Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz
focvis #163695 üzenetére
Én ugyan nem tervezek Jettát venni, a magyar piac meg végképp nem érint.
Még mindig a Golf GTE van tervben, csak várom az épületüzemeltetés válaszát a garázsban töltéssel kapcsolatban, mert ott bukhat a dolog...
Mondjuk az érdekelne, hogy hozzánk (Finnország) melyik gyárból jönnek a gépek.
-
Gaben92
őstag
válasz
Doki16 #163685 üzenetére
Valóban, így legalább aki érdeklődik az autó iránt tisztában lesz a körülményekkel. Sajnos nagyon sokan, főleg az idősebb korosztás nincs tisztában azzal, hogy le lehet kérdezni neten az autó múltját.
A Jóautók viszont nagyon gyorsan reagált. Írtam nekik a hirdetéssel kapcsolatban, 30 perc múlva jött a válasz, hogy felveszik a kapcsolatot az eladóval, addig a hirdetést eltávolítják. Aztán pár óra múlva visszakerült a hirdetés a módosított árral és leírással, én pedig kaptam kaptam tőlük az e-mail-t amit másoltam. Hahu-n ezzel szemben konkrétan nincs lehetőség a hirdetés jelentésére, csak "hibás hirdetés jelentésére", ami vicc kategória...
-
zalman90
őstag
sziasztok
tiptronic váltó olaj szivattyúnak hidegen mennyire lehet hangja? nekem mintha sipolna.. olyasmi mint mikor a turbó sipol hidegen de ez másabb
-
Doki16
addikt
válasz
Gaben92 #163680 üzenetére
Ez nagyon korrekt hozzáállás. Kicsit sikernek könyvelem el így a sztorit. Biztos nehezebb lesz eladnia, de legalább teljesen tiszta a dolog.
Amúgy ha VW márkaszerviz csinálta volna a javítást akkor benne lenne a rendszerben, mert minden munkát rögzítenek az alvázszámhoz. -
macilaci78
nagyúr
-
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #163669 üzenetére
Visszakerült Jóautókra a Jetta azóta a következő leírással 200k-val olcsóbban.
2017.01. Magyarországi üzembehelyezésű az autó.Műszakilag hibátlan.Hátulja sérült volt(nem nálam),de az állapotlapon is látszik szakszerűen lett javitva.Fútómű és az alváz nem sérült.Csere beszámítás érdekel
PAS-036, hogy a kereső kidobja
-
norrberth
addikt
válasz
Mágus2 #163656 üzenetére
Megjött a kedvezményes árajánlat
Conti 40.500Ft
Gyári 036198119E
87.000 pumpa nélkülA conti az pumpával ennyi.
Saját pumpája jó? Vagy inkább legyen pumpa nélkül.
És egy Heput mellé?Egyébként az utángyártott Conti is tudja a 90.000Km csereperiódust?
Idén cseréltetem szerintem. -
beno92
csendes tag
válasz
Mágus2 #163675 üzenetére
Meginfozom akkor az sw cserét, hogy lehet e egyáltalán garázdálkodni a különböző vezérlők és szoftverek között.
Sajnos nem tudom, hogy az indulási problemnek ugyan az e a forrása mint a remegésnek, mert az már nyár végi történt, akkor még pöccre indult ez is és csak a remegés volt. Most télen jött az indítási kehe, de lehet, hogy ez is összefügg a hőmérséklettel, mint a remegés.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
beno92 #163674 üzenetére
Volt itt valami ilyemi probléma és 2004 utáni szoftverrel nem csinálta. Csak a gyárival. Nem én csináltam a szoftveres dolgot, nem tudom hogy oldották meg, csak tudom, hogy nem mechanikai volt a megoldás, hanem szoftveres.
De az mindig pöccre indult, nem volt semmi dadogás, hezitálás, csak kicsit remegett, amíg el nem érte a 70 fokot a víz, utána nagyon finoman járt.
-
beno92
csendes tag
válasz
Mágus2 #163673 üzenetére
A hőgombát már próbáltam, nem indul könnyebben és a dadogás is előjön. Ugyanezt próbáltam az üzemanyaghő jeladóval is.
A levegősödés kérdéses lehet, bár egy hét állás után is pont ugyanúgy indul mint 1 éjszaka után. Gondolok itt a tandem vagy elem tömítésnél jelentkező levegősödésre. Próba cseresznye.SW frissítés alatt mit értesz? Van esetleg frissebb tartalmad adott vezérlődhöz?
Kérdés, h más bosch számos vezérlő programját megeszi e az enyém -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
beno92 #163670 üzenetére
Az izztó relét lehet még kihúzni, hogy az se terhelje a rendszert, a másik a motorhőmérséklet jeladó kikötése, ilyankor azt gondolja a motorvezérlő, hogy -40 fok van. Ez is hozhatá változást a dologban, mert lehet, hogy csak ez az érzékelő bolondozik. Az utolsó dolog a felgyujtás előtt a gázolajszűrő és a tandempumpa közötti mindkét cső átlátszóra cserélése, hogy lássuk, mennyi buborékmegy be vagy jön ki, levegősödik-e a rendszer.
Ha ezek megvannak, akkor még egy szoftver frissítés jelenthet megoldást vagy hengerfej csere, vagy fel kell gyújtani és venni egy rendes autót.
-
Gaben92
őstag
válasz
bul07 #163530 üzenetére
Ha valakit esetleg érdekel a PAS-036 Jetta helyzete:
Megkaptuk a választ a hirdetőtől. Az érdeklődőket tájékoztatni szokta a sérüléssel kapcsolatban, de a mértékéről nincsenek információi, mert abban az időben nem az ő tulajdonában állt az autó. A hivatalos Volkswagen márkaszervizben sérülésmentesnek ítélték az autót.
Új autóról lévén szó, vélhetően a javítást gyári garanciával és gyári technológiával végezték el, így a cserélt és javított elemek ugyanolyan energiaelnyelő képességgel védik utasaikat. Természetesen erről egy márka- vagy szakszerviz biztos pontosabb tájékoztatást tud adni, de a hirdető is bizonyára szívesen tájékoztatja ezzel kapcsolatban. -
Mágus2
Közösségépítő
Mit feszít és miben, mert a generátor szíjat INA görgő feszíti.
beno92 Fel kell gyújtani az egészet,
égjen le a f@szba...szeretem az ilyen hibákatHúzd le az izzítókról a kábeleket, miután eygszer már beindítottad hidegen és járattad fél percig. Utána indítsd be, lássuk, hogy fog-e táncolni.
-
beno92
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje húzódik már a problémám, minden tippet, tanácsot örömmel fogadnék.
Az alany egy ASZ motorkódos 2001-es Golf 4. A hiba röviden, hogy indítás után ahogy az utóizzítás abbamarad(kattan a relé), dadogva kezd járni alapjáraton. Ahogy melegszik, a remegés egyre jobban kezd kisimulni. Tejesen bemelegedve szinte hibátlan a járás. Diag szinten: 0-ás közeli korrekció, 20-30 körüli bip, -1 fokos szinkron, hibakód nincs. Ami cserélve lett: pd elemek(hibátlanul működő autóból) és tömítések, veztengely, csapágyak és hidrók, teljes kuplungszett dmf-el, főtengely jeladó, ü.a. szűrő, ecu + sw, izzítók + izzítóhíd. Lett mérve kompresszió, egységesen 30 bar minden hengernél. Az üzemanyagban nincs olaj és az olajban sincs gázolaj. Ami a hidegben még előjött, a nehéz indulás, 2-3 fordításra, nem egyszerre, dadogva kékes füsttel. Terhelésen nincs probléma. Minden beavatkozás nélkül egyik napról a másikra jött elő.
Akinek esetleg van ötlete, nagyon megköszönném a segítségét, én már réges rég kifogytam. -
angelside77
tag
Köszönöm mindenkinek!
Megvolt a foglalózás, hétfőn utalom a pénz többi részét, és hozom el az autót.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
angelside77 #163640 üzenetére
Szerintem nem a csrét fogják javasolni, mert még idő és km korlát alapján is maradhat a vezérlés. Nem egy kehes fajta, emiatt nem aggódnék.
-
Reggie0
félisten
Magus vagy malac: A4 B8 8K2 szedannal hogyan lehet a rendszamvilagitas foglalatat(tehat nem izzocsere) kompletten kiszerelni? Gondolom a karpitot kene kezdetnek leszedni, de nem jottem ra, hogy hogyan. Elvileg el kene csusztatni a patentot kipattintasa utan, de valamit kihagyhattam. Egy csusztatos muanyagfulet mar letortem...Na most talaltam meg, siman kipattintos a foglalat, csak nem mertem eroltetni.
-
norrberth
addikt
válasz
Doki16 #163653 üzenetére
Az sose
Lövök képeket a szíjról, olyan mint az új.
Sajna körbe forgatni nem tudom
Pumpa meg volt cserélve 4 éve, mert azt hittük onnan csepeg a hűtővíz de nem.
Ami megy a termosztátházból hosszú műanyag cső a blokkba a pumpához, na onnan csepegett a tömítésnél.
Szóval félig már 1x meg kellett bontani fölöslegesen a vezérlést, de kapott új pumpát legalább.De nincs az 11 éves, nem emlékszem pontosan
9 vagy 10
9 év tuti van. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
angelside77 #163650 üzenetére
Horror árat fognak adni, vidd a saját szerelődhöz inkább. Azért ez a motor nem egy ördöglakat, nem kell hozzá semmi spéci ismeret.
-
angelside77
tag
válasz
Doki16 #163647 üzenetére
Ok, nem sajnálom a pénzt ilyenre. Csak azt sem biztos, hogy észre venném, ha a szervíz nagyon megvezetne a csere szükségességét illetően, ezért érdeklődök itt is.
Még egy "hülye" kérdés:
Azért kérek egy árajánlatot a márkaszervíztől a "kötelező" cserékre (olaj, gyertya, szűrők, vezérlőszíj, klíma tisztítás stb), de szerintetek érdemes ezt a márkaszervízben csináltatni, vagy vigyem a megszokott szerelőmhöz és vele csináltassam meg?
-
thefreeman
aktív tag
-
Doki16
addikt
válasz
norrberth #163642 üzenetére
Hát te szeretsz veszélyesen élni
Egy autómban sem engedtem tovább 4 évnél. Egyedül a Q5-ben lett 5 éves korában cserélve mert ott annyi az előírás. Nyilván bírja tovább, a te példádból is látszik, de a fene akar kockáztatni, hogy bármi legyen.
(#163643) angelside77: Én akkor nem halogatnám. Megcsinálnám vétel után és így már tudod, hogy minden új benne.
-
Doki16
addikt
válasz
angelside77 #163640 üzenetére
Az is mérvadó, hogy mikor volt cserélve. 4-5 évnél többet nem nagyon érdemes elmenni egy szíjjal.
-
angelside77
tag
válasz
Mágus2 #163639 üzenetére
Szervízkönyv alapján ~90000 ezer km-nél volt cserélve, márkaszervízben.
Most ugye ~142000 van benne a biztonság kedvéért érdemes lenne cserélni, vagy várjak ezzel még? (Feltételezem a mai átvizsgáláskor a cserét fogaják javasolni)
Illetőleg tudom, hogy ha hibára keres az ember a neten mindig talál magának adott motortípusban (vagy mobiltelefonban, bármiben), ami elbizonytalanítja. De azért rákérdeztem, hátha ez pont "kehés" típus.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
angelside77 #163637 üzenetére
Nem rossz motor az. Kérdezz rá a vezérszìjra, volt-e cserélve.
-
grizlisandor
veterán
válasz
angelside77 #163637 üzenetére
5. 2 évente töltet csere és évente fertőtlenítés + jó minősségű pollenszűrő.
6. Szerintem ez manuális klíma, de a többiek kijavítanak. -
angelside77
tag
Sziasztok!
Lenne egy kiszemelt [Skoda Fabia]-m és ma délig döntést kéne hoznom a megvételről. Mivel elég noob vagyok autóvásárlás terén ezért lenne pár kérdésem. Remélem, tudtok majd segíteni:
1. Szerintetek az ár reális? (nem alkuképes, már rákérdeztem, ellenben a kalaptartón a kis pöckök letörtek, és nem marad helyén (javítás, vagy bontott csere kell) , a kasztnin van egy-két kisebb karc, a hátsó lökhárítón, és az utas felőli első ajtón, egy kissebb dudor kifelé)
2. BXW motorkódos, van vele valakinek tapasztalata? ("hengerlötyögést", kopást találtam hibájának.)
3. Elég ritka már ez az 1.4-es motor 2010 körüli skodákban, ez okozhat valami hátrányt? (kifutó motorok, esetleg több a meghibásudásuk stb. 1.2 turbós nem jobb?)
4. Ma 11-re viszem márkaszervízbe állapotfelmésérsre, ott mire érdemes főleg rákérdezni? (a motorra rákérdezek ott is)
5. A klímáról tudnak a márkaszervízben érdemi információt adni? (elsősorban meghibásodás esélyére lennék kíváncsi, nem lenne jó ha nyárra mondjuk bedöglene. természetesen a kötelező karbantartásokat megcsináltatnám vele kapcsolatban, onnantól fogva lutri?
6. Elsősorban klíma miatt cserélek autót, a hirdetésben automata klíma van írva, a műszarfal, meg a kezelési utasítás szerint "félautomata", ez gondolom nem jelentős hátrány.Köszi, ha valaki ránéz és segít!
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
molnarpeter #163627 üzenetére
Igen, ki is szokták venni azt a szűrőt, de ha néha cserélve van, védi a turbót a kosztól, én benne hagynám és minden 3. olajcserénél menne az új szűrő a csőbe.
6C712B csavar, abban van a szűrő.
-
-
-
-
köszönöm neketek!!
Hát ezért (is) jó, h itt vagyok.
Közben egy kicsit témához is.
Van a főnökömnek egy 5,5-ös Passat 2003-as, 1,9 ha jól tudom. Tegnap a Kapy úton lefelé jövet kigyulladt az olajnyomás alacsony-stop motor kombó lámpa egyszerre.
Kivert a víz bennünket, de abban a pillanatban ki is aludt. Majd egy perccel később ismét!
Hát akkor stop. A Budagyöngyénél lévő Shell kútnál letáboroztunk, vettünk egy liter Ferráris olajat kassza 6500HUF-ért.
Mielőtt beleöntöttük volna menéztem a szintet, hát Q...va magas volt és büdös gázolajszagú.
Hosszas tanakodás, elindulni nem mertünk vele, persze egy szerelő, de még pék sem volt elérhető. Feleségem eljött értünk, haza, fecskendő+cső készség és négy liter olaj magunkhozvétele után vissza a paripához. Az olajnívó csövén fecskendővel!, közel öt lityi gázolajos-motorolajos szmötyi leszív, felönt új olajjal, majd így gond nélkül haza. Csak a jövő héten lesz hadrafogható szerelő, addig pihenni kellene neki, de ma ismét azzal mentünk dolgozni, kicsit félve, de a főnök bátor embör.
A CC-ben is megszólalt a fűtőmotor, ciripel mint a rossebb, hol jobban, hol kevésbé. Odabaszok a kesztyűtartónak akkor elhallgat egy darabig. A nejem jár vele, szegény fél bekapcsolni a fűtést.
Azt néztem, h viszonylag egyszerűen cserélhető, leadtam a rendelést, ha megjön megpróbálom cserélni.
Szóval zajlik a Zélet. -
diablo1984
veterán
válasz
molnarpeter #163627 üzenetére
igen elvileg a 90 lovasnál alapból nincs a 110 esnél van dpf, de ha németből jött, az mindent felülírhat, mert a jobb környezetvédelmi norma és ezzel járó adókedvezmény miatt ott is mindenbe belerakatták a szűrőket.
Itthon egy időben rendelhető extra volt, utána meg kötelező, pl faterék múlt héten vett partnerében ami ugyanez az 1,6 hdi, csak gyengébb, na abban se kettőstömegű(be is rezonál egy fordulatszámnál enyhén), se dpf nincs, pedig 2008.06 havi magyarországi. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Mágus2 #163622 üzenetére
Ez az erősebbik, nekem úgy rémlik, annak kijutott minden jóból (DPF és 2tömeg is). Illetve a gyári technológia a szívókosár eltömődésére annak eltávolítása volt, csak nem tudom, melyik évjáratig volt problémás
Turbóra menő olajzó csövet cserélni vagy tisztítani szokás? Mintha hallottam volna ennél a motornál, hogy el tud tömődni. Illetve szintén valamelyik évjáratig kisebb átmérőjűek a porlasztót tartó csavarok, és ki tudnak lazul, néha gyári nyomatékkal érdemes rá kattintani egyet - csak valamelyik fórumon olvasott népi megfigyelés.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
LANcelot444 #163611 üzenetére
Módosított készletet építenek már be, legalábbis a márkaszerviz nekem ezt az infót adta. Továbbá nálam cserélték az olajpumpa meghajtását is, ami állítólagosan most emelt fordulaton megy, így még gyorsabban felépül az olajnyomás.
Laikusként úgy tudod ellenőrizni, ha van róla számla. Szerintem. Kevésbé laikusként a hangja alapján lehet következtetni, de nyilván az sem készpénz.
Aztán ott van a kokszolódás is, de igazából az érinti a legtöbb közvetlen befecskendezés motort, és nem is annyira vészes rendbe rakni.
Jó motor ez a TSI, csak keresni kell egyet, aminek gazdája is volt, nem csak tulaja.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
simonjoe #163618 üzenetére
Olajkád le, pucolás, olajcsere 10k kilométerenként. Az olajkád pucolással a turbó olajozócsövében is cseréltessék a szűrőt. Ez egy 1.6hdi, nagyon pici olajkáddal és hosszú csereperiódusokkal. Ha elhanyagolák, elkormolódik az olajkör és elkezd 1000km/ turbó üzemmódban menni. Értsd, egy új turbó ennyit megy rajta, aztán beáll.
-
kedvesek vagytok.........de tényleg!!!
Már megvették, mert a barátom zasszonya bele volt habarodva egy Ford 2008-as C-max. DM2, 1,6-os dízel. 80KW. G8DB motorkód.
Keveset futott 140K (???) Manuál váltó Gia felszereltség.
Szerintem nem rossz vétel, bár kicsit sokallottam az 1,7 millát, de nem az én pénzem bánta.
Engem kértek a megszakértésére, persze fingom sem volt róla, ezért kértem a segítséget a szomszédból.
Igazából így már tényleg tök mindegy, mert hajtják nagy boldogan. Az azért még nekem is kérdéses, h eben van-é DPF? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Tomi0703 #163615 üzenetére
Kérdezz rá a lámpára itt, ő az Octavia Klub kedvenc bontósa gyakorlatilag
-
-
Ez itt kérem egy korrekt rendes csapat!!!
Nem kicsit vagyok pipa, egy másik típus fórumán kértem segítséget, kedves barátom konézett magánalk egy talicskát. Véleményt kértem róla a fórumozók közösségétől, de xartak a fejemre!
Szóval ez itt NEM jellemző! -
LANcelot444
csendes tag
válasz
MoP_FX 57 #163603 üzenetére
(#163580) Saint_ és (#163584) Motion_Blur
És a cserés láncok már jobbak? Laikusként meg tudom állapítani, hogy cserélték-e már a vezérlést? Némelyik hirdetésben ott van, hogy X km-nél cserélve.
Ez a 300k ár kicsit lesokkolt. olyan 100-150k számítottam.Lehet, hogy elengedem ezt a TSI motort, csak a tesztek alapján jó kompromisszumnak tűnt a fogyasztás-menetdinamika között.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
diablo1984 #163608 üzenetére
Biztos nem, nekem megy a 2.0cr motorral. Carista? Nem próbáltam, de szerintem azzal olvasni fogja.
-
Reggie0
félisten
válasz
diablo1984 #163604 üzenetére
Szerintem a skoda can buszos, az opel meg nem. Lehet az elm327-esed nem jo minosegu masolat es problemaja van a CAN-el.
-
diablo1984
veterán
Létezik, hogy az elm 327-es(v1,5/torque lite) nem kommunikál a skoda octavia 2 facelift-el (2011.12havi)? Végigpörgeti a protokolokat, de nem tud az autóhoz csatlakozni.
2004es astra h-val pikk-pakk volt a csatlakozás..... -
MoP_FX 57
őstag
válasz
LANcelot444 #163578 üzenetére
Én például 150 ezernél cseréltettem a teljes vezérlést (gyáriról - CAXC motorkód) preventív jelleggel. Tekintve, hogy 287-et számláztak ki, és ebben még nem volt benne az olajcsere, szinte biztosra venném, hogy az még a gyári lesz.
Az avatott fül egyből kihallja a csereérett TSI/TFSI vezérlés jellegzetes hidegindulását, érdemes a youtube-on informálódni.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest