Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
katt777 #14796 üzenetére
Hagyjuk a supportot! Hány évig is támogatta az AMD a HD4xx sorozatot?
Jó, hogy nem a Celeron"A" 300-as, vagy a K6-os korszakot hozod fel érvként. Voodoo Banshee valaki?
A 4000-res sorozatot több, mint 5 éve hozta ki a gyártó, az meg az informatikában egy örökkévalóság.
Nagyon nem mindegy a support. A volt notimon a HD3000-rel simán tudtam volna kis 3D igényű játékokat tolni low/med-ben, de a 2 évig tartó drivertámogatásnak hála szinte minden második hibásan indult.
-
válasz
katt777 #14789 üzenetére
Nem akarnál átköltözni az Intel haswell topikba és ott sztárolni a gépedet?
Elhittük az első ilyen elemzésednél, hogy te így meg úgy jól jártál és, hogy NEKED mennyivel jobban megérte az, mert fajlagosan kevesebbe kerül ésatöbbi. Az első ilyen hsz még teljesen oké, mert összehasonlításodat megosztottad velünk, leírtad a tapasztalataidat. De már harmadjára azt olvasni, hogy mennyire szar a 6800k, elég idegesítő
Ennek itt nincs helye.
-
Findzs
addikt
válasz
katt777 #14789 üzenetére
hát nem tudom én csak teszteket olvasva jutottam arra, hogy i5 -el valószínűleg nem mennének azok a játékok
pl: itt a ph-n amikor a 6800-at tesztelték volt hd4600 -at tartalmazó i7 is a tesztben és durva különbségek vannak gpu -ban amivel már szaggatna az adott játékde találtam egy másik konkrétabb tesztet is [link]
pont az a pár % különbség miatt már akadna egy-egy játék
-
patomi
őstag
válasz
katt777 #14789 üzenetére
Egy hardverre az "igénytelen" jelzőt akasztani elég sajátságos, de biztos. Ha meg egy 7870 mellett ugyan annyi fps-t produkál, mint az i5 és nem használod munkára akkor még mindig teljesen felesleges a proci erő (szvsz).
(ha munkára kell az más tészta) Azért azt te is tudod,hogy soha nem volt ez a proci az i5-ök ellenfele. -
patomi
őstag
válasz
katt777 #14758 üzenetére
SSD aztán végképp pénzkidobás Szerintem nem.
Miért is nem lehet kihajtani egy komolyabb VGA-t egy 6800K-val? Csak mert R280X-ig tutira jó. Tehát, játszani is felesleges az i5. Akkor minek(?) a p@nisz növelő hatásán kívül. (nem munkára gondolunk, ez esetben érthető,ha kell az i5.)
Na, akkor meg az igénytelenségről van szó. Miért is? Nem érzem magam "igénytelenebbnek" mint amikor i5-öm volt.
De persze megértelek, ha neked i5 kell, akkor használj olyat egészséggel.Remélem beválik.
-
patomi
őstag
válasz
katt777 #14752 üzenetére
Mindig az igények határozzák meg,hogy kinek mi a megfelelő, vagy jobb. Senki nem vitatja az i5 erő fölényét.
Viszont az árkülönbségből (kb 25E iponon) kijön egy 120 gigás ssd, vagy egy HD7770(29E kicsi plusz itt már kell) és már játékra is alkalmas. Ez már számít. Aki meg nem "full gémer" és nem kell kihajtani egy komolyabb vga-t annak ideális választás 6800k.
Lehet, hogy AMD az alsó szegmensben kicsitt jobb IGP-ben, de az a gyakorlatban semmit nem jelent.
Igen pont az a kicsi többlet elég ahhoz(számomra, meg még pár ember számára),hogy elfogadhatóan lehessen néha játszani. Nem is várok el ennél többet. -
Borokafa
őstag
válasz
katt777 #14749 üzenetére
Az emberek többségénél pénztárca függő a dolog....a néhány kocka pedig aki pl. itt is jelen van próbálja kivesézni melyik miért jó vagy éppen szar. De mindig elfelejtjük az átlag embert aki nem ilyen szempontok alapján választ. Nem érdekli őket az FPS szám, hanem hogy a közepes monitorjaikon az alap dolgok (pl multimédia és stb.) szépen fussanak. Az utóbi időkben intelt alig, FM2-t annál többet raktam össze, mert ezt engedi az átlagemberek pénztárcája. Az meg, hogy az intel proci mondjuk 30% -al drágábban 15%-al többet tud egyáltalán nem érdekli őket. ....
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #14654 üzenetére
Mondjuk a ASROCK FM2A88X Extreme6+ csak ez az egyetlen lap ami tudja azt amit keresel.
Ha nem tetszik az asrock akkor várnod kell.
8+2 fázis és x8-x8 crossfire ez a lap tudja egyedül ami a piacon van. Nem kell külföldről beszerezni.
Van egy érzésem hogy ezt te is tudod, csak valamiért nem szimpatikus az asrock neked. Hát van ez így. -
Apollo_21
addikt
válasz
katt777 #14652 üzenetére
Naja, tuningba nemvmi...ahogy néztem 5800k és 6800k-t lehet tolni nemkicsit.
Bár nemtudom hozna-e teljesítménybe növekedést bárhol is...most 4.5ön tolom a 750K-val egy 7870 TOP társaságában..ez is kevéske..az a +2-300mhz nemhiszem hogy sokat dobna rajta...márha kilehetne hozni belőle -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
katt777 #14654 üzenetére
konvertálásnál, tömörítésnél így is, úgy is várni kell, tök mindegy, hogy i7-ed van
Jah, végül is mind1 mennyit vársz. Anno Nero 12-ben amit a Phenom 2 x4 lekonvertált 4perc 26másodperc alatt azt a mostani i7-em 1:26 csinálja meg
Én speciel utálok várni. Plusz ha még rátolom a vga-t,akkor még jobban gyorsul a cucc. (Vagy ne is hasonlítsam a két procit egymáshoz?
)
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
válasz
katt777 #14650 üzenetére
Igaz, cpu-ban nem és erősen túlárazott is jelenleg. IGP jobb lett ez tény. A tömörítéses,konvertálós tesztek nem érdekelnek, mert erre jó bármelyik proci, max kicsit tovább tart. Viszont a Mantle, HSA és a többi később érdekes lehet. Én a helyedben mindenképp várnék,ha nem égető a dolog(ahogy írtad is).
Ez butának hathat, de szerintem az is jelent valamit,hogy eddig nem jöttek ki ilyen igényes"gémer" lapok(FM1,FM2) mint most FM2+ alá.
-
patomi
őstag
válasz
katt777 #14627 üzenetére
"Shipping and payments" alatt csak a paypal van kint..Ha kihasználod az i5 erejét akkor igen, egyébként nem.
i5 után engem meggyőzött az amd proci, szeretem. A sok "sz@roz@st" olvasva egyre inkább.. Ha meg normalizálódik a kaveri ára szerintem kipróbálok egy 7850k-t.(már csak a kíváncsiság is hajt)De ha már Ricsi, egy ilyet is betettem a "kívánság" listámra
. (59,6 x 128 x 115,4mm) Elég jó kis cuccot préseltek egy gyufásdobozba.
-
patomi
őstag
-
Button
aktív tag
válasz
katt777 #14603 üzenetére
érdekes módon a plus is csak a com-on van fenn, a hu meg nem is ismeri
aztán közben meg kapni itthonasussal amúgy az a tapasztalatom, hogy minden szép és jó addig amíg nem kell support, ne adj Isten gariztatni kellene, akkor pláne vége a mesének
más kérdés, hogy a cuccok nagy része problémamentes szerencsére, de azért kerültem már olyan helyzetbe náluk..
-
katt777
félisten
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #14465 üzenetére
Na várjál.
Eredetileg 5800k-ról volt szó. Azért az még egy 10-15%-al eleve gyengébb mint a 6800k. És melyik i5-höz közelít 4,8-on a 6800k? A 3470-hez? Mert okés, de ha a 6800-hoz hasonlítjuk a dolgot, akkor oda már 3570-et mondtam volna. : ) Ott pont ott van az a 10-15%-nyi különbség mint ami az 5800 és 6800 között is van.
A zajos gyári intel hűtő meg egy dolog. Van akit zavar van akit nem. De itt legalább nem olyan szinten kötelező a csere, mint Amd-s prociknál. Ahol 3000-es fordulaton süvít az alap hűtő és még úgy se elég hatékony.A deszkában meg lehet igazad van, de akkor sincs 40-50k-s különbözet. 20-25k-ért már lehet kapni tuningos z77-es alaplapot. Ehhez egy 45k-s i5 3470 és csókolom. Ez így olyan 70k újonnan.
Amd oldalon 5800k -> 30k. hűtő 10k, deszka legyen 18-20k. Én elvből nem vennék 13-15k-ért alaplapot. Szóval ott vagy 58-60k-nál. Innen már csak egy 10k a különbség az i5-ig. -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #14460 üzenetére
Másik platformot mondjuk. Most ugye csak prociról volt szó meg proci teljesítményről. Ha nem is plusz tízért, de plusz tizenötért már lehetne kapni mondjuk egy i5 3470-est. Ami prociban erősebb, mint a húzott 5800k. És a gyári hűtő is használható alapórajelekhez.
És így eljutottunk arra a pontra, hogyha csak proci erő számít, akkor 5800k agyonhúzása helyett, inkább +15k-ért egy 3470.Mert ugye ha jól emlékszem abból indult ki az egész, hogy megéri-e plusz hűtővel szénné húzni az 5800k-t vagy inkább egy jobb hűtő árát hozzácsapva venni egy eleve erősebbet.
Szerk.: amúgy korábban beszéltük a dVGA-t az 5800k-mhoz... meglett időközben. Egy 270X Asus top. Állat. Faszán futnak a játékok max beállításon 1080p-ben. Micro-lag vagy bármi hasonló nincsen!
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #14433 üzenetére
Jóvanna, nyugi már.
Én csak hoztam egy példát a 4,5-tel. De mondom, nekem egy Deepcool loszarakármi nevű mezei hűtőm van. Semmi extra. Egy komolyabb léghűtővel talán lehetne tartani a 4,8-at egy jobb deszkában.De hogy a fő kérdésre is válaszoljak, szerintem semmi értelme az ilyesfajta játszadozásnak. És nem csak a pénz miatt, de az is benne van. Ugye egy komolyabb hűtőt már nem úszik meg az ember 10-15k alatt, de lehet keveset mondtam.
Ha ezt ugye hozzáadod a proci árához már ki is jön egy erősebb. A tuninggal elért eredmény meg számomra csak olyan kényszermegoldás. Többet fogyaszt pl a gép eleve. Nem arányos a teljesítménynövekedés sem. De ha már komolyabb hűtő kell hozzá akkor semmi értelme. -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #14429 üzenetére
Nekem sima léghűtéssel, ráadásul egy alsó-közepes 4 pipe-os toronnyal 4,5Ghz stabil. Hőmérséklet 65 fok fölé nem ment.
Volt itt egy srác aki valami alapabb vízhűtéssel 4,7-en járatja folyamatosan.
Innen kiindulva szvsz a 4,8Ghz komolyabb vízhűtéssel nem lehet probléma. Az 5Ghz már kérdéses persze. -
törölt tag
válasz
katt777 #14429 üzenetére
Ha a Prime95-t kibírja, akkor gyakorlatilag akármit...
Btw. itt valamelyik hírnél is írta egy fórumtárs, hogy 5 GHz-en járatja az 5800k-t."Mindenesetre ha akad itt néhány tucat 5800K tulaj, aki normál körülmények között (azaz semmi extra tuningcuccal, normál léghűtővel) 5GHz körül használja a prociját évek óta, feltétlenül jelentkezzen! "
Tekintve, hogy 2 éves sincs, nehezen...
Az 5 GHz-es teszt léghűtővel volt, és egy normális alaplappal ami tuningnál elvárt.
De egyébként is ki az aki hétköznapi használatra kevesli az alapórajelet ? -
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #14426 üzenetére
A Kaveri ára is lemegy ahogy elfogynak a Richland APU-k a raktárakból, 4,8GHz lehet hogy van amelyik 5800K működik de az egekbe feszelve és vízhűtéssel ami egyértelmű hogy nem megoldás, nekem ment 4,5Ghz 1,37V de feljebb nem próbáltam mert csak egy középkategóriás hűtőm van.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
katt777 #13934 üzenetére
"sg22: Igaz, csak Aidával tudom nézni, de még 4.8GHz-en sem ment fel 100W-ra a 6800K fogyasztása. Az i5-öm 4.6GHz-en 130W-ot evett. Nem mindegy, mit ad meg a gyártó alapértékként."
Persze h nem, a 100W TDP-be nagyrészt a GPU tartozik bele, ami nálad ugye inaktív állapotban van a dVGA miatt így jó h nem fogyaszt annyit, mint egy tuningolt i5.
-
törölt tag
válasz
katt777 #13936 üzenetére
A CPU órajel különbség áthidalható, HA szükséges, mert mindkettő ugyanaddig húzható.
A magasabb DDR3 órajel max az IGP hasznára lehet (nincs, nézd meg az 5800k vs. 6800k tesztet), ezzel szemben egy 5600k és 5800k között 3-6 FPS van játékok terén (kb. 6600k és 6800k között is ennyi lehet): [link]
A gyorsabb memória és a magasabb CPU és GPU órajellel az 6800k kemény 1 FPS-t gyorsul 5800k-val szemben: [link]
Mindennapi használatnál (net, office, film) még ennyi különbség sem jön elő.
Ha az A10-ben lenne +1 CPU modul akkor azt mondom ok -
törölt tag
válasz
katt777 #13934 üzenetére
Az A10 6800k órajelben és GPU-ban különbözik az A8 6600k-tól, illetve az A10 6800k támogatja a DDR3-2133 MHz memóriákat.
A Trinity variánsoknál csak a GPU és az órajel különbözik.
Cache, architektúra, utasításkészletek ugyanaz, az A4 meg az A6 között is annyi a különbség, hogy más a GPU, de ugyanúgy kétmagosak.
Nyugodtan megnézheted a specifikációkat, ha kevés az órajel az A8 is bármikor felrántható ugyanolyan szintre mint az A10 mert a proci rész ugyanaz. -
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #13930 üzenetére
Csak nehogy az legyen, mint Intelnél, hogy a kisebb csíkszélesség (értsd: csíkkeskenység
) miatt nem megy el a hő (kupakolást talán nem cseszik el), ergo jobban melegszik a proci, aztán annyi a túlhajtásnak.
Eddig senki sem panaszkodott a Kaveri hőelvezetésére, amúgy létezik ilyesmi de az Inteles társadalom határozottan tagadja bár a topik teljes égesszében a lekupakolásról szól, még jó hogy az AMD melegszik.
sg22 Kiszámoltad ez pénzben mennyit jelen egy éves intervallumban??
-
-
törölt tag
válasz
katt777 #13930 üzenetére
A8 5600k 23k, A10 5800k 29k
A8 6600k 24k, A10 6800k 34k
Szóval inkább 6k ill 10k az a 4k...
(árak jelenleg i*onból, de többnyire a különbségek helytállóak)A8 5600k 4.4, 4.5 GHz-ig húzható (egyik tesztben megjegyzik, hogy az A10 5800 is kb. eddig stabil...).
Szerk.: A8 6600k: 4.6 GHz: [link]Ezek alapján A10-et szerintem max a GPU miatt éri meg.
-
sg22
senior tag
válasz
katt777 #13921 üzenetére
igen ezzel tisztaban vagyok, csak van par dolog amitol kulonlegesse valik a helyzetem.
a jatek amivel jatszok nagyon CPU igenyes, regi retek, es csak egy szalon dolgozik. ezert gondolkodtam el az i5-on. nyilvan szenne lehetne huzni a 7850kt is, nincs is baj azzal osszes procimat huztam, de most egy mini itx buildet csinalok, es nem mindegy h 84wot eszik vagy 140-et. -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #13835 üzenetére
Na jó azért annyira nem régit
Az fps "karrierem" az MW2-nél és BalckOps1-nél ért véget... Azóta nem igazán játszottam semmi újabbal. A BlackOps is elég nehézkesen futott ezen az apu-n.
Szóval TUD2, MW3, GTA4 stb stb... és a végén persze talán a BF4 is sorra fog kerülni. : ) -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #13833 üzenetére
Ja értem. Akkor nem is érdekes. Én csak a várható cpu limit miatt próbálok minél többet kihozni a meglévőből.
"Nem fog többet fogyasztani a tuningolt proci, mert ha nincs rá szükség"
Ja, ez mondjuk igaz. A régebbi játékoknál meg nemigazán érdekel a procilimit ha nincs microlag és megvan a 60fps. Amúgy is szeretek mindent maxon tolni ha lehet. Inkább nem játszok, minthogy akár csak medium-ig is visszavegyem a grafikát...
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #13831 üzenetére
Huh másodlagos harmadlagos időzítéseket is kell állítani...
Áh jó ez így tényleg k...va sok idő lenne mire végigbohóckodok velük.
Csak azért voltam kíváncsi, hogy kb nagyságrendileg mennyit lehetne. Mivel mondtad, hogy a procinak jót tett a dolog. De ez így tényleg elég macerás / nyögvenyelős. : )
A pofon egyszerű cpu tuning is már-már az agyamra ment időnként. Pedig ennél egyszerűbben aligha lehet. Mégis állandóan vissza Win-be, stressztest. Ha nem jó akkor állítsunk egy tizedet lejjebb / feljebb, aztán megint vissza stressztest stb...
Jó, persze így elértem ~ +15-20%-os teljesítménynövekedést, amit IGP-vel játékok alatt éreztem is. De windowson belül igazából nem volt nagy különbség az alap 4ghz-es beállításom és a 4,5 között.
Persze szintetikus tesztben is egyből kijött a 17-20%-os növekedés.
Aztán kérdés az, hogy dVGA-val mennyire lesz ez érezhető. Lehet semennyire akkor meg tök fölösbe fogyaszt többet 1,5v-on 4,5-ön. -
válasz
katt777 #13763 üzenetére
A min fps is csak atlag. fel masodpercig 0 kep 500ms-ig, majd 30 a kovetkezo500ms alatt az 30 fps.
Azert, mert a multiban eleg gyorsan kifutsz a loszerbol. Bar az is jarhato, hogy 2:1 frag aranyra torekszik csak az ember. Kar, hogy nem lehet orosz modra hatalmas hurraaaaaa kialtassal rohamozni.
Stonerice: Ebbol nekem az jon le, hogy nem konzisztensek a grafikonok. Van ahol +75%ot irnak, mashol tobb is kijon. Az i5 meg mindig gyorsabb es nem atlaggal voltak eddig sem a gondok.
A Mantle pedig a CPU-k kozotti kulonbseget fogja csokkenteni ezek szerint, maskent fogalmazva a CPU overhead kisebb lesz, ezert gyengebb proci is eleg lesz ugyanahoz a GCN kartyahoz. Ez jo, mert akar egy mostani 2 modulos is profitalhat belole, ki fog hajtani 1-2 lepessel gyorsabb kartyat, de ugyanez igaz lesz Intel oldalod is, tehat az i3 kozelebb ugrik az i5-hoz.
-
patomi
őstag
válasz
katt777 #13765 üzenetére
Nekem is közel maxon 1500-on pörgött a venti, de ez hangszigetelt ház rosszabb hűtéssel és egy venti szívja kifelé,felfelé a levegőt. Magokat nem tudom, mert aida nem írja pontosan.
Tegnap este azért sikerült kék halálba játszanom a gépet wrc 3-al. Nem vettem észre, hogy az egyik macsek ráfeküdt a ház tetejére és letakarta a ventit
. Szépen befűtött magának. Újra indítás után megnéztem aidával és 60 fokot írt a procira. Ennél tuti melegebb volt leállásnál.
-
válasz
katt777 #13669 üzenetére
Nem lohetsz minden verebre agyuval.
Az fps mindig atlag. Legalabb 10x leirtam mar. Az hogy latom az en gondom, de mozi utan erzem, hogy farad a szemem es a fejem is meg tud fajdulni.
Vartanus: Nem tokeletes a szemem, csak erre erzekeny. Ahogy masnak meg a szinekre erzekenyebb. Van akitnek meg 25 fps is boven eleg. Kinek milyen adottsaga van.
GeneraL_XTX: Erdemes kiprobalni erosebb processzorral.
-
válasz
katt777 #13667 üzenetére
Sajat tapasztalat alapjan mondom, hogy a BF4 teli van buggal. Ha nem multizol lehet nem talalkoztal vele, de az nem jelenti, hogy nem leteznek. FX alapjan hatarozottan allitom, hogy 2 modul nem eleg hozza. Ismet annal a temanal tartunk, hogy a kritikus pillanatokig tarto eseteket hanyagolod el, amik miatt pont be lehet gyujteni egy fejlovest.
diablo1984 a szep pelda arra, hogy miert kell fenntartasokkal kezelni az eleg hozza/szepen viszi kerdest. En kb. 40 fps-ig nem latom folyamatosnak a kepet. 3D filmeknel meg jobban rohadtul zavar a moziban.
-
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #13598 üzenetére
katt777 pár lap gyárilag kicsit túl/alullövi, ezt szokták vizsgálni alaplapos tesztekben is.
patomi: Az hogy a 4662.8 MHz-es A10-6800K 1480 MHz-es RAM és 1665.3 MHz-es NB beállítással kb. olyan pontszámot ér el, mint ua CPU alapon de 2133 MHz-es RAM-mal némi memóriaérzékenységre enged következtetni.
Ha esetleg volna kedved megnézni az APU-d 1600-as single és dual RAM-beállítás mellett is, az némi képet is adhatna Kaveriről. Pláne ha erre még 3.7 (Kaveri alap) vagy 3.8 (Kaveri 4 magos turbó) mellett is kedved lenne.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
katt777 #13246 üzenetére
nem nekem lesz a gép és szerintem 270X-lesz belőle, szülőknek ennyi fér bele, a GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI tetszetős és erős de nem fog beleférni mivel kell egy hűtő is a procira így marad az matx, olyan vga lesz amilyen a lap ez nálam mindíg így van nincs kereszt
nos akkor:
proci: A10-6800K
lap: GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H vagy ASUS A88XM-PLUS
vga: laptól függően -
jim bcs
nagyúr
válasz
katt777 #13244 üzenetére
AM3+ és FX elavult, ezért is lesz FM2 plussz vga cserénél van gépe ez sem mindegy, ezek fontos szempontok
A10-6800K lesz egy 270X-el, hogy Asus vagy Giga az addig kiforja magát, garancia mindkettőre ugyanannyi ebből a szempontból mindegy, a giga vga hangja dekával nem vészesebb mint az asus-é viszont erősebb a giga ha nem néztem félre
-
válasz
katt777 #13239 üzenetére
Részemről ,ha amd-ből akarnék igazán játékos konfigot építeni ,8320-al próbálkoznék....
De...
Aki fm2 (+) alapokon építkezik ,annak is lehet reménye a jó játék élményre ,hisz tesztek ,és személyes tapasztalatom is azt támasztja alá ,hogy fullHD felbontásra egy 280x mellett egy 5800k,de inkább 6800k is elég .......
Maximum !!!! 7-10 fps különbség volt max fps-ben egy 3570k-hoz képest, átlagos fps-ben is ennyi volt a különbség, minimum fps -ről nem tudok nyilatkozni ,de mikrolaggolásokkal én nem találkoztam egy játékban sem 5800k mellett(legalábbis , amikkel én játszom) -
-
jim bcs
nagyúr
válasz
katt777 #13222 üzenetére
-kellene az A10 mert a vga később lesz, mindenképpen A88X lesz, multi nem játszik csak FPS-re kell
-én is nehezen hiszem el hogy nincs egy olyan A10-es proci ami jó lenne egy 280X mellé és erre kerestem a hozzáértőket, lassan 1 hét elteltével jöttél te és meg is válaszoltál mindentEddig ez a terv, van-e valami amin változtassak?
GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H (rev. 3.0)
AMD A10-5700 vagy 6700 esetleg A8 ha az is elég
GIGABYTE GV-R928XOC-3GD (rev. 2.0) -
jim bcs
nagyúr
válasz
katt777 #13220 üzenetére
-na ez jó hír köszönöm
csak akkor nemigen kaptam érdemleges választ, mivel inteles vagyok amd vonalhoz nemannyira konyítok, kivételesen amd-t kéne összerakjak játékra hosszabb távra ezért is lenne A10, karcsú a keret és egy 270X-280X-et kellene meghajtani bár én azt mondom inkább 280X így egy Trinity vagy Richland A10-essel már meg is van a befutó
-i5-re nem feltétlen kell nem vészes a hangja, ezt úgy mondom hogy egy Alpenföhn K2-m volt és ami érdekes nincs a 2 között egetrengető hőfok különbség
-nemrég vetettem össze a 2-t és egy jó H-s lapot már kapsz ugyanannyiért mint egy jó FM2-est
-
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #13185 üzenetére
Az a konfig sajnos részemről nem kívánságműsor
Turbó alatt a lehetőséget tartom jónak, amit érdemes finomhangolni, ha a körülmények nem tesznek lehetővé bitang hűtést.
Lásd: FX-8350 gyári p-state beállításai a PH tesztből és frescho optimalizálása. -
Vartanus
őstag
válasz
katt777 #13183 üzenetére
Megpróbáltam a deszkámmal MSI A85XA-G65+5800K fsbt tuningolni,de akármilyen feszt akárhova emeltem 105Mhznél tovább nem jutottam....nem értem, ezen a lapon pedig van külső órajelgenerátor és még is csak 5mhz plusz jött ki, míg egy Biostar A85X-ben 118Mhzig is eltudtak menni.
Az lapodban amúgy van támogatás 2600-as ramokhoz? -
stratova
veterán
válasz
katt777 #13183 üzenetére
Sajnos igen ritka vendég nálam egy A10-5800K + egyedi víz + GA-F2A85X-UP4. Ha a gazdája úgy jár felém, hogy egy kis tuningra szakítunk időt, megnézem.
Egyébként azt az álláspontot tartom, hogy turbónak ott biztosan van értelme, ahol vagy anyagi vagy helyi (méret) okok gátolják a nagy teljesítményű hűtő használatát. Kis méretű HTPC, notebook.
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #13180 üzenetére
Nem az OC hanem a manuális turbo core pepecselés (nem biosban, hanem pscheckkel vagy AmdMsrTweakerrel, ha az ember minden p-statre ki akarja tesztelni az ideális beállításokat).
Kétlem, hogy maga az APU 4.9 fölé mászna más lapban, max. ugyanazt kisebb fesszel és hővel kapod meg. Drágábban és gazdagabb körítéssel. Ha ez utóbbi nem kell 2 modulos APU-nál felesleges nagyon drága lap.
Finomhangolt turbónak szerintem ott lenne értelme, ahol nagyobb egyszálas teljesítményre van szükség, mint amilyen nélküle, 4 magot húzva kihozható.
4.9 nagyon szép eredmény.A fogyasztásos táblázatnál: jobb klikk kép megjelenítése
-
stratova
veterán
válasz
katt777 #13135 üzenetére
Hogy egy picit hozzászóljak a "jó-e a turbó vagy sem" témához.
Tudtommal három okból is leszabályozhat a védelem:
- Alaplap - VRM túlterhelés elkerülése
- CPU - kritikus hőfok elérése
- CPU - TDP keret eléréseOliverdánál a 3-ból kettő kilőve, mert az 990FXA UD5 egy igen komoly 8+2 fázisos lap és ott figyel ezen a 65 W TDP-s jószágon egy HR-2. Ha aktiválva van nála a HPC mód, akkor még jobb eredményeket kaphat, mert proci nem használja a köztes p-state-eket, csak a P4, P0, Pb1, Pb2 szinteket. Ráadásul Opteron 6276-nál az elérhető 115 W-os limitet 135 W-ig tolja ki.
Szvsz a turbó nem rossz dolog, de asztali prociknál eleve magas órajeleket lőttek be és ehhez gyárilag még magasabb feszültséget. Így nem nehéz a 3 fenti esetbe belefutni. Neked egyébként AsRockból az FM2A88X Extreme6+ lehet ideális szintén 8+2-es (Virtu elérhetőségét most nem néztem).
Asusból az A88X-PRO a legkomolyabb (6+2-es VRM, AM3+os testvére a legkisebb tuningra is ajánlott lap) Gigabytenál pedig az F2A88X-UP4 (8+2).Ha állást kellene foglalni, én a saját finomhangolású turbóra szavaznék
Ga fórumtárs FX-6300-zal (egy 4+1-es 990FX Extreme3-ban!), frescho pedig FX-8350-nel (890GM Pro3, jobb fajta 4+1 lehet) kapott igen szép eredményeket, moderált fogyasztás mellett [FX-8350].Ez akár egy gyengébb lappal is összejöhet, cserébe pepecselős.
Ebbe csak belefutottam: még FX-8350-ből is lehet jámbor kis fogyasztású 8-magost csinálni.
-
janati
őstag
válasz
katt777 #13148 üzenetére
lehet, de én régóta inteles voltam, most álltam át újra amd-re....
és a c2d e 63xx után irtó gagyi volt az a4-6300....amit egyébként átmenetinek szántam a Kaveri-ig, de olvasva az előzeteseket, meg szopva az a4-el, ráfizettem inkább egy a10-5800-ra....és marad az.... kocajátékos vagyok csak.... majd tolok mellé egy 6670-et később..... aztán ha már úgy is kevés, váltok másra.....
-
válasz
katt777 #13142 üzenetére
A hűtést a túlmelegedés miatt írtam ,mint hiba forrás kiszűrését...
Most vettem ki kínomban a procit a foglalatból ,leellenőriztem a lábakat ,a foglalatot, mindent,szintén hibaszűrés miatt...
A D-sub kábel tutira jó,hisz az van a direct vga-val is használva...
Elfogytak az ötleteim.... -
válasz
katt777 #13139 üzenetére
1.375V -ot mutat a bios , minden alapon van.....
Őszintén szólva kezd elegem lenni ebből az egész APU ügyből,meg az egész fm2 vonalból...
Ha nem direkt vga-val használom a gépem ,ez mindig nyűglődik valamit.....
Egy Noctua NH-C12P SE14 hűti a procit, annak vidáman elégnek kellene lennie....
Ha tuningolom a procit ,akkor az igp-vel együtt használva lekapcsolja a gépet ,illetve az előbbi jelenséget produkálja....
Amit írtál lehetőséget....
DSub csatlakozót használok ,mert csak olyan bemenet van a monitoron...
Ha az alaplapi aljzatba csatlakoztatom ,olyan mintha "benyomódna" az egész aljzat...Ez szemmel nem látható persze ,csak nehézkesen megy be a csatlakozó a helyére...... -
-
laca500
aktív tag
válasz
katt777 #13114 üzenetére
Köszi szépen.
(#13115) Kroni1
Egy Itthoni kis NAS kiszolgálására lesz egyenlőre használva.
Egyáltalán nem kell komolyabb VGA és integrált GPU sem. Pont ez a lényeg, ezért kérdeztem, hogy melyik teljesítménye jobb CPU téren.
Tudom, hogy egy jóval gyengébb teljesítményű proci is kiszolgálná, de visszafelé nem szeretnék fejlődni, meg hát ha szükség lenne rá, akkor innen már könnyebb elindulni a fejlesztésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Reklámblokkolók topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Scum
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest