mentéseknek. Ez egy USB-s dokkolóban lakott a NAS-ra kötve.
Amikor jöttek a 3 TB-os RED-ek, akkor először egyet cseréltem, kimentettem az adatokat a külső vinyóra, új, nagyobb be, majd alap kötetet hoztam létre rajta, majd mentésből visszaállítottam minden megosztást + almappákat. Nem volt túl gyors, de nagyon nem kellett ránéznem. Egy éjszaka alatt kb. megvolt a visszaállítás egy lemezen.
A második lemezt csak pár hónapra rá cseréltem szintén ugyan ezzel a módszerrel. Az is külön (alap) kötet lett, mint előtte.
Mivel az első lemezt alap kötetnek formáztattam, ezért nem kérdezett rá. Szerintem ha SHR-t választok adatvédelem nélkül, akkor rákérdezett volna, mert azt tudja bővíteni. Az alap kötetet nem.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #10330 üzenetére
Másolással ugyan olyan file rendszert hoz létre, mintha a Nas-ban lenne a vinyó? Nem baj a kiegészítés amúgy! Legalább több módszer is le lesz írva ugyan arra a problémára. És ez még egyszerűbbnek is hangzik attól, ahogy nekem sikerült.
-
Rick4
félisten
válasz Patice #10338 üzenetére
Ezt még nem csináltam soha, mert vannak akkora HDD-k egyben, ami az én igényeimet maradéktalanul teljesíti, de a második merevlemezt mondjuk hetekkel- hónapokkal később betéve rákérdez a rendszer, hogy raid legyen, vagy csak sima második lemez?
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Intelligencs #10331 üzenetére
Igen, viszont a time backup vagy egy 2. belső lemezre ment vagy egy másik Syno eszközre. Mondjuk lehet az lesz, hogy még egy HDDt benyomorítok a kis házba, aztán az is +1 mentés.
Mondjuk a legbiztosabb megoldás valami Bluray írás lenne azt hiszem.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
allein
addikt
válasz Intelligencs #10280 üzenetére
Külső IP mi lesz az, user.quickconnect.to dns? Mert így nem működik
-
allein
addikt
Munkahelyről vagy telefonról, teljesen mindegy mert mindkét esetben lassú az egész, nem értem mi leeht az oka. Munkahelyen semmilyen policy nincs Meg fogom próbálni akkor a külső ipvel belépni, nincs asztali pc-m Tehát nincs más jellegű forgalom
-
őstag
válasz CactuS #10327 üzenetére
Igazad van, csak transfer compression van, ami gondolom csak az átvitel közben tömörít, de valószínűleg már az eredeti fájlt írja ki a célhelyen.
Viszont amint beszúrtam képet alulra, ott látszik, hogy hol kell engedélyezni a time backup-ot, ami tud verziózni! Igaz, ez tényleg nem a gyári kliens, de letölthető a csomagközpontból.
Itt van Synology leírás róla. Mondjuk én még sosem próbáltam, mert nekem elég a gyári kliens képessége.
"When sharing document with multiple users, unexpected file modification by other users is very likely in a collaboration environment; having multiple historical file versions could help prevent potential data lost.
Synology Time Backup is an add-on package allows you to back up files and data from one Synology NAS with multiple versions. You could back up data to internal data volume, external hard drives or a remote Synology NAS via Internet connection. You could also easily retrieve historical file versions from the intuitive timeline user interface to recover pervious files."
Mentés
"Smart Recycle is an intelligent backup maintainer. It helps to keep the past backup versions without letting it overtaking too much of your volume space. The retaining mechanism is as follows:
Hourly versions from now to past 24 hours. The system keeps the earliest version that's created in an hour.
Daily versions from 1 day to 1 month. The system keeps the earliest version that's created in a day.
Weekly version after 1 month. The system keeps the earliest version that's created in the week.
You can also lock a version to prevent it from being deleted by Smart Recycle."Visszaállítás
"In Timeline, the backup versions of a task are lined up in chronicle order. Each version is displayed as a window. For each version, you can restore, copy or download any file or folder."
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
Patice
Topikgazda
válasz momoxp #10323 üzenetére
Van egyszerűbb megoldás is.
Ha nem gond megvenni egyszerre mindkét 4 TB-osat akkor van egy lassabb de tuti módszer + kell hozzá egy külső rack vagy hdd dokkoló.
1.Egyik 4-est berakod a rackbe/dokkolóba, majd biztonsági mentést készítesz a 3-asról.
2. 3-ast kiveszed, berakod a másik 4-est és a mentésről visszaållítod.
3. 3-ast leformázod és készítesz biztonsági mentést a 2-esről.
4. Most már kiveheted a 2-est, berakhatod a 4-est. Ezt is formázza majd a nas.
5. A 3-asról visszaállítod a kötet tartalmát és kész.Bent van a két 4 terás és kint van a másik kettő ami formázható és megtarthatod adattárolásra, biztonsági mentésnek, stb.
-
Ghost84
aktív tag
Senkinek nincs DS212J NAS otthon?
-
CactuS
Arcképgyáros
Tömörítés beállítását én nem találom. A verziózás az csak a konfigurációkra érvényes, nem?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Tido
aktív tag
válasz V.Stryker #10292 üzenetére
Hát nálam a szülőknél első szériás van, azzal nem volt gondom, de mondjuk az újabbakat -Mini, Mini Plus - nem ajánlanám én se, én is eladtam az enyémet. Most Med600as van, de azért néha az is tud csinálni cifra dolgokat... Bár kódolás még nem akasztotta meg.
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
momoxp
tag
Sziasztok!
Van egy 212j Nasom, 2HDD van benne, és most le szeretném cserélni a HDD-ket, de amik most a nsaban vannak azok tele vannak adatokkal, hogy tudom átrakni a másik két HDD-re őket? A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Elemental
addikt
-
Elemental
addikt
válasz stickermajom #10293 üzenetére
Nekem is az van. Eddig mindent lejátszott. Egyedül a bd50 iso-t szaggatja.
-
bigdady
nagyúr
Surveillance station mindig is két kamerát engedett? nem egy volt régen az ingyenes licensz? Most kettőt enged
-
Rick4
félisten
válasz stickermajom #10308 üzenetére
Mycloud helyett? Miért?
-
Doky586
nagyúr
válasz Mezga Aladár #10301 üzenetére
De! Szükséges bizonyíték, és mivel sok hamis dolgot is olvasni ezért a pistike által leírt urban legend és a "hinni akarom" sem tartozik ezek közé.
De megszereztem a bizonyítékot: elvégeztem a kisérletet és valóban ha átírom a letöltési könyvtárban a file tartalmát akkor a rejtett könyvtárban is megváltozik a tartalom (filenév útvonal nem számít). Tehát igazad van: nem tárolódik dupla helyen a letöltött cucc. Így nincs is hátránya a DS-nek..
-
Rick4
félisten
válasz Jackie_Chan #10300 üzenetére
Ez az, amire csak 7-10MB/s-kel lehet másolni?
-
Rick4
félisten
válasz stickermajom #10302 üzenetére
Szerintem vegyél 10K-ért egy raspberry-t, meg teszel bele egy SD kártyát amin xbmc-s oprendszer van.
-
devil-k
nagyúr
válasz stickermajom #10304 üzenetére
Ahhoz felesleges Popcorn. Egy Med600X3D bőven megteszi és kiszolgál. A Popinak leginkább 46" méret felett vagy vetítőn van értelme.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
stickermajom
addikt
válasz Jackie_Chan #10300 üzenetére
Igen, egy Popcorn regi vagyam, de nem fog beleferni egyutt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OLED TV topic
- Vallás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest