Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ufonauta
aktív tag
válasz
repetix #1158 üzenetére
Ludus és én is írtam, hogy próbáld meg a géped hálózati kártyájának beírni a fonera MAC-ját, majd UTP-n csatlakozz a chellohoz. A prov.chello.hu-n felismeri a MAC-et, elfogadod és onnantól az a MAC is regisztrálva van. Utána már a fonera is tud csatlakozni.
Ha ez nem megoldható, akkor valakitől kérj kölcsön egy vezetékes routert, amin klónozod a fonera MAC-ját, addig amíg regisztrálod. Mondjuk legjobb ha veszel egyet. Ma már nem olyan drága egy vezetékes router. -
ufonauta
aktív tag
válasz
repetix #1149 üzenetére
Biza a MAC klónozás ez esetben igencsak hiányzik a fonerából. Én is chellos vagyok, de én egy Linksys routeren keresztül csatlakozom, így nincs gond a MAC-el.
A laptop vezetékes hálókáryáján sem tudod átírni a MAC-et? (eszközkezelő/hálókártyán duplakatt/speciális fül) Mert, ha igen, akkor annak kéne beírni a fonera MAC-ját és azzal csatlakozni a prov.chello.hu-ra UTP-vel. Azt elfogadja és utána már a fonerának is működnie kellene. -
ludus
aktív tag
válasz
repetix #1133 üzenetére
a chello-s kábel modem MAC alapján ad IP-t... mivel valszeg nem a fonerád MAC címe van beregelve a chello-nál ezért nem megy a net... tehát vagy regeltesd be a fonerád címét a chellonál (van olyan felület ahol ezt be lehet állítani, vagy hívd az ügyfélszolgálatot) vagy pedig egy olyan routeren keresztül menjen a cucc ami tud MAC címet klónozni a hálózat felé... én egyébként az utóbbit használom mert így tudok több akár nem wifis gépet is használni egyidőben...
remélem érthető volt, ha nem kérdezz nyugodtan! -
Thrawn
félisten
válasz
repetix #1133 üzenetére
A Fon routerem cimbim MacBook-jával lett beaktiválva, és mind a két háló látszik rajta. Esetleg próbálj ki rajta egy firmware frissítést. Ha manuálisan megadod milyen hálót keressen akkor sem találja meg? A Chello-s modem nem MAC cím alapján azonosít? Mert akkor nem fog menni a net rajta szerintem.
A led villogása az új firmware miatt van, nekem sem villogott amíg fel nem frissítettem a legújabbra. -
04ahgy
nagyúr
válasz
repetix #1133 üzenetére
Na, nekem (látszólag) teljesen ugyan ez történt, mikor beüzemeltem. Kapcsolódott is gyorsan a gépem (x86) a WiFi-hez, és kész. Még csak nem is láttam a másik signalt. És képzeljétek, az volt, hogy a notim WLAN konfigurációs programja van pipogya módon megírva, ugyanis az istennek nem látta a másik WiFi jelet, amíg az egyikhez csatlakozva volt. Amint lecsatlakoztam, elkezdte láni mindkettőt. Ennyit tudnék hirtelenjében hozzátenni.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest