- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rob210
nagyúr
válasz
ahenobarbus #165292 üzenetére
A forgás irány valóban változik, de ott a két csonk között van egy membrán az szabályozza, hogy melyik irányba megy az ablakmosó, ha az bedagad akkor nem megy egyik irányba sem.
Szokták azt, hogy kiszedik és szikével lehámoznak belőle kicsit, akkor egy ideig megint jó.
Egyébként az olcsó téli ablakmosó teszi tönkre, az alkhol miatt. -
ahenobarbus
tag
üdv,
Van a barátomnak egy 1996-os Volkswagen Polo-ja, és benne az ablakmosó szivattyúja berohadt, kicseréltem.
Ami a kérdésem lenne, szedett mar szét valaki ilyet, hogy működik? Sajnos a rosszat már eldobtam, nem tudom én szétkapni.
Interneten kerestem leírást, robbantott rajzot, de nem került érdemi találat, pedig több modellbe szerelték a csoporton belül...
Úgy sejtem a szivattyú forgásiránya változik és van egy egyirányú szelep benne hogy hol előre, hol hátra nyomjon, igaz?uff, ocs.
-
rob210
nagyúr
válasz
Mágus2 #165287 üzenetére
Én ezért írtam, hogy egy videó alapján nem szedünk szét semmit, de nem vezérlés felöl jön a hang, nem úgy tűnt.
, de ugye a VAG-hoz nem is értek annyira nagyon kevés járt a kezeim közt. Van olyan autó ahol ez a hang garantáltan önindító hiba olyan is ahol generátor szabadonfutót mondanék és olyan is ahol elkezdeném felflexelni a kocsit.
Ilyeneknél mindig letetetem a kocsit, előveszem a sztetoszkópot és szépen hidegen meghallgatom, az nem hazudik és kiderül mit kell bontani.
-
beers
addikt
Sziasztok!
Valaki esetleg tud online cikkszám keresőt?
A régi nekem nem működik! -
válasz
focvis #165113 üzenetére
Telefonról a vaspinákbubusa is meghallgatta a szombati vonyító felvételemet, remélem előbb-utóbb kiképzi magát TSI-ből is, jó lenne egy helyi szakember. Köszönöm ezúton is!
A telefonon visszahallgatott zajok alapján, az a diagnózisa, hogy kívánja az önindító a zsírzást (melegen jobban ken a zsír, azért nem vonyít), lassan 5 éves a gép, 90 k km.Kérdésem, mekkora cumi / meló ez egy Golfon?
Netán egyszerűbb akkor már felújíttatni az önindítót? (G7; start-stopos, tehát drágább, de nem használom a start-stopot.) -
Gyula84
veterán
üdv
A turbó alá nem is kell alátét? [link]mert a készletekben meg van alátét
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok. Pár napja írtam ide, hogy vásároltam egy VAG-COM kábelt és nem működött. Jelenleg megoldódott a probléma a kábel működése tökéletes a hozzá kapott szoftverrel. Azonban ez felvetette a másik problémát, hogy az autómban ( MKIV 2002 AXR motorkód) nem jó a OBDII-es csatlakozó. Valószínűnek tartom a hibát a hozzá tartozó biztosíték okozza. Következő lenne a kérdésem ezt hol találhatnám meg az autóban? Vagy valakinek felmerült már a probléma ?
-
rob210
nagyúr
válasz
angelside77 #165264 üzenetére
Ott a sűrűbb olajcsere az optimális.
1.4 benzinnél nincsenek 1000Nmes nyomatékok.
Az a káros, ha hidegen elpadlózgatja az ember.
Egy szívó benzin kis odafigyeléssel elpusztíthatatlan. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
angelside77 #165261 üzenetére
1.4 benzinnek mind1. 4. 1600 jó neki, de ha valamit akarsz tőle, vissza kell váltani és megforgatni.
-
angelside77
tag
Hali!
Korábban szóba került itt a fordulatszám téma, ezzel kapcsolatban kérdezném, melyik az optimálisabb akkor:
1. 50 km/h, 4. fokozat, ~1600 fordulat
2. 50 km/h, 3. fokozat, ~2300 fordulat(Skoda fabia 5j, 1.4 16v)
Köszi!
-
sziku69
őstag
Sziasztok! 2004-es Skoda Fabia 1.2, HTP kocsihoz melyik gyártó vezérműlánca a legjobb? Hallottam, hogy eléggé hajlamos a megnyúlásra.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
rostiron #165257 üzenetére
A képen írja. Olajszivattyú túlnyomásszeleppel.
A pumpa része, nem cserélhető külön.Ha ki akarod cserélni a szelepet, az egész pumpát kell...és nem biztos, hogy megoldja a gondod. Szerintem le van koszolva valamelyik olajjárat a fejben, azért csattog néha. Meg kellene mérni az olajnyomást, amikor csattog, ha a nyomás rendben lesz, kozos a fej, ha a nyomás alacsony, akkor pumpa vagy valami más.
-
rostiron
őstag
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
tibi.234 #165249 üzenetére
Nem teljes a számsor.
Csaby25 Nem értem mi a kérdés. Írja, hogy mennyi kell bele. Multitronic-ba 5 liter, Tiptronicba 8 ha lent volt a kád. és a szűrő.
Száraz feltöltési mennyiség 7,5 liter a multitronic-ba, 9,8 liter a tiptronic-ba. Ez akkor releváns, ha szét volt szedve a váltó felújításra, egyébként nem tudod az összes olajat kiengedni, csak ha van átmosó gép arra rákötik, és 20 liter olajjal átmossák, közben megy alapjáraton a motor és keringeti az olajat a gép és a váltó olajpumpája is.
-
ßrainiac
addikt
Mági, az para ha most lehúzott hőgombával járok?
Nem muszáj amúgy használnom a verdát, szal akár kényszerpihenőre is ítélhetem amíg ez megoldódik.
Köszi!
-
zalman90
őstag
válasz
Mágus2 #165211 üzenetére
gázolaj sajnos nyilt lángra nem gyullad be
igen ezt én is tudom, sajnos le irni is nehéz mert menni kellene vele és érezni..
a váltást hugy érzem hogy, nem űt meg semmi.. csak olyan van 1 kis szünet.. de soha nem volt automata váltós autom, nemtudom ilyennek kell e lennie
(#165212) Reggie0: nincs benne? ez biztos?
-
-
Gergő170
aktív tag
válasz
Mágus2 #165226 üzenetére
Sajnos most nem tudok küldeni jelenleg munkában vagyok. Azonban mikor első próbálkozásképpen bedugtam az egyik USB portba akkor feltelepítettem az illesztő programot és a szoftvert is akkor eszközkezelőben nem az USB portokhoz dobja hanem külön létrehoz egy soros portot ábrázoló ikonnal és oda dobja ez normális ?
Szerk.: Esetleg xp módban futtatva vagy win7 ?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Gergő170 #165225 üzenetére
Ez a gond, ahová egyszer feldobod a drivert, mindig abba az USB-be kell dobni, máskülönben válzotik a port.
Mutass egy képet az eszk9zkezelőből, amikor rá van dugva a kébel.WIN 10 szerintem nem fogja tudni kezelni a dolgot. Win7-ig működött rendesen, abból is csak 32bit.
Ez egy régi kábel még régebbi szoftverrel. Vagy teszel virtuális hetest, esetleg szerzel öregebb gépet, vagy nem lesz diag.
-
Gergő170
aktív tag
válasz
Mágus2 #165218 üzenetére
Próbáltuk az autóra dugva is persze gyújtással. Azonban minden USB port alatt ami a laposon van ugyan az a hiba lehetséges, hogy illesztőprogram galiba lenne ? Egyébként Windows 10 az operációs rendszer. Holnapi nap folyamán megpróbálom. Remélem jó a kábel, már nagyon szeretném a "RANGE" opciót... És nem kell várnom egy új kábelra heteket.
-
válasz
Reggie0 #165212 üzenetére
A vízpumpát nyáron cserélték az aranyárban mért termosztáttal együtt, fogazott szíj hajtja. De nem tudom, hogy mi a van a fogazott szíj másik végében; esetleg villanymotor? (villanymotorénál meg nyekergősebb a hangja mikor vonyít)
Tegnap erősen gondolkodtam a hahun; lehet, hogy megijedt a kis #eci?
-
Gergő170
aktív tag
válasz
Mágus2 #165205 üzenetére
Portonként változó. Egyébként COM3-mon volt legutóbb amikor próbáltam és a szoftverben is COM3-mat tesztelve a program tölt nagyjából 10 másodpercet és utána írja(Port: OK , Interface not found). A Com1,2,4 esetében a program nem is tölt rögtön dobja a hibaüzenetet de gondolom ez így van rendben.
-
Reggie0
félisten
válasz
molnarpeter #165213 üzenetére
Ami nincs azt ki lehet huzni a listarol
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zalman90 #165209 üzenetére
Ilyenkor mennyi gázolaj van benne? Leszívod, ráöntöd, meggyújtod.
Fel kell gyújtani.
Viccet félre téve, ezeket a hibákat a gép mögül nem fogja megoldani senki, annyira sok a hiba lehetőség. Lehet váltó, lehet a motor, lehetnek a motor és váltó tartó bakok, vagy a belső féltengely csuklók. Kezdésnek a váltót át kell mosni fross olajjal. Ha már érzed hogy vált, régen rossz. Nagyon finoman kellene dolgoznia. A többit meg ellenőriztetni kell. Mese nincs, nem fogod megúszni a hibakeresést.
-
Vonyítós hidegindítás update.
Tegnap kb. 24 óra állás után, a várakozásoknak megfelelően vonyított. Az életben kevésbé van beragadt önindító hangja, annál nekem magasabb hangnak tűnik (de botfülem van).
Tegnap délután feltettem preventíve az akkutöltőt, megfeledkeztem róla, így csak reggel vettem le a töltőről. Nem tudom, hogy mennyi köze van a vonyításnak az akku töltöttségéhez, mindenesetre ma reggel csendesen indult.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
ßrainiac #165206 üzenetére
TDI-nél kritikus az 0-5 fok közötti indítás, ilyenkér még nem izzít de már hideg a hengerfej annyira, hogy gyenge kompresszió esetén szarul induljon. Itt jön a képbe az adagoló pontos hangolása. Ezért fontos a megfeleő előtöltés.
Ilyen 70-80 fokos motor nem fog izzítani soha, ez nem előkamrés dízel. Ha jó az adagoló, -10 fokig szinte észre sem veszed, hogy működnek-e az izzitógyertyák, vagy sem. 0 fok fölött csak villan az izzítás jelző és nem is izzít. Ez a normális működése. Más kérdés, hogy amikor világít az izzitó, akkor fizikailag ad-e áramot az izzítókra. Mert az nem ellenőrző lámpa, csak tájékoztató, hogy elvileg izzítania kellene, gyakorlatilag meg ki kell mérni egy gyertyán, meddig kapott áramot. Ha lehúzom az összes gyertyáról a kábelt, akkor is világít az izzítás jelző, amikor szerinte izzítani kell.
focvis Mintha lecsöpögne az olaj, 12 óra állás után még nem vonyít, 24 óra után meg sír. Nekem csapágyhangnak tűnik továbbra is.
-
ßrainiac
addikt
válasz
Mágus2 #165203 üzenetére
"Nekem olyan érzésem van, ezzel már küzdött az előző tulaj is, csak elfelejtette említeni."
Igen, nekem is pont ez jutott eszembe...
Reggie0: Nem mértünk még. Rossz kompresszió okozhat nem megfelelő mennyiségű izzítást félmelegen? Nekem az rémlik, hogy a hidegindítás problémás olyankor.
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni a következő probléma megoldásában. Rendeltem az MKIV-es Golfomhoz egy VAG-COM kábelt Franciaországból ami a mai napon megérkezett a hozzá mellékelt cd-t telepítve illetve illesztőprogramok telepítése és eszközkezelőben a kábel portját COM3-ra állítva a mellékelt szoftverben a következő hibát kapom: INTERFACE NOT FOUND.
Mi lehet ebben az esetben a megoldás? Előre is köszi a segítségeteket, amennyiben nem jó csoportban érdeklődök akkor bocsánatot kérek.
Köszi mindent Gergő.
-
ßrainiac
addikt
Újabb update az indítózás problémával kapcsolatban (2.5 V6 TDI BDG).
Kitapasztaltam hogy igazából a reggeli hidegben, ~12 órás állások után tökéletesen indul pöccre, megfelelően hosszan izzít, stb.
A probléma olyankor van amikor meleg motorral lerakom, majd áll mondjuk 8 órát egy ~16°C-os mélygarázsban (meló utáni indításoknál mindig tudom reprodukálni a hibát).
Lehúztuk a hűtővíz hőfok jeladóját, ilyenkor marha sokáig izzít alapból, de egy 3-4 sec után ahogy elfordítom a kulcsot, tökéletesen indul. Ez pl. kinti 3°C-nál volt, autó nem volt üzemmeleg, kb. 70-75°C-os vízzel.
Hőgomba ha ilyenkor (nem teljesen kihűlt állapotban) rá van dugva, az izzítás piktogram kb. fél sec után eltűnik, ilyenkor jön a hosszan indítózás, nehezen indulás, fehér füstölés.
Érdekes egyébként, hogy a hőgomba kb. újnak tűnik.
Milyen hiba lehet ez, izzítás vezérlő esetleg? Ezt ha jól értettem, minden 60e km-nél cserélni kellene. Ki tudja, volt-e..
Reggie0: Céges Ford is ha épp nem gyorsítok, már egész elmebetegen alacsony fordulatoknál jelzi hogy váltsak fel. Kb. 1100-as fordulatra esik vissza ilyenkor. Ki kéne kapcsolni ezeket a javaslatokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Politika
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest