- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3688 üzenetére
amugy van elonye is annak hogy mindez egy helyen van es nem kell elmenned ezekert mashova, ahol aprankent amugy ezeket ugyanugy kifizetned ezeket kulon-kulon is
sokkal inkabb hasznalja az ember, mintha ezekert ide vagy oda el kene bumlizni a lakohelyetol km-kre meg hazaerve a munkaideje utan
lakoparkon beluli online feluleten konnyebb helyet fogni egy belso szervezesu pilates vagy yoga orara, vagy a kijaros szemelyi edzohoz mint egy random helyen a kozelben, ahova amugy barki mehet
es 1-2perc alatt ott vagy gyalog is
a szomszedokkal ismerosekkel vagy korbeveve, nem idegenekkel
pl 2-3 hazzal odebb lako szomszeddal lementek utogetni egyet orat a teniszpalyara, nem kell kulonosebb egyeztetes
vagy latod, hogy osszeallnak paran kosarazni, akkor beszallsz hozzajuk
grillparty megy, akkor abba is be tudsz csatlakozni
a belso jatszoternel sem kovalyog mindenfele vadidegen rosszarc
egy napi csapatepito igazabol, amibol egy osszetarto kozosseg alakulhat ki -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3688 üzenetére
What is the average wage in Florida?
According to the Bureau of Labor Statistics, the average wage in Florida is $28.95 per hour.
...
How does Florida’s tax code compare? Florida does not have an individual income tax. Florida has a 5.5 percent corporate income tax rate. Florida also has a 6.00 percent state sales tax rate and an average combined state and local sales tax rate of 7.00 percent. Florida has a 0.71 percent effective property tax rate on owner-occupied housing value. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3687 üzenetére
Magyarul szólva a kisvárost a lakóparkban/mellett is te tartod fent
Akkor már elég szerintem ami ebben a magyarban van, de meglepődnék ha havi 60K alatt lenne a közös költség.Pont erre írtam, hogy ok, ok Florida. Mert ott más a kereset mint Délegyházán vagy Budapesten.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3686 üzenetére
ott is vannak "csak" 3-4-500USD-s HOA-k is, es 800 az soknak szamit
csak ez itt tenyleg az fenntartassal kapcsolatos kiadas
abban 800-sban meg ott eleg sok minden mas is benne van, es nagyobb is
kabelTV, internet, edzokozpont (nem akkora mint itt, hanem mint egy "rendes" edzoterem). teniszpalyak, kosarpalya, automoso, kozponti csuzdas medences + jacuzzi-s, 20-25 napozoagyas teraszos grillpartyzos kozossegi ter + a kozponti epuletben vagy a lobby-nal pl szulinapozashoz termek, targyalok lefoglalhatoak...
meg azt a 800USD-t (=300k) sem mind1, hogy havi 4-5kUSD/kopf-bol kell kikohogni, ami ketkeresonel havi 3-3,5millio fabatka atszamolva...es akkor meg nem is kerestek igazan "jol" se -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3685 üzenetére
Mindezek vannak itt is ... csak épp itt az adott területre jutó háztartás száma jóval alacsonyabb mint egy 8-10 emeletes lakásokkal teli házban.
De amúgy felőlem legyen akkor csak havi 60 ezer ... A lényeg amire felakartam hívni a figyelmet, hogy odaírhatja, hogy 20K a rezsi (írtam már egy főnek éves átlagban enyhe tél esetén talán) de nincs az az isten, hogy egy négy tagú családdal a vége KK-val együtt, ne legyen legalább havi 130-150, de szerintem még keveset is írok.
De egyébként itt ez a KK már olyan mint a floridai lakóparkoknál a HOA, hogy portaszolgálat meg közös edző terem stb. Ott ha jól emlékszem (ok, ok Florida) de 800+ dollárt sem sokaltál. -
Revolit
senior tag
válasz
hobizoli #3681 üzenetére
Mi köze az ingatlan árának a KK-hez?
Nekem ennél több a KK, és messze nem Marina part. Mondjuk a kecó árak stimmelnek amit írtál, de manapság hol nem? szerk.: Ja, mondjuk azért a kisebbek itt még nincsenek 100 felett, majdnem közelében sem.
Amúgy nem a Marina parton linkelte valaki az 1 millió eurós kecót? -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3679 üzenetére
Egyébként az lehet. A telekre rádobva még egy 20-ast, már korántsem olyan szép a helyzet, bár még mindig beljebb vagyunk mint a 65 millás Debrecenszéli romokkal vagy a zsákfalusi 45 millás elképzelésekkel.
Viszont jobban véggigondolva amit igencsak közös költséget terhel : homokos strand, napozó sziget, kivilágított futópálya, szabadidő park, saját portaszolgálattal, játszótér és kutya futtató. kb ez az ami mindenkit fog terhelni, a horgászási lehetőség, privát sportközpont meg gondolom opcionálisan választható lesz. Úgyhogy b*szhatod, hogy 20 ezer ft-os rezsit ír (szerintem egy emberrel, langyos télben, éves átlagban), a közös költség még tuti lesz havonta egy 100-as.
Így már mondjuk sokkal kevésbé hangzik jól, de azért sokat dobna, ha valami normális éghajlaton lenne, mert ezek a felsorolt dolgok az év felében kb irrevelánsak lesznek. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3676 üzenetére
Most attól eltekintve, hogy a szomszéd ház jobban tetszik, illetve a 7-es képen van valami kora '70-es évek beli kádár kockás bája, azt mondom, hogy ez több mint korrekt vétel.
Az ingatlan ára: 68.250.000 Ft ( Felépítmény ÁRA). Ezért kapsz 111nm házat (ok, netto 91nm, de van két teraszod is), magas műszaki tartalommal, vadi újan. Az ingatlant hátulról természetvédelmi, erdős terület határolja. A telek 950 nm.
Az új Lakópark 38 hektáron épül egy tó köré, éttermekkel, wakeboard pályával, homokos stranddal, napozó szigettel, kivilágított futópályával, szabadidő parkkal, saját portaszolgálattal, horgászási lehetőséggel, privát sportközponttal (kondipark, tenisz-, lábtenisz-, grundfoci-pálya), játszótérrel és kutyafuttatóval. Szóval a szomszédaid sem a borsodi rejtett erőforrás lesz. (mondjuk itt felmerül bennem, hogy akkor hiába önálló kertesház lesz közös költség?)
A lakóparktól 3 perces távolságban TESCO, ALDI, LIDL, KFC található. A szent székes fővárosunk az M0-áson 10 perc alatt elérhető (gondolom a legszéle).Persze, jogosan jöhetnél a Délegyházi, Dunavarsányi kavicsbányákkal, melyek alig 5km-re vannak légvonalban, valahol itt lehet ez egyébként de van közte és köztetek egy természetvédelmi terület.
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3673 üzenetére
lehetnek gazdag is szulok mindkettonel
cegnel tündi-bündi laboros kiscsaj is par eve osszejott vmi epiteszmernok apuci fiaval, naszajandekba kaptak egy 90 millios 3 haloszobas uj epitesu keglit a fiu szuleitol + be is butoroztak nekik fullra
egy ruppo hitel nincs benneilyen sztori is lehet am ezek mogott
erre mondjak, hogy mindenki a maga szintjen nyomorog -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3671 üzenetére
Nem hiszem. Ugyanis amikor bent buliznak, akkor baromi kényelmes ám, ha sétatávra van a kecó. Ez az említett lakás, kb 10 perc sétára van Debrecen éjszakai életének 90%-ától, pl ideális csaj hazahordó kégli lenne.
De itt tényleg felemerült benne, hogyha végzett egyetemet is (a jobban fizető munkákhoz pedig nem árt), akkor max 3-4 éve lehet kint a munkaerő piacon (vagy még anyni sem) ezalatt összejött 120-170Milla lakás+kocsira úgy, hogy közben valószínűleg az asszonyt is elvette (és ott se annyi volt az esküvő, hogy a sarki kocsmában a két tanúval megittak egy-egy felest), szóval még ha a nagyrésze hitelből van is, egy ekkora hitelhez nem gyenge önerő és kereset szükséges. Aztán simán lehet, hogy csak gazdagok a szülők. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3670 üzenetére
Hát nem tudom. Sok ilyen bitcoin fan meg tartja mint az őrült, mert hogy egyre értékesebb lesz, meg a jövő befektetése. Meg ugye rengetegen buktak is rajta.
Mindenesetre már sajnálom, hogy anno 2009-ben mikor megismerkedtem ezzel a dologgal, akkor hülyeségnek tartottam az energia pocsékoláson alapuló kereskedelmet, és a technikailag negatív értékű tokeneket. De akkor is be kellett volna belőle akkor vásárolni, bár sajnos épp az volt az za időszak, amikor a legszükségesebb dolgokra is alig volt pénzem, nemhogy még be is fektessek, egy teljesen volatilis kétes kimenetelű dologba. Azért ha visszamehetnék az időben (mondjuk pont 2009-2010 fele) akkor lenne pár tanácsom magam számára, az egyik az lenne, hogy kerül amibe kerül vegyek minél több BTC-t, és bármi történjék minimum a 2020-as évek elejéig tartsam meg. -
válasz
KROK640 #3668 üzenetére
Milliomos csemete b.szik (szó szerint
) a belvárosban lakást venni. Vesz valami kényelmes kertvárosi kéglit, ha kell a nevezett összeg 3xosáért és a lyánykák majd szépen kijárnak hozzá. Bár én a magyar ingatlanpiaccal már ott elvesztettem a fonalat, amikor egy Sopron valamelyik használhatóbb londoni negyednek képzeli magát, vagy a világvégi nemdüledező DE 0 közmű, kifliért kocsival mész tanya 50-80 Mihály(t álmodik az eladó)
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3666 üzenetére
Mégis ki a büdös lóf*üttynek van 1 Millió euroja egy belvárosi lakásra (ami még fel sem épült)?
Az ilyeneket mindig szép, meg lendületes fiatalos otthonnak ábrázolják, valójában azonban kb semmi realitása, hogy ezeket önerőből bárki fiatalon megvehesse, nemhogy MO-n, az egész világon sem. milliomos csemeték persze mindig lesznek, de tele van a hócipőm, hogy mindenhol mindenki ezek kiszolgálására megy rá, ahelyett, hogy megfizethető otthonok készülnének.
Ezek meg az év nagy részérben pont üresen fognak kongani, mert vagy aranyifjak kokózós kéglije lesz, vagy szorongatott befektetés.Múltkor is Debrecen egyik csendes de belvárosi utcájában, újépításű társasház előtt (kevesebb mint 1 éves a ház, 2 millás nm2 árral), látom, hogy megáll egy 1-2 éves vadi új Merci. Kiszállt belőle egy 25-30 év közötti fazon, meg a hasonló korú atombomázó asszonyka egy csecsemővel a karján, majd nyílt a teremgarázs ajtó, asszonyka bement a lépcsőházba a fazon meg beállt a kocsival. Azon gondolkodtam, hogy vajon mi a lófarkat kell tanulni és csinálni ahhoz, hogy 30 éves korod előtt legyen egy 80-120Millás lakásod és egy 40-50 Millás autód, meg még család is mellé. Vajon ez százezerből hány embernek sikerül? Vajon mennyi hitel lehet a nyakán, és hogy?
Megjegyzem a jelek szerint a háznak még egyelőre ők az egyetlen lakói. -
hobizoli
nagyúr
-
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #3664 üzenetére
Egyetértek. A programnak lenne előnye, normálisan csinálva. De igen, nem 5, nem 15, hanem 100 lakás kéne, minimum. És nem odaadni a rejtett munkaerőnek, hanem normális, dolgozó, élettérs vagy friss házas, fiatal pároknak. De esélyt nem látok ilyenre, pláne nem arra, hogy normálisan legyen megcsinálva, nem szétlopva. Eh, mindegy, dobjuk a témát, mert depresszív belegondolni, hogy mennyire rohadt egyszerű lenne faszán csinálni a dolgokat, ha nem csak az számítana, hogy mindent IS szét lehessen lopni.
-
KROK640
nagyúr
Ahogy te leírod, úgy tényleg lenne értelme. Egyébként ilyen program létezett 1979-1984 között biztosan Debrecenben, konkrétan EZ A HÁZ adott otthont ennek a dolognak.
Egyébként van egy másik bukta ami a dologban : A látvány terveken javarészt 3-4 szintes épületet látok, (tehát lift pl kilőve). Azt írja, hogy az önkormányzat a lakások egy részét tartja meg, saját lakás állománynak. Na most gondolom annyit adnak el, amennyi ahhoz kell, hogy a project minimum nullába vagy némi haszonnal kijöjjön plusz marad pár lakás. De mennyi lakás lehet ez? 5, 10, 15? Annyinak nem sok hatása lesz
még akkor sem, ha történetesen tényleg fiatal párok kapják meg majd 5 éves kenőpénzzel megolajozott várólisták után.
-
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #3662 üzenetére
Igazabol annak nagyon sok ertelme lenne, hogy ezeket dolgozo, fiatal parocskak/friss hazasok/akarmi berelhessek nagyon olcson, mondjuk maximum 5 evig per parocska. Imadnam, zsenialis es eloremutato lenne. Mert 5 ev alatt ket dolgozo ember siman ossze tud szedni egy sajat lakasra indulot, ha nem eszi meg a fizetesuket az albi. Es akkor lehet meg (magyar!) gyerek is tenyleg lenne a dologbol, nem kene mindenhonnan importalni, meg milliardokat kolteni arra, hogy nullas hitele legyen a kisgyerekeseknek (agyfasz csok es tsai, ugye). Na, es ilyenbol kene csak Debrecenbe vagy 4 teljes panelnyi kis 1,5 szobas direkt, tervezetten erre a celra epulo onkormanyzati berlakas, normalisan (de semmi flanc) berendezve.
Na, es akkor felebredek, kihuzom a kezem a bilibol, es maris tudom, hogy igazabol ebbol a par darabbol ugyis a kapcsolatosos aranyifjak kokainozos-kurvazos keglije lesz, de mar csak elore legyintek a dologra.
-
KROK640
nagyúr
Mert ez eléggé valószínű. Erősen kétlem, hogy vadi új építésű lakásokat rászoruló családoknak utalnának ki. (mondjuk részben érthető, sajnos sok helyen olyan a "kultúra" hogy le is laknák csakhamar).
Egyébként amelyik polgi ezt végigviszi, annak a következő választásokon nem nagyon kell aggódnia ...
-
KROK640
nagyúr
Debrecen legnagyobb lakótelepe mögé felhúznak egy másikat
Itt lesz bérlakás program fiataloknak? Jaaa neem hanem 1.1-2 millió forint/m² áron majd meg lehet venni azoknak a befektetőknek akiknek lesz rá pénze majd kiadni a külföldieknek 400-600 ezerért havonta. A fiataloknak nem az a bajuk hogy a házak/lakasok nem csili vili újak hanem az hogy a kádár kocka 85 millió és rá kell locsolni 30at hogy élhető legyen a panel meg 50 milliónál kezdődik. A hitel törlesztőkről nem is beszélve.
Bár némi reményre ad okot a cikk azon része : "A Derék utcai fejlesztés külön érdekessége, hogy itt a Vagyonkezelő egy részt visszatart a lakásokból, amelyeket a Cívis Ház Zrt.-n keresztül, a Főnix Lakásprogram keretében, a városban dolgozó fiatalok számára kíván elérhetővé tenni. A cél: minőségi, önkormányzati tulajdonban maradó bérlakásállomány kialakítása."
-
-
-
Görögország/Kréta - ez mondjuk a drágábbak közül (nem mintha Sopron környékén egy egérlyuk sokkal olcsóbb lenne), de ránézésre kulcsrakész, adhatod is ki. (=még lehet a bank is ad rá BTL hitelt, amit aztán a turisztikai bevételből lehet perkálni)
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3652 üzenetére
Ha már Ausztriába költöznék akkor sokkal beljebb tenném ezt
(Jah... Bregenzben vagyok sokat, az már eléggé bent van nekem
)
Sose értettem, hogy aki amúgy alapból nem a környéken él, miért költözik az osztrák határhoz? Ok, hogy meló, de kelet Ausztria a kis dorf-okkal a leggyengébb, mind pénzben, mind látványban, ugyanakkor hatalmas mennyiségű magyar konkurencia van a munkaerő piacon, és lehet napi 40-50km-t ingázni.
Ha mér mindent otthagyok az eredeti lakhelyemen, akkor be Ausztria közepébe, hogy a szélrózsa minden irányába tudjak menni. Vagy a hármas határhoz, Bregenz környékére. -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3651 üzenetére
hat a hazbol kilatas szep a mezore
amugy hatar magyar oldalan is ennyi kb egy ekkora kegli
szoval ha Sopron-ban laknal es onnan atjarsz melozni, akkor mar napi 40km-l kevesebbett kell autoval furikazni, ami hosszu tavon eleg sokba tud kerulni egyebkent
ez csak a 22 munknappal szamolva is havi 900km tobblet, ami boven van egy telitank uzemanyag, szoval 45-50k/ho, az egy ev alatt 5-600k
azaz ha tobbe is kerul par millioval a osztrak keco, azt a MOL-nal otthagynad par ev alatt
meg minden szukseges kabri, gumikopas, vezereles- olajcsere elobb jon az idoegysegnyi alatti nagyobb futas km miatt -
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3639 üzenetére
Hidd el nekem, ez manapság el lenne adva, hogy nagyon trendi igazi ősház, meg természetesen, jó hőszigetelő stb.
Légy nyugodt, én is kerülnék messze mindent ami vályogból van. (itt a fórumon van egy srác, ők egy 95 éves vályogban laknak, aminek nincs alapja. Tavaly vagy tavaly előtt locsoltak rá el annyit, amennyiből már majdnem téglaház is lett volna).Múltkor láttam a YT-n egy videót, ahol konkrétan szalmából és fából építettek házat, némi sárral, és amikor a tűzveszélyességről kérdezték a videó alatt a feltöltőt meg a fal megfúrhatóságáról akkor ment a hápogás, hogy... izé, hozé ... De ez oszt nagyon olcsó lesz ám, meg hamar kész lesz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3638 üzenetére
Akkor ott jobb idő van mint itthon. Két napja a napot se láttuk, és elégég hűvös is lett. Mondjuk nem zavar annyira, ha pár nap alatt elmúlik
Ne félj, az én görögöm is eléggé kezdő 1 ...
"Több értelme van, mint egy random, holnapután a divatból kikopó/miértjöttélide programnyelvet kitanulni" - ebben egyetértünk. Mindenki hülyének nézett a 2010-es évek legelején, hogy inkább nyelvet tanulok mint programozói nyelvet. Persze a meglévő alapokat (angol, francia és német) próbáltam méllyíteni, mondván legalább ezekkel legyen meg a társalgási szint, aztán jöhet valami új.
Az élet másképp hozta, mert Cipruson rögtön kellett a görög azért mert a kollégák, a bolgár, mert a kollégák másik fele, a török, mert ez is kellett, de a vendégek miatt tanuljunk oroszul is, közben mindenkihez angolul beszélsz, és ezeket is angolról tanulod. Brutál egy időszak volt.
De most van egy rakás nyelv amin tudok káromkodni -
Dr.Én
veterán
Sajnos nem nyert.
Elösször gondolkodtak rajt pár napot, utána mondták hogy kicsit még tegyek hozzá az általam ajánlott 34 millióhoz. Rendben van mondom nekik.
Mondtam 35 milliót. És ma délelőtt hívtak hogy még se adják el a házat, mert a szomszéd kis város ahova szeretnének költözni, ott még se adják el a házat. Így nekik sincs más ház egyenlőre ki nézve.
Le is vetették a hirdetést a házukról. -
válasz
KROK640 #3637 üzenetére
= tipik dobjukössze/spóroljuk meg a régi cucc bontását tákolmány annak borítékolható statikai hibáival... Nem egy atomgazdag családban nőttem fel, de amikor az unokatesóim (csongrád és békés megyék!) a 80, 90es években saját lábra álltak, első dolguk volt vagy egy jó stabil száraz vályogot venni, vagy akármilyet, aminek a helyére 0-ra lebontás után jött betonalapra téglaház. Ez teljesen természetes dolog volt, totál hülyének nézték akkoriban aki vályogból gondolkodott házat építeni.
-
válasz
KROK640 #3636 üzenetére
Most valami istencsudája van nálunk, kb 3 hete tiszta nyár, kék ég, kék tenger, gyönyörű. De legutóbb ilyet 4, azaz NÉGY évvel ezelőtt láttam, ami azért sovány. A statisztika megáll, durva lesz ennek a böjtje a következő években úgyh valamit mindenképp kifundálunk...
Pörög a motiváció, a spanyol duolingót tengap átállítottam krikszkrakszosz kezdő1-re
. Több értelme van, mint egy random, holnapután a divatból kikopó/miértjöttélide programnyelvet kitanulni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3635 üzenetére
Hangulatos. Ám de csak, azonban : Még ha elsőre újnak is tűnik kívül belül, ez bizony csak egy felújított vályog ház amihez hozzácsaptak Ytong téglából egy extra szobát. Illetve nem mondja, de szerintem a kazánházas fatárolós rész és a pince is utólagos toldás.
Ami még nem tetszik :
1. Belül nincsennek ajtók, meg rendesen elválasztott helységek, itt pont nem a csendes elvonulás van ha többen élnek. az egyetlen ajtóval zárható helység a fürdőszoba
2. A fa tároló és a kazán ház egy teljesen külön helységben van, így télen is végig kell sétálni minden egyes alkalommal a fedett (de nem zárt) terasz alatt, mikor tenni akarsz a tűzre, vagy csak fára van szükséged, sőt ha a tárolóba be akarsz menni akkor se fedél, se terasz már. Sokkal logikusabb lenne a konyhából vágni egy ajtót ebbe a helységbe, így belülről meg lehetne azt közelíteni
3. A mosogató mellett az a sparhelt szerű valami. Gondolom annak (is) gondoskodnia kéne a fűtésről. Ezzel, meg a fűthetős klímával nem feltétlenül olyan nagy baj, hogy a fatárolóhoz ki kell menni, de akkor sem előny, pláne, hogy ez is fával megy.
4. Semmiféle kerítés nincs a ház körül, mindehhez az isten háta mögött van, van egy rácsos pici ablak, és több nagyobb védtelen.Ez kettő embernek jó (jelenleg hárman lakják, de az egyik egy kisgyerek) többnek nem.
LOL : Kilátás: Panorámás, Udvarra néző
-
válasz
KROK640 #3633 üzenetére
Igen, ilyesmi. Kb 3 hónap szabit már most össze tudunk ollózni fizetés nélkülikkel, azaz amikor idefönt a legundorítóbb nyálka az úr 0,00 napfénnyel, akkor le lehet ruccanni. Pont Ciprus erre egész használható lehet, a Földközi-tengeri célpontok közül télen ők a legmelegebbek-legnaposabbak, ahogy nézem (elrettentésképp behúztam magunkat is a diagramra).
-
válasz
KROK640 #3631 üzenetére
Ezen futunk még pár kört. Az adózás-témával az elmúlt napokban jöttem kb egyenesbe - marhára nem mind1, hogy az ember rögtön házvételkor otthagy 10%-ot az államnak + amíg nem költözöl le véglegesen egy képzelt bérbeadási jövedelem 25%-át perkálod nekik, majd ha oda jut az ember, a külföldi nyugdíjat elég húzós adótábla szerint lesápolják (ez mind Spanyolo.).
A melós élet 99% marad itt UK-ben, meló miatt nem lesz muszáj a krikszkraksz (bár jobb melóhoz esélyesen cipruson se árt). 2laki élet valószínű
-
hobizoli
nagyúr
-
válasz
KROK640 #3607 üzenetére
Amúgy Kréta kb ugyanolyan geográfiával rendelkezik, mint Ciprus (szintén van hó a hegyekben), még azt is beveszem a listámba. A görög ingatlanok olcsóbbak kicsivel és nagyobb a választék. A görögöknél több adót kell fizetni, viszont ahogy a numbeót nézem, a megélhetés olcsóbb, azaz visszajön az államnak becsengetett pénz. Csak ugye ott nincs mese, meg kell tanulni krikszkrakszul
Nehéz döntés, de úgy néz ki, ez a kettő marad a toplistán. A görögöknél van egy emberi 7% körüli jövedelemadó a külföldi nyugdíjra (cipruson semmi) - HA ennyivel olcsóbb ott a megélhetés+esetleg nagyobb hely lévén könnyebb a vásárolgatás, akkor nekem oké.
Vicces, hogy még a Starlink előfizu is olcsóbb (eldugottabb helyeken ez teljesen reális stratégia lehet netkapcsolatra):
Ciprus: 50€/hó
Görögo/Spanyolo: 40€/hó
UK: 75FONT(!)/hó -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3627 üzenetére
Ez igaz, de azt a 3-4 kecót meg is kell venni, és találni kell bele olyan albérlőt, aki fizet is. Sajnos nekem van tapasztalatom azzal, hogy ma MO-n milyen rohadt nehéz egy albérlőt kidobni aki nem akar menni, ha törvényesen megy minden, és a végén - még a kiesett bérleti díj nélkül is - könnyen be lehet kötni milliós veszteséggel.
Ennek ellenére én is inkább ezt csinálnám, mint egy Trogiri kecóba fektetni. Ráadásul kicsit olyan ez mint az üdülési jog.Nem tudom emlékszel-e/tudod-e a 2000-es évek második felében hatalmas divat volt az üdülési jog. Kifizettél pár millát, és utána 20 évig minden évben, pont ugyanakkor járhattál egy bizonyos hotelbe/apartmanba nyaralni. Na nem ingyen, hanem csak a "slot" volt biztosítva, meg valamicske árkedvezmény az egész all inclusive végösszegből. És ha nem mentél el az adott évben, az adott időben, akkor "kárba veszett" a kedvezményed, amiért korábban millákat fizettél, sokszor egy összegben.
Aztán az emberek kezdtek rájönni, hogy végülis ez egy egész nagy hülyeség, meg unalmas is 20 évig ugyanoda járni, meg ugyanakkor. Volt akik cserélgették egymás között, a jogokat, mások meg mélyen áron alul hirdetgették, emlékszem, hogy a Hajú-Apróban oldalak szóltak eladó üdülési jogokról. Csak ez annyiból rosszabb volt egy nyaralóval szemben, hogy igencsak nehéz volt eladni még áron alul is. -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3626 üzenetére
jo de akkor ne ugy hirdesse, hogy paratlan kilatas van, mert a kecobol nem latod igazabol a balcsit, mert elotte van egy masik telek egy hazzal, ha meg kisetalsz ezert az utca vegebe, azt megteheted akkoris, ha eleve nem ott van keglid
vagy 160milliobol veszel 3-4 kecot Bp-n, darabjat 160-180k-ert kiadod kb azonnal
abbol az evi 7milliobol kiberled a szukseges hetvegekre 100-120k-ert egy nyaralot valodi panoramaval, es akkoris maradt zsebben penzed -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3625 üzenetére
Viszont a Balcsi Budapestről majdnem csak 1/7-e út Trogirhez képest, és magyarul is beszélnek. Ez azért egy átlag "(hosszú)hétvégéken leugrok 1-3 napra nyaralni" szemléletű Pestinél komoly fegyvertény lehet, hogy csak 104km (Siófok) és nem 725...
No meg persze lehet a nagy vezér és kedvenc lovagjai szomszédságában lakni, és még a birodalmat sem kell elhagyni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
t72killer #3620 üzenetére
azert raktam be, mert forintra ugyanennyibe kerul az az akarattyai magaspartos nyaralokeco is, ami negyvenvmennyi m2 es kb 2 honap a szezon
meg az ott nem is a legszelso telek, szoval kozvetlen kilatas igazabol nincs is a balcsira, (ahogy ket sokkal nagyobb trogir-i keglibol a tengerre) csak ha kisetalsz az utca vegebe -
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
blp85
senior tag
válasz
dokee78 #3614 üzenetére
Talán ez segít [Ingatlanajándékozás: költségek és szabályok 2025-ben]
- ügyvéd vagy közjegyző szerintem kelleni fog
- földhivatali ügyintézés is leszmeg talán ez "Náluk a lakóingatlanok esetében 9%, az egyéb ingatlanoknál (pl. garázs, telek) pedig 18% illetékfizetési kötelezettség áll fenn."
-
dokee78
félisten
2023-ban vásároltunk egy ingatlant családi házzal.
Akkor kiderült,hogy egy a ház mögött lévő kissebb kert külön helyzajzi számmal rendelkezik,nos akkor azt,mondta az eladó,hogy azt majd ajándékozási szerződéssel átruházza.Mennyi ennek az átruházási költsége vajon?
És van-e ennek is vagyonszerzési illetéke?
115nm a terület!Vagy,ha nem tudtok segíteni van-e valahol telefonos ingyenes jogi tanácsadás?
-
-
válasz
hobizoli #3610 üzenetére
Igen, a klímaszerelés menne
.
Másik: bár "még be sem fejezték", bődület nagy repedések vannak a beton aljzaton
És persze megette az alját a víz... Vidéki szemmel alap telek, kicsi lakófelület és hogy minden jó legyen, bármiféle munkalehetőségtől jó messze van. Persze 20misit azért szeretnének érte
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3608 üzenetére
Az egészségügyis, főleg jó angollal tuti kellene fog, kb mindenhová.
Neked a napnál fűtőt nem kell kitanulni, mert arrafelé fűt a nap eleget, viszont ha már a vonatkerék pumpálásnál tartunk : Azt tudtad, hogy Cipruson még soha egyeten vonat sem késett egy percet sem?Ennek ellenére mégse a helyi "MÁV"nál nézelődnék, mert lehet, hogy nagyon nyugis a munka, de nem fizetne túl jól
"Mondjuk tény, az ottani hegyvidék is jobb perspektívákat ad, mint egy AKÁRMILYEN magyarországi ingatlan." - ez így igaz.
-
válasz
KROK640 #3607 üzenetére
Én a gyógyszeripar egyik bugyrában dolgozom (esélytelen odalent, sürgősen ki kellene tanulnom a vonatkerékpumpáló vagy napnál fűtő szakmát - itt is egy ideje már csak egy rokon helyen gyúrom az ipart), asszonypajti mondjuk többre viheti egészségügyisként. IT "modernkönnyűmegélhetés" vonatról sajna lecsúsztunk, és az már nem is vesz fel új utasokat
Mondjuk tény, az ottani hegyvidék is jobb perspektívákat ad, mint egy AKÁRMILYEN magyarországi ingatlan.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3606 üzenetére
Március második felében esett legutóbb arra a hó, de akkor sem ennyi, szóval szerintem ezek a képek simán legalább december/januáriak.
22 Milláért egy ilyen rom, amire még ugyanennyit rá kéne locsolni, és akkor is csak egy ezeréves elavult ház, nem épp a legjobb ajánlat.
Cserépfalu nekem Kács miatt ismerős, szép környék, kedves emberek, de ha jól emlékszem, akkor akad rejtett erőforrás is a környéken. Viszont túristás környék.Ciprus : Érdemesebb bent a hegyek között keresni a lakhatást, munka nem csak szezonban van, és olcsóbbak az ingatlanok is. Ugyanakkor igen, ott ugyanúgy 4 évszak van, mint MO-n. Sőt, idén április 13-án még rendesen esett a hó is. (igény szerint tudok képet küldeni erről)
Kint a tengerparton nyilván ilyen nincs, cserébe drágábbak az ingatlanok, de van mangó fa
Milyen szakmátok van?
A spanyoloknál most lakhatási válság van, ezért mindent elkövetnek, hogy a lehető legfájdalmasabb legyen ingatlant szerezni. -
Random pici (60m2) falusi ház falusi viszonylatban zsepkendőtelken, igencsak erős modernizációs igényekkel: valaki hozza vissza a tizedesvesszőt...
Mikor volt utoljára hó Miskolc környékén?
#3585: nézegetem ezeket a ciprusiakat, sajnos azért nem túl olcsó a m2 már ott sem
Fent a hegyekben olcsóbb venni valamit, de ott = télen fűteni kell és asszonypajti hiányolni fogja a mangófát. Keményen megy a matekolás: sajna nem valószínű, hogy szakmai melót kapnánk odalenn, úgyh kétlaki élettel kellene lenyomni kb 10évet elő-előnyugdíjig. Ez a spanyoloknál brutál adóteherrel jár (az adóhivatal által elképzelt virtuális lakbér 24%-a, akkor is, ha csak a pókok lakják a kéglit), de ők azért extrém ellenpélda/a ló másik oldala. A görög szárazföld olcsóbb ingatlanokat, közepes (tény, a ciprusinál magasabb) adóterhet, olcsó odautazgatást(!!, nekem Ciprus innen skóciából fejenként min 200font) és valószínű jobb+olcsóbb kajaellátást ad ki. A részletekbe azért még beleások
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest