Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Thermoblock-os ez, vagy bojler van benne?
-
bluesfan
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Simi, vagy fragola sem rendelkezik ilyesmivel?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Az már igaz! Főleg, ha valakinek eredeti a csepptálca rácsa, amin simán át is megy a víz, nem úgy mint nekem, akiéről egyszerűen lepereg és a pultot áztatja.
Tényleg! Továbbra sem futott bele valaki, akárhol egy Rancilio S24-hez való eredeti csepptálca rácsba? Tárgynyereménnyel tudnám meghálálni, ha valaki hozzásegítene.

-
-
do0gpwn
újonc
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi, akkor nem veszem meg az alkatrészt.. logikus mondjuk

-
Gery0505
aktív tag
-
Koczó93
őstag
Egy rotos vízhálózatos gépnél mennyire normális kannából etetve hogy visszaejti a vizet használat után?
-
Cavsfan
tag
Sziasztok.Nem tudom használ valaki itt Aldis kapszulást?Nekem az új Martelló kapszulák okoznak gondot.Sokszor mellette megy a víz és nem a kapszulán keresztül.az alsó tálcában több a víz mint a csészében.Másnál van ilyen probléma?
-
nzozz
aktív tag
válasz
üzenetére
Én azért nem javaslom a melegített vizet, mert a szivattyúk - hacsak nem valamilyen speciális kivitelről van szó - általában max. 20-40°C -os folyadék hőmérsékletre vannak kitalálva. Az "E" és "NME" szériás Ulka szivattyúk katalógusában pl. 25°C -os környezeti hőmérséklet és 20°C -os folyadékhőmérséklet van magadva.
-
M3aN
senior tag
Graef CM 202 ajánlható lehet ajándékként olyan személynek, aki a bolti tégla helyett jobbra vágyik, de kávéfőzőből sem fog GC-t venni, csak valami alapot? :-)
-
sz.zs.
őstag
Igen, ez a linkelt Lelit kifolyó! Nekem is nagyon tetszik, ezért használom

-
freaghill
őstag
Van valami general guideline arra, hogy a Brikka hány másodper alatt főzze le a kávét?
Eddig gázon, max-on használtam, úgy sokáig tartott és rossz íze volt a kávénak. Most indukciós van, és itt pikk-pakk megvan, így be lehetne lőni egy tartományra. (Adaptert használok.)
-
mdav88
aktív tag
Szakmai kérdésem lenne, nem sok információt találáni róla:
Vannak a HX masináknál is különböző megoldások a hőcserélésre, érdekelne, hogy melyik a leghasználhatóbb közülük, vagy teljsen mindegy?Látom, hogy a bezzera/pasquini érdekesnek mondható rendszert használ, de van egy csomó fajta orientáció, van ahol egy "vízzsák" a hőcserélő... Szóval ezt talán éremes lenne boncolgatni, ha van érdemi tudásanyag...
Köszi!
-
do0gpwn
újonc
Valaki, hozzáértőnek van ötlete miért lehet az, hogy a Gaggia evo-n, ha bekapcsolom a gőz funkciót akkor ahogy melegszik elkezdi ereszeti a gőzt a felsőszűrőn? Kazánszelep probléma lehet?
-
Szabász
csendes tag
Szia!
A családban használnak ilyen gépet, nem csinál rossz kávét kicsit játszani kell a beállítással. A Philipsnél a tejtartó rész már sokkal egyszerűben tisztán tartható, ez a saeco picobaristonál elég macerás. A két gép ugyan az csak a saeco-nál több az állítási lehetőség.
A kávék közül a robusta tartalmúak váltak be, eleve javasolták, hogy a darálóba véletlenül se öntsünk aromával ízesített kávét pl Free .
Ezek közül érdemes válogatni:
[link]Egyik kedvenc, én itthonra is szoktam venni .
[link] -
swagina
újonc
Sziasztok!
Sajnos 1 hónap használat után elromlott a használtan szerzett Delonghi Dedica gépem. Találtam a youtube-on egy videót ami tökéletesen leírja az én kávéfőzőm jelenlegi kondícióját (bármilyen programot elindítok 3mp után megszakad, majd a gombok villognak)
https://www.youtube.com/watch?v=qQZV7yG3kb8Esetleg volt bárkinek hasonló problémája, valami ötletetek van? Bármit szívesen fogadok
Köszi!
-
skoos
őstag
válasz
stereofan
üzenetére
Sziasztok!
Mi a vélekedés a Philips 5000 lattego gépről?
Inkább presszó, ristretto-s vagyok, néha kapuccsinó is jól esik. Feleségem a habosbabos párti. Jelenleg Nespressot használunk (asszony néha rámegy a Jacobs crema gold instantra is). Az új vonalas sütőtökös/ barackos ízvonalak egyáltalán nem érdekelnek. Csersavasságot is szeretem nagyon minimalizálni.Szerintetek?
Üdv,
Sanyi -
Mizudashival van valakinek tapasztalata, ajanlott kofi hozza?
-
Noroo
tag
alacsonyan röpködnek a Mazzerek... alighanem eső lesz

-
Bazsee71
őstag
válasz
üzenetére
1. Duplafalúval nekem csak pár órányi tapasztalatom van, az egy Delonghi Dedica volt, ott különösebb befolyása nem volt a tömörítésnek a kávéra. A nyomást maga a kosár fokozza, nem a pogácsa, persze ettől függetlenül a kioldódásra lehet hatása, de mint mondtam, csekély a tapasztalatom nyomásfokozós gépekkel.
3. Nem tudom milyen géped van, milyen kávékkal próbálkozol, de tegyük fel, hogy nem képes elég meleg vizet adni a világos pörkölésű kávékhoz. Ez esetben biztosan segítene a termoblokknak a melegebb víz, de akkor sem terhelném a gép műanyag alkatrészeit 60-80 fokos vízzel.
-
jana86
csendes tag
válasz
mikromanus
üzenetére
Én nem merem se összeszámolni, se ideírni.
De a nagyságrend becslésében segíthet, hogy egy Kafatek Monolith Flat őrlő van rendelés alat.... -
mikromanus
veterán
megnyugtató néha beleolvasni a topicba. Picit túlzásnak éreztem néhanapján a kávés költekezésemet. Aztán idenéztem, beleolvastam a válaszokba és látom nincs velem semmi baj. Inkább csak kispályás vagyok a "komolyabB" kávészerető többséghez képest.

Majd ha nem lesz ötletem mire fejlesszek a PC-mben, akkor áttérek a profi kávégép projektre. Addig marad a mechanikus (kotyogós brikka) megoldás.

-
Bazsee71
őstag
válasz
üzenetére
Az előzményeket nem volt időm átfutni, de hátha beletrafálok:
1. Szerintem nem tudod az alsó részt nem tömöríteni, legfeljebb nem lesz homogén a pogácsa. De ha jól látom, duplafalú kosár (nyomásfokozós), szóval kb. mindegy is.
2. Ezekhez a gépekhez necces rendes kiegészítőket találni, de talán akad itt a fórumon, aki a pontos típus ismeretében tud segíteni.
3. Alkalmanként lehet elviseli a víztartály, de azok a műanyagok nem ilyen terhelésre lettek kitalálva, maradj inkább a szobahőmérsékletű/langyos víznél. -
Rush77
aktív tag
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Eladnám a Majoromat amennyiben valakit érdekel.
3 fázisú. Kb 3 hete kapott új gyári 151c késeket, azóta kb 3 kg kávé ment át rajta.
Frekiváltós. Tölcséresre alakítva, Mazzer E kartartóval. Új lábakat is kapott. A HB fórumon elérhető sablonból nyomtattam rá számozást az állító tárcsára. A fényezés törődést igényel.
Ár: 90000Ft.
Képeket ma rakok fel. -
törölt tag
-
72lakiluk
tag
válasz
üzenetére
41-es tampert találsz a neten bőven, de 5-6k alatt nem úszod meg.
Egy egyszemélyes szűrőnél - aminek a 41mm-es aljába töltöd az anyagot- nem is kell tamperelni a felette levő szélesebb részt, mivel ott őrleménynek nincs helye. Csak alul, a kis mélyebb részben, ami lehet 8-9g max, szerintem. Ha töltöd a szélesebb részt is, hogy húzod fel a kart ? nem fog felmenni, a kávét belepréseled a felsőszűrőbe.
Bár itt a melóhelyen előkerestem egy porosodó Szarvasi kisebb szűrőjét, az nem olyan, mint egy LM simpla szűrő
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 26
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- Arc Raiders
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)