Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mutyi
senior tag
Ha érdekel valakit most találtam a hirdetést. Pid nélkül szerintem nagyon jó ár érte.
https://www.jofogas.hu/csongrad/Gaggia_baby_twin_kavegep__kavefozo_92944421.htm -
Az itt emlegetett(katt) ali-ról(katt) származó mérleg tegnap befutott. Jó időt futott, 05.21-én rendeltem.

-
válasz
Keresztapper
üzenetére
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Volt régebben egy ilyen berögződés sokaknál, hogy kocogtatnak, hogy a kosár belső felületén feltapadt őrleményt leszedjék a kosár faláról.
Az eljárás viszont nem követendő, még ha szakszerűnek, látványosnak is tűnik, mert könnyen megrepedhet a tömörített pogácsa, ami csatornásodáshoz vezet, és egyszerre lesz alul és túlkivonatolt a végeredmény.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
SierraFox
üzenetére
Hát igen, közben én is megnéztem néhány Youtube-os videót, hogy kell használni ezt a gépet, hát nem egyszerű az biztos. Volt olyan videó, ahol a gépet bemutató személy ferdére! tamperelte a kávét a portafilterben. Aztán a Seattle Coffe Gear-os hölgynek először befulladt a kávé, utána meg szerintem túl gyorsan húzta le a kart, és így lábvíz jött ki a gépből. Nekem úgy első ránézésre ez a vidi tetszett a legjobban, bár az előkészítés azért itt sem tökéletes, mert a kommenteket olvasva többeknek nem tetszett, hogy kocogtatja a tamperrel a kész tamperelt őrleményt. De hogy minek?
La Pavoni Europiccola -
SierraFox
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Teljesen más mint a Silvia. Ebben van egy 8 decis víztartály, ami egyben a bojler is, onnan engeded a fejbe a vizet.
A nyomásmérő a boilerben levő nyomást jelzi (0.5-1 bar között kell lennie), ami a víz hőmérsékletével arányos. Ha megfelelő a nyomás akkor felhúzod a kard, és megvárod amíg beáramlik a fejbe a víz, majd lehúzod szépen egyenletesen.
A 9 bart neked kell előállítani a karral, amikor lenyomod. Tanulós dolog.
-
Gery0505
aktív tag
-
válasz
balazs1956
üzenetére
Igen egy cukrászda helyén nyílik, tavaly mi is voltunk ott. Kíváncsi leszek, hogy életben tud-e maradni szezonon kívül is, talán Siófok az egyik olyan hely a Balatonon ahol működhet. Mindenesetre nagyon vártam, hogy legyen egy jó kávézó mert eddig csak egy olyan helyet találtam ahol adtak aránylag normális kávét.
-
balazs1956
senior tag
Köszönöm szépen!
Ismerem a helyet, tavaly még talán a Balaton legjobb cukrászdája címét is elnyerték.
Voltam ott párszor, de a felszolgálók jelezték, hogy más lesz itt helyette.
Sok sikert nekik, bár a szezon nagyon rövid, utána Csernobil jellege van a környéknek, csak éppen nem sugároz! -
válasz
balazs1956
üzenetére
Most nyilik egy Maran Coffee, de bem tudom pontosan mikor.
-
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Siófokon valami profi kávézót?
Szeretném megtudni, hogy milyen az Általatok körbejárt "igazi" presso kávé!
Ha tudnám a célt, akkor már könnyebb lenne otthon kísérletezni. -
vicces1
aktív tag
És igazad van!

Ma jött meg. Nagyon jól működik ez a védőgázas story, (4-5 hónapja volt szerencsém hozzájuk) amíg nem bontottam a tépőzárt semmi illat nem jelent meg.
Le a kalappal, a pörkölés nagyon egyenletes, homogén, közepesen világos, túl friss is (1 hetes pöri) így elsőre a grapefruit ütött, 91fokon, kissé gyors lefolyás, de jó lesz, nagyon szép a csészében, már hiányoztak a savak mostanában.
Finomabbra kell majd állítani az Jollyt a vst-vel.(Nem igazán csalódok egyik pörkölőnél sem, talán egyik Malabar döglődött korábban a vártnál)
-
iatti
aktív tag
jó estét! a gaggiámon már nagyon csepeg a gőzcsap.előélete nem ismert,de a kazán fél éves.érdemes lenne levéve megtisztítani?citromsav ok?
-
sz.zs.
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A kotyogós az 10 fokozat durvább irányában a Graef-al, a GC-hez belőtt álláshoz képest. Valahol ott keresgélnék.
-
SierraFox
tag
válasz
üzenetére
Pepe Panini: Vannak az egyetemnél, és a Kossuth utcában is. Nekünk nagyon ízlett a klasszik kávéjuk.
Black Sheep: A Csapó utcában vannak a Fórum mögött. Újhullámosban szerintem korrekt, klasszikban nekem nem igazán jött be, az asszonynak meg egyáltalán nem ízlett egyik kávéjuk sem. -
zolnagy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A két gépnek működésileg semmi köze egymáshoz. Ehhez biztosan durvább örlemény kell, kb kotyogós durvaságú. De sztem egy kotyogóssal is jobb kávét lehet készíteni odafigyelve, mint ezzel. Én biztos valamilyen filteres kávét használnék ilyen esetre, de nem mindenki szereti a filterest.
-
Megy a GC-m full tuningra, addig marad az itthoni Momert 1161(szörnyeteget), a GC-hez belőtt őrleményhez képest merre állítsak? Használati útmutató csak annyit mond, hogy közepesen durva őrlemény.

-
stereofan
tag
feltöltöttem egy pár kávés csészét, ha esetleg valaki hiányban szenvedne!...😉 köszi.
-
törölt tag
A Hajdúböszörményi Kávémanufaktúráról van valakinek személyes tapasztalata? Holnap megyek Debrecenbe és hazafelé jövet lehet, hogy meg kellene néznem őket.
Debrecenben hová érdemes betérni egy jó kávéra?
-
soldier2
őstag
Nem tudja valaki mi történt a Bean Bustersel a Nyugatinál? Csak hűlt helye van, elköltözött, vagy lenyomta a Costa/Starbucks/Frey trió a szomszédban?
-
do0gpwn
újonc
válasz
do0gpwn
üzenetére
Akkor leírom a tapasztalataimat, hàtha valakinek egyszer hasznos lesz: 7M/0.75 metrikus csavar megy be a szelep helyere. Mondanom sem kell ilyen sehol sincs a polcon, eselytelen. Marad az eszterga, GC gőzcsapra csere, hegesztés. Kb ezek az opciók vannak. De legjobb ha azzal kezdi az ember, hogy szètszedi, kipucolja, citromsav, visszatesz. Nekem ez megoldotta a problémát, nincs többé sistergès, nincs több forró víz visszaeresztès a tartàlyba.
-
do0gpwn
újonc
Gaggia Evo-ban SPV kiikatásával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Lehetne pár kérdésem?
-
mdav88
aktív tag
Spaziale tulajok!
Rendeltem szilikon kartömítést(3 darabot), ha valakit érdekel 2400Forintért tudok belőle adni. Ez a beszerár.
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan fórumtárs aki elektrákkal foglalkozik vagy van-e kisebb fajta eladó? Nagyon a szívemhez nőtt
-
vicces1
aktív tag
Esetleg, ha van aktuális infótok!?
Pacifictól vagy Szegedről rendelt manapság Yirgát valaki? Melyik hogy muzsikált?
Azt látom, hogy a szegedi elég friss pörkölés, a Pacifictól még várom a dátumot.Az El Salvador vagy bármelyik pacamara-t forszíroznám még, arról nagyon jó emlékem maradt.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Van egy Gaggia New Baby-m, amin elfelejtett átfolyni a víz: kb. 1,5 héttel vízkőtlenítés után, nemhogy a kávén nem nyomja át a vizet, de üresben sem.
Simi fórumtárs egy talán 3 hét múlva ha meg tudná nézni hírrel sajnos nem örvendeztetett meg - pedig, Ő még közel is lakik - így kérdésem, hogy Bp-n, mondjuk akkor már a 4. kerületben (
) van hozzáértő fórumtárs, aki szervizelné a gépet? 
-
bl4ze
veterán
Elfogyott a Mondial Oro Intenso 70/30 kávém, és ma egy a fagyasztóban pihent 2019 02 havi P&Y Locavore-t bontottam : parádés ez is !

-
urak, a fölösleges catler es 8012 full felújított gépem még mindig eladó. hamarosan nagyon útban lesz, így 55e ft-ért vihető (és tényleg csak azért ennyi, mert most jól jönne, ha elmenne hamar)
-
válasz
mjani1172
üzenetére
Nem hiszem hogy itt nagy tapasztalat van ezekkel a gépekkel. A német amazonon szétnézve ez tűnik BB-nak.
DeLonghi ECAM 22110Kicsit drágábban:
Philips EP2220/10 -
mjani1172
addikt
Sziasztok!
Átolvastam amit tudtam, és látom itt magasabb a szint mint az én elvárásaim,
de azért kérdeznék.
Egy Saeco magic-et használtunk, ami elromlott és most van javítás alatt, nem tudom mi lesz vele.
Egy ilyen egygombos megoldát vennék helyette, sajnos nem a minőség, hanem a megbízhatóság és a problémamentesség számít inkább. quick mill acquaviva úgy láttam megfelelne, de nem látok beszerzési lehetőséget.
Van esetleg problémamentes gép, forrás,ami ajánlott,? kb 100-120 ezer ft a keret rá.Köszönöm
-
mdav88
aktív tag
Ugy ugy!
Horpadast biztosan ki lehet huzni, aztan kicsit felcsiszolni, de mint emlitettem en ezzel nem kivanok foglalkozni. Az ara szerintem boven takarja az esztetikai hibat.
Nem biztos hogy mindenkinek megvan, de kulon kapcsolhato a termoblokk igy azt nem kell nonstop uzemeltetni. Kb 2-3perc alatt felut es van goz. A gepben raadasul ket pumpa van, igy fozes kozben fuggetlenul lehet gozolni.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Elkelt! Köszönöm az érdeklődést!
-
-
Napi 1 gramm nálam általában összejön már úgy 7-8 éve.
Ezt most fedeztem fel SPAR-ban, még sosem láttam, és nekem nagyon bejött, ahogy az összes dél-amerikai kávé eddig:
Tudom, legtöbben itt őrölt kávét nem is vennének, de az első főzés alapján olyasmi ízre, mint a zöld szemes MOKATE (AMERICA) darálás után, és 3 nap alatt úgyis elfogy a 250g.
-
-
nyisziati
veterán
válasz
Csápájev
üzenetére
Egy volt munkatárs sztorija ezzel kapcsolatban:
autószerelő, zsenge kezdő korában. Irodista hölgyek főzték és mérték a kávét mindenkinek.
A szokás az volt, hogy mindenkinek írták a napi fogyasztását, majd nap végén mindenki felballagott az irodaszintre és kifizette a cechet.Egyik nap emberünk a fárasztó munka végén kicsit leült pihenni. Vele szemben egy tükör volt, amiben észrevette, hogy a kezei már remegnek. Nem kicsit. Huszonéves srácnak.
Bement az irodista csajokhoz, akik közölték, hogy aznap 28 (!) adag kávéja volt meg. Na akkor húzta be a kéziféket a fogyasztással kapcsolatban. -
-
Csápájev
őstag
Egy új brit kutatás szerint még a napi 25 kávé sem tesz rosszat a szívnek és az artériáknak – írja a brit The Guardian.
[link] -
Sic.Transit
csendes tag
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
Szabász
üzenetére
Köszi, igen ez lemaradt. Világos pörkölésűt kértem.
Mondom, lehet, hogy csak nekem volt sötétebb, mint amire én gondolok világos pörkölés kiválasztásánál.Erről egyébként már leveleztem a Kapuczinerrel is, kb. 5-6 éve rendeltem tőlük kávékat, amikor tavaly azt vettem észre, hogy ugyanazon tételek mintha sötétebbek lennének, mint korábban - ezt János meg is erősítette, a fogyasztói tesztjük szerint finomabb az embereknek, ezért húzzák sötétebbre, mint korábban. Én pedig tudomásul vettem.
-
fragola.6035
aktív tag
-
vicces1
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
Nyilván légmentesen zárva gondoltam én is, levegőt kipréselve, szorosan.
Nem javasoltam, hogy nyitott zacskóban tegyük meleg, dohos helyre.
Főleg ha 250gr-nál nagyobb kiszerelés célszerűbb fagyasztóba porciózni, de nem ismerem, hogy kinek milyen a kávé fogyasztási szokása.Ezek a Kapucziner blendek azért nem világos so kávék.
-
jveres
csendes tag
Sziasztok!
Kávézási szokásaim megváltozása miatt eladóvá vált a Strietman CT1-es (14-es sorszámú) kávéfőzőm. A gép kítűnő állapotban van. Akit érdekel PM-ben érdeklődjön!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére

-
soldier2
őstag
válasz
vicces1
üzenetére
Felbontás után már döglesztésnek hívnám, nem pihentetésnek. Vsz gyorsabban iható lesz, de le is döglik pár nap alatt. Inkább bontatlanul 10-14 nap (és akkor bontás után kis adagokban irány a fahyasztó, különben pár nap és valóban citromlé jön a gépből (világos pöri esetén, de a sötétebbeken is érezni a laposodást)
-
Rush77
aktív tag
A kávé témához kapcsolatban.
Nálunk a feleségem kimondottan nem szereti az újhullámos kávékat. Ő csak tejjel issza amúgy is de meg szokta jegyezni, hogy nem a szokásos ízvilág.
Nekem bejön mindkét vonal. De mivel sok mindent nem tudok kiérezni (bár dolgozom rajta) max ha nagyon kiugró valamilyen irányba, így nekem az a lényeg, hogy élvezeti értéket adjon.
Mostanában pedig nem nagyon szeretek (nincs is időm két gyerek mellett) küzdeni egy egy teljesen új SO kávéval, így manapság a bejáratot kávékkal machinálok. Blendekkel hajlamosabbak vagyok kísérletezni mert ott általában kisebb a citromlé esélye. -
soldner
tag
-
pweaver
csendes tag
válasz
vicces1
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Lehet, hogy türelmetlen voltam vele. Elrakom még néhány napra pihenni, hátha jobb lesz.
(#83693) 72lakiluk
Valahogy erre a citrusos ízre érzékenyebb vagyok, én is meglepődtem rajta. Inkább a techniká(m)ban keresem a hibát, nem a kávéban.
Valamilyen szinten irigy is vagyok, amikor kb. sörszerűen habos a teteje.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- MIUI / HyperOS topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Skagen 816xswxc1 Ceramics White női karóra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Megpróbálom majd.

) van hozzáértő fórumtárs, aki szervizelné a gépet?