Hirdetés
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
.-..-.
tag
válasz
Archttila #20850 üzenetére
A táblázatot nézve, elég combos hardvere van.
Feltételezem nem hazai beszerzés volt, igaz? Itthon nem találtam hirtelen forgalmazót.
Amúgy nálam a wifi egyáltalán nem szempont, amit lehet kábeleztem.
Szóval akár valami "csak" kábeles router is megteszi.
A lényeg, hogy OpenWRT kompatibilis legyen.
Nálam a probléma a seed szervernél jelentkezik.
Fizetős/gyors VPN-t (wireguard - nmcli wg0) használok hozzá, ami a szerveren fut, nem a routeren.
Naponta többször képes leállni és ilyenkor kiesik a seed-ből. Ha kivettem a router-t és az (exDIGI) ZTE ONT router-módban használtam switch-el akkor 6! napig hiba nélkül futott.
Tegnap visszaraktam a ZTE-t bridge-módba és használni kezdtem a routert, pár órával később leállt.Szóval ezért volna jó ezt rendbetenni, mert pont azt a gépet akarom bővíteni, de így kb. most felesleges.
vargalex:
Igen próbáltam, most a logban nincs a WAN port down/up, de ennek ellenére belefutottam a fentebb említett hibába.
Múlt héten (amikor visszaáltam a szolgáltató ONT router módra) már kínomban szétszedtem az AC65P-t és a tápkörből kihagyott kondikhoz még beraktam 1-2 darabot, hátha ... de nem.
Már elgondolkodtam valami miniITX x86 cucc összerakásán is. -
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #20789 üzenetére
Erre valo a vas nemzetkozi topikjanak az atbongeszese.
En SNAPSHOT(+owut) parti vagyok, foleg, hogy most volt egy komolyabb valtas (az opkg → apk csere), de nem azert, mert minden nap 3x frissitek, hanem csak azert, mert ujabb!
-
attilav2
őstag
válasz
Archttila #20785 üzenetére
Nem lett volna jobb hazai forrásból egy TUF AX4200 ? Az sokkal hamarabb megérkezne.
A 60.050 az forint ? Esetleg 60 euró vagy dollár ? Ha forint, akkor a TUF AX4200 egy bő tizessel olcsóbb lett volna. -
attilav2
őstag
válasz
Archttila #20640 üzenetére
Én is kíváncsiságból próbálkoztam most Archer C7v5-el 23.05.5-el, a következő eredmény jött ki:
Egymásután kétszer is mértem azzal a szerverrel amivel te is mértél, látványos a javulás, régebben soft offloaddal csak 500mbit körüli letöltést tudott a C7v5 ha jól emlékszem.
-
-
easy...rider
őstag
válasz
Archttila #20471 üzenetére
mit akarsz kütyüzni?
mi lenne a végső cél?
mert ha nagyon az igények, akkor szerintem egy kis otthoni szerver kell, ami rá van kötve egy routerre. a kis szerver teszi ami tennie kell, a router meg végzi a hálózatos dolgokat.
nálam pici igények vannak, meg hardveraprón jó áron tudtam egy egész jó használt routert venni (Archer C2600) és így két legyet ütök egy csapásra
meg az energiafogyasztást is így csak egy eszköz végzi.
amúgy kis otthoni szerver, lehető legkisebb árammal, van erre egy német, watt fétis fórum
és ők gyűjti táblázatba hogy mi mennyit fogyaszt. tök hasznos dolog szerintem
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #20471 üzenetére
A Banana Pi BPI-R4 specifikacioban egy picit jobb szerintem, bar az OpenWrt-t meg neha-neha hozza kell reszelni.
Ha szamit a kutyuzesi faktor, akkor abban az OpenWrt One ugyanennyi penzert gyengebb hardverrel eleg jol helyt all!
-
-
stopperos
senior tag
válasz
Archttila #18972 üzenetére
Menü szerint nem tudom, de a config alapján busybox-ba nyúltam bele, utána ipv6-ot vettem ki:
CONFIG_BUSYBOX_CUSTOM=y
# CONFIG_ATH9K_UBNTHSR is not set
CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_ASH_OPTIMIZE_FOR_SIZE=y
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_EGREP is not set
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_FEATURE_IPV6 is not set
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_FEATURE_PASSWD_WEAK_CHECK is not set
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_FEATURE_TEE_USE_BLOCK_IO is not set
CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_FEATURE_UDHCPC_ARPING=y
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_FGREP is not set
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_HALT is not set
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_LESS is not set
CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_MD5_SMALL=3
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_POWEROFF is not set
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_SWAPOFF is not set
# CONFIG_BUSYBOX_CONFIG_SWAPON is not set
# CONFIG_BUSYBOX_DEFAULT_FEATURE_IPV6 is not set
CONFIG_IMAGEOPT=y
# CONFIG_IPTABLES_NFTABLES is not set
# CONFIG_IPV6 is not set
# CONFIG_KERNEL_IPV6 is not set
# CONFIG_KERNEL_SECCOMP is not set -
válasz
Archttila #18941 üzenetére
Semmit. Fogalmam sincs mit ronthattam el, mert most már semmi sem csatlakozik, mióta megint visszaraktam 'sae-mixed'-re. Egyedül az /etc/config/wireless file-t piszkáltam terminálból vi-vel. Most átnézem, és minden korreknek tűnik. A LuCi szerint fut minden rádió, de egyetlen eszköz sem ugrik fel rá.
Bedobtam a két AP tartalmát DiffMerge-be, és csak a csatornaszámok és txpower térnek el, amivel kizártam a véletlen elgépelést.
Komplett reboot nyilván megvolt. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Archttila #18800 üzenetére
Én egy hotplug scriptet írnék...
-
válasz
Archttila #18797 üzenetére
Sajna nalam nem mukodik
[alucard@arch ~]$ speed
Speedtest by Ookla
Server: Giganet Internet Kft - Nyiregyhaza (id: 41194)
ISP: Digi TV
Idle Latency: 9.68 ms (jitter: 0.15ms, low: 9.55ms, high: 9.86ms)
Download: 219.05 Mbps (data used: 280.8 MB)
19.16 ms (jitter: 2.20ms, low: 9.08ms, high: 28.70ms)
Upload: 296.08 Mbps (data used: 160.5 MB)
14.37 ms (jitter: 7.28ms, low: 10.79ms, high: 262.59ms)
Packet Loss: 0.0%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/b5f58ca6-c5a4-42f7-9d9f-6c6c1fa85d13
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #18795 üzenetére
cdwertmann par hozzaszolassal korabbi kerulo megoldasa nem mukodik? Ahhoz meg forditani sem kell, csak ket fajlt letrehozni es ujrainditani az fw4-et.
Ket uj "nft" fajl, egyik: /usr/share/nftables.d/table-pre/pppoe_fix.nft
flowtable ft {
hook ingress priority filter
devices = { br-lan, pppoe-wan }
}
Masik: /usr/share/nftables.d/chain-pre/forward/pppoe-fix.nft
meta l4proto { tcp, udp } flow add @ft
Aztan meg egy ujrainditas:
fw4 restart
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #18345 üzenetére
Velemenyetek szerint mi lehet az oka annak, hogy nem javitjak ezt (az egyebkent orbitalis) bugot?
Szeptemberben jelentettem...Elnezve a bejelentest (22.03.0 IPv4 PPPoE software flow offload not working #10224) ugy tunik, hogy kings-way (egy sima OpenWrt felhasznalo) tegnapi hozzaszolasa hozta meg a kivant eredmenyt: az ezzel a temaval foglalkozo jow- OpenWrt fejleszto is bekapcsolodott a beszelgetesbe.
Szerintem az az oka, hogy a fejlesztoket nem erinti a problema, ezert nem zavarja oket annyira, hogy azzal foglalkozzanak.
Mivel a fejlesztok tobbsege a szabadidejeben foglalkozik OpenWrt-vel, ezert van ezer fontosabb dolguk.Igen, kell valamilyen szintu hozzaertes a temahoz, de ha megvan a hajlandosag, akkor szivesen segitenek a fejlesztok. Amikor pl. a Mi Router 4A Gigabit edition uj, eon tipusu csipje miatt bootloopolni kezdtek az ujabb verzioju routerek, akkor csak annyit csinaltam, hogy forditottam a javitast tartalmazo OpenWrt-t es rairtam az erintett routerre.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Archttila #18345 üzenetére
Lehet, hogy a linkelt issue jelenleg utolsó hozzászólásának (ami januári) köze van hozzá. Ha valóban upstream kernel bug, akkor azt ugye nem az OpenWrt team-nak kell javítania... Persze PC-n viszont nehéz ezt tesztelni, hiszen az megoldja erőből. Mondjuk CPU terhelést lehet nézni, de ugyan azon a kernel verzión kell a tesztet elvégezni.
-
válasz
Archttila #17790 üzenetére
Log-ba se latok semmi furcsasagot, max ilyeneket
Mon Sep 19 09:09:34 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
Mon Sep 19 09:09:50 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
Mon Sep 19 09:10:06 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
Mon Sep 19 09:10:22 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
Mon Sep 19 09:10:38 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
Mon Sep 19 09:10:54 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
Mon Sep 19 09:11:10 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
Mon Sep 19 09:11:26 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
Mon Sep 19 09:11:42 2022 daemon.err odhcpd[1695]: Failed to send to ff02::1%lan@br-lan (Network unreachable)
de ezt valszeg a letiltott ipv6 miatt dobalja...
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #17780 üzenetére
Kiprobaltam egy oskovulet 22.03-as snapshot-ot DHCP-n, hogy legyen mihez viszonyitani:
22.03-SNAPSHOT r19290-ad5a507df3 on ath79/generic (tplink,tl-wr1043nd-v4)
Aztan frissitettem a legfrissebb 22.03-SNAPSHOT-ra utana pedig SNAPSHOT-ra.
A regi 22.03-as verzioval legtobbszor megvolt a 6-700 mbit, neha meg 800 fole is sikerult jutnia.
Az ujakkal viszont semmi hatasa nincs flow offload kapcsolagatasanak.
Nagy lendulettel elindul, aztan 380~400 mbit-korul vegez ... DHCP-n!!
A DIGI-t ezek miatt kis sem probaltam vele.Annyit tudsz tenni, hogy figyelemmel kisered azt a hibajegyet, amit linkeltel.
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #17780 üzenetére
Vissza, de ha mar bejelentettek es egy fejleszto se nezett meg ra, akkor nem hiszem, hogy javitva lenne.
Megprobalok keriteni egy ath79-es routert.
gyurix_sse: nagyon tegla lett? Semmi eletjelet nem ad reset gombos bekapcsolaskor? Szet tudod ugy szedni, hogy ne tord szet kozben?
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #17136 üzenetére
Az Alzanal most kaphato Xiaomi AX3200 gyartasi datuma 09/2021, ha csak ez tartana vissza!
Nekem komoly bajom van vele: mihelyst belevettem a 802.11s-es MESH halozatomba, azonnal "wpa_supplicant: wlan0: new peer notification for" spammeli a naplot.
Sajnos nem segit, ha 5 percre lekapcsolom a MESH-t. -
válasz
Archttila #17138 üzenetére
Nekem egy ac1200gu-m van picit több dolog megy mint nálad (rpi-n HA, x86-on plex, torrent, syncthing, adguardhome, etc a routeren vpn szerever, 13 eszköz) és tökéletesen teszi a dolgát
Ami még mellette szól, h kapsz egy ingyenes ddns-t is az asus-tól
Jah, és digis gigás net mint nálad -
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #17136 üzenetére
Majd jelezz vissza, hogy ennek is van-e akkora terereje, mint a Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router testverenek!
En az USB-t hianyolom egy kicsit ezekrol a Xiaomi-krol.(Na nem az 1000 mW-os kinai hekkelesre gondolok! Nekem OpenWrt alatt is nagyon jo tapasztalataim voltak.)
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Archttila #17106 üzenetére
Ez nem biztos, hogy jó lenne nekem.
Korábban próbálkoztam hasonlóval. Csak be kellett állítani a DNS kiszolgálót a routerben és reklámmentes lett a teljes hálózat. Ha jól emlékszem, akkor a YT-on sem jelentek meg. És más oldalakon is jól működött.
Se regisztráció, se havi díj, se információ a cégről. Illetve nagyon minimális.
Aztán olvasgattam a biztonsági kérdésről velük kapcsolatban és vissza is állítottam a routert.
Szóval a kérdés itt is az, hogy egy kb. 1 éve működő szolgáltatás mennyire lehet biztonságos számomra? A gépeken vásárolok, bankolok, nem lenne jó, ha egyszer csak kiderülne, hogy savanyú a leves.A másik és fontosabb kérdés, hogy otthon miért nem lehet ilyen szűrést létrehozni?
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #17089 üzenetére
A trunk es 21.02 agon eleg keves (sub)target tudja a PPPoE-s HWNAT-ot.
A ramips/mt7621 sajnos csak a DHCP-t tudja ezeken az agakon. (19.07-en tudja a PPPoE-t is, de ott van mas hiba, ami miatt eldobja magat a router)
A mediatek target szerintem tudja a PPPoE-s HWNAT-ot, de komolyabban megerositeni nem tudom.
Vannak olyan OpenWrt tamogatott eszkozok, amik nyers erobol (HWNAT nelkul) is meg tudjak oldani a gigabites NAT-oast.
Nekem viszont a Qualcomm uj, IPQ807x sorozata tetszik. Gigabit PPPoE-t meg tudja oldani izombol, de ha sikerul a Qualcomm-os ganyolas helyett rendesen megcsinalni az NSS packet engine tamogatasat, akkor nagyon szuper lesz!
Ebbol a sorozatbol a Xiaomi AX3600 AioT-vel mar lehet izlelgetni az OpenWrt-t. Vannak korlatai (pl. csak 3 LAN, nincs USB), de szerintem eleg jo aron van.
Ha pedig a 10 gigabites DIGI csomagra gyursz, akkor a QNAP QHora-301W-t neked talaltak ki!
-
-
attilav2
őstag
válasz
Archttila #16489 üzenetére
Vezetéken mekkora a C7 sebessége 21-rc1 alatt? 5ghz wifi nem szállt még el? Nekem egyszer már elszállt 1200GU-n, csak a reboot segített. 1200GU kb 5-600mbit -et hoz 21-rc1 alatt, pppoe kapcsolat stabil, 1hét után bontott amikor a digi bont automatikusan. C7 -en a pppoe stabil 21-rc1 alatt ?
-
-
-
Geth
veterán
válasz
Archttila #14678 üzenetére
Nálam a luci-ssl-openssl mellé ment a ddns-scripts (DuckDNS) + acme-dnsapi is.
Ha megvan a cert (későbbiekben cronjob naponta csekkolja, közeledve az utolsó 30 naphoz pedig meg is újítja), akkor már csak a belső elérés marad.Aztán ott a CNAME bejegyzés a DNS alá, pl. így:
uci add dhcp cname
uci set dhcp.@cname[-1].cname='valami.duckdns.org'
uci set dhcp.@cname[-1].target='belso-cim.lan'
Így belül is használhatod azt a ddns címet, és a cert is stimmelni fog(IPv6 esetén még nem ér véget itt a történet...)
-
Headless
őstag
válasz
Archttila #14678 üzenetére
Két lehetőséged van, vagy elmented kivételnek, vagy pedig felraksz valami rendes kulcsot ezek vagy fizetősek, vagy letsencryptet tudsz ingyen, de 3 havonta frissíteni kell, jah és nem használhatsz ip címet valószínű az eléréshez.
Szóval maradjunk annyiba, hogy hozzáadod kivételnek.
-
válasz
Archttila #14671 üzenetére
Kozben talaltam egy ilyet a known issues-ban:
Sysupgrade from ar71xx to ath79 and vice versa is not officially supported, a full manual reinstall is recommended to switch targets for devices supported by both ar71xx and ath79
Ezt most ugy kell erteni, h mondjuk putty alatt loginoljak be az eszkozre es ugy upgradeljek, vagy rakjam vissza a gyari fw-t es tisztan menjen ra a factory.bin?
-
-
vinibali
őstag
válasz
Archttila #14280 üzenetére
A 19.07-tel végre nagyon sok Atheros alapú MIPS procis TP-Link router is másik target-ből épül majd. mostantól nem ar71xx, hanem ath79 lesz az alapja ezeknek az eszközöknek, ami amellett hogy sokkal modernebb dts/dtb alapú konfigurációt tartalmaz végre legalább 4.14-es kernellel fut majd, ami tartalmazza a kernel packet offloading funkciót.
sajnos az előző release-nél 4.9-en maradt az ar71xx, ezért is maradtunk ki a régi release-sel ebből. kis türelem kell még és királyság lesz -
vargalex
Topikgazda
válasz
Archttila #13923 üzenetére
Ha már OpenWrt van rajta, akkor nézd meg, hogy a switch-nél a WAN porton milyen kapcsolati sebességet ír.
Illetve a digi-től van valami. Optikai eszközöd, vagy csak LAN kábel? Előbbi esetben, ha az több portos, akkor azt hiszem, hogy csak az egyik portja gigabites, a többi 100 Mbps-es. -
-
syler123
veterán
válasz
Archttila #9643 üzenetére
Egyszerű, Winscp-vel, vagy akár puttyban egy szövegszerkesztővel megnyitod a /overlay/etc/network file-t.
Wan6 sorát ezekkel egészíted ki:
option proto 'pppoe'
option username 'Email címed a szolgáltatótól'
option password 'Jelszavad'Ha készítesz erről másolatod, legközelebb csak be kell másolnod
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Archttila #8125 üzenetére
Szia!
Így minden külső portot arra az egy belső IP egyetlen portjára irányítottál. Szerintem csak egy bizonyos külső portot szerettél volna. A log-ban pedig csak az látszik, hogy UPnP-n nem tud nyitni magának portot. Azt ki is kapcsolhatod a kliensen, mert a tűzfalon manuálisan nyitod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest