Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Gaming notebook topik
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Tavaly järtunk így. Nälunk a Brikka csak 4.-5. eszkoz igy alig van hasznälva, szetszedve.
Azt a sulyt le kell szedni es egy hus tut at kell huzni rajta. Esetleg egy nagyobb varro tut.Bocs elfogytak az ekezetek

-
-
Kávè tárolás
Mostmár 6 ève próbálkozok egy jól működő, közèputat találni ez ügyben ami nem túl melós.
Szinte mindent leteszteltem.
Az alap feltevés hogy az ultimate módszer a 20g-os üvegekbe töltès, majd mèlyhűtő.
Nekem sajnos ez túl pepecs munka. Ime az èn (lusta) mòdszerem:
Kb 100-120g-os befőttes üvegekbe szètszedem a kávét bontás után. Ezek a normál hűtőbe mennek be. Majd onnan a darálóba, KB 40gros adagokba.
Átlag kettő dupla fogy egy nap. Így elég csak reggel bele önteni.
A bontatlan zsacskós kávét pedig ikeas dupla záró zsacskóban tárolom, a mélyhűtőbe, ha eléri az egy hónapos kort.Nektek mi vált be?
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére

Engem néha jobb érdekel maga főzés, pörkölés, mint a fogyasztás. Jó ezeket látni
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Szép darab!
Ki fogod azért próbálni?? -
Azt lehet tudni mi volt a CMTP-ben? A mostani "batch" annyira durván jó hogy ebböl még szeretnék venni.

Kicsit over-extracted lett, majd nyitni kell az örlőn de ilyen virágos íz már rég volt a poharamba.
-
MANTABREW WeighMaster-t leakcióztam!
Aki hétvégén elviszi annak 35K-t. Ha nem akkor marad. -
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ugyan èn nem voltam előfizető, csak koca vásárló. Kb fèl éve rendeltem tőlük utoljára de már akkor is hiányzott belőle az az extra amiért megszerettem. Sőt, inkább lapos volt, enyhén fás. Bárhova húztam az örlőt. Azóta èn is hagytam őket, talán majd èv vègèn a karácsonyi kávé. Az jó szokott lenni.
Most hogy itthon vagyunk meg Bányai van a kézi hajtányban. A pici Sage géppel is briliáns.
-
Egyik haveromnak szétrepedt a Gaggia classic bojlere, ki kellene cserélni. Aki bevállaná a cserét kérem írjon egy PÜt telefonszámmal.
-
-
Ha van eledó kávés cuccom az ide felrakhatom?
A Fuji topikban a kérdeztem àrazàst ès azèrt is 24h Ban jàrt, inkább óvatos leszek
-
válasz
qvik27
üzenetére
Èn is järtam már így. Most az RVTC pörkölöt próbältam ki. Rendeltem pár kávét. Meggyőző volt, finom, szép lefolyás. Második rendelésnél 4böl 2 zsíros pörkölés, lapos, íztelen, fás, égett. Sok tejjel...
Rá is rendeltem a "szokásos" helyemről. -
Nálunk
Csapvíz -> Britta Maxtra Pro -> Kávéfőző(k)
Mondjuk annyi víz fogy hogy 3-4 hetente tényleg cserélve van a Britta Patron. Ami szerencse itt a németeknél olcsó, mindenhol van. Amikor nagy akció van veszek 12+x pakkot és akkor le van tudva egy év.
Nem számoltam hogy ft/liter, de mivel ezt isszuk is, így nem is foglalkoztat.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Relatíva az ára. Nyilván ha veszel egyet akkor azt nem 1-2 évre veszed.
Inkább csak a kérdés hogy ezzel az ärral mennyivel jobb mint mondjuk egy Timemore, Zerno, Geimori: ZERO, DF64 stb -
Kezd ez a fém darab egyre jobban tetszeni. De az a kapcsoló (és a hátsó állítás) megbocsáthatatlan...

-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Mostanában kezdem én is ezeket, elengedni.
Olasz nyaraläsra nem vittem mérleget csak a C40-et, és fogpiszkálóval WDT-ztem. Második, harmadikra már jobb cucc folyt ki a Poemia-ból mint a sarki KV-zó Sanremojából. Pedig a Poemia belépö szint alatti gép. Na kb akkor állt össze ez a mantra ami sokszor bebizonyosodott, hogy a jó KV bab az alapja mindennek.Mostanság csak az a bajom hogy a "pohárban érezhetöen" jobb a C40 örleménye mint a Rossi R55OD-é... Lassan vennem kell egy halk és jó örlöt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Mióta jobban követem a kávés világot, úgy kb 7éve azóta mindig megy a vita a víz, a höfok, a nyomás, az örlö tipusa, mérete, fodrulatszäma, babok beejtési ideje, profilozás stb körül. erre jön egy ilyen manuál gép és borít mindent amit megszoktunk egy rendes KV gépen...

-
Volt téma itt a sima Sage Bambino SES450. Az elsö teszteken túl vagyunk. Még az örleményt finomabbra kell venni, de jó lesz ez. Tapasztalatok:
- A pogácsa a végén valóban kicsit vizesebb marad mint a nagygépek esetén. De simán egyben kiüthetö
- A gyäri kar borzasztóan könnyü spiáter anyag. A IMS kosár bele sem ment elsöre mert van egy müanyag lefolyás vezetö benne. Azt ki kell szedni... Rendeltem is egy utángyärtott kart szép fa nyéllel...
- Nagyon magasan van a fej. Most tervezem a pohár magasítót. Majd megosztom ha kész
- Göz nagyon gyorsan jön! Gombnyomás után pär mäsodperc. Kis thermoblock jól dolgozik, de a tejhab minösége nagyságrendekkel meszebb van a Dual Bojler-es nagytesóhoz. Egyszerübb mintát még lehet önteni vele ugyan de nem a legszebb. Izre sem olyan sajnos, kevésbé érzödik édesnek.
- Èlöben elég jól néz ki. Utazósnak pont jó lesz.Amit mindenképpen kell hozzá venni:
- IMS kosár
- Utángyártott kar, rendes dupla kifolyóval
- Rugós tamper
- 53.5 puck screen
-
Bár tudom hogy kicsit az esély rá, de hátha valakinél van még egy Rossi R55OD, ha igen kérem írjon privátban.
-
Van olyan hely BPesten/Pest Megyében ahol szürökosarat lehet venni a polcról?
54mm kellene. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát igen sok a müanyag belül. Kíváncsi vagyok hogy lenne olyan OPV ami bepasszolna a házba.
Letesztelem majd hogy milyen pogácsa esik ki belöle.
-
Srácok eladó lesz a mentett Saeco Poemia kávéfözöm olcsóért.
Jön helyette a Bambino nyaralós kávéfözönek.
Nyäron lett kitakarítva és a grouphead gumi tömítése lett kicserélve.
Egészen értékelhető kávét ad a nyomasfokozó eltávolítása után.
[link]Lakókocsiba, nyaralóba, kocsival utazósnak jó lehet egy kézivel.
-
-
La Marzocco Linea Micra "INSIDE OUT" Rebuilding
Elég jó minöség a belseje.
-
válasz
KisApám
üzenetére
Egyiket sem ismerem. Csak olvastam hogy ezeket sokan használják egészen jó eredménnyel.
Amit jó szívvel ajánlanék kv főzőt az 1000€ környéke. De gondolom annyit nem szànsz rà. Meg ahozz az örlő is 400-500€ tól indul de inkább több...Ami a legfontosabb hogy friss ès jó kávét vegyèl, azt semmivel nem tudod pótolni

-
válasz
KisApám
üzenetére
Akkor egy örlö sem ärtana. Ugyan pont ezzel még nincs tapasztalat de jó kezdö szettnek tünik. 58mm-es ez is. Ami kinéztél abban van OPV (nyomásszabályzó szelep) ami kb 9barra korlátozza a pogácsára érkezö nyomást. Egyébként hasznos föleg amíg kezdö vagy.
Örlöböl pár éve még Graefet ajänlottunk volna de mostmár egészen jók a presszó képes kinai örlök is.
A tipikus kezdö gép a Gaggia classic, ez 58mm van benne OPV
Ilyet talälsz hasznältan ältaläban. Alkatrészellátása is biztosított.
Még egy jó grammos mérleg kell, tamper, egy puck screen, meg egy tüs disztribútor. -
válasz
KisApám
üzenetére
Brandelt kínai cucc.
AVX sajät kávéfözöjének kb ugyanez a bele és olcsóbb, inkább azt vedd.
Gözt ebben a kategóriában felejtsd el. Nekem is van egy thermoblokkos kis gépem, de nagyon macera a dupla bojleres utän. Persze ha van idöd és a hideg kävéba akarod beleönteni a meleg tejhabot akkor jó
De egyszerübb ha veszel egy tejhabosító kancsót a szett mellé.
Milyen örlöd van? -
válasz
donat_sz
üzenetére
Nekem van Aeropress ès Tricolate.
Javaslom hogy kezdj Aeropressel. Mert olcsó, egyszerű, nagyon hordozható. Legutóbb szalonnasütèsre is vittem, tök jól müködött. Kucsit erősebb filter kávé, de itt is igaz hogy jó alapanyagból jó kávét lehet nyomi. Ajànlom hozzá az inverted method-ot. -
-
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ìgy van, csak az aki nincs benne, az szokta mondani a világos pörkölésre hogy speciality. Ezért gondoltam egyböl erre.
Amúgy a flat whital nincs baj, ott még nagyon fontos a káve. Jellemzöen a nagy tejes italoknál számít jobban a tejhab minösége, mint az alap kávé.
Ez szokott sok idö és pénz lenni amíg összeáll a fejekben tapasztalatom szerint. -
válasz
xerobyte
üzenetére
Speciality meg a tejes verzió kicsit értelmezhetetlen. Valószínüleg inkább te a közepes pörkölésü kávékra gondoltál.
Az ismeröseimnek Sage Bambino Pluszt és hozzá egy sage Smart grindert javasoltam két éve. Azóta boldogok vele.
DF64v2-vel jobban järsz mint örlö. A kötelezö barrista kiegészítökkel az egész szett valahol 300 környéken megáll, és ez sokáig jó.
Ha pedig fontos a göz a kävé fözés mellett
akkor valami igazi dupla bojeleres gép. De ez már túl van a büdzséden. -
válasz
killerjohn
üzenetére
Uhh aza Sage sütö... Mi is néztük annó. Bevált?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez így van!

-
válasz
adamssss
üzenetére
Hät két viszonylag bevált opció van 100alatt:
- Kézi örlö. Most talán a Kingrinder K6 a menö
- Graef Cm7xx/8xx széria. Az elöbbinél kell alätét hackGraefem nekem is volt, 1,5év utän eladtam.
Szerintem hagyd ki ez a lépést és vegyél egy DF64-et. Ha van büdzsé akkor az újabbat, vagy valami hasonló 64mm-est az sokáig elég lesz.
RetepNyaraB: Pedig a leírás alapján úgy tünt mint egy 1:1 arányú turbo shot. -
válasz
adamssss
üzenetére
Èn nem vagyok nagy ristrettós azért kérdem és a neten azt írják igazäból mennyiségben ua. mint az espresso csak durväbbra darälva kb 15mp-es lefolyással. Kb a mostanság divatos turbo shot.
Ha új kell akkor szerintem menj rá a DF64 vonalra az sokáig elég lesz...
Az elsö generációs most akciós 100 körül.Ha jó a hasznält akkor valami C késes mazzer.
-
Nem követtem hogy végül a Mahlkönig X54 ajänlott lett-e.
De most csak 369€ németbe. Ha van ismerös akkor jó deal lehet.
Jellemzöen 430-440€ körül megy az idealo szerint. -
Tegnap szétkaptam a 4 éves Rossi R55OD örlöt.
Hät nem szämoltam, de kb 3-5gr lerakódott pangót biztosan ki tudtam tisztítatni.
Viszont a gyäri késeken alig lätszott meg meg ez a 4 év.
Ami a mi esetünkben kb 25-30kg kävét jelent. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerintem majdnem ugyanaz a bele.
És még működik? -
Összeállt a "mentett" gép. Egészen értékelhető kávét ad a nyomasfokozó nélkül.
Szóval ha valaki budget kávés szettet rak össze vegyen egy ilyen belépő gépet, egy kézi örlőt, külső tejhabosítót és az alap barista kiegészítőket. Szerintem 100alatt megvan ha mindenből újat vesz.Köszönöm a tippeket, infókat!!

-
A Saeco Poemia alapos tisztítás, vízkötelenítés felsö szürö csere utän. A karból a nyomásfokózó is ki lett szedve. Köszönöm a tippet stereofan!

Azt hiszem megérdemel egy puck screent és egy rendes tampert. Tökéletes lesz nyaralós KV fözönek, a Comandantéval. -
Mi most a legjobb örlö välasztäs 1000€-ig?
Timemore 078s, DF83?
Napi két dupla megy át rajta. Most egy 64mm-es síktärcsás van.
(egy window shopper
) -
Sziasztok,
Kaptam egy Saeco poemia kávéfözöt ingyen. Egy alapos tisztítás és vízkötelenítés utän szépen terítí a vizet. Megmarad ilyen (kopcsival) utazósnak.
Viszont jó lenne hozzá egy rendes kar és tamper. A dupla kosár belseje 53.7mm akkor ehhez most milyen kart/kosarat kell rendelni 53 v 54? Ahogy lättam több néven is fut ez a kínai csoda (Gaggia Viva pl) szóval van rä esély hogy talälok hozzá dolgokat.
-
Valakit érdekelne egy Bontatlan Dedica EC685?
Még ma lehet el tudnám hozni 100€-ért. Àtadni jövöhét péntektöl tudnám. -
válasz
Ludovicus
üzenetére
Köszönöm, már két éve is ajänlottad, rajta van a bakancs listän. Talän már könnyeb lesz közlekedni a 3 évesekkel és belefér velence is

gubabela: Túl sok helyen ittunk rossz kávét itt Bibionéba. Talán máshol gondosabban csinálják. Egy "közepes" helyet talältunk viszonylag közel a szälläsunkhoz tavaly.
-
Idén Bibione-ba megyünk nyaralni. Kérdésem hogy a környéken van kóstolásra érdemes kávezó? Esetleg valami ajánlott pörkölö?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)