Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsusBoy
senior tag
válasz
Magnum_ #123382 üzenetére
Szia!
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Szerintem nyomósérveket hallottam ,hogy miért ne vegyek multitronic váltós autót. Főleg 200k km futásteljesítménnyel a háta mögött..
Marad a manuális váltó. Azonban a magyar piacon annyira gyér a kínálat ( Audi A4 2.0 Tdi Sedan 2010-2012).
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #123391 üzenetére
Sikerült már alkatrészeket találni?
-
VR6-Fan
veterán
válasz
FoBCRaistlin #123391 üzenetére
coolerbe bele fészkeltek már a fecskék
?
u.i.:ez benzines nem kell anyjáig tölteni hogy menjen :-)
-
Kiskokó
veterán
válasz
i-sti #123383 üzenetére
Nem olyan sok az, attól függ ki használta... és még csak üzletkötőnek se kell lennie az embernek.
Ismerős új X6 3 hónapos és 19ezer KM van benne.Nem rossz a multitronic váltó amúgy nekem is volt 3 évig.. nem volt baja...
Jó váltó jól fogyaszt vele az autó, fokozatmentes... csak az összes közül ezt a legdrágább javíttatni... állítólag 700ezer ft alatt nem állnak hozzá..
Meg hát nem árt az olajcsere... szerintem a rendes karbantartott multitronic is elmegy 300ezret...Inkább a sok DSG- váltón bedöglő vezérlő gáz a VW konszernnek...
néztünk egy Q5-öst 114ezer vezetett szervizkönyves és 100ezernél DSG vezérlőelektronika csere. 180 nettó. -
Thunderbolt
tag
Sziasztok!
Seat Cordoba 2009-es 1.4 benzines autómnál utóbbi időben furcsán működik a szellőző ventillátor. Hiába állítom be, hogy 3-as erősséggel fújja a levegőt, hol fúj rendesen, hol meg éppen csak. A kijelzőn persze ilyenkor úgy mutatja, hogy 3-assal fúj. Egyébként Econ és Auto módban is ezt csinálja. Az Econ és belső keringetés gomb egyidejű megnyomására 4f9 kód jön ki, ez elvileg a szellőző ventillátor hibakódja. Én valami vezérlőre tippelek, mert végülis időnként megy a ventillátor, tehát az talán nem rossz. Mi a véleményetek? Mindenképp elmegyek majd vele szervízbe, csak gondoltam megkérdezem, hogy mire számíthatok.
Thunderbolt
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #123390 üzenetére
Azért az a mikronos kérdés elég erős.
-
nofi
addikt
Sziasztok!
2011-es Golf Plus (1.4 TSI) évenkénti, általános szervizelésére tudtok ajánlani megbízható helyet Budapest (XI, Budaörs, XIX) környékén?
Korábban egy IV-es Polom volt, amivel Csepelre jártam, de már máshol dolgozok és nagyon nem esik útba -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
kenny123 #123332 üzenetére
Üdv!
1: Utállak!
Ez a kedvenc VW-m, én is ilyen akarok
2: "Körbe lett mérve" Anno amikor az Ibizát vettem én is mondtam ilyen. Aztán a festő haverom röhögve csak annyit kérdezett "Hány mikront fújjak neked?" Festékréteg mérés kb semmit nem jelent.
Grat hozzá, remélem valamelyik meetingen alaposabban meg tudom majd nézni!
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
2010es Audi A4 2.0 Tdi multitronic 6 sebességes automata váltóval felszerelt kocsiknál mennyire nagy a rizikófaktor?
230.000 km futásteljesîtmény van az autóban és nagyon szemezgetek vele de ugyebár a régi históriák alapján azt mondják az emberek ha már használtautót vesz valaki akkor inkább manuális váltóval legyen megáldva a verda ..
Nagyon zsebbe nyúlós egy ilyen autómata váltó ha bedöglik benne valami?
Első próbakör után kiderül gondolom ha csúszik a váltó vagy nem úgy teszi a dolgát gondolom..
Előre is köszi a hozzáértő kommenteket !!
Üdv.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Mágus2 #123373 üzenetére
igen a kis turbosok stabilan 0,5 töltögetnek (kivéve 6k2 cupra R)
T. féle fullos me7,5 setup ugye kimeneti teljesítményre és nyomatékra szabályoz, ergo van simán IAT korrekció benne hogy naggyából ugyan úgy 180le/235nm legyen (vagy valami ilyesmi), ezért 0,5-0,8 közt játszik a turbo nyomással (lehet felső határ nagyobb, de nem mértem ennél többet még), aztán van a gáyrtok közt is eltérés pl hogy ki meddig tartja ki a nyomást, max nyomásba nem, de karakterisztikába illetve gyujtásba (ezt még nem néztem meg konkrétan), bőven van különbség.
pl T. féle kocsi a legagresszívabb AUQ amivel találkoztam Zsolt féle (piros RS okádia), érezhetően lagymatagabb, pedig most valamivel magasabb nyomáson megy mint T kocsija.
mentem nagyon jó állapotú chipes (1bar, low chip..) leon sport R-el kb azt ment úgy mint T kocsija.Szóval baromi sok lehetőség van ezekbe, akárcsak karakterisztikában, amit nem tudom hogy itt a kárpát medencében a gyári vezérlővel bár ki is annyira testre tudna szabni, amennyit a HW ill a user enged/akar.
1 hónapja van bent kb az írható cucc, de a gázpedál karakterisztika a motor fék (átváltás, erőssége, sebbessége) még mindig nem olyan amire azt mondom hogy na ez az... that's me
) Tuner ember erre mondta hogy jójó ez, viszont akkor rajtam kívül senki se fogja tudni vezetni a kocsit, ez kell nem riasztó
kiváncsi leszek én hogy azokkal a kis picsányi turbokkal amikor már 1200-nél fújkálnak meddig fog menni egy ilyen motor, egyet elhasználnék egy évig, hány hónapot bír ki nálam új korától
cimborád öreg A4 hogy áll, letett a tuningról?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
mycso #123374 üzenetére
Futóműve jó, mondjuk nem a 18-as kerékkel, inkább valami kisebbet vennék rá. Teljesen megbízhatóak motorikusan. Nekem a 140 lovas van, eddig jól bírja.
Átvizsgálás után, meg egy rendes diagnosztika után nyugodtan vehető. Ha az üzemanyag szűrőben nincsenek reszelékek, akkor jó vétel.
-
mycso
veterán
Sziasztok, az autós topikban nem válaszolnék, így megkérdem tőletek is:
2012 körüli 2.0 crtdi octaviak mennyire ajánlottak
Lenne itt helyben egy eladó: [link]
Mivel lagunából nem találtam megfelelőt, elkezdtem nézegetni az octavia/mondeo párost is.
Illetve múltkor lett volna egy jó insignia, de az opelben lebeszéltek róla, hogy nem kell az nekem. -
i-sti
senior tag
Mikor bekapcsolom a szellőztető ventillátor valami nagyon büdös szagot fúj be. Nem akarom most leírni hogy mihez hasonlít.
Ezt valahogy meglehet szüntetni? -
kenny123
addikt
válasz
molnarpeter #123360 üzenetére
Előző tulaj leszedte., meg a tsi-t is.
elvileg a többinek bent kellene lenni valahol a kocsiban, de nem találtam sehol semmit..
-
kenny123
addikt
válasz
pocokxx #123353 üzenetére
Biztosan, ebbe nem megy bele sehogy a telefon. Valószínűleg az lesz amit Titko ír, valami bluetooth basz mehet bele segélyhívásra?
De amúgy nem értem, mert a fejegységen van bluetooth minden kijelzőn kiírja a telefont, térerőt, stb (mondjuk az éppen játszott zene adatait nem, és léptetni sem tudok ha telefonról megy a hang. )
Na mindegy, itt vannak a képek, egyelőre csak ilyeneket tudtam lőni, nem vagyok nagy fotós, remélem valamire azért megfelel. Beltérről talán még csinálok, mert azt most megyünk kiganézni.
Dropbox nyilvános mappa. -
bear_
aktív tag
Kauffernél miért van megadva 2 ár, ami ráadásul ugyanaz? Erre gondolok.
-
kenny123
addikt
válasz
aero. #123346 üzenetére
Szerintem teljesen gyári cucc, mert elég mélyen be van építve, szinte a középkonzol része.. Több hirdetésben is láttam anno, de fingm nincs akárhogy nézegetem ebben nem marad meg semmi.
Tehát csak akkor megy a hűtés odabenn, ha megy a klíma? Külön csak a kesztyűtartót nem lehet szabályozni valahogy?Köszi.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Gyors kérdés. Van a kocsiban egy
tartó a kesztyűtartónál. Valaki fél mondatban le tudja írni hogy mit tudok rápattintani, vagy hogyan, vagy mi?
Illetve elvileg hűthető a kesztyűtartó... Nem mintha annyira nagyon lenne használva, de azt hol tudom majd beindítani?Köszönöm szépen!
-
bear_
aktív tag
Fel kell újítanom a féket a leonomon, mert már a fém fogja a tárcsát, + a tárcsa is huplis azt is cserélni kell. Milyen márkát ajánlotok? Brembo? Textar? Ferodo?
-
Primary92
senior tag
válasz
molnarpeter #123333 üzenetére
Akkor inkabb a gyari.
Van valami oldal, ahol egyszeruen ossze lehet hasonlitani az alkatresz arakat? Fek, lengescsillapito, akarmi... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Primary92 #123331 üzenetére
Vonóhorog: gyári szinten bekötni (hogy ne toldozgatva legyenek a vezetékek, gyári visszajelző világítson, stb) gyakorlatilag a bontottat lehet, és nem kis meló, egyszerűbb olyat keresni, amin már ilyen van. Ha nem igényled a finomságokat, márkától, fajtától (fix/2 csavaros/levehető/karos/záras) és szerviztől függően kb. 50-150 lehet durván, mert emiatt friss műszaki is kellhet.
kenny123: Gratula
Zöld plakettet én hagynám, hátha kint jól jön még.
-
kenny123
addikt
válasz
tomcsi23 #123326 üzenetére
Na jooooo. Vw szervizes veterán nézte át ma, tetőn 1-2milis jég karokat meglátott, motorháztetőn nem látott semmit talán nincs nagy gaz.
Brainiac:amennyire majd engedi a külföldi meló, úgy megyek talira. Nem vagyok semmi rossz elrontoja .
Gergelo: nepper bszott rá, a kert kozmetika is elfelejtődött...
majd levakarom. Valahogy
Többiek: köszönöm szépen.
!
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Még mindig nem sikerült dönteni az Octavia 1 és a B5 A4 között.
Első saját tulajdonú / fenntartású autó lesz, így 7-8 év után. Azt vettem észre (egyelőre csak a fotelből), hogy nem sokkal drágább az A4 hasonló futással, korral, és jobb felszereltséggel, mint az Octavia.
Számottevően drágább egy A4 fenntartása? Hol van a kutya elásva? A fenntartás is fontos szempont.Mi a véleményetek az utólagos vonóhorogról? Sajnos ha vonóhorgos autót keresek, akkor eléggé leszűkül a kör.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
atos19881101 #123230 üzenetére
444.hu-n láttam kommentelni
-
kenny123
addikt
-
kenny123
addikt
Na, csak beléptem a klubba
Imádom.Nincs vele semmi gáz, most egy óra alatt picit átforgatták oda-vissza, hibakódolvasó stb, nem találtak benn semmit, azt mondják jó vétel volt.
Kedden megy egy olaj + szűrők cserére, a vezérlésbe meg picit belenéznek még majd...
A hd képek majd mosás meg kozmetika után jönnek majd. -
freaghill
őstag
Köszi srácok a véleményeteket!
Mágus meggyőzött.Igen, klímát is szerettem volna.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
freaghill #123299 üzenetére
Én már felújítottam egy autót teljesen. Saját tapasztalatból mondom.
1. olyat kell venni, ami nem rozsdás.
2. ha van konkrét kinézett modell, abból a lehető legjobb állapotút kell megvenni
3. nem az ársáv aljáról kell válogatni, ha hosszú táv ra tervezel az autóval.Én azt mondom, hagyd a golfot a francba. Kellene rá költeni vagy 2000 eurót, egy autóra , aminek csak fele az értéke. És eladásná lsoha többé nem látod a pénzed, márpedig ha más miatt nem, később család és gyerek miatt le fogod cserélni nagyobbra.
A 3-as golf nem az a kategória, amit érdemes lenne megmenteni. Inkább a régebbiekre szavazok.
-
7600 GS
addikt
válasz
freaghill #123297 üzenetére
Ha megcsináltatod a Golfot úgy ahogy kell mind mechanikailag, mind kasztni ügyileg, arról legalább tudod, hogy még nagyon sokáig autó lesz, és valószínűleg nem lesz vele gondod. Ellenben ha veszel egy használtat, az azért mindenképpen lutri egy kicsit, ráadásul A4-ben több a potenciális hibaforrás is.
Szerintem pofozd ki a Golfot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest