Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
lenko
aktív tag
válasz
molnarpeter #121480 üzenetére
Az enyémbe 8 lufi van.
-
freaghill
őstag
válasz
molnarpeter #121480 üzenetére
Észérvekkel meggyőzhető vagyok
(#121483) MunezXBK: Ahogy mondtam, nincs még lóvé
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
freaghill #121479 üzenetére
Nekem 2 dolog miatt kéne ugyanannyiért inkább egy pl. kicsit lelakottabb belterű G4: biztonság és rozsda. 6 légzsák, ESP rendelhető volt már hozzá; illetve a galvanizált karosszéria előnye (ha nem volt törve, és a szokásos helyeken nem burjánzott még el a korrózió). Motorok is vannak még egyszerűbbek, ahogy az angol mondja best of both worlds. Ha a mostani vas húzná még egy darabig, akkor szvsz érdemes lenne gyűjteni még, de nem akarok hittérítő lenni, befejezem
-
i-sti
senior tag
Hamár a tankolás a témat itt az én kis 1.4 MPi-m is.
[spritmonitor] -
válasz
lenko #121462 üzenetére
Ma vagy holnap fogok tankolni, a 95-ös 330-335 Ft. Elég száraz a tank, 45 liter * 40 Ft = 1800. Évi 50 tankolásnál 90 000 Ft = 6 teli tank. Ha biztosan tudnám, hogy 10%-kal kevesebbet fogyasz, akkor nekem is OK.
Amúgy 100% elismerem, hogy jobban menne a 100-assal.De így is egész jól megy; mondjuk Luigi lenyomta... 🤔
Az amerikai oktánszám körül közkeletű tévedés alakult ki, USA 91 kb. = EU 95. [link]
-
lenko
aktív tag
válasz
bitpork #121463 üzenetére
A lényeg az lett volna, hogy úgy kell belőni a meló lakhely távolságot, hogy ne legyen távol, se túl közel(motor korrekt bemelegedése miatt).
Mivel ez teszi ki a km-ek nagy részét. Ezen felül ide-oda, én kb. havi 500-600km-t teszek bele.
Nagyjából most 12-14e km-t megyek évente. -
-
lenko
aktív tag
válasz
focvis #121459 üzenetére
Még 1.6 szívó-ba is toltam ritkán(akkor is mikor majd 500ft votl abból egy lityó
), de alapbenzint abba sem tettem soha.
Most egyébként sem olyan drága a benya, tegnap 375/l volt az OMV 100.(#121460) brumi1024
Ott ha jól tudom 91es a legjobb benzin, nem hinném, hogy le is adja azt a teljesítményt...
Szerintem, ennél a gti-nél is érezni lehetne a 100astól, hogy jobban megy picit.
Nekem pl. simán érezni sima 95 és 100közötti különbséget.(#121463) bitpork
Az is, de én sosem megyek munkába 10km-nél többet egy nap.(Kevesebbet sem, mert akkor hamar odaérek, így is 15perc) Fél óránál többet meg nem vagyok hajlnadó utazni munkába bármi van.
-
mmdms
addikt
Ha a kézifék visszajelzője nagy gázadásra, vagy nagy fékezésre kezd el villogni és pittyegni, valamint ha meredek szögbe áll a kocsi, akkor jól gondolom hogy a fékfolyadékot is ez a lámpa jelzi? Elég kevés van benne, de a minimum szintet még nem érte el. B5
-
válasz
lenko #121453 üzenetére
Auchan 98-as volt 2x - azzal mondjuk sokat evett, de ennek okát abban látom, hogy mindkét tankolás csak téli és egyben városi (Bp. rövid táv) forgalom volt.
Tomcsinak mondd: "Egyébként sokat kajál szerintem, vagy sokat nyomod." Mert szerinte nem nyomom eléggé!
Továbbra is úgy saccolom, hogy az 1.4 TSI-hez képest max. +1 liter lenne a fogyasztás, csak ez jobban kívánja a taposást.
Városban több a különbség. Autópályán ~140-160 azonos; alatta az 1.4; 160 felett a 2.0 eszik jobban. Országúton - ha odafigyelek - 6-6,5 környéke, de "olcsó" a benzin, így 7-7,5 az országút, 8-9 az autópálya. 9-es pályás átlaghoz - ha a forgalom engedi - 160+ tempó tartozik, minden prémium SUV-ost letakarítok/beégetek.
Lehet, hogy nyaraláshoz megnyomom 1x a 100-assal, de nehezen tudom a felárát összeegyeztetni a világnézetemmel.
-
Kiskokó
veterán
válasz
bitpork #121456 üzenetére
Jólvan jólvan
Engem se nagyon izgat fel a téma csak leírtam a saját tapasztalatom
Mivel áldom hogy van egy saját szerelőm aki sztem ugyan úgy ha nem jobban ért hozzá mint a Doni. Igaz stílusba is van neki is baj egy kicsit de nála inkább azzal van baj hogy ő kő keményen megmondom mindent őszintén... és nem szereti a kókányolást meg csak gyári cuccra esküdik. Mármint az én szerelőm...Múltkor is kérdeztem tőle valamit azt mondja : " miii a faszomért akarsz szétbaszni egy teljesen jó autót?"
Metabondos téma : SAJÁT tapasztalat 2 autóval is hogy talán az egyetlen motoradalék a világon ami ér is valamit... nem sokat de valamit. (szerelőmnek alig mertem elmondani hogy a friss olaj kapni fog metabondot
) (Első töltés van az olajba metabondból de már most kevesebb a lánccsörgésem)
Egyéb adalékról vagy a meta üzemanyag adalékról nincs tapasztalatom.
illetve OFF Mágusnak!
Látom megint gondolkozol a fórum elhagyáson. Figyi már miért nem maradsz itt mint egyszerű felhasználó mint én vagy mások. Ki kell írni aláírásba azt csá... itt is ha válaszolsz akkor max elmondod a saját tapasztalatod másnak és kész, nem úgy mint egy szerelő.(az más tészta hogy szerelő mivoltod miatt jóval több tapasztalattal rendelkezel) Akinek meg nem tetszik az pusztuljon el! De rád bízom de ha már személyesen is megismertelek ne most lépj már le.
szóval Miattam maradj -
válasz
Kiskokó #121455 üzenetére
Nem kell kétszer leírni értem én elsőre is
Doni már lassan 10 éve ott van az Index fórumon és zavaros emlékeim szerint az első volt aki komolyan foglalkozott az elektronikai problémákkal. Nem védem , mert csak egyszer voltam nála, és akkor is csak 6k-ban volt, de akár Novothot is írhatnám - aki tud annak van alapja a surmóságra. Nem szép dolog, de megteheti. Szerintem.
-
Kiskokó
veterán
válasz
bitpork #121335 üzenetére
Csinálja azt más is és tökéletesen. Ha az elromló kormányzár problémára gondolsz... van egy ismerős aki ezekre specializálódott.
Facen az A6 Avant/Limo csoportba megtalálható, sok mindenbe segiteni tudnak.
Légrugót is programoznak "gyári" ültetésre... de nem vállalom be pedig a 19"-nek jól állna
Szal a Doni is ért hozzá csak kicsit drága meg mint írja focvis elég beképzelt surmó (és én ezt 5-6 évvel ezelőttről mondom azóta sztem csak rosszabodott hogy híre is lett) De nem tudom csak "találgatok"
-
lenko
aktív tag
válasz
focvis #121451 üzenetére
Azért nem árt megpróbálni egy teli tank 100ast bele.
98-at nemtudom hol tankoltál, de az agip 98 egy kalap kaka.
Madaras tescoét nemtudom. Máshol meg nincs tudtommal.
Egyébként sokat kajál szerintem, vagy sokat nyomod.
Tégy mondjuk az új OMV 100-assal próbát, szerintem meg fogsz lepődni... -
válasz
lenko #121449 üzenetére
Sima 95-öst, normális helyen.
Gyorsan visszanéztem: eddig 35x tankoltam, 3x 95 táltost, 2x 98-ast, többi 30 alkalommal hagyományos 95-öst. Spritmonitor
Jó bele a 95 ólommentes. [kép] Nem csörög be, nem panaszkodik a motor. Valójában ez a legalapabb 3. generációs 2.0 TSI, nem versenymotor, nincs túlhúzva; lehet hogy a 300 lovas Golf R-be már 98-as kell.
Az előző Golf 1.4 TSI-be 1x tankoltam fosch benzint a fehérvári Agipon, vészüzemmódra állt; azóta kerülöm azt a kutat és Agipon is ritkán tankolok.
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Kalandor #121322 üzenetére
Hát igen ez egy olyan autón elég húzós. Az én Audis szerelőm is "pesti" és egy sima szerviz 40ezer Ft körül van.
Ebbe Gyári olaj (8liter) olajszűrő, légszűrő, 2 pollenszűrő. Gázolajszűrő még 16ezer ft.Nem rosszak a Doni-ék tényleg de nekem nem jött át a faszi stílusa, és hála istennek az én szerelőm még náluk is többet tud! Ezek szerint jobb áron is!
Az A4-nek volt egyszer egy komolyabb baja amit senki nem tudott... Donival beszéltem neten keresztül... már első körben elkezdett találgatni meg leghülyézni mikor egyértelműen leírtam neki hogy nem vagyok madár és minden olyanon túl vagyunk amit ő magyaráz.... és nem az a hiba!
Erre csak csattogtatta tovább a faszát hogy ő pedig esküszik stb... hát én ezután el se vittem hozzá a kocsit.. ekkor ismertem meg a jelenlegi szerelőmet aki elsőre telefonba FÉL mondatból megmondta mi a baja a kocsinak. -
Morris
veterán
válasz
atos19881101 #121441 üzenetére
VIF
-
-
i-sti
senior tag
Hova tűnt a #csakakasztrol a #szarfosdizel-ből?
https://1drv.ms/i/s!Ak2GX_6j5WDNoETd-AB3lYqEn0hv
-
Vki ismeretségi körében nem van 7L touareg RNS2CD vel?
-
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #121438 üzenetére
50 literhez 50 ml kell.
-
válasz
zsolt19900 #121438 üzenetére
Adott, a dobozra írt mennyiség kell béle.100 literhez 10 ml asszem
-
-
Morris
veterán
válasz
zsolt19900 #121434 üzenetére
A mági féle cucc nagyon jó. Az autóm nem füstöl, ellenben húz mint a barom
-
zsolt19900
őstag
nos én az üzemanyagadalékkal annyit mondanék, hogy: vettem egy olyan szupertitkosat most mint amit Mági emleget mindig, de előtte sikerült egy ismerősöm által vennem sárga dobozos protec adalékot. Nos az autó füstölgetett ect ect szóval valami történt ahogy nyomogattam neki (jó amúgy is füstöl mert meg van rajzolva, de mindegy) szóval annyit éreztem a lényegi részét, hogy jobban veszi a lapot a gép az adalékolt gázolajjal, ami jó
plusz a fedélzetim is elkezdett kevesebb értékeket mutatni, ugyan olyan használat mellett mint az adalékolás előtt volt ami megint csak jó
szóval a protec erre volt képes, akkor a Mági féle még jobb
nem lesz több kérdésem
még egy másik ismerős ajánlott LM dizel supert vagy valami ilyesmi nevezetű dolgot, az is ki lesz tesztelve
ne ijedjetek meg, nem össze-vissza szépen elhasználok egyet, várok egy picit aztán utána a következőt
kíváncsi leszek, hogy veszek-e észre valamit
-
do3om
addikt
válasz
molnarpeter #121409 üzenetére
Még nem jött elő, de majd ráveszem Mágust egy ránézésre. Biztos nem véletlenül jött elő.
-
Gyula84
veterán
üdv
audiknál a 2.5ös tdik (150lo) változó geosak?
-
válasz
Mágus2 #121422 üzenetére
Mági!
4-es ponthoz kapcs. kérdezlek. Én egy felvállaltan smucig* alak vagyok
, Tomcsival ellentétben szinte mindig a puruttya 95-öst tankolom főleg Shellen, esetleg OMV, MOL (viszont átlagosan hetente elmegy egy teli tank.) Ugyan duplabefecsis az autóm, de véletlenül se szeretnék koxosodással találkozni.
Melyik a tuti benzin vagy injektortisztító adalék? Nem a NASA technológiát keresem, STP szintű dologra gondolok. Köszi szépen!
Szerk.
40 liter benya*20 Ft = 800 Ft hetente, az 40 000 évente (125€). Végülis a NASA cucc is belefér. A 20 Ft a 95-ös táltosbenzin felára.*smucig = ésszerűen költekező
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
7600 GS #121421 üzenetére
Nem, és nem is fogok.
1. A rendes olaj tartalmaz adalékokat, amin csak rontani tudsz, főleg ha teljesen szintetikus olajat ásványi adalékkal próbálsz javítani
2. Ha rendszeresen van cserélve a fent említett rendes olaj, akkor nincs mit kimosni, mert nincs lerakódás. Ha tényleg tenni akarsz valamit a lerakódások ellen, akkor cseréld sűrűbben az olajat.
3. Ha már van lerakódás, azon a csoda sem segít, mechanikai takarításról gondolom hallani sem akar senki. Amit kimoshatsz belőle, azt bele is moshatod a kenő furatokba, amit nem kellene semmivel eltömni.
4. Egyedüli értelmét az üzemanyag adaléknak látom, azt is csak a híresen szar üzemanyag miatt, de mielőtt agyon dicsérnéd, nézz meg egy labor tesztet, hogy mit is javít az adalék...
5. Ez az akkumlátoros izé nem tudom mi, de aki azt hiszi, hogy 20mah-az akkumlátor vesztesége nyugalmi állapotban, az üljön vissza gyorsan az iskola padba.
Az olaj adalékokkal a modern motorokban a legjobb esetben nem ártasz semminek, de használni biztos nem fog. Jöhet a kőzápor, de ezt a véleményem tartom.
-
latyak17
tag
válasz
Saccco #121417 üzenetére
Sajnos sok az olyan ember aki ezzel "spórol" tesi végleg tönkre a kocsiját és elhiszik azt is sajnos sokan, hogy 30.000-40.000 km-ként jó az olajcsere, pedig szerintem baromira nem jó....
A METABONDról pár gondolat, ami jó ha elöljáróba leszögezünk. Csak és kizárólag friss olajba ajánlom a használatát, hiszen így van maximális idő és kilométer intervallumod, hogy kifejtse a hatását. Ehhez példának okáért egybekötve egy olajcserével szerintem sokkal egyszerűbb. Ha már olaj, eztnézd -> klikk ez kifejezetten tdi/ pdtdi autókhoz való olaj, minden sőt még a mindennél is több engedélyszámmal, ez lenne az alap amit beletennék, mint olaj, hisz ár érték arányban jó, sőt autóspecifikus.
De mielőtt olajcsere, egy gyors tipp klikk motormosó folyadék, van aki isteníti van aki szerint ez is felesleges... hát szerintem ennyit megér, hogy 1-2-5-10 éves kosz mennyiséget leszedjen a motorból talán.
Az adalék én ha beletenném a METABOND ECO-t javasolnám klikk ez szerintem sokak számára ismerős lehet, a legjobb a hétköznapi és akár az extrém körülmények között. Ilyen és nem hazudok ilyen adalékanyagokat használnak a rallyban a versenyzők, akiket a METABOND támogat és ott nem váltogatnak el 2000-es fordulaton
Összegezve:
1: Motormosó CL
2. Friss olaj akár más márkából is
3. METABOND ECOa hatás, fixen biztosan : Csendesebb motor, hidegindításnál a kellemetlen dízelhang csillapodik, hiszem míg az olajnyomás hiánya miatt az olaj eljut a karterből addig eltelik 20 másodper, na a METABOND akkor is keni a felületeket. A surlódás csökkenése miatt üzemanyag megtakarítás!
PLUSSZ
Ha tuti biztosra akarsz menni a nyaralás alatt, is hogy bármilyen No Name kúton is meg tudd venni az üzemanyagot: üzemanyag adalék, ami a most törvényben lévő 10%-os biotartalmát rendeltetett helyreállítani az üzemanyagban, így jobb lesz az oktán/cetánszám, tehát kevesebbet fogyaszt és természetesen dinamikusabb lesz
Árak és egyéb üzenet miatt keress nyugodtan privátban
De várjálvárjál nincsvége nincsvége
Akku ? miért van az, hogy szinte folyamatosan azt hallod az ismerősöktől, hogy meghalt az akkum meghalt az akkum, te képzeld most vettem új akku.. na vajon miért ? Hát a fogyasztói társadalom... 3 évente veszel 25ért egy akkut, akkor miért gyártsanak 22-ért olyat ami kibírja 10 évig nemde ? Erre is van egy tippem : KATT ez a kis C4 koppintás egy csoda.Ez a kis kütyü a maga egyszerűségével nem hagyja az akkumulátorodat meghalni olyan gyorsan, mivel az általa küldött impulzusok miatt a szulfátréteg nem rakódik le a kis lemezeket, és az a jó, hogy az általa felvett energiát ugyanúgy elveszítené az akku, tehát legalább nem kárba veszik.
Itt jegyzem meg, hogy amiket felsoroltam én, édesapám és a környezetemben élők mind használják, sőt most már nem is tudnék meglenni szinte ezek nélkül annyira hozzászoktam a jótékony hatásukhoz. -
Saccco
nagyúr
válasz
latyak17 #121413 üzenetére
Van egy autószerelő ismerősöm, ő mesélte, hogy egyszer vittek hozzá egy autót, aminek menet közben megállt a motorja, pedig, csak 90-110e km volt benne (nem emlékszem pontosan). Hát kiderült, hogy a tulaj, aki egyébként buszsofőr volt, sohasem (!) cserélt benne olajat, mivel szerinte azt a dízel autókban nem kell.
Milyen fajta metabondot érdemes az 1.9PD TDi-be tenni?
-
latyak17
tag
válasz
i-sti #121400 üzenetére
Így van!
Egyben hiszek, mindegy milyen olaj, a lényeg, hogy Metabond legyen benne, és akkor aztán semmi sem fog ki rajta!
Persze, azért nem árt 10-15 ezer kilométerenként szűrővel együtt ledobni, bár hallottam olyan spórólós pasast aki csak minden 2.ra cserélt szűrőt, mert úgy tartotta, hogy azt elég csak átöblíteni friss olajjal.. hát hogyne...
-
molnarpeter
nagyúr
-
-
-
tresh
veterán
válasz
zsolt19900 #121406 üzenetére
1.9 be még jó is lenne
-
zsolt19900
őstag
erről az autókáról esetleges vélemény?
barát barinőjének lenne, első autó, fiatal autó a fontos ill. az hogy megnevelem arra hogyan használja a dizeelt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest