Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Antonio

    senior tag

    válasz Antonio #84495 üzenetére

    Leírom az első tapasztalatokat, bár ez inkább csak a géppel kapcsolatos, kv-t csak 2x tudtam inni :D

    Megjött a gép +~450 rendelt kapszulával. (La Piccola Sara Vapor)

    Sima egyszerű kis dobozban, olyan 60-80 as évekbeli grafikával :DDD , ami nem is baj mert előreveteti hogy ez egy régi kis manufakturális cég lehet ami apáról fiúra szál :U

    Nagy felirat jelzi hogy Handmade in Italy ... bár úgy érzem az utolsó simításokat már jóbevándorlómunkásemberek végezhették és nem régen ott dolgozó olaszok ....

    Az egész gépezet készülék masszív strapabíró benyomást kelt (jól esik nyomogatni a kapcsolókat, lenyomni a kart) viszont az is megfigyelhető hogy a fém megmunkálás illesztést már nem szakember végezte, kicsit csálén áll itt ott a lemez, viszont az tuti hogy 100 év múlva is úgy fog állni :) hozzá kell tennem minden 1-2 db fémből van kivágva hajlítva.

    De lehet ezt nem is vettem volna észre ha

    a csepegtető tálca simán ki-be csusszant volna a helyére, de az istenért nem akart, először azt hittem hogy a szállítás során vetemedett meg a fém stb (bár ahhoz egy elefántnak kellett volna ráülni) . Ekkor vettem észre hogy kicsit mind ha csálén állna itt ott a fém a tálca résznél, de nem ez volt a hiba hanem hogy a vízelvezető szilikoncsövet egy kicsit hosszabbra hagyták (ráadásul 45 szögben vágva) ami úgy beakadt a tálca levehető rácsába hogy alig tudtam kivenni elsőre, illetve az istenért nem tudtam visszarakni, de miután észrevettem a túlméretés csövet egy metszőfogó segített rajta. Így már könnyebben becsusszan a helyére a tálca (szinte be ugrott, szóval még se olyan ferde az a fém).

    Feltételezem hogy ugyan így szenvedett a berakással a jósmunkásember is, de ahelyett hogy megoldotta (észrevett/jelezte) volna a problémát inkább beerőszakolta valahogy.

    A másik apróság hogy a billeget a gép az asztalra téve :F , de ezt egy talpra helyezett öntapadós filc (ikea-s bútorlábra való) tökéletesen megoldotta. De ez is olyan kis illúzióromboló apróság,

    A leírás 2 percet ír bemelegedésre, de szerintem az még 1 perc sincs és a kontroll lámpa már ki is aludt.

    Kv ról nem akarok írni sokat mert még elég kezdő vagyok, és csak 2 öt ittam és mind a 2 más volt ill mind a 2 őt kis tejjel ittam nem tisztán tehát nem nagyon mélyedtem el bennük.
    Lucaffé Mr. Extreme (100% arabica) elsőre nekem nagyon könnyű ("lightos") volt nem tudom ez a 100% arabica mivolta miatt, vagy első csapolás (nem volt elég meleg stb) okán.
    Lucaffé classic (20/80) reggel ittam ez már zacskóból kivéve illatra is "jellegzetesebb" volt így elsőre ez jobban megfogott.

    Próbáltam habosítani (nagy "álmom" hogy otthon is tudjak normális már már kávézó szintű cappuccino-t készíteni), de azonkívül hogy megmelegítettem a tejet és kicsit a kezem megégettem sokra nem menetem.

    Lehet a hozzáadott toldalékkal, nem is a hagyományos úton kellene csinálni? valakinek van ilyesmivel tapasztalata? a gőz a kis lyukon jön ki a nagy mellett, de még nem jöttem rá miért jó ez így. Egy sima classic fém fúvóka nem lenne egyszerűbb? ha leveszem toldalékot akkor már túl rövid a cső.

    Azóta írtam Expolygonnak hogy van-e nekik ehhez csatlakoztatható hagyományos gőzkaruk.

    Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

Új hozzászólás Aktív témák