Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Dugóból mekkora kell? Sima gyári, vagy 1-es túlméret?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Mondjuk csillapítóból megvettem a gyárit. Kb úgy néztek rám mint az ufóra.

-
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Hol tart a projekt? Most még csak hardver gyűjtés megy vagy már közel az összerakás?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Jó ezt látni, hogy nem vmi alsópolcos cucc megy bele.
-
MasterMark
titán

Végülis gyári lett, mert minden horror áron van. (Ezis.
) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez jó, ezt be is dobtam az összefoglalóba.
Btw megrendeltem a 2 első lengéscsillapítót is. Kb 3-4 hét mire megjön Japánból. Ha már ott voltam rákérdeztem a fékre is: VIN alapján megerősítették, hogy a 277-es fék van elöl.
-
CB
senior tag
Nekem nem tetszik....
A Subaruba pont azért szerettem bele, mert ott volt a kiemelkedő hasmagasság, bakancs forma, hatalmas oldal üvegek és napfénytető, meg a nyers technikai tudás.
Az összkerékhajtás okosságait oldják csak meg a fogaskerekek. (na persze az enyémnél is inkább elektronika már sajnos).
Nekem ezek a lőrésnyi ablakok, meg túlzott elektronikai csodák nem jönnek be.
A néhány éve futó széria Subaruk formatervével sem vagyok kibékülve. Mik már ezek az eltúlzott műanyag izék a kerékjáratoknál? Valami verseny van, hogy ki tud szélesebb, és minél elbaltázottabb formájú műanyagot odabiggyeszteni?
Belső térre egyébként még most is nagyon tetszik a Subaru, és inkább a Forester még mindig. -
MasterMark
titán
Lenézed a meglévőről, vagy kikeresed magadnak VIN alapján itt: https://catalogs.ssg.asia/subaru/?lang=en
-
srácok, hogyan tudhatom meg biztosra, hogy mi a cikkszáma a vasamhoz szükséges szekunder levegő szivattyúnak, tud ebben valaki segíteni? húgom valószínűleg tudna hozni amerikából.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Csekkoltam, mérni sem kellett. Szemre is látszik, hogy a hátsó nagyobb, az meg ugye 286-os...
-
Qru
MODERÁTOR
Na ma beugrottam az EF-be (bocs tegnap), ott meg azt hozza VIN alapján, hogy 277-es tárcsa kell előre. Abban jobban bízok, mint vmi netes webshop-ban.
Jah és megrendelve a 2 gyári első csillapító. Ne akarjátok tudni mennyiért... Úgy látszik rajtam kívül senki nem vesz ilyet, mert még a németországi központi EU-s raktárban sincs. Japánból jön, kb 3-4 hét. Még jó, hogy lehet kapni.

-
_Smooth
senior tag
Ja ez most nem egy "EV-ellenes, régen minden sokkal jobb volt" rant akart lenni.
Városba tökéletesek ezek a háztartási gépek. Inkább a dieseleket kéne kiirtani végre.
Csak azt mondom, hogy igazából semmi nem szól mellette. Értem, hogy kis gyártók csak így tudnak fennmaradni, de csak azért, hogy a logót életben tartsák, nem tudom, van-e értelme.
Subaru mellett a boxer és az AWD szólt kb mindig. Bármi mást nézünk, azt tudja kb bármelyik másik gyártó is.
Így akkor miért vegyen bárki Subarut? Miért ne Toyotat?
Amúgy legyen, nekem nem fáj. Csak úgy érzem, ez lesz a vége. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Oucs, igen ha allsz a feken akkor ahol a betet hozzaer ott nem hul, a tobbi helyen meg igen, igy pontszeru hoterhelest kap. Nem szabad a feken allni. Ezt mar en is megtanultam a sajat karomon.
-
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Lyuggatott inkább a fékezés közben felszabaduló gázok elvezetésére szolgál, kis részben csak hűtésre. A maradék pedig, hogy qrva jól néz ki.
-
MasterMark
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
De minek állsz a féken?
Én hagyom ilyenkor gurulni kicsit hogy ledobja a betétet, és utána kézifék. -
czanga
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Hiába, ahogy a magas széntartalmú sport tárcsák is. El tud az is lightos fékezés mellett is. Tapasztalat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Jah erre nem válaszoltam:
Egyébként ezt a hullámosságot hogy érzed? Fékezésnél ráz a kormány?
Igen, csak fékezésre rázza a kormányt. Olyan 100-110 környékén már picit érezhető és 130-nál meg már egészen egyértelműen. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi, a bikább hűtésű kell.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Na látod, milyen jó hogy beszélünk róla?!
Ez a cikkszámos kell nekem előre: 26300SA001
Ez meg a hátsó: 26700FG000Elsőből van a lyuggatot Zimmermann (40k) vagy drágábban a hornyolt verzió (50k).
Hornyolt ér ennyivel többet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Jó és alapos szerelő rakta fel, ezzel nincs gond (remélem). Viszont elbizonytalanodtam, mert a gyári kereső meg 294-es tárcsát hoz rá. Na legközelebb ha átcseréljük a kerekeket akkor lemérem az a tuti. Vakon nem rendelem meg.
-
Qru
MODERÁTOR
Az a baj, hogy telken nem tudnám tölteni jelenleg, szóval azért kéne egy bő 200 km-es hatótáv nyáron. Az se baj, ha ahhoz 90-el kell mennem végig. De az nekem nem reális, hogy egy kb 200 km-es távon megálljak útközben tölteni valahol... Ennyi erővel mehetnék lóháton is, aztán max félútnál lovat cserélnék.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, azért akartam azt. Munez-nak az van az Audi TT-n és (ő elég sportosan megy) elégedett vele. Oké akkor megpróbálok abba az irányba menni akkor.
Nem is vészes, 32k/db most a Zimmermann Sport a Fékmesternél.
-
Qru
MODERÁTOR
Jah ha már felpörögtünk:
Viszont a fékkel megint gondban vagyok. Sajnos ezt a Zimmermann-t is sikerült kinyírnom (hullámosra fékeznem) most az autópályán. Megvasaltam, most jó de itt már késélen táncol a dolog, pár combosabb fékezés és menthetetlenül hullámos lesz. A gyárival is ez volt. Beszéltem több szakival, a felszabályozás nem tartós megoldás, akkor is max ideig óráig lesz jó.
Az a baj, hogy nem a Zimmermann Sport tácsát kapta, hanem a simát. Hiába mondtam a szerelőnek, hogy az legyen...
Ezt a 3 opciót látom jelenleg:
- veszek Zimmermann Sport-ot és remélem, hogy ez nem deformálódik el 3 fékezés után
- veszek EBC-től vmi sport tárcsát és remélem, hogy ez nem deformálódik el 3 fékezés után
- vagy upgrade a dízel Impreza nagyobb fékére (277 vs 292 mm) és remélem, hogy az nem deformálódik 3 fékezés után vmi jobb tárcsával (bár ennek még utána kéne járnom, hogy 1:1-ben jó-e).Vélemények?
-
Qru
MODERÁTOR
Ha sokkal olcsóbb lenne és/vagy sokkal gazdagabb lennék akkor telekre járósnak pont jó lenne (bár mióta van út, azóta igazából Bubi hasmagasságával is megoldom a dolgot).
A 160-as Vmax az nagyon fájna de még éppen belefér a tűréshatáromba, a 140-et be sem vállalnám. Azzal örökre a külsőben rohadnék a hazai pályákon.

A hosszútávú terv, hogy Bubi lenne nálunk a kirándulós és vmi villany meg a helyben járós (hatótáv sem kell nagy, tudjon 300 km-t az bőven sok). De ahogy nézem erre még vagy kb 10 évig marad a jó öreg Jazz.
-
ez ugye egy e-chr toyota. nyilván soha a büdös életben nem lesz ennyi pénzem autóra, és ez rendben is van (egyszerűen nem fenntartható az a világ, ami arra rendezkedett be, h olyan tevékenységet végezz, h aztán egy ilyen erőforrástemetőt birtokolj), de ha ezt félreteszem, és csak úgy meg tudnám venni, mint a lidlis nagybevásárlást, akkor nekem tetszik.
21 centis hasmagasság, ezexerint kipróbált terepezés, összkerék, és egy rendes villanyautó. szerintem egész jól is néz ki.
más kérdés, hogy nálunk családi autó = benzin, városi autó = kisebb kocsi. és egy ilyen villanyizével egyelőre nem akarnék utazni, városba meg fölöslegesen nagy.
-
Qru
MODERÁTOR
Subaru Uncharted 2026 terepes menetpróba: [link]
Azért a 160-as max tempó elég langyi, nem is beszélve az alapkivitel 140 km/h-s Vmax-áról.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi! Ez az indoklás amit senki nem mondott csak a kell/nem kell választ kaptam. Meg akarnám csináltatni de most voltam 1 hónapja állításon akkor ráérek elvinni műszaki előtt majd nyáron. Mióta kicserélték a két hátsót azóta érzem, hogy az elsők sem vmi acélosak... Még a gyári van benne... Csoda, hogy ezeken a remek utakon eddig bírta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha kicseréltetem a 2 első lengéscsillapítót akkor kell futómű állítás is? Eddig akárkit kérdeztem 50-50%-ban volt az igen és nem válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 26
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Elemlámpa, zseblámpa
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- KPC Roadster 3.0 Lady női kerékpár, nem új, de soha nem használt
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Ambiano GT-EWM-03 kompresszoros, háztartási jégkockakészítő 150W 1.8L eladó 2 év garanciával
- Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest