Hirdetés
-
15571 - 15501
15571 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-03 14:14 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Annyi, hogy mivel elég új az autó nincs náluk raktáron bedobható féltengely, így két napra le kell támasztani az autót amíg felújítják. Lett volna még bontott 180k-ért munkával, de az is 100k+ km-es autóból van, egy hónap múlva ugyanúgy ropogna.
Legalább a sajátod kapod vissza akkor.
-
stickermajom
addikt
Annyi, hogy mivel elég új az autó nincs náluk raktáron bedobható féltengely, így két napra le kell támasztani az autót amíg felújítják. Lett volna még bontott 180k-ért munkával, de az is 100k+ km-es autóból van, egy hónap múlva ugyanúgy ropogna.
-
Qru
MODERÁTOR
Na én meg végre eljutok a féltengelyig, amit fél éve halogatok. Gyári új 250k/oldal plusz munka, felújítani a meglévőt 150k mindkét oldalra munkával. Nem kellett sokat törpölni a választáson.
Sima ügy! Én meg várom, hogy ideérjen a motyó a Németektől.
-
stickermajom
addikt
Na én meg végre eljutok a féltengelyig, amit fél éve halogatok. Gyári új 250k/oldal plusz munka, felújítani a meglévőt 150k mindkét oldalra munkával. Nem kellett sokat törpölni a választáson.
-
Qru
MODERÁTOR
FB-on jött szembe velem, hogy fényszórón kompletten cseréltek búrát. Vajon ez milyen lehet minőségre? Mert ha vmi vékony vacak akkor nem rendelném meg, annyira nem olcsó...
Viszont ezt a szemöldököt megrendeltem: [link]
Na h megjött a szemöldök. Tökéletesen passzol a 3D matrica. Adtak 2 törlőkendőt amivel előkezelheted a búrát felrakás előtt. Meg egy ajándék illatosítót is.
-
Lacerta
aktív tag
Volt leállás is korábban 3 alkalommal, közvetlen beindítás után pár másodperccel egyszerűen leállt, mintha levettem volna a gyújtást. Aztán kellett egy darabig köszörültetni, de beindult újra, és egy jó ideig nem is jelentkezett a hiba.
Két éve pedig gázadásra rángatott néha, akkor ( nyilván hosszas könyörgés után ) megcsinálta a szerelőm, de nem volt hajlandó elárulni, mi volt a probléma. Pénzt viszont nem kért érte, úgyhogy nagyon nem lehetett bonyolult.
Az egyenetlen alapjárat úgy egyenetlen, hogy nagyon alacsonynak tűnik. A motorháztetőt felnyitva rendesen táncol a blokk a bakon. A fordulatszámmérőt nem néztem, de 1000 alatt nem is mutat igazán precízen, szóval nem is nagyon informatív. Az alacsony alapjárat viszont simán okozhatja hogy induláskor lefulladok vele, mert hozzászoktam hogy nem kell gázt adni, csak amikor már gurulni kezd az autó.
OBD2-vel éppenséggel ki tudom olvasni, na ez nem is jutott eszembe, erre sort kerítek legközelebb. A % pedállállást nem tudom, olvassa-e, sosem jutott eszembe megnézni, de ránézek arra is.Ez a gázpedálszenzor egyre gyanúsabb, lehet hogy meg is nézem, hol a csatlakozója, hátha csak azt kel megigazítani.
Köszi mindenkinek a tippeket!
-
Qru
MODERÁTOR
-
MasterMark
titán
A gázpedál jó tipp amúgy, magyarázhatja az alapjáratot is. OBD-n rá lehet nézni hány százalékos pedállállást jár. Ha ugrál összevissza úgy is hogy nem nyomod akkor amiatt van az alapjárat ingadozás is.
-
MasterMark
titán
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Qru
MODERÁTOR
Fotengely jelado hiba jut eszembe elsokent.
-
Lacerta
aktív tag
Dízel, igen.
Volt benne olaj előtte is, utána is.
Ha motorolajjal megy, nem esik vissza a fordulat magától, és nem állítom le kulccsal.Gázpedál szenzor jut még eszembe. Vagy 2 éve volt vele valami, mert néha rángatott.
Bár az egyenetlen alapjáratot nem magyarázza. -
MasterMark
titán
Ma volt némi b+.
Megyek a családdal az autóúton ( 110 km/h ), majd piros lámpa. Fék, megállunk. Várakozunk a pirosnál, ketyeg a gép üresben, majd egyszercsak minden előjel nélkül felpörög a motor tiltásig.
Gázpedál közelében nem volt a lábam.
Mire sebességbe tettem volna, hogy lefullasszam, visszaesett a fordulat, de kigyulladt a check engine.
Gyorsan félreálltam ( zöld lett a jelzőlámpa ), motort leállítottam, picit később indítottam. És megy, csak a sárga lámpa világít. OBD2 olvasóval ráolvastam, P0219 Engine over speed condition. Töröltem, azóta nem jött elő.
Mindazonáltal hazamenet közben vagy 3-4 alkalommal lefulladtam induláskor, mert nagyobb gázt kell adni, mint rendesen, illetve nehezebben is indul mint rendesen.Mit gondoltok, mi a fene lehet?
A szerelőm - rá jellemző módon - azonnal leb*szott hogy miért hagytam felpörögni.
Ha motorolajat kajált volna, akkor nem áll meg magától. Meg kormot nyomott ki, amikor pörgött, láttam a tükörben.
Esetleg főtengely jeladó? Az elmúlt kb. 2 hónapban 3x fordult elő, hogy beindítottam, és pár másodperc múlva leállt. Utána kicsit nehezebben, de beindult.Ez dízel?
Van benne még olaj...?

-
Lacerta
aktív tag
Ma volt némi b+.
Megyek a családdal az autóúton ( 110 km/h ), majd piros lámpa. Fék, megállunk. Várakozunk a pirosnál, ketyeg a gép üresben, majd egyszercsak minden előjel nélkül felpörög a motor tiltásig.
Mire sebességbe tettem volna, hogy lefullasszam, visszaesett a fordulat, de kigyulladt a check engine.
Gyorsan félreálltam ( zöld lett a jelzőlámpa ), motort leállítottam, picit később indítottam. És megy, csak a sárga lámpa világít. OBD2 olvasóval ráolvastam, P0219 Engine over speed condition. Töröltem, azóta nem jött elő.
Mindazonáltal hazamenet közben vagy 3-4 alkalommal lefulladtam induláskor, mert nagyobb gázt kell adni, mint rendesen, illetve nehezebben is indul mint rendesen.Mit gondoltok, mi a fene lehet?
A szerelőm - rá jellemző módon - azonnal leb*szott hogy miért hagytam felpörögni.
Ha motorolajat kajált volna, akkor nem áll meg magától. Meg kormot nyomott ki, amikor pörgött, láttam a tükörben.
Esetleg főtengely jeladó? Az elmúlt kb. 2 hónapban 3x fordult elő, hogy beindítottam, és pár másodperc múlva leállt. Utána kicsit nehezebben, de beindult. -
Qru
MODERÁTOR
EU-ssal az a bajom, hogy az nem tudom mennyire egyezik az enyémmel. Ugyanis az EU-ban a halogénes nem önszintezős csak a xenonos. Nekem viszont önszintezős de halogén van. Arról nem is beszélve, hogy az enyém DLR-es az EU-s lámpa meg nem, amiről nem szívesen mondanék le.
-
Petester
senior tag
Akkor a legcélszerűbb a gyárit rendbe tenni. Ha cserélni kéne, akkor viszont megfontolandó, hogy egy bontott gyári EU-s párat beszerezni. Olcsóbb mint egy új gyárit vámmal mindennel beszerezni és később sem fognak bacogatni. Bár ha eddig se tűnt fel senkinek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qru
MODERÁTOR
Fülek rendben vannak, a lemezt érte a kobakja éppen csak a széle/éle reped, ahogy odaütődött a patája amikor felkenődött a BE sárvédőívre (mákom volt, hogy nem telibe vertem, hanem oldalról jött nekem). Küldök majd képet ha a kocsi közelébe kerülök.
Ez még az eredeti gyári.

-
Petester
senior tag
Repedt, a k.va őz nekiszaladt.
Elvileg még oké lesz most a műszakin de nem tudom, hogy tovább reped-e esetleg a jövőben vagy sem. Vmi utángyártott lámpát nem akarok, akkor már inkább a gyári felújítása. Nem tudom mennyi egy új lámpa de vannak sejtéseim róla...A B terv, hogy várok egy balekra aki nem adja meg a jobb kezet és akkor kvázi ingyen van egy lámpacserém...
Azt kell megtudni hogy mivel ragasztották, valaminek kell oldószer, valamit elég melegíteni. Mindenképp maradnék a gyári felújításnál, de kérdés, hogy ha kívül repedt, mi a helyzet a belső rögzítő fülekkel?
Amúgy milyen lámpád van? Még a gyári UDM vagy már cserélni kellett E-jelesre?
-
Qru
MODERÁTOR
Nem a búra minőségével lesz a gond, hanem a ragasztással, mennyire egyszerűen bontható. Az autóvillamosságis ismerősömnél voltam a múltkor, Mazdázik, egy 3-asban cserélt épp búrát, meg újíttatta fel a projektort. Mazdán belül is van olyan lámpa, amit könnyű szétszedni, de van, ami küzdelmes, nem éri meg.
A búra amúgy koppra ugyan olyan volt, mint a gyári, előttem rakta pont össze. Kínai cuccok mind, tök mindegy, kinél veszed meg.Szerk: Mi a baja a gyári búrának? Repedt? Beázik?
Repedt, a k.va őz nekiszaladt.
Elvileg még oké lesz most a műszakin de nem tudom, hogy tovább reped-e esetleg a jövőben vagy sem. Vmi utángyártott lámpát nem akarok, akkor már inkább a gyári felújítása. Nem tudom mennyi egy új lámpa de vannak sejtéseim róla...A B terv, hogy várok egy balekra aki nem adja meg a jobb kezet és akkor kvázi ingyen van egy lámpacserém...
-
Petester
senior tag
FB-on jött szembe velem, hogy fényszórón kompletten cseréltek búrát. Vajon ez milyen lehet minőségre? Mert ha vmi vékony vacak akkor nem rendelném meg, annyira nem olcsó...
Nem a búra minőségével lesz a gond, hanem a ragasztással, mennyire egyszerűen bontható. Az autóvillamosságis ismerősömnél voltam a múltkor, Mazdázik, egy 3-asban cserélt épp búrát, meg újíttatta fel a projektort. Mazdán belül is van olyan lámpa, amit könnyű szétszedni, de van, ami küzdelmes, nem éri meg.
A búra amúgy koppra ugyan olyan volt, mint a gyári, előttem rakta pont össze. Kínai cuccok mind, tök mindegy, kinél veszed meg.Szerk: Mi a baja a gyári búrának? Repedt? Beázik?
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Megrendeltem a gyári toronycsapágyat (ne akarjátok tudni mennyi). 3-5 munkanap mire ideér a Németektől.
Porvédő kéne de Németeknél nincs, a Svájciaknál is csak 1 db. Szóval sanszosan az utángyártott lesz. Febest?
-
_Smooth
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
czanga
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Egyszerűbb ha az ember leköti a blokkot, vagyis csak a bakokat kicsit megnyitja és alá emel 2-3cm-t, de ehhez nagyon nem volt kedvem, így végül sikerrel megcsináltam így.
(ritkán szokás leoldani és emelni amúgy) Illetve ha lett volna 3/8" nyomatékkulcsom akkor lehet pont nyerek fél-1 centit amivel jóval egyszerűbb lett volna, de ebben nem vagyok biztos, mert az 1/4" fej része alapból laposabb, kissebb. Na de annak nagyon örülök, hogy iridium elektródás gyertyákat tettem bele, mert a konvencionális réz, vagy az egyel jobb platina is megfelelne, csak azokat sűrűbben kell cserélni.
... Azért annyira sokszor nincs kedvem megcsinálni ezt a cserét.
Enyembem platina a gyari es 60k km a csereperiodus. De legalabb szellos a motorter, legutobb 1 ora alatt megvolt az egesz ugy, hogy eletunkben elosszor csinaltuk...
-
czanga
őstag
Egyszerűbb ha az ember leköti a blokkot, vagyis csak a bakokat kicsit megnyitja és alá emel 2-3cm-t, de ehhez nagyon nem volt kedvem, így végül sikerrel megcsináltam így.
(ritkán szokás leoldani és emelni amúgy) Illetve ha lett volna 3/8" nyomatékkulcsom akkor lehet pont nyerek fél-1 centit amivel jóval egyszerűbb lett volna, de ebben nem vagyok biztos, mert az 1/4" fej része alapból laposabb, kissebb. Na de annak nagyon örülök, hogy iridium elektródás gyertyákat tettem bele, mert a konvencionális réz, vagy az egyel jobb platina is megfelelne, csak azokat sűrűbben kell cserélni.
... Azért annyira sokszor nincs kedvem megcsinálni ezt a cserét.
-
Qru
MODERÁTOR
Úgy döntöttem, hogy mint kb semmit, ezt SEM bízom másra, így megcsináltam az EJ205-ön a gyertya cseréket is. Denso IK20TT Iridium került bele.
Humoros volt, mert a 1/4-es nyomatékkulcshoz szerváltam 3/8 átalakítót. Ezzel együtt pedig PONT koppra beszorult a kulcs a gyertya fejjel, kis méretű toldóval a blokk és a kaszni közé. Szóval ott rendesen izzadtam mire ki-be copptam' a szerszámot, és mindent végezzek eközben olyan finoman, hogy a gyertya ne sérüljön sehol.
Akkor már ha ott voltam, és kiszedtem a teljes légszűrőházat pl, kidobtam a légtömegmérő foglalat rögzítő csavarjait amik rozsdásodtak, és helyette lett hatlapfejű saválló. Mindent lepucoltam, műanyagápolóztam stb.
Így elpepecselősen 1,5 napot csináltam a dolgokat (nem órában, csak nagyon kb ennyi)
de megérte.
Nem tudom mennyiért csinálnák meg jelenleg pl Hári Laciék, de azt tudom, hogy szemmel is jól látható összeg egy gyertya csere bárhol egy boxer esetében.
Így pedig tudom, hogy hogyan, miként lett elvégezve, mi került bele, stb.Rovidesen kiderul, mert most lesz esedekes nalam a gyertyacsere.
-
czanga
őstag
Úgy döntöttem, hogy mint kb semmit, ezt SEM bízom másra, így megcsináltam az EJ205-ön a gyertya cseréket is. Denso IK20TT Iridium került bele.
Humoros volt, mert a 1/4-es nyomatékkulcshoz szerváltam 3/8 átalakítót. Ezzel együtt pedig PONT koppra beszorult a kulcs a gyertya fejjel, kis méretű toldóval a blokk és a kaszni közé. Szóval ott rendesen izzadtam mire ki-be copptam' a szerszámot, és mindent végezzek eközben olyan finoman, hogy a gyertya ne sérüljön sehol.
Akkor már ha ott voltam, és kiszedtem a teljes légszűrőházat pl, kidobtam a légtömegmérő foglalat rögzítő csavarjait amik rozsdásodtak, és helyette lett hatlapfejű saválló. Mindent lepucoltam, műanyagápolóztam stb.
Így elpepecselősen 1,5 napot csináltam a dolgokat (nem órában, csak nagyon kb ennyi)
de megérte.
Nem tudom mennyiért csinálnák meg jelenleg pl Hári Laciék, de azt tudom, hogy szemmel is jól látható összeg egy gyertya csere bárhol egy boxer esetében.
Így pedig tudom, hogy hogyan, miként lett elvégezve, mi került bele, stb. -
Qru
MODERÁTOR
Akkor akár itthon is neki merjek állni azt mondod?! Cool!
-
_Smooth
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Na hétvégén be is szereltem. (Bár kiderült, nincs benne 4G).
A carplayt imitáló zlink nevű appnak borzalmas az audio és video minősége is.
Amúgy a többi teljesen rendben van.
Nem különösebben gyors/gördülékeny, de működik, a gyárinál pedig hasznosabb.
Annak helyére pedig tök szépen passzol.
(Ha valaki gondolkozik hasonlón, nem beszélném le, de inkább szánja rá a többletet az elérhető legerősebb vasra)
Thx ez hasznos tapasztalat. Beszerelni nehet vt?
-
_Smooth
senior tag
Na hétvégén be is szereltem. (Bár kiderült, nincs benne 4G).
A carplayt imitáló zlink nevű appnak borzalmas az audio és video minősége is.
Amúgy a többi teljesen rendben van.
Nem különösebben gyors/gördülékeny, de működik, a gyárinál pedig hasznosabb.
Annak helyére pedig tök szépen passzol.
(Ha valaki gondolkozik hasonlón, nem beszélném le, de inkább szánja rá a többletet az elérhető legerősebb vasra)
-
Qru
MODERÁTOR
Uuuu de király! Már egy ideje rá akarom szánni magam, hogy keresgéljek, vele meg akkor tapasztalat is van. Tök szuper. Van 2 horpadásom, amit ki akarok szedetni.
Nagyon cool.Közben 2-3 hete el akartam vinni lemosni az autót, de nem indult be. Hát igen, régóta áll. Akkuban 10V alatt.
Feltöltöttem, azóta úgy tűnik, rendben.
Viszont a nagy kijelző/navi dobott egy hátraarcot.
Elvileg van benne egy írott lemez (gondolom, a boot miatt), de nem csinál semmit, csak kéri a lemezt.
Na gondoltam, küzd ezzel a nyavaja, itt az ideje rendelni bele egy droidos vackot, aztán lesz ami lesz.
Pont ma jött meg. Talán jövő hétvégén meg is próbálkozom a beszereléssel.
Így elsőre nem tűnik rossznak. Persze, olyan jó kínai a műanyag keret, de még a lamellák se tűnnek olyan vékonynak, törékenynek, mint amire számítottam.
Maga a kijelző (így kikapcsolt állapotban is) egész jó minőségűnem tűnik, 2 fólia rajta, alatta tényleg üvegnek látszó dolog. Hátlapja is fém, van rajta egy kis 4cm körüli ventilátor is.
6+128GB meg nyócmag-négygé-bútút-vifi ami kell.
GPS antenna külön, nem beépítve, mikrofon viszont az előlapon (aminek jobban örülök - csak kérdés, jól is veszi-e majd a hangot).
Járt hozzá tolatókamera és DVR is.
Előre kiáll a síkból, de felül szintben van (képen nem így tűnik, tudom).
Persze, kissé (stílus)idegen lesz ebben az autóban, de szerintem nem vészes. Meg amúgy se veterán...
BM Repair, ajánlom. Illetve ha pesti oldal kell akkor a Pataki Dellen Kft.
Ilyenen en is filozok de egylore a korde legyen rendben muszakilag. Futomu elol kopoan nagyobb uthiban az a kovetkezo projekt. Meg egy sarvedoivet kell lefujni az ozike miatt. Aztan olajcsere es idenre meg is vagyok talan.
Ja nem, kgfb kell es uj muszaki is...Akksit 2 het allas utan toltore rakom, 12.4V alatt felgyorsul a szulfatosodas benne... Mar egy mezei akksi is k. draga.

-
_Smooth
senior tag
Uuuu de király! Már egy ideje rá akarom szánni magam, hogy keresgéljek, vele meg akkor tapasztalat is van. Tök szuper. Van 2 horpadásom, amit ki akarok szedetni.
Nagyon cool.Közben 2-3 hete el akartam vinni lemosni az autót, de nem indult be. Hát igen, régóta áll. Akkuban 10V alatt.
Feltöltöttem, azóta úgy tűnik, rendben.
Viszont a nagy kijelző/navi dobott egy hátraarcot.
Elvileg van benne egy írott lemez (gondolom, a boot miatt), de nem csinál semmit, csak kéri a lemezt.
Na gondoltam, küzd ezzel a nyavaja, itt az ideje rendelni bele egy droidos vackot, aztán lesz ami lesz.
Pont ma jött meg. Talán jövő hétvégén meg is próbálkozom a beszereléssel.
Így elsőre nem tűnik rossznak. Persze, olyan jó kínai a műanyag keret, de még a lamellák se tűnnek olyan vékonynak, törékenynek, mint amire számítottam.
Maga a kijelző (így kikapcsolt állapotban is) egész jó minőségűnem tűnik, 2 fólia rajta, alatta tényleg üvegnek látszó dolog. Hátlapja is fém, van rajta egy kis 4cm körüli ventilátor is.
6+128GB meg nyócmag-négygé-bútút-vifi ami kell.
GPS antenna külön, nem beépítve, mikrofon viszont az előlapon (aminek jobban örülök - csak kérdés, jól is veszi-e majd a hangot).
Járt hozzá tolatókamera és DVR is.
Előre kiáll a síkból, de felül szintben van (képen nem így tűnik, tudom).
Persze, kissé (stílus)idegen lesz ebben az autóban, de szerintem nem vészes. Meg amúgy se veterán...
-
Qru
MODERÁTOR
0W40? Mondjuk nem olcsó, de legalább választék sincs. Na jó, benzineshez akad azért.
GTL-ből egyébként van a Shellnek 5W40 és 0W40 is. Az 5W40 nem is vészes árban.Az EU 5 nem egészen igaz, mert az elejéből még mindig sok a ropi főtengelyes. De tény, hogy abban már csökkentették a kompresszióviszonyt, és áthangolták a motor karakterisztikát. Ami nyilván a törési hajlamot is befolyásolta valamelyest.
Nálam az a baj, hogy az elején csere után sokáig nem fogy, aztán véletlenszerűen tűnik el belőle. Van némi természetes fogyás is, de ami bosszantó, hogy időnként hirtelen tűnik el belőle 5-8 deci, amit nem tudok hová tenni. Olajfolyás nincs rajta, a motor nem füstöl ( kivéve néha indításkor, mert ki kellene cserélni az izzítógyertyákat, csak 2 éve nem bírom rávenni a szerelőmet, hogy nekikezdjen
).Kösz, erre a 0W40-re ránézek újra mi a kínálat. A Mobil 1 FS 0W40-et néztem de végül maradtam a Motul X-Cess Gen2-nél.
Nekem nem hirtelen tűnik el szerencsére és csak pár dl megy el pluszban összesen.
-
Lacerta
aktív tag
Érdekes ez az olajtéma amúgy. Van olajos topik, ott is sokat infót felcsíptem már a témában. Shell nekem is a GTL miatt szimpi de abból nem találtam híg 5W40-et (mondjuk nagyon nem is kerestem). Nyilván benzines vonalon mozgok, ott azért egyszerűbb a történet. 5W30 vagy 5W40 (forró égövön) API SM és/vagy ILSAC GF4. Nincs túl tolva, ezt ma már kb a Lidlis W5 olaj is tudja.
Nagyom sokáig 5W30-al futott az enyém aztán a szerelőm rábeszélt az 5W40-re, mondván hogy az a tapasztalat hogy kevésbé lesz hengerfejes ami 5W40-et kap(ott). Szóval emiatt váltottam híg 5W40-re. Elsőre egy vastagabb 5W40-et kapott de azzal télen hidegen nem volt szép a hangja, így elengedtem. Igen a fejlesztések folyamat jöttek, dízelnél pláne. Ha jól tudom az a mondás, hogy EU5-től oké de amúgy minél újabb annál jobb a folyamatos fejlesztés miatt.
Az enyém benzin ugyan de pl a motor meg a kipu rendszer PFL (a FL könnyített hengerfejes, a szívósor műanyag (itt még fém), kipu rendszerből elhagyták a középdobot), viszont a karosszéria meg már FL-es teljesen (minden eleme szóval nem csak cserélve lett a lökös pl).Olajból nekem az első 6000 km alatt 0 fogyás aztán elkezd kissé fogyni. Szóval lehet rövidíteni kéne a perióduson... Igaz én fixen tartom a 10k-s periódust ami mostanság már nem 1 év hanem inkább 1,5 év körül van időben.
0W40? Mondjuk nem olcsó, de legalább választék sincs. Na jó, benzineshez akad azért.
GTL-ből egyébként van a Shellnek 5W40 és 0W40 is. Az 5W40 nem is vészes árban.Az EU 5 nem egészen igaz, mert az elejéből még mindig sok a ropi főtengelyes. De tény, hogy abban már csökkentették a kompresszióviszonyt, és áthangolták a motor karakterisztikát. Ami nyilván a törési hajlamot is befolyásolta valamelyest.
Nálam az a baj, hogy az elején csere után sokáig nem fogy, aztán véletlenszerűen tűnik el belőle. Van némi természetes fogyás is, de ami bosszantó, hogy időnként hirtelen tűnik el belőle 5-8 deci, amit nem tudok hová tenni. Olajfolyás nincs rajta, a motor nem füstöl ( kivéve néha indításkor, mert ki kellene cserélni az izzítógyertyákat, csak 2 éve nem bírom rávenni a szerelőmet, hogy nekikezdjen
). -
Qru
MODERÁTOR
Dízel.
Folyamatosan reszelgették.
Amikor vettem, sokat túrtam utána, hogy honnantól nem időzített bomba, és oda jutottam, hogy a 2010-es modellévben végig, megállás nélkül kalapálták ( ekkor jöttek be a garanciális problémák '08-ból és '09-ből ), és nagyjából a modellév végére állt be hogy jó legyen.A 0W30-al biztos vagyok benne, hogy jó, az nem kérdés.
Felteszem az még egy biztonsági frissítés volt, hogy bekerült a gépkönyvbe, illetve a kipufogógáz-tisztító rendszer védelme miatt írták elő.
Egyébként a '11-es modellév is erősen átmeneti, nem volt olyan éles váltás mint a nyugati gyártóknál. Pl. a leglátványosabb elemek, mint a tükörre átköltöztetett index és a motorháztető légbeömlőjének megszüntetése is már bőven modellév közben jelent meg fizikailag.Ha az olajhűtés tényező lenne, akkor C2-t tennék bele, mert azonos viszkozitási osztályban azok hidegen és melegen is hígabbak. Csak mint észrevételeztem, jobban is zörög vele. Dízelnél egyébként sem hiszem, hogy a hőterhelés bármilyen szempontból számítana. A turbó is hidegebben fut, de amúgy is, 50 fokos víznél alszik el a kék lámpa, ami azt jelzi, hogy onnantól lehet neki nyomni. És ekkor az olaj még kb. 5x olyan sűrű, mint az üzemi hőmérséklet elérésekor.
Az adalékokkal kapcsolatban az a helyzet, hogy minél jobb az olaj minősége, annál kevésbé kell adalékolni. Cserébe annál kevésbé lehet is. A full szintetikus olajokban annyira egyformák az olajmolekulák, hogy azok a klasszikus adalékok, amik arra építenek, hogy mindenféle más egyéb összetételű szemét is van az olajban, amihez lehet kapcsolódni, általában nem működnek.
Viszont ami nincs az olajban, az nem is használódik el benne.
A Shellt pont azért néztem, mert földgázból csinálják.
A Totallal kb. egy árban vannak, ha ugyanazt a C3-as 0W30-at akarom venni. Adatlap alapján marginálisak az eltérések a két olaj közt, simán a mérési hiba szórásán belül hasonlók. A többi meg marketingduma. 
Érdekes ez az olajtéma amúgy. Van olajos topik, ott is sokat infót felcsíptem már a témában. Shell nekem is a GTL miatt szimpi de abból nem találtam híg 5W40-et (mondjuk nagyon nem is kerestem). Nyilván benzines vonalon mozgok, ott azért egyszerűbb a történet. 5W30 vagy 5W40 (forró égövön) API SM és/vagy ILSAC GF4. Nincs túl tolva, ezt ma már kb a Lidlis W5 olaj is tudja.
Nagyom sokáig 5W30-al futott az enyém aztán a szerelőm rábeszélt az 5W40-re, mondván hogy az a tapasztalat hogy kevésbé lesz hengerfejes ami 5W40-et kap(ott). Szóval emiatt váltottam híg 5W40-re. Elsőre egy vastagabb 5W40-et kapott de azzal télen hidegen nem volt szép a hangja, így elengedtem. Igen a fejlesztések folyamat jöttek, dízelnél pláne. Ha jól tudom az a mondás, hogy EU5-től oké de amúgy minél újabb annál jobb a folyamatos fejlesztés miatt.
Az enyém benzin ugyan de pl a motor meg a kipu rendszer PFL (a FL könnyített hengerfejes, a szívósor műanyag (itt még fém), kipu rendszerből elhagyták a középdobot), viszont a karosszéria meg már FL-es teljesen (minden eleme szóval nem csak cserélve lett a lökös pl).Olajból nekem az első 6000 km alatt 0 fogyás aztán elkezd kissé fogyni. Szóval lehet rövidíteni kéne a perióduson... Igaz én fixen tartom a 10k-s periódust ami mostanság már nem 1 év hanem inkább 1,5 év körül van időben.
-
Lacerta
aktív tag
De maga a motor is változott mint az én esetemben vagy csak az előírás? Ha az utóbbi akkor gondolkodás nélkül mehet a 0W30.
A több adalék miatt pont, hogy jobban kéne bírnia az olajnak. Pl savasságot ellensúlyoznia. Bár ugye itt kérdés pontosan milyen adalékból van benne több...
Igen lehet a víz vagy a gázolaj párolog el belőle de csípheti is amikor már fárad az olaj vagy ha túl vékony lesz nagyobb hőterhelésre. Ezen segíthet egy 0W30, mert a hígabb olajnak magasabb az áramlási sebessége, így a hőelvonása is azaz jobban hűt.
Nekem most egy vékony 5W40 van benne de én 40-fokban is odalépek neki ha úgy van. Esetleg egy Ravenol SSO-ra rámennék de dupla áron van mit a Motul ami most benne van... Annyit nekem nem ér a dolog.
Márkából a Total jó irány amúgy. Olcsó és jó minőségű olajaik vannak. Nálam a Motul van becsípődve de amúgy egy földgáz alapú Shell-t is bepróbálnék simán.
Dízel.
Folyamatosan reszelgették.
Amikor vettem, sokat túrtam utána, hogy honnantól nem időzített bomba, és oda jutottam, hogy a 2010-es modellévben végig, megállás nélkül kalapálták ( ekkor jöttek be a garanciális problémák '08-ból és '09-ből ), és nagyjából a modellév végére állt be hogy jó legyen.A 0W30-al biztos vagyok benne, hogy jó, az nem kérdés.
Felteszem az még egy biztonsági frissítés volt, hogy bekerült a gépkönyvbe, illetve a kipufogógáz-tisztító rendszer védelme miatt írták elő.
Egyébként a '11-es modellév is erősen átmeneti, nem volt olyan éles váltás mint a nyugati gyártóknál. Pl. a leglátványosabb elemek, mint a tükörre átköltöztetett index és a motorháztető légbeömlőjének megszüntetése is már bőven modellév közben jelent meg fizikailag.Ha az olajhűtés tényező lenne, akkor C2-t tennék bele, mert azonos viszkozitási osztályban azok hidegen és melegen is hígabbak. Csak mint észrevételeztem, jobban is zörög vele. Dízelnél egyébként sem hiszem, hogy a hőterhelés bármilyen szempontból számítana. A turbó is hidegebben fut, de amúgy is, 50 fokos víznél alszik el a kék lámpa, ami azt jelzi, hogy onnantól lehet neki nyomni. És ekkor az olaj még kb. 5x olyan sűrű, mint az üzemi hőmérséklet elérésekor.
Az adalékokkal kapcsolatban az a helyzet, hogy minél jobb az olaj minősége, annál kevésbé kell adalékolni. Cserébe annál kevésbé lehet is. A full szintetikus olajokban annyira egyformák az olajmolekulák, hogy azok a klasszikus adalékok, amik arra építenek, hogy mindenféle más egyéb összetételű szemét is van az olajban, amihez lehet kapcsolódni, általában nem működnek.
Viszont ami nincs az olajban, az nem is használódik el benne.
A Shellt pont azért néztem, mert földgázból csinálják.
A Totallal kb. egy árban vannak, ha ugyanazt a C3-as 0W30-at akarom venni. Adatlap alapján marginálisak az eltérések a két olaj közt, simán a mérési hiba szórásán belül hasonlók. A többi meg marketingduma. 
-
Qru
MODERÁTOR
Amúgy meg (nem saját szerkesztés!):

-
Qru
MODERÁTOR
Nekem 5W30-at ír a manual, de MY2010 legvégén gyártották, és MY2011-től már 0W30-at írnak azzal, hogy rátöltésre használható az 5W30 is.
Jó lenne bele az API C2 és a C3 egyaránt, de jártam C2 olajjal, és bár elvileg üzemanyagtakarékosabb ( nem vettem észre ), eleve zajosabb vele a motor, és gyorsabban is öregedett, ami olajcsere után rendesen hallatszott. C3-al is csendesebb a friss olaj, de nem annyival. A gyári km-t sosem futotta ki az olaj, évente cserélem és kész.A 0W30 azért is képbe jönne, mert kevesebb adalék van benne, ezért lassabban degradálódik. Illetve magasabb a viszkozitási indexe, nem csak hidegen folyósabb, de melegen is kevésbé vékonyodik.
Márpedig van nekem egy olyan gondom, hogy néha random eltűnik olaj a motorból, majd aztán hetekig-hónapokig 0 fogyás. Egyre inkább azzal kapcsolom össze a jelenséget, hogy ha jól felmelegszik az olaj, és hosszabbat megyek, akkor csinál ilyet. Ezen egy melegen kevésbé folyós olaj valószínűleg segíteni tudna.De maga a motor is változott mint az én esetemben vagy csak az előírás? Ha az utóbbi akkor gondolkodás nélkül mehet a 0W30.
A több adalék miatt pont, hogy jobban kéne bírnia az olajnak. Pl savasságot ellensúlyoznia. Bár ugye itt kérdés pontosan milyen adalékból van benne több...
Igen lehet a víz vagy a gázolaj párolog el belőle de csípheti is amikor már fárad az olaj vagy ha túl vékony lesz nagyobb hőterhelésre. Ezen segíthet egy 0W30, mert a hígabb olajnak magasabb az áramlási sebessége, így a hőelvonása is azaz jobban hűt.
