Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
Van valami mód arra, hogy 2 mod-ot használjak párhuzamosan?
Jelenleg az NVGO-t használom, amit Wabbajack-kel töltöttem le. Ezt ugye MO2-vel indítom el.
Szeretném kipróbálni az Eldergleam-ot, de nem szeretném letörölni az NVGO-t. (főleg hogy ahogy láttam az leszedték a Wabbajack-ről)
Ha mellé ugyanúgy letöltöm az Eldergleam-ot az fog működni?
Nagyon fain az NVGO, de sokszor szúrja a szemem a kültéri 35-40 fps. Mondjuk ez legalább stabil, Eldergleam-nél azért volt olyan ,hogy beestem a pálya alá.
Thx -
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
Felraktam az Eldergleam mod pakkot. Nagyon faxa, nagyon szép.
Egy gondom van, amire nem találtam megoldást: hogy lehet azt beállítani ,hogy ne csak a közvetlen közelemben legyen éles a kép? Már a 2-3 méterre lévő karakter feje is tök mosott.
A mod config menüben a dynamic LOD-ot kikapcsoltam, az összes csúszkát felhúztam (gondolom az a legjobb). Az ENB menüben kikapőcsoltam a Depthoffield-et, de még mindig nagyon mosottak a távolabbi objektumok.Persze gyanítom nem hiába van ez,mert így lehet kraftot spórolni, de ahogy van elég mosottfos.
Köszi -
cSuwwi
senior tag
Mire gondolt a költő?
Igen, erre céloztam.
Nyilván akinek van premiumja, ott ez nem evidens, mert egyet kattint és mindent leszed, így vortexel letölteni premium nélkül nemcsak lassú a 3Mbit/s miatt (ami sokszor nem is ennyi), hanem még kézimunkát is igényel.Egyszeri befizetést lehet megér, utána a vortex is tárolja külön a letöltéseket, később lehet azokkal pakkokat csinálni, csak tárhellyel kell bírni.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz
VikMorroHun #27484 üzenetére
Szerintem arra célzott, hogy ha nincs Nexus premium, akkor minden modot egyesével kell letölteni a modlistáknál is, nincs letöltési automatizáció sem (max külső scriptekkel lehet megoldani ha létezik ilyen), legalábbis Vortex alatt tuti nem volt. Vortex alatt én is szedtem már le 700 modból álló modpacket, 1,5 órán keresztül kattintgattam a modokra én is egyesével, mert mindet jóvá kellett hagyni a letöltéshez
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
válasz
cSuwwi #27472 üzenetére
"másrészt nem aktivál semmit (ez az igazi büntetés) mert egyesével kell mindenre rányomni."
Ez nem tudom, hogy jött ki. Épp az a lényege a gyűjteményeknek, hogy ne a felhasználónak kelljen beállítgatnia, mely modokat akarja használni.Plata: Kezdetnek megpróbálhatod az enyémet. Közepes nehézségű túlélő játék, sok grafikai moddal fűszerezve. 485 mod van benne összesen.
Annyi, hogy Skyrim SE 1.6.640 kell hozzá, de már ezt is megoldottam.[ Szerkesztve ]
-
Skyhunter
őstag
Wabbajack (autoinstaller) -en nézelődjetek. Felteszed a wabbajack-et, és tudsz válogatni. Rengeteg jó, kis- és nagy addonpack van. Van pár dolog amit érdemes a telepítés előtt beállítani, de ez általában az adott mod oldalán szépen le van írva. Pl nagy lapozófile beállítása, vagy a memória érzékeny Skyrim-motor miatt az XMP/EPO ramok letiltása stb.
Wabbasjack mellé érdemes egy havi nexus pémiumot kiváltani, mert freen nem automatikusan és rettentő lassan jönnek le a modok. Ami jó hír : ha letöltesz egy addont és megőrzöd (nem is kell ssd-re rakni, jó egy alap HDD is) akkor azt más modcsomaghoz is fel tudod használni. Én pl egy HDD-n tartom a "Mod resources" könyvtáramban a cuccokat, és egy adott vagy másik modpack telepítésénél ezt adom meg alapnak. Így csak a hiányzókat kell leszedje. A konkrét telepítés, na az mehet sata vagy nvme ssd-re. Kell is a betöltési idő lerövíditése miatt. Ha kész a pack, a feltelepített MO2-vel lehet indítani, nem kell megijedni, elsőre mindig sok idő a betöltés. Eddig érthető?
Ha bárkinek segítség kell egy ilyen Wabbajack felrakásához, addonpack telepítéséhez, elérhető vagyok esténként discordon is, szívesen segítek, rengeteg ilyet raktam fel és szívtam is velük. Most már csak ujjgyakorlat.Ahogy korábban is írtam a gyengébbik, öregecske konfigomon (8 éves laptop, i7-7820HK + 1080 GTX Mobile) magam válogatta, telepített kis 100 addonos csomagom van.
A "nagy" asztali konfighoz viszont komolyabb packokat választottam, természetesen Wabbajackeseket.
Ami most fent van és nagyon jó, az 2 streameré.
Capt. Panda "Eldergleam 3.0" (1500mod) (Edge UI-t használ, nagyon bejön) és Biggie_boss Lorerim 3.1.1-e. Ez utóbbi elképesztően jó, nagyon tetszik (és nem a 4000 mod darabszáma miatt) hanem mert rendkívül jó érzékkel válogatta a contenteket+animációkat+enb, fények, survivor stb minden a helyén van. A legjobb, amivel valaha játszottam.
Az elképesztő látványvilág és animációk ellenére nem kell NASA atomerőmű full HD-ra. 10-ik gen i5 +16GB RAM+3060TI-t ír Biggie.
(jómagam 3440*1440-en játszok, na ide kell kakaó + sok VRAM, jelenleg 9800X3D van 6800 XT-vel,, de szeretnék egy 7900XTX-et. Természetesen az 5090 lenne a legjobb, de az csak álom, nagyon drága, ár/értékben a raszterben erős és 20/24 GB Vrammal ellátott 7900XT/7900XTX a legjobb)Ízelítő videjók :
Eldergleam
Lorerim 3.1.1 (Chosenone és ZEN ytube videóit egyébként ajánlom, nagyon jó játékosok. A legjobb keverék-classokat csinálják, vámpír blood dk, shouttout bard, ilyesmik)Ezenkívül ami készül, és nagyon várós,az a Nolvus V6. (Björn ENB-vel, ami olyan kis "mythic" életérzést ad
)
Írjatok, segítek.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Pedig a Special Edition-ra van a legtöbb mod, a régebbi modokat is szinte már csak SE-n updatelik. Elég ha megnézed mennyi mod elérhető a két verzióra, meg az össz letöltések száma is sokatmondó
Az SE minden tekintetben jobb, mondhatni hogy a ráncfelvarrt változata a Skyrimnek. Én is Steam-en modoltam, semmi gondom nem volt vele, igaz én is előre összerakott modlistából indultam ki. Gondolkodtam rajta hogy újra nekiállok valamikor full saját összeállítással, most hogy meglett a lifetime nexus premium-om, így már legalább nem kell várnom a letöltésekre
[ Szerkesztve ]
-
-
cSuwwi
senior tag
Az a baj a nexusos gyűjteményekkel, hogy csak fizetős accal van értelme letölteni őket, egyrészt a speedlimit miatt, másrészt nem aktivál semmit (ez az igazi büntetés) mert egyesével kell mindenre rányomni.
Egy nagyobb kollekciónál van 1000+ addon, hát sok szerencsét...
Persze szemezgetni jó, de a nagyobbaknál tucatnyi összefésülő patch van, hogy elinduljanak együtt. Én tavaly nyáron/ősszel játszottam velük, de inkább a nulláról építettem meg előfizu nélkül.
Én azt szoktam javasolni, hogy felpatchelt játéknál a top letöltéseken vagy legtöbb upvoteosokon kell elindulni sorban, egyesével hogy mire van szükséged. Az első mondjuk 50-et felrakod már minőségi ugrás lesz.[ Szerkesztve ]
-
Plata
félisten
válasz
VikMorroHun #27470 üzenetére
Esetleg tudsz ajánlani egyet ami jó?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
®abstract® #27467 üzenetére
Na azt se lehet kiszűrni. Indulásos összeomlást lehet a legkönnyebben.
-
bobalazs
nagyúr
C:\Users\MedionPC\Documents\My Games\Skyrim Special Edition\SKSE\Crashlogsban
Ez egy debugger:
Unhandled exception "EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION" at 0x7FF6ED3374A0 SkyrimSE.exe+01D74A0
Ebből nem jövök rá hogy mi miatt crashel.
Legutóbbi hibám ez volt. (Első sor.)
Amit csináltam hogy az ubóbbi időben bekapcsolt modokat kikapcsoltam mind. és egyesével kikisérleteztem hogy melyikkel nincs crash.
Persze megint más dió ha játék közben mondjuk fél óra elteltével jön rá valami bánat, azt még nehezebb kitalálni. -
ron8
senior tag
Tavaly sok gondom volt amikor először rákaptam a “szerre”. Mindig elolvasom a leírást, és hát nagyjából már tudom mi ütközhet mivel..És nem követem el azt a hibát amit tavaly, hogy egyszerre felrakok 20-30 modot, és csak utána állok neki tesztelni
..
Meg persze szerencse is kell hozzá, az ember úgysem tud mindenre gondolni, de egyébként én is megvagyok lepve hogy viszonylag crash nélkül tudok játszani.. -
válasz
®abstract® #27459 üzenetére
Nexus letöltésre van külön gépem ami mehet éjszaka. (céges noti ami 24/7 megy már 10 éve
)
Inkább a nagy mindent lefedő pakkok híve vagyok, az tény hogy updatelni nehezebb ha le kell tölteni újra az egészet. Arra már nincs türelmem hogy egyenként moddoljak minden apró tárgyat, növény stb.
Használt A770 16GB sem rossz skyrimre ha jó áron van.
Igazából az kellene hogy megoldják valahogy azt hogy a texturák streamelve legyenek vagy valahogy takarékoskodjon a játék. Elméletben megoldható, starfield ami motorilag szinte ugyan ez ott van korlátozva 8GB-ra a vram használat konzolok miatt.Vramra van valami konvertáló, még nem próbáltam de gondolom jár valami minőségvesztéssel.
VRAMr -
®abstract®
őstag
válasz
MasterDeeJay #27458 üzenetére
a kolega írta,hogy 2K felbontáson tolja,oda szükséges lehet jobb kártya,vagy mégse..
elhiszemamit linkeltel az fincsi mire leszeded a 17,5 gb tömöritve
rájöttem,hogy megleszek az enb k meg a community shader nélkül is..
inkább radeon kártyát választok ami 16 gb- pl. a 7600 xt vagy jobb..kevesebb pénzből 6600 xt de ott limit a 8 gb.. szóval nem is olyan sima ez..
a tiedhez képest a hardverem sehol nincs,de be tudtam hangolni a 2K & 4K textúrákhoz, utóbbi nyilván kevesebb van..a 16 gb vram pedig gyorsan megtelik 😁[ Szerkesztve ]
-
válasz
®abstract® #27457 üzenetére
Vannak kifejezetten optimalizált 2k pakkok is. Ezt [link] használom 4GB vramos (gtx960m=750ti) asus notin és teljesen jó. Alapnak teljesen jó, lehet rá építkezni.
Rosszul optimalizált 2k cuccokkal meg lagzik az egész. Meg ugye az sem mindegy hogy enb/reshade hogy van beállítva. Én leszoktam az enb-ről mert nem bírtam beállítani, community shaders jóval optimalizáltabb de kell vele foglalkozni.
Amd olcsóbban méri a nagyobb vramos kártyákat de így is egy vagyon ha 16GB felettit akarsz. Intelből meg csak a 16GB-os van asszem max. Nvidia meg totál el van szállva, a minimumot adja dragán ami ki tudja mire lesz elég.
3060 12GB az egészen jó. 4060 16GB túlárazott, AMDnél van sok 16GB kártya.
Annak nem vagyok híve hogy minden 8K ban legyen (pl hangyán latszik a szőr a lábán), egy jól megcsinált 2-4k sokkal ésszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
Ja értem
modok használata még így is jobban kihasználja szerintem a játék hardverigényét, mint alap esetben.
ugye vannak elérhető 8 meg 16k-s textúra csomagok az nem tudom hogy mire, gondolom atomerőművekre tervezték 😁
3060 és a ti változat is fhd re faxa,a ti verzió esetében a 8 giga a limit.
Szerintem előre lépés egy 16 gigás kártya lenne de hát ugye valamit valamiért 🤔 megtévesztőek sok esetben a videók, de megnézzük a leírásokat ott látszódik hogy felső kategóriás kártyákon játszanak tehát a hardver az nagyon combos, ami jelenti azt hogy 16 gigás kártyáktól jobbak vannak nekikszóval amit látsz otthon az minden bizonnyal nem úgy fog kinézni, ahogy a videókban láttad..
[ Szerkesztve ]
-
ron8
senior tag
válasz
®abstract® #27455 üzenetére
Jajj már azóta frissült némelyest a konfig, csak elfelejtettem átirni. Egy 3060/12 és egy 5600G duruzsol a gépben. De így is épphogy tűrhetően fut
Elgondolkodtam a proci cserén de rájöttem hogy csak kicsit lenne jobb, annyit nem ér. Szomorú hogy ilyen rossz a processzor terhelése a játéknak..ENB-nek meg semmi nem elég.. youtubos videokat nézve csodálom hogy amit egy-egy videókban összehoznak látvány hogy képes elfutni nekik -
ron8
senior tag
Skylandet használok, próbáltam azt tartani amit PeL kollega is említett
. Sajna nekem nagyon jo a szemem
. 2k felbontáson játszom, és azt gondoltam ide elég a 2k textúra, de aztán rájöttem hogy a 2k és a 4k között hatalmas különbség van..
-
®abstract®
őstag
-
PeL
addikt
Mekkora méretűek a textúrák? 4K-s textúráknál alapból nem nagyon javasolják hogy nagyobbat használjunk, mert azokkal tényleg hamar ki lehet futni a VRAM-ból. Én úgy szoktam hogy pl. a sziklákra, terepre mehet a 4K, ezen felül csak az ember NPC-kre használok 4K-t. Monsterekre, illetve minden más egyéb tárgyra, felszerelésekre, növényekre 2K-nál nagyobbat nem teszek mert felesleges szerintem.
-
-
ron8
senior tag
válasz
®abstract® #27448 üzenetére
Köszi mindenkinek
Végigteszteltem az összes light modot, de végül mégis a Lux-nál kötöttem ki, ez a legmutatósabb. És hiába a 12GB vram, ugyanúgy képes pillanatok alatt felzabálni az egészet, úgyhogy vissza kellett vennem a textúrák méretéből is. Sokat merítettem a Lorerim-ból, tetszett a letisztultsága, és hogy megpróbáltak a modlist készítői lore-hűek maradni. Viszont szerettem volna kicsit a saját ízlésemre szabi.
Egy szó mint 100, sajna tényleg rengeteg órát bele lehet ebbe ölni, de mindig azt érzem 1-2 óra játékteszt után hogy megérte -
®abstract®
őstag
Nagyon hangulatos, a fények is rendben vannak
faxa
Bobalazs
Vortex managerbe ugye próbáltam a modjaim megosztását ahogy javasoltad kollekció satöbbi próbálom is össze is rakja de feltölteni meg nem engedi mert azt írja hogy a mod id ik nincsenek beazonosítva
ezt úgy tudom orvosolni hogy egyesével javítom mindet?!
áááá!
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Szép lett a fűjj nálam is most.
-
ron8
senior tag
Sziasztok!
Lassan de biztosan haladok a moddolássalMost járok kb 400-nál, már csak a ruhák, armor és animációk vannak hátra. A látványból ezt tudtam kihozni, és így is 45-50fps szokott lenni..
[ Szerkesztve ]
-
-
mcwolf79
veterán
Így a megjelenés után tizenx évvel gondoltam nekiesek a játéknak , és végigtolom. Próbálkoztam mod-okkal, felraktam a Constellation és még egy másik nagyobb mod-pakkot, de valahogy nem jött be , hogy olyan szinten belenyúltak a játékmenetbe is.
Végülis úgy döntöttem , hogy elég egy kisebb módosítàst eszközlő mod. Felraktam a Skyrim reimagined pakkot, ez elég szépen felturbózza a kinézetet és annyira nem nyúl bele a játékba .DE az normális, hogy mocskos nehéz lett a játék ??? Gyakorlatilag a legcsicskàbb banditàval is vért izzadok , hogy legyőzzem . Az alap játék emlékeim szerint nem volt ilyen nehéz, bár anno sokat nem játszottam vele. -
válasz
VikMorroHun #27440 üzenetére
Mod van az tény de ez a probléma a fejlesztők dolga lenne. Okádék hogy csúszok össze vissza a hegyről meg blokkolja az ugrást.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
MasterDeeJay #27438 üzenetére
Van mászás mod Skyrimhoz már régóta. Jó, hegymászó készlet az még nincs (vagy legalábbis nem tudok róla).
-
®abstract®
őstag
válasz
MasterDeeJay #27438 üzenetére
Érdekes dolgok ezek 🤔
Hát az hogy mit érdemelne meg a játék és mit nem arról tudunk itt chatelni csak hát a kiadót az nem fogja érdekelni meg el se jut hozzájuk, mire lenne igény.. de minden bizonnyal semmi ilyesmi nem fog történni mert úgy maradnak a dolgok ahogy vannak ha mindez a kiadón múlik.. én azt sem értem hogy miért van szükség skyrim n belül ennyi verzióra: 5 fajta- 2011. Legend.AE.SE.VR. szerintem elég lenne a skyrim all in one meg a vr verzió azt annyi..persze igazán ráférne a játékra alapos felpofozás minden téren de hát ugye amire a fejlesztő kiadó nem képes meg nem érdekli őket szerencsére nagyon sok mindent pótolnak a lelkes profi moderek,valójában szinte mindent meg lehet kapni még többet is mint amit elterveztek a készítők, szerencsére ❤️💯
Köszi ezt a sok infót meg fogom lesni majd tesztelem ezt a community shieldert de kicsit félve teszem mert a fény beállításaim jók lettek és szenvedtem vele 🤔 meg ahogy látom ez alapvetően fény és árnyék rendszerrel játszik..
a másik az hogy az én hardware m gyenge az ilyesmihez ez inkább neked való meg a kollégáknak 💯🤔Nekem jelenleg több nagy méretű anyagot kéne frissíteni új helyszínek..
Ez lesz a vagány majd ha elkészül Skyblivion [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
®abstract® #27437 üzenetére
Háát nálam a monitor maga eszik 100w felett valamivel. A gép maga 200-500w-ig kajál.
Megérdemelne a skyrim egy új motort. Meg rohadt sok tartalmat mert én azért vágynék egy Daggerfall szintű skillrendszerre ( vagy legalább annyi skillre, tudom mazohista vagyok) meg egy map/dungeon generátorra hogy legyen nagy...BAZI nagy a pálya!
Meg persze a nagyobb skyrim hibákat kijavítani, pl hegymászás, okádéék hogy nincs egy acrobatika skill vagy akármi és úgy kell felbugolni mindenhova, legtöbbször beírok egy tcl-t és felcsalom magam ahova akarok. De lehetne sorolni mennyi mindent javítani kellene és mai napig gyengén van megoldva vagy sehogy.Ajánlom amúgy a community shader modot és az ahoz tartozó effekteket, most már igencsak kinőtte magát. Egy éve még szerintem nem volt az ENB ellenefele most meg ahogy nézem simán hozza de még többet is.
Van már:
framegen bár ennek igazán csak nagyobb frissítésű monitoroknál van értelme (asszem csak nvidiát támogatja)
upscaling (FSR 3.1 natív felbontáson de AA-val szerintem igen jó!)A legtöbb vramot nem is a sima texturák eszik hanem a hozzá tartozó jobb minőségű material/mesh/parallax stb. Ez a PBR ami sok viszont talán a legszebb megoldást ezt adja. 8k-16k modokkal és PBR-el megenné a holdat is, viszont ezeknek csak 4K monitorral van értelme, én 1200P-n igazából a 2K-4K texturákat sem látom annyira hogy nagyobbat vállasszak.
Grass Lighting
Grass Collision
Screen-Space Shadows
Light Limit Fix
Subsurface Scattering
Wetness Effects
Water Effects
Terrain Shadows
Screen Space Global Illumination
Cloud ShadowsElső indításkor csinál egy shader compliationt ami percekig eltart.
Igényei:
An AVX CPU. Basically any processor.
An NVIDIA, AMD, or Intel ARC GPU which supports D3D11.1.
Non-ARC Intel GPUs are not supported.AVX miatt nem működik első gen i szérián az asszem nem tudja. (pl i7 920 vagy xeon x56xx)
Videókártyából nálam a régi notimban lévő GTX960M-en nem megy (750Ti 4Gb) az csak 11.0-ás.
A minimum az AMD-nél GCN1 (jellemzően Radeon 7xxx), Nvidiánál meg legalább a Maxwell2 azaz jellemzően GTX9xx.
Intelesből meg csak ARC-on megy (meg gondolom modernebb integráltakon)[ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
válasz
MasterDeeJay #27436 üzenetére
Az előző kártyád is combos volt de ez a mostani brutális
Nekem csak ugye integrált vga van, van de brutál hogy mekkora vram igénye tud lenni a játéknak agyon móddolva 😁💯 kicsit több mint 400 darabos (410-420) a készletem, de így tud fogyasztani 8-9 10-11-12-gb kültéren fel tud menni 16-ra is annyi a limitem 😬
A cpu használat 30-40% körül van..a system ram fogyasztás az nem sok érdekes módon: 4-5 gb kb..
A mini pc fogyasztása 100 W alatt van 😁 80-90 w.. ja meg a 32-es moncsi még 20 vattot kér..
arra még emlékszem amikor nem használtam a modokat akkor ilyen kettő három giga körül volt a fogyasztás ha jól emlékszem 🤔
Hihetetlen hogy a lelkes meg profi modereknek köszönhetően ez a régi játék is hogy meg tudja enni a hardvert 😎💯[ Szerkesztve ]
-
válasz
Skyhunter #27435 üzenetére
A referenciákat összevetve 10-15%-al gyorsabb az XTX de ennél azért jóval drágább.
Az XT-ből vannak eleve húzott példányok így a ref XTX előnye kevesebb is lehet. Nekem Nitro+ van ami 100% ugyan a PCB és hűtés mint az XTX-es nitrón. A gyári boost 2394 az alap modellen, a nitron pedig 2559, alulfesszel és +15% power limittel felmegy 3000-re is. Húzni máshogy szerintem nem is lehet csak alulfesz és power limit, nálam a csúszkák nem is működnek, totál automatán boostol ameddig a power limit engedi (420w-ig, a ref 300w a nitro gyárija pedig 368w). Valóságban persze skyrim alatt fix 60fps-el 100w körül megy passzív módban. RT-re nem igazán jó, nem játszhatatlan nem arról van szó de az tekeri rendesen, ekkor már nem hatékony szerintem. [kép] [kép]
Szerintem rendesen moddolva el fogja érni a 20GB vramot, arra azért nem számítok hogy meg fog nagyon látszani lagokban de az tény hogy ez a szint skyrimben már nem a 8-10-12GB-os kártyák terepe azok szerintem lagolnának ennyitől. -
Skyhunter
őstag
válasz
MasterDeeJay #27434 üzenetére
Több ph-s vga fórumban gyakran vitáznak, kell-e sok vram a karikra. Persze, hogy kell....én 1440p ultrawide-on játszok, pár tucat mod simán bekajálja a 6800 XT 16 GB-ot.
Szerk : a 7900 XTX-en 24 GB van, raszterben mennyivel erősebb, mint a Te XT-d?
[ Szerkesztve ]
-
Elkezdtem újra modokat felpakolni, totál 0-ról. Most hagytam az ENB-t és a Reshade-t és kizárólag a community shadert használtam, még csak pár PRB textúra pakkot raktam fel de már most eléggé látványos az egész. Azt nem tudom hogy parallaxgennél be kell-e kapcsolni a complex materialt vagy az csak akkor kell ha ENB-t akarok használni?
Ami nem szép az a falak oldalról, meg oké parallax van rajta de valójában totál egyenesek a falak (lásd riften), nem tudom erre van-e valami megoldás.
1200p-n játszom, a 7900XT-nek ez meg sem kottyan de még messze van a teljesen szép grafika. VRAM-ból már mondjuk így is 14GB-ot zabál pedig még alig moddoltam valamit.
[ Szerkesztve ]
-
ron8
senior tag
válasz
®abstract® #27431 üzenetére
Sikerült megoldani, Bodyslide output path rossz helyre volt beállítva
-
®abstract®
őstag
pont az a menetrend amit leirtam meg amit latsz a kepen
game menu-mod configuration-mcm=ott vannak a modok!
ha neked ez nincs akkor a skyui nem jol megyen
az XPMSE a kepen a legalso-ad configot-mutatja.
A SKYUI az 1 nagyon fontos dolog a modok miatt..
az MCM help segiti a skyui meg a mod config mukodest-ez az [link]
ja,mindezt ugy javaslom,hogyha vortex mod managert hasznalsz. -
ron8
senior tag
SkyUI-n belül az XPMSE-be belépve sajna nem jön be semmi
-
ron8
senior tag
Sajna sehogy sem sikerül a fizikát működésre bírni.
XP32 skeleton megvolt
CBBE megvolt
CBPC megvolt
Body slide install, majd programon belül CBBE Body Physicsbatch build majd build megvolt.
Nemezis Update Engine, majd Launc megvolt..És mégsem működik a fizika, szerintetek mit hagyhattam ki?
-
PeL
addikt
válasz
®abstract® #27420 üzenetére
Leginkább amik új küldetéscsomagokat adnak, új helyszínekkel, npckkel stb.
-
®abstract®
őstag
Sajnos 😁 ez ilyen de hát szeretjük na 😁💯 egyszerűen annyira sok minden van hozzá hogy el lehet veszni a részletekben..🤔
PeL
még szerencse hogy olyan sok minden van hozzá hogy sokszor még választani is nehéz 💯😁
Ha nagyon sok az agyon szkriptelt mód.. ez alatt mit értesz melyek azok? 🤔[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Ismerős
Én is mindig találtam valamit Nexuson amit pluszban bele akartam tenni a játékba, vagy valamelyik elemét még jobbá varázsolni, aztán sajna a vége mindig az lett hogy egyre több lett az anomália
Sok modnál már nem árt vigyázni mit pakol még fel az ember, de amúgy tényleg rá lehet függni.
Ha nekiállok még egyszer, főleg a grafikára, kinézetre fogok rámenni, úgy vettem észre leginkább akkor fekszik el a játék, ha nagyon sok az agyon scriptelt mod, attól eléggél le tud lassulni a script motorja, hiába vannak hozzá különböző optimalizáló modok, javítások... Sajna kb az az egyik leggyengébb alkotóeleme a játéknak és szerintem simán okozhat belassulásokat, fps ingadozásokat ha túl van terhelve.[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
senior tag
Egy unoff patch szerintem alap minden verziónál, mert bőven van mit javítani benne.
A less talkative npcs is mondhatni alap a lelki béke miatt, mert nem akarja minden szembe jövő npc elmesélni a fél életét. -
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz
®abstract® #27414 üzenetére
Itt a Collections és create a collection, majd upload new-val kitöltheted online a tartalmat meg leirást készithetsz neki, majd ezt a nexusmod linket megoszthatod.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
®abstract® #27410 üzenetére
Miért nem így osztod meg a kollekciot?
-
Örömmel látom, hogy nem csak nekem hozza meg a kedvem a Skyrimhoz a kinti téli hangulat.
Ilyenkor szinte minden évben - immáron 13 éve - napi 4-8 órát tolom és még mindig nagyon élvezem.
Tavasszal Oblizni szoktam, ősszel meg a Witcher 3-at viszem végig minden évben. Modolni a Skyrimot majd valamikor év közben állok neki, mármint az SE verziót, hogy a modolás ne a játékidőt vegye el.
-
ron8
senior tag
válasz
®abstract® #27410 üzenetére
Kedves tőled hogy igy kifotoztad mindet, jó kis időbe fog telni mire végig böngészem
[ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Eljött a tél,ideje újra moddolni
Sajnos amit tavaly összehoztam 400 modból álló game az nincs meg, és nem is fotóztam ki a modlistàt. Szeretném most minél kevesebb modbol egy szalonképes skyrimot faragni, aztán majd folyamatosan bővíteni egyéb modokkal. A kérdésem az lenne hogy tudnátok-e fotozni nekem egy listát az összes szükséges pluginekből? Ezek azok amiket nem annyira élvezet összeszedni
.
-
Boldog Karácsonyt!
-
PeL
addikt
válasz
®abstract® #27400 üzenetére
Fel kell tenni a "Features" részben lévő addonokat is szerintem, régebben legalábbis fel kellett. Meg hát nem beszélve arról, hogy a végeredmény nagyban függ attól, hogy mellette milyen grafikai modok vannak fent amik esetleg módosítják ezek hatásait.
-
válasz
VikMorroHun #27399 üzenetére
Köszi szépen az ajánlást, jól néznek ki.
Majd jövőre valamikor nekiülök, hogy a következő szezonra már ne a retro modokkal menjek neki.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
®abstract® #27400 üzenetére
Lehet hogy már eleve szép nálad, meg moddolt.
End gombal előhozható a menü, többféle feature mod beaktiválható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...