Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
-szabi- #21500 üzenetére
Ez a legnormálisabb megoldás ha ragaszkodsz az ide írókhoz, annyi előnye van hogy a régi ide merevlemezekről esetleg tudsz tartalmat menteni. Én úgy voltam vele, hogy elég egyetlen komolyabb sata író ami valóban jól ír, ilyet meg lehet venni 1-2 ezerért is már. Ha pedig nagy mennyiséget archiválsz akkor külső merevlemez és/vagy egy BD író. Egyéb esetben mindenre IS elég egy normális sata író.
...Füle...BRSZK...2022.06.25-26
-
CRWF1
újonc
válasz
-szabi- #21503 üzenetére
Nem tudom milyen a géped, de egy Intel 775-ös alaplap E8400-as processzorral és 4 GB RAM-mal még ma is megfelel az alapfeladatokra. Én a helyedben megtartanám a régi gépem, vagy vennék egy hasonlót. CD és DVD írásra biztosan megfelel még. Az új gépet meg érdemes teljesen új alkatrészekből összerakni. Egyébként én leginkább a CD íróim miatt tartom. Van közte egy Yamaha 24X-es író is, ami csak PIO módban működik megfelelően. Átalakítóval pedig nem lehet PIO módot beállítani. Én kipróbáltam 3 átalakítót is, de csak egy volt jó belőlük. Egy komplett gép sokkal stabilabb.
-
Hegyirabló
addikt
Sziasztok!
Milyen külső DVD írót érdemes venni? Nagyon szeretem az LG márkát, ezért arra felé nézelődnék, de nem zárok ki más, jó termékeket sem. Külsőnél milyen csatlakozás kell? Elég az USB 2.0, vagy mindenképpen USB 3.0, vagy gyorsabb kell?
Köszi!
Cancer non captat muscas.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Egy új laptophoz kellene dvd olvasó/író, ezekbe már nem építenek dvd olvasót. Elsősorban csak régi cd/dvd lemezeket akarnék beolvasni.
Melyiket lenne érdemesebb megvenni?
Gembird DVD-USB-02
vagy
ASUS ZenDrive U9M
Mondjuk az asus tud mdisc-et is írni.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
snake1977
őstag
válasz
Moonwolf #21508 üzenetére
Szia, ez nem lehet kérdés, az Asus-t vedd, ahogy néztem árban minimális a különbség, a Gembird mögött én még normális minőségnek szikráját sem láttam soha, eddig.
Archiválásra meg az MDisc jó, ha megéri neked a plusz költséget mert pl. fontos adatok, képek, videók etc....Füle...BRSZK...2022.06.25-26
-
Moonwolf
senior tag
válasz
snake1977 #21509 üzenetére
A gembirdben egy samsung cddvdw ts-l633a meghajtó lapul, legalábbis firmware alapján. Mint kiderült tud mdiscet is írni.
Súlyra a gembird nehezebb, 290g vs 245g.
Az asusról nem találok infót hogy milyen író lehet benne?
Nem az ár ami döntő. Szerintem a hozzá adott szoftverek miatt lehet drágább az asus.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
snake1977
őstag
válasz
Moonwolf #21510 üzenetére
Én sem találtam kifejezetten semmit a belső drive-ról, az egyetlen plusz info hogy támogatja az E-Green engine technológiát is, ami valószínü hogy ebben nem cserélhető a drive.
A súlykülönbséget adhatja a külső ház anyaga is.
Nekem a type-c kábel is szimpatikusabb mint a dupla usb kábel, de ez részletkérdés és egyéni preferencia.
Ha a gembirdben cserélhető a meghajtó az még előnyt jelenthet. Annak fényében hogy a gembird is tud m-discet írni és samsung drive van benne, nem tudok okosabbat mondani, mert nem tudom az asusban mi van.
Annyit tudok elmondani hogy a gembird cuccaim nem igazán voltak sem tartósak sem minőségi darabok, és ez azért szubjektív megitélés a részelmről. Nem rajongok az asus márkáért, de jelen esetben én azt venném ha nekem kellene....Füle...BRSZK...2022.06.25-26
-
Moonwolf
senior tag
válasz
snake1977 #21511 üzenetére
Lehet az asus lesz.
Úgy tűnik ezek a gembird dvd írók régi laptopból kiszedett írók. Amit először próbáltam az egy 2009-es samsung volt firmware alapján. Viszont a színe miatt cseréltem. A kályha ezüst nem volt valami elegáns.
Viszont most egy fekete van, ami jobban néz ki. Ebben egy 2006-os LG író van. Csupa por a belseje.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
andaman
tag
Üdv,
Erre jutottam, mi a véleményetek ASUS DRW-24D5MT [link] ?
Köszönöm.The man is a snowflake on the river.
-
snake1977
őstag
válasz
andaman #21514 üzenetére
Szia. Én személy szerint nem ismerem a belső hardvert, de az ajánlott Lite-On iHAS-124 egy olcsó és jó választás a fórumtársak [link] szerint.
szerk.: Ha az M-Disc írás fontos, akkor viszont érdemes megvárni egy hozzáértőbb javaslatát.[ Szerkesztve ]
-
andaman
tag
Szia,
A nem dobozos DVD író azért kap valami csomagolást...?The man is a snowflake on the river.
-
gaben22
aktív tag
válasz
andaman #21516 üzenetére
Hello, lehet félreértelek, akkor majd javíts ki, de szállítás miatt aggódsz? A nem dobozos termékek is dobozban érkeznek meg a nagykerhez, talán még a kiskerhez is. Végfelhasználó viszont már csak egy sima anti static "zacskóban" kapja meg (általában). Ha viszont szállítással kéred a terméket, akkor nyilván a feladó felelősége, hogy bedobozolja, amit a boltok meg is tesznek (legalábbis nekem mindig rendesen csomagolva jött mindenem).
Alapvetően dobozos és nem dobozos írók (meg még pár más termék) között az a különbség, hogy nem kapsz színes-szagos dobozt (amit aztán ki lehet rakni a vitrinbe /s
), nem kapsz íróprogramokat cd lemezen mellékelve meg nincsenek repianyagok, kábel, csavarok...
Magánvélemény, de a régi-régi Plextoroknál még lehetett értelme a dobozos íróknak (megkaptad a PlexTools-t, internet akkoriban még nem nagyon volt otthon, hogy külön töltsd le), manapság lehet már nem vagy sokkal beljebb a dobozos írókkal. Én legalábbis a dobozos blu-ray írómból az írón kívül nem nagyon használtam semmi mást, talán csavarokat, bár szerintem azokat se
.
[ Szerkesztve ]
-
andaman
tag
válasz
andaman #21514 üzenetére
Üdv.
Kár volt, 1 hét után ezzel(?) is ugyanaz a hiba, nem tud indulni a gép.
DVD lehúzva, akkor se, sata kábel (ASUS 6Gb/s 1339) lehúzva az alaplapról, azonnal indul...
Igaz gyanús volt már cserekor, hogy nem valami stabilan áll az aljzatban a csatlakozó...
Miről ismerszik meg a jó sata kábel...?The man is a snowflake on the river.
-
gaben22
aktív tag
Lehet van prohardveren valami gépjavítós topic, ott inkább tudnak segíteni. Én egyébként lehúzgálnék mindent a tápegységedről, amit csak lehet (ODD, HDD, SSD, hangkártya...), ha moduláris a tápod, akkor még a tápból is kihúznám az összes nem használt kábelt, alaplapból is kihúzni mindent, ami nem kell. Pont annyit hagynék, ami kell, hogy BIOS-ig eljusson a gép. Megnézni ventillátorok forognak-e, ha BIOS-ig eljut a gép, akkor megnézni, hogy a ventillátorfordulatszámokat rendben jelzi-e, nincsen gyanús melegedés pl. CPU-nál (BIOS alapján)...
Ha BIOS-ig elmegy, akkor a boot HDD/SSD mehetne vissza vagy esetleg pendrive-ról liveboottal indítani egy oprendszert és figyelni a hőmérsékletet, feszültségeket...
[ Szerkesztve ]
-
andaman
tag
válasz
gaben22 #21521 üzenetére
AQUA szerviz az akkor garanciális tápot elküldte 2x külföldi garanciális szakszervizbe.
Mindkét alkalommal mindent rendben találtak. Egyik alkalommal "javítva" megjegyzéssel adták vissza...
Azt észrevettem ha valamit leválasztok akkor elindul. Mai megoldás a előlapi USB-ből kihúztam a kamerát. Tegnap leválasztottam az egyik HDD-t...
Rossz szokásom, hogy általában szakemberhez fordulok általában.
A "szakemberek" kb 3 hónapig - AQUA szerviz, ők is rakták össze a gépet - szakértettek....
Fogalmam nincs mi a büdös francot csináljak.
Javaslataidat köszönöm, de sajna ez nem az én világom.
Bár van számítástechnikai végzettségem, de alapvetően felhasználó vagyok.
Attól félek ez a hiba túlmutat az én készségeimen...The man is a snowflake on the river.
-
Jégtörő
tag
Sziasztok,
Kapni olyan külső USB racket, amibe a hagyományos belső 5,25" ös olvasót tenni tudom.
Nagyon meg vagyok elégedve a mostanival, viszont lehet gépházat fogok cserélni, és az újban már nincs helye. -
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Látom már ritkán van megmozdulás ebben a topikban.
Új SATA DVD írót vennék asztali gépbe és a fő szempont az írási minőség lenne. Mik jelenleg az ajánlott típusok, már ha vannak még olyanok? -
snake1977
őstag
válasz
batyus086 #21524 üzenetére
Szia, az ajánlott író a Lite-On iHAS-124 olcsó, megbízható, jó minőségben ír.
Esetleg használtan még fellelni 1-1 Plextor vagy Pioneer írót, a pextor az egyik legjobb, a Pioneer szintén felső kategória, de szerintem a Lite-On jó választás, új és nem mellesleg garanciát is kapsz. A használt írók vételénél azért van egy zsákbamacska faktor.[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
-szabi- #21526 üzenetére
Nekem egy plextorosított Asus van, tökéletesen ír, de manapság dvd írót beszerezni teljesen lutri, vagy jó lesz vagy nem, ahogy neked is a plextor, persze lehet válogatni az aprón az írókból és a nagy számok törvénye alapján 2-3-4 íróból biztosan lesz egy ami tökéletesen ír, és ha nem kell postát fizetni mert helyben van pl. a Budapestieknek, akkor érdemes vadászni használt írókra. De egyéb esetben inkább ez a lite-on, és nem nyúl mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- [Re:] A Disney+ nagy gondja: a globális terjeszkedés sem segít a streamingpiacon?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- [Re:] [FireFox1996:] Horgász topik: 2022-es tavaszi fórum peca
- [Re:] [FLATRONW:] Állatbántalmazás
- Politika
- DIGI internet
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Webtown Informatika Kft
Város: Budapest
Cég: Abesse Zrt.