- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP ProLiant MicroServer Gen8
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz
vargalex #17599 üzenetére
Szia,
iigy neznek ki a configok:
root@WAN1-Magenta:~# cat /etc/config/ddns
config ddns 'global'
option ddns_dateformat '%F %R'
option ddns_loglines '250'
option ddns_rundir '/var/run/ddns'
option ddns_logdir '/var/log/ddns'
config service 'DDNS'
option service_name 'duckdns.org'
option use_ipv6 '0'
option enabled '1'
option lookup_host 'XXX'
option domain 'XXX'
option username 'XXX'
option password 'XXXXXXX'
option use_syslog '2'
option check_unit 'minutes'
option force_unit 'minutes'
option retry_unit 'seconds'
option ip_source 'interface'
option ip_interface 'wwan0'
option interface 'wwan0'
config service 'wan1magenta'
option service_name 'duckdns.org'
option use_ipv6 '0'
option enabled '1'
option lookup_host 'XXXXX'
option domain 'XXXXXX'
option username 'XXXX'
option password 'XXXXXX'
option use_syslog '2'
option check_unit 'minutes'
option force_unit 'minutes'
option retry_unit 'seconds'
option ip_source 'interface'
option ip_interface 'wwan0'
option interface 'wwan0'
root@WAN1-Magenta:~# cat /etc/config/network
config interface 'loopback'
option device 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fd06:6bd9:9ab3::/48'
config device
option name 'br-lan'
option type 'bridge'
list ports 'eth0.1'
config interface 'lan'
option device 'br-lan'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.100.1'
config device
option name 'eth0.2'
option macaddr '20:28:18:a2:39:57'
config interface 'wan'
option proto 'dhcp'
option device 'eth0.2'
config interface 'wan6'
option device 'eth0.2'
option proto 'dhcpv6'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '4 6t'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0 6t'
config interface 'wwan'
option proto 'ncm'
option pdptype 'IP'
option apn 'business.gprsinternet'
option ipv6 'auto'
option service 'preferlte'
option device '/dev/ttyUSB0'
config route
option interface 'lan'
option target '192.168.1.0'
option gateway '192.168.100.250'
config route
option interface 'lan'
option target '192.168.5.0'
config route
option interface 'lan'
option target '192.168.10.0'
config route
option interface 'lan'
option target '192.168.99.0'
option gateway '192.168.100.250'Ugye WWAN0 csak csatlakozas utan van. Erdekes modon most nem talalom a logokat hozza.
-
footy
addikt
Sziasztok!
van 2db LTE routerem(Huawei 3372 USB modemek lognak NEX es Glinet eszkozokon) amik a tuzfalon lognak.
Sajnos mindkettonel jelen van az hogy a DDNS script nem mokodik rendesen.
Amennyire meg tudom allapitani a problem az hogy az LTE virtualis interface(WWAN0) nem elerheto meg akkor amikor a DDNS script a bootnal indulna.
Hogyan tudom kesleltetve automatikusan ujrainditani a DDNS-t?koszi
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy PC-n openwrt-t futtani. Eddig mindent sikerült összehozni, kivéve a proci-hűtő szabályzását. Tudna nekem valaki ebben segíteni hogyan is tudnám megoldani? Addig eljutottam, hogy a sensors alkalmazás lát minden hőfokot, feszültséget és ventilátor fordulatszámot. Olyat találtam neten hogy egy bizonyos pwm_fan értéket kellene átítni de ez nekem nincs meg. Az alaplapon (Commell LV-67H) a CPU hűtő pwm vezérelt de sajna a BIOS nem tudja ezért kellene szoftveresen megoldani.
Köszönöm
-
-
kpityu2
őstag
Sziasztok. Küzdök egy TP-Link 1043ND v1-el, hogy beüzemeljem jelerősítőként egy ASUS router mögé csak wifi módban. Vargalex build van fent (a segítségével sikerült visszaküzdenem az újabb Openwrt helyére) . Feltettem a relayd csomagot, csináltam repeater bridge-et, de hiába küzdök, nem akar úgy menni ahogy szeretném. Az első bibi alighanem az, hogy nem értem a struktúrát hogy hogy vannak összehuzalozva az interfészek, ügyfelek, wifi rádiók. Van erre valami leírás? Amiket találtam mind arról szól, hogy ide kattints, oda kattints, vagy ezt írd be a konfig fájlba, de egyik se ad egy átfogó képet. Köszi.
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Van egy Xiaomi Mi Router 3G (21.02.2) és egy Xiaomi Redmi Router AC2100 (21.02.3) routerem a zárojelbe írt openwrt verzióval.
Az openwrt firmware selector alapján mind a kettőre van 22.03.0-rc5, de a supported current rel az adatlapjuk alapján 21.02.3.
Lehet telepíteni rájuk a 22.03-t vagy nem?
A régi konfig fájlok fognak működni?
THX:
P! -
attilam
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni SQM beállításhoz.
Egész eddig rosszul csináltam, mert az interface-nek a br-lan-t adtam meg, és csodálkoztam, hogy a 300 kbit-es DL speed mellet mért csak 2 Mb/s-el tudok letölteni. Mondjuk mindegyik eszközt tudtam megfelelően használni.
Tegnap rájöttem a hibára, és átállítottam wan-ra, egyből közel 10-12 Mb/s-re megugrott a letöltési sebesség.
Viszont a kérdésem az lenne, hogy milyen qos beállítást célszerű használnom (cake, piece of cake, vagy valami mást)?
A lényeg az, hogy van egy RPI-m azon megy a transmission éjjel nappal, és attól tartok, hogy mivel ott rengeteg a kapcsolat esetleg lefoglalja a sávszélesség nagy részét, és így a többi eszköznek nem jut. Tehát valami eszközönkénti izoláció kellene, csak azt nem tudom, hogy pl. a piece of cake ezt alapból tudja-e, vagy kell-e valami speciális beállítás.
Sajnos csak érdeklődő kezdő vagyok, de hátha nektek van jó beállításotok.
A másik kérdésem, hogy az overhead-et érdemes-e beállítani, és ha igen mire, és mit érek el vele? Sima kábeles vodafonos (régi UPC) internet előfizetésem van 300mbit le és kb 20 mbit fel sebességgel.Köszönöm!
-
válasz
vargalex #17586 üzenetére
Úgy néz ki ez lett a megoldás:
- telepíteni kellett még a procd-ujail csomagot
- ki kellett tölteni transmission-web csomag esetén is a Custom Web UI directory -t: "/usr/share/transmission/web"
- nem lehet uncomplete és watch könyvtárakat használni. -
válasz
vargalex #17583 üzenetére
Köszi.
csináltam egy image-et, ugyanarra az alapra, mint a hivatalos (openwrt-21.02.3-ramips-mt7621-asus_rt-ac85p-squashfs-sysupgrade.bin) viszont így a transmission nem akar működni, kifagy:
daemon.info procd: Instance transmission::instance1 s in a crash loop 6 crashes, 0 seconds since last crash
Pedig minden csomag benne van, ami a hivatalos összeállításban, a verziószámok is stimmelnek.
Debug levelre állítva sem ír semmi többet a log. -
adika4444
addikt
Hali!
Van egy Ubiquiti EdgeRouter ER-X-em, és adnék egy újabb esélyt az OpenWRT-nek. Rögvest fel is merült bennem egy kérdés a HWNat-tal kapcsolatosan.
Jelenleg egy Mikrotik hAP ac3 a fő router, de izgatja a fantáziám a gyorsabb IPv6. Ez a router fasttrack-et csak v4-en tud, viszont legjobb infóim szerint MT7621-en a v4 és a v6 is tud offloadot. Ez egyrészt igaz? Másrészt miként tudom konfigurálni? DIGI PPPoE netem van.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Benoe77 #17582 üzenetére
Szia!
Kernel+ubi összesen 50 MB.
-
Az AC65P-nél mekkora lehet a maximális squashfs-image méret? Image builderrel raknék még be pár csomagot.
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni,használok egy Asus Rt-Ac65p routert gyári fw-vel.Most szeretnék egy másik fw-t feltenni,melyik fw-t ajánlanátok és hol találok hozzá magyar nyelvű leírást?Az előző routerem egy Tp Link Tl-Wr1043 volt ha jól emlékszem azon open wrt (vargalex)volt.Nem vagyok hozzáértő azt is PH-s segítséggel csináltam böngészővel(webes felületen).Előre is Köszönöm a segítséget.Több eszközt is használok vezetéken és wifin is.A gondom az hogy wifin többször megszakad a kapcsolat. -
kiborg
aktív tag
válasz
xabolcs #17579 üzenetére
NAT ? Azért van rajta openwrt,mert bejelentkezem rá cégtől és proxynak használom.Putty-al.
Igaziból 2 gép van rajta, USB eddig sem használtam, nyomtató WiFi-n nyomtat. Szóval elégnek éppen elég. Ha meg több gépet kell hirtelen ellátni, van switch-em és arra kis időre meg kibékülök a 100as LAN-al. -
xabolcs
őstag
válasz
kiborg #17578 üzenetére
A gyari szoftver tudja a hardveres NAT-ot, amivel ~800 MBit/s-t el tudsz erni vezeteken keresztul.
Sajnos a Xiaomi AX3200-as mar tul van a 15 koruli kereteden es van korlatja is (3 LAN, 0 USB
), de en annal rosszabbat nem vennek.
-
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Digi 1000 netem van és egy TPLink 1043 amin egy OpenWrt Barrier Breaker 14.07 fut.
Ha router nélkül csatlakozom netre 900-920 Mbit/sec a le és 300-320 Mbit/sec a fel sebességem.
Ha routeren keresztül mindkét irány 200Mbit/sec-re korlátozódik.
A router WAN portja elvileg 1000Mbit/sec-es, de a hardver/proci nem képes kezelni vagy a BB 14.07 elavult (nincs felkészítve 1000 Mbit/sec-es WAN-ra ?), vagy mi lehet az oka a lassulásnak ? Hogy tudnám megoldani ?
Válaszokat köszönöm. -
ledgeri
nagyúr
Gombos Wifi ki-be kapcsolást szeretnék elérni.
Gombom neve wps.
Próbáltam az első és 5. példát sikertelenül. Mit kéne hogy csinálni, hogy működjön? -
Asgard23
csendes tag
Sziasztok!
Leginkább olvasom a topicot, de most valami olyanra jöttem rá ami hátha segít másoknak is:
Rendszeres openwrt használó vagyok, de általában megcsinálom, aztán használom, ezért nekem sokszor kell újratanulnom/fel kell frissítenem tudásom openwrt fronton.( Pl. itthoni wifi-t (AP) openwrt szolgálja ki.)
Egészen lelkes lettem, a Xiaomi AX3200 kapcsán, el is robogtam a helyi MM-ba és 19E jó áron (online rendeled, helyben ott veszed át)be is újjítottam 2db-ot, majd mesh wifi lesz belőle...
Olvastam hogy a 2021/9-es gyártás és az azelőttiken nyitott a telnet, tehát azzal könnyű részletes leírások vannak hozzá.
Nekem mind a kettő 2021/11-es gyártás...nah mondom akkor átnyálazom az ide vonatkozó forumot:
https://forum.openwrt.org/t/adding-openwrt-support-for-xiaomi-redmi-router-ax6s-xiaomi-router-ax3200/111085Ott alaposan meglepett az a módszer, amit találtam a problémámra(link#1, link#2), miszerint upgrade-nél a flash törlési folyamatot szakítsuk meg áramtalanítással, majd utána recovery.... mondtam magamban a nagy frászt! nekem a gar nem számít, úgyis beforrasztok 4 lábat....nehogy már ne legyen más megoldás?!
(egyébként ügyes és találékony emberek rájöttek, hogy meg lehet ezt a soros port kérdést "okosban" is oldani!)
Szóval a lényeg a soros port! Kell hogy lásd mit csinál épp. Illetve kell majd az interakcióhoz is!
-Ugye alap probléma hogy le van zárva az UART is, nem tudsz beleavatkozni.
De van egy kiskapu!
-legultolsó fw.-ről (talán 83-as) visszafele weben nem enged flashelni
-de tftp-n viszont megy a downgrade!
ha nyomod(folyamatosan!) a reset gombot addig míg UART-on meg nem látod hogy bejön az uboot menu ahol megáll, nyomkodod neki (folyamatosan) az 1-es gomot a billentyűzeteden, majd mikor már második 15s-es értesítés lement felengeded a resetet, akkor elkezdi a uboot a recovery módot, azaz tftpboot jön, leszedi a keresett fw-t, és felflasheli...
(erre most nem térek ki részletesen, gondolom itt a legtöbben, vagy épp mindenki tisztában van vele, hogy ezt hogy kell! csak annyit hogy windows-os tftpd64-et használtam erre)
-minden a neten fellelhető korábbi nemzetközi verzióra (RB01) való fw-vel ugyanúgy lemegy a downgrade!!! (tesztelve 1.0.35-50-69-71)
-ITT jön a csel! amikor lement az upgrade, /ki-be kapcs után/..az első indulásnál él az uboot menü! (utána soha többet gyári fw-vel!)
-Innentől nyert a dolog!tftpboot recovery.itb
/tftpszerver konyvtárába lerövidítve raktam az.itb
filet!/ ekkor betölti memóriába
majd:bootm
ezzel bebootolja azt...és ennyi! ez már openwrt! már csak a fel kell scp-zni a openwrt-mediatek-mt7622-xiaomi_redmi-router-ax6s-squashfs-sysupgrade.bin-t majd kiadni asysupgrade openwrt-mediatek-mt7622-xiaomi_redmi-router-ax6s-squashfs-sysupgrade.bin
parancsot!Reboot és ott az OpenWRT az AX3200-sen!
remélem hasznos lesz sokaknak! hajrá!
-
xabolcs
őstag
válasz
UnSkilleD #17538 üzenetére
Az emlitett "wolfssl: disable AES-NI by default for x86_64 (PR #10103)" javitas bekerult a foagba!
A mai (r19934-9d06e5a773) 64 bites SNAPSHOT build-ben mar benne van!
A 32 bites ("generic") build nem frissult, abban nincs benne: r19916-326e109f24 (azt vajon erinti egyaltalan?) -
yodee_
őstag
válasz
ArthurShelby #17566 üzenetére
Én itthon semmi extrán nem állítottam, mind a 2,4 és 5 Ghz-en is egyforma AP név és biztonság csak különböző csatornák. Szépen vált minden hiba nélkül az összes eszköz
-
xabolcs
őstag
Az csak annyi, hogy ugyanaz legyen az SSID, a titkositas es a titkos kulcs. A csatorna es a szabvany kulonbozhet.
Ennyitol mar mukodik. Ha van kedved meg turelmed, akkor probalkozhatsz a 802.11r - Fast Transitionnal. En nem tettem, de eddig nem is hianyzott az eszkozeimnel.
-
válasz
xabolcs #17563 üzenetére
Köszönöm. Nem az AP létrehozása a gondom, hanem a "smooth" AP váltás, roaming. Arra van-e valami működő beállítás, tanács?
A garázsban most is van egy AP. Ha feljövök a másodikra a telefonom (több típussal kipróbálva) körömszakadtáig ragaszkodik a gyenge garázs AP-hez, majd kiírja, hogy gyenge a WiFi jel és átkapcsol mobilnetre. Meg sem próbál felkapcsolódni a nagyszobai routerre.
Ha a lakáson belül a router és az AP ugyanígy fog viselkedni és kézzel kell "buzerálni" hogy átálljon akkor kár beletennem a pénzt. A mobilok mozgás után bele fognak ragadni az előző AP gyenge jelébe és megint szakadozni fog a videó stb. -
ledgeri
nagyúr
Aki próbálta az adblock-ot, és az adguard home-ot:
Min próbálta, milyen sikerrel, milyen kiegészítő beállításokkal?
-
xabolcs
őstag
válasz
UnSkilleD #17538 üzenetére
Csak meg lesz ... es nem veletlen az https-hez kotodo "
Illegal instruction
" sem!wolfssl: disable AES-NI by default for x86_64 (PR #10103)
WolfSSL is crashing with an illegal opcode in some x86_64 CPUs that have
AES instructions but lack other extensions that are used by WolfSSL
when AES-NI is enabled.
Disable the option by default for now until the issue is properly fixed.
People can enable them in a custom build if they are sure it will work
for them.Egy kicsit varnod kell, hogy backportoljak 22.03-ra, vagy visszaallsz 22.03.0-rc1-re! Ahogy nezem, pont bekerult az rc4-be ez a modositas.
Egyebkent milyen processzoron fut az OpenWrt (/proc/cpuinfo)?
Illik ra a PR-beli leiras? -
Geth
veterán
válasz
ledgeri #17556 üzenetére
Ha valamit nem értesz, kérdezz.
Ha nem kérdezel, akkor ez lesz, amit itt produkáltál.
Ez valami rettenetes, sorryEgy sima scp/ssh-ról van szó (cmd/powershell/pwsh tökmindegy, putty nem is kell a történetbe).
Bármikor a szenvedés közben eszedbe jutott, hogy inkább kérdezni kellene? (ha nem érted a választ, akkor iteratívan).
Olyan szó nincs, hogy "renben". -
ledgeri
nagyúr
válasz
xabolcs #17558 üzenetére
A putty csak azért jött elő, mert az alapértelemzett megoldásban nem tapasztaltam haladást, és a látszólag referencia példa másképp viselkedett, ahoz képest is mikor nekem -utólag látva- működött... (azóta sem láttam SSH elfogadó általam beírt YES-t...) Nem az az alapértelmezett SSH eszközöm esete állt fent.
-
xabolcs
őstag
válasz
ledgeri #17556 üzenetére
Most utólag már tudom, hogy mi min ment félre, és mire kell figyelnem, persze...
De az a leírás kb mintha az lenne "utazz arany lelő helyre, áss >> profit" annak aki nem ért hozzá.Igen, ebben remenykedtem, hogy valami ilyesmi problema lesz.
Az a baj, hogy ezt a tudast leginkabb gyakorlattal tudod magadba szivni!
Peldaul azzal, hogy nem PuTTY-bol ssh-zol, hanem PowerShell-bol, vagy rogton foltelepitesz egy WSL-t!
Vagy csak annyi, hogy tobbszor eleszted ujra a routeredet!Utana pedig a szomszedet is!
En is sokszor TFTP ujraelesztettem mar a routerjeimet, de amikor lett egy Xiaomi routerem, akkor uj TFTP recovery modszerrel kellett megismerkednem: a letoltott fajl neve a router altal DHCP-n kapott IP cim, hexadecimalissa kodolt neve ... en meg csodalkoztam, hogy miert maskepp keresi, mint ami a leirasban szerepel.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
xabolcs #17553 üzenetére
Nem a leírással vagy alternatív megoldással van probléma, hanem a leírás által feltételezett alaptudás meglétének kérdésével.
Alapból a router-beüzemelés még asus alatt abban a tudatban ment, hogy ami adminitsztrációs név az legyen módosított -mert az áltlában alapértelmezett admin/admin-ről mindenki váltat (és az eszköz gyárilag indítva mindent üresen hagy [az alapértelemzett adminfelhasználó is névteleül indul a felületen... én így vettem ki a dobozból {gombos resi után admin/admin volt -jelszónélküli bekapcsolt wifivel, yeepee}])
Ha kb fél évvel ezelőtt nem megyek keresztül azon, hogy miként kell használni az FFmpeg-et, akkor én magamtól nem jövök rá, hogy A command line (vagy powershell) kell, B a command line-on belül az adott mappában kell lenni, C az egészre óriási shortcut, ha a mappa elérési útvonalába írom, hogy CMD.
De na ez megvolt. Akkor futottam egy-két kört kört azzal, hogy az az admin a router admin-neve ami nálam már más, majd megint 1-2kört azzal, hogy a kiírt másolandó sor az nem a letölthető fájl néve. Melyiket írjuk át a másikra, vagy lehetne kukutyim.bin is? (Aki egyszer nem ment át ezen, annak új.)
Renben. Beírtam. Acces denied. ez lement 5*. Ekkor jött az, hogy meg kéne néznem, hogy mit kell lássak: youtube. Persze a percenkénti 200 óra feltöltésből nem találtam olyan videót ami pont ez a router, pont igy települ.
Ok, mi a kövi sor, SSH. Renben. Azt megpróbáltam, mivel arról nekem már van fogalmam, mert ide is a pi-hole funkcionalitását vadászva gyűrűztem, és az csak egy belépés, egyszerű.
Bemásolom a megfelelő sort. Ja én buta, nem az az admin nevem... kövi kör Renben. Beírnám a a kulcs/fingerprint elfogado Yes-t, és nem látok semmi változást, de még a kurzor sem villan. Semmire sem reagál az ablak, 2-3* próbálkozom. Ez már gyanús. Nézzük meg videón mit kéne látnom: videón látszik, hogy emberke beírja a YES-t, ami nálam nem látszódott. agyi error-t kapok.Aztán 1-2kör hátha valamit kihagytam, rosszúl írtam, miegymás... Akkor próbáljuk ki a powershellt... hogy most ugyanott (mappa-rendszer szinten) próbálkozom már nem emlékszem, de ugyanúgy nincs yes opció... "NEMIGAZ" , jön akkor a putty próba az timeoutol... STB...STB..STB....
egyszer valamilyen kombóban az SSH kulcs elfogadásra került, renben. Kéri a jelszót. Mire jelszókezelőből a "miért ne" hosszú, bonyolt verziiót kikeresem, time-out-ol. Renben, kövi körben gyorsabb leszek. Jelszó nem látszik, CTRL+v hatása semmilyen formában nem látható... Akkor írjuk át a jelszót valami rövidebbre.... persze, hogy az is random lett, és elveszett rossz oda vissza másoláskor, most már a routerbe sem tudok belépni... Hétvégén kell a net... hagyjuk.
Valahol ennek a felénél kértem a "túlrészletes, lépésről lépésre tutorialt", mert ha van verzió ami a hülyének szól akkor az okos is megérti, de ez fordítva nem igaz"Renben: Hétfőn újrapróba: Router reset egyszerű névvel (OFF)(persze, hogy tempadmin, és tempsimple lett a választottkombóm)(/OFF).
Jé első sor működik..
Óhh SSH fingerprint nem működik...Első sor működik
SSh fingerprint talán másodikra ment, de persze a videós YES beírás most sem látszódott ennyit erról. Belépve.
Aztán futottam egy kört azmtd
-t valamiért mtr-re írtam, aztán meg beszúszott a tmp>temp re... valami miatt egy kör a reboot után után sem hozta a várt eredményt, ekkortájt írtam ide is, aztán végül mindenre figyelvemeglett.
Most utólag már tudom, hogy mi min ment félre, és mire kell figyelnem, persze...
De az a leírás kb mintha az lenne "utazz arany lelő helyre, áss >> profit" annak aki nem ért hozzá. Annak aki nem tudja melyik felületet hasznnálja, nem tudja, hogy mikor milyen válaszra számítson, mikor az nincs megnevezve, és miért... mi látszik és mi nem, és mik módosíthatóak, módosítandóak az egyszerűség végett. Pl már egyértelmű, hogy az alap jelszót, fióknevet, és a fájl nevét átírnám max 3 karakterre, és semmi sem változna, csak én gépelném kb harmadát annak amit kell, és hasonlók....Szinte biztos vagyok benne, hogy az alap, általáno,s hosszútávú tutorialban ez benne van, csak azt kb 1-2 éve olvastam, és az eszköz megléte után úgy is a specifikus leírása az övé, így kimaradt.
-
yodee_
őstag
válasz
yodee_ #17547 üzenetére
Jelenleg eljutottam odáig, hogy a próba 1043ND v4-en egy usb-s mobilinternettel sikeresen csatlakozik a wireguard. Mióta a wg interface kész azóta a routeren lógó gépeken nincs internet. Ez miért lehet? A routert elérem a többi távoli wireguard hálózatról.
Ja még valami! Az miért lehet, hogy az említett router soros porton nem veszi amit írni akarok neki? Szépen lefut a boot és ott várja hogy aktiváljam a konzolt, de nem reagál a billentyű lenyomásokra. Van ebben is valami bütykölni való?
-
Van egy D-Link DIR-860L routerem. "Optimized build for the D-Link DIR-860L" van rajta. Úgy néz ki, hogy US beállítással és max kimenő teljesítménnyel is bizonytalan a lakás túlsó végén a 2.4-es WiFi. A lakás túlsó végen van egy gigás Ethernet csatlakozó. Azon egy asztali gép.
A kérdésem, hogy friss Openwrt-vel és egy másik router AP-ként és gigás switch-ként történő alkalmazásával (az is openwrt-vel), tudnék olyan hálót csinálni, amelyik rendesen roamingol ahogy mozgunk a mobiltelefonnal a lakásban a két eszköz között (valami openwrt-s mash vagy ilyesmi)?
Ha igen, egy linket, leírást, segítséget tudtok adni? -
xabolcs
őstag
válasz
ledgeri #17549 üzenetére
Es mennyiben hasonlitott / tert el a te megoldasod a vargalex altal is emlitett telepitesi leirasoktol?
Azert kerdezem, mert "Van egy egyértelmű leírás. Soha nem értettem, hogy miért kell akkor youtube videókat nézni." ... tehat valami megsem volt egyertelmu.
Mi nem volt egyertelmu? Csak hogy az utanad jovonek mar egyertelmubb legyen. -
UnSkilleD
senior tag
válasz
vargalex #17551 üzenetére
root@x86-OpenWrt:~# nslookup downloads.openwrt.org
Server: 127.0.0.1
Address: 127.0.0.1:53
Non-authoritative answer:
downloads.openwrt.org canonical name = mirror-02.infra.openwrt.org
Name: mirror-02.infra.openwrt.org
Address: 2a01:4f8:251:321::2
downloads.openwrt.org canonical name = mirror-02.infra.openwrt.org
Address: 168.119.138.211 -
UnSkilleD
senior tag
válasz
vargalex #17543 üzenetére
root@x86-OpenWrt:~# wget https://downloads.openwrt.org/releases/22.03.0-rc4/targets/x86/64/packages/Packages.gz
Downloading 'https://downloads.openwrt.org/releases/22.03.0-rc4/targets/x86/64/packages/Packages.gz'
Illegal instruction
PS C:\Windows\system32> nslookup downloads.openwrt.org
Server: x86-OpenWrt.lan
Address: fde0:5e09:99c7::1
Addresses: 2a01:4f8:251:321::2
168.119.138.211
Aliases: downloads.openwrt.org
-
ledgeri
nagyúr
válasz
woodworm #17545 üzenetére
& #17546 Geth
Ok, azon a soron az ideírás is félrement, mert valamiért a ctrl+c nem ment...és újraírtam, ide hibásan,...
Meg valamiért csak a bemásolás sem (külön szövegfájlból a fájnévvel megfelelően), de csak azér, korábbiak mentek...
Amin igazán félrement az, hogy szépen bekavarmam magam a 'temp'-el, mert a -időközi router resi miatt, az ideiglenes jelszavam tartalmazza azt...Próbálkozok tovább.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Próbálkozom wireguard beállításával, de valahogy nem akar összejönni. Létrejön a kapcsolat, de a hálózatok nem látják egymást. Ez alapján csinálom, és nem jövök rá mi marad ki. A tűzfal része nem igazán tiszta számomra, illetve a DNS-nél mit is kell megadnom címként?
Tudnátok esetleg egy jó leírást adni, vagy ötletet mi lehet a gond? Mikrotiken sikerült többször is megcsinálnom, illetve a szerverem is az amihez csatlakozni szeretnék.
Köszönöm
-
Geth
veterán
válasz
ledgeri #17544 üzenetére
A leírásban a 4 parancsból a második 2-nél a sor eleji
>
karakter csak azt szimbolizálja, hogy azokat a routeren kell kiadni. De mivel ez a karakter egyébként átirányítást is csinál, ezért a hibaüzenet. Hagyd el őketIlletve figyelj az útvonalak helyességére, a példádban
/temp
van, a leírásban a/tmp
alá másoltatja.A sor végén a
-d
kapcsoló egybefolyt a filenévvel.
Ha finoman akarnék fogalmazni, nem teljesen megfelelően módosítottad a parancsot. -
ledgeri
nagyúr
válasz
vargalex #17531 üzenetére
(A #17537 ledgeri -ben említett magyarázkodásom úgy sem számítana hosszú távon)
A leírás béli, megfelelően módosítot
admin@RT-AC65P:tmp/home/root# > mtd-write -i /temp/openwrt-21.02.03-ramips-mt7621-asus_rt-ac65-squashfs-factory.bin-d linux
sor továbbléptetésére azt kapom válaszul, hogy-sh: -i: not found
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
vargalex #17539 üzenetére
biztos hogy van névfeloldás, bixet pingelem simán fordítja ip-re és pingeli (maga a router nem egy kliens)
hálózati konfig alatt mire gondolsz? vodafone net, dhcpn kap mindent a wan oldal, lanon minden alapbeállítás nem állítottam semmit, ezen nem is kellene állítagni semmit működnie kellene out of the box
másik eszközön ugyan ezt csináltam, minden működött
-
Geth
veterán
válasz
ledgeri #17533 üzenetére
Az a baj, hogy kaptál egy leírást, Te meg valami videóról magyarázól, amiről mi semmit nem tudunk. Mire kell a youtube videó?
(Win10 óta by default (telepítve) van OpenSSH optional component, tehát az ssh, scp parancsok működnek.)
A parancsokat nem kell adminként futtatni.
Az "admin" a linkelt leírásban az a routeren egy (remélhetőleg) létező user, a Windows-os userneved sehol nem jelenik meg. Névcsere nem, IP cím csere lehetséges, hogy kell a parancsok kiadása előtt.
Az scp lépésnél álljál abban a könyvtárban, ahova az image-t letöltötted. -
ledgeri
nagyúr
válasz
vargalex #17531 üzenetére
Igen, csak kezdő vagyok, de na ott a youtube.
OK Videón az megy hogy ha beírom az első sort admin név cserével, akkor feljön egy egyszeri token/kulcs egyeztető valami. Fogadjam el: írjak yes-t. Ok, írnám, de semmilyen billentyű inputot nem fogad el a powershell (adminként sem).
CMD meg putty meg timeoutol, vagy acces denied... Volt ott minden.De ha tényleg csak annak a 4 sornak kéne csak úgy működnie, akkor valami más lesz...
-
ledgeri
nagyúr
2 órája ülök és próbálkozom, de sehogy sem sikerül feltennem az asus rt-ac65p verzióját nulláról. Van valakinek infója egy túlrészletes, lépésről lépésre leírásról?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
BullZeye #17527 üzenetére
switch-en keresztül is működnie kell természetesen...
Írtam, hogy curl-ban hogy tudod erőltetni az IPv4-et:-4, --ipv4
This option tells curl to use IPv4 addresses only, and not for example try IPv6.
Example:
curl --ipv4 https://example.com
See also --http1.1 and --http2. This option is mutually exclusive to -6, --ipv6.
-
BullZeye
veterán
válasz
vargalex #17524 üzenetére
Firefoxszal letöltöttem aztán Filezillával FTP-n felmásoltam, így sikerült megoldani, de hogy tudom erőltetni az IPV4-et? Mert az IPV6-ot letiltottam a a hálózatokban ubuntu alatt.
De rögtön a 2 router összeköttetése problémát okoz.
Xiaomi A4 -> DHCP-re állítottam.
Xiaomi A4-et routerre kötöttem 90 másodpercen belül így a beállítás fixálódott
Xiaomi A4-et router helyett switchbe kötöttem és azon keresztül kapcsolódik a routerhez, de most valamiért nem kapcsolódik a routerhez, legalábbis nem látom, hogy ott lenne a fő routeren beállított 192.168.0.100-as IP címen.Switchen keresztül ez nem működik?
-
hmzs
tag
válasz
yodee_ #17495 üzenetére
Van elérhető 22.03.0-rc4
-
BullZeye
veterán
Megvan a MESH-hez a Xiaomi A4 Gigabites router, már csak a telepítés van hátra, de ezen a ponton elhasalok, mert Curl ezt a hibát írja ki több mirrorra is:
curl -L https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.1/targets/ramips/mt7621/openwrt-21.02.1-ramips-mt7621-xiaomi_mi-router-4a-gigabit-squashfs-sysupgrade.bin --output firmware.bin
curl: (51) Failed to connect to 2a01:4f8:251:321::2: Invalid argument
Mi a teendő ilyenkor?
-
CheGhost
aktív tag
válasz
CheGhost #17521 üzenetére
Kínomban elkezdtem a
/usr/share/ddns
mappában tevékenykedni, és felvettem az ipdns.hu-t a listába. Ez úgy tűnik megoldotta a problémát, most már rendesen frissít, és kap választ is.
A linknél ugyanazt tettem be, mint korábban... fogalmatlan vagyok, miért működik most, korábban pedig nem. -
CheGhost
aktív tag
válasz
CheGhost #17511 üzenetére
Nem tudok szabadulni a kérdéstől... ipdns.hu-s ddns
Ránéztem winscp-vel is a configra, de nem látok semmit, ami el lenne írva...
A luci a "XHR request timed out" üzenetet írja ki, a log pedig arra panaszkodik továbbra is, hogy nincs url megadva, pedig mindkét ipdns-es linket kipróbáltam, meg különböző variációit is.
Korábban be tudtam állítani, most pedig nagyon bénának érzem magam, már semmi ötletem nincs. -
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #17515 üzenetére
RouterOS esetén is csak a FastPath szabállyal (erről ugye nem derül ki, hogy tisztán software-os, vagy hardware-os is) tudja NAT-olni. OpenWrt alatt jóval kevesebb megy neki (ott persze csak a sw flow offload jön szóba). Nyilván a RouterOS azért eléggé hozzá van igazítva ahhoz a vashoz. Nekem is van otthon egy példány belőle.
Több, mint 3 éve vettem 20500 Ft-ért. Meglepően pici a cucc. Mikor megkaptam a dobozt, majdnem szóltam, hogy én nem egy switch-et rendeltem.
yodee_: neked a "véletlenül" 256 MB RAM-al szerelt verzió jutott, vagy már te is a valóban 128 MB-osat kaptad?
yodee_ #17516: az ftp letöltés 1 szálon megy, az nem is fogja annyira megizzasztani...
-
yodee_
őstag
válasz
xabolcs #17515 üzenetére
Fél cserélni semmiképp, mert a mikrotik a műhelyben van minimális wifi erősséggel a pincében. A két xiaomi pedig a lakásban. Igen, PPPOE kapcsolaton tudja a maxot. Amikor max terhelésen van akkor a proci 50-60%on pörög.
Javítom! Gyorsan mértem egyet, igaz csak 7-800ig ment jelenleg fel a bme ftpről letöltés de 15-25% fölé nem ment a proci.
-
xabolcs
őstag
válasz
yodee_ #17514 üzenetére
PPPoE-n is?
Egy feltestvere (GL-B1300) van nekem es szerencsetlen vert izzad OpenWrt (soft offload) + PPPoE NAT-olasa kozben: 700~800 MBit a vege.
Majd teszek egy probat QSDK-val is.Csak azert kerdeztem, hogy ha nincs potolhatatlan szolgaltatas a Mikrotiken, akkor az AX3200-zal siman megcserelheted: utobbi gyonyoruen tudja hardveres flow-offload-ot mind PPPoE-vel, mind DHCP-vel!
Es szerintem nyers eroben is tobbet tud. -
yodee_
őstag
válasz
xabolcs #17513 üzenetére
Igen, szépen tudja a maxot PPPOE-n. Ezért vettem annak idején (kB 3-4 éve). Fut rajta egy TFTP szerver pxe boothoz, L2TP VPN szerver, ezt már leváltottam wireguard-ra de szükség megoldásnak megmarad. Kettő külső hálózat 0-24ben csatolva van, szintén ac2-vel, hibamentes.
-
yodee_
őstag
Kérem szépen Én úgy érzem kimaxoltam az itthoni gigás hálózatomat immár wifin is :-) Amíg nem lesz pénztárcabarát megoldás feljebb menni, ezzel teljesen mértékben elégedett vagyok! T-home optika (1000/1000), Mikrotik hAP ac2, és a két újon Xiaomi AX3200 openwrt-vel mint AP.
Ezt a laptopon mértem wifin. Tökéletes! -
CheGhost
aktív tag
válasz
vargalex #17504 üzenetére
Azon csodálkozom én is, hogy miért írja ezt. A luci-ban megadtam a Custom update-URL helyre az ipdns.hu-n található sort:
http://[USERNAME]:[PASSWORD]@update.ipdns.hu/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]
Jelenleg nem tudok ránézni sem parancssorral, sem winscp-vel, csak a luci-n.
-
ztsoft
őstag
válasz
vargalex #17508 üzenetére
Úgy volt, ahogy kijött az fw, meg frissítés (ha jól emlékszem, frissítésnél panaszkodott az ssl miatt, talán telepítettem valamelyik csomagot, már nem emlékszem rá) és az említett két csomag, ennyi volt (esetleg valami függőségeként települhetett). Eleinte én sem értettem, hogy miért nem megy, majd a neten kutakodtam és ezt az ötletet olvastam, ami be is vált.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ztsoft #17507 üzenetére
19.07 alatt a
wget-ssl
csomagot nem tetted fel véletlenül? Ugyanis ott az volt a GNU wget. Ha nem, akkor ott is a curl-t használta. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ztsoft #17505 üzenetére
Az
use_curl
értéke csak akkor számít, ha a GNU wget telepítve van (alapból nincs).Itt látható, hogy beállítja a
WGET
,WGET_SSL
,CURL
,CURL_SSL
,CURL_PROXY
,UCLIENT_FETCH
változók értékeit attól függően, hogy melyik parancs elérhető.Innen pedig kezdődik az a rész, amiben eldönti, hogy melyiket használja. A sorrend a következő (az
if
éselif
feltétel vizsgálatai):1. GNU wget (
WGET_SSL
), ha azuse_curl
értéke 0. A GNU wget ahogy írtam, alapban nem telepített, utólag telepíthető
2. curl (CURL
) - utólag telepíthető
3. uclient_fetch (UCLIENT_FETCH
) - alaptelepítés része
4. busybox wget (WGET
) - alapból elérhető, mert a busybox része
5. Nincs használható alkalmazás -
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
Biztos, hogy valami kézenfekvőt rontok el, de nem jövök rá, hogy mit.
A Linksys WRT1200AC routeremet most frissítettem 19-ről 21-re.
Két ddns-t szeretnék beállítani. A noip-s cím megy simán, fut, frissít. Az ipdns.hu-s esetben pedig nem sikerül működésre bírnom. A curl-t telepítettem. Az elérést az ipdns.hu oldalról másoltam ki. Az alábbi hibát dobja folyamatosan:Fri Jun 10 13:05:42 2022 user.warn ddns-scripts[12580]: ipdns1: No update_url found/defined or no update_script found/defined! - TERMINATE
Fri Jun 10 13:05:42 2022 user.warn ddns-scripts[12580]: ipdns1: PID '12580' exit WITH ERROR '1' at 2022-06-10 13:05Mi lehet a probléma?
-
aicon
senior tag
Sat Apr 16 13:02:30 2022 daemon.info pppd[8141]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Sat Apr 16 13:02:30 2022 daemon.info pppd[8141]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.8
Sat Apr 16 13:02:30 2022 daemon.notice pppd[8141]: pppd 2.4.8 started by root, uid 0
Sat Apr 16 13:02:31 2022 daemon.notice netifd: Network device 'wan' link is down
Sat Apr 16 13:02:31 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' has link connectivity loss
Sat Apr 16 13:02:31 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity loss
Sat Apr 16 13:02:31 2022 kern.info kernel: [ 191.209571] mt7530 mdio-bus:1f wan: Link is Down
Sat Apr 16 13:02:31 2022 daemon.err pppd[8141]: select (waitForPADO): Interrupted system call
Sat Apr 16 13:02:31 2022 daemon.warn pppd[8141]: Timeout waiting for PADO packets
Sat Apr 16 13:02:31 2022 daemon.err pppd[8141]: Unable to complete PPPoE Discovery
Sat Apr 16 13:02:31 2022 daemon.info pppd[8141]: Exit.
Sat Apr 16 13:02:31 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Sat Apr 16 13:02:32 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' is now down
Sat Apr 16 13:02:34 2022 kern.info kernel: [ 194.281813] mt7530 mdio-bus:1f wan: Link is Up - 100Mbps/Full - flow control off
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.notice netifd: Network device 'wan' link is up
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' has link connectivity
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' is setting up now
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is setting up now
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.err insmod: module is already loaded - slhc
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.err insmod: module is already loaded - ppp_generic
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.err insmod: module is already loaded - pppox
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.err insmod: module is already loaded - pppoe
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.info pppd[8255]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Sat Apr 16 13:02:34 2022 daemon.info pppd[8255]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.8
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.notice pppd[8255]: pppd 2.4.8 started by root, uid 0
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.notice netifd: Network device 'wan' link is down
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' has link connectivity loss
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity loss
Sat Apr 16 13:02:35 2022 kern.info kernel: [ 195.305576] mt7530 mdio-bus:1f wan: Link is Down
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.err pppd[8255]: select (waitForPADO): Interrupted system call
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.warn pppd[8255]: Timeout waiting for PADO packets
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.err pppd[8255]: Unable to complete PPPoE Discovery
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.info pppd[8255]: Exit.
Sat Apr 16 13:02:35 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Sat Apr 16 13:02:36 2022 daemon.notice netifd: Interface 'wan6' is now down
Ilyesmivel van tele a log és a pppoe kapcsolatot eldobja
openwrt 21.02.3 ,a 22.xx verzióval is ezt csinálja
a 19.xx verzióval egyelőre nincs ilyen hiba
szolgáltató oldaláról volna a hiba? azután jelentkezett egy nappal, hogy eszközt cseréltek -
hmzs
tag
válasz
yodee_ #17500 üzenetére
https://github.com/openwrt/openwrt/issues
A tűzfal hiba talán már jelentősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest