Hirdetés
- Fujifilm X
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dell notebook topic
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Ajándékba kapott Nescafe Dolce Gusto kávéfőzőhöz hol érdemes kapszulát venni?
Nekem teljesen új ez a kapszulás dolog, és szeretném tudni, hogy ezekhez szokott akcióban lenni kapszula, illetve mi a normál ára ezeknek. Ami ízlett, az a espresso intenso, ilyet keresnék!
Ajánlott bolt, jó ár?A segítségeteket előre is köszönöm szépen!
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni!Hirtelen felindulásból vettem 2 db Nescafe Dolce Gusto Oblo kávéfőzőt, egy csomó kapszulával együtt.
Előre gondolkozva milyen vízkőmentesítést ajánlotok?
Eddig mindig 20%-os ecettel "dolgoztam"
A fórumon találtam citromsavas megoldást.
A Nescafe ügyfélszolgálatos szerint ezek tönkreteszik a gépet.
Ő a saját folyadékukat, vagy a Durgol márkájút ajánlaná.Ezek kb évi 7-10 ezer forintba kerülnének.
Nem tudom mi van ezeken a gépeken belül, de tényleg olyan kifinomult masinák, hogy egy citromsavas,/ ecetes átmosás tönkretenné?Előre is köszönöm a hozzáértők, tapasztaltak tanácsát!
-
balazs1956
senior tag
Gondolom, de becsületére legyen mondva, ajánlotta a Durgol vízkőoldót is a MM-ból.
A citromsav ellen viszont tiltakozott -
balazs1956
senior tag
Sziasztok, tanács kéne a profiktól!
Hirtelen lett 2db Dolce Gusto kávéfőzőm. Betáraztam rendesen kapszulákból is, amikor megakadt a szemem egy utántölthető kapszulán!
Eddig világ életemben szarvasi kávéfőzőt használtam.
A kérdésem az lenne, ha adott egy jó minőségű darált kávé, akkor lenne-e különbség a szarvasiban főzött, vagy a Dolce Gusto utántöltő kapszulán átfőzött kávén?
A szarvasi nagynyomású gőzt nyom át a kávén, nem tudom, hogy a Dolce Gusto milyen elven működik (talán kompresszor nyomja át a meleg vizet), és hogy ez befolyásolja -e a végterméket.Segítségeteket előre is köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz soldier2 #82708 üzenetére
(#82706) koxx
#82707) Chrystyn
#82708) soldier2Köszönöm a segítséget.
Még ha arra válaszolna valaki, hogy ugyanaz a kávé a két gép közül melyikben lesz finomabb, jobb, stb., azt értékelném.
Az egész okoskodás az asszonynak, illetve a vendégeknek szól, mert ha azt leírnám, hogy én hogyan fogyasztom a napi 3 kávémat, szerintem azonnal kitiltanának a fórumról -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy létezik-e Bialetti Brikka indukciós kivitelben?
Bialetti Mokkát találtam indukciósat is, de nem tudom, hogy ez ugyanaz a technológia, mint az itt sokszor ajánlott Bialetti Brikka?
Nem értek a kávéfőzőkhöz, de élvezettel olvasom a topikot, és próbálok
a szarvasi-dolce gusto volanról kicsit feljebb lépni. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Siófokon valami profi kávézót?
Szeretném megtudni, hogy milyen az Általatok körbejárt "igazi" presso kávé!
Ha tudnám a célt, akkor már könnyebb lenne otthon kísérletezni. -
balazs1956
senior tag
Köszönöm szépen!
Ismerem a helyet, tavaly még talán a Balaton legjobb cukrászdája címét is elnyerték.
Voltam ott párszor, de a felszolgálók jelezték, hogy más lesz itt helyette.
Sok sikert nekik, bár a szezon nagyon rövid, utána Csernobil jellege van a környéknek, csak éppen nem sugároz! -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
AEROPRESS-hez pót gumitömítést szeretnék vásárolni.
Tudtok valamilyen forrást?előre is köszönöm.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5-6 éves, de csak nyáron a hétvégeken használt Dolce Gusto kapszulás kévéfőzőm.
Utóbbi napokban, a kapszula "átlyukasztása" egyre nehezebben ment, akadt a kar, csak sokadikra sikerült lenyomni, átlyukasztani.
Kivéve a kapszulát, és az azt magábafoglaló műanyag idomot, szemből benézve, egy kis koszt, mint utóbb kiderült rozsdát láttam.
Kanál végével elkezdtem kapirgálni, és egyszer csak kiesett a képen látható rozsdás lemezke.
Láss csodát azóta hibátlanul működik a kávéfőző.
A problémám az, hogy mire szolgálhatott a lemezke, és nélküle nem okozhat-e valami nagyobb gebaszt a masina.
Ha valaki műtött már ilyen készüléket, vagy van ötlete/tanácsa azt előre is nagyon szépen köszönöm.
A kávéfőző
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Kisebb karos (nem darálós) gépet szeretnék venni.
Egy teszt ezt hozta ki győztesnek.
Van-e ez kb. 2,5ször jobb, mint a másodiknak kihozott DeLonghi Dedica 685 EC
Van-e erről tapasztalat, minőség/szerviz/tartósság szempontjából, vagy tudtok-e kb. ebben az árkategóriában jobbat ajánlani?
Asszonynak kéne reggeli/délutáni krémes eszpresszókávé készítéséhez.
A méretei ideálisak (15cm széles, 33 cm mély, 30 cm magas)
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #132802 üzenetére
Sziasztok!
Leszűkült a választék erre a két gépre:
Bambino plus
Dedica 885A cél, hogy az Asszony reggel munkába menetel előtt finom espresso cremás kávét tudjon készíteni. Műszaki érzék =0, tehát semmi bonyolult feladat .
90 %-ban minőségi előre darált kávéból készülne.
Melyik lenne ár/érték/minőség/szerviz szempontjából a jobb választás?Előre is nagyon szépen köszönöm a hozzáértő segítségeteket
-
balazs1956
senior tag
válasz qvik27 #132874 üzenetére
Köszönöm szépen, de a helyzet az, hogy pont ennyi helyünk van a kévéfőzőnek, tehát ebből a kettőből szeretnénk választani az ajánlásotok alapján.
Pillanatnyilag kapszulás kávét iszik (Dolce Gusto), én meg az Aeropressel nyomom, de az neki nem ízlik, és türelme sincs hozzá... -
balazs1956
senior tag
válasz kmarci25 #132880 üzenetére
Erről van szó! Csinálhattam neki 5 féle kávéból, 12-féle variációban, neki nem ízlett, nem volt szimpatikus.
Nem beszélve arról, hogy amikor kora reggel elmegy , akkor pont 5 perce van arra, hogy lefőzzön egy kávét, és megigya. Nincs az a hatalom, hogy nekiálljon barkácsolni a AP-el.
Be akar nyomni egy gombot, oszt kész.
Ezért gondoltam arra, hogy egy Dedica/Bambinó talán előrelépést jelent a kapszulás Dolce Gustóhoz képest, de sajnos egy nagyobb automatához nincsen meg a szélesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fotók, videók mobillal
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Robotporszívók
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest