Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
-
t72killer
titán
"A jelenlegi árak már a fájdalomküszöb tetején vannak* – állítja az Indexnek nyilatkozó építőipari szereplő, aki szerint a magyar építőipar egyszerre néz szembe munkaerőhiánnyal, dráguló alapanyagokkal és túlfűtött lakáspiaccal. Szabó Bence úgy látja, a következő évek sorsa azon múlhat, hogy – szakítva az előző kormányban tapasztalt tendenciákkal – valóban piaci alapokra kerülnek-e az állami beruházások, megérkeznek-e az uniós források, és sikerül-e megfékezni azt a folyamatot, amelyben minden új támogatás végül az ingatlanárakat hajtja tovább felfelé." [indexes link]
Talán-talán elindul valami és beszántják az állami lufifújást... -
KROK640
félisten
Szépnek szép, de baromi nehéz bármit is csinálni lejtős telken. A mostanin előszeretettel lefagy az ónos eső és a lejtés miatt életveszélyes közlekedni rajta. Mivel 30 centi vízszintes rész nincs, egy virágcserepet nem tudok akárhova letenni és még egy mini fészerépítéshez is csákányozni kell ezerrel, hogy kialakítson az ember egy 1x2m-es vízszintes felületet.
Szintén alföldi, de ezt a részt tudom értékelni
.Ez hátrafelé leejt, szóval a házból ki be menni nem vészes, de tény, ha ónos eső esik a kert off.
Nekem tetszene egy leejtős kert, bár tény, hogy vannak hátrányai. -
t72killer
titán
Szépnek szép, de baromi nehéz bármit is csinálni lejtős telken. A mostanin előszeretettel lefagy az ónos eső és a lejtés miatt életveszélyes közlekedni rajta. Mivel 30 centi vízszintes rész nincs, egy virágcserepet nem tudok akárhova letenni és még egy mini fészerépítéshez is csákányozni kell ezerrel, hogy kialakítson az ember egy 1x2m-es vízszintes felületet.
Szintén alföldi, de ezt a részt tudom értékelni
. -
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
-
axioma
veterán
Ne azt nezd, hogy milyen szogben latod (azok inkabb lepcsorol lehetnek), hanem az ablak-plafon tavolsagot. Vagy a butor ara'nya az irodasarokban. Teny, csak nehany foton, ugyhogy nem vegig a hazban alacsony, de 7, 9, 17 fotokon nagyon latszik.
-
t72killer
titán
-
hobizoli
nagyúr
Zalában már ilyen korán hullanak a levelek? Liszó nagytelkes viskó, 30milla.
A vicces az, hogy ÁREMELÉS jelecskével kaptam róla emlékeztetőt, ráguglizva nincs meg a korábbi hirdetés, de a guglinak rémlik egy 26M-ás ár. Tehát piacon van legalább 3/4ed éve, és ahelyett, hogy értelmes ember módjára csökkentenék, emelik több, mint 10%-al...
mondjuk g3ci nagy telek van hozza
-
t72killer
titán
Zalában már ilyen korán hullanak a levelek? Liszó nagytelkes viskó, 30milla.
A vicces az, hogy ÁREMELÉS jelecskével kaptam róla emlékeztetőt, ráguglizva nincs meg a korábbi hirdetés, de a guglinak rémlik egy 26M-ás ár. Tehát piacon van legalább 3/4ed éve, és ahelyett, hogy értelmes ember módjára csökkentenék, emelik több, mint 10%-al...
-
hobizoli
nagyúr
-
axioma
veterán
-
t72killer
titán
Legfőbb ideje az osp beszántásának és a csok kizárólag újépítésűre engedélyezésének.
-
KROK640
félisten
Igen, itt már azért bármikor nyílhat egy víznyelő a nappalidban, és Trump uralkodása alatt élehtsz az aligátorokkal és tornádokkal teli mocsárvidéken. Abszolút megéri

-
KROK640
félisten
Szvsz eljött a nagy pillanat és tetőzünk. Ingatlanos barátunk nagy sietsége is erre utal - illeve van más is: távolabbi rokonaim, akik fél évszázadra visszamenőleg szinte tökéletes kontraindikátornak számítanak az ingatlanpiacon, azaz mindig a lehető legrosszabb döntéseket hozzák, hosszú kivárás után pont most ugrottak be egy Pesti panel vásárlásába. Azaz a szokásos pechjüket tekintve várható egy többéves lejtmenet...
Ez a "városból kiárazódok falura" totál életképtelen blabla, a muki hiába "árazódik ki", mégis miből él meg Mucsaröcsögén
? (nagy megtakarítással meg nem fog rendelkezni, hisz épp "kiárazódott"). Sőt, ha a panelek ára beszakad, több lesz a vidékről felköltöző, így a vidéki objektumokon fokozódik az eladói nyomás. Ingatlanos "barátom" eléggé kétségbeesettnek hangzik...Háááát nem tudom... ha lesz is némi lejtmenet az a ft erősödése miatt. Túl nagy lejtmenetet nem várok, maximum azt, hogy megáll az elmelkedés esetleg némi csökkenés. Ugyanakkor MO egyre kellemesebb hely lesz, és ez is emelheti majd.
Kiárazódás : Sok ember nem abban gondolkodik, hogy majd miből él meg Mucsaröcsögén, hanem hogy a panelt egy vele egy idős két szintes vidéki kertes házra cserélheti. Vagyis hűha de nagyon jól jár (és ha mákja van, akkor még az is lehetett volna). Már ugrik is bele önként. Aztán pár éven belül vagy megbánja, vagy nem, de visszacsinálni már nem tudja.
A klasszikus "kiárazódás" szerintem nem létezik 100%-ban saját ingatlan esetén, ha nem akar költözni. Gondold el, ha a tied (tehát nem emelkedik a bérleti díj, nem emelkedik a banki törlesztő stb.) akkor tök mindegy, hogy 5 vagy 500 Millát ér, éppen az ami ott van, ahol, te már megvetted. Kifizetted. Sőt, ha igazán nincs pénze, akkor pláne nem fog ugrálni egy költözéssel ami plusz költség. (Maximum akkor ha azt látja az egyetlen pénzszerzési lehetőségnek, hogy akkor elcseréli egy olcsóbbra, és megtartja a különbözetet)
Akármennyire is szegény az ember, egy drágább belvárosi környék mindig előny, még segélyen tengődve is, mert sokkal több a közelben a lehetséges munkahely, hamarabb ér ki a mentő, futár, és olcsó boltból is sokkal több van a közelben. De ugyanez igaz pl Internetre is. Mucsajröcsögén egy szolgáltató lesz jó ha 50-100Mbittel havi 15K-ért, a belvárosban meg a nagy verseny miatt (ha csak nem műemlékben lakik) 500-1000Mbittel 5-6 ezer ft-ból megvan.Volt régen egy fórumos ismerősöm (már vagy 20 éve nem beszéltünk nem is tudom mi van vele) ő BP-n bent az első kerülteben a várban lakott egy régi épületben (egyszer voltam nála). Még valamikor a nagyszülei kerültek oda, aztán úgy maradtak ott. Reálisan saját zsebből már akkor se tudták volna még az első kerületet határoló kerületek peremét se megfizetni, mégis a várban laktak. Ha azt eladja, és bárhol máshol vesz másikat, már nem tud visszamenni és "kiárazódott" a várból. De ha nem teszi, akkor majdnem mindegy milyen anyagi helyzetben van, ő azon a környéken fog élni.
Szóval az ingatlanos madárnak nézett ezzel a dumával, mert ehhez a storyhoz kell, hogy Nyomasek Bobó a panelból azt gondolja, hogy itt van élete lehetősége átugrani a vidéki kertesbe.
Nyilván teljesen más téma ami Debrecenben volt, de ez kellett is a változáshoz. A belváros a '80-as években és a '90-es évek elején tele volt régi lepukkant 100-200 éves épületekkel, tele olcsó szociális lakással, benne hatalmas rejtett erőforrás (továbbiakban "elem") családokkal. Emlékszem, hogy a Széchényi u csak busszal az Arany jános u meg no go zone, és még volt pár hasonló környék, ahová fényes nappal sem szívesen tette be az ember a lábát, pedig full belváros. Aztán a város kitelepítette ezeket az elem családokat a városhatárba ki, düledező kertesekbe meg nyaralókba. Ezek örültek, hogy jajj de jó, nagyobbat, újabbat kapnak.
Ezután a város fogta és lerombolta a régi házak 2/3-át, ami maradt azt meg 1-1 kivétellel gyönyörűen felújíjtották, az üres telkekre meg újépítésű házak kerültek. Persze már "prémium" minőségben és áron (felük üresen is áll, befekektők őrizgetik). Az a környék, ami 30-40 éve no go zóna volt szinte még fényes nappal is, az most a középosztály nagy részének is megfizethetetlen És mindkét esetben belváros. A város rájött, hogy hogyan tud óriásit profitálni, ha felszámolja az olcsó szociális szükséglakásait a belvárosban. Mára 1-1 maradt mutatóban, de az is távolabb és mind műemlék. De újabban a "homlokzat megtartásával" azokat is lebombázzák, és simán mögé meg fölé húznak egy modernet.
Itt van erre egy nagyon szép példa :
ELŐTTE
UTÁNA -
t72killer
titán
Nem tudjuk milyen állapotban van, kivülről a képen látható állapotba szerintem behozható 10-15Misiből is, ha nem vizes. De tényleg gyanús a fal alja.
"a panelekből kiárazott szerencsétlenek" --- elmondom, hogy hogy megy ez a kiárazódás szerintem : Mikor a legtöbb delikvens meglátja, hogy hűha mennyit ér hirtelen a panelja, és ennyiből 30km-vel arrébb a zsákfaluba 2két szintes 30-40 éves családi házat vesz, akkor rátör a nagyzolás és megindul. Vagy a városszélén egy kis kertes "felújítandó" kádár kocka. Jujj hát csak nagyobb, meg kertes is, végre kitörhet a panelből, és örül neki, hogy 1:1-be vagy minimális ráfizetéssel be tudja cserélni. Az lehet, hogy 3-5 év múlva már bánni fogja, és addigra a panel már tényleg annyira drága lesz, hogyha akar sem tud vissza költözni. Na így árazódnak ki a belsőbb kerületekből legfőképp.
De ismerősi körben Pesten is láttam ilyet : Panelből panelbe. Az új lakás ugyan sokkal messzebb van a Dunaparttól, a metrótól, a buszmegállótól, a munkahelytől, de még a(z értelmes áron dolgozó normális méretű) bolttól is, de hát mennyivel nagyobb! OOOPSSS... A fűtés, a villanyszámla, és a közös költség is mennyivel nagyobb
Ráadásul két év alatt rájött, hogy takarítani is nehezebb és több idő.Az ingatlanos meg azért akart annyira beszélgetni, mert gondolom van egy rakás ingatlan amit elkéne adni, vevő meg nem nagyon, aztán benned meglátta a lehetőséget ...
Szvsz eljött a nagy pillanat és tetőzünk. Ingatlanos barátunk nagy sietsége is erre utal - illeve van más is: távolabbi rokonaim, akik fél évszázadra visszamenőleg szinte tökéletes kontraindikátornak számítanak az ingatlanpiacon, azaz mindig a lehető legrosszabb döntéseket hozzák, hosszú kivárás után pont most ugrottak be egy Pesti panel vásárlásába. Azaz a szokásos pechjüket tekintve várható egy többéves lejtmenet...
Ez a "városból kiárazódok falura" totál életképtelen blabla, a muki hiába "árazódik ki", mégis miből él meg Mucsaröcsögén
? (nagy megtakarítással meg nem fog rendelkezni, hisz épp "kiárazódott"). Sőt, ha a panelek ára beszakad, több lesz a vidékről felköltöző, így a vidéki objektumokon fokozódik az eladói nyomás. Ingatlanos "barátom" eléggé kétségbeesettnek hangzik... -
KROK640
félisten
Ja, 35-öt talán-talán, ahogy kolléga írja, egy huszas rálocsolása után, azaz 15 Mihály és úgy egy év deficit... De kérdés az is, mennyire vizes a fal, mert gyanúsan szét van verve az alja, mert akkor a 20M+1év nem takarja be...
Nyilván itt az az ábránd, hogy ebből 70Millás ház lesz (hogyan is? az egész 72m2...) és "nehogymá az új tulaj nyerjen rajta".Mi megy otthon ingalanos körökben? Csak úgy random külföldi magyar csoportban beszélgetünk magyar ingatlanokról, költözésről, és aktívan rámcuppan privátban egy magyar ingatlanos, hogy "most kell sietni, mert megindulnak vidékre is a panelekből kiárazott szerencsétlenek, ő nagyonnagyon beszélgetni akar velem" - ook, érdekes, ez valahogy az elmúlt 10évben egyik kollégájának se volt ennyire sürgős
. De rácsaptam, nincs fél órám hülyeségeket halgatni.Nem tudjuk milyen állapotban van, kivülről a képen látható állapotba szerintem behozható 10-15Misiből is, ha nem vizes. De tényleg gyanús a fal alja.
"a panelekből kiárazott szerencsétlenek" --- elmondom, hogy hogy megy ez a kiárazódás szerintem : Mikor a legtöbb delikvens meglátja, hogy hűha mennyit ér hirtelen a panelja, és ennyiből 30km-vel arrébb a zsákfaluba 2két szintes 30-40 éves családi házat vesz, akkor rátör a nagyzolás és megindul. Vagy a városszélén egy kis kertes "felújítandó" kádár kocka. Jujj hát csak nagyobb, meg kertes is, végre kitörhet a panelből, és örül neki, hogy 1:1-be vagy minimális ráfizetéssel be tudja cserélni. Az lehet, hogy 3-5 év múlva már bánni fogja, és addigra a panel már tényleg annyira drága lesz, hogyha akar sem tud vissza költözni. Na így árazódnak ki a belsőbb kerületekből legfőképp.
De ismerősi körben Pesten is láttam ilyet : Panelből panelbe. Az új lakás ugyan sokkal messzebb van a Dunaparttól, a metrótól, a buszmegállótól, a munkahelytől, de még a(z értelmes áron dolgozó normális méretű) bolttól is, de hát mennyivel nagyobb! OOOPSSS... A fűtés, a villanyszámla, és a közös költség is mennyivel nagyobb
Ráadásul két év alatt rájött, hogy takarítani is nehezebb és több idő.Az ingatlanos meg azért akart annyira beszélgetni, mert gondolom van egy rakás ingatlan amit elkéne adni, vevő meg nem nagyon, aztán benned meglátta a lehetőséget ...
-
t72killer
titán
Ja, 35-öt talán-talán, ahogy kolléga írja, egy huszas rálocsolása után, azaz 15 Mihály és úgy egy év deficit... De kérdés az is, mennyire vizes a fal, mert gyanúsan szét van verve az alja, mert akkor a 20M+1év nem takarja be...
Nyilván itt az az ábránd, hogy ebből 70Millás ház lesz (hogyan is? az egész 72m2...) és "nehogymá az új tulaj nyerjen rajta".Mi megy otthon ingalanos körökben? Csak úgy random külföldi magyar csoportban beszélgetünk magyar ingatlanokról, költözésről, és aktívan rámcuppan privátban egy magyar ingatlanos, hogy "most kell sietni, mert megindulnak vidékre is a panelekből kiárazott szerencsétlenek, ő nagyonnagyon beszélgetni akar velem" - ook, érdekes, ez valahogy az elmúlt 10évben egyik kollégájának se volt ennyire sürgős
. De rácsaptam, nincs fél órám hülyeségeket halgatni. -
arny14
tag
-
KROK640
félisten
Erről jut eszembe, ezt ma fotóztam Hobizolira gondolván : Mert ugyan nem tudom ezt mennyiért vették, de ahol ilyen szinten megéri visszabontani a kádár kockát, ott már nagyon kevésért jöhetett. Nekem az a gyanúm itt már jobban jártak volna egy teljesen új felhúzásával.
-
KROK640
félisten
Azért, hogy úgy nézzen ki mint az AI képen, ahhoz a 29Milla mellé még másik 10-15-öt kb rá kéne locsolni. Akkor már 35 Millát is megérne
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
t72killer
titán
Legalább oda van írva, hogy AI meg illusztráció. Am tényleg korrekt lenne DE felteszem neked a kérdést : Nem nézegetsz elég hirdetést? nem jársz ide elég rég?
Szerintem te is tudod, hogy arrafelé 29M-ért az a romhalmaz reális ami a többi képen van, és nem az ami az elsőn. Mikor megláttam nekem egyből gyanús volt, hogy ilyen házat, itt ennyiért? Persze mielőtt elolvastam a megjegyzést a képen, még átvillant rajtam, hogy talán ennek a pincéjébe gyűjtik a sok azbesztes követ és azért ilyen olcsó ...Az azbeszt miatt néztem vissza a környékre, változott-e valami: nemigazán.
Nézegetek sokat, de lehet falusi ház kategóriában ritka az "AI felöltöztetés", vagy csak engem kerültek el ezek eddig, ez talán öszvissz a 3. amit látok. -
KROK640
félisten
Legalább oda van írva, hogy AI meg illusztráció. Am tényleg korrekt lenne DE felteszem neked a kérdést : Nem nézegetsz elég hirdetést? nem jársz ide elég rég?
Szerintem te is tudod, hogy arrafelé 29M-ért az a romhalmaz reális ami a többi képen van, és nem az ami az elsőn. Mikor megláttam nekem egyből gyanús volt, hogy ilyen házat, itt ennyiért? Persze mielőtt elolvastam a megjegyzést a képen, még átvillant rajtam, hogy talán ennek a pincéjébe gyűjtik a sok azbesztes követ és azért ilyen olcsó ... -
KROK640
félisten
Puszi az "osztrákhatáros" magyar ingatlanpiacnak:
"A tanár úr szkafanderben, maszkban, nagyítóval és kalapáccsal felszerelkezve terepgyakorlatot tart diákjainak Szombathelyen, az azbesztes kőzettel szórt utcákon. Az új építésű lakónegyedben jellegtelen családi házak, a puszta kerteket körülvevő olcsó fémkerítések és városi terepjárók között keresgélik a köveket a nebulók. " - nincs is annál vevőcsalogatóbb, ha az eladásra kínált kégli mellett szkafanderes figurák vizslatják a környéket
Mondjuk ez nem klasszikus szkafander csak egy sima nem túl hatékony védő ruha, de jah

"Ausztriában is botrány van, ugyanezt a kőzetet használták ott is" --- remélem Bregenzbe és környékére nem jutott.
-
t72killer
titán
Puszi az "osztrákhatáros" magyar ingatlanpiacnak:
"A tanár úr szkafanderben, maszkban, nagyítóval és kalapáccsal felszerelkezve terepgyakorlatot tart diákjainak Szombathelyen, az azbesztes kőzettel szórt utcákon. Az új építésű lakónegyedben jellegtelen családi házak, a puszta kerteket körülvevő olcsó fémkerítések és városi terepjárók között keresgélik a köveket a nebulók. " - nincs is annál vevőcsalogatóbb, ha az eladásra kínált kégli mellett szkafanderes figurák vizslatják a környéket
-
KROK640
félisten
-
t72killer
titán
Nem tudom, ezen a konténer házon nagyon látszik, hogy konténer, az előző azért sokkal inkább ház szerűbb és szebb.
Ezt a konténert max iskolai tanteremnek meg ilyesminek tudnám elképzelnijah, a tömeges előregyártott jó(!) házikók elkellenének ide. A kínaiak ebben (is) élen járnak újabban.
#5307: A magyar eladó meg ilyenkor 15 Millával emel ...
Körbepakolod vagány farönkökkel
-
KROK640
félisten
Előre+tömeggyártott műanyag paneleket képzelj el, ez egy dizájnosabb konténer, semmi több. Ha választani kéne, sokkalinkább hajókonténerből fabrikált databot vennék utólag jól SZIGETELVE, jóval olcsóbban. Ez tiszta acél váz, nem viszi el a hurrikán, nem rohad szét, stb-stb.
SzVSz az obszcén árazású magyar és európai ingatlanpiacnak a jobb minőségű előregyártott házikók is elhozhatják a véget. Kell hozzá egy kis paradigmaváltás, de sztem már most jobb ötlet, mint azt lesni, mikor kezd vizesedni a 25milláért vett felújítandó vályog...
#5307: háát nem tudom, de épeszű külfödi vásárló ilyeneket olvasva pakol és rohan 3 országgal odébb, magyar meg egy cseppet lejjebb tekeri az ingatlan FOMO-ját...
Nem tudom, ezen a konténer házon nagyon látszik, hogy konténer, az előző azért sokkal inkább ház szerűbb és szebb.
Ezt a konténert max iskolai tanteremnek meg ilyesminek tudnám elképzelnijah, a tömeges előregyártott jó(!) házikók elkellenének ide. A kínaiak ebben (is) élen járnak újabban.
#5307: A magyar eladó meg ilyenkor 15 Millával emel ...
-
t72killer
titán
Előre+tömeggyártott műanyag paneleket képzelj el, ez egy dizájnosabb konténer, semmi több. Ha választani kéne, sokkalinkább hajókonténerből fabrikált databot vennék utólag jól SZIGETELVE, jóval olcsóbban. Ez tiszta acél váz, nem viszi el a hurrikán, nem rohad szét, stb-stb.
SzVSz az obszcén árazású magyar és európai ingatlanpiacnak a jobb minőségű előregyártott házikók is elhozhatják a véget. Kell hozzá egy kis paradigmaváltás, de sztem már most jobb ötlet, mint azt lesni, mikor kezd vizesedni a 25milláért vett felújítandó vályog...
#5307: háát nem tudom, de épeszű külfödi vásárló ilyeneket olvasva pakol és rohan 3 országgal odébb, magyar meg egy cseppet lejjebb tekeri az ingatlan FOMO-ját...
-
KROK640
félisten
Ez viszont komoly: egy rahedli jóféle kisváros, község kapott azbesztet. Nem egy-két kilót, hanem esetenként TÖBBSZÁZ, néhol TÖBBEZER TONNÁT!
(közvetlen link a térképhez)
Korábbiakban nagyon néztem a Szentgotthárdi járás falvait: tele vannak ezzel. Remélem megy a hír a németajkú médiákban is...Csak emelni fogja az értékét, hogy még a kocsibeálló is tűzálló.

-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Ki tudja ... desingnos de ennyiért még DK Ázsiában is olcsónak tűnik nekem.
-
t72killer
titán
Ez viszont komoly: egy rahedli jóféle kisváros, község kapott azbesztet. Nem egy-két kilót, hanem esetenként TÖBBSZÁZ, néhol TÖBBEZER TONNÁT!
(közvetlen link a térképhez)
Korábbiakban nagyon néztem a Szentgotthárdi járás falvait: tele vannak ezzel. Remélem megy a hír a németajkú médiákban is... -
t72killer
titán
Valószínű valami Toi Toi WC kivitelezésnél cseppet jobb műanyagputri. A darabszám valóban gyanús, hogy kamu, bár DK ázsiában ahol gyakran csak bérelheted a telket és nem baj, ha 30éven belül szétrohad a ház, lehet van ennek piaca.
-
KROK640
félisten
tudtok esetleg olyan konkrét társasházat, projekteket, kivitelezőt, ami tényleg vállalható minpségben épített valamit budapesten? felmerült a költözés ötlete, de ha megnézem az ingatlan.com bérleti vagy eladási hirdetéseit budapesten (összehasonlítva a bécsivel), elhányom magam az ingatlanok állapotától, elrendezésétől, minőségétől. itt egy szög egyszerű lakás is frissen festve, normális nyílászárókkal és burkolatokkal kerül átadásra. budapesten a 400-500-600 ezres kategória 80%-ka is egy hányadék, ocsmányul berendezve, valami rettenet elrendezésű lakásban. szóval milyen irányba nézelődjön az ember? nem kell új építés, az itteni is 30 éves, mégis köröket ver sok újépítésű budapestire (kb 10-12 különböző lakásban jártam az elmúlt években, mint airbnb felhasználó).
Csak Debrecenben tudnék ilyet. Illetve azért nem ártana referencia, hogy mi neked a "hányadék" és mi nem.
"400-500-600 ezres kategória " --- négyzetméterenként? Már csak azért mert sajnos Debrecenből kiindulva az a legalja pont ... -
KROK640
félisten
-
bandus
veterán
tudtok esetleg olyan konkrét társasházat, projekteket, kivitelezőt, ami tényleg vállalható minpségben épített valamit budapesten? felmerült a költözés ötlete, de ha megnézem az ingatlan.com bérleti vagy eladási hirdetéseit budapesten (összehasonlítva a bécsivel), elhányom magam az ingatlanok állapotától, elrendezésétől, minőségétől. itt egy szög egyszerű lakás is frissen festve, normális nyílászárókkal és burkolatokkal kerül átadásra. budapesten a 400-500-600 ezres kategória 80%-ka is egy hányadék, ocsmányul berendezve, valami rettenet elrendezésű lakásban. szóval milyen irányba nézelődjön az ember? nem kell új építés, az itteni is 30 éves, mégis köröket ver sok újépítésű budapestire (kb 10-12 különböző lakásban jártam az elmúlt években, mint airbnb felhasználó).
-
t72killer
titán
Ennyiért ha a falak nem csuronvizesek és nincs beszakadva a tető, már főnyeremény: a te kezed alatt lesz úgy felújítva, ahogy szimpi, 20miska és lehet is beköltözni. Alföldi falvakban árulnak ennyiért romos vályogot, ez mégiscsak Dunántúl
-
KROK640
félisten
Nehogy azt hidd.
Pat (Zala, Kanizsa mellett) 11M használható, szerkezetileg szabilnak tűnő alapSőt, Békés megyében totál csóró falun is van ilyen, igaz csak elővásárlási jog, nem kp sarc
zala megyein a 11-es képen a korábban beépített ajtó nagyon eastere egg

-
t72killer
titán
Nehogy azt hidd.
Pat (Zala, Kanizsa mellett) 11M használható, szerkezetileg szabilnak tűnő alapSőt, Békés megyében totál csóró falun is van ilyen, igaz csak elővásárlási jog, nem kp sarc
-
hobizoli
nagyúr
ahol ezt bevezettek az tipikusan az a hely ahol 18 misiért csak üres telket tudsz venni.... ha mákod van
-
t72killer
titán
-
KROK640
félisten
Ez is jogos kérdés, sőt : Ha a közei városban születik a gyerek, akkor neki is?

-
t72killer
titán
100M-m igen messze nincs, de a 18millás házikóra alkudva is bele fogom ezt számolni.
Egyébként házasságkötésnél mi van? A faluba hozott új asszonykának perkálni kell a lakcímkártyáért 300kFt-ot
? -
hobizoli
nagyúr
Ez mostanában nagyon nagy divat lett a MO-i települések körében hogyha ide akarsz költözni, akkor az ingatlan árán kívül fizess még egyszer/többszöri pár százezer/milliócskát az önkorinak is. Na ezt nyilván nem a kihaló zsákfalvalk csinálják, hanem a fejlődő települések, akik egyúttal jelzik, hogy szegényekre semmi szükség, ha a jobb megélhetés miatt érkeztél akkor pedig a magasabb m2 árak mellett még ebben a kérdésben is nyúlj zsebbe. Az elköltözők persze nem kapnak pénzt, amiért elköltöznek.
szegenyekre semmi szukseg?

a mai ~100 millios kerok koraban az ilyen 1 millios telepules hozzajarulos osszeg az kerekitesi hiba kategoriaja kb....
lazan belealkudsz ennyit
-
KROK640
félisten
Ez mostanában nagyon nagy divat lett a MO-i települések körében hogyha ide akarsz költözni, akkor az ingatlan árán kívül fizess még egyszer/többszöri pár százezer/milliócskát az önkorinak is. Na ezt nyilván nem a kihaló zsákfalvalk csinálják, hanem a fejlődő települések, akik egyúttal jelzik, hogy szegényekre semmi szükség, ha a jobb megélhetés miatt érkeztél akkor pedig a magasabb m2 árak mellett még ebben a kérdésben is nyúlj zsebbe. Az elköltözők persze nem kapnak pénzt, amiért elköltöznek.
-
t72killer
titán
2011 óta ciki lett romának lenni, meg sok extra támogatás is megszűnt. ha a jobbik vagy a mi hazánk nyerne, akkor még kevesebb lenne. De érdemes összeadnod a második adatsort, és csak 87,3% jön ki, vagyis 12,7% sehová (nyilván cigány) tartozik. Csak annyi, hogy sokkal kevesebben vallják be.
Sőt, ha ezt 1-1 településnél olvasod, akkor lehet, hogy a jobb PR érdekében is játszogattak a számokkal.Bizony. Lehet érdemes a "lejárt szavatosságú" 15éves adatokból kiindulni... Nevezett falucska amúgy bevezette az "önazonossági" rendeletét is, 300eFt pro kopf beugróval.
-
KROK640
félisten
Érdekesek ezek a wikis/népszámlálásos nemzetiségi statisztikák:
"A 2011-es népszámlálás során a lakosok 86,2%-a magyarnak, 27,7% cigánynak, 1,6% németnek mondta magát" vs:
"2022-ben a lakosság 82,2%-a vallotta magát magyarnak, 1,9% németnek, 0,9% cigánynak, 0,1% románnak, 0,1% horvátnak, 2,2% egyéb, nem hazai nemzetiségűnek..." [link]2011 óta ciki lett romának lenni, meg sok extra támogatás is megszűnt. ha a jobbik vagy a mi hazánk nyerne, akkor még kevesebb lenne. De érdemes összeadnod a második adatsort, és csak 87,3% jön ki, vagyis 12,7% sehová (nyilván cigány) tartozik. Csak annyi, hogy sokkal kevesebben vallják be.
Sőt, ha ezt 1-1 településnél olvasod, akkor lehet, hogy a jobb PR érdekében is játszogattak a számokkal. -
t72killer
titán
Érdekesek ezek a wikis/népszámlálásos nemzetiségi statisztikák:
"A 2011-es népszámlálás során a lakosok 86,2%-a magyarnak, 27,7% cigánynak, 1,6% németnek mondta magát" vs:
"2022-ben a lakosság 82,2%-a vallotta magát magyarnak, 1,9% németnek, 0,9% cigánynak, 0,1% románnak, 0,1% horvátnak, 2,2% egyéb, nem hazai nemzetiségűnek..." [link] -
t72killer
titán
Jól értelmezem, hogy már random Dunántúli kisfalvakban, egyáltalán nem turistás helyeken, is divat lett az ingatlanadó? Ebben pl nem talátam meg, mi az a "a Htv. 13. §-a szerinti adótárgy" - nem találtam a citált paragrafust sehol, de a szabály többi részéből nekem az esik le, hogy még helyi lakcímkártyával is csak akkor kap kedvezményt/NEM mentességet, ha folyamatosan ott is laksz (közműszámlák bemutatása).
-
t72killer
titán
"Nagy Csaba szerint az ingatlantulajdonosok legfeljebb 10 százaléka hajlandó figyelembe venni azt, hogy megváltozott a helyzet az ingatlanpiacon, a maradék 90 százalék tulajdonképpen a „csodára vár”. Pedig szerinte egyhamar nem lesz számukra kedvezőbb a helyzet, hiszen nem látható olyan tényező, ami az ingatlanárak emelkedésének irányába hatna."
[link] -
axioma
veterán
Az építkezés nem valami kedvezményes ÁFÁ-val megy
?Második bekezdésre: igen, az ilyesmik miatt én se rohanok azért építkezni, főleg, hogy 1: nem vagyok szaki, aki még a folyamat során kiszúrja, ha valamivel ügyeskednek, 2: alapból messze vagyok egy esetleges építkezés helyszínétől. Nekem ez inkább úgy játszik, hogy a 100+HSZ-el fentebb linkelt gyári moduláris házelemekből rendelnék párat és rakatnám össze kész házzá. Valószínű Hollandiából szállítással sem lenne drágább, mint BAZ megyei vagy Dél-Alföldi legolcsóbb vállalkozókkal/munkaerővel hagyományos téglaházat felhúzatni...
Ha minden jól megy, idén év vége felé döntünk következő kégli témában, sokminden van még az asztalon, konkrét megye/település, új vagy használt, stb. Remélhetőleg addig ereszt valamennyit a lufi is és a forint is gyengül valamennyit. A gyári mobilházzal, ha az lenne a döntés, várnék még 4-5évet, ezek nagyon fejlődőben vannak.
Csak akkor van 5% afa, ha generalos csinalja, minimum szerkezetkeszig (es persze csak a generalos szamlaja 5%). A legtobb generalos viszont pont ezert csomaggal mukodik, barmi valtoztatas, csere az boven a diff-en felul szamlazott (es akkor me'g a veletlenul elszamolt mennyisegrol mint szorzorol nem is beszeltunk...). Ehhez kepest nekunk jo a kivitelezonk, azt fizetjuk (elore rogzitett atalanykoltseg-%-kal) amit kerunk bele, es igy viszont koltsegbecslesunk van, nem fix az ar semennyire. Mondanam hogy ajanlanam (bar meg csak jovo heten lesz bezarva a haz, szoval a veget nem tudom), de o sose fog ilyen nyomott arat kihozni, cserebe alapbol passziv kozeli rendszere't epiti (nem egy nagyon egzotikus), jo az ar/ertek arany.
Az afa-nal nagyobb kulonbseg viszont az, hogy egy 30-as tegla + 15cm hoszig falazatu (standard kb, sokszor nem is grafitossal ajanljak ki) eseten egy szoba + folyoso + kiszolgalo szelessegbol netto 65m2 az 3+1+2.5m es ez atlag 10m hosszan, ez a legjobb sima teglalap alaknal is bruttoban .45+3+.1+1+2.5+.45 = 7.5m, hosszaban meg valaszfalazva lesz 11.4m, az 85.5m2. Na te erre a 85.5-re fizeted a 480e egysegarat! Es nincs akkor me'g kozmuvek, arnyekolok, kerites, terasz stb., sot konnyuszerk eseten gyakran azt az arat adjak meg, amennyiert kesz alapra felrakjak.
Az hogy tavol vagy es nem ertesz hozza az amugy athidalhato egy tökös muszaki ellenor felfogadasaval (es persze ha tartsa rajta surun a szemet az nem olyan olcso). Megjegyzem, mi 1-200e koruli penzert vettunk tobb kulteri kamerat, dobozt mifit es egy 6e/ho korlatlan adat sim kartyat, igy egeszen mostanaig szinte mindent lattunk, hogyan halad, ki dolgozik (most belterben mar nem fogjuk latni).
Amugy a hasznaltpiac doglodik, most lehet engedmenyeket kapni attol, akinek surgos (mi nem eroltetjuk, nem akar a ferjem 2x koltozni).
Idovonal: az epitkezesre brutto 2 evet szamolj minimum, ha van kozmu. Villanyigenyek jelenleg jellemzoen 18-30 honap(!), ha nincs tartalek, de sokszor nincs. -
t72killer
titán
Az építkezés nem valami kedvezményes ÁFÁ-val megy
?Második bekezdésre: igen, az ilyesmik miatt én se rohanok azért építkezni, főleg, hogy 1: nem vagyok szaki, aki még a folyamat során kiszúrja, ha valamivel ügyeskednek, 2: alapból messze vagyok egy esetleges építkezés helyszínétől. Nekem ez inkább úgy játszik, hogy a 100+HSZ-el fentebb linkelt gyári moduláris házelemekből rendelnék párat és rakatnám össze kész házzá. Valószínű Hollandiából szállítással sem lenne drágább, mint BAZ megyei vagy Dél-Alföldi legolcsóbb vállalkozókkal/munkaerővel hagyományos téglaházat felhúzatni...
Ha minden jól megy, idén év vége felé döntünk következő kégli témában, sokminden van még az asztalon, konkrét megye/település, új vagy használt, stb. Remélhetőleg addig ereszt valamennyit a lufi is és a forint is gyengül valamennyit. A gyári mobilházzal, ha az lenne a döntés, várnék még 4-5évet, ezek nagyon fejlődőben vannak.
Egy reddites adatpont: illető Szegeden 820eFt/m2 áron építtetett. Ez azért annyira nem olcsó.
-
t72killer
titán
varj, ez valoszinuleg netto forint per brutto m2, semmi koritest (tervezes, engedelyezes, stb) nem szamolva bele , 1 ego - 1 kapcsolo - 1 konnektor per szoba, cekaszos villanyfutes, stb. Es akkor meg jon az, hogy nem is biztos hogy az orszagos szabalyokat betartjak, majd tulmunkazzak haromszoros aron mikor a hatosag eloirja.
En a masik veglet vagyok, marmint inkabb beruhazok mint kesobb fizetek, de nem is a mi arunkkal szamoltam.
@t72killer: az hogy +10M es szigetelt lesz, az tobb okbol nem igy van: 1. csomopontok borulnak, az adott szinvonalu csapat azt nem tudja 2. vizszigetelest plane el tudjak szurni csak sporolassal 3. legtomorseget meg a kozepesnel jobb generalosoknal is felejtsd el
Akkor van eselyed, ha valami nem nepszeru friss technologiat valasztasz, pl. kenderhaz, sip, es akkor ott me'g a rendszer legalabb szabvanyos (de nem is annyi lesz)Az építkezés nem valami kedvezményes ÁFÁ-val megy
-
axioma
veterán
kozben FB-n jonnek fel a hirdetesek, hogy junius 30-g szerzodve 480k/m2 brutto aron epitik az uj keglit, azaz 110m2 ~55misi + telek
ennel a 20-30eve epult kecok is lehetnek dragabbak az adott kornyeken, aminel mar egy festes is mar extra koltseg az aran felul
egy ingatlanos mondta meg par eve egy videoban, hogy hasznalt ingatlan aranak ugy kene igazodnia a piachoz, hogy amiert ott kornyeken ujat lehet venni vagy epiteni telekkel egyutt, annak az arnak 80-85%-anal tobbe ne keruljon a tervezett felujitassal egyutt(!!) se a hasznalt
mert akkor a vevonek nem eri meg azzal keccsolnie es kompromisszimot kotnie az alacsonyabb ara miatt az adott alaprajzzal hiszen az uj az o elgondolasa alapjan epulne majd meg nem sokkal tobbert, es nem kell meg atepiteni
vagy pl neki nem kellene 110m2 csak 90-100m2 es akkor egy arban van
ami egy rosszabb elrendezesnel fel sem tuno diffi, pl egy feleslegesen nagy furdo vagy egy nappali siman ki is adja ezt a diffitvagy amikor 18-20m2-kent beleszamoljak "lakoteruletbe" a garazst is aztan egy mai auto abba meg mar alig fer bele, es jobbara raktarkent hasznalhato, de Ft/m2-ben megis ugyanannyinak szamitodik, mint egy rendes szoba is lenne
varj, ez valoszinuleg netto forint per brutto m2, semmi koritest (tervezes, engedelyezes, stb) nem szamolva bele , 1 ego - 1 kapcsolo - 1 konnektor per szoba, cekaszos villanyfutes, stb. Es akkor meg jon az, hogy nem is biztos hogy az orszagos szabalyokat betartjak, majd tulmunkazzak haromszoros aron mikor a hatosag eloirja.
En a masik veglet vagyok, marmint inkabb beruhazok mint kesobb fizetek, de nem is a mi arunkkal szamoltam.
@t72killer: az hogy +10M es szigetelt lesz, az tobb okbol nem igy van: 1. csomopontok borulnak, az adott szinvonalu csapat azt nem tudja 2. vizszigetelest plane el tudjak szurni csak sporolassal 3. legtomorseget meg a kozepesnel jobb generalosoknal is felejtsd el
Akkor van eselyed, ha valami nem nepszeru friss technologiat valasztasz, pl. kenderhaz, sip, es akkor ott me'g a rendszer legalabb szabvanyos (de nem is annyi lesz) -
KROK640
félisten
Inkább az a rizikó, hogy a házépítő cég reklámja egy dolog, másik, hogy hol is állnak meg a költségek a végén. Ill nem tudom, mennyire valós rizikó az építő cég csődje: mikor mennyit fizet az ember/mekkorát bukik, ha a kivitelezőt elnyeli a föld.
Innen meg melyik NER-es menekül? Nemesvid, 685M Ft.
Na, hát ez meg a másik. Hogy még ez is benne van.
Áh, tök ötletes a szobák elnevezése, és a rókás freskó is nagyon tetszik
Gondolom Lázár vagy Mászáros, de komoly, hogy májusban még ott is hó van 
-
hobizoli
nagyúr
Inkább az a rizikó, hogy a házépítő cég reklámja egy dolog, másik, hogy hol is állnak meg a költségek a végén. Ill nem tudom, mennyire valós rizikó az építő cég csődje: mikor mennyit fizet az ember/mekkorát bukik, ha a kivitelezőt elnyeli a föld.
felujitasnal is kozbe johetnek olyan temak, amik elsore nem latszodtak
meg amig elkeszul is valtozhat az anyagar a stb meg a minden IS
szoval ez egal -
t72killer
titán
-
KROK640
félisten
kozben FB-n jonnek fel a hirdetesek, hogy junius 30-g szerzodve 480k/m2 brutto aron epitik az uj keglit, azaz 110m2 ~55misi + telek
ennel a 20-30eve epult kecok is lehetnek dragabbak az adott kornyeken, aminel mar egy festes is mar extra koltseg az aran felul
egy ingatlanos mondta meg par eve egy videoban, hogy hasznalt ingatlan aranak ugy kene igazodnia a piachoz, hogy amiert ott kornyeken ujat lehet venni vagy epiteni telekkel egyutt, annak az arnak 80-85%-anal tobbe ne keruljon a tervezett felujitassal egyutt(!!) se a hasznalt
mert akkor a vevonek nem eri meg azzal keccsolnie es kompromisszimot kotnie az alacsonyabb ara miatt az adott alaprajzzal hiszen az uj az o elgondolasa alapjan epulne majd meg nem sokkal tobbert, es nem kell meg atepiteni
ami egy rosszabb elrendezesnel fel sem tuno diffi, pl egy feleslegesen nagy furdo vagy egy nappali siman ki is adja ezt a diffitvagy amikor 18-20m2-kent beleszamoljak "lakoteruletbe" a garazst is aztan egy mai auto abba meg mar alig fer bele, es jobbara raktarkent hasznalhato, de Ft/m2-ben megis ugyanannyinak szamitodik, mint egy rendes szoba is lenne
Azért azt ne felejtsd el, hogy az új háznak fel is kell épülnie ami 1-2 év. Igaz, egy nagyobb felújítás is elhúzódhat addig ....
-
KROK640
félisten
Az a baj hogy ilyen nem lesz, mert az epitoanyag es munkaero (uj haz epitese) is eleg huzos, es ott nincs mit a felere lefaragni (akkor a full vasarloi reteget is kene). Most vagyunk epp benne... csak szerencsere a regit nekunk nem hataridosen kell eladni a finanszirozashoz (=engem is szidsz, en se csokkentek).
Hasznalati erteke meg bar tobb az ujnak, de nem annyival, hogy fele hasznaltpiac legyen hozza racionalis. Az ujraeloallitas ara meg mindenkepp bele van egve, hiszen me'g igy is tul keves lakas keszul.Jah, hát én ezt tudom. Leírtam T72killernek, hogy miért nem engednek az eladók az árból. Plusz MO-n ezáltalában az embereknek az élete üzlete is.
Egyébként veled is egyetértek, főleg a kevés lakás kérdésben. Külön baj, hogy ami készü lis mind "prémium" meg luxus, és sokszor befektetőknek készül eleve, tovább fújva az árakat. -
t72killer
titán
Az a baj hogy ilyen nem lesz, mert az epitoanyag es munkaero (uj haz epitese) is eleg huzos, es ott nincs mit a felere lefaragni (akkor a full vasarloi reteget is kene). Most vagyunk epp benne... csak szerencsere a regit nekunk nem hataridosen kell eladni a finanszirozashoz (=engem is szidsz, en se csokkentek).
Hasznalati erteke meg bar tobb az ujnak, de nem annyival, hogy fele hasznaltpiac legyen hozza racionalis. Az ujraeloallitas ara meg mindenkepp bele van egve, hiszen me'g igy is tul keves lakas keszul.Egy reddit posztban állított valaki olyat, hogy K-Magyarországon 40M Ft-ból már jó házat lehet építeni. Ennek azért utánaolvasgatok még, mert ha igaz, ez azt jelentené, hogy kb bruttó 50Mihályból van egy modern SZIGETELÉSI, stb szabványoknak megfelelő, saját elképzelések szerint összerakott ÚJ házad, miközben a szomszéd 60éves vegyesfalazatú felújítandó, bármikor vizesedő sz.rját árulják 30ért.
#5273: pontosan ezekre gondoltam. Azt nézzük már meg, hogy a vidéken kínált házak sacc/kb 70-80%-a szigeteletlen, víztől nem védett vályog/vertfal/vegyes fal. Hiába 20milliós az ajánlat (már egy csóró Tolna, Baranyai C-typ faluban is 20M körüli a beugró!), ha rá kell locsolni másik 30at, hogy NAGYJÁBÓL megüsse az újépítésű szintjét. És akkor azokról a szerencsétlenekről nem is beszéltem, amelyik a konyhába szellőzteti a budit, ami menthetetlenül vizesedik, de azért teljesértékű házként akarja eladni, stb.stb. Ha bármikor is megéri újat építeni a használtpiaci kínálathoz képest, az most van, amikor a használtakat árulgatók még kötik az ebet a karóhoz és nem hajlandóak az obszcén áraikból engedni. Persze nem mondom, ha valaki ajánl nekem egy használható dunántúli régióban használtan 20M-ért beton alapon tégla, vagy szigetelt beton alapon vályog házat jó állapotban, akkor már megyek is és nézem meg. De nem ez lesz, ami rendes alapozású és szigetelésű blokktégla ház, azt kb annyiért adják, mint az újat.
-
hobizoli
nagyúr
Hasznalati erteke meg bar tobb az ujnak, de nem annyival, hogy fele hasznaltpiac legyen hozza racionalis. Az ujraeloallitas ara meg mindenkepp bele van egve, hiszen me'g igy is tul keves lakas keszul.kozben FB-n jonnek fel a hirdetesek, hogy junius 30-g szerzodve 480k/m2 brutto aron epitik az uj keglit, azaz 110m2 ~55misi + telek
-
axioma
veterán
Az a baj a magyar eladók 95+ %-ával, hogy amikor eladja az ingatlanát akkor másikat szeretne helyette. Ő hiába enged az árból, ha más nem teszi, akkor ő több évnyi extra hitelfizetést vehet a nyakába. A folyamat öngerjesztő ezért Ha más is emel, neki is kell, különben sokkal fájdalamasabb lesz a másik megvétele. És nagyon nem mindegy, hogy hány évig fizeted a fizetésed negyedét-felét elvivő törlesztő részletet.
A másik nagy probléma a befektető, akinek muszéály HATALMAS NYERESÉGET realizálnia, nem akarja használni, benne lakni, csak nyomja felfelé az árakat, és várja a hasznot. Ha az lenne mint kollégád esetéebn, akkor végre letakarodnánaka befeketteők a erről a piacról, és normalizálódhatnának az árak. De egy fecske nem csinál nyarat, ehhez egyszerre az egész piacnak kellene azt mondani, hogy mostantól féláron van minden.
Hasznalati erteke meg bar tobb az ujnak, de nem annyival, hogy fele hasznaltpiac legyen hozza racionalis. Az ujraeloallitas ara meg mindenkepp bele van egve, hiszen me'g igy is tul keves lakas keszul. -
KROK640
félisten
Egy ilyen környezetben nem tudom, hogy kezdje az ember az alkudozást?
Mert értem, normális helyen nem úgy megyünk neki a témának, hogy "mennyit engedsz a feléből, tesó" - de itt arról van szó, hogy az objektumok árát mesterségesen DUPLÁZTÁK kb 3 év alatt (van, ahol kettő...), 0 racionális gazdasági alappal. A fészert áruló kollégán is látszik, hogy dunsztja nincs, mennyit is ér a placc, csak bedob egy biztos ami biztos jó magas árat, hadd szóljon. A tavalyi havas képeket posztolók aztán telibe is szrják mi történik, itt emberünknél lehetett egy kis fejvakarás, hogy mégiscsak kéne a pénz, így unortodox módon árat CSÖKKENT, de nem ám a fejlett piacokon megszokott 5-10%-al, hanem látható összeggel hátha... Persze még így is túlárazott a cucc, ez továbbra is kb annyi, mint Görögoban egy tengeri panorámás építési telek.
Mondjuk szvsz a magyar eladók 99.9%a nincs még kész arra,hogy érdemben lehessen velük tárgyalni, vidéken se. Itt-ott látni már, hogy a másfél éve piacon lévő vályog cuccából enged egy látható 20% körül, de ritka az ilyen. UK-ben a zoopla tele van árcsökkentett ajánlattal és az ingatlanos csoportokban is arról megy a duma, hogy ki mennyit ENGEDETT (az ország az "offers over" ajánlatokról volt híres, azaz amikor idejöttem, akkor bezzeg az ment, hogy a vevők RÁLICITÁLTAK a hirdetett árakra - úgy is pikpakk elment). Kollégám a múlt héten adta el a 2023ban vett házát: 20%-al(!!) olcsóbban, mint amennyiért vették.
Az a baj a magyar eladók 95+ %-ával, hogy amikor eladja az ingatlanát akkor másikat szeretne helyette. Ő hiába enged az árból, ha más nem teszi, akkor ő több évnyi extra hitelfizetést vehet a nyakába. A folyamat öngerjesztő ezért Ha más is emel, neki is kell, különben sokkal fájdalamasabb lesz a másik megvétele. És nagyon nem mindegy, hogy hány évig fizeted a fizetésed negyedét-felét elvivő törlesztő részletet.
A másik nagy probléma a befektető, akinek muszéály HATALMAS NYERESÉGET realizálnia, nem akarja használni, benne lakni, csak nyomja felfelé az árakat, és várja a hasznot. Ha az lenne mint kollégád esetéebn, akkor végre letakarodnánaka befeketteők a erről a piacról, és normalizálódhatnának az árak. De egy fecske nem csinál nyarat, ehhez egyszerre az egész piacnak kellene azt mondani, hogy mostantól féláron van minden.
-
t72killer
titán
Egy ilyen környezetben nem tudom, hogy kezdje az ember az alkudozást?
Mert értem, normális helyen nem úgy megyünk neki a témának, hogy "mennyit engedsz a feléből, tesó" - de itt arról van szó, hogy az objektumok árát mesterségesen DUPLÁZTÁK kb 3 év alatt (van, ahol kettő...), 0 racionális gazdasági alappal. A fészert áruló kollégán is látszik, hogy dunsztja nincs, mennyit is ér a placc, csak bedob egy biztos ami biztos jó magas árat, hadd szóljon. A tavalyi havas képeket posztolók aztán telibe is szrják mi történik, itt emberünknél lehetett egy kis fejvakarás, hogy mégiscsak kéne a pénz, így unortodox módon árat CSÖKKENT, de nem ám a fejlett piacokon megszokott 5-10%-al, hanem látható összeggel hátha... Persze még így is túlárazott a cucc, ez továbbra is kb annyi, mint Görögoban egy tengeri panorámás építési telek.
Mondjuk szvsz a magyar eladók 99.9%a nincs még kész arra,hogy érdemben lehessen velük tárgyalni, vidéken se. Itt-ott látni már, hogy a másfél éve piacon lévő vályog cuccából enged egy látható 20% körül, de ritka az ilyen. UK-ben a zoopla tele van árcsökkentett ajánlattal és az ingatlanos csoportokban is arról megy a duma, hogy ki mennyit ENGEDETT (az ország az "offers over" ajánlatokról volt híres, azaz amikor idejöttem, akkor bezzeg az ment, hogy a vevők RÁLICITÁLTAK a hirdetett árakra - úgy is pikpakk elment). Kollégám a múlt héten adta el a 2023ban vett házát: 20%-al(!!) olcsóbban, mint amennyiért vették.
-
KROK640
félisten
A Hétvégi akció van
- imádom ezeket, gondolom már egy éve nem tudja eladni és persze Kedden már késő lenne ajánlatot tenni
:
Jah, mert ha hétvégén nem megy el 24-ért, akkor majd hétfőn/kedden elmegy 35-ért. Az ilyenek torz képet adnak, mert ha nem megy el két nap alatt, akkor azt sugallja, hogy még 24-ért sem jó az ár, fölösleges visszavinni 35-re.
-
t72killer
titán
A Hétvégi akció van
- imádom ezeket, gondolom már egy éve nem tudja eladni és persze Kedden már késő lenne ajánlatot tenni
:
-
KROK640
félisten
+#5264, ja, a résztulajdonra már fel se figyeltem, epic

#5262: azóta eltűnt pár nyílászáró
A falu kínálatát végignézve gyanúsan sok a repedezett ház, pl itt a 3.-4.képen* érdemes a sarkokat alaposan szemügyre venni, de máshol is láttam már. Lehet nem kellett volna oda falut építeni
?
*: szerk: ez már a somogyi Mt Everest lesz, itt 10+centis a hó
Igen, eltűnt pár, mondjuk amúgy se értettem azon a teraszon/verandán miért az utcafronthoz képest hátul volt a bejárat. De ez volt a legkisebb baja kb.
A másik házat elnézve sokkal szebb mint az előzőek a 3-4 képen ugyanazt a repedést látni másik szöügből, és ez is eléggé magasan helyezkedhet el a májusi hó miatt

Egyébként lehet, hogy falu sem kellett volna oda, meg azért bár nem írja, de ez is valamikor max a '60-as évek elején épült, szóval 60+-os vegyesfalazatú házról van szó. -
t72killer
titán
+#5264, ja, a résztulajdonra már fel se figyeltem, epic

#5262: azóta eltűnt pár nyílászáró
A falu kínálatát végignézve gyanúsan sok a repedezett ház, pl itt a 3.-4.képen* érdemes a sarkokat alaposan szemügyre venni, de máshol is láttam már. Lehet nem kellett volna oda falut építeni
?
*: szerk: ez már a somogyi Mt Everest lesz, itt 10+centis a hó
-
KROK640
félisten
Somogy megye ilyen magasan van, hogy Májusban esik a hó? Érdekes, a település a "szentbalcsitól" pár tyúklépésre van, valami okból mégse kapkodnak annyira az ingatlanok után, ebben se mostanában lakott utoljára ember...
Itt valaki lakik, de még nem szedte le a beérett almát(!), biztos azon gondolkodik, vajon bejön-e a hideg az ujjnyi vastag repedésen...A másodiknál ajánlom az 1/8 és a 8/8 képeket is megtekintésre, jól szemlélteti, hogy a tető az úgy kuka ahogy van, az alátámasztás meg epic

Ez egyértelműen dózerszökevény, bár az első is.
Különben 3,3Misiért csak a felét kapod meg, és mivel szerkezeti hibás csak bontani tudod. Ez aztán a befektetés XD -
hobizoli
nagyúr
Somogy megye ilyen magasan van, hogy Májusban esik a hó? Érdekes, a település a "szentbalcsitól" pár tyúklépésre van, valami okból mégse kapkodnak annyira az ingatlanok után, ebben se mostanában lakott utoljára ember...
Itt valaki lakik, de még nem szedte le a beérett almát(!), biztos azon gondolkodik, vajon bejön-e a hideg az ujjnyi vastag repedésen...meg ennek a fele elado csak es kene ra egy uj teto is
-
KROK640
félisten
Itt valaki lakik, de még nem szedte le a beérett almát(!), biztos azon gondolkodik, vajon bejön-e a hideg az ujjnyi vastag repedésen...Hát mi Alföldi gyerekek hol tapasztalhatjuk meg ezt? Persze, ezeksezrint ott májusban is van még hó, hát mekkora angy dombok vannak arra

Egyébként 2023-ban még lakták
-
t72killer
titán
Itt valaki lakik, de még nem szedte le a beérett almát(!), biztos azon gondolkodik, vajon bejön-e a hideg az ujjnyi vastag repedésen... -
KROK640
félisten
Öngerjesztő válság ez:
- az extrém drága ingatlanok miatt (=már az önrész összevakarásához is 10évet kell gürizni) a fiatalok egyre nagyobb része egyszerűen kiöregszik a gyerekvállalásból
- még ha nagyon elszántak is és van családi segítség: csak KISEBB ingatlant tudnak megfizetni, ahova max 2 gyerek "fér el"
- bevándorlásból megoldás nem lesz, a filippínó se hülye, hogy havi 1000EUR-ért dolgozzon, ha a szomszédban 2000ért is tud + családot alapítani ő se fog
- A magyar árak elérték számos EU tagállam árszínvonalát == akinek háza, lakása van Mo.-on, simán költözik sajátba az ex-NDK területeken, Burgenlandban, Spanyol, Görög, Olaszo.-ban, stb.
== az ország demográfiája gyorsulva tovább romlik.Igazából az egésznek nem kell más, mint egy jó kis világgazdasági hupli, ahol az ingatlanjaikat 1-2éve tartó kishörcsögök torka meg van szorongatva és hirtelen muszáj lesz nemcsak hirdetni, hanem ELADNI. Valahol FB-on olvastam egy "elkeseredett eladótól", hogy "szegénykém" ő "áron alul" árulja a Kecskeméti házát. Nem, főleg egy városi kertes esetén nem létezik olyan, hogy "áron alul" árul: annyi az ÁR, amennyit az érdeklődő kifizet. Tegye fel ebayre 1Ft-tól, és hopp, mindjárt lesz ÁRA: lehet "csak" 20-30millió, de az miért is irreális összeg a helyi kereseti viszonyok függvényében
?"a fiatalok egyre nagyobb része egyszerűen kiöregszik a gyerekvállalásból" --- ez egyébként lassan nekünk is valid veszély lesz az asszonnyal, de arra ami most van, (nem is csak a politika hanem úgy minden) nem lenne még bölcs.
"és van családi segítség" --- nálunk ez is hiányzik.
Ezen a ponton nagyon irigylem egy haveromat, 18 éves korára autót kapott a szüleitől, 22 éves korára meg egy (panel)lakást. Persze neki kellett fentartania mindent, de nagyon nagy segítség ha 22 évesen már lakás és kocsi megvan, és nulla hitel van a nyakadban.Már korábban is megbeszéltük : Nem gazdasági hupli kell (mert az mindenkinek rossz, és pont az ingatlan halmozók fogják sokkal jobban bírni) hanem olyan törvények, hogy ne érjek meg gyűjtögetni az ingatlanokat.
-
t72killer
titán
Öngerjesztő válság ez:
- az extrém drága ingatlanok miatt (=már az önrész összevakarásához is 10évet kell gürizni) a fiatalok egyre nagyobb része egyszerűen kiöregszik a gyerekvállalásból
- még ha nagyon elszántak is és van családi segítség: csak KISEBB ingatlant tudnak megfizetni, ahova max 2 gyerek "fér el"
- bevándorlásból megoldás nem lesz, a filippínó se hülye, hogy havi 1000EUR-ért dolgozzon, ha a szomszédban 2000ért is tud + családot alapítani ő se fog
- A magyar árak elérték számos EU tagállam árszínvonalát == akinek háza, lakása van Mo.-on, simán költözik sajátba az ex-NDK területeken, Burgenlandban, Spanyol, Görög, Olaszo.-ban, stb.
== az ország demográfiája gyorsulva tovább romlik.Igazából az egésznek nem kell más, mint egy jó kis világgazdasági hupli, ahol az ingatlanjaikat 1-2éve tartó kishörcsögök torka meg van szorongatva és hirtelen muszáj lesz nemcsak hirdetni, hanem ELADNI. Valahol FB-on olvastam egy "elkeseredett eladótól", hogy "szegénykém" ő "áron alul" árulja a Kecskeméti házát. Nem, főleg egy városi kertes esetén nem létezik olyan, hogy "áron alul" árul: annyi az ÁR, amennyit az érdeklődő kifizet. Tegye fel ebayre 1Ft-tól, és hopp, mindjárt lesz ÁRA: lehet "csak" 20-30millió, de az miért is irreális összeg a helyi kereseti viszonyok függvényében
? -
KROK640
félisten
Akkor beszélnénk "nem vészes" árazásról, ha a BKV buszsofőr (nettó fizu pótlékokkal egyebekkel kb 600k/hó) + tesco kasszás párja (350k nettó, ami a gyerekek miatt x évre kiesik) 1: egy ilyet bérelve 3év megtakarításból leteszi az önrészt, 2: piaci kamatok és normális családi élet/nem 1000+túlóra, kihagyott nyaralások mellett mindenféle állami helikopterpénz nélkül kb 15év alatt tehermentesre fizeti a maradékot. Ez az elmélet ott elbukott, hogy Pesten egy család csont minimum akciók után rohangálós, nemnyaralós megélhetése 4-500eFt/hó. Ha minimálisan ÉLNEK is, akkor a második gyerek születése után ez már 600k lesz, és akkor fizess a kisebbikkel még otthon ülő anyuka mellett 5-600k törlesztőt...
+Ez továbbra is csak egy lakás, a felső 10% ha ad magára, házakban él.Ez lenne a normális amit mondasz, de ehez az ország összes ingatlanjának az árát elkéne osztani minimum öttel... Még lehet, hogy az is kevés lenne.
-
KROK640
félisten
Nekem tetszik az a kis erkély a 4-ik képen, - bár azt pont nem ehhez a lakáshoz kapod meg, itt egy előrenéző fedett van - meg nem rossz az egész. Miután láttam a 10-es képen a kanapét, már a kék-sárga budi nem tudott annyira kizökkenteni

Egyébként 2002-3 körüli építésre tippelem. -
t72killer
titán
Egész skót öböl eladó kőházikóval és pár aprósággal: 495e font. Igen, segítek, ez mai árfolyamon 205MFt egy 11 HEKTÁRAS közvetlen VÍZparti "telekért".
Amikor random szocreál panelekre néző betonlyukakat mutogattok nekem otthonról, és mondjátok, hogy "annyi a reális ára", akkor nekem ilyenek ugranak be. -
t72killer
titán
Akkor beszélnénk "nem vészes" árazásról, ha a BKV buszsofőr (nettó fizu pótlékokkal egyebekkel kb 600k/hó) + tesco kasszás párja (350k nettó, ami a gyerekek miatt x évre kiesik) 1: egy ilyet bérelve 3év megtakarításból leteszi az önrészt, 2: piaci kamatok és normális családi élet/nem 1000+túlóra, kihagyott nyaralások mellett mindenféle állami helikopterpénz nélkül kb 15év alatt tehermentesre fizeti a maradékot. Ez az elmélet ott elbukott, hogy Pesten egy család csont minimum akciók után rohangálós, nemnyaralós megélhetése 4-500eFt/hó. Ha minimálisan ÉLNEK is, akkor a második gyerek születése után ez már 600k lesz, és akkor fizess a kisebbikkel még otthon ülő anyuka mellett 5-600k törlesztőt...
+Ez továbbra is csak egy lakás, a felső 10% ha ad magára, házakban él. -
la_cc
addikt
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Jókora leejtés lehet a telekben így képek alapján. A ház viszont meglepően szép Kádár kockához képest, és van pince, garázs, mellék épület, 1403 m2 telek, gáz és vegyes tüzelésű kazán, új villany hálózat... Hát nem tudom, a 34,5 Millára esetleg rá lehet alkudni, de szerintem ez inkább éri a képek alapján mint nem.
(A régebbi hirdetés linkje visz egy ingatlanos csoportba, ahol a legelső hirdető a sok éves Opel Astráját hirdeti. Az már nem sok jót jelent, mikor valaki egy autót egy INGATLANos csoportban hirdet
)Ha valami egy teljes éven át a piacon van, az szvsz legalább 2x-esen túl van árazva. Lehet "olcsónak" tűnik a hitelpénzmosó 60-80millás lakásokhoz, 150 millás házakhoz képest, de ez továbbra is csak egy zalai falu, 0 érdemi munkalehetőséggel (valami csirketelepet adtak át nemrég, háát, nem egy csúcs gdp-termelő ágazat). Német nyuggerek körében népszerű hely, de mindenre az se megoldás és ugye vesződnie kell a felújítással.
-
KROK640
félisten
Zala megye, csajszi már több, mint egy éve hirdeti a Zalaszentgrót-i 68m2-es őslelet kádárkockáját, de nem esik le, hogy árat kéne csökkenteni, úgy kb harmadára... (FB, most nem screenshotolok, ez a júzer egész aktivitása a helyi csoportban).
#5244: UK ihletéssel hőtárolós villanyradiátor, passzív ház, napelem kombó az álom.
#5245: igen, a nagyobb fa legyen inkább a kert másik felében

Jókora leejtés lehet a telekben így képek alapján. A ház viszont meglepően szép Kádár kockához képest, és van pince, garázs, mellék épület, 1403 m2 telek, gáz és vegyes tüzelésű kazán, új villany hálózat... Hát nem tudom, a 34,5 Millára esetleg rá lehet alkudni, de szerintem ez inkább éri a képek alapján mint nem.
(A régebbi hirdetés linkje visz egy ingatlanos csoportba, ahol a legelső hirdető a sok éves Opel Astráját hirdeti. Az már nem sok jót jelent, mikor valaki egy autót egy INGATLANos csoportban hirdet
) -
axioma
veterán
Zala megye, csajszi már több, mint egy éve hirdeti a Zalaszentgrót-i 68m2-es őslelet kádárkockáját, de nem esik le, hogy árat kéne csökkenteni, úgy kb harmadára... (FB, most nem screenshotolok, ez a júzer egész aktivitása a helyi csoportban).
#5244: UK ihletéssel hőtárolós villanyradiátor, passzív ház, napelem kombó az álom.

ide ezt a temat inkabb mar nem, megirom priviben inkabb hogy mi ezzel a probl.
-
t72killer
titán

-
KROK640
félisten
Ez valami mánia, hogy az étkezőbe dőljön a sz.rszag a budiból? Nem az első ilyen, amit látok. (ez épp egy faluvégi vályogputri, száraznak tűnik, de ami miatt nem venném meg, az a kiosztás és a felújítási igények mellett a tök csupasz telek: ha már ekkora terület van, akkor azon legyen már néhány 30-40 éves FA - ilyet nem tudok a telekre varázsolni és még egy csudadrága 100eFt-os előnevelt diócsemetéből is minimum egy évtized, mire értelmes méretű diófa lesz)
Ez nenm csak itt ilyen, rengeteg nagy belmagasságos körfolysós Pesti lakásban is látom, hogy a budi/fürdő a konyhából nyílik, sőt, láttam olyan helyet is, ahol a konyha sarkában egy padlóba vájt lyuk, és egy fürdő függónnyel lefüggönyözött sarok jelenetete a fürdőszobát.
Ezek ilyen utólag berakott helységek, és csak oda tudja rakni leginkább, mert ott van víz (jó esetben).A nagy fa meg nem mindegy hogy hol van, pláne ha 30-40 éves... nekem vagy 3 éve a vihar kiborított egy ilyen szép nagy fát, csinált is mindjárt egy jó több mint fél millás kárt.

-
axioma
veterán
Ha megyeszékhelyen nézelődnék, akkor talán mehetne bele ilyen, de ahol a falusi kéményseprő és a 3.faluban lakó, talán 3hét múlva ideér gázszerelő a szakértelem, ott maradnék a 80éves életkorban is 100%-ig sk javítható-cserélhető rendszereknél. A mostani házunk elég sokmindenre megtanított, hogy mi NEM kell a következőben (és ez is az egyik ok, hogy Mo.-on kezdtük nézelődni).
Nyilvan te tudod, de ha teszel egy legkondit pont ugyanaz a levego-levego hoszivattyu technologia... a tobbi a szelloztetoben csak passziv elem, illetve ha nem kell az utanhutes/futes, akkor meg az egesz gep csak egy par venti es egy fagyvedelem, beruhazasban is max. fele koltseg. Szurocsere sem szakemberes, az most nem tuti, de talan csavarozni se kell hozza.
En a jovore nezve ponthogy a gaztol, meg a kifuto technologiatol tartanek (nyilvan ha mar egyaltalan technologia - vagy ujra korbe kell ulni egy tuzet es annyi). Mondjuk teny, jol szigetelt hazban maga a futes lehet cekaszos is, masik tipp a bioetanol kandallo (nem olcso per MJ, ellenben jol tarolhato szemben a futesi arammal). De off vagyok mar nagyon. -
t72killer
titán
A belteri legtisztito tok mas... az teny, hogy millios tetel (a hmv-t nem tudo de 140m2-re meretezett valtozat az nekunk volt tavaly novemberi rendelessel netto 8450 eur -- ez mondjuk a megtervezes + gep + konyhai elszivo is rakotheto zsirszurobox + szallitas + beuzemeles, ehhez me'g hozzajon a csovek, oszto, legbeomlo, es azok szerelese, meg ahol padlason lesz csovezve, jo nagy hoszigetelessel le kell boritani), de innentol nem kell szobankent huto-futo legkondi, legszuro, paratlanito, es valamennyi plusz penzert alig nagyobb meretben hmv-t is csinal a kidobott levegobol (telen mondjuk cekasszal) es amugy H tarifara kotheto, egy nagyobb fali kombi kazan meretben. Tapasztalat elso kezbol majd oktobertol (ujepites). Szurocsere ja, az folyamatos koltseg lesz, de mas nem.
Ha megyeszékhelyen nézelődnék, akkor talán mehetne bele ilyen, de ahol a falusi kéményseprő és a 3.faluban lakó, talán 3hét múlva ideér gázszerelő a szakértelem, ott maradnék a 80éves életkorban is 100%-ig sk javítható-cserélhető rendszereknél. A mostani házunk elég sokmindenre megtanított, hogy mi NEM kell a következőben (és ez is az egyik ok, hogy Mo.-on kezdtük nézelődni).
-
axioma
veterán
. Ez mondjuk érdekelni fog ha a fával-gumival-döglöttmacskával fűtő óhazába visszaköltözünk, bár valószínű csak egy egyszerűsített, beltéri légtisztítórendszer formájában.
Azért egy ilyen hőcserélős szellőztetőgépezet kiépítése és karbantartása se smafu, szóval ha ilyenre fokozottan szükség van, az negatívum.Más: falvakat nézegetve valami hihetetlen komplex képet látok közbiztonság-téren. Zala már eléggé nyugatra van, de onnan is ilyeneket olvasok. Komolyan ilyen helyeken adjon ki az ember egy vályogért 20-40 millákat
?A belteri legtisztito tok mas... az teny, hogy millios tetel (a hmv-t nem tudo de 140m2-re meretezett valtozat az nekunk volt tavaly novemberi rendelessel netto 8450 eur -- ez mondjuk a megtervezes + gep + konyhai elszivo is rakotheto zsirszurobox + szallitas + beuzemeles, ehhez me'g hozzajon a csovek, oszto, legbeomlo, es azok szerelese, meg ahol padlason lesz csovezve, jo nagy hoszigetelessel le kell boritani), de innentol nem kell szobankent huto-futo legkondi, legszuro, paratlanito, es valamennyi plusz penzert alig nagyobb meretben hmv-t is csinal a kidobott levegobol (telen mondjuk cekasszal) es amugy H tarifara kotheto, egy nagyobb fali kombi kazan meretben. Tapasztalat elso kezbol majd oktobertol (ujepites). Szurocsere ja, az folyamatos koltseg lesz, de mas nem.
-
t72killer
titán
. Ez mondjuk érdekelni fog ha a fával-gumival-döglöttmacskával fűtő óhazába visszaköltözünk, bár valószínű csak egy egyszerűsített, beltéri légtisztítórendszer formájában.
Azért egy ilyen hőcserélős szellőztetőgépezet kiépítése és karbantartása se smafu, szóval ha ilyenre fokozottan szükség van, az negatívum.Más: falvakat nézegetve valami hihetetlen komplex képet látok közbiztonság-téren. Zala már eléggé nyugatra van, de onnan is ilyeneket olvasok. Komolyan ilyen helyeken adjon ki az ember egy vályogért 20-40 millákat
? -
axioma
veterán
Egyébként egyik nagybátyáméknál is ilyen elrendezés van, röhögött is rajta az egész család.
Igen, kell egy értelmes belmagasság az elfogyasztható levegő mennyisége miatt is. Ha nagyon patent szigetelt a ház és nem túl nagy alapterületű, akkor egy téli, amúgy a mindenégetéstől szmogos éjszakán amikor az embernek esze ágában sincs szellőztetni, könnyen bepállik-széndioxidos lesz az ájer...
Mondjuk pont az ajer egy szelloztetorendszerrel szinten megoldhato, sot akkor a kinti levego szurese is, meg lehet benne utanhu"to"/utanfu"to", es ahol ures a padlas ott ezt nem is lehetetlen kivitelezni. Szakiellenor 200 eves haz projekt peldaul. Ezert csak a pszichologiat emlitettem.
-
t72killer
titán
Ez valoszinuleg egy utolagos belso wc a kinti budi helyett ott, ahol konnyu volt (ott a vizvezetek - azert anno nem feltetlen volt egyszeru mashova vezetni foleg rejtve, foleg ha a falazat meg vizerzekeny), ezert van ilyen sok helyen kialakult allapotkent. Utana hosszu ideig higieniai okokbol tiltottak, nyilvan csak uj terveken tudtak, mondjuk 90-es evektol tuti elt a szabaly hogy wc es konyha kozott "zsilip" (ket csukhato ajto), ezt epp nemregiben ujra enyhitettek ugy, hogy ha szelloztetorendszer van (nem tudom mi a pontos megfogalmazas, a lenyeg h tuti h nem megy wc felol a konyhaba levego, benne az esetleges cseppek), akkor nem kell zsilipelni.
Mondjuk itt a belmagassag is velemenyes, elvileg a lakoter allando tartozkodasu reszen 2.5 folott kene lennie (kialakult allapottol eltekintve), csak mondom hogy ilyen regi hazaknal erre is figyelj, mert arra erzekenyeknel nyomaszto lehet.Egyébként egyik nagybátyáméknál is ilyen elrendezés van, röhögött is rajta az egész család.
Igen, kell egy értelmes belmagasság az elfogyasztható levegő mennyisége miatt is. Ha nagyon patent szigetelt a ház és nem túl nagy alapterületű, akkor egy téli, amúgy a mindenégetéstől szmogos éjszakán amikor az embernek esze ágában sincs szellőztetni, könnyen bepállik-széndioxidos lesz az ájer...
-
la_cc
addikt
Nagyon nem mindegy, hogy hol van azért az a panel, mert eszméletlenül túl van árazva a legtöbb, sok bőven a tégla árak felé és csak próbálkoznak eladni a népek...
-
axioma
veterán
Ez valami mánia, hogy az étkezőbe dőljön a sz.rszag a budiból? Nem az első ilyen, amit látok. (ez épp egy faluvégi vályogputri, száraznak tűnik, de ami miatt nem venném meg, az a kiosztás és a felújítási igények mellett a tök csupasz telek: ha már ekkora terület van, akkor azon legyen már néhány 30-40 éves FA - ilyet nem tudok a telekre varázsolni és még egy csudadrága 100eFt-os előnevelt diócsemetéből is minimum egy évtized, mire értelmes méretű diófa lesz)
Ez valoszinuleg egy utolagos belso wc a kinti budi helyett ott, ahol konnyu volt (ott a vizvezetek - azert anno nem feltetlen volt egyszeru mashova vezetni foleg rejtve, foleg ha a falazat meg vizerzekeny), ezert van ilyen sok helyen kialakult allapotkent. Utana hosszu ideig higieniai okokbol tiltottak, nyilvan csak uj terveken tudtak, mondjuk 90-es evektol tuti elt a szabaly hogy wc es konyha kozott "zsilip" (ket csukhato ajto), ezt epp nemregiben ujra enyhitettek ugy, hogy ha szelloztetorendszer van (nem tudom mi a pontos megfogalmazas, a lenyeg h tuti h nem megy wc felol a konyhaba levego, benne az esetleges cseppek), akkor nem kell zsilipelni.
Mondjuk itt a belmagassag is velemenyes, elvileg a lakoter allando tartozkodasu reszen 2.5 folott kene lennie (kialakult allapottol eltekintve), csak mondom hogy ilyen regi hazaknal erre is figyelj, mert arra erzekenyeknel nyomaszto lehet. -
t72killer
titán
-
KROK640
félisten
Szerintem van egy határ ahonnan már nem fog tovább emelkedni.
És vannak jelek arra, hogy kb most fog sokat lassulni/megállni :
- Erősödik a forint
- Elfognak tűnni az árfelhajtó hitelek/csok idővel
- Csökken sok mindennek az áfája -
KROK640
félisten
Onnan meg aztán pláne, különösen ha a Balatontól délebbre történik ez, ahol a táv akár (közel) azonos is lehet a Horvát(h) tengerpart és a Balaton között.
Nekem Debrecenből azért az a szar, hogy 720km a legközelebbi tengerpart, de 950km-re emelem a kört akkor már három ország tengerpartja is elérhető, picivel 1000km felé meg befér már egy negyedik is.
Amúgy lakóautóval ez nem para annyira, még 80-as tempo mellett is 2×8 óra vezetéssel lent van az ember a görög partokon is. Ha meg rendes autóval mész, akkor 10-12 óra tempotól függően, bár itt már nekem (főleg 2020 előtt) alternatíva lenne a repülő is. Mondjuk most pont nem annyira (Hormuz strait ugye), de rendes körülmények között igen ... (2020 előtt meg elején volt olyan, hogy Ciprus Debrecen oda-vissza lerepülhető volt 6400ftból, 2,5 óra maga az út, akkor kellett volna még mennem). -
TomMusic
őstag
nekem is úgy tűnik, hogy a lakások obszcén módon túl vannak árazva. VISZONT ennek van annyi realitása, hogy városmagban 1.ki lehet adni és lesz is rá bérlő, 2.lesz tömegközlekedéssel értelmesen elérhető munkahely.
Sztem is jobb befektetés házat venni, csak oldja meg az ember a munkába járást.#5231: amit nagyon túllőttek, az nagyot eshet is.
Tökéletesen egyetértek.
-
t72killer
titán
Sziasztok!
Kb. másfél éve már nem követem az ingatlanpiacot. Azt észrevettem, hogy a budapesti lakásárak azóta is brutál mennek fölfelé.
Viszont az agglomerációban a ház árak mintha kevésbé drágulnának. Legalábbis budai oldalt a kisvárosokban láttam 60-80 misiért is, amik nem dózer pozitívak. Meg is lepődtem, hiszen utoljára 2-3 éve voltak ennyiért vállalható házak.
Ez létezik?nekem is úgy tűnik, hogy a lakások obszcén módon túl vannak árazva. VISZONT ennek van annyi realitása, hogy városmagban 1.ki lehet adni és lesz is rá bérlő, 2.lesz tömegközlekedéssel értelmesen elérhető munkahely.
Sztem is jobb befektetés házat venni, csak oldja meg az ember a munkába járást.#5231: amit nagyon túllőttek, az nagyot eshet is.
-
TomMusic
őstag
Tyű, na akkor lehet itt az ideje kiköltözni a panelból.
Csak látva mekkorát mentek a panel árak (is), lehet hiba lenne eladni, és inkább meg kéne tartani.
-
t72killer
titán
Ha már, lakóautó akkor rendszeresen mozgatnám is. Nem azért lenne az, hogy a tökig érő gazban rohasszam éveken át ... És ha már mozgatom, akkor van pár elérhető tengerpart is, ami sokkal szebb mint a Balaton.
(nekem pl Debrecenből Keszthely 442km, a Horvát(h) tengerpart meg 720km, és hasonló messzeségben már van Bulgár tengerpart is, meg Albán tengerpart is, és onnan kcisit átéve már görög is.)Igen, mondjuk az is fix, hogyha valami nyugat-dunántúli kégli befigyel nálunk, akkor többet fogunk a horvát vizekben lubickolni, mint a balcsin.
-
KROK640
félisten
Sziasztok!
Kb. másfél éve már nem követem az ingatlanpiacot. Azt észrevettem, hogy a budapesti lakásárak azóta is brutál mennek fölfelé.
Viszont az agglomerációban a ház árak mintha kevésbé drágulnának. Legalábbis budai oldalt a kisvárosokban láttam 60-80 misiért is, amik nem dózer pozitívak. Meg is lepődtem, hiszen utoljára 2-3 éve voltak ennyiért vállalható házak.
Ez létezik?Hali!
Budapesten fújódik tovább a lufi, az agglo meg kezd megtelni és ez meg az erős ft szerintem lassítja az áremelkedést. Valószínűleg sokan kezdenek eljutni oda is, hogy nem árulni, hanem eladni akarnak.
-
KROK640
félisten
Igen, újonnan elvisz vagy 30-40kEUR-t egy használható példány. És igen, gyengusz rendes házhoz képest + ha nem akarod, hogy a kert végében szétrohadó, daru+teherautó+lángvágó kombóval eltüntethető rozsda+szemétkupac váljon belőle, akkor műszakilag karban is kell tartani.
Szóval ja, nem komprimisszum mentes megoldás, de kevesebb, mint feleannyi a teljes projektktg, ha veszel egy ilyen telket 25M-ért ÉS 15km-re, bicikliző távolságra, egy használható falusi házat 40ért.Ha már, lakóautó akkor rendszeresen mozgatnám is. Nem azért lenne az, hogy a tökig érő gazban rohasszam éveken át ... És ha már mozgatom, akkor van pár elérhető tengerpart is, ami sokkal szebb mint a Balaton.
(nekem pl Debrecenből Keszthely 442km, a Horvát(h) tengerpart meg 720km, és hasonló messzeségben már van Bulgár tengerpart is, meg Albán tengerpart is, és onnan kcisit átéve már görög is.) -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Ez létezik? -
t72killer
titán
Láttad te a jobb lakóautók árait?

Egyébként laktam már (régi ezeréves) lakóautóban napokig, összehasonlíthatatlanul jobb mint amikor egy furgonban csövezel (az is megvolt 10 napra) vagy sátrazol (a sok fesztivál...
), de sehol nincs egy rendes házhoz képest.
Persze pár napra bérelni, esetleg egy saját régivel mókás lehet, de szigorúan valami normális helyen, nem egy gazos balatonparti telken. Ennyiért már Adria/Földközi tengerpart, akár mindenhéten máshol, ha már lakó autója van az embernek.Igen, újonnan elvisz vagy 30-40kEUR-t egy használható példány. És igen, gyengusz rendes házhoz képest + ha nem akarod, hogy a kert végében szétrohadó, daru+teherautó+lángvágó kombóval eltüntethető rozsda+szemétkupac váljon belőle, akkor műszakilag karban is kell tartani.
Szóval ja, nem komprimisszum mentes megoldás, de kevesebb, mint feleannyi a teljes projektktg, ha veszel egy ilyen telket 25M-ért ÉS 15km-re, bicikliző távolságra, egy használható falusi házat 40ért. -
KROK640
félisten
Ha nem ragaszkodsz a fix alapozású épülethez és elvagy egy lakókocsiban (egy komolyabb modell nemigazán gyengébb komfortszint mint a csuda úszóház), akkor mezőgazdasági besorolású balcsipart: 25M Akaliban. Mivel építeni nem lehet rá, közmű nuku, gondolom csak valami "haljóléti díjat" kell csengetni az önkorinak.
Szerk: a #5222-es Máriafürdői egy ideje piacon van, itt teljesen más évszakban mutatják.
Láttad te a jobb lakóautók árait?

Egyébként laktam már (régi ezeréves) lakóautóban napokig, összehasonlíthatatlanul jobb mint amikor egy furgonban csövezel (az is megvolt 10 napra) vagy sátrazol (a sok fesztivál...
), de sehol nincs egy rendes házhoz képest.
Persze pár napra bérelni, esetleg egy saját régivel mókás lehet, de szigorúan valami normális helyen, nem egy gazos balatonparti telken. Ennyiért már Adria/Földközi tengerpart, akár mindenhéten máshol, ha már lakó autója van az embernek. -
t72killer
titán
Ha nem ragaszkodsz a fix alapozású épülethez és elvagy egy lakókocsiban (egy komolyabb modell nemigazán gyengébb komfortszint mint a csuda úszóház), akkor mezőgazdasági besorolású balcsipart: 25M Akaliban. Mivel építeni nem lehet rá, közmű nuku, gondolom csak valami "haljóléti díjat" kell csengetni az önkorinak.
Szerk: a #5222-es Máriafürdői egy ideje piacon van, itt teljesen más évszakban mutatják.
-
KROK640
félisten
Szentbalatonon saját stéggel, 1000m2 körüli telek 20% beépíthetőséggel 89M. Ebből a tisza tavi úszóvackerájnál komolyabb szintű, körnnyűszerkezetű kéglit simán összehozol ~150M összköltséggel. És akkor van egy akár turisztikailag jóval nagyobb értékű helyen rendes közművekkel ellátott, nem egy random hiba esetén elsüllyedő ingatlanod...
Hogy mennyi az ingatlanadó egy ilyen telekre, nem tudom, de tippre ahhoz, hogy havi 230k-t legomboljanak rólad, kb egy Burj Khalifát kéne felhúznod rá (az meg túl megas, kiböki a HÉSZ-t)
#5221: pontos meghatározás, valóban dózer kell neki és vmi normálisat építeni a helyébe.
Na, igen, ez mindjárt jobbnak tűnik
-
t72killer
titán
Tyűha, ez erős indulás! Ennyiért még a Szent Balatonon is sokallanám, nemhogy a Tisza tavon!
Olyan közel van a szomszéd úszó csoda, hogy egy nagyobb ugrással szó szerint átugarsz hozzá. Hiába a 20 méteres utca front, a fél apparátus a parton parton van, a másik fele meg egy modernól szépen berendezett úszó faház annak minden hátrányával. Pl vajon hányan szédülnek majd le részegen a teraszról a tóba? Kis gyerekkel megint kerülendő.
Igazából bulizni 2-3 estére okés lenne, de egy nyarat sem tudnék ebben elképzelni, nemhogy egy életet. Mert ugyebár ennyiért már az is jogos elvárás lenne ...
A havi 230 ezres partbérlet megint nonszensz, hát nem azt fizetem meg a 290 Misivel, hogy az enyém? Pont olyan agyrém mint angliában mikor megveszed a házat, de a földért amin áll bérleti díjjat fizetsz.
A keresztüllátásról meg annyit, hogy ahogy elnéztem, ha este kefélek az asszonynal a fél tó part és az összes vizen lévő nézheti.
50 Milláért azt mondom, hogy OK.
Egyébként remekül szemlélteti azt, higy mia a baj a mai ingatlan piaccal : Mindenki prémiumot épít"magas gépészet"el még egy úszó faháznak is, aztán csodálkozik, hogy a végén még nyereség nélkül is 100 Milla a matek... Az átlag embereket helyből ki kell zárja, és mint mindneki más ő is lőhet a felső 5%-ra, ahová ez szerintem kevés lenne.
Ugyanennyiért ugyanígy a Spanyol tengerparton is drága lenne ez, de ott sokkal nagyobb létjogosultsága lenne.Szentbalatonon saját stéggel, 1000m2 körüli telek 20% beépíthetőséggel 89M. Ebből a tisza tavi úszóvackerájnál komolyabb szintű, körnnyűszerkezetű kéglit simán összehozol ~150M összköltséggel. És akkor van egy akár turisztikailag jóval nagyobb értékű helyen rendes közművekkel ellátott, nem egy random hiba esetén elsüllyedő ingatlanod...
Hogy mennyi az ingatlanadó egy ilyen telekre, nem tudom, de tippre ahhoz, hogy havi 230k-t legomboljanak rólad, kb egy Burj Khalifát kéne felhúznod rá (az meg túl megas, kiböki a HÉSZ-t)
#5221: pontos meghatározás, valóban dózer kell neki és vmi normálisat építeni a helyébe.
-
KROK640
félisten
54 Milláért egy 30m2-esnek hazudott (valójában inkább 20m2-nek tűnő) romhalmaz dózerszökevény 450m2-es telken?
Kár, hogy kikapcsolta a kommentelési lehetőséget (nyilván érezte, hogy sok lesz ez így), megakartam neki írni, hogy ennyiért inkább tartsa meg a gyerekkori emlékeit, mert rajta kívül ez senkinek nem éri még a felét sem. -
KROK640
félisten
Tisza Tavi úszóház: 290MFt +havi 230eFt "partbérlet".
Apropó, ha a "Szentbalcsin" valakinek saját stéges kacsalábonforgója van, ott mennyit kell perkálni önkorinak, egyebeknek a privilégiumért, hogy a tóban tudod lemosni a sáros gumicsizmát?
A drónfotóból látszik egyébként, elég nonszensz: 800k tajróért olyan telket kapsz hozzá, amin keresztüllát nemcsak szomszéd, de boldog-boldogtalan is +ott lóg a képedben a másik úszó csuda, ahol majd nyomatják a bömböldét a kedves szomszéd vendégei.

Tyűha, ez erős indulás! Ennyiért még a Szent Balatonon is sokallanám, nemhogy a Tisza tavon!
Olyan közel van a szomszéd úszó csoda, hogy egy nagyobb ugrással szó szerint átugarsz hozzá. Hiába a 20 méteres utca front, a fél apparátus a parton parton van, a másik fele meg egy modernól szépen berendezett úszó faház annak minden hátrányával. Pl vajon hányan szédülnek majd le részegen a teraszról a tóba? Kis gyerekkel megint kerülendő.
Igazából bulizni 2-3 estére okés lenne, de egy nyarat sem tudnék ebben elképzelni, nemhogy egy életet. Mert ugyebár ennyiért már az is jogos elvárás lenne ...
A havi 230 ezres partbérlet megint nonszensz, hát nem azt fizetem meg a 290 Misivel, hogy az enyém? Pont olyan agyrém mint angliában mikor megveszed a házat, de a földért amin áll bérleti díjjat fizetsz.
A keresztüllátásról meg annyit, hogy ahogy elnéztem, ha este kefélek az asszonynal a fél tó part és az összes vizen lévő nézheti.
50 Milláért azt mondom, hogy OK.
Egyébként remekül szemlélteti azt, higy mia a baj a mai ingatlan piaccal : Mindenki prémiumot épít"magas gépészet"el még egy úszó faháznak is, aztán csodálkozik, hogy a végén még nyereség nélkül is 100 Milla a matek... Az átlag embereket helyből ki kell zárja, és mint mindneki más ő is lőhet a felső 5%-ra, ahová ez szerintem kevés lenne.
Ugyanennyiért ugyanígy a Spanyol tengerparton is drága lenne ez, de ott sokkal nagyobb létjogosultsága lenne. -
t72killer
titán
Tisza Tavi úszóház: 290MFt +havi 230eFt "partbérlet".
Apropó, ha a "Szentbalcsin" valakinek saját stéges kacsalábonforgója van, ott mennyit kell perkálni önkorinak, egyebeknek a privilégiumért, hogy a tóban tudod lemosni a sáros gumicsizmát?
A drónfotóból látszik egyébként, elég nonszensz: 800k tajróért olyan telket kapsz hozzá, amin keresztüllát nemcsak szomszéd, de boldog-boldogtalan is +ott lóg a képedben a másik úszó csuda, ahol majd nyomatják a bömböldét a kedves szomszéd vendégei.

-
t72killer
titán
Közben felugrott az ára 12 Millára. A képek alapján van vizesedés, az egészet ki kéne újra festeni, a tetőn is van dolog, és még sorolhatnám. Tényleg innen szép nyerni kategória, de legalább nem repedezett. Ordít ezernyi részletéről, hogy a '80-as években épült, és kb a 2000-es évek elején kaphatott utoljára törődést.
Váá, benéztem/rosszul írtam, tényleg 12
.
Igen, a víz miatt ez fokozottan kemény terep, egy injektálási meló simán elvisz egy tizest önmagában, és akkor a többihez nem is nyúltunk. Erősen Nyugat-Mo, tehát nem apróért fognak dolgozni a német nyugger megbízókhoz szokott szakik (bár valószínűbb, hogy egyáltalán VANNAK, mert a kihalófélben lévő alföldi tanyavilágban egy gázszerelőt sci-fi találni)... -
KROK640
félisten
Erre alsóhangon rá kéne fordítani 20-25 Miskát ahhoz, hogy egy 25-30 Miskáért kapható, rendben lévő darab szintjét elérje...
Közben felugrott az ára 12 Millára. A képek alapján van vizesedés, az egészet ki kéne újra festeni, a tetőn is van dolog, és még sorolhatnám. Tényleg innen szép nyerni kategória, de legalább nem repedezett. Ordít ezernyi részletéről, hogy a '80-as években épült, és kb a 2000-es évek elején kaphatott utoljára törődést.
-
t72killer
titán
Erre alsóhangon rá kéne fordítani 20-25 Miskát ahhoz, hogy egy 25-30 Miskáért kapható, rendben lévő darab szintjét elérje...
-
t72killer
titán
Nagyon nem vagyok jártas a Dél-Dunántúli megyékben, ha rangsorolni kéne KÖZBIZTONSÁG, egészségügy (köz és magán), iskolák szempontjából, melyikben szerencsésebb kisebb településen élni?
- Baranya (ezen belül melyik rész)
- Somogy
- Zala (detto, ezek se kis megyék, inkább a déli, M7-hez közelebbi részei érdekelnek)?
- Duna mente akárhol, Ráckevétől Mohácsig (itt lehet egy kis "nem-Dunántúl", bal parti rész is)?Avagy van-e még járás, ahol legalább nagyjából értelmes ár/ÉRTÉK arányt kap az ember
? -
la_cc
addikt
Hát az biztos, hogy adott teret az alkunak
Ha 300 Millát lealkudsz akkor bajnoknak érezheted magad és még ígyis dupla áron veszed meg 
Hát 2001-ben lett felújítva (azt nem tudni mikori építés) az akkori olcsó designnal. Méretéből adódóan csak nyaralónak tudnám elképzelni, annak meg pokoli drága, ennyiért spanyolban és/vagy görögben két kétszer ekkorát veszek.Én nem érzem reálisnak, hogy egy komoly érdeklődő egyáltalán elkezdene alkudozni egy ilyen komolytalan hirdetésnél, azért nem értem, hogy ennek az egésznek, a trollkodáson kívül, mi értelme lehet.
-
KROK640
félisten
Itt egy másik szépség (gondolom valamelyik NEResé) :

-
t72killer
titán
Telekár mínusz bontás, uis a hely tényleg vagány, de az ocsmány ól helyett ide az ember vmi normálisabbat szeretne. 100M lehet van ott egy stéges telek (ritka cucc), kb 10esért elhordják neked róla a szemetet.
Ez ugye 1.5M EUR, ennyiért egy kisebb görög szigetet elvihetsz kb, vagy bevált adópariban egy medencés villát. De Floridában v a Bahamákon is kijön belőle villa saját karibi stranddal.
-
KROK640
félisten
Hát az biztos, hogy adott teret az alkunak
Ha 300 Millát lealkudsz akkor bajnoknak érezheted magad és még ígyis dupla áron veszed meg 
Hát 2001-ben lett felújítva (azt nem tudni mikori építés) az akkori olcsó designnal. Méretéből adódóan csak nyaralónak tudnám elképzelni, annak meg pokoli drága, ennyiért spanyolban és/vagy görögben két kétszer ekkorát veszek. -
la_cc
addikt
Itt amúgy mi a cél? Mert az kurva élet, hogy ebből forintot nem fog látni az ingatlanos csaj...

"Prémium" Ja, elég arra fürdőre ránézni, meg a függönyre. Mennyi lehet ennek itt a reális ára? 100M körül talán?
-
KROK640
félisten
549 Millás balatoni kunyhó
A komment szekcióban kapja az ívet
Hogy meglegyen :

-
hobizoli
nagyúr
"Budapest belterület"... aha. Technikailag olyan szempontból igaz, hogy közigazgatási szempontból a városhoz tartozik. De a belterülettől pontosan ugyan olyan messze van, mint Vecsés, vagy a háztól közvetlen északra lévő reptér. De legalább vonat sincs, amivel be lehetne járni. Még hétvégén is egy óra bejutni Bp-re bkv-val. Hétköznap ez tippre minimum 1.5.
Szóval bejárás Bp-re kb esélytelen, max kocsival, tömegközlekedés zéró, munka a környéken zéró. 125 milla. Akkor már ott van Diósd vagy Érd, hasonló árban van hasonló ingatlan, csak épp 15p alatt bent van a vonat Kelenföldön. Ez egy nagyon túlárazott ingatlan. Még az extra kerttel együtt is.
meg a 2 autos garazs az olyan 35-40m2 minimum es beleszamolodik a lakoterbe "olyan" m2 arban, mert gondolom a lakoepulet resze az is es nem kulonallo megoldas
valojaban ~110m2 lehet a kegli
mondjuk a telek nem kicsi, es Soroksar amugy nincs annyira "kint", de persze ott is lehetnek eldugottabb reszek, ahol jobb ha van autod
HÉV-l Közvágóhid-ig be lehet haladni -
opr
nagyúr
Bp belterületi összesen 158/4000+m2-es(!) telekkel megáldott betonalapra tégla objektum, 125milla. Ha létezne "feleekkora feleennyiért", akkor már lenne Pesti házunk...
"Budapest belterület"... aha. Technikailag olyan szempontból igaz, hogy közigazgatási szempontból a városhoz tartozik. De a belterülettől pontosan ugyan olyan messze van, mint Vecsés, vagy a háztól közvetlen északra lévő reptér. De legalább vonat sincs, amivel be lehetne járni. Még hétvégén is egy óra bejutni Bp-re bkv-val. Hétköznap ez tippre minimum 1.5.
Szóval bejárás Bp-re kb esélytelen, max kocsival, tömegközlekedés zéró, munka a környéken zéró. 125 milla. Akkor már ott van Diósd vagy Érd, hasonló árban van hasonló ingatlan, csak épp 15p alatt bent van a vonat Kelenföldön. Ez egy nagyon túlárazott ingatlan. Még az extra kerttel együtt is.
-
t72killer
titán
Bp belterületi összesen 158/4000+m2-es(!) telekkel megáldott betonalapra tégla objektum, 125milla. Ha létezne "feleekkora feleennyiért", akkor már lenne Pesti házunk...
-
KROK640
félisten
+ már a tavaly nov 10. keltezésű posztján ugyanezek a képek vannak, azelőttről látható még tartalmat kitörölve (valszleg uez az ojjektum) szept 13. is. Az élénkzöld kerti kép ki van csukva, hogy nyárvégi legyen, ott félsivatagisztánban ez szerencsés esetben május lesz. Jól ki lehetnek tömve pénzzel, hogy telibesz.rja az eladást...
Ahogy látom több évszakos van, mert van olyan is ahol alig van lomb a fákon. Egy mindenestre biztos : Az első képek már minimum egy évesek.
-
t72killer
titán
+ már a tavaly nov 10. keltezésű posztján ugyanezek a képek vannak, azelőttről látható még tartalmat kitörölve (valszleg uez az ojjektum) szept 13. is. Az élénkzöld kerti kép ki van csukva, hogy nyárvégi legyen, ott félsivatagisztánban ez szerencsés esetben május lesz. Jól ki lehetnek tömve pénzzel, hogy telibesz.rja az eladást...
-
t72killer
titán
Ennyiért Sopronban kéne lennie lufi nélkül, Kecskeméten vagy Szegeden lufival. És még azt se mondhatjuk, hogy most ismerkedik a piaccal, mert a jelek szerint egy éve a kutyának se kell...
-
KROK640
félisten
83.9M Gyulán - szép, jó, meg komoly paraméterekkel ellátott (169/2061 nm)objektum, de ez mégiscsak az ország legalja. TAVALY SZEPTEMBERI a csajszi első posztja róla a csoportban, tavaly nov 10-es dátummal látszik még egy ár, 87.5M... Persze nem esik le neki, hogy az objektum ott nemigen ér többet 40 Miskánál... Belülről áltag alfődparaszt igénytelen objektum - bár el tudom képzelni, hogy használható minőségű a kivitelezés. A kert közepére vettek egy kiülős rönkfavackot, aminek még értelme is lenne, ha néhány FA segítené az árnyékát az alföldi perzselő nyárban ültettek is párat, de mire azok megnőnek, OBI-s barátunkat addig 3x szétrágja a szú - így nem sok értelme van.

Egy szép ojjektum, ám de csakhogy azonban, rossz helyen van.
A képek között meg van nyári, őszi, feb 8-as a hirdetés ... szóval nem nagyon megy ennyiért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple asztali gépek
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Végre véglegesek az AV2 kodek specifikációi
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó eredeti Noblechairs EPIC / ICON / HERO párna több színben
- Eladó eredeti Noblechairs EPIC , HERO, ICON kiegészítők
- Eladó eredeti Noblechairs EPIC , HERO, ICON talp
- Eladó eredeti Noblechairs EPIC / ICON / HERO teleszkóp Class 4 (1db)
- Eladó eredeti Noblechairs ülésmechanizmus (hintamechanika) 1db
- Vention USB4.0 NVME külső ház
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett + váltó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
.
. Viszont annyi, hogy a kert nem vízszintes, ami nekünk nem játszik.

? (nagy megtakarítással meg nem fog rendelkezni, hisz épp "kiárazódott"). Sőt, ha a panelek ára beszakad, több lesz a vidékről felköltöző, így a vidéki objektumokon fokozódik az eladói nyomás. Ingatlanos "barátom" eléggé kétségbeesettnek hangzik...
Ráadásul két év alatt rájött, hogy takarítani is nehezebb és több idő.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)