Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
xabolcs #20822 üzenetére
Azért ennyire pro nem vagyok
maximum nagyon nagyon shell egyszerű scriptet tudnék írni.
Itt gombnyomáskor a scriptnek ellenőriznie kell hogy a ledek égnek és ha égnek akkor ki kell kapcsolnia őket, ha nem égnek akkor be kell kapcsolnia őket.
Vargalex ezt uci parancsokkal oldotta meg(wrt160nl wifi ki/be kapcsolás), így sokkal szebb és rövidebb a script. Feltételezem meg lehet uci parancsokkal oldani a led ki/be kapcsolást gombnyomásra ax3200-on. -
-
-
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #20719 üzenetére
Kozben NilsRo felkarolta az elhagyott usteer-t es usteer-ng-kent probalja eletben tartani.
-
devast
addikt
-
-
sgg
tag
válasz
xabolcs #20713 üzenetére
végül resettel sikerült, fogalmam sincs, hogy korábban miért nem sikerült. most el is raktam tartaléknak, mert anno helyette vettem egy másikat eddig is AP volt. Vagy lehet, hogy visszarakom ezt, mert igazából a másikra nincs is nagyon szükség túl sokat tud, csak úgy voltam vele, hogy majd az is jó lesz valamire később.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
xabolcs #20719 üzenetére
Hétvégén összeszedem magam és írhatok.
Nekem annó a usteer nagyon nem akart menni, azért lett a DAWN a választott (akkor 2 xiaomi AP volt, egyik 2,4 és 5ghz-es wifivel, másik meg ezeken a sávokan wifi6-tal). Aztán lehet, hogy csak a wifi titkosítása kavart akkor be, mert a DAWN is rosszalkodott, amíg nem WPA2 volt a titkosítás. Most valamiért itthon nem akart úgy szuperálni, ahogy régen, bár azóta 2 asus AP van mindkét sávon wifi6-tal. Felraktam az usteert alap beállításokkal és tök jól megy.
#20723 Egyedül a Xiaomi AX3600 volt ami gyári, de mókolt firmware-rel ment az elmúlt 15 évben.Az utolsó router, amit gyári firmware-rel használtam egy 800-as szériás TP-LINK volt 15 éve. -
Doky1988
senior tag
válasz
xabolcs #20010 üzenetére
Hardveres offload ér valamit? Én csak a szoftverest használtam.
És mit gondoltok látom van stable 24.10.0 AX3600 -ra.
Van értelme feltenni?
Pont ez miatt nem használtam eddig openwrt-t, mert nem hajtotta ki az 1gigabitemet rendesen. Agustin Lorenzos OpenWRT-t használtam egy darabig abban van NSS, jóval jobb sebességem volt vele mint a gyári vanillával.
Egyébként egy AX3600 routerről van szó.
Gyári kínai van fenn, az precíz hibátlan. -
noorbertt
őstag
válasz
xabolcs #20633 üzenetére
Néztem a táblázatot is és a fórumot is.. egyik sem tűnik olyan egyszerűnek mint egy rpi4
itt tényleg annyi h az image bulderben megcsinálom amit szeretnek utána 5 perc ad kártya írás és kész.
UniFi ap stabilan 500mbps és vezetéken pedig 788up és down, de ez úgy hogy qos is aktív.
Egyelore maradok bár szidtam rendesen..Így se jelentkezik senki a rpi4 lte hat + antenna kombóra szóval még plusz egy cuccot hirdetgetni…
-
yodee_
őstag
válasz
xabolcs #20593 üzenetére
Nekem ennyi lenne a lényeg, a csomagok a tárolón vannak, nem kell net. Ja, és ezek nélkül nem is lesz
opkg install atc-mik-r11e_lte6_2023-08-27-0.1_all.ipk
luci-app-3ginfo-lite_1.0.60-20231204_all.ipk
luci-proto-atc_20230813-0.2_all.ipk
sms-tool_2022-03-21-f07699ab-1_x86_64.ipk
Valamint ezen kívül van egy szkriptem ami maximalizálja a tárhelyet a 16 gigás SD-n:
./root/stuffs/resize.sh
Utóbbinak már kell net, így azt tenném a végére.
-
alex73
tag
válasz
xabolcs #20568 üzenetére
Köszönöm! Itthon majdnem minden wifi-n lóg. Nincs be kábelezve semmi túl nagy rombolás lett volna de . Sajna az 1db port azért kevés lesz. A digis eszköz bridge módban van az asus router osztja a netet a Qnap NAS felé. A többi wifi jelet kap de szeretnék egy NVR-t be állitani ip kamerákkal. Gondolom igy ez bukta switch-et külön nem vennék.
Igy akkor kell valami jó router.
Pl [ asus v synologic v llnksys stb ]
De az egy másik topik témája lesz. -
skippper
senior tag
válasz
xabolcs #20517 üzenetére
Én egy ilyet akasztottam gyorsan a WiFi kártya helyére (az SSD-t nem akartam beáldozni). Amit szoktak még csinálni, hogy egy Pci-e 4x risert tesznek valamelyik M.2 slotra és abba aztán mehet bármi. Végeredményképpen az M.2 is csak egy PCI-E, csak más ruhában, így egészen sok megoldás van rá, hogy mindenféle HW-t dugj bele.
@devast: -
skippper
senior tag
válasz
xabolcs #20501 üzenetére
Sikerült elérnem használható tempót (SQM bekapcsolva, 850/350, soft offload nélkül), de egyelőre nem látom, hogy pontosan mi a szűk keresztmetszet, mert túl sok minden változott meg:
- VM helyett most natívan futott (egy USB pendriveről)
- USB interfacere most a WAN helyett a LAN került
- Leszedtem a gépről egy Hass.IO instancet (az most átköltözött az rPi-ra)Ami nem számított semmit:
- offload beállítások
- flow control kikapcsEgyelőre ez így megfelelő, aztán futok még egy kört a VM-es verzióval, ha megjött a rendes pci-e network interface hozzá - az volt az eredeti terv, hogy ez a kisgép azért elvisz a hátán néhány dolgot itthon, annak nem örülnék ha egy OpenWRT mellett mást már nem bírna el (valószínűleg akkor nem is maradna, az EdgeRouter önmagában ennél erősebb volt).
Alapvetően meglepő, hogy amikor Ubuntu-n futott VM-ben az egész, akkor akár 0.4-es loadot is elért egy speedtest, így natívan 0.1-0.2 körül van, SQM-el együtt (amennyiben helyesen írja az openwrt graph)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #20501 üzenetére
Én anno az NMHH projekt kapcsán egy Intel Atommal szerelt notebook-ot PPPoE szervernek Arch linux-al telepítve. Mivel 1 db hálókártya van benne, ez volt a WAN és egy TP-Link UE300 USB adapter volt a LAN. Mögötte egy Linksys WRT3200 kapcsolódott PPPoE-n és NAT-olt. A notebook előtt lévő PC-n futott egy iperf szerver, illetve a WR3200 mögött lévő eszközön egy iperf kliens. Mindkét irányban ment a kb. 930 Mbps.
Azaz az Atommal szerelt notebook is tudta PPPoE-n NAT-olni a gigabitet és a WRT3200 is (ez még OpenWrt 19.07-el volt). -
tlac
nagyúr
válasz
xabolcs #20495 üzenetére
x86-os openwrt frissítése totál szívás
Celhardveren olyan egyszeru a sysupgrade-del.
legközelebbi eredményt úgy tudod elérni, hogy egy külön pendrive-ot használsz hozzá és arra rakod a rendszert
korábban egy belső vinyóra telepítettem , plusz volt még rajta egy extra partíció is az adatokhoz
de ez a legrosszabb, mert utána már nem lehet frissíteni csak úgy simán image-ből (abban benne van a partíciós tábla is, ami elrontaná az egészet)
szóval inkább vettem egy pendrive-ot hozzá -
skippper
senior tag
válasz
xabolcs #20490 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Olyan állapotban van, ami a default, nem állítottam semmit. Kipróbálom majd softwaresen.
@devast: az rpi csak egy próba volt, miután az N100-on nem muzsikált szépen. Több referenciát is olvastam rá, akik ugyanezen a boardon vígan routoltak gigabitet, ezért rápróbáltam, hátha.
Az NVME kártya már úton van hozzá, de újfent abból indultam ki, hogy ugyanezzel a NIC-el több tapasztalatot olvastam, akik vígan kihozzák belőle ezt a teljesítményt, illetve amikor ugyanez a NIC a Lan felé néz, nem a WAN-ra, akkor reccenés nélkül bírja a 950-et. Van különbség aközött, hogy WAN vagy LAN interfaceként használom? Más a teljesítményigénye konkrétan a NIC-re?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #20486 üzenetére
Igen, én az MT7981B datasheet-ről írtam az 1 G-s portot és ugyan ebben a doksiban szerepel szövegesen a 2x2.5G-s port is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #20484 üzenetére
Ez rendben van, de miért nem tettek alapból 2 db 2.5 Gbps-es portot?
Kicsit béna az MT7981B DataSheet-je. Mert szövegesen azt írja, hogy 2 db 2.5 Gbps ethernet interface-t valósít meg, miközben a blokk diagrammon 1 db 2.5 Gbps-es és 1 db 1 Gbps-es látható. Gondolom ez utóbbi a valós és ez magyarázná is a portokat az OpenWrt One-on.
-
attilav2
őstag
válasz
xabolcs #20437 üzenetére
A TUF-AX4200 árszintjén van, akit nem zavar a randa ház és támogatni akarja az openwrt-t, annak nyilván megéri ilyet venni, ha valakit zavar a kinézete az ax4200-al jobban jár
Mondjuk 1 giga ram van benne, az ax4200 fél gigájához képest, ha valakinek ez is szempont. -
attilav2
őstag
válasz
xabolcs #20407 üzenetére
devast szerint pár napon belül lesz rc, tehát amikor lesz időd forgatni addigra már elvileg ki kell jönnie.
De ha addig nem jönne ki, a 24.10 snapsottal(git checkout openwrt-24.10) is csinálhatod az mtk driveres tesztet.
Szerintem a 24.10-snapshot és a 24.10-rc között nem sok különbség lesz. -
attilav2
őstag
válasz
xabolcs #20376 üzenetére
Na próbálkoztam, sikerrel!!!
24.10-snapshot-ot fordítottam AX3200-ra mediatek feed-el
hw-ole leírását követtem de csavartam rajta egyet ez alapján.
A git forrás letöltése után és a hw-ole leírás parancsainak beírása előtt ezt futtattam:
"git branch -a" ebből kiderült hogy létezik openwrt-24.10 branch, utána beírtam ezt:
git checkout openwrt-24.10 és így sima snapshot helyett 24.10-snapshotot forgattam. Forgatás előtt menuconfigban bejelöltem a lucit, így az is működikAz általam fordított factory image-t sikeresen felvarázsoltam az ax3200-ra
Mégpedig így:
mount -o remount,ro /
mount -o remount,ro /overlay
dd if=factory.bin bs=1M count=4 | mtd write - kernel
dd if=factory.bin bs=1M skip=4 | mtd -r write - ubi
Előtte a 23.05.5-öt visszatettem alapbeállításokra.
Remélem a következő hétvégén lesz alkalmam behatóbban tesztelni a kreálmányomat.
-
attilav2
őstag
válasz
xabolcs #20369 üzenetére
Miben különbözik az MT7622 és a Filogic platform ?
Tudtommal az MT7622-t filogic 800-nak is nevezik(kép link), az MT7981B-t(ez van az AX3000T-ben is) meg azthiszem filogic 820-nak nevezik. Miért veszi külön targetnek az openwrt az MT7622-t ? Az nem számít filogic-nak ?
Létezik egy custom snapshot (6.x kerneles) openwrt build AX3200-ra, gyári mtk driverekkel, a készítő elmagyarázza hogyan fordította, a leírásban ez szerepel többek között: "Select Mediatek Ralink ARM -> Target and MT7622 -> Subtarget and Target Profile -> Xiaomi Redmi Router AX6S and remeber to save your config as .config". Tehát akkor az MT7622 lényegében az MT7621 ARM-ra áttervezett változata ? Az MT7621-t ramips-nek is nevezik, mert az elődje ralinktől származik, tehát akkor az MT7622 lényegében ralink technológia kisebb változtatásokkal ? Az MT7981B meg valami teljesen új amit a mediatek a nulláról fejlesztett ?
Egyébként pont azért vettem az AX3000T-t mert az AX3200-ban levő vasat a régi ralink technológia tákolásának tartom(jól gondolom ?), a 7981 meg sokkal újabb vas ? -
.-..-.
junior tag
válasz
xabolcs #20369 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Nem bírtam holnapig várni, fel is raktam próbából. [kép]
Amúgy "sima" ügy volt felrakni szerencsére.
Mászni nem volt kedvem az asztal alá, ezért az sftp-s módszerrel tettem fel.
Bár az scp-nek kellett egy "-O" paraméter, mert nem látott sftp-szervert.Még állítgatom, de egyelőre nem láttam magát a hw-nat kapcsolót, már ha van ilyen.
Sebesség teszt sem volt még, egyelőre a kliensek IP-jét adogatom hozzá a DHCP-hez, hogy pár eszközömnek a megszokott legyen.Update: Mértem és nem megy 400Mb/s fölé a letöltés.
-
attilav2
őstag
válasz
xabolcs #20332 üzenetére
A világ végéig is elvillog kéken, ha kihúzom és újraindítom(vártam eleget a kihúzás után, tegnap este próbálkoztam a gyári helyreállítóval, kihúztam, reggel bedugtam nem bootolt be, pedig elég sokat vártam, csak sárgán világít és villog ahogy az áramszünet után csinálta. A kék villogás után szerintem pár percen belül újra kellene indulnia, majd normál boot folyamat során 1-2 perc sárga villogás után át kellene váltania folyamatosan világító kékre.
-
kutga
nagyúr
válasz
xabolcs #20315 üzenetére
Ha van mentesed a flash-rol meg soros konzolod is van hozza
Ilyenem nincs sajnos.
Annyit tudok tenni igazából, hogy az N10+-hoz való fw-t felteszem, és ha nem megy, vissza teszem a gyárit, ha nem nyírja ki.
MOD
E.Kaufmann
Volt egy olyan vad ötletem, hogy az asztali pécémre kapcsolt usb wifi adapter kapcsolatot osztom tovább az alaplapi lan csatlakozón keresztül egy további kliensnek, de nem tudom kivitelezhető-e. -
BullZeye
veterán
válasz
xabolcs #20235 üzenetére
Újra csináltam amit írtál, viszont továbbra sincs internet kábelen, WWAN ugyanúgy pár kilobájt rx/tx, mi a trükk ami még kell hozzá?
Wifi -> 5ghz-re SCAN -> Csatlakozás -> save and applyLétrejön egy új WWAN a WAN mellé, és hogy fogják ezt használni az eszközök?
@Vargalex,
melyik a legegyszerűbb szabály, hogy mindent blokkoljon kivéve 2-t? Mert tudom blokkolni, tudom engedélyezni, de mivel ugye nincs internet továbbra se, így tesztelni se tudom, hogy mi a jó beállítás, és lehet e 20. sorban DENY minden, és 21. sorban ALLOW 2.
Közben ChatGPT segített, köszi a tippet! Már csak interenetet kéne csiholni. -
hmzs
tag
válasz
xabolcs #20087 üzenetére
AX6S (AX3200) 160MHz aktuálisan:
Típus: MediaTek MT7915E 802.11ac/ax/n
Csatorna: 36 (5.180 GHz)
Pár méterre egy ax210 wifi kártyával:
Bitsebesség: 860 Mbit/s
2401.9 Mbit/s, 160 MHz, HE-MCS 11, HE-NSS 2
2268.5 Mbit/s, 160 MHz, HE-MCS 11, HE-NSS 2, HE-GI 1
2 vasbeton falon át kb 200Mbps -
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
xabolcs #20083 üzenetére
Nekem akkor is bajom volt, ha másik rádión próbáltam mesh partnert hozzáadni a routerhez. Ha valamit paraméterezni kell a hálón, akkor talán ez, ami kelhet neked, de én is csak nézegettem. Nincs konkrét tapasztalatom:
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wifi/mesh/mesh11sd -
válasz
xabolcs #20076 üzenetére
Ebből a leírásból hiányzik a LAN bridge beállítása szerintem
A robot havertől (chatgpt) kérdeztem kiemelve, h így volt beállítva: "Wireless Repeater/Extender with Relayd" , többször említette
Itt még a lan beállításnál (semmi konkrétat):
Bridge Configuration:
Ensure the LAN interface is bridged correctly.
Disable any relay-specific configurations.Majd a wifi AP beállításánál:
Bridge Interfaces:
Ensure the new Wi-Fi interface is bridged with the LAN interface.
Go to Network -> Interfaces, and edit the LAN interface to include the new Wi-Fi interface in the bridge.És amikor értetlenkedtem részletezi kicsit:
To bridge the interfaces correctly on your OpenWrt router, follow these steps:
Go to Network -> Interfaces.
Edit the LAN Interface:
Ensure the protocol is set to 'Static Address'.
Include the Wi-Fi network in the bridge.Wireless Network Settings:
Client: This mode connects to another Wi-Fi network (like your Padavan router). Use this if you need the OpenWrt router to connect wirelessly to the Padavan router.
Master: This mode creates a Wi-Fi network. Use this to broadcast the same SSID as your Padavan router.For your scenario, if you are connecting the two routers with a cable and want to extend the Wi-Fi coverage, set the Wi-Fi network to Master.
Steps:
Network -> Wireless:
Ensure the wireless interface is set to Master.
Set the SSID, security, and password to match your Padavan router.
Network -> Interfaces -> LAN:
Make sure the LAN interface includes both the Ethernet and the Wi-Fi interfaces in the bridge.Example Bridge Configuration:
Network -> Interfaces -> LAN -> Physical Settings:
Check the box for Bridge interfaces.
Select both the Ethernet (eth0) and Wireless Network (Master) interfaces.Testing:Connect a device to the OpenWrt Wi-Fi.Check for internet connectivity and IP address assignment from the Padavan router.This configuration will extend your Padavan router’s Wi-Fi network using the OpenWrt router.
-
@Jocó@
tag
válasz
xabolcs #20030 üzenetére
Tiszta telepítéssel nem próbáltam. Úgy tudom, hogy abban nincs Luci.
Azzal se játszottam még, hogy resetelem, és kézzel újra beállítom. (hiszen akkor minek van config backup, meg upgrade...)Mivel használati eszköz, ezért időablak sincs, amikor 2 órát ellenne a ház működő internet kapcsolat nélkül.
Igazából a kívánt csomagokat sem tudom. Ezért van a make menuconfig, hogy kiválassza nekem.
Nincs túl nagy kedvem a nappaliban egy notebook-al a router előtt kuporogni, és képernyő képekről újra beállítgatni a konfig-ot.
Ha nem tudom az adatok megtartásával megoldani, akkor veszek egy újabb router-t, felkonfigolom azt, és hotswap-ben kicserélem. -
gyulank
addikt
válasz
xabolcs #19964 üzenetére
Ha igaz, akkor gondolom valami MU-MIMO-ból jön ki. Nem tudom a hányszor hányas milyen sebesség, de azt észrevettem, hogy a 300 kevés mondjuk egy ilyen kamerához, mert a feltöltési sebesség nincs meg az 5M se. És úgy csak néha változik a képen valami, vagy csak a kép alja csinálja ezt. Aztán nem egyszerű amúgy utánajárni, hogy a 2,4GHz-es wifi milyen sebességet tud, bogarászgatni kell hozzá sok routernél. Szóval pl. a WRD3500 az 300(2,4)/600(5), és az 5GHz-en messzebb is jó, a másik telefon meg csak 2,4-et tud, az hiába van közel hozzá, úgy se jó. Ezt kiváltani vettem az AX3600-at a teraszra, de miután sorra halnak meg a telefonok kint, egyre jobban féltem a hidegtől, meg felfogató hely sincs rajta, de persze fúrhatnék rá.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #19937 üzenetére
Valóban, meg sem néztem a linket, valamiért egy általános fa struktúrát gondoltam mögötte.
Hát, ebből nem látszik, hogy a dumb AP bármi gondot is okozna... Legfeljebb az okozhat IP ütközést, amit írtam. Nyilván minden eszköznek lesz egy management IP-je (ez az OpenWrt routerek esetén a LAN IP lesz), ezek nem ütközhetnek és ahogy írtam, mindenképpen a DHCP tartományon kívülieknek kell lenniük, hogy a DHCP szerver véletlenül se ossza ki egyik kliensnek sem a címet. -
gyulank
addikt
válasz
xabolcs #19929 üzenetére
Vagy én értem rosszul, vagy te értetted rosszul amit írtam szerintem. Ez csak egy része a hálózatnak, sok routerem van, mert kell, mert nagy területet kell lefedni. És nem tervezek mondjuk 25m-es kábelt húzni az ONT-ból a másik AP-nek, ha ott van a másik router mellett, ezért láncban vannak. Szóval azért nem csak az ONT a DHCP szerver, mert úgy vettem észre, hogy az addig működik jól, amíg az első routerre rádugom. De mivel a példában is ezen a részen, a beállítandó az első, azon van egy másik, és arra csatlakoznék mobillal, és az úgy már nem volt jó, és az lett jó, mikor átdugtam WAN-ra. Tehát ONT LAN-TPLINK openwrt WAN=LAN-UBI AP. Az = itt most azt jelenti hogy ugyanaz a router. De azért sem lenne jó nem az ONT-ot használni fő routerként, mert akkor mindenre 1 portnyi sebességet kéne elosztanom. Meg ez a router is kint van hátul, csak az ONT van bent. Egy port megy előre, azon van egy openwrt-s router, azon 2 ilyen kamera, egy másik port egy UBI AP-ra megy ami átviszi a netet egy másik UBI AP-ra másik házhoz, meg egy megy a beállítandóra. Meg egy a gépre. Fa struktúra
-
BullZeye
veterán
válasz
xabolcs #19918 üzenetére
Bingó, köszi, 23.05-el működik az 5Ghz WIFI és visszatért a régi OpenWRT ikon, így könnyebb is a megkülönböztetés.
Azt hittem csak letöltök valamit és flashelem SSH-ból, nem gondoltam volna, hogy fordítani kell újat.Arra van valami bevált módszer, hogy a Router melletti IOT cucc ne a 20 méterre lévő új routerre akarjon kapcsolódni aminél -89dBm a jelerősség?
-
vargalex
Topikgazda
-
aldebaran
addikt
válasz
xabolcs #19834 üzenetére
Nekem: ASUS RT-AC65P
Ezt tettem fel és konfigoltam fel:
OpenWrt 23.05.2 r23630-842932a63d / LuCI openwrt-23.05 branch git-23.306.39416-c86c256
Kernel Verzió: 5.15.137Mikor érdemes, melyik verzióra majd?
Annyira nem értek hozzá, yt videók alapján csinálgattam pár dolgot rá. wireguard, dyndns, adguard... stb. -
-
roti86
őstag
válasz
xabolcs #19768 üzenetére
Nem bírtam magammal, így ma reggel még alszik az asszony bátorkodtam belekezdeni
Szerencsére simán ment minden. Ha fent van az OpenWrt 23.05 akkor csak annyi, hogy letöltöd a snapshot build factory.bin fájlt, átnevezni factory.bin-re és kiadni az alábbi parancsokat:
mount -o remount,ro /
mount -o remount,ro /overlay
cd /tmp
dd if=factory.bin bs=1M count=4 | mtd write - kernel
dd if=factory.bin bs=1M skip=4 | mtd -r write - ubiszerk: remélem vissza tudod hozni a sajátodat is az élők sorába
-
bmxbandita
tag
válasz
xabolcs #19721 üzenetére
Van eu store:
[link]
Most épp 159 eur.
Én kb. 2 hete rendeltem. Akkor épp 145 eurót fizettem érte, mert volt discount + ingyenes szállítás. Kicsit rosszul esett, amikor megtudtam, hogy pár hónapja volt ~100 EUR early bird ára isMég ilyen sz@r forint mellett is a legolcsóbb AX6000-es router sztem.
-
válasz
xabolcs #19648 üzenetére
Ej.
Nyilvan fontos, de az IT-ban eltoltott eveim soran megtanultam, hogy ha alulmeretezem a rendszert, akkor bizony ketszer koltok, azt meg nem szeretnem.
Ezt kellene lefedni. A zolddel jelolt teruleteken kellene max savszelesseg es lefedettseg.
Ahol feher csikok vannak sarga pottyokkel, azok ott ajtok.
Elvileg teglafalakrol beszelunk, de meg az is lehet, hogy beton. Holnap megtudom biztosan.
A 10 m"2-es es a 34-es kozott gipszkarton van.
A zolddel jelolt teruleteken maximalis lefedettsegnek kell lennie maximalisan lehetseges savszelesseggel.
Itt kb. abrazoltam az osszes eszkozomet, es az elkepzelt halozati topologia. Azt meg nem tudom milyen klimak lesznek (lehet azokban is lesz wifi, illetve a huto is wifis, meg a Smart Hub-ra is csatlakozik jo par cucc, igaz az zigbee fokent).Koszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #19624 üzenetére
Az zavar leginkább, hogy pontos kódrészletet másolt be emberünk (aminek, mint írtam, nem sok köze van a beállított nvram változókhoz), de nem linkelte, hogy honnan származik.
A fellegekkel kapcsolatban: nem teljesen értem, hogy a 6.1-es kernelre való átállás miatt miért comment-elték ki a
TARGET_DEVICE
-t. Értem én, hogy növekszik a kernel mérete, de a dts-ben akernel
partíció mérete növelhető azubi
partíció kárára... -
Tangerine
senior tag
válasz
xabolcs #19598 üzenetére
Nem tudom, abban a topikban olvastam, amit linkeltem. Lehet, hogy a régi nem brickelődik, nekem 2022-es van.
root@Xiaomi_AX3200:~# strings /dev/mtd2 | grep ^U-Boot
U-Boot
U-Boot console
U-Boot
U-Boot BUG at %s:%d!
U-Boot 2014.04-rc1 (May 20 2022 - 10:19:21)
root@Xiaomi_AX3200:~#
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #19598 üzenetére
A múlt héten én simán a házon keresztül betoltam apa dupont kábeleket a soros portra úgy, hogy a fekete műanyag borítást leszedtem róluk. Pont befér a rések között. Szerintem ennél a routernél felesleges a szétszedés...
-
bmxbandita
tag
válasz
xabolcs #19579 üzenetére
Nos, végigmértem most mindent. Nekem Ubuntu 20.04 és Windows 10 között elenyésző különbség akadt.
A legjobb eredmény az AC65p 160Mhz-en az Intel AC9260-as wifis laptoppal az alábbi lett:
Felső teszt: Routeren futó iperf -> wifis laptop, 530Mbit/s
Alsó teszt: Kábeles szerveren futó iperf3 -> wifis laptop, 475Mbit/sAz AC65p-vel bármit csináltam nem akart 160Mhz-es TX-et, csak az RX-re engedte. DE meglepó módon 160Mhz RX/80Mhz-es TX-en a fenti 470Mbit/s jött, viszont ha átállítottam 80/80-as RX/TX-re akkor csak ~400. Tehát egész sokat hozott ha legalább az egyik fél 160Mhz-en van.
Na de úgy néz ki ez ennyi, ennél nem fogom tudni feljebb tornászni
+ Még egy érdekes dolog:
Kábeles szerver -> kábeles laptop: 950Mbit/s
Kábeles szerver -> routeren futó iperf3: 700Mbit/s
Routeren futó iperf3 -> Kábeles szerver: 670Mbit/s -
E.Kaufmann
veterán
válasz
xabolcs #19584 üzenetére
Ha már Wireguard, akkor Windows alá melyik most az ajánlott kliens? Próbáltam a Wireguard-ost, de az nem valami stabil (nem mindig csatlakozott) de cserébe régi valamint van a Wiresock, de annál meg hiába jelenik meg egy interfész a hálókártyák alatt, látszólag nincs sok köze a tényleges forgalomhoz, ha szolgáltatásként indítom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Horgász topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst - 3év garancia
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf 17 FX707 Gamer laptop! I7 13700H / 32GB / RTX 4060 / 240HZ 17Col kijelző!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest