- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
knox83
senior tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Ez az ios 26 egyre rosszabb..most olyat is találtam ami eddig rendben volt. Widgetes menü bal oldalt lokator widget, megnyitom, alulról suhintva bezárom és egy fekete kocka lesz, majd átvált a lokátorra. Mi jön még? És ez egy .4-es verzió, vicc.
Korábbiakat már meg sem említem ami a kezdetektől jelen van, ráfagy az értesítés menü a főképernyőre, ritkán de jelen van.
megpróbálom bejelenteni, bár azt csak betan lehet nem? Ez meg már hivatalos verzió.ui volt force restart, amit lehet próbáltam újra kitenni, semmi jelentősége. A másik, nekem sok ikon be van rendezve egy csoportba, azok meg időnként villognak amikor egy appot bezárok.
-
-
knox83
senior tag
Ha az első (fő) képernyőn húzom le az értesítést akkor az animáció jó (amikor az ikonok eltűnnek) ha a másodikon akkor szinte semmit nem látni belőle olyan gyors. Ez másnál is ilyen?
i13-on nem látszik ez, 15pro maxon igen. -
knox83
senior tag
válasz
csakany2001
üzenetére
Az valóban nincs, így gondolom én is. Alapvetően elvagyok én is a 15 pro max-al, néha bemelegszik kicsit de már nem foglalkozom vele. Üzemidő is rendben van nálam. Ez az ios 26 meg olyan amilyen..
-
knox83
senior tag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Akkucsere nem játszik? Ha tényleg ilyen gyatra én megugranám.
-
csakany2001
senior tag
Kamerában nem látok nagy fejlődést a 15 Pro-hoz képest.
Így egyelőre marad, de várom a következő messiást 6,3"-ig. A Samsung mindig kihagyja a ziccert, az Apple pedig érdemben nem lépett előre.(pedig ha jönne 2 zoom lencsés Pro modell elő is rendelném)Egyébként hosszas, hetekig tartó specifikáció/gondolkozás után jutottam erre. És máig igen kevés konkurencia van és most is ezt venném.(vannak hibái, amiket többször leírtam, de még ezzel együtt is)
-
knox83
senior tag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Az a négy sot elég kevés..83/582 sem olyan borzasztó szám, nálam most 90/271 van, ha így haladunk hasonló lesz nekem is.
-
bakelitlemez
tag
Én a többiekkel pont ellentétben vagyok - és emiatt is kerestem meg elsősorban a fórumot-: 83%-os kapacitás, 582 ciklus
Gyártás dátuma: 2023 szeptember, Első használat 2023. november
Kb 4 óra SOTot bír, vegyesen Instagram-Messenger-Reddit használattal.
Diagnosztizálta már AASP-s technikus, semmi hibát nem dob fel se a telefon, se a diag, de valahogy mégis mindenki szerint gatyára vágtam az aksit, hiába nem szívja le semmi sem a háttérben az aksit.
Elején még simán bírt közel 2 napot sok használattal, most meg egy napot is alig bír ki
-
-
knox83
senior tag
Kinek hogy szuperál a 15pm? Tervezi valaki majd a 18-ra váltást?
-
Zsolt,72
senior tag
Erre nincs egzakt válasz, mert nem egyforma kapacitással jönnek le a sorról az akkuk. Van, amelyik a gyártó által vállalt 100 százalékos értékhez képest plusz 7-8 százalékkal indul. Az is fontos, hogy mindenki másképp használja, ezért alig akad két egyforma felhasználási mód.
Az általad írt érték megfelel a nagy átlagnak. Majd fog az csökkenni.
-
jeni
félisten
100% értéktől mennyi töltés után kezd lefelé menni?
161 ciklus/100%
2024.augusztus -
Ferdzsoo
addikt
Akkor már én is beírom hogy nem mindenki ilyen szerencsés mint ti.

86%
Csak 319 ciklus.
És ráadásul mindig lassú töltővel töltve... Optimalizált töltés be volt kapcsolva. Hát ennyi. -
knox83
senior tag
90%/258 viszont ez 19 hónap alatt.
-
basaja
senior tag
88%-657
-
94/354
-
moordavid
aktív tag
88/536 Vígan kibírja kora reggeltől késő estig.
-
jacis
nagyúr
Sziasztok, ki hogy áll ilyen téren?
-
Remus389
nagyúr
Most nyaraláson vagyok épp és lőttem HEIF 24/48-at és RAW 48-at is a felvétel jelentőségétől függően, illetve összehasonlítás céljából is.
Azt viszont tudom hogy a RAW sok helyet foglal, kérdésem hogy ti milyen Windows-os programot használtok hogy a RAW-t a lehető legjobban átalakítsátok kisebb fájlméretűre de ránézésre változatlan minőségűre? Fotót szerkeszteni nem akarok, csak ne foglaljon annyi helyet és ne legyen minőségben veszteség.
-
Remus389
nagyúr
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Annyi, hogy hamarabb fog leesni mondjuk 80% alá, amikor már én is azt mondom hogy érdemes új akksit beletenni.
Tehát mondjuk van egy szűk évem, nem pedig kettő amíg jó lesz nekem.
Talán megvárom a 2027 januárját az akksicserével, hátha csökken a költség valamelyst, hisz ez egy 2023-as kiadású telefon. Addigra lehet lecsökken 78%-ra az állapot.De mindegy is, az még odébb van.

-
Remus389
nagyúr
Amúgy kipróbáltam ezt a 48 megapixeles ProRAW módot és ugyanazt lefotóztam 12MP jpg-ben is, hát valóban részletesebb ha ráközelítesz, de azt mondanám inkább csak kétszer, nem pedig négyszer, talán ezért találták ki a 24 megapixeles módot. Továbbá az egész képet szemlélve nincs is igazán különbség, csak ha kiváncsi vagy valami távoli feliratra vagy arc-ra. Hátránya hogy jóval több helyet foglal.
Na mindegy is, ilyenem is van már.
Talán az a megoldás, ha valami tényleg nagyon látványos, akkor fotózom ProRAW-ban, többi esetben pedig a sima 12MP jpg, ha nem olyan fontos.A telót belaktam, beléptem az almás és google account-ommal és installáltam néhány app-ot és a számítógépről rámásoltam a cuccaimat (zenéimet), így most már sajátomnak érzem. 88%-os az akksija, de nem vagyok heavy user (a munkám olyan hogy nem nagyon érdemes telefont simogatni közbe), így ennek nincs különösebb jelentősége (talán egy év múlva akksicsere), külsöleg csak egy mikroszkópikus kis benyomódást vettem észre az egyik sarkán a titán részen, de azt is csak kb 3 órával később, tehát jó a teló, az előző tulaja vigyázott rá, gondolom tok és védőfólia a titok nyitja, pluszba a titán meg az erősített üveg. A hátsó üveg pedig matt, tehát az azért nem nagyon tud kacolódni. Szóval jó darab. Van itthon kijelző védőüveg, majd rárakom.
Nekem jobban is tetszik mint a 16pro és 17pro megmondom őszintén, tudom kicsit régebbi, de titán az tetszik, meg picivel könnyebb, kompaktabb a 15pro.
-
Remus389
nagyúr
válasz
Remus389
üzenetére
Sikerült végre vennem egyet natúr titán színben, teljesen karcmentes gyönyörű darab, olyan mint ha új lenne, még a töltőcsatlakozónál se találtam karcot, se a kijelzőn (nincs rajta védő), de nem annyira könnyű venni egyet, nagyon kapósak a 15 pro-k, főleg amelyek karcmentes állapotúak. Hármat is elvittek az orrom elől, mire a negyediket sikerült megkaparintanom. Nem érdemes nagyon alkudozni sem, mert akkor odaadják másnak.
Mondanom se kell, egy iPhone 11-hez képest tényleg érdemi előrelépés, főleg hogy jóval vékonyabb a keret, sokkal modernebbnek néz ki, nem olyan régimódi.
Fogásilag azért talán a iPhone 11 jobb, meg azt kevésbé félted.
Szóval örülök neki, megyek Kanadába 2 hétre, így főleg a 48 megapixeles kamera miatt kellett, hogy több részlet legyen a fotóimban, ez volt a fő motiváció, meg azért nem árt ha korszerű telefonja van az embernek, de azért el lehet lenni egy régebbivel is.
-
Remus389
nagyúr
válasz
Balzsika47
üzenetére
Nekem jelenleg van egy piros XR-em (és egy szürke iPhone 11-esem ami jó), az XR-nek szerelés után elment a mikrofonja. Videofelvételnél működik a hang, de ha hívnak akkor engem nem hallanak, minden más működik rajta, tehát nyílván csak szórakozni lehet vele, telefonnak nem lehet már használni. Valami olyasmi, hogy a zajszűrő mikrofonja halt meg, ezért hívásnál engem nem hallanak, de érdekes mód videofelvételnél felvesz hangot.
Volt 12 mini-m is, szóval ismerem a korszerűbb iPhone-okat is. Volt egy szépséges piroska, amit édesanyám használ jelenleg, most is éppilyen szép állapotú.

Ezek után vettem egy XR-hez hasonló iPhone 11-est és a napokban beszerzek egy iPhone 15 pro-t (már tárgyalok emberekkel és pénzem is van rá), lehetőleg valamelyik ezüstkeretes verzió-t (fehér titán vagy natúr titán), azért hogy ne látszódjon annyira a kopás, ha esetleg megsérülne.
Ha tudsz várni, be tudok számolni arról, hogy mennyivel jobb az iPhone 15 pro egy XR-hez képest, de az biztos hogy a kamerája jobb, jóval vékonyabb a kerete tehát sokkal modernebbnek néz ki, az LCD kijelző helyett kapsz Amoled képernyőt amelynek a feketé-i sokkal jobbak, több RAM, erősebb processzor, szinte csak előnye van, szerintem hátránya hogy drágább illetve ha bereped a kijelzője nem tudsz Aliexpresszről 3-4 ezer Ft-ért cserekijelzőt venni, illetve a 15 pro esetén az csak LCD lesz nem lesz olyan jó, kamu hogy az OLED. A fogása is lehet kellemesebb a régebbi XR-nek, mert lekerekített.
Technikailag tényleg jobb egy 15pro, de árban nagyon nem, illetve eldöntheted hogy ez most megér-e neked annyi pénzt [link]
Esetleg vegyél átmenetileg egy sima iPhone 12-est, az már sokkal modernebb darab mint az XR és nem kell bankot rabolni sem.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Balzsika47
üzenetére
Mivel XR-ről váltasz szerintem nem lesz semmi negatív dolog.
IOS26-nak vannak furcsaságai, remélem a 27-nél javítják.
Melegedés valóban jellemző, leginkább töltés vagy videózás közben de az újabb IOS verzióknál sokat javult.
Üzemidőben fixen előrelépés lesz.(bár nekem ez elég gyatra, és a 16-os szériától és felfele sokkal jobbak lettek)Hogy pozitív legyen: nagyon szép telefon és nem pattogzik 2 év után sem. Kamera kiváló, rendszersebessége továbbra is csúcskategória szint.
-
waszabi07
senior tag
válasz
Balzsika47
üzenetére
Szerintem egy negativum van, hajlamos a melegedésre.
-
Balzsika47
csendes tag
Sziasztok!
Mivel az iPhone 15 Pronak nincs topikja, így ide kényszerülök írni. iPhone XR-em van jelenleg, de már nagyon megérett a cserére. iPhone 15 Pro-t szeretnék venni a helyére. Tulajdonosok, mi a véleményetek a telefonotokról? Szeretitek?
Van valami hátránya is a telefonnak? -
knox83
senior tag
Wifin sem az igazi, pedig úgy tűnt beállt a frissítés után de nem. 26-al csináltak egy erős egy napos telefont a másfél nap helyett. (Az én használatommal) Nagyon megérte ez a sok lófasz üveges animáció. Amit lehet megcsináltam az akku kímélés tekintetében. Ezt az adaptív energiafelhasználást használja valaki?
-
knox83
senior tag
4g alatt valami döbbenetesen merül a telefon, ios 18 alatt nem így volt. Más is tapasztalja? Be van kapcsolva a low data mode és ki az app frissítések a háttérben de semmit nem számít. Szinte realtimeban megy lefele a számláló..
-
knox83
senior tag
válasz
palwolf
üzenetére
Szerintem egész korrekt a .2, az indexelés elején volt egy kettő akadás de azóta eltelt két és fél nap, már rendben van. A dizájn szokható bár nem lesz a kedvencem. Az animációkon ugye tekertek egyet ettől gyorsabbnak tűnik a telefon. Itt ott egy két megoldás olyan meeh..
i13-on egyből feltettem amikor kijött, az botrányos volt, viszont az is kiegyenesedett a 26.2-vel.@fery02 ios 18-ra fel lehet tenni a 7.3-at de csak betaban, sima frissítésként már nem adta fel. Abban van orvosolva két komoly biztonsági rés (webkiten keresztüli támadás, meg valami memória elfogyás) Lehet itt a frissítés vége annak a verziónak, az is lehet, hogy kap még egy kettőt de lassan off lesz. Ezért raktam fel én is a 26-ot mert előbb utóbb úgy is kell. Mindent ezen tolok, több banki app, kincstár stb, baromira nem hiányzik semmi kémprogram..
-
válasz
palwolf
üzenetére
Nekem ugyanolyan fluidnak tűnik a kezdetektől, mint a korábbi főverzió és hibák tekintetében sem érzem hátrányosabbnak a korábbihoz viszonyítva.
Valamint mostanra már kb mindenkinek ajánlott a telepítése, mert a korábbi főverzióra már jó ideje nem érkezik semmi se, így a fontos biztonsági frissítések se. -
Remus389
nagyúr
iOS update után indexel a telefon egy ideig. Ezt én is tapasztaltam.
Az iOS frissítés utáni indexelés egy normális, de akkumulátort és erőforrásokat fogyasztó folyamat, amely során a rendszer átnézi és rendszerezi az új szoftver által érintett fájlokat, fotókat, alkalmazásokat, hogy azokat gyorsabban lehessen keresni és elérni; ez intenzív használat mellett akár több napig is eltarthat, jelentős merülést okozva, de ez idővel magától helyreáll, ahogy az indexelés befejeződik, és a telefon ismét normálisan működik. Miért történik?Fájlrendszer átstrukturálása: Az iOS új verziói új funkciókat és optimalizálásokat hoznak, amiket a rendszernek indexálnia kell.Spotlight (Keresés): A gyors kereséshez szükséges indexeket frissíti.Fotók és Videók: Az új algoritm'sok a Fotók appban (pl. arcok, tárgyak felismerése) indexálják a médiatartalmakat.App Data: Az alkalmazások adatait is indexálja a zök Mentes működéshez...
-
knox83
senior tag
Megadtam magam felment a 26.2. Előbb utóbb úgy is fel kell tenni. Bill össze vissza van, viber, messenger, whatsapp régi maradt, erre nem jön alkalmazás frissítés ami 26 specifikus? App storeba nincs új..
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Nem natúr-titán színű telefon esetében mennyire kell tartani a kopástól? Bár gondolom, hogy 1+ év használat mellett valakinél nem kopott (használt telefon eladása), akkor ez pipálható. -
Remus389
nagyúr
Amúgy sokszor látok olyan videokat, hogy panaszkodnak mennyire leheletnyi az előrelépés például egy 15pro és 17pro között, kiadtak egy rakás pénzt és valójában alig nyertek valamit, vagy nüansznyi dolgokat. Sőt bizonyos szempontokból még akár visszalépés is, hisz nehezebb súlyú meg aluminum lett a titánból.
Az én esetemben legalább szemmel látható, igazi előrelépés lesz, haha: [link]
Főleg a vastag keretek amik mehetnének már, de amúgy kellemes fogású az iphone 11, nem egy rossz darab azért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Bontatlan Xiaomi 15T Pro 12/512GB Mocha gold
- iPhone 17 Pro Max 256gb fggetlen,bontatlan EU
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB 12GB RAM Dual eladó, cserélhető S25 Ultra telefonra
- Samsung Galaxy A54 5G (128GB) - HIBÁS
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Fujitsu LifeBook 7U14A2 netbook / 12 hónap jótállás
- 3év! AKCIÓ! ÚJ ASUS TUF GAMING Geforce RTX 5080 OC Edition 16GB VRAM Ray Tracing DLSS4
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Talán az a megoldás, ha valami tényleg nagyon látványos, akkor fotózom ProRAW-ban, többi esetben pedig a sima 12MP jpg, ha nem olyan fontos.