-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
sz.zs.
#82999
üzenetére
időnként megcsíptem a tutit
de most délután nem sikerült.délután rámentem a 1:2 arányra,amit többször is ajánlottak itt.meg is mértem,kb 40g lett a 18.5-ból.érdekes hogy nem lett sziruposabb,és keserű lett.a kesesűség gondolom a magasabb hőfok miatt volt,de a sűrűséget nem értem.az idő kb 50s volt.lehet vissza kellene állni a kotyogóra
kevesebb a macera. -
vicces1
aktív tag
válasz
phranxinatra
#82987
üzenetére
Az elején a tanulás része, hogy rossz, túl gyors vagy befulladt lefolyások lehetnek, Lesznek.
Eleve az őrlőt be kell állítani.
A Gaggia-ba kell egy szűkítő, a nyomás tényleg legyen 9bar körülre állítva, ipari felső szűrő olcsó dolog, és az IMS kosár nagyon meghálálja azt a 4500ft körüli árát.
A túltömörítés, túl nagy erővel tömörítés nem jelentős probléma, néha kipróbáltam, hogy mennyire változik a lefolyás, nem számottevő ha megfelelő az őrlés finomság és a mennyiség, viszont a ferdén tömörítés annál inkább. Ezt egy naked karral jól láthatóvá lehet tenni.
Normál kifolyónál ez a hiba nem lesz látható, viszont nem küldöd magad szembe forró kávéval, ha közelről belenézel.
-
-
adp
őstag
válasz
SlayerSub
#82991
üzenetére
a 9 vagy bármennyi bárt, egy ulka tudja, egyébként csak delangyival van tapasztalat, azaz azt szedtem már szét, de az fokozós.
koxx: Nem arról van szó, hogy egyszerűbb vagy nem egyszerűbb, hanem hogy teljesen más a két ital.. A filter kávé nagyon lágy, teás jellegű, ami tényleg elöbb hasonlít egy teára mint egy espressora/ristrettora amit az automata főz. Van akinek ez totál nem jön be.
-
-
72lakiluk
tag
válasz
phranxinatra
#82987
üzenetére
-
SlayerSub
tag
Érdekesség szempontjából kérdezem csak, akárkitől, az automaták, akár a drágábbakat is figyelembevéve, hogy gyátják a cremát? Nyomásfokozó segítségével, vagy tudnak maguktól 9bart? Nehéz lenne nekem elképzeni, hogy a műanyag konstrukció tud olyat mint egy GC vagy Silvia...
-
adp
őstag
azért ennyire ne ajánlgassunk szerintem látatlanba a filteres eszközt, főleg, ha az illető automatát keres, én imádom a filtert azonban a nem atomfizikás résszel nem értek egyet, sokkal körülményesebb és kiszámthatatlanabb egy filter mint egy presszó, sokszor van, hogy mindent ugyanúgy csinálok, FP-be cupping szerű felöntéssel és mégsem ugyanaz az eredmény... azért egy jól beálltott automata egy közepes pörivel ritkán szar és könnyebben értelmezhető egy olyannak aki mondjuk szarvasizott/kotyogózott elötte.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
sz.zs.
#82974
üzenetére
Az annyi, amennyit beállítottál, nem piszkáltam.

(#82976) vicces1: Köszönöm, kimerítő válasz volt. Az a baj, hogy közel sem tudok annyi kávét meginni, amennyit főzni szeretnék/kéne, kiöntözgetni meg utálom. Van olyan hogy túltömöríti az ember a pogácsát?
(#82985) 72lakiluk: Tamperközelben csak este leszek, de 12mm-re lett állítva, ha jól emlékszem.
-
freaghill
őstag
válasz
72lakiluk
#82979
üzenetére
Magyarul akkor ezzel kéne kezdeni, ha 0-ról akarom összeállítani a setupot?
Palmtamp-ot úgy beállítani, hogy a tömörített pogácsára ha teszek egy 100 Forintost és felrakom a gépre akkor épp hogy látszódjon a körvonala.
Ha ez megvan, akkor meglenne a Palmtamp beállítása.
Innen már csak a kávé mennyiségével és az örlővel kell játszani, hogy 25-32mp alatt folyjon le 1:2 arányban a kávé?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
soldier2
#82981
üzenetére
Nem hagyott nyugodni, így szétszedtem egy régit.
Röviden: a gyűrű egy vastagabb része eltakarja vagy szabaddá teszi azt a két apró megkerülőfuratot (1-et vagy kettőt, állástól függően), ami fölött az elmúlt években simán átsiklottam. A gyűrű alá a vékonyításnál simán be tud menni a tartályból a szűretlen víz, és a megkerülő furaton át hozzákeveredik a szűrt vízhez. Nem tudom, hogy mekkora lehet a normál esetben a szűrőn átáramló víz mennyisége, és ugyanakkora szívóhatásnál mennyi szűretlen víz keveredik így hozzá, mindenesetre a két furat kb. 0,4-0,5 mm átmérőjű lehet.
1; 2; 3; 4 -
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
#82978
üzenetére
Az IMS 12/18 ok., de az expolygonnál sokkal olcsóbb szerintem.
-
Úgy néz ki, hogy lesz jövőhéten egy felújított GC-m sz.zs. tophiktársunknak köszönhetően.
Tuning, majd kicsit később, ha ráéreztem a presszókávézásra.Gyári szűrőkkel érdemes használni, ha igen, hány gramm kávé menjen a simpla/dupla kosárba?
Ha nem, akkor visszaolvasva(link) erre(link) cseréljem?12 gram kávé lenne a szimpla adag, 18gram a dupla, jól gondolom? +/- felsőszűrő távolsága, amit kiad.
Csápájev írta, hogy 58.6mm tamper kell, de nem látok fragolánál raktáron, így nem baj, ha csak 58.5 mm(link)-es?
Kezdő kávénak ajánlották(link)
Paljoc blendjei között. Locavore, Choco Madnes, Indian Choco jó lehet kezdetnek, kipróbálnám a GetUp-ot onnan. Esetleg más?Olvasom, hogy 1 hetet ajánlott pihentetni, ha frissen pörkölt a kávét.
Utána mehet a fagyóba kiporciózva.Olvasom, hogy a dupla adagot 47, a szimpla adagot 30 ml-es pici mézesüvegbe(link) mehet.
Daráló edigital-nál(link) most a legolcsóbb, ingyen szállítással.
-
BlacKSouL
addikt
A Brita Intenza típusú (feltételezem kevertágyas) vízlágyító szűrők alján rendszerint van egy állítógyűrű, melyet 3 fokozatban (A, B, C) lehet állítani a vízkeménység szerint. Tudja valaki, hogy a szűrőn, illetve a működésén fizikailag mit módosít ennek a gyűrűnek az állítása?
-
vicces1
aktív tag
válasz
phranxinatra
#82966
üzenetére
Egy adott kosárba bele kell tenni azt a mennyiséget amit megkövetel a térfogata, ez már sokat vesézett téma, és egyik alaptényezője a megfelelően elkészíthető presszónak.
(az a baj, hogy elég sok van)
0,5-1-2gr eltérés lehet a kávé fajtája, pörkölés miatt.
Ahogy én tapasztalatom pl. az 58-as 18gr-os kosárba előfordulhat, hogy egy sötét, sötétebb, pörkölésű esetleg robusztát is tartalmazó kávéból, amit durvábbra is kell őrölni elég a 16,5gr. Ezek általában olcsóbb blendek, persze nem feltétlenül.
Nos, a prémium arabica világosabbra sütött babokból, +a fajta jelleg miatt pl. egy Yirgacheffe, vagy most ez a Colombia simán 19-20gr-al töltve megfelelő, és ezek viszont háromszoros áruak.
Tehát így jön ki, hogy a jóból sok fogy.
Ami segítség mikor elkezded próbálgatni a kávékat, hogy egy 14-18gr - osnak mondott kosárba elsőre 18gr-ot teszel, aztán a tömörítés után már látod is, hogy jó lesz, vagy nem (egy idő után látod)
Az alultöltött kosár nem lesz jó, az enyhén túltöltött még nem biztos.
Aztán felírod, hogy pl. XY kofi 17,5gr, a másik meg 18gr, stb.
Hirtelen ennyi, esetleg a többiek kiegészítik. -
72lakiluk
tag
válasz
phranxinatra
#82970
üzenetére
Nem biztos, hogy a fél g a megoldás, csak akkor ha a tamper talpa a 'pont jó' távolságra van tekerve. Én úgy tapasztaltam, hogy nálam alapos őrlemény előkészítés után a tampert ráhelyezve a kosárra kb 2-3 mm ( inkább 3 ) maradjon, amit én nyomok majd le. Szerintem ez lehet a kb. 10-12 kg-os erő.
-
72lakiluk
tag
válasz
phranxinatra
#82966
üzenetére
Gondolom így adja ki az optimális töltöttséggel az adott kosár a maximumot magából. A kosárba megfelelően tömörített őrlemény távolsága a felsőszűrőtől. Ha nem így lenne, akkor elég lenne egy szimpla meg egy dupla kosár
aztán raksz bele amennyi jólesik 
-
pacuha69
csendes tag
Amikor először olvastam erről a szárítási fázisról, akkor sokat próbálkoztam vele. Nekem is volt, hogy sikerült, volt hogy nem. Aztán egyéb helyekről azt hallottam, hogy az ilyen kis gépeknél nem érdemes ezzel próbálkozni, hanem végig kell tolni 240-en és kész. Akkor elkezdtem e felé menni és így is voltak egész jó pörköléseim is. így kezdtem ezt a kenya-i kávét is, és jellegtelen lett.
-
pacuha69
csendes tag
válasz
PeterAgos
#82952
üzenetére
240-ig felviszem. Ez a konkrét kàvénàl úgy volt, hogy 7perc 180 fok, aztàn 4,5 perc 240 fok, 2perc 215 fok. (Kenya Ikinu). Nem veszem ezt azért annyira szentíràsnak, mert egy ideig bizonyos kàvéknàl jól működött a 0-ról végig 240 fok is, de ennél az elsőt így csinàltam, és nem lett jó. Aztàn kezdtem kísérletezni. Màs kàvéknàl is végig akarom ezt jàtszani.
-
-
72lakiluk
tag
válasz
syler123
#82956
üzenetére
Bocs, felületesen futottam át írásodat és nem jött le elsőre, hogy automatára gondolsz, ami biztosan jó lesz nekik. Irodában Magnifica S van, ami két éve üzembiztos. Bár a kávéját nem iszom, mert csíbóval, bravossal és hasonlókkal etetik a többiek
a keretedből találsz jót.GL. -
-
syler123
veterán
válasz
72lakiluk
#82949
üzenetére
Sok időt igényel? Nem tudom, lehet nem lenne hozzá türelme. Nagyon nem vagyok otthon a kávéfőzők világában, nem is kávézok, de a szüleim rendesen fogyasztják és lefőzik a kb 12 személyes szarvasival a kávét és arra a napra kb megvannak. Vagy délután újrafőznek, nem tudom, de az tuti hogy melegítenek is. Szeretnék nekik valami modernebbet, tehát reggel ne kellejen a kávéfőzőt tömni stb, hanem kb 2-3 naponta. Azt hittem ez megoldható a linkelt készülékekkel.
soldier2: köszi, megnézem azt az oldalt.
-
válasz
mdav88
#82953
üzenetére
én 110-re szoktam előmelegíteni a gene-t, aztán 240-nel végig, esetleg a legelső reccsenés után picit visszaveszem -- de itt és én azt tapasztaltam egyelőre, hogy nem éri meg visszavenni, mert ki sem recseg rendesen, jobban járok, ha mp-re elkapom, hogy mikor állítsam meg (nem szokott sikerülni
). -
-
pacuha69
csendes tag
Az utóbbi hetekben én is elő vettem a Gene-t, és egy kenya-i kàvéval sikerült olyan tökéletes vilàgos pörkölést összehozni, hogy csak pislogtam. Volt belőle bőven, így tudtam kísérletezni is. Nàlam ennél a kàvénàl az adott ilyen eredményt, hogy volt az elején 180 fokon 7 percig "szàrítàs" fàzis, illetve a végén mikor elindult az első reccs akkor visszàbb vettem a hőfokon, így egy kicsit (2 percig) elnyújtottam a végét. Egyszer a Kapuczíneres Németh Jànos írt erről az elnyújtàsról, és valóban működik. Próbàltam azt is hogy csak az elnyújtàst elhagyom a végéről, és úgy màr nem is volt olyan jó.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Kávéfőzőt keresek édesapám születésnapjára maximum 200eFt-ig. Szerintetek melyik a leginkább ajánlott? Szemes kávéhoz lenne használva, tehát legyen darálós. Jelenleg egy alap szarvasi kávéfőzőt használnak, de szeretném ha mindig friss kávét innának. (megőrülök ha meglátom hogy mikrózzák). Nyilván az aznapit szokták, de akkoris...
Jelenleg Saeco-kat nézegetek. Szerintetek?
Ha nem éri meg a felárat a 200eFt-os a 150eFt-oshoz képest, akkor jobb az olcsóbb modell. Használtat nem szeretnék, mégiscsak ajándék lesz
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvőben egy 110 mm-es 50x50-es zártszelvénye?
Megvenném... -
freaghill
őstag
Ahogy látom ez az ajánlott gép újonnan 150k. Annyit viszont már nem szánnék rá.
Köszi!

-
PeterAgos
csendes tag
Szinte kizárólag Gene-vel pörkölt kávét iszunk itthon (nagy ritkán veszek CasMo-t a győri Kávébajuszban). A hét végén sikerült kóstolnom gyári pörkölésű AVX Burundit, az itthon pörkölt (23 dkg, 230 fok, 14p) bizony a feleségemnek és nekem is íz-gazdagabbnak tűnt. (kávégép ua.)
Próbáltam én is 240-en, de számomra valahogy jobban "kézben tartható" 230 fokon a pörkölés. Az időt nem mechanikusan állítom be, az utolsó percekben "színre, szakra, hangra" megy a játék... (Egy alkalommal ilyentájt hívott fel egy cimborám - na az az adag ment a kukába
) -
mdav88
aktív tag
válasz
Bazsee71
#82935
üzenetére
Ez otthoni szinten eleg kemeny akadalyokba utkozik valoban.
A kos porkolok kb ugyanannyira korlatosak mint a kisgepek, tuning nelkul nehez kontrollalhato vegeredmenyt kapni, vagy nagyon sok tapasztalas kell hozza, ami nem tul gazdasagos.
En meg a 400 grammos adagonkenti pprkolest is kevesnek erzem, itthonra jo lenne egy kilos, de leginkabb egy ketkilos gep....
-
Bazsee71
őstag
válasz
freaghill
#82934
üzenetére
Ugyan a kérdés nem nekem szólt, de popcorn készítővel van tapasztalat. Szerintem sikerélmény nem sok érhető el vele, meg nagyon kis adagot fogad (80-90g zöld). Pedig még tuningoltam is, külön tápot kapott a fűtőszál, így jól szabályozható volt.
Szerintem a Gene az egyik, ami belépő szinten ajánlott, illetve a Behmor, de azzal nincs tapasztalatom.
Viszont az egészben a legnehezebb a jó minőségű és friss zöldkávé beszerzése. -
-
Zolli77
csendes tag
válasz
fragola.6035
#82928
üzenetére
Teljesen igazad van ezt találtam a témában:
On Lelit machines the main difference between 57 and 58mm basket isn't the millimeter... The boiler with 57 basket is ~225 ml and comes from Mokita machines. 58mm group is a rebirth of Brasilia Lady, Club, Faema Family first series and others. 350ml boiler, and a warranty of far much better espresso, and far more easily.
-
Noroo
tag
válasz
fragola.6035
#82925
üzenetére
"Nem is beszélve a buta és rosszul beszerelt pidről."
Victoria (PL91T) tulajként, a beszerelésről nem tudok nyilatkozni. Arról viszont igen, hogy tényleg valami rosszul beállított.
Nekem hektikusan hozza a hőfok értékeket. Van, hogy a max 110fokra kellett belőnöm, hogy 91-92 fokos víz megérkezzen, máskor, ugyanez a beállítás gőzt ad ki. (mérve: ikeás szétszedett húshőmérő feltolva a szűrőbe, ill. kontroll-nak egy UNI-T UT71E, bár sztem a hőelem ua, az értékek is közel azonosak voltak)
A vízhozama magas, ez is tény, a magas nyomást nem értem, az opv-t beállítottam 9 barra, az rendben van. (gyárilag valóban 12bar)Terveztem valamikor átvinni hozzád, ha vállalod...

ami még: baromi jó a gőzölője, én legalábbis meg vagyok elégedve vele, de mintha vékonyra sikerült volna a krómozás a gőzcsövön, mert pár hónap használat után (napi 2-3x) már színeződik... valszeg hamar kell majd újra krómoztatni...
-
Zolli77
csendes tag
válasz
fragola.6035
#82928
üzenetére
Igen, köszönöm, valószínűleg én emlékszem rosszul, de nekem ez a fej határozottan 53-asnak rémlett. :S Igen ez így igaz amit írsz, ennyiért jelenleg nem lehet jobbat venni, én úgy gondolom hogy a tervezett időt biztos le fogja szolgálni nálam. Ha jól belegondolsz egy örlő és gép ennél jóval nagyobb beruházás, és még így is bőven van mit tanulnom, így ebben a stáriumban belefktetni még legalább 200-300eFt-ot igencsak túlzó lenne.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Zolli77
#82927
üzenetére
58-as. Teljesen megegyezik a Faema Family-vel, milliméterre ugyanaz. Több gyártó is használja ugyanezt a fej+bojlert, semmi fejlesztés nem történt rajta, amióta kitalálta valaki kb. valamikor a '80-as években.
Mára már eléggé megkopott, elavulttá vált. Nem jó, de ennyiért még mindig nincs jobb. De inkább azért ezt választanám, mint egy DB Catlert.
Ez így most elég konstruktív lett? -
Zolli77
csendes tag
válasz
fragola.6035
#82925
üzenetére
Én úgy tudom a Faema Family egy 53mm átmérőjű fej, nem 58mm-es. Persze egy ilyen konstruktív hozzászólás után nem várok sokat.
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
#82925
üzenetére
A márka mentségére legyen mondva, hogy a sok másik gyártó is nagyjából ugyanezel a technológiával épít. Aktív felhasználóként én nem érzem, hogy a víztertíés annyira rossz lenne, de tény, hogy a GC ebből a szempontból példás.
Kisgép nincs gyárilag, ami teljes egészében tökéletes. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2
#82917
üzenetére
Az összes Lelitben ugyanaz a kávéfőző rész, a közel 40 éves, eléggé elavult Faema Family fej és bojler. Ugyanúgy meg kell küzdeni a magas nyomással, nagy vízhozammal és rossz vízterítéssel. Nem is beszélve a buta és rosszul beszerelt pidről. Viszont itt kap extraként +150 ezerért egy 6 decis acél gőzbojlert is.
-
mdav88
aktív tag
Jelen!
A Behmor-ral szerencsére még profilozni is tudok, de el kell engedjem a babok hőmérsékletét 220-ig, hogy jó legyen. Pont a legutóbbi 90/10es AVX blend muzsikált úgy, ahogy leírod. (és szeritem jobban, mint amit már pörkölve kaptam
) 400gr bab 15 perc alatt készül el mindennel, 21-23% közti RAO értékkel.Szóval én is elégedett vagyok

-
tényleg, pörköl még a topikban valaki magának házilag?
amióta paljoc javaslatára orrvérzésig tolom a gene-t (240 fok), olyan, mintha egy másik pörkölőm lenne. túl sok variációs lehetőség nincs ezekkel, viszont 240 fokon (és nem a téli mínuszokban) már rendesen ki lehet recsegtetni a pörit (első két tompa pattanás meghallása után még bő egy perc), így egy kellemes közepes pörkölés hozható, ahol még maradnak savak, gyümölcsösség, de már megjelennek klasszikus mogyorós jegyek is. raádásul nem tragédia, ha nem találod el pont, maximum újhullámosabb vagy klasszikusabb lesz, de jellemzően nem savanyú és nem keserű (bár a klasszikusabbra sikerültet pihentetni kell 2+ hétig).
megint elégedett vagyok.

-
mdav88
aktív tag
Ascaso Duo Prof DualBoiler masinám eladóvá vált.
Ki van maxolva, amennyire kisgép lehet: XMT7100 pid, k hőelem, ami a víztérben mér, rézcső, tágulási tartály,nyomásmérő, nyomásszabályzás, szűkitők. Friss benne a pumpa (halkabb fehér ulka), ipari az opv, a gyári gőzkar iparira cserélve. BWT patronnal volt használva, s rendeszeresen vízkőtelenítve.Standard 3 decis faema kázan + thermoblokk a végtelen gőznek, illetve forróvíz vételi lehetőség.
Esztétikailag egységes, de sajnos az elején van két mély sérülés, nekiüthettek valamit. A napokban elpukkant egy visszajelző LED, helyettesítve lett egy nem hozzá illővel ideiglenesen, de úton van már a csere, ez is jár hozzá nyilván.Tartozékok:
-Naked kar tölgyfa nyéllel, vagy igyén esetén fekete műanyaggal.
-Vakszűrő
-7gr LM stílusú szimpla szűrő
-16gr mikroperforált dupla szűrő
-21gr mikroperforált tripla szűrő
-18-20gr IMS Superfine Kosár
-IMS felsőszűrőAlku szándéka nélkül érkezők jutalma egy 16gr Reneka kosár!
Ára: 170e forint
Képek:
-
vicces1
aktív tag
Ez a Kolumbia elég jó hely lehet, igen értékes, minőségi növénytermesztés folyik ott, több szegmensben is.

Akinek van rá lehetősége, kedve az kóstolja, meg ezt a Colombiat!
A másik ami jött az El Salvador is kitűnő, de ez csodás.
Ömlenghetnék róla, mert megérdemli, de csak annyit, hogy NE HAGYJÁTOK ki!Sajnos ismét igaz, a jóból sok fogy, simán benyeli a 20gr-ot az IMS18-as és a VST15-ös is a 17,5gr-ot

Visszatérve még a VST-re, precízebben kell előkészíteni vele, de az elrontott vagy gyors, lassú, nem egyenletes, stb lefolyás mellett is adja a finom ízeket. Úgy érzem a 18gr-ost is beszerzem előbb utóbb.
Mindenesetre 22 angol fontot nagyon megér, főleg az itthon ajánlott 15ezer ft-os ár mellett!

-
Zolli77
csendes tag
Úgy néz ki hogy sikerült meghoznom a nagy döntést és tegnap meg is rendeltem az új setupot, egy Lelit Elizabet Pl92T-t és egy Eureka Mignon specialita őrlőt. Ha minden igaz holnap meg is érkezik a csomag és be tudok számolni pár eredményről (Bár ahhoz biztos kell majd jó pára nap kísérletezés otthon).

-
Noroo
tag
válasz
sz.zs.
#82913
üzenetére
ahh so!
Ezt nem tudtam. Ugyan nekem az általad linkelt nem jó. Az enyém Lelithez kéne passzoljon. Az elektrás majdnem "jó" (átmérő stimmel, lyukak száma egyel több kör elosztásban, tehát jobb is lehet, de kb 1,5mm-el vékonyabb, mint a lelit gyárija, és képtelen voltam vele jót húzni... valszeg több kávéval többször kellett volna kísérleteznem... momentán visszatettem a gyárit...
csak, miután van a közelben "bevonó" cég, így gondoltam, ha van hozzáadott értéke nem sajnálom érte azt a pár ft-ot

-
-
Noroo
tag
válasz
72lakiluk
#82911
üzenetére
ha már...
ki milyen papírt használ? Egy halom helyen 64-es papírt árulnak, én találtam 60-ast, nekem az is bevált, csak érdekelne ki milyet miért.

btw: tényleg tiszta marad a vízterítő és a felsőszűrő is.

és ha már... talán Zsolt írta, hogy krómoztatta (nikkeleztette?) a vízterítőt... nekem szimplán réz, és nem tudom mi értelme van a krómoztatásnak, ha van.
Félreértések, indulatos válaszok elkerülése végett: nem vihart akarok kavarni, hanem érdekel, mert kíváncsi vagyok!

-
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
#82908
üzenetére
Ha meg aeropress papírt is használsz, akkor meg olyan lesz a vízterítőd mintha nem is használnád a gépet

-
sz.zs.
őstag
válasz
grizlisandor
#82908
üzenetére
Havonta elég napi 1-2 kávé mellett.
-
válasz
sz.zs.
#82896
üzenetére
Köszi.
Havonta mehet fejtisztítás vagy más periódusa legyen?
"Sűrűbb fejtisztítást, meg felső szűrű levételt ebben a Gwilym Davies tanító videóban láttam[link], hogy sűrű használat mellett beállnak a profik 10 perces periódusra, a vakszűrős öblítés és a fejtisztítással.Nem kell vadászni, átmegyek a szomszéd városba és veszek.

Ment egy privát.
-
soldier2
őstag
válasz
sublett
#82904
üzenetére
Egy hosszabb csavart betekersz középre és szépen leemeli. A 2015-18-as Classicnál vsz nem jó. Ott a fejszelepben kárt tehetsz.
Baoah: szerencsére nem aktuális a probléma nálam, csak nem tudtam, hogy ki lehet gyógyulni belőle. Én csak éjszakai légzésfigyelős/légzés segítős géprkő tudtam. A kávét többnyire az ízéért iszom, de néha jól jön az élénkítő hatása is.
-
sublett
tag
válasz
sz.zs.
#82905
üzenetére
nem fogom leszakítani valamelyik létfontosságú alkatrészt?
igen, sejtettem, hogy hasonló dolog van a háttérben
egyébként kb 3 hónap után akartam először leszedni, akkor nem jött le, azóta sajna már egy év is eltelt, próbáltam néhányszor, de a fórumig sajna nem jutottam el csak most 
-
sublett
tag
Sziasztok,
Gaggia Classicomat szerettem volna kitisztítani, de sajnos a "filter holder plate" alkatrészt (link) nem tudom leszedni, a csavarok kijönnek, de az alkatrész meg sem mozdul.
Próbáltam már vakszűrős tisztítás után; lapos fogóval a két csavar helyén tekerve, stb. de meg sem mozdul.Vannak ötletetek?
előre is köszi!
sublett
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kés topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fekete/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával - 12.18
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de most délután nem sikerült.délután rámentem a 1:2 arányra,amit többször is ajánlottak itt.meg is mértem,kb 40g lett a 18.5-ból.érdekes hogy nem lett sziruposabb,és keserű lett.a kesesűség gondolom a magasabb hőfok miatt volt,de a sűrűséget nem értem.az idő kb 50s volt.lehet vissza kellene állni a kotyogóra
kevesebb a macera.




)