Nekem most egy vékony 5W40 van benne de én 40-fokban is odalépek neki ha úgy van. Esetleg egy Ravenol SSO-ra rámennék de dupla áron van mit a Motul ami most benne van... Annyit nekem nem ér a dolog.
Márkából a Total jó irány amúgy. Olcsó és jó minőségű olajaik vannak. Nálam a Motul van becsípődve de amúgy egy földgáz alapú Shell-t is bepróbálnék simán.
-
Lacerta
aktív tag
Erre én is gondoltam, de egyrészt nem gázolajszagú a karter, másrészt meg figyelek rá, hogy keveset menjen rövid távon, és rendszeresen meg legyen terhelve hosszabban is.
Meg ha így lenne, akkor kellene nívó felett is olajat látni, de ez csak akkor fordult elő, amikor egyszer cserekor benézte a szerelőm, és pont 1 literrel többet tett bele. Azt viszont nem ette meg, nekem kellett leszívnom. -
Petester
senior tag
Nekem 5W30-at ír a manual, de MY2010 legvégén gyártották, és MY2011-től már 0W30-at írnak azzal, hogy rátöltésre használható az 5W30 is.
Jó lenne bele az API C2 és a C3 egyaránt, de jártam C2 olajjal, és bár elvileg üzemanyagtakarékosabb ( nem vettem észre ), eleve zajosabb vele a motor, és gyorsabban is öregedett, ami olajcsere után rendesen hallatszott. C3-al is csendesebb a friss olaj, de nem annyival. A gyári km-t sosem futotta ki az olaj, évente cserélem és kész.A 0W30 azért is képbe jönne, mert kevesebb adalék van benne, ezért lassabban degradálódik. Illetve magasabb a viszkozitási indexe, nem csak hidegen folyósabb, de melegen is kevésbé vékonyodik.
Márpedig van nekem egy olyan gondom, hogy néha random eltűnik olaj a motorból, majd aztán hetekig-hónapokig 0 fogyás. Egyre inkább azzal kapcsolom össze a jelenséget, hogy ha jól felmelegszik az olaj, és hosszabbat megyek, akkor csinál ilyet. Ezen egy melegen kevésbé folyós olaj valószínűleg segíteni tudna.Vagy az olaj felhígul az üzemanyaggal a sok rövidebb használat alatt, amit a hosszabb út során "elhasznál"?
-
Lacerta
aktív tag
Ezen nagyon filózok én is rég de még nem mertem meglépni. Gyártó nem engedi de ugye nem volt update 100 éve. Illetve a későbbi évjáratokhoz engedi a 0W30-at is de azok FL-es motorok amikben változott a hengerfej is. Ez az egy ami miatt nem váltottam még.
Elvileg kárt nem okoz főleg ha a 0W30-as viszkozitási osztály tetejéről választasz és nem az aljáról. Nálam a Ravenol SSO 0W30 volt/van képben. Alacsony NOACK, magas HTHS, és elég combos TBN (de a hamutartalma nincs az egekben).
Egyelőre maradtam a Motul X-Cess Gen2-nél.
Márpedig van nekem egy olyan gondom, hogy néha random eltűnik olaj a motorból, majd aztán hetekig-hónapokig 0 fogyás. Egyre inkább azzal kapcsolom össze a jelenséget, hogy ha jól felmelegszik az olaj, és hosszabbat megyek, akkor csinál ilyet. Ezen egy melegen kevésbé folyós olaj valószínűleg segíteni tudna. -
Qru
MODERÁTOR
Ezen nagyon filózok én is rég de még nem mertem meglépni. Gyártó nem engedi de ugye nem volt update 100 éve. Illetve a későbbi évjáratokhoz engedi a 0W30-at is de azok FL-es motorok amikben változott a hengerfej is. Ez az egy ami miatt nem váltottam még.
Elvileg kárt nem okoz főleg ha a 0W30-as viszkozitási osztály tetejéről választasz és nem az aljáról. Nálam a Ravenol SSO 0W30 volt/van képben. Alacsony NOACK, magas HTHS, és elég combos TBN (de a hamutartalma nincs az egekben).
Egyelőre maradtam a Motul X-Cess Gen2-nél.
-
Lacerta
aktív tag
Gondolkodom rajta, hogy 5W30 helyett ki kellene próbálni a 0W30-at a motorba.
A szóba jöhető olajakat a Shellre és a Totalra szűkítettem. Ti mit választanátok? Miért/miért nem? -
Qru
MODERÁTOR
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
A Motul-nál ott van hogy Subaru ATF HP az az ami a gyári is. Én azt tennék bele.
MOTUL MULTI ATF:
SUBARU ATF HP, KO410Y0700, SKU: SOA868V9241szerk.: A cikkszám is stimmel:
Subaru ATF HP/PS Fluid
Part Number: SOA427V1500
Supersession(s): SOA868V9240; SOA868V9241Köszi! Ez lesz akkor.

-
MasterMark
titán
A színe ennek is piros. Az a lényeg, nem?!
Viccet félre: Most Total LV MV van benne (Dexron 6). De akkor nem okoskodok kap Motul Multi ATF-t és kész. A Motul-nál ott van hogy Subaru ATF HP az az ami a gyári is. Én azt tennék bele.
MOTUL MULTI ATF:
SUBARU ATF HP, KO410Y0700, SKU: SOA868V9241szerk.: A cikkszám is stimmel:
Subaru ATF HP/PS Fluid
Part Number: SOA427V1500
Supersession(s): SOA868V9240; SOA868V9241 -
Qru
MODERÁTOR
Most milyen van benne? Piros? Mert ha igen akkor maradjon ATF mindenképp, a CHF-et és az ATF-et nem lehet keverni.
Bár egyébként nem vagyok benne biztos, hogy mi ez a ravenol pontosan, de dexron minősítés nincs rajta. (Gondolom mert nem ATF azért nem Dexron.)
szerk.: Elvileg ez a PSF nem CHF, hanem inkább az ATF-hez hasonlít, de akkor is inkább olyat néznék ami Dexron III ha már azt kell belerakni.
A színe ennek is piros. Az a lényeg, nem?!
Viccet félre: Most Total LV MV van benne (Dexron 6). De akkor nem okoskodok kap Motul Multi ATF-t és kész. -
MasterMark
titán
Most milyen van benne? Piros? Mert ha igen akkor maradjon ATF mindenképp, a CHF-et és az ATF-et nem lehet keverni.
Bár egyébként nem vagyok benne biztos, hogy mi ez a ravenol pontosan, de dexron minősítés nincs rajta. (Gondolom mert nem ATF azért nem Dexron.)
szerk.: Elvileg ez a PSF nem CHF, hanem inkább az ATF-hez hasonlít, de akkor is inkább olyat néznék ami Dexron III ha már azt kell belerakni.
-
Qru
MODERÁTOR
Ez honnan jött? A tiédbe nem Dexron III ATF kell a kormányszervóba? (Piros.)
Az ilyen zöld CHF-ek 90-es évekbeli vagy mégrégebbi szervókba kellenek.
Igen Dexron III-as kell. A cikkszám kereső ezt dobta ki. Akkor mardjak a Dexron 6-nál? Vagy ne akarjak okosabb lenni a gyártónál és sima Dexron 3?
-
MasterMark
titán
Na kuplungban nem kell, mert kuplungcserekor azt is cserélték (elvileg) most ősszel.
Marad a szervó olaj csere. Abba meg Ravenol PSF megy végülis, mert van Subaru jóváhagyása is. Amúgy ez a gyárija: SOA427V1500
Ez honnan jött? A tiédbe nem Dexron III ATF kell a kormányszervóba? (Piros.)
Az ilyen zöld CHF-ek 90-es évekbeli vagy mégrégebbi szervókba kellenek.
-
Qru
MODERÁTOR
Na kuplungban nem kell, mert kuplungcserekor azt is cserélték (elvileg) most ősszel.
Marad a szervó olaj csere. Abba meg Ravenol PSF megy végülis, mert van Subaru jóváhagyása is. Amúgy ez a gyárija: SOA427V1500
-
Qru
MODERÁTOR
Kuplungban akarok folyadékot cserélni (sima DOT4 fékfolyadék kell). Elég hozzá vajon 0,5 liter? Nem találtam semmi írást róla, hogy mennyi a cseretöltet.
Szervó is cserélve lesz de annál megtaláltam, hogy 0,7 dl a töltet.
-
Qru
MODERÁTOR
Megnéztem a nyári szettet a pincében, kb fél mm maradt a kopásjelzőig rajtuk. Nem akartam már szórakozni vele, megrendeltem az újat. Pirelli Scorpion AS Plus 3 lesz, jókat írnak róla. CC2 volt a másik, de nincs szükség a téli tudására, úgyis dedikált szett van télre.
Aztán valamikor jöhet a féltengely csukló csere, illetve most szerintem a balos radar fogja megadni magát a holttérfigyelőnél..
Nalam a 2 elso lengescsillapito lesz lassan cseres. Mar meg is vettem.
-
stickermajom
addikt
Megnéztem a nyári szettet a pincében, kb fél mm maradt a kopásjelzőig rajtuk. Nem akartam már szórakozni vele, megrendeltem az újat. Pirelli Scorpion AS Plus 3 lesz, jókat írnak róla. CC2 volt a másik, de nincs szükség a téli tudására, úgyis dedikált szett van télre.
Aztán valamikor jöhet a féltengely csukló csere, illetve most szerintem a balos radar fogja megadni magát a holttérfigyelőnél..
-
Parci
HÁZIGAZDA
a litván származás is kapásból kizáró ok, pontosan a salvage usa autókat hozzák be és rakják össze háromból.
-
Petester
senior tag
úú, gyerekek, tudom, hogy amerikai modellt nem veszünk, de valaki vegye meg

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/subaru/outback/subaru_outback_3.6_r-22841572Én már kiköltekeztem autós fronton (is), átadom a lehetőséget...
Amúgy néztem már én is, litván származás, sokadik hazai tulaj... Nem érezném a vágyat a birtoklásra.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
Qru
MODERÁTOR
-
Parci
HÁZIGAZDA
úú, gyerekek, tudom, hogy amerikai modellt nem veszünk, de valaki vegye meg

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/subaru/outback/subaru_outback_3.6_r-22841572 -
Lacerta
aktív tag
Gondolom váltó oldalon a kis kar, azt talán látod felülről is.
Nahát, ma volt egy kis időm ( HO-ban
), megnéztem, hol lehet a motortér oldalról a működtető szerkezet, és nincs meg.
Baromi zsúfolt ott, kanyarban meg nem látok. Kétemberes meló, valakinek nyomkodnia kellene a kuplungot, hogy lássam, hol mozog, mert amúgy nem nyilvánvaló. Látom a váltót, látom, hol van benne a kuplung, de hogy honnan, mi mozgatja, az elvész a dzsumbujban. -
Qru
MODERÁTOR
Jó amúgy sarkos a véleményem, de amúgy lehet még ma is menne a régi, mert konkrét baja nem volt. De amíg garis volt át kellett verni rajtuk a cserét egy kis zaj miatt is.
Jól tetted, így a tuti.
-
stickermajom
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Főleg amikor 90k km-nél le kell dobni.
Élettartam váltó az csak mást ért ez alatt a gyártó meg mi is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
15571 - 15501
15571 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro Deep Purple 128GB használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
- Lenovo Thinkpad E495 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Xbox One S
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

(ritkán szokás leoldani és emelni amúgy) Illetve ha lett volna 3/8" nyomatékkulcsom akkor lehet pont nyerek fél-1 centit amivel jóval egyszerűbb lett volna, de ebben nem vagyok biztos, mert az 1/4" fej része alapból laposabb, kissebb.