Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antonio
senior tag
válasz
stereofan
üzenetére
Ezek szerint vakszűrő nélkül fölösleges vennem Puly Caff/Ascor/Tersoclean stb tisztító porokat fejtisztításra (kávé-zsír eltávolítás) mert nem tud visszafelé áramlani a víz?
akkor viszont nem tudom hirtelen mi a jó trükk pod os gép fejtisztításra (még nézem a netet), esetleg veszek egy szilikon csövet amit rádugok a gőzkarra és gőzzel rámegyek a fejre és környékére, kár hogy elég szűk a hely ...
Feltételezem a citromsavas vizet vizkőtelenítés gyanánt ajánlottad? (de arra rendes vízkőrtelenítőt használok majd)
egyébként mármost is csapolás előtt után is engedek ki egy kis vizet (bemelegítés/tisztítás)
-
stereofan
tag
válasz
Antonio
üzenetére
szerintem a sara-ban is van háromjáratú szelep, de az tény, hogy a karos gépeknél használatos vakszűrős visszaöblítés itt nem játszik.
a tisztításhoz szerintem enyhe citromsavas vizet használj majd, ecetet inkabb ne. a duál termoblokk felépítés miatt, mindkét részen külön kell majd öblíteni (ha jól gondolom ebben két szivattyú, két termoblokk van)
tersonetet/tersocleant is használhatsz de azt csak a kiszerelhető alkatrészek tiszítására (szűrő, kifolyócső, erre szerintem nem mostanában lesz szükség).
érdemes a pod után, üresen lezárva egy öblítést végezni, így tovább tisztán tartható.
a podot tömöríteni ne felejtsd el!
jó kávézást!
-
72lakiluk
tag
Azért majd ha lesz normális darálód és jó kávét akarsz inni, nem szabad spórolni a grammokkal. Zsebbe nyúlós játék
Meg a jó kávé nem erős lesz, hanem finom, kellemes. Ha majd elmész a kisebb vagy nulla robuszta tartalmú babok irányába, érezni fogod, hogy micsoda illatok ízek varázsolhatók elő belőle. Megfelelő technikával és odafigyeléssel kávézóközeli élmények lehetnek otthon is 
-
Antonio
senior tag
válasz
Antonio
üzenetére
És még egy kérdés aztán több butaságot nem kérdezek.
Tényleg csacskaság de inkább megkérdem mind hogy baj legyen később.
ugyancsak feltűnt hogy pl Tersoclean tisztítószerhez (akár tabletta/akár por) odaírják hogy professzionális felhasználásra ... ez csak egyszerűen a kiszerelés méretére utal
vagy pl olyan "erősebben maró" anyag is van benne ami esetleg egy otthoni gépet hamarabb kinyírhat? -
Antonio
senior tag
Sziasztok egy láma kérés:
Tisztítással kapcsolatban:
Mindenhol azt olvasom hogy "...Helyezzen egy teáskanálnyit a tisztítószerből a vakszűrőbe..."
ESE Pod os gépnél mi a helyzet (nem hiszem hogy van vakszűrő a gépemhez)? Jó lesz az vakszűrő nélkül is ? -
törölt tag
Van egy eladó Graef CM702-m, egy éve vettem, keveset használtam, nem kell mert automatára váltottam és elég a kézi daráló a változatossághoz.

Eredeti doboza nincs már meg, de van még rá majdnem egy év gari. Van hozzá a kétféle kartámasz, kiskefe, őröltkávé doboz, három alátét, garijegy, eredeti számla.
Fórumtársnak 25e, megnézni Székesfehérváron lehet, posta vagy FP megoldható. -
kozsy18
tag
Sziasztok,
Mazzer SJ meg elado. Italmill bicska, karbaorlos, tolcseres. Eredeti alkatreszei megvannak.80.000 penz.
Jofele 2-es brikkat beszamitok.

-
bumi
tag
Sziasztok!
Némi olvasgatás után beruháztam az e-bay-en egy Gaggia Classicba. Elég jó vétel volt, 31pénzért postával Angliából!Kitakarítottam, vízkő alig volt, új tömítésekkel összeraktam. Működik!

Egyelőre bolti karavánnal kínzom.
Tervben van őrlő is, talán jövő hónapban. Pid úton.
Van amikor leveszem a főzés után a kart és nagyon nedves a zacc. Ez vajon a gagyi kv. miatt van, vagy nem működik a solenoid szelep?
Eddig nem sok kávét főztem, nagyon koncentráltam a stopperre, meg a kapcsolásra. Elfelejtettem megnézni elengedi-e a nyomást a főzés után. -
freaghill
őstag
Kajálás után egyből elmentünk a Tamp&Pull-ba, köszi az ajánlást, nagyon ízlett, egy dupla espressot ittam, de láttam van taste menu is. Holnap kipróbálom

-
sz.zs.
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Azért szerintem ennél a gépnél sem árt az, hogyha a fej is átmelegszik rendesen. Vagy tévedek?
-
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok! Portóban vagyok, és néhány random helyre betérve elég korrekt kávékat ittam, szóval eddig biztató. Tudtok esetleg kávézó(kat), ami(ke)t érdemes felkeresni?
-
Antonio
senior tag
válasz
Antonio
üzenetére
Leírom az első tapasztalatokat, bár ez inkább csak a géppel kapcsolatos, kv-t csak 2x tudtam inni

Megjött a gép +~450 rendelt kapszulával. (La Piccola Sara Vapor)
Sima egyszerű kis dobozban, olyan 60-80 as évekbeli grafikával
, ami nem is baj mert előreveteti hogy ez egy régi kis manufakturális cég lehet ami apáról fiúra szál 
Nagy felirat jelzi hogy Handmade in Italy ... bár úgy érzem az utolsó simításokat már jóbevándorlómunkásemberek végezhették és nem régen ott dolgozó olaszok ....
Az egész gépezet készülék masszív strapabíró benyomást kelt (jól esik nyomogatni a kapcsolókat, lenyomni a kart) viszont az is megfigyelhető hogy a fém megmunkálás illesztést már nem szakember végezte, kicsit csálén áll itt ott a lemez, viszont az tuti hogy 100 év múlva is úgy fog állni
hozzá kell tennem minden 1-2 db fémből van kivágva hajlítva.De lehet ezt nem is vettem volna észre ha
a csepegtető tálca simán ki-be csusszant volna a helyére, de az istenért nem akart, először azt hittem hogy a szállítás során vetemedett meg a fém stb (bár ahhoz egy elefántnak kellett volna ráülni) . Ekkor vettem észre hogy kicsit mind ha csálén állna itt ott a fém a tálca résznél, de nem ez volt a hiba hanem hogy a vízelvezető szilikoncsövet egy kicsit hosszabbra hagyták (ráadásul 45 szögben vágva) ami úgy beakadt a tálca levehető rácsába hogy alig tudtam kivenni elsőre, illetve az istenért nem tudtam visszarakni, de miután észrevettem a túlméretés csövet egy metszőfogó segített rajta. Így már könnyebben becsusszan a helyére a tálca (szinte be ugrott, szóval még se olyan ferde az a fém).
Feltételezem hogy ugyan így szenvedett a berakással a jósmunkásember is, de ahelyett hogy megoldotta (észrevett/jelezte) volna a problémát inkább beerőszakolta valahogy.
A másik apróság hogy a billeget a gép az asztalra téve
, de ezt egy talpra helyezett öntapadós filc (ikea-s bútorlábra való) tökéletesen megoldotta. De ez is olyan kis illúzióromboló apróság,A leírás 2 percet ír bemelegedésre, de szerintem az még 1 perc sincs és a kontroll lámpa már ki is aludt.
Kv ról nem akarok írni sokat mert még elég kezdő vagyok, és csak 2 öt ittam és mind a 2 más volt ill mind a 2 őt kis tejjel ittam nem tisztán tehát nem nagyon mélyedtem el bennük.
Lucaffé Mr. Extreme (100% arabica) elsőre nekem nagyon könnyű ("lightos") volt nem tudom ez a 100% arabica mivolta miatt, vagy első csapolás (nem volt elég meleg stb) okán.
Lucaffé classic (20/80) reggel ittam ez már zacskóból kivéve illatra is "jellegzetesebb" volt így elsőre ez jobban megfogott.Próbáltam habosítani (nagy "álmom" hogy otthon is tudjak normális már már kávézó szintű cappuccino-t készíteni), de azonkívül hogy megmelegítettem a tejet és kicsit a kezem megégettem sokra nem menetem.
Lehet a hozzáadott toldalékkal, nem is a hagyományos úton kellene csinálni? valakinek van ilyesmivel tapasztalata? a gőz a kis lyukon jön ki a nagy mellett, de még nem jöttem rá miért jó ez így. Egy sima classic fém fúvóka nem lenne egyszerűbb? ha leveszem toldalékot akkor már túl rövid a cső.
Azóta írtam Expolygonnak hogy van-e nekik ehhez csatlakoztatható hagyományos gőzkaruk.

-
freaghill
őstag
Köszi az ajánlásokat!
-
maross
nagyúr
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Hat jo, megoldottam, koszi. Erzem, hogy remekul valasztottam

-
maross
nagyúr
Kapucziner webshopbol tudnatok ajanlani par kavet? Par napja ruhaztam be egy daralos automata kavefozobe, szivesen kiprobalnék par uj izt. Barmi johet, de azert jobban esne ha nem random dobnám be a kosarba az ismeretlen kavekat. Minel valtozatosabb izuek annal jobb, legkozelebb legalabb tudom mit vegyek es mit ne. Menthetetlen vagyok, tejjel es cukorral iszom
. -
Rush77
aktív tag
-
-
freaghill
őstag
Holnap délutántól vasárnap estig Budapesten leszünk. Milyen kávézókat ajánlanátok?
IX. kerület előnyben. -
72lakiluk
tag
A Józsefvárosit ma kiürítettem
1 egész zsugor volt 2l-es. A Telekin biztos van. Azért leírom mekkora rövidzárlat volt ma, talán ezzel enyhítek magamon
Először a Telekin néztem, útba esett odafele. Kinn nem volt, kértem a kislányt a raktárból hozzon, ott mindig van. Kérdezi milyet, erre én barom: hát mentest, rózsaszín kupakost
Felforgattak mindent nem volt rózsaszín persze. Visszafelé a másikba ugrottam be, ott kezdett derengeni amikor mondták, hogy szerintük olyan nincs is, mármint rózsaszín
aztán elhoztam az egy csomag kéket 
-
Antonio
senior tag
Holnap érkezik a POD os kv gépem, ezért ma munkából hazafele bementem Sparba hogy vegyek Nestle Vera-t vagy más alacsony összkarbonát tartalmú vizet ... én kis naiv. Átmentem nagy Tescóba, ott is kevés vízből van rohadt sok.
Azt hittem ez könnyebb lesz
Tudtok olyan helyet 13.-14. kerületben ahol nagy valószínűséggel találok?
-
H.lacika
tag
Philips Series 5000 automata eszpresszógép
EP5364/10Sziasztok
Vélemény erről most 126k megkapnám, otthonra, első automatának.
Másik topic sajna halott, köszönöm. -
hogyaza
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget kézidaráló ügyben!
Fémkéses lesz,csak 2hétig kell nyaralásra.Otthon a Jolly minden daráláskor elmondja mennyire szeret. -
Seth1
tag
És a 2018 utáni modellel mi a helyzet? Az ugyanolyan jó mint a 2015 előtti?
-
Seth1
tag
Van 100 ezerért egy gaggia classic (sajnos 2015 utáni model) és egy iberital daráló (1 éves mindkettő) . Jó vétel ez vagy inkább keressek 2015 előtti modelt + egy cm 900 daráló?
A második variáció kb 120 ezer ft. -
PpenoO
őstag
-
petfoto
tag
Sziasztok!
Eladóvá vált a Graef CM 702 kávéőrlőm.
Fél éves (2019.01.30-án vettem Edigitálban), így még 18 hónap garancia van rá.
Dobozában, számlával, minden gyári tartozékával. Máshol egyelőre még nem hirdettem meg.
Az ára: 25 eFt.
A gép Szentesen van, de Bp-i átvétel is megoldható.
Akit érdekel, PÜ-ben keressen. -
zolnagy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez így általánosságban igaz, de nem pontos. A robusta kávék valóban több koffeint tartalmaznak, mint az arabica kávék. De arabica és arabica között is van nagy különbség (ahogy robusta és robusta között is) Minél magasabb tengerszinti magasságról származik az az arabica, annál kevesebb koffeint tartalmaz.
-
válasz
Antonio
üzenetére
A robusta kávéban lényegesen több koffein található, mint az arabica-ban. Elsőre ez akár kívánatosnak is tűnik – főleg reggelente – , de tény: a koffein keserű ízt hordoz. Számokban kifejezve: a robusta bab 2,7% míg az arabica 1,5% koffeint tartalmaz. forrás(katt)
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Valaki tudna egy kis fényt gyújtani? Valahol olvastam hogy fölösleges Koffeinmentes kávét venni mert a 100% Arabica alapból nagyon alacsony koffeint tartalmaz. De máshol meg rendre azt olvasom hogy ugye alapból a az espressonak a legmagasabb a koffeintartama. Van valami általános szabály, vagy ahány kávé annyi annyi koffeintartalom?
Azért kérdem mert többek közt rendeltem 100% Arabica ESE podokat (luccafe Mr exclusive). Feleségem terhes, érdemes neki külön rendelni valami menteset, vagy nyugodtan ihatja ezt is?
-
Sic.Transit
csendes tag
Eladó az alábbi 3 Gaggia Classic, mindhárom:
+ frissen felújítva: teljes vízút vízkőmentesítve, minden tömítés újra cserélve, OPV beállítva,
+ tuningok: teljesen fém Silvia gőzkar, réz vízterítő, ipari zuhany, új vakszűrő, egyes-, és kettes kosár.Mindegyiket gyári karral, és új tápkábellel adom. Személyes átvétel, javasolt kipróbálás Zuglóban oldható meg.
A baloldai kb. sosem használt, a gépház karcmentes, a tetején még a gyári védőfólia is rajta van. Ára: 80.000 Ft
A középső és a jobb oldali is oké állapotban van, áruk: 75.000 Ft, ill. 70.000 Ft.
-
Bazsee71
őstag
válasz
stereofan
üzenetére
Ha 490-et kérnek egy 80/20-as presszóért,akkor ahhoz képest nem is drága 600-ért egy specialty presszó, szerintem.
Amúgy a Rustyba el kell menni, a teraszról rácsodálkozni a Balatonra egy jó kávé mellett (mert tényleg jó, igényes a személyzet is), és máris nem a presszó árán lesz a hangsúly.
-
stereofan
tag
válasz
vicces1
üzenetére
egyetértek. valószínűleg ez a balaton közelsége miatt a "felár"
de ez a felár általánosan mindenre igaz.
majd írok bővebben szegedről, voltam egy pár helyen, 350-400 Ft között mozogtak az eszpresszó árak...ami elsőre nekem meglepetés volt...
tegnap ittam egy eszpresszót a big caffee house-ban, 490 Ft volt a ház kávéjából (80/20 keverék), a 100% etióp még drágább lenne...
(finom volt amúgy, egy astoria gép van szolgálatban, quamar m80-as őrlővel, kedves kiszolgálás mellett szépen/mintaszerűen dolgozik a fiatal barista lány) -
CB
senior tag
A tizen1 Veszprém sétáló utcájában van.
Szuper kávékatt ittam ott.
Egy baj van vele (ha ez egyáltalán baj), hogy ha egyszerre két-három vendég rendel, nagyon sokat kell várni, mert a barista srác olyan precízen akarja mindenkinek elkészíteni a rendelést, hogy kicsit megcsúszik.
De megéri várni, még nem csalódtam. -
-
stereofan
tag
-
stereofan
tag
válasz
korte73
üzenetére
erre a vékonyabb merevebb csőre lenne szükség?
szerintem ilyen csövet találsz az expolygon kínálatában.
a szivattyúnál melyik műanyagra alkatrészre gondolsz?
-
korte73
csendes tag
Sziasztok!
La Piccola Sara vapore géphez hol tudok alkatrészeket rendelni?
Szétment a gumicső ami a thermoblokk és a gőzpumpa között van, illetve a gőzpumpa tetején lévő műanyag is sérült. -
fear2
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Csapvizet,gyári saeco-s vízszűrővel.
A másik kávés topikban(automata kávégépek) elkezdtük a hibafeltárást, meglátom mire jutunk. -
-
bluesfan
tag
Aki szívesen kísérletezne egy Bacchi high-end kotyesszal, keressen privátban, mert az enyém esetleg eladó lehet.
-
SlayerSub
tag
Ha szeretnék egy bottomless kart a silviámhoz, ez megfelel:
Tudom használni a meglévő kosaraimat vele, vagy ebbe másik való?
Köszi
-
jana86
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Tamper méretre ajánlás: mérd meg tolómérővel a kosár belső átmérőjét! Annál 2-3 tized mm-rel kisebb tampert érdemes venni. Annál kisebb hézag esetén már szorulni fog - nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
-
jana86
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
Nekem van olyan magasítóm is, ami belóg a kosárba, meg olyan is, ami nem. Sok-sok próba után azt használom inkább, amelyik belóg. Az mondjuk jó, ha nem túl vastag a belógó perem.
Használok egyengetőt (disztribútort) is, ha a nem belógó magasítót használom, akkor több őrlemény kiszóródik a kosárból, mintha belógót használok.
Összegezve: a nem belógónak akkor van előnye szerintem, ha a magasítót fent hagyva akar valaki tamperelni. (Persze így disztibútort nem fog tudni használni.) Ellenkező esetben szerintem kényelmesebb a belógó.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telekom mobilszolgáltatások
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Le Mans Ultimate
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Projektor topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

vagy pl olyan "erősebben maró" anyag is van benne ami esetleg egy otthoni gépet hamarabb kinyírhat?

aztán elhoztam az egy csomag kéket