Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
válasz
SoundON
üzenetére
Szerintem nem értitek mit írtam

Arra akartam célozni, hogy egy Graef ~30e Ft és egy Mazzer Mini, SJ ~100e Ft között nincs értelme venni semmit. Egy Niche persze, hogy előrelépés, én is aként élem meg, csak még elő kell csalogatnom az ízeket
Kezdésnek majd áttolok rajta pár kg quakert. -
-
iatti
aktív tag
válasz
Flashback
üzenetére
mazzer.tömören
bővebben.fél éve kezdtem komolyabban.elötte pár hónap bialetti mini express.olvasgattam a fórumot,és hallgattam a tapasztaltabbak tanácsára.egy két lépcsőfokot kihagyva megvettem egy mini mazzert 50 pénzért.vettem bele gyári kést meg raktam rá tölcsért,így van 70-ben.nekem elég
vagy van sj,az se brutál ár.már ez is dobott a bialettin.pár hónapra rá megvettem a gc-t.elvagyok a kombóval
most zseblámpára gyúrok. -
Már teljesen tanácstalan vagyok örlő ügyben. Ajánlatok valamit max 100eig bezárólag. Új/használt is jöhet. Persze minél olcsóbb annál jobb de feleslegesen se vásárolnék

Eureka Mignont ajánlották, a Sage Pro grinder is tetszik de az meg kúpos örlős... Alulról meg ott vannak a Graefek amik csábítóan olcsók... -
Bazsee71
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Ízben nem jobb a Kinu, mint a Lido, viszont tekerni egy álom. Kb. mintha bringán kapnál egy kis elektromos rásegítést. Összességében persze jó, csak nálam a K30 mérce, de az minden tekintetben másik liga. Egyébként a Phoenix-en ott olcsósítottak, ahol nem, vagy legkevésbé fáj, nincs hiányérzetem.
A Kinu-Flair páros pedig nagyot szólt, 14 főre húztuk vele a kávét. Szándékos a többesszám, mert pár bemutató után mindenki magának akarta csinálni, sikerült is. 96-98 °C-os vízzel melegítettem elő a "bojlert" 1x, így is megvolt a szükséges hő, nagyon jók lettek a kávék. Mosogatni, törölgetni kissé macera, de a végére egész gyorsan ment (KávéKalmár Gábortól beszereztem még egy extra kosarat, így egyszerűbb volt). A nyomásmérő szerintem kötelező darab, azzal teljes a kép. A Beurer KS36 mérleg tökéletesen elfér a Flair talpkeretében, szóval ez is stimmel.
Nekem nagyon bejött ez a páros, egyelőre itthon is ezzel játszadozom, GC most pihentetve lesz egy darabig.Parci: minket is a hölgy szolgált ki, rendben volt. Én egyébként örülök, hogy a Balaton partján már két kávézóról (Rusty, Pazar) biztosan tudom, hogy jó kávét fogok kapni. Nem drágább mint Bp-en, ráadásul ott többször futottam lyukra. A szegedi Kék Elefántban évek óta állandó magas minőséget tapasztalok (illetve a győri Kávébajusz is ott van a szeren, de ott még csak egyszer jártam).
-
na, pazar coffee company balatonfüred, utolsó felvonás:
minden ellenérzésemmel együtt ma úgy jött ki, hogy visszamentünk. kevesen voltak, és bár a szervezetlenség így is érződött, nem volt gond. egy kedves, mosolygós, szőke lány szolgált ki minket, egyébként az egyetlen igazán ügyesen, kedvesen viselkedő felszolgáló ott szerintem (a fiúkkal mind volt valami baj).
az etióp világos pörkölésbe bele tudok kötni, noha ott voltak a finom gyümölcsök és szép savak, ott volt még mellette egy füstös, kicsit kesernyés íz, mintha a pörkölés nem lett volna tökéletes -- nem illett oda egyáltalán.
a kenya viszont hibátlan. vettem itthonra is, meg mellé egy világos, elvileg "ritkaság" kolumbiát.
ami még engem zavart: az eszpresszó iszonyú kevés, gyakorlatilag csak egy kóstoló. 550 ft-ért. a doppio a normál mennyiség, annak már van értelme, na de az 800 ft.

drága, a kiszolgálás abszolút kritizálható és néha kifejezetten elkedvetlenítő, a termékek viszont jók, minden.
-
Barkó
újonc
Sziasztok,
Van egy régebbi Gaggia Classic felújított presso gépem, aminek a tartályából most először teljesen kifogyott a víz. A szivattyú nem akarja "felkapni" újra. Mi a teendő ilyenkor? Nemm akarom nagyon üresen erőltetni, mert a hőmérséklet megy az egekbe. Köszi!
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Delonghi EC680 kávéfőzőn az utóbbi időben az a "hiba" tapasztalható, hogy a kar mellett is kifolyik a kávé főzés alatt (nem sok, általában pár csepp csak). Szétszedtem és kitisztítottam a felső szűrőt, illetve a mellette lévő tömítést is, de utána is folyik. A karban a gyári szűrő van, és kevesebb kávét teszek bele mint régebben (egzakt számot ne kérdezzetek, hogy hány gr, mert nem mérem, csak a szűrő teteje és a tömörített pogácsa közti hézagot nézem), de ekkor is folyik.
Mi lehet a megoldás, tömítéscsere?
Előfordulhat, hogy a kávé sem engedi át úgy a vizet, és ezért? Talán azóta fordul elő a jelenség, mióta az újabb tasak kávét felbontottam. -
törölt tag
Mátészalka Fényes Kávézó
A héten jártam arra barátaimmal. Mint mindig, ha társaságban megyek általam ismretlen kávézóba hagyom, hogy ismerőseim elöttem rendeljenek. Addig is figyelek. Most nem mesélem el a kávé és a tejes itakok készítésének módját, ami itt ezen a fórumon is szentségtörésként hatna. Csak a felszolgálásra hagyatkoznék. Kihozzák az eszpresszómat. Cukor, kanál és kis csomagolt tejszín kíséretében. Kérdezem a hölgyet: Egy kis vizet kaphatnék? Menteset vagy szénsavasat? Kérdezi. Nem, mondom csak egy keveset, amit a feketekávékhoz szoktak felszolgálni. Meglepődtem a válaszán: Mátészalkán ezt nem szokták!!! Volt a válasza. Már majdnem kicsúszott a számon, hogy azt látom, de visszanyeltem a megjegyzésemet. Jobb a békesség. -
válasz
fragola.6035
üzenetére
Menő.

Csak a tesók meg ne tudják mennyi réz van benne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cotagg
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nekem 5 kg után kezdtek el kinyílni az ízek, aztán utána is folyamatosan javult. Pont azt éreztem, amit te: amikor elkezdtem használni laposabbak lettek a kávék és egy kis keserűség is előkerült. Egy időre csalódottan félre is tettem. Most már viszont nyomát sem érzem ezeknek a problémáknak. Sok idő kell a késnek a bejáratáshoz, meg persze biztosan kicsit hozzá is kell igazítani a rutint az új örlőhöz.
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Gourmetkava.cz kávéival van valakinek esetleg tapasztalata innen?
Az a helyzet, hogy meghalt a Hario Mini Millem (értsd: a szabadesés és a kerámia őrlőkő továbbra sem jó kombó
), ennél a cseh boltnál találtam egyedül pót őrlőkövet. Közben rájöttem, mellette egész korrektnek tűnő SO-ik vannak egész jó áron hetente pörkölve, hol van az átverés? 
-
Valakinek van eladó örlője most itt a topikban?

-
SoundON
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Tiszta ügy, neked nem jött be. Akkor sajnálom, hogy ajánlottam

Nekem a Roastopus WhitePearl nagyon bejött rajta, meg a s CM-ek, meg AWAKEN-ek, a sötétebb Caravan, meg a The Barn, meg Hasbean is, meg aviléágosabb Koppi, meg szinte minden világosabb pöri...
Mindezek 130TDS körüli kevés magnéziumos DIY vizekkel vagy Norda+12,5mg/L Mg vizzel, 92C-93C fokon, 18as VST-vel stb stbRégebben is voltak CURE-osok, meg voltak a MODE-osok,
most meg vannak MAZZER-esek, meg vannak NICHE-esek,
mint ahogy vannak sík tárcsás arcok meg vannak kúpos késesek
Így szépe a világ! -
soldier2
őstag
A "házi vízkészítésnél" a törzsoldatból mennyi kell egy liter desztillált vízhez. Ezer éve kevertem és elraktam a receptet. SOS. Köszi
-
Van valahol valamilyen adatbázis hogy melyik örlő milyen szórással/pontossággal dolgozik?
Valami ilyesmi:

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönjük!

-
sz.zs.
őstag
válasz
SoundON
üzenetére
Roastopus Etiópjával és a Mazzerhez képest sokkal laposabb nekem. Az édes, gyümölcsös ízek a háttérbe kerültek és előjött egy kesernyés íz. Előáztatással, IMS-sel próbáltam, holnap VST-vel és előáztatás nélkül is kísérletezek majd.
Ezen kívül 80/20-as Mocamboval is, az nagyjából ugyan az. -
iatti
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
most egy 100%arabica van,avx brasil santos.104-106c megy.nekem nem tűnik túl sötétnek a crema. a következő az py sicilia lesz,majd azt a számot is beírom,az egy ismertebb kávé ebben a klubban,hátha többet mond az a szám.
-
fragola.6035
aktív tag
-
iatti
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
húsvét előtt raktál bele rézcsövet,meg a többit.ilyenkor ránézel a pid-re is? emlékszel esetleg a gépemre?
-
Antonio
senior tag
válasz
yazoo1
üzenetére
Borbone és nem bourbon (az már az amerikai whiskey)

Hogy milyen ízvilág maga a márka erre nem tudok mit mondani, az a típus amit vetem egy markánsabb ízű kv (kapucsínóba /tejel szeretem)"Ezek mennyire frissen őröltek" ezt a kérdést nem értem ...
a pod- nak (meg minden porciózott rendszernek kapszula stb) az a lényege hogy darálás után a lehető legrövidebb idő alatt porciózzák és lezárják.35e Ft-ért megéri talán a kis la lollina gép.
-
Deer76
aktív tag
Hát kipróbáltam... a Brikka nem használható sima kotyogósként, mivel a legkisebb lángon is felfelé kispricceli a kávét, amin a nyitott tető sem segít.
-
Antonio
senior tag
Nem tudok pc ről bejelentkezni “ez az IP cím ki van tiltva...” mi a franc törtent? Szoval most csak mobilról bénazok
Roviden mindenből 150 db:Lucaffe Classic 29 eur es Mr. Exclusiv 33eur, Borbone BLUE 26 eur. Szallitasi kts 15 eur de van kupon kod (5%)a lap tetejen az fedezi a szallitasi kts t
-
Nagyon sok kölünböző véleményt olvasok itt is az elektromos örlőkről. Valaki írna egy összefoglaló posztot hogy melyik árkategóriákban mit érdemes nézni? Ilyesmire gondoltam:
0-50e - Graef CM 702, Lelit Fred
51-100e - Baratza Sette 30 AP, Sage BCG820
100-150e - Eureka Mignon Silenzio/Specialitá
151e++ - Eureka Zenith, Mazzer, Fiorenzato, Niche ZeroAztán ha van megegyezés mehetne az első posztba.
-
smn84
csendes tag
Azt jól gondolom szerintetek, hogy a fekete nem túlnyomásos szűrővel van:
https://www.bestmarkt.hu/delonghi-ec-146b-eszpresszo-kavefozo-fekete-p496207a fémes pedig igen:
https://www.aqua.hu/delonghi-ec-156-espresso-kavefozo-fekete-627874.html?

-
-
törölt tag
Ha nem kell nyomásfokozós kar, akkor van EC 146-os is 30-ért.
Ezekről a Delonghikról olvastam hogy inkább szimplázni jók, mivel kicsi a bojler és emiatt nem túl stabil egy duplához. És persze szörfölni kell hogy jó legyen a végeredmény.
Én nyomásfokozóst használtam egy hétig, elég is volt. Szép lassú egyébként, kicsi a vízhozama, illetve pont jó. Mindig az a baj az olcsó karosokkal hogy szűkítőzni kell, ennél nem kellett.
A tejhabosítóját tuningolni kell ahhoz, hogy használható legyen, vagy a lyukak csökkentésével vagy gőzcsőcserével.
Én inkább egy használt Xsmall-t vennék ennyiért, tudja azt amit a nyomásfokozós Delonghi és van benne egy nem is rossz őrlő. Nem beszélve a hihetetlenül egyszerűbb kezelésről, Delonghival csatatér volt mindig, pedig amúgy a műanyag csepptálcás verzió ötletesen elnyeli a hulladék vizet, de mégis, sokkal tisztább az automata. Na jó, nem győzködlek, van akinek a Brikka vált be Xsmall után. Lehet hogy rutin kérdése, nekem fárasztó a karossal vergődni. Hiszek a jól beállított automatikákban és elismerem a mérnöki teljesítményt.

-
sz.zs.
őstag
CB: a rendszerben ( a pumpa után ) mindig van nyomás.
72lakiluk: nem, ez egy Omron, nem Rex
.... itt pont ua. a kifolyó, mint amit a pid mutat 
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nagyon szép!
-
fragola.6035
aktív tag
-
smn84
csendes tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Wow, szuper, köszönöm szépen. Mindennek utánaolvastam, amit írtál, rendkívül sokat megtudtam! Még annyi, hogy melyiket ajánlanátok, az EC 156-ot, vagy az ECP 33.21-et? Az akciósan most 30 mindössze. ☺️
-
edk-
őstag
Szervusztok,
Meglehetősen elhanyagolt Saeco Royal Office karbantartására a tapasztalatok szerint megfelel a Bécsi úti Saeco szerviz? Az esik útba.
-
Sic.Transit
csendes tag
Szia!
A végeredmény szempontjából igen, jó választás lehet. Én is ilyen géppel kezdtem, nem bántam meg. Mai napig is használom, ha úgy adódik. Az árkülönbséget egy ajánlott pl. Gaggia Baby-hez képest a felhasznált anyagok különbsége okozza. Ezekben a De'longhi gépekben jellemzően olcsó, műanyag alkatrészek vannak, amik teszik a dolgukat, amíg teszik. Utána meg szakszerviz, mert nem nagyon tudsz hozzá alkatrészt rendelni. Vagy a gép árával összevethető lenne a javítás.
Őrlő azért nehéz kérdés, mert ez a gép pl. elmegy a nyomásfokozós kosarával őrölt kávéval is, azaz pl. akár őrlő sem kell, vagy elég lehet egy kis Delonghi KG89, Krups GVX242 is. Na itt viszont rögtön érezni fogod a különbséget egy ilyen és egy normális, presszóképes őrlővel, nyomásfokozó nélkül készült kávé között.
POD-dal is etetheted, elmegy. Ha tartósan POD-dal akarod használni, akkor sokkal praktikusabb egy eleve POD-os gép, pl ez: https://www.lollo.hu/kavegep
Ha őrlő mellett döntesz (és nem akarsz rá sokat költeni elsőre), akkor egy Greaf-ot javaslok, 30-40 újonnan, 20-25 használtan, sokszor még garisan.
-
Antonio
senior tag
válasz
yazoo1
üzenetére
Szia itt írtam róla:
ha visszaolvasgatsz találhatsz pár fontos gondolatot.
A gép (La Piccola Sara Vapore full inox) szállítással együtt volt 337 EUR (15 Eur volt a szállítás Olaszországból) + 450 db párna (3 különböző típus volt) ~83 Eur Mivel ugyanonnan rendeltem a párnákat így egy szállítással megúsztam. 420 Eur volt összesen.
-
smn84
csendes tag
Sziasztok!
Ha MÉGSEM automata kávéfőzőt vennék
hanem mondjuk eszpresszó gépet + őrlőt, akkor mondjuk egy DeLonghi EC 156.B jó választás lehet? Mi az a legolcsóbb őrlő, amit ajánlanátok hozzá? Ha nem tudok egyelőre jó őrlőt venni hozzá, szerintetek ESE POD-dal is lehetne értelmesen használni a gépet? Köszi előre is. 
-
SlayerSub
tag
AVX-től rendelek eszközt, és kellene egy kevés, hogy meglegyen az ingyen szállítás.
Ezt milyen; [AVX Espresso]
Hasonló mint egy PY Hello Sicilia? -
Antonio
senior tag
-
kk831228
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Az a döcögős hogy az se tudják merről ki hogyan mit rendelt már és kinél... Vannak vagy 5 - en 6 asztalra, és fogalmuk sincs...
Mi lenne egy étterembe ahol 30 - 40 asztal van...
Majd menjél be olyankor amikor sokan vannak... 
Leírtam. tavaly is hogy ha kicsit más szemmel nézi valaki akinek vam fogalma a vend~glátásról az látja, hogy nincs meg a rendszer, hogy ki mit csinál, ebből következik, hogy mindenki mindent csinálna, és végén nem jutnak semmire...

Papírozgatnak ami nem lenne probléma, ha tényleg ki lenne normálisan osztva a feladat de sajnos nincs. Ha meg mem megy meg kell venni a programot hozzá, ami tudja kezelni az asztalokat, simán beleférne a költségvetésbe már nekik...

Ma is voltam de elvitelre kértem inkább, egy az nem volt hely, a másik meg az hogy esélytelen lett volna a kiszolgálás...

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vagy van sj,az se brutál ár.már ez is dobott a bialettin.pár hónapra rá megvettem a gc-t.elvagyok a kombóval
most zseblámpára gyúrok.

meg mondjuk 550-es szimpla mellé jobban esne egy 690-es dupla, nem 800 (vagy 850?).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)