Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz fatpingvin #17899 üzenetére
Ize ....
A fotok alapjan van valami arnyekolas nelkuliseg, igen. (Meg ami nalam van global verzio, azon sincs csak a helye az arnyekolasnak)aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz vargalex #17804 üzenetére
Az OpenWrt nem ismeri az uj EN25QX128 csippet, amivel a Xiaomi elkezdte szerelni a routerjeit: xiaomi-4a-gigabit-edition has a new flash which is EN25QX128@44Mhz cause a endless reboot
Most probalok segiteni nyelbeutni a dolgot Ansuel-el!
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz sCOORp #17886 üzenetére
Neked is a korabban linkelt Dumb AP / Access Point only leirast ajanlom!
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
hmzs
tag
Több notebook dokkoló is van a lakásban vezetékkel bekötve a routerbe (igazából csak AP, de ez most mindegy), és ezeket aktívan használjuk is. Ezért tele a log ...port X is up meg down sorokkal, de ez érthetően teljesen érdektelen számomra, szeretném ha nem kerülne be a logba.
Logd-t hogy lehet testre szabni? Vagy tegyem fel a syslog-ng-t, és állítsam be, ahogy akarom?
Előre is köszi az ötleteket! -
xabolcs
őstag
válasz cipofuzo87 #17893 üzenetére
Dynalink WiFi 6 AX3600 Router (DL-WRX36) avagy Askey RT5010W.
robimarko mar fozi a hozzavalo OpenWrt-t, de ha nem szeretnel elmelyulni benne, akkor hasznald gyari szoftverrel, amig befejezodik az uj ipq807x target fejlesztese. Majd akkor attersz OpenWrt-re.
Ha pedig kesz OpenWrt tamogatasra vagysz, akkor Belkin RT3200 / Linksys E8450 a nyero.
-
őstag
válasz cipofuzo87 #17893 üzenetére
Talán a Newifi D2 jó lesz, Strachm-nek azthiszem volt ilyen routere. Még pár eladó van az ebay-en alin-n aki árulja, kifutó széria lehet.
Link1 ebay
Link2 ebay
Link3 ali
Meg más megbízhatóbb kínai webshopokban is érdemes rákeresni.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
cipofuzo87
tag
Sziasztok! Milyen OpenWRT-t támogató routert vegyek, ami az alábbiakat tudja:
- max 60eFt
- USB port, ami gyors, legalább 100 MB/s
- torrent vígan elmegy rajta
- flash mérete legalább 128 MB
- RAM mérete legalább 128 MB
- stabil
- media serverként is jól használható
- 2.4GHz-en tud kapcsolódni 30 eszközhöz (ebből 20 okoségő)
- 5 GHz-en nem a leglassabb
- Wifi 6
- Gigabites netet tudja szétosztani[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
-
[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Udv
2 TP link routert akarok okositani. Egyik egy regi 941ND, masik egy archer C7. A 941re rohogve felment a WRT. Oseim 841N-eset akarom kicserelni ra.
Elsodleges kerdes: jar security szempontbol valami elonnyel a WRT? A 941 eseteben a sok eves firmware miattkerult fel ujabb WRT. Viszont egy C7 elegge uj. Ott lenne ertelme? Nincs teljesitmeny beli problemam, a wifi lassu neha, de az is inkabb a telefon hibaja.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilav2 #17889 üzenetére
Kicsit ellentmondtál magadnak, mert magad is említetted a hozzászólásod off részében, a Padavan nem teljesen nyílt forráskódú. Ugyanis, zárt forrású gyári kernel modulokat is használ...
Illetve általános célra egyáltalán nem ágyúval verébre az OpenWrt szerintem. Sőt, alap telepítésben sokkal kevesebb dolgot tartalmaz, mint egy általános firmware (tényleg csak router funkciókat). Azokat viszont részletes beállítási lehetőséggel. Nálam pl. a legtöbb firmware a nagyon alap tűzfal funckionalitás miatt rögtön kiesik. Padavanon a NAT loopback is nehézkes (ha jól emlékszem), arról pedig, hogy a DHCP szerveren olyan funkciókat valósítsak meg, amit itt LuCI-n beállíthatok (és aktívan használom is), már nem is álmodhatok...
Configgal pedig a failsafe mód miatt szinte lehetetlen az OpenWrt-t használhatatlanná tenni, nem kell rögtön a recovery-hez nyúlni. Sőt, ugye itt éppen a failsafe miatt megvan a lehetőséged rá, hogy a hibás konfiguráció betöltése nélkül azokat javítsd, majd újraindítva a routert minden menjen tovább a korábbi beállításokkal, míg a többi rendszeren (így Padavanon, vagy gyári firmware esetén is) ebben az esetben valóban csak a reset, vagy recovery marad.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
őstag
Igen, alapvető felhasználásra (is) jó a wrt, bár a sok funkció miatt szinte el lehet veszni a beállításokban, ezért írtam hogy ágyúval verébre, általános célra használni, ha van más könnyebben kezelhető, egyszerűbb, nyíltforrású alternatíva(padavan) az adott routerre. Wrt-nél észnél kell lenni mit állítasz be, milyen csomagokat telepítesz, mert könnyen elhszállhat a rendszer, bár az asusnak jó recovery-e van. Az nem igaz hogy a padavan-t nem fejlesztenék, mahtab uddin szinte minden összetevőt frissített már, a kernelen kívül(azt a mediatek gyári driverei miatt nem lehet, mert a 3.x kernelhez vannak láncolva), újabb fejlesztő is csatlakozott, sztyepán timofeev.
Jó lenne valahogy egy Xiaomi routerről lementeni valahogy a Xiaomi féle Luci-t, és azt összeházasítani(összekalapálni) az aktuális openwrt-vel, lenne egy padavan szerű egyszerűen kezelhető felületű fw, az openwrt lehetőségeivel, ha valakinek nem elég a gui tudása az konzolban beállíthatja amit akar, az átlagfelhasználónak meg elég lenne a xiaomi féle Luci. Illetve valahogyan rá kellene venni a Xiaomi-t hogy a proprietary részeket(eszközmeghajtók) kivéve adja ki az openwrt alapú fw-je forrását.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
petir
senior tag
válasz attilav2 #17883 üzenetére
Nekem igazából egy alap konfig kell + LuCi, hogy GUI-n keresztül tudjak állítani dolgokat : portforward, DNS , távoli elérés végett és esetleg egy OpenVPN bár igazából az nem is fontos mert xpenology is megoldja.
Ha ezeket meg tudom oldani pont elég.
Torrrent ,NFS,stb..nekem nem kellenek arra ott az XpenoA padavanról való váltás oka is főképp, hogy az OpenWRT frissebb jobban támogatott amennyire én tudom.
Persze javítsatok ki ha nem így van.
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Van egy AC65p routerem és openwrt fut rajta. Szeretném rávarázsolni a nextdns-t illetve azok beállításait.
Digi net van, nincs nat mögött.
Valahogy nem tudom konfigurálni a nextdns írja,hogy a dnsmasq.configba írjam be eztno-resolv
bogus-priv
strict-order
server=2a07:a8c1::
server=45.90.30.0
server=2a07:a8c0::
server=45.90.28.0
add-cpe-id=1e8628Aztán valahogy nem sikerül.
Most telepítettem webes felületről a nextdns-t de nem találom.
Tud valaki segíteni nekem step by step leírni a belállítás mentetét?
szeretném ha nextdnsen keresztül menne a router.
Köszönöm előre is.MSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
sCOORp
csendes tag
Üdv Urak!
Éltem a Yettel által kínált lehetőséggel és beneveztem az "Otthon Net" akcióra. Kaptam egy Huawey B535-232a típ. simes WLAN routert, amit összekötöttem a meglévő TP-Link WDR4300-assal, amin van egy NAS, a PC és egy műholdas beltéri. A Huawey LAN-t a TP WAN bemenetére kötöttem. Így minden ok volt, csak éppen a NET sebessége csökkent le nagyon.
A NET-et olvasva megváltoztattam a kapcsolatot LAN - LAN-ra.
A TP DHCP-t letiltottam, így a Huawey osztotta ki a címeket. Sajnos az AP módot nem találtam a TP-n, ugyanis OpenWrt van rajta régóta. Ezen a LAN interfésznél
Statikus cím
DHCP ügyfél
PPP
PPtP
PPPoE
PPPoATM
UMTS/GPRS/EV-DO
L2TP
Átjátszó híd lehetőség van, ill.DHCP kiszolgálónál
server mode
relay mode
hybrid mode.Nem tudtan, mit állítsak be. Ebben az esetben is mindenütt volt NET, jelentősen nőtt a sebesség, de a NAS nem váltott át seedre a letöltést követően.
Valószínüleg nagyon amatőr a megoldás, ezért folyamodok tanácsért, amit előre is köszönök.
sCOORp
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hogyan kell forgalmi szabályt beállítani(portot nyitni) a routeren futó torrent kliensnek ? Sajnos már régebben használtam openwrt-t és kiment a fejemből, (a google nem adott releváns találatot, csak portforwarddal kapcsolatban, de az ide nem jó), annyit még tudok hogy a forgalmi szabályoknál kell kiengedni a routeren futó torrentet.
#17879 petir: Ha minden fel van telepítve ami kellhet, tehát be van lakva a router akkor elég kevés tárhely marad, usb-uas tárhelydriver, ext4 driver, nfs szerver, rtorrent, luci-app-rtorrent, elég kevés hely marad az /overlay partíción további extrák telepítéséhez:
Talán transmissionnal egy-két megát meg lehetett volna spórolni(meg beállítani is sokkal egyszerűbb) de ha már openwrt akkor a lúd legyen kövér alapon inkább rtorrent lett.
Úgy érzem hogy az openwrt ágyúval verébre egy átlag felhasználónak, csak kíváncsiságból tettem fel hogy megnézzem a legutóbbi fejlesztésekkel stabilabb lett e, és eddig pár nap teszt után úgy tűnik igen. Tartósan nem tervezek openwrt-t használni, az átlag felhasználó igényeit tökéletesen kielégíti a padavan.[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Nekem is ez a ipq40xx-es agyamentseg ugrott be, amikor olvastam a problemadat, es csak azert nem irtam semmit, mert a WDR3600-ad az nagyon nem ipq40xx, persze attol meg QCA.
De legalabb mukodik, es remelhetoleg nem fog eltaknyolni egy ido utan.(Szerencsere pont a napokban merge-ltek a robimarko & juhosg fejleszteset, ami normalis es DSA kompatibilis drivert adott ennek a platformnak.)
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Úgy néz ki ez a gond:
It has been mentioned in the forums that VLAN IDs 1 and 2 are treated specially by the hardware driver (https://forum.openwrt.org/t/vlans-on-ipq40xx-alternative-config-for-fritzbox-4040/41832/6). Although using these on eth0 did work for a quick test, it is probably best to avoid VLAN ID 1 and 2 if possible. This has been tested with OpenWrt 18.06 to 19.07 and may change with updated hardware drivers.
Nem illik piszkálni az első 2 VLAN ID-t és beállításait. Most azokat default-ban hagyva minden működik, hozzáadott VLAN-okkal. -
petir
senior tag
Sziasztok,
Használ valaki ASUS RT-AC1200GU-t OpenWRT-vel?
Jelenleg Padavan fut rajta , de ha stabil probléma nélkül megy az OpenWRT a frissítések miatt lehet cserélnék...persze ha másnak van tapasztalata. -
_NCT
addikt
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottam, hogy mióta a WDR3600 előtt lett egy vodás router is (amit a mai napig nem tudtak bridge módba tenni ) azóta a VLAN-ok meghülyültek. Pontosabban csak az eth0.1 VLAN-om. Létrehoztam guest, mgmt, home vlant (az eth0.2 maradt a WAN) és egyszerűen a VLAN1 (eth0.1) behal bizonyos idő után. Egy ideig működött, utána pedig kampec. És ha a csatlakoztatott interfészt a switch-en átteszem egy másik vlan-ba, akkor az eszköz és az interfész rögtön feléled.
Sajnos factory reset után sem jobb a helyzet ha készítek vlan-okat, ugyanúgy egy idő után behal. Jelenleg a gyári vlan-ok vannak, nem készítettem másikat, így működnek az eszközök. Haldoklik a routerem vagy mi lehet a gond? Érdekesség, hogy a wifis eszközök, amelyek ebbe a vlan-ba vannak bridge-elve, szó nélkül működnek, csak kábelesen van gond.
-
fatpingvin
addikt
válasz vargalex #17873 üzenetére
bármi amin van SPI buszvezérlő és rá tudod venni hogy általad definiált dolgokat mondjon rajta, az használható SPI flashernek. mindenesetre maximális elismerésem, nekem valszeg hamarabb jutott volna eszembe az asztali gépemen az SPI headert kilógatni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
vargalex
Topikgazda
válasz fatpingvin #17870 üzenetére
De, ha van otthon esetleg kéznél egy Raspberry Pi, akkor arról könnyen megírható. De írtam már SPI flash-t routerrel is...
Alex
-
fatpingvin
addikt
válasz Starchm #17871 üzenetére
passzolom, én nem követem a verziókat. a CH341A elég egyszerű jószág ahhoz hogy ne bízzam rá az egyszeri kínai olcsójános tervezőmazsolára a dolgot, megnézem mit hogy tud és amit kell módosítok rajta. amúgy a régin is az volt a bosszantó hogy szó szerint eggyel több tüske lett volna az ÖSSZES ami kell ahhoz hogy normálisan váltható legyen a 3.3/5 voltos üzem.
lehet írok majd róla logoutra.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Starchm
őstag
válasz fatpingvin #17870 üzenetére
Ujabb verziot mar nem fixaltak, h default 3.3 legyen? v azt kiadtak vmi uj szinvariansba 3x-es aron?
-
-
Jofi81
őstag
-
-
őstag
válasz vargalex #17860 üzenetére
Már van vagy 3 gigabites routerem, a kísérletezés miatt van több hogy legyen vésztartalék, a két mt7621-es mellett van egy archer c7v5, ez utóbbi abszolút nem érte meg, OpenWrt alatt nem hozza a megfelelő wifi teljesítményt, a qualcomm fastpath kipróbálása miatt könyörögtem ki ajándékba Wifi teljesítményben az mt7621-esek hozzák az elégséges szintet owrt alatt, most elég stabil az 5ghz így hogy délafrikára állítottam Padavan alatt persze sokkal jobb, de szeretek kísérletezni. Az mt7621 pppoe gigabit javítása végett keltette fel a kíváncsiságom újra az OpenWrt. Xiaomi AX3200-at pénzkidobásnak érzem, nincs usb, torrenthez kellene egy raspberry. Soros portos mókolással megy csak rá az Owrt amihez nem értek, valaki meg kellene csinálja nekem, meg aztán a 25k körüli ára drága a kísérletezéshez. Mi van ha a wrt felrakása közben tégla lesz ? A kíváncsiság persze hajt, de azthiszem tényleg pénzkidobás lenne.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Jofi81 #17865 üzenetére
Igen, ezzel megoldható. A routerbe forrassz be egy tüskesort és apa-apa dupont kábellel összekötöd az USB-TTL adapterrel (arra figyelj, hogy RX-TX keresztbe kötés kell, hiszen, ami az egyik oldalon vételi irány, az a másikon adási).
Egyébként hozzám márciusban került egy halott Xiaomi Mi Router 3G, sikerült éleszteni. Ha segít, megvannak a woodworm-al folytatott privátok (ahogy nyilván neki is ).
Alex
-
Archttila
veterán
Vegul visszatettem Archer C7 v4-re a 22.03.0-rc1 fw-t, igy most van S-offload 650/350.
Biztonsagi szempontbol nem tul jo, hogy egy 5 honapos fw fut a vason de egyelore ez van... remelem minel elobb javitjak.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
woodworm
veterán
válasz kpityu2 #17862 üzenetére
Szerintem mire openwrt került a routerre mindezt már végig csinálta, sokkal előrébb nem lesz vele. Ha az usb vagy tftp flash nem indul el, akkor ebből soros konzol lesz. Szívesen segítenék, de már nagyon régen keltettem életre ilyen vasat és nekem is googlezni kellene hozzá vagy a rengeteg hozzászólásom és privát üzenetem átmazsolázgatása.
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilav2 #17859 üzenetére
Teljesen más architechtúra. Nyers erőben az mt7622 jóval fölötte áll. Érdemes összehasonlítani az azonos kapcsolókkal futtatott benchmark eredményeket. Nem mellesleg az AX3200 természetesen AX-es wifi-t tud. De egyébként nekem is van MT7621: D-Link DIR-860L és Asus RT-AC65P. Nincs velük gondom.
Alex
-
őstag
Szerintetek most hogy megoldódott az mt7621 pppoe gigabit, érdemes még xiaomi ax3200-ra beruházni ? Már van 2db mt7621-es routerem Asus rt-ac57u és rt-ac1200gu, kísérletezés miatt vettem két példányt, egyiken padavan másikon OpenWrt van. Az mt7622-es Xiaomi AX3200 pppoe gigabit támogatása stabilabb mint az mt7621-é ? Egyáltalán miben jobb az mt7622 az mt7621-nél ?
-
kpityu2
őstag
válasz Jofi81 #17857 üzenetére
Ha jól tudom a te típusodnál 192.168.31.100 a TFTP szervercím. Beállítod a PC-t fixen erre az IP-re, a router első LAN portjára csatlakozol, Win alatt elindítod a Tftpd64 progit, betallózod a feltöltendő firmware-t és reseteled a routert. A router boot során megtalálja a Tftp szervert és feltölti a firmware-t. Elképzelhető hogy specifikus névre kell átnevezni a fájlt, pl. recovery.bin van típusnév.bin. Keress rá a te típusodra vonatkozó leírásra az OpenWrt oldalán.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Jofi81
őstag
válasz Jofi81 #17800 üzenetére
Úgy néz ki, hogy nem sikerült a frissítés. Összekötöttem a routert direktben a számítógéppel, a LuCI nem megy, de a PuTTY sem tud csatlakozni, az IP scanner sem találja. A router LED-je narancssárgán világít. Próbáltam a failsafe módot, factory resetet, nem jártam sikerrel. Végül az USB recoveryvel próbáltam visszaállítani a gyári firmware-t, de ez sem vezetett eredményre. Pontosan ez a hibajelenség nálam is. Tudok még valamit tenni, hogy működőképessé varázsoljam?
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Tp-link 1043ND V.2 routerre érdemes feltenni a gyári helyett openwrt-t?
Másodlagos router+AP-ként van használva, nem routol (WAN port nincs használatban), nincs rajt USB cucc.
Igazából a wifi teljesítményén szeretnék picit húzni ha lehet, meg stabilabbá tenni. -
xabolcs
őstag
válasz eddie1978 #17851 üzenetére
En igy csinalom: Dumb AP / Access Point Only, az egyszeruseg kedveert hasznalhatsz DHCP-t is meg static lease-t.
-
eddie1978
senior tag
válasz vargalex #17850 üzenetére
Szia!
Telnet az AX3200-hoz kellett telepíteni az OpenWRT-t. Lehet kicsit összecsúszott a mondandóm az AX3200 és R7800 között.
Köszi az infót a link sebességhez!
A router a router mögött témának hogyan kell nekifutni? Ezt szerettem volna megoldani, hogy az AX3200-hoz kötött R7800 router HDD-ket lássák (mintha NAS lenne az R7800) az AX3200-hoz kapcsolódó eszközök.
-
vargalex
Topikgazda
válasz eddie1978 #17844 üzenetére
Szia!
Telnet hozzáférés már 2015 óta nincs OpenWrt alatt, SSH van jelszó nélkül...
LuCI-ban is látod az AX3200-on (illetve igazából az összes eszközön a DSA bevezetése óta) a linksebességet a Network (Hálózat) -> Interfaces (Csatolók) oldalon a Devices (Eszközök) fülön a br-lan-nál Configure (Konfigurálás) gombra nyomva a felugró ablakban a Bridge VLAN filtering oldalon.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
yodee_
őstag
-
yodee_
őstag
válasz eddie1978 #17844 üzenetére
A log-ban látod a link sebességet. Nekem csak a TV van rajta kábelen, az 100 mbit-et tud:
Sun Oct 2 21:22:31 2022 kern.info kernel: [2276936.071185] mt7530 mdio-bus:00 lan1: Link is Up - 100Mbps/Full - flow control off
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
eddie1978
senior tag
válasz CheGhost #17843 üzenetére
Hahó!
Önmagában volt az R7800. Most újra rádugtam a gépet egy másik kábellal itt az íróasztalon és hibátlanul be tudtam lépni. Most van egy resetelt OpenWRT rajta. A telnet ugye nem jött össze, ami korábban már több alkalommal is simán ment gond nélkül win-linux-mac gépen. Lehet nem este 11-kor kell az ilyennek nekiállni hulla fáradtan.
AX3200. Most 100 Mbit/s sávszél van tegnap óta. Eddig jó volt. Valószínű megtört a sok dugdozásban. Másik kábellel Gbit van.
Ami fura, hogy itt a Xiaomi-ban nincsen a Network menüben Switch opció, ahol látnám a link sebességet. -
CheGhost
aktív tag
válasz eddie1978 #17841 üzenetére
Szia!
Ha resetelted, akkor az nem lehet a gond, hogy másik tartományba esik? Pl. az otthoni hálód 192.168.10.X, míg a reset után 192.168.1.1-en éred el az R7800-at. Vagy ugyanazt az ip-t kapta reset után, mint a xiaomi (pl. mindkettő 192.168.1.1)?
Egy gép és az R7800 lan portját összekötve nézz rá! Ne legyen másik kábel bedudva.[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
őstag
Az AUR-ban találtam egy speedtest++ nemhivatalos speedtest.net klienst, ami pontosabb mérést ígér.
Mértem vele egyet, ugyanazzal a szerverrel amivel a hivatalos cli klienssel is mértem a #17812-ben.
Íme az eredmény:[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Sziasztok!
Sikerült valamit eltúrnom a Netgear R7800-on. Elkövettem azt a hibát, hogy kellő ismeret hiányában nekiálltam. Van előtte egy másik router. R7800 WAN-ba kapta a netet a másik routerből. Az R7800-ba van dugva két USB HDD. Nos ezt akartam a másik routerre kapcsolódó eszközök számára elérhetővé tenni. Pár dolgot átállítottam (fix ip, Samba minden interface-re). Nem jött össze. Nyomtam egy resetet, többet is. Onnantól elérhetetlen a router. TFTP nem tud kapcsolódni. Viszont LED alapján látszólag elindul, mert végigmegy a narancs-fehér villogáson és a végén fehéren világít a power LED.
USB-UART van. Még ehhez a géphez vettem. Olvasnom kell még sokat, hogy helyrehozzam. Jó lene egy kis iránymutatás, hogy merre induljak.Ellenben a Xiaomi AX3200 jó kis gép. Sikerült múlt héten lőnöm egy telnetes használt példányt. Le is cseréltem Openwrt-re a gyárit. Megy szépen.
-
-
Panthera
őstag
Üdv!
Ez a parancs,
30 05 * * 1,3,5 /etc/init.d/network restart
a teljes hálózatot újraindítja, az eth és wwan részt is? Valami olyan megoldást keresek, ami kíméletesebb, mint a teljes reboot.Ha a webes felületen (ütemezett feladatok) csak ezt az egy sort elküldöm a routernek, akkor létre fog jönni a cron fájl? A /etc/crontabs mappa üres most.
Utána a cron szolgáltatást egyszer elég így indítani?
/etc/init.d/cron start
Mert ha bármi miatt rebootol a router, a cron szolgáltatás nem fog magától elindulni gondolom.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
válasz attilav2 #17830 üzenetére
Ennek törvényileg kell benne lennie
(a flash-en van egy erre elkülönített rész), az openwrt ebből olvassa ki a szabályokat, mint ahogy más gyártó firmware-je is. Használj olyan csatornát ami nem DFS köteles. Az 5 GHz amúgy sem nagyon megy át két falon.Szerk: a flash rész nem minden esetre igaz.
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilav2 #17830 üzenetére
A regdb-t a mainline kernelben található wireless-regdb-ből állítja elő az OpenWrt. Csinálhatsz egy ehhez hasonló patch-et, amiben módosítod a neked megfelelőre. Vagy első körben megpróbálhatsz átállni Dél Afrikára, mivel ott a 100-as csatorna környékén nincs DFS.
De, ha direkt nem akarsz megfelelni a szabályozásoknak, akár bírságra is számíthatsz...
Nem véletlenül van ez kitalálva és ahogy a linkjeimen láthatod, nem is az OpenWrt oldja ezt meg, hanem ahogy írtam, már mainline kernel szinten egyértelműen definiált.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
őstag
válasz xabolcs #17829 üzenetére
Owrt-ből nem lehet valahogy kiszedni a DFS-t ? Te vagy valaki tudna készíteni egy patchet a 22.03-hoz, ami kiiktatja a forrásból a DFS-t, vagy lehetőség van a fordítás előtti konfigurálás során kiiktatni a DFS-t? Akkor forgatnék magamnak DFS mentes buildet. Nagyon zavaró a DFS, legalábbis ahogy az Owrt "megoldja". Padavanban, ha a "debug, all channels" beállítást választom AC-nál, akkor nincs DFS, ahová állítom a csatornát ott is marad.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz xabolcs #17827 üzenetére
Ezt a WED-et vajon az 1200GU/57U (MT7612EN 5ghz chip) támogatja ? Jó lenne ha be lehetne kapcsolni, ugyanis az AC teljesítmény eléggé harmatos Owrt alatt.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Sziasztok Xiaomi AX3200-at / Belkin RT3200-at / Linksys E8450-et illetve egyeb WED-et tudo routert (5 GHz-es) dumbAP / wired AP / .... -kent hasznalo forumtarsak!
Most olvastam, hogy a routeren be kell kapcsolni a WED-et. (En nem tudom milyen placebot vettem be, amikor iperf-eztem oket ).
root@AX3200-B24 ~ # cat /etc/modules.conf
# examples:
# options mod1 option=val
# blacklist mod2
options mt7915e wed_enable=Y
Es hogy nemcsak router modban, hanem dumb AP-kent is ra lehet birni, hogy hasznalja a WED-et: telepiteni kell a bridger csomagot.
opkg update && opkg install bridger
Az utobbi sajnos nem hibatlan: Device connectivity issues with running bridger on RT3200 (nbd168/bridger#1)
-
-
-
Archttila
veterán
válasz Starchm #17819 üzenetére
Ertem!Mondjuk igy utolag belegondolva nem volt tul jo valasztas reszemrol ez az Archer C7, bar teny hogy evek ota szepen kiszolgalja az egesz haztartast, nem fagy stb, de idokozben lehet erdemes lett volna atnyargalni mas gyartora.
Mindegy, ha 1-2 honapon belul nem jativjak a fenti bugot, akkor beruhazok egy masik brand-re.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz attilav2 #17812 üzenetére
Szep!
Ezt egyebken Software Offload mellett merted, csak mert nekem ilyen 700-750 fele soha nem ment amig mukodott[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
őstag
válasz stopperos #17816 üzenetére
Most az 52-esen tegnap este óta nyugton van, a 116-osról állandóan lekapcsolt. Mondjuk a magasabb számú csatornák(100 felett) azért lennének jobbak mert azon szinte nincs vagy egyáltalán nincs senki ezért jobb a vétel.
Padavanban nincs DFS. Ahová rakom a csarnát ott marad,(a debug, all channels, beállítással az összes 5ghz csatorna elérhető) nem szabályos, de legalább stabil-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
válasz attilav2 #17813 üzenetére
Ha időjárási radar-t érzékel vagy más is sugároz ott, akkor megszünteti a sugárzást. (OpenWRT-n az egyik log tartalmazza, hogy miért kapcsolta le a rádiót.) Szerintem keress másik csatornát.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
xabolcs
őstag
válasz attilav2 #17813 üzenetére
En ezt ugy vettem eszre, hogy a DIR-860L-em a 100-as csatorna helyett inkabb a 116-oson jott fel indulaskor (de neha "utkozben" is). Aztan a mesh tuloldalan meg hiaba varta a a node a 100-ason.
-
xabolcs
őstag
CHKDSK88 (felhasznalva hurricos munkajat) sikeresen ujraelesztette a WDR4900v1-et: mpc85xx: TP-Link TL-WDR4900 v1 resurrect and convert to DSA (#10850)
Kozben a OpenWrt 22.03 and WDR4900v1 topikban is zajlik az elet.
-
őstag
DFS-t most is elég rosszul kezeli az Owrt, Nemcsak 1200GU-nál hanem Archer C7v5-nél is tapasztaltam. DFS frekvenciáknál egy idő múlva elmegy a wifi és nem jön vissza. Xiaomi AX3200-nál is fennáll a DFS probléma ?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz xabolcs #17694 üzenetére
Asus AC57U/1200GU Owrt 22.03 speedtest eredmény:
Tényleg sokat reszeltek rajta, ilyen jó eredményt még soha nem mértem Owrt-vel.
exFat-al nem megy az NFS megosztás(Google azt dobta hogy semmilyen Fuse fájlrendszer driverrel nem megy), padavan alatt működik, megoldható Owrt-n valahogy exFat-tal, vagy mindenképp ext4-re kell formázzam a külső ssd-t? Van Owrt-n olyan exFat driver ami nem Fuse?-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
bzolika10
aktív tag
válasz Headless #17807 üzenetére
Sima otthoni hálózatról van szó. Sajnos még nincs HGW-m de elvileg még idén elér hozzánk az optika és akkor viszont lesz.
Amikor a T bevezette a 2/1G-s csomagot akkor még olyan hgw-t adtak, aminek csak 1 gigabites portjai voltak. Akkor két darab 1 gigabites portot összefűzve lehetett 1bgigabit feletti sebességet elérni egy gépen. Azóta viszont már 2.5g-s lan porttal ellátott HGW-t adnak.
Az AX3600-nak sajnos nincs 2.5g-svlan portja, bár csak lenne neki, akkor nem lenne szükség trükközésre. Remélem azért bennemaradt a régi eszközök link aggregationra képessége
Két darab AX210-es kártyával wifin simán ki lehet hajtani 2 gigabitet az eszközből, főleg megnövelt 1w-os adóteljesítménnyel. Egy AX210ból kb 1200mbitet lehet kihozni egy klienssel...
-
Headless
őstag
válasz vargalex #17806 üzenetére
Egy szerver hozzáférés esetében ez igen reális, bár mondjuk azt nem tudom, hogy egy smb adatfolyam tudna-e pl két külön portra menni, lagg esetén.
Nem tudom a felhasználást jelenleg de valószínű a kollégának kár bajlódnia ezzel, mert nem lesz érdemi előnye vele, főleg, hogy wifiről van szó. Az más helyzet ha egy irodai hálózatról lenne szó, de akkor meg miért wifin dolgoznak?
Amúgy ahogy nézem az ax3600 -nak van egy 2.5gb-es portja. Habár Csak wan oldalon mondjuk openwrt-vel tehető bárhova. 2db ax3600-al fel lehetne építeni egy 2,5gbps linmet a gerincen, de a hgw-t akkor is csak gigabiten fogja tudni és ott Lagg-ra biztos nincs esély.
Igazából a kérdés az, hogy van-e vele értelme foglalkozni.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
válasz bzolika10 #17801 üzenetére
Link aggreagáció nem arra való, hogy 1 db klienssel több mint 1gbit sebességet érj el, hanem arra, hogy ha több adatforgalom keletkezik több különböző klienssel, akkor menjen több mint 1 gbit. Bár azért azt se felejtsd el, hogy wifinél az ax3600 csak úgy képes a 3600 elérésére, hogy több megfelelő kliens csatlakozik, és az is csak elméleti sebesség. Valós sebesség megfelelő klienssel 7-800mbps, ami még bőven gigabit alatt van.
A másik, hogy LAGG-ot nem fogsz konfigurálni egy telekom hgw-n. Openwrt-n se csináltam még de ott talán lenne lehetőséged. Bár hamarabb sikerülne szerintem egy managelt switchel. LAGG nem az otthoni user játékszere, főleg nem, hogy elérhetőek kezdenek lennei a multigig dolgok, vagyis 2,5gbit,5gbit,10gbit. De ha meg akarod közelíteni bármelyiket is felejtsd el a wifit.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
xabolcs
őstag
válasz gyurix_sse #17802 üzenetére
Esetleg megprobalhatnam vele a szerencsemet, valamelyik ujraelesztesevel?
-
gyurix_sse
csendes tag
válasz xabolcs #17789 üzenetére
Köszönöm a felajánlásod, nem élnék vele, van jó pár openwrt-s routerem, engem kifejezetten ez a típus érdekelt, mert az árához képest nagyon jó az értékarány (gigabit, dual channel, stb), viszont kezelhetetlen így.
Most találtam helyette egy másik Xiaomi modellt: a 4AC-t, ami még olcsóbb (6 e forint bruttó) és azon kívül, hogy nem tud gigabit lan network-öt, ugyanúgy dual channel és könnyen cserélhető rajta a firmware. Ajánlani tudom bárkinek.
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Van arra mód, hogy két darab 1gigabites lan portot Link Aggregationnal összekössek ezáltak 2x1gigabites sebességet érjek el? Két wan port esetében láttam már ilyet (mwan3), de lanon még nem. Egyenlőre két openwrt-s router (xiaomi ax3600, tplink c7 ac1750)között lenne szükségem rá, aztán majd egy telekomos hgw és az ax3600 között, hogy ki tudjam használni a maximális sebességet wifin. Van erre valamilyen megoldás openwrt alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Robogó, kismotor
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest