- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastone1
senior tag
válasz
BlueAthlon #17336 üzenetére
Köszi.
Tudom, hogy nem túl egészséges, de bios hibás lett a régi fm1 alaplapom és a most azonnal kategóri volt a helyzet.. Így csak egy mikro atx es (ha jól tudom) fm2+ Asrock FM2A88M-HD+ os alaplapot tudtam venni a lakhelyemen. Majd később lecserélem.
Viszont van benne egy sapphire r9 290x vaporx, tri x vga ami gondolom eléggé megterheli ezt a mini alaplapot.
Lehet ebből valami gond esetleg? Vagy ha rendesen van hűtve a proci akkor nem kell tartanom hibától? -
MC Pite
veterán
válasz
BlueAthlon #16854 üzenetére
Hát, a 4 modul tuti nem okés, de kettővel se sokat javult.
Asusból soha nem volt még (igazán) jó lapom... talán KT600volt az utolsó értékelhető. Mindegy, van pár... sajátossága a lapnak. -
MC Pite
veterán
válasz
BlueAthlon #16852 üzenetére
Üdvözöllek Tiborom
A baj az, hogy -főleg asus lapban- kevés stabil 2400-es (IGP-t is használó!) eredményt látok, többen írják hogy csak alatta stabil Richlanddel. Hogy min kéne lazítani, mennyi NB fesz kell, jó kérdés.
Friss biosszal 2 napot szórakoztam hogy a 2133 CL9 moduljaimat (4db) legalább 1866on stabilan hajtsam, sikertelenül; egyelőre 1600on mennek. Ilyen szopókát nem akarok, így ha egyenértékű sebességben a 2133CL9 meg a 2400CL11 (árban dettó), akkor előbbit veszem. Azt már tapasztaltam hogy ennek a memprofilja meg a lap nem szeretik egymást, kézzel kell beállítani.Ha gyorsabb, akkor Kaveri/Carrizo még többet fog profitálni belőle, inkább azt veszem. G.SKill Ares 2133CL9 úgy tűnik egyébként elketyeg 2400CL11-en is, úgyhogy ha fekete péntek alkalmával nem lesz jobb ajánlat, sztem benevezek erre. (Trident X-es CL10es 2400ast néztem még, de általában nem viszi a névlegest Richland mellett.)
Nem cserélnék egyébként memóriát ha nem 1600on menne most és nem IGP-t használnék.Ja, ha már értekezünk, jól látom hogy A88X-Plusban a hőmérséklet miatti óra órajel visszavétel nem kikapcsolható? Mert akkor az alapórajelen is annyit tud mint 4500ön (@1,425V, amiből hamar 3800 lesz, de a gyári turbóval szinte végig megy a 4×4200, masszív IGP használattal alig-alig megy le 3800-ra).
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #10786 üzenetére
Kamu tesztekkel tele a padlás.
-
Vartanus
őstag
válasz
Azért kissé hihetetlen számomra hogy a natív 4magos i5 4770K ami árban kb 30%-kal több alig erősebb egy i3 4430-nál és a 4modulos FX 8350-et is a legtöbb estben 1,5x veri..és a tesztben semmiféle beállítás vagy ilyesmi nincs megadva,nekem így nem mond sokat ez a teszt..
-
Stonerice
őstag
válasz
Én azért várok egy-két magyar tesztet is.
-
stratova
veterán
válasz
BlueAthlon #10544 üzenetére
Lehet, hogy ez a GCN Dual Graphics opció Kaverivel nyerhet igazán értelmet. Ha esetleg kap GDDR5M támogatást (128 biten 51.2-64 GB/s), akkor mindenképp.
-
válasz
BlueAthlon #10502 üzenetére
nekem is ez volt az első
-
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #10502 üzenetére
Én normál ATX lapon is üdvözölném(csak esetleg 4slot lenne 2helyett)és pl több hely maradna a lapokon oldalt,ahova esetleg így minden usb és sata csatit kivezethetnének,mert engem special zavar,hogy az alaplap alján vannak az usb tűsorok.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
BlueAthlon #10083 üzenetére
Bíztam benne,hogy azért ekkora különbség nincs a két memória között.Ezt tudva tényleg nem éri meg GDDR3-ast venni.
Köszönöm a segítséget.
-
Dadpool
aktív tag
válasz
BlueAthlon #9947 üzenetére
alakul alakul köszönöm még egyszer
-
Dadpool
aktív tag
válasz
BlueAthlon #9947 üzenetére
tyíííí na ilyesmi a helyzet nálam is mint amit linkeltél
csak életembe nem tunongiltam gépet és első olvasásra nekem kicsit kínaide valahogy csak kihozok ebbol valamit
a ramok nálam is 2400mhz es páldányok xmp profillal a turbo nem érdekel csak maradjon meg a 4.1 ghz egy jo 10 celzius minusz társaságába
ja és köszönöm -
hattrickuser
aktív tag
válasz
BlueAthlon #9899 üzenetére
A régi gépemen ilyen hibajelenséget nem tapasztaltam. Számtalan alkalommal előfordult, hogy elsődleges kijelzőn DSUB-on neteztem, az asszonynak másodlagos kiterjesztett HDMI-n lapostv-n pedig általában valami csöpögős-romantikus filmet elindítottam 720p/1080p-n, de nem volt gond sem a lejátszással, sem a firefoxal.
Ezen a gépen idáig még nem jutottam, elsődleges kijelzőn csak általam indított torrent meg persze a rendszer háttérben futtatott folyamatai (monitor is kikapcsolva), és másodlagos kiterjesztett képernyőre lejátszóprogram áthúzva és azon megtekintve a film. De a hiba már így is megfigyelhető.
Alapvetően az a baj, hogy az említett hibát kizárólag filmnézéssel tudom előidézni, így az ajánlott lehetséges megoldásokat csak hosszú idő alatt tudom letesztelni. Minden filmnél egy lehetséges opció, így a hiba feltárása el fog tartani egy darabig... A következő filmnél megpróbálkozom azzal, hogy BIOS-ba mindent visszaállítok alapértékre, és a lejátszó programban a dxva-t kikapcsolom.
-
katt777
félisten
válasz
BlueAthlon #9899 üzenetére
Miért is kell háttérben fölösleges progikat futtatni?
Vartanus: F2A85X Extreme 4, már írtam. Sajna csak 4 fázis, benéztem a megrendelésnél. Sokat mondjuk nem zavar be, csak 8 jobb lett volna (Xt. 6)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #9482 üzenetére
Az a baj hogy nincs feltüntetve konkrétan hogy melyiken van, én amit próbáltam 2 Giga, 1 Asus, 1 Asrock egyik sem ment 105 -nél többet de már ott is vacakolt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #9473 üzenetére
A host clock -ot csak az MSI csúcslapja bírja normálisan mert van külső órajel generátor, az összes többivel kár kínlódni.
maláj Azért Novemberig csak kibírod valahogy és akkor normálisan el tudod dönteni.
-
satee76
aktív tag
válasz
BlueAthlon #9458 üzenetére
1.nincs
2. Csak d-subot tud a monitor -
katt777
félisten
válasz
BlueAthlon #9318 üzenetére
Kösz az infót!
Még attól tartok, hogy nV karival mennyire fog zökkenőmentesen együttműködni a konfig. Szeretnék egy GTX760-at bele az Intel konfighoz (+ 650ti boost) képest megspórolt pénzből. -
korcsi
veterán
válasz
BlueAthlon #9245 üzenetére
Nekem 1,3125V a nem turbo maximális feszültség.
-
peteralbert7
tag
válasz
BlueAthlon #9245 üzenetére
Köszönöm.
-
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #9207 üzenetére
Érdekelne mit hoz a 6770M-ed effektív 2400as visszavéve
-
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #9199 üzenetére
HAli!
Múltkorában írtad, hogy a Ricsid 8670D-ja tuning mellett már köhög 2400-on, érdekelne az,hogy ez miben vehető észre és hogy ezt hogy méred? A másik,hogy akkor szerinted a Kaveri+DDR3 kombó eleve halott dolog,vagy szerinted minimum milyen DDR3-as egységek kellenének mellé 2666,2800,3000mhz vagy fölötte?
Üdv
-
Findzs
addikt
válasz
BlueAthlon #9191 üzenetére
köszi
érdekes, hogy 2000 a min.
ha jobban visszavették volna akkor még kevesebbet ehetne a cpumondjuk 500 környékére
-
Findzs
addikt
válasz
BlueAthlon #9187 üzenetére
a hűtésem jó egy thermaltake conact 29 12 -es ventivel
neked mennyire veszi vissza a min órajelet a cpu? nekem 2000mhz -re
kicsit furcsállom a trinity kevesebbre vette vissza nem?TaylorPro:
szívesen
-
TaylorPro
addikt
válasz
BlueAthlon #9122 üzenetére
Nekem 13 ezerben lenne a csere, lehet hagyom a francba.
-
TaylorPro
addikt
válasz
BlueAthlon #9044 üzenetére
Vissza is raktam a ramokat 2133-ra mert ismét hibázott játék alatt. Proci 4GHz-en, 1,332V. Eddig még nem halt meg játék alatt.
-
korcsi
veterán
válasz
BlueAthlon #9046 üzenetére
Szerintem két feszültséggel rendelkezik a rendszer, cpu és uncore, a külön állítható nb és gfx maximum azt eredményezi, hogy mindig a szükséges nagyobb feszültséget alkalmazza. Talán.
-
atidadi
csendes tag
válasz
BlueAthlon #9034 üzenetére
meglett a baj forrása .miután vissza állítottam autóra a ram frekit megszűnt a lagolás.elötte 1600 volt xmp 1.2
sajna most nincs keret a párjára -
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #9034 üzenetére
Hmm..sokkal meggyőzőbb lett ez a Ricsi mint vártam,bár nem mindenkinek fog így menni nyílván. A 2400 NB&RAM+1169 IGP-hez csak az NB feszkót emelted 1,4V-ra vagy az IGP-hez tartozó feszkót is emelted?Esetleg le tudod mérni a 6800K OC vs 6800K alap fogyasztásokat?
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
BlueAthlon #9026 üzenetére
-1,4V NB fesz mellet : 2400 NB / 2400 RAM / 1169 IGP stabil.
Vízzel hűtve egész meggyőző lett a Richland. Javították benne a Tirinity néhány nyűgjét... Ha lemegy az ára, mindenképpen vételre ajánlom..
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
BlueAthlon #9027 üzenetére
FM2+ lefelé kompatibilis lesz ugye jól tudom ?
Egy jó 750K teszt van a neten mert én nem találok. -
korcsi
veterán
válasz
BlueAthlon #9020 üzenetére
Akkor azért az már elég extrém körülmény hisz majdnem minden adott hozzá, de a halandók úgysem fognak 10 körös IBT-t futtatni rajta.
Tegnap néztem 28 fokos környezetben, prime 95-el terhelve, alpenföhn sella hűtő maximális fordulaton (2200 rpm, nagyon hangos) 48 fokon tartotta.Tesztek: Semmilyen AVX-es cuccot nem tudok futtatni (lynx, prime 95) de még IBT-t se, csak a simák mennek, másnál hasonló tapasztalat?
-
korcsi
veterán
válasz
BlueAthlon #9012 üzenetére
Milyen terhelés és milyen hűtés kell, hogy throttling-oljon a proci? Hőfokmérésekből itt is csak a kupakhőt lehet komolyan venni?
Gorkie77: Csak a gpu-tól függ, ki-kivel megy dualba, a gyorsabb memóriás diszkrét kártya nem fog lassabban (órajelét tekintve) menni.
-
ilyen_85
senior tag
válasz
BlueAthlon #8979 üzenetére
nekem is ugyan ez a lapom van... akkor ebben megy az új apu? Én úgy tudtam hogy nem!
Más, megvan a xigmatek Loki, már majdnem elkezdtem elégedetlenkedni, hogy csak 5 fokkal kevesebb a hőmérséklet full terhelés mellett, erre eszmélek, hogy nem sikít a venti hűtő...
A gyárival max fordulaton volt kb 60 fok az asrock tuning programja szerint
A xigmatek-kel volt 54 fok és ha jól láttam 1200-as fordulaton ment a venti.
Nemsokára hazaérek, s adok neki Skyrimmel
Eddig nagyon király!
-
korcsi
veterán
válasz
BlueAthlon #8946 üzenetére
Asrock fm2a75 pro4-m nél biosba nb/gfx van, de a mérések alapján más tápról megy mind a cpu/nb/igp, úgy tűnik mintha az nb feszültségét lehetne állítani, az IGP-é meg fix. Amennyiben külön van akkor a kérdés, hogy a marketingelt 4+2 vagy 8+2-es vrm-be hogy fér bele a három feszültség, vagy nb valami külön szingli fázosról megy, mondjuk én a lapon azt sem találom!? Utolsó biztos infó a Llano-ra PH-n írták, hogy két tápfeszről megy.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
BlueAthlon #8941 üzenetére
Fő a pozitív hozzáállás! Találsz jobbat, mikor már meglesz az elegendő pénzmag!
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8942 üzenetére
Úgy néz ki sínen vagyok.
1.4V-t adtam a procinak,most IBT és Prime 95 alatt is 1.4V és 1.408V (4.2GHz)NB 2000MHz-en,feszültsége 1.3V
Igaz így kicsit melegszik.(55 fok fölé megy)
-
agentJ
tag
válasz
IGP-nek 1000MHz körüli órajelen milyen feszültséget kell/szabad/célszerű adni?
És a NB-nek 2000MHz-en?Esetleg a RAM feszültséget célszerű volna 1866MHz-en manuálisan állítani?
-
agentJ
tag
válasz
Értem.
Akkor majd újra nekiesek mint tót az anyjának.
Előbb 1.4125 beállított fesz-el,4GHz-en szépen futott az IBT,nem fagyott ki.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
BlueAthlon #8908 üzenetére
a kényszer nagy úr... "nem volt kedvem" több ramot venni épp!
ha te nem ismered ezt az érzést, szerencséd van!Köszi a tippet, most már legalább tudom a célt!
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8936 üzenetére
Tudom,ez egy hülye kérdés lesz,meg ezt így nem lehet,mert minden proci más,de véletlen nincs egy oldal,ahol éppen A10-5800K van húzva egy Asrock Ext 6 lapban,esetleg képernyőmentésekkel az UEFI-ről?
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8934 üzenetére
Esetleg BIOS frissítés?
Most P1.50-15A van fenn.
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8932 üzenetére
Az a baj hogy maxon van a Load Line már most is.
100% a max beállítás.Na mindegy,elszórakozok ezzel majd még,aztán ha meglesz a HD7870XT-m,akkor eladom a lapot az A10-el együtt,és veszek egy FM2+ lapot egy IGP nélküli procival.
Eredetileg is ez volt a tervMost már aludni kell
Köszi a segítséget,majd holnap még megpróbálok egy stabil feszültséget összehozni
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8930 üzenetére
Pedig sajnos de.
100% a Load Line,SVM bekapcsolva,APM és Thermal Throttle kikapcsolva.
1.35V van beállítva,IBT alatt 1.288 és 1.296 (előbb is ennyi volt,csak elírtam)
100% a max a Load Line-nál.
Órajel pedig 3992MHz,csak a tizedes érték változik.
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8926 üzenetére
Load Line-nál százalékokat lehet állítani.
100%-ra tettem mind a kettőt,CPU fesz-t beállítottam 1.35V-ra,RAM profilt AUTO-ra tettem,órajelet 1333MHz-re vettem le.
CPU-Z IBT alatt 1.228V
Van még ilyen hogy SVM,jelenleg ezt kikapcsoltam.
És a CPU Thermal Throttle?
APM?Ezekkel mi legyen?
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8915 üzenetére
Visszavettem 1800MHz-re az NB-t,a CPU-t 4000MHz-re,az IGP-t 800MHz-re.
CPU,NB fesz 1.3VAPM,Cool n Quiet,C6 Mode kikapcsolva
Load line calibration AUTO
Intel Burn Test-ben 2 perc alatt kékhalál.
CPU-Z IBT alatt 1.24-1.25V-t ír.
Én már nem tudom mit állítsak,kivágom ezt a vacak lapot a kukába,vagy én adom fel a tuningos terveim,mert béna vagyok hozzá
Thermal Throttle ki legyen kapcsolva?
Load Line-t melyiket állítsam és mennyire?
Ha jól vettem ki,akkor az a cél,hogy terhelés alatt tartsa a beállított feszültséget?Annyi sok opció van
És az Ofset 0V-ra van állítva
-
Gézengúz
addikt
válasz
BlueAthlon #8904 üzenetére
Valóban kijött a 760K, [link]
Hát akkor ez lesz, nem is a 750K, nem sürgős ráér még...
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8911 üzenetére
Értem.
Ofset értékekkel mi legyen?
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8907 üzenetére
Úgy néz ki nem vagyunk stabilak,lefagyott,újra kellett indítani.
-
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8907 üzenetére
Köszi,futtatom éppen.
Még sose használtan ezt a programot.
Akkor lesz vége,ha 50 sort kiír? -
agentJ
tag
válasz
BlueAthlon #8903 üzenetére
Igen,ez kimaradt,1866MHz-en,XMP profile-al,és szintén az órajele,és a feszültsége is Auto-n van
Időzítésekhez egyátalán nem értek,így azok is Auto-n vannak még. -
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #8899 üzenetére
Vagy egy Asrock FM2 A75 Pro 4+ Athlon X4 750K(bőven kihajtja a 7770-est és jobba a fogyasztás mint az FX-nek)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8830 üzenetére
Azért az érdekes hogy másnak nem droppol, ezen azért el kellene gondolkodni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8816 üzenetére
2 dolog miatt szabályozgat le
1.Gyenge az alaplap és visszaveszi mert leszabályoz a FET védelem.
2.Túl nagy feszt állít be a Bios és leszabályoz a hővédelem.
Mindkét dolgot lehet orvosolni és egyikért sem az APU a hibás, nem kell olyan dolgot terjesztgetni ami nem létezik.
alexy92 Egy ugyanilyen Giga lapot vettem a haver részére és már abban is +200Mhz volt ugyanazon APU-val, az alaplap többet számít mint azt egyesek gondolnák, a másik nagyon fontos a tápegység.
-
stratova
veterán
válasz
BlueAthlon #8793 üzenetére
Te, mint gyakorlott TCI K^2 használó, próbáltad már ezt a csodát? Esetleg valaki mobil APU-val? (főként CPU oldalról). GPU-ból egész szép eredményt tud kicsikarni.
-
alexy92
aktív tag
válasz
BlueAthlon #8784 üzenetére
noh de mikor jönnek már a ricsik?
-
diablo1984
veterán
válasz
Remélhetőleg azzal fogok visszatérni, hogy:
-5000 MHz CPU
-2400 MHz NB / Memóra
-1169 Mhz IGP
mellett betonstabil a gép...kicsit magasra teszed a lécet, de hátha, kíváncsi leszek rá!
-
Vartanus
őstag
válasz
Szerintem egy Extreme 6-oson sokkal jobb a tápellátás mint az Extreme 4-en 8+2 kontra 4+2, nem lehetséges hogy a 4+2 kevés lesz? Ahogy néztem szinte semmiben nem tér el a Pro 4-M-től az Extereme 4-M.
Tisztességes tuningot szeretnél és elég magasak az elvárásaid,csak kérdem laikusként nem lett volna jobb egy erősebb tápellátású deszka? -
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8541 üzenetére
Jó pár embernek van Trinityje a fórumról senkinek sem sikerül ilyesmit produkálnia, így szerintem ez nem is létezik esetleg user error módban.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8539 üzenetére
Ha nem adsz neki elég memóriát akkor is ezt csinálja, ha be van állítva rendesen nincs vele semmi baj, nekem minden energiagazdálkodás be van kapcsolva és stabil FPS ad.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8536 üzenetére
Pláne ha olyan alaplapba teszed amelyik tápáramköre gyenge és lekapcsolgat hogy ne főjenek meg a MOSFET tranzisztorok, de hol van az életben olyan szoftver ami úgy használja az IGP-t mint a Furmark, sehol, ez egy mondvacsinált probléma.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8533 üzenetére
Everyday i'm throttlin' jelenség
Akkor már meg is van szüntetve mert ilyen nincs is.
-
Apollo_21
addikt
válasz
BlueAthlon #8487 üzenetére
Kiiráálly!!! Alig vártam a Ricsikét
Nem ide való de ahogy halottam az fx 9000 is készülget?) az 5ghz es órajelével
vagy majdnem annyival
AM3+ ba.
-
Findzs
addikt
válasz
BlueAthlon #8487 üzenetére
többet is fogyaszt és jobban is melegszik ahogy látom, igaz elhanyagolható a különbség
teljesítményben sem igazán van nagy eltérés sajnos, bár ezt előre lehetett sejteni
akkor lenne érdemes lecserélni az 5800k -t a 6800 -ra ha kevesebbet fogyasztana ez a ricsi fiú
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #6614 üzenetére
Egyszerre nem tudjak kiadni mert nincs rá kapacitás, nyilvánvaló hogy a mobil az elsőrendű, de nem értem ez miért lenne nagyon rossz a vásárlóknak hisz mint írtam eleve Júniusról volt szó.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #6612 üzenetére
Milyen gazdasági érdekekről beszélsz? Persze hogy kiadtak ha javítottak a fogyasztási mutatókon, másrészt meg el szeretnék adni a portékájukat de ezt nem a kereskedők gyártók lefizetésévél teszik hanem a termék paramétereinek a javításával, mi ebben a rossz?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #6610 üzenetére
Már első perctől kezdve Júniusról volt szó csak egyesek összekeverték a mobil Márciusi megjelenéssel, amúgy a Richlandnak mobil fronton volt fontos megjelennie a fogyasztás miatt, asztaliban nincs nagy jelentősége.
-
Dany007
veterán
válasz
BlueAthlon #6296 üzenetére
Oké, akkor nem kockáztatok. Kössz!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #6290 üzenetére
A WOT -ot tolom 1080p -ben mást nem nagyon van értelme ezen a felbontáson.
-
Dany007
veterán
válasz
BlueAthlon #6286 üzenetére
Ja hogy azt én állítom be... értem.
Most agyalok a 8 vagy 16GB-on. Egyik 18k másik 27k lenne. Azért nem mindegy, de mégsem duplája az ár ha kitbe veszem. -
válasz
BlueAthlon #6130 üzenetére
Teszttol fugg, hogy mennyi az elonye. Van ahol semmit sem gyorsul, van ahol 15%-ot. A 3DMark elegge hmmm. szoval erdekes eredmenyeket ad, mint a jatekok benchmarkja. Far Cry 3 alatt pl. sokkal jobban muzsikal. Szoval az architectura elonye lehet 0 es 15% is, de mind a ket veglet nagyon ritka.
A 750-bol tuningolva kb. 3.5-ot lehetne kihuzni Cinebench alatt. A 2120-as kozelebb van arban a 750K-hoz, de a 2020-hoz kepest nem eri meg a felarat.
A 7790-et varom most, nagyon kivancsi vagyok mit fog tudni.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
BlueAthlon #6120 üzenetére
Egyébként a Ricsinél lehet esély a stabil 2400-ra, mivel reszeltek a memória vezérlőn és ugye alapból támogatja a 2133-at, szóval OC-ban lehet esély rá
-
InterFox
senior tag
válasz
BlueAthlon #6104 üzenetére
Este benyomom a letöltéseket + telepítek ha éppen van mit, reggel munka előtt kipróbálok pár dolgot és leírom az eredményeket.
Ha van időm játszom, most épp Dark Souls-al nyomulok.
Tá-dá!(#6105) Vartanus:
És ha nem hajtja ki, akkor mi van?
Megmondom, van egy erős VGA-m ami mellé bármikor vehetek egy olyan CPU-t ami kipörgeti a madárkát, de addig is jobb választás mint egy 7770 amit később cserélnem kell mert VGA limites leszek 1080p-nÖsszesítve:
Vagy 7770 amit dobhatok ki ha meglesz az 1080p monitor vagy 7870 most és új cpu később, ha jönnek az új-generációs játékok átiratai. -
MZperX75
addikt
válasz
BlueAthlon #6097 üzenetére
"A HD7770 hulla gyenge lenne? Főleg egy jobban OC-zett verzió? Na azért nem annyira."
Én ilyet nem írtam ez nem nekem ment szerintem....
A többi dologban 100%-os az egyetértés
#6098) InterFox
A monitorod 720p
(gondolom 1366x768)-as akkor abban 7770-es a legjobb választás,nem HD7850
-
InterFox
senior tag
válasz
BlueAthlon #6097 üzenetére
A hulla gyenge jelzőt már visszaszívtam.
És ha CPU limites is leszek, K jelzésű A10-em van, amit egy + hűtőbordával még feljebb tolhatok, ha ez sem lesz elég a jövőre nézve, még mindig cserélhetem egy erősebb CPU-ra.
A tesztjeimre visszatérve, azok kivétel nélkül 720p-ben folytak, mivel jelenleg ez az aktuális monitorom maximum felbontása, de ez is cserélve lesz egy 1080p-s 24"-ra, amihez már nem lesz elég a dual.g sem az 7770.
Amúgy nem szokásom napi 10 tesztet kitolni, ezt nem tudom honnan vetted vagy csak simán zavar a dolog? -
HeavyToys
senior tag
válasz
BlueAthlon #6050 üzenetére
Erről hol van hivatalos info? Mert én még nem láttam
.
-
Apollo_21
addikt
válasz
BlueAthlon #6050 üzenetére
Itt a Ricsárd? nee..az most konkrét mit jelent itt a 6800K?
Mert annak örülés van. -
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #6034 üzenetére
Én meg azért hogy megjelenés után 2héttel még nem volt az asztalomon a hölgy
-
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #6027 üzenetére
Sejtem hogy az IMC a ludas a dologban
Majd meglátjuk Ricsike mit alakít
XD
-
rendesadam
tag
válasz
BlueAthlon #5677 üzenetére
A négyzet is rombusz
-
InterFox
senior tag
válasz
BlueAthlon #5677 üzenetére
négyzet.
-
InterFox
senior tag
válasz
BlueAthlon #5675 üzenetére
Nem tudom, sehol nem írja, még a dobozon sem.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
BlueAthlon #5672 üzenetére
Másik poén, hogy AMD procik memóriakezelési sebességét már jó ideje a NB órajele is erősen befolyásolja.
Láttam, hogy több FM2 alaplap csak 1500 Mhz-en hajtja a NB-t még DDR3-2400 mellett is, ha auto-ra van állítva az NB sebessége. Még egy pofon a ...-nak.
Az idáig látott leírások alapján az NB órajelének nem kellene befolyásolnia az IGP memória-elérésének sebességét sem a Llano sem a Trinity esetében ( mivel nem az NB-n keresztül érik el az allokált frame buffer területet ) , még is azt látom, egy bizonyos órajel alatt szépen lassul őkelme. Llano rendesen, Trinity kicsit kevésbé.
Tuning fórumokon olvasom, hogy a Piledrivernek 2400 as NB / 2400 as RAM mellett elég 1,25-1,3V NB fesz. Ezt meg tudom erősíteni a Trinity esetében is, ha az IGP le volt titva
. Ha be volt kapcsolva, akkor viszont esett-kelt...
-
Goose-T
veterán
válasz
BlueAthlon #5646 üzenetére
A throttlingról annyit, hogy amióta lecseréltem az elfüstölt ASRock FMA75M-ITX lapomat FM2A85X-ITX-re, azóta megszűntek a belassulások. Valószínűleg az alaplap szabályozta le a procit a régi lappal a VRM túlmelegedése miatt, ez okozhatta a lassulásokat.
-
rendesadam
tag
válasz
BlueAthlon #5646 üzenetére
Onnantól, hogy nem a deszkán van a memóriavezérlő, nem is kellene, hogy befolyásolja; persze ez csak elmélet. Amúgy nálam is elhalt a prime, amikor 2133-ra volt állítva a memória, csak nem volt időm meg kedvem pöcsölni vele idáig.
-
InterFox
senior tag
válasz
BlueAthlon #5627 üzenetére
Dram voltage?
1.660V
A10 5800k 4.2Ghz / HyperX 2x4Gb 2600Mhz / Asrock FM2A55M-DGS 555 Xfast / SAMSUNG 120Gb SSD / X360 controllerAmúgy Ezjó is én vagyok csak az a munkahelyi regem, hosszú...
-
ezjó
csendes tag
válasz
BlueAthlon #5523 üzenetére
IGP 100-on van, még nem mertem nagyobbra állítani.:-)
Na jó, egyszer rá állítottam 110-re és nem indult el a win8! :-) -
InterFox
senior tag
válasz
BlueAthlon #5382 üzenetére
Na igen, én 2400-as ramokat és 120gb-os samsung SSD-t tettetem a A10 5800k alá!
Pénteken dokkol a gép, már alig várom, elárasztalak majd titeket teszteredményekkel! -
senki66
senior tag
válasz
BlueAthlon #5242 üzenetére
Most, hogy szóbakerült ez a probléma, nekem a bioszba belépés nem okoz problémát viszont a gépindítás billentyűzetről és egérrel sem működik. Decemberben váltottam AMD FM2-re, az előző lapommal - Giga EP45C-DS3, ez működött de most nem. A kézikönyv szerint:
"Allows the system to be turned on by a PS/2 keyboard wake-up event.
Note: To use this function, you need an ATX power supply providing at least 1A on the +5VSB lead."
Ezt vajon hogyan lehetne ellenőrizni , bár mivel tápot nem cseréltem, gondolom ezzel nem lehet baj.
Corsair VX450 -
Borokafa
őstag
válasz
BlueAthlon #5184 üzenetére
Akkor megnyugodtam, nem erőlködök tovább
-
zol71
tag
válasz
BlueAthlon #4763 üzenetére
Üdv. Egy kicsit bővebben a TCIK2 programról mondanál, hogyan működik ? A programot megtaláltam de nemtudom mit kell vele tenni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #4779 üzenetére
2400 -al nem hiszem hogy menni fog, esetleg a Ricland de a Kaveri 100%.
-
olta
aktív tag
válasz
BlueAthlon #4663 üzenetére
NB feszultseg automatikusan 1.412v lesz nalam, nem probaltam alatta, hogy mukodokepes-e, de szinte kizart, mivel a benchmark programok is csak 1.475v mellett futnak le, az alatt, a CPU tesztnel kidob hibauzenettel. Jatszani a tesztprogramon kivul nem nagyon szoktam, de ott sem lehet mas a helyzet
Nem gyari hutes, ez meg a korajotrol maradt meg, throttlingot nem erzekeltem, mivel napi hasznalatban nem terhelem a gepet le annyira, hogy ezt a "fjucsort" elo tudjam idezni
-
stratova
veterán
válasz
BlueAthlon #4663 üzenetére
Megnézném én azt a CPU+GPU tuningot gyárival
Aláírása alapján, nem bízta a véletlenre(ágyú veréb párosítás?
)
-
olta
aktív tag
válasz
BlueAthlon #4625 üzenetére
Esetleg jatekteszted is van?
-
x_o_n
veterán
válasz
BlueAthlon #4625 üzenetére
igen nekem is,ezért csodálkoztam az 5-10 %on
-
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #4398 üzenetére
Te milyen gépről váltottál Trinityre vagy van több géped is?
Amúgy sok múlik az adott gép beállításain is pl Borokafával szinte ugyanaz a konfigunk van és nekem mégsem ment az ami neki... -
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #4387 üzenetére
Okés én ezeket elfogadom...de játékélmény tekintetében nem ezek a csodaszámok fontosak hanem az ahogy fut a játék és lehet meglepődsz de nálam a mostani devastor könnyedebb játékélményt nyújt mint a régi 4850-esem vagy ha nem is gördülékenyebb de kb azon a szinten mozog..és fogyasztásban a teljes gép terhelve (mondjuk játék közben) kevesebbet fogyaszt mint a 4850 egymaga fogyasztott. Sőtt a komplett gépet is gyorsabbnak érzem mint a régi Ph II X4 960T-vel úgy is mondhatnám mikor X6-ra tuningoltam magfeloldással akkor sem volt gyorsabb a 4850essel pariban mint most az 5800K-val egymagában..DE ezek csak szerény személyem tapasztalatai,véleménye
-
csiki_92
aktív tag
válasz
BlueAthlon #4141 üzenetére
Köszönöm, hogy a kérdésre koncentráltál
A VTX3D 7770 X-Edition hűtésével nincs gond? Olvastam, hogy leterhelve 75-80 fokos. -
HeavyToys
senior tag
válasz
BlueAthlon #3870 üzenetére
Ez a 384 GCN maggal kb a 7750-es teljesítményének felelhet meg? Illetve gondolom alatta van, mivel ott 512 GCN dolgozik.
Gondolom én is, hogy a memóriavezérlő javult annyit, hogy stabil legyen, az egyel nagyobb órajeleken is.
Mondjuk kíváncsi leszek, ha jönnek a ddr4-es memóriák. Ugye DDR2-3 esetén a tuning ddr 2-esek mentek 1066-ot, míg a ddr3-ak jóideig az 1333-as órajelen voltak elterjedve. A DDR4 gondolom 2666-os órajeleken, vagy 2800-on fog nyitni. Vagy ez fals feltételezés lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest