Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Catler 9010 Dual Boiler-emben 99%-os valószínűséggel vízkőtlenítés közben elpukkant egy biztosíték, sajnos típushiba. Így a gőzkar nem működik, mert nem fűti fel azt a kazánt. A presszó/PID tökéletes.
1) tud valaki segíteni a javításában? Kb. 2-3 óra meló állítólag (és egy filléres alkatrész), de én nem fognék neki. Eléggé belül van a hőbiztosíték, azt kéne kicserélni.
2) alternatív megoldás, h valaki megveszi így, ahogy van, és veszek egy másikat. Ajánlatok jöhetnek privátban..Köszi.
-
-
válasz
Keresztapper
üzenetére
De pont az ellenkezoje a baj -- nem zar rendesen. (Nem az a gond, hogy el van zarodva.)
-
Sziasztok!
A Catler 9010-em gőzkarja szerintem nem zár 100%-osan. Nem jön ki víz/gőz a végén, de hallom, hogy kicsit "cicereg" (mi erre a jó szó?). Mit lehet ezzel kezdeni?
-
válasz
WiZARD
üzenetére
En se tennek sose cukrot a kaveba, de azert vegyuk figyelembe, hogy az izleles abszolut szemelyes dolog. Siman lehet, hogy neki ugyanaz a kave elviselhetetlenul savanyu (peldaul), mert masok az erzekszervei. Boroknal erre mar kezd rajonni az ipar.
A tejszint mondjuk en se ertem
. -
-
Ha valaki a Pozsonyi uti Double Shotbol akarna szemes kavet vasarolni: szerintem ne tegye. Kilos kiszerelesben nem kulonosebben draga (10k), de hiaba egy hetes a porkoles, olyan, mintha tobb honapos lenne.
-
-
Vehetsz olyan cipot, ami javithato. Dragabb, de a fizetesekhez kepest nem dragabb, mint regen. A szamitogepet nem javitjak, cserebe egy eros PC elmegy 5-8 evet.
A kulcs az, hogy lehet minimalistan elni, csak nem kell elvarni tole, hogy olcsobb lesz. (Az egy mas cel.) Siman el lehet lakni egy kicsi lakasban; ruhat tisztitoba viszed mosni; sajat auto helyett taxival, berelt autoval, tomegkozlekedessel jarsz; esatobbi. Az nyilvan nem megy, hogy szep nagy csaladi hazban elek ket autoval meg harom tevevel, de kozben sose romlik el semmi.
-
Aprosag: a Catler 9010-es napi ketszeri-haromszori bekapcsolas es kb. 6 tejes ital mellett atlag 0.3 kWh-t fogyaszt naponta. Nem tudom, hogy ez sok vagy keves, csak gondoltam leirom. (1950 wattot vesz fel, amikor mindket bojler melegit, 21 fokos szobaban a bekapcsolt, nyugalmi allapot olyan 30-80 watt.)
-
Bazz, kiderult, h vittem egy baratomnak ajandekba egy adag paljoc Black LXR-t, most meg a fel *birosag Paljocot rendel rajta keresztul

-
@paljoc - te hogy vizkotelenited a Catlert? (relative pontos leiras kene, hogy utanad tudjam csinalni
) -
High-end instant kave startup. A YCombinator tamogatja oket (Uber, Dropbox, AirBnb, stb. fedeztek fel a multban), kivancsi leszek. Az alapitojuk a barista VB 9. helyezettje.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
Azt azert erdemes tudni, hogy Magyarorszagon a csapviz minosege kivalo, tehat kavezashoz megerheti szurni az iz miatt, de egeszsegugyi okokbol nagyon ritkan indokolt (ill. fozesnel legtobbszor nem erezheto annyira a felhasznalt viz ize, hogy a magyar vizminoseg mellett aggodni kellene).
-
@paljoc: ez a kenyai cucc eleg utos, ahogy javasoltad, 90 fokon, hosszu (45 mp) lefolyassal tolom, es nagyon jol mukodik. Ami meglepo, hogy akar americano-kent is perfekt.
-
Hat ez a Pacific Blasius nem egy nagy durranas. A porkoles kifejezetten egyenetlen.
-
BTW, en most megint HB-ket csinaltam az unnepek alatt, es hat be kell latni, k jok. Ami sokat segitett nekem, az a fragola-fele maroktamper, eddig olyan 20 gramm kavebol foztem alulextraktalt shotokat, most inkabb 17 grammbol, es jobb.
-
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Zsiros + nem tartos, de ez nem oldja meg a problemadat. A gond az, hogy hiaba veszel papiron ugyanolyan tejet a boltban, ugyanattol a markatol, hetrol hetre mas lesz, mert a beszallitok is valtoznak, es az alapanyag minosege is.
Mikroval az a baj, hogy nehez jol elkapni a megfelelo homersekletet.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
Draga es kenyelmetlen. Olaszorszagban, foleg Sziciliaban autozni szerintem eleg remes; az olasz autopalyak raadasul nagyon dragak, es az idotok nagyreszeben autozni fogtok.
Sziciliaban pl. van eleg vonat, es kifejezetten olcsok.
A temara visszaterve: Taormina, Etna kornyeke megnezheto ennyi ido alatt.
-
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
En a Pozsonyi uti My Green Cup-ban gyakran lattam kutyat; a padlo is eleg ellenallonak tunt.

-
válasz
Gravity1234
üzenetére
En ezt nyomom a Catler 9010-el. Nagyon gyakori, hogy pl. 3-4 nagy bogre tejeskavet csinalunk.
-
-
> p, I, d paraméterek beállításán múlik
Pontosan, legfokepp azert, mert a PID, mint algoritmus az nem jo vagy rossz -- elvileg az harom dologtol fugg, es kesz:
Tehat ha a szenzor pontos, es a PID az tenyleg PID, akkor a harom parameterrel mindent be tudsz allitani (marmint mindent, amire egy SISO PID kepes -- ami nem sok, de a celnak megfelelhet).
-
Szaritott etiop kavet tolok most (Maduro), hat valami elkepesztoen edes. Jo zsiros tejjel olyan italt lehet belole csinalni, mintha beleontottem volna egy kanal cukrot.

-
A Madalban vett Paramount Espresso most fogyott el (ugye kozben jart szervizben a kavedaralom). Nagyon halas kave, lenyegeben nem lehet elrontani -- nem is tul komplex, nagyon csokis. Kifejezetten jol mukodik olyan usereknel, akik nem ismerik az ujhullamos kavekat, mert nem akkora ugras az olasz stilusrol; 86 fokon jott be nekem a legjobban.
Ja, es jol birja a tarolast. Hutoben tartottam, szetontve kisebb adagokra (asszem 3 adag volt kulon, ~70 g / adag). -
Hmm, itt iszom egy latte artos flat whiteot egy artizan peksegben, gyonyoru San Remo gep... es persze el van egetve.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)