- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: egyre komolyabban veszi a VGA piacot az Acer
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Computex 2025: Rakétasebességgel száguld a Kingston Fury
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Mivel az összefoglaló 1-2 linkje már nem működik (pont az, ami kéne nekem....), írnék ide a problémámmal.
Adott egy TP-Link WRD4300 V1.7 routerem, amit nemrég vettem használtan. Én kis naiv azt hittem, hogy gyári szoftverrel, mert a hirdetésben szó nem volt arról, hogy OpenWRT van rajta... Utánaolvastam a gyári szoftver visszarakásának, hát azt inkább kihagyom... TP-Link topikban azt írták, hogy ezzel az OpenWRT-vel úgyis jobban megtudom oldani a problémámat, ami a következő lenne:
Van egy Canon Pixma MG5150 multifunkciós nyomtatóm, és 3 gépről szeretném használni (2 laptop, 1 WIFI-s asztali gép) a nyomtatót, WIFI-n keresztül, kényelmesebb lenne (ha telefonról is tudnék nyomtatni WIFI-n keresztül vele, az már csak hab lenne a tortán, de a 3 gép nekem bőven megteszi). Az OpenWRT Print Server segédletet elolvastam, végig is csináltam (felraktam a leírt módon először a "kmod-usb-printer" pakkot, majd a "luci-app-p910nd", ahogy a leírás írja), de csak részleges eredményre jutottam:
Elfelejtettem, hogy az UTP kábel ottmaradt bedugva (a noti és a router között). Megpróbáltam most WIFI-ről nyomtatni (laptopból kihúzott UTP kábellel), semmi.... Ha bent van a laptopban az UTP kábel, akkor azonnal kiküldi a nyomtatóra a cuccot. Parancssorból ellenőriztem az USB porton látja, észleli a eszközt a router, és minden Windows beállítást a leírás szerintem hajtottam végre
Hol lehet a hiba? -
válasz
csabyka666 #17397 üzenetére
Ahogy közeledsz/távolodsz egyik másik között, a térerő mutató mutatja. Általában - 70dbm alatt csatlakozik át. Látni fogod, mert erősebb jelet fog mutatni.
-
-
-
-
válasz
csabyka666 #17392 üzenetére
Network Cellinfo ezzel látod a jelerősséget és azt is, hogy átcsatlakozik-e.
-
válasz
csabyka666 #17392 üzenetére
Ja, az a lényege, de alapból ki kéne szűrni, hogy pl. tudsz-e csatlakozni a kiterjesztett hálót szóró AP-ra.
-
-
válasz
csabyka666 #17390 üzenetére
Látod, hogy mire csatlakoztál fel.
-
-
válasz
csabyka666 #17388 üzenetére
Esetleg tesztjelleggel másik SSID-t? És pl. arra csatlakozni?
Nem tudok én sem sokat erről, de próbálgatni sokféleképpen lehet. A tracepath is a barátod. -
Ahova raktam a station eszközt, ott még 15 mbps-t mértem telefonnal, de gyakorlatilag a station wifijét nem látom sehol. A neve ugye ugyanaz, de ha mellette vagyok se jelzi teljes erősségen a telefonom.
Az AP-re tudok csatlakozni, van net is, látom a STATION-t, elérem az admin felületét az IP-jén, de utóbbi mintha nem sugározna wifi-t.
-
válasz
csabyka666 #17384 üzenetére
Ha közelebb rakod, sem megy? Nekem Openwrt-vel ezer éve elsőre ment a WDS, de akkor csak próbáltam.
Amúgy ha nem is terjeszti ki, a másik eszközre tudsz csatlakozni, és onnan kilátsz net felé? -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
csabyka666 #17384 üzenetére
A topic-ot biztos elrontottad, mert ez OpenWrt.
De hátha mégis tud majd valaki segíteni.
-
Urak, légyszi segítsetek!
Összeállítottam egy WDS-t, Atheros chipes mindkét router, a dd-wrt oldalán található leírás alapján. AP-ben látom a STATION eszközt (el is érem az admin felületét), viszont hiába rakom AP határára, nem terjeszti ki a hálózatot, nem is látom STATION SSID-jét.
Mit ronthattam el? Kapcsolat biztosan van...hiszen elérem az eszközt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
stopperos #17380 üzenetére
Ilyen alap dolgokra egyszerűbb az imagebuilder-es megoldás...
ppp, ppp-mod-pppoe, opkg, wpad-mini
kivétele esetén belefér awpad-mesh-wolfssl
(legalábbis előáll a firmware)... Awpad-mesh-openssl
nem fér bele. És persze még nincsLuCI
. -
-
stopperos
senior tag
válasz
Flowtation #17377 üzenetére
Van egy 19.07.9-es build környezetem ezekre a TP-Link eszközökre (740, 741, stb.) még ar71xx-re +pár dolog kiherélve (pppoe, opkg, ...). Most hozzáadtam az wpad-mesh-openssl-t a wpad-basic helyett. Megnézem belefér-e így, vagy inkább a wolfssl verzió kellene.
-
válasz
Flowtation #17377 üzenetére
DD-Wrt-ből van a 4MB-osokra is asszem friss, érdemesebb azt tenni rá, mint egy outdated Openwrt-t.
-
Flowtation
őstag
válasz
xabolcs #17376 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Nekem az már ismeretlen terület, amúgy is lehet, hogy megy majd vissza az asszony munkahelyére, oda teljesen elég így is. Nekem meg szülinapom lesz, szóval + indok az új eszközre.
De ha lehet, mindenképp valami mesh-t szeretnék, a mostani c5v4 is megmaradhatna az okos eszközöknek.
A milyen routert vegyek összefoglalóban ajánlott egy tenda mw5 (nem ismerem a márkát) ami szimpatikus is lenne, bár igazából a deco m4et szerettem volna, csak nem olyan olcsó. -
xabolcs
őstag
válasz
Flowtation #17375 üzenetére
Chiptuning mindenkeppen tudna segiteni ... de most nezem, hogy kibelezve (LuCI, opkg, pppoe, ... nelkul) van esely beszuszakolni a Mesh tamogatast 4 megabyte ala.
Itt egy ramips/rt305x-es pelda:
ls -hs openwrt-imagebuilder-19.07.8-ramips-rt305x.Linux-x86_64/bin/targets/ramips/rt305x/openwrt-*.bin
1.3M openwrt-imagebuilder-19.07.8-ramips-rt305x.Linux-x86_64/bin/targets/ramips/rt305x/openwrt-19.07.8-custom-ramips-rt305x-ht-tm02-squashfs-kernel.bin
2.5M openwrt-imagebuilder-19.07.8-ramips-rt305x.Linux-x86_64/bin/targets/ramips/rt305x/openwrt-19.07.8-custom-ramips-rt305x-ht-tm02-squashfs-rootfs.bin
3.8M openwrt-imagebuilder-19.07.8-ramips-rt305x.Linux-x86_64/bin/targets/ramips/rt305x/openwrt-19.07.8-custom-ramips-rt305x-ht-tm02-squashfs-sysupgrade.bin
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
wpa2/wpa3 mixed (sae-mixed) móddal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nálam ilyen módra konfigurálva az AP-t néhány eszköz (jellemzően okos lámpák, esp8266 eszközök) nem képesek csatlakozni, míg wpa2 personal-ban (psk2) gond nélkül. A mixed módnak nem az lenne az értelme, hogy csak wpa2-t tudó eszköz is tudjon csatlakozni, de ami tud wpa3-at, az azon menjen?
-
xabolcs
őstag
válasz
Flowtation #17371 üzenetére
Igen. A Mesh-ben reszt venni kivano routereken levo OpenWrt-nek legalabb 19.07-nek kell lennie.
Melyik routerrol van szo, hogy 18.06-os az utolso?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Ha jól tudom az openwrt a 19.07-től támogatja a mesh-t, igaz? Namost az egyik routeremen már ez van, de van egy régebbi, arra csak, ha jól néztem a 16.06 megy fel. Buta kérdés, de akkor az nem lesz jó ahhoz, hogy kipróbáljam ezt a mesh-t? Magyarán mindkét eszköznek minimum 19.07-es verzió kell?
Köszönöm! -
-
bviktor93
tag
válasz
yodee_ #17340 üzenetére
Próbálkoztam minden félével, rájöttem, valóban nem OpenWRT probléma. Hátha valaki utólag idetéved hasonló problémával, leírom mi volt a megoldás: lehet sokaknak egyértelmű (nekem sajnos nem volt valamiért az
), miután csatlakoztattam a gépet a routerhez, és tesztelgettem rendre 100 vagy 10 mbit-es sebességeket produkált, nem elég a gépet újraindítani, hanem komplett alaplapot kell mindig újraindítani (táp OFF-ON), hogy rendesen összejöjjön a gigabit, na ezt kell eljátszani minden áramszünet után.
-
gyulank
addikt
válasz
vargalex #17364 üzenetére
Kihúztam, bedugtam, gondolom elég a vége. Én azt veszem ki, hogy fel.
[56479.804659] usb 1-1.1: USB disconnect, device number 3
[56479.809909] usb 1-1.1.3: USB disconnect, device number 4
[56479.818081] usb 1-1.1.4: USB disconnect, device number 5
[56484.635676] usb 1-1.1: new high-speed USB device number 6 using ehci-platform
[56484.750563] hub 1-1.1:1.0: USB hub found
[56484.759890] hub 1-1.1:1.0: 4 ports detected
[56485.059745] usb 1-1.1.3: new high-speed USB device number 7 using ehci-platform
[56485.234283] uvcvideo: Found UVC 1.00 device USB 2.0 Camera (1d0f:2510)
[56485.264814] input: USB 2.0 Camera: USB Camera as /devices/platform/ahb/1b000000.usb/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1.3/1-1.1.3:1.0/input/input2
[56485.391751] usb 1-1.1.4: new high-speed USB device number 8 using ehci-platform
[56485.568504] uvcvideo: Found UVC 1.00 device USB 2.0 Camera (1d0f:2509)
[56485.602040] input: USB 2.0 Camera: USB Camera as /devices/platform/ahb/1b000000.usb/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1.4/1-1.1.4:1.0/input/input3
Amúgy video 1,2,3 is van a menüben. Még a 2 érthető, mert egy fekete könig 3D webkamera, de nem tudom mi a 3. -
xabolcs
őstag
Pont az a vicc a hw offloadban, hogy a SoC-ba epitett gyorsitot dolgoztatja: siman fogja birni nemhogy a gigabitet, de a 10 gigabitet is!
Mikozben a SoC-nak tobb ideje marad mas feladatokat ellatni, pl. a wifi kliensek kiszolgalasa.Az utobbihoz tud segitseget nyujtani a (mediatek-es) Wireless Ethernet Dispatch, ami mar elerheto a korabban emlitett Linksys E8450 / Belkin RT3200 es Xiaomi AX3200 routerekre.
Hasonlo wifi offload lesz majd az ipq807x platformon is.A kulso tamogatas csak annyi, hogy lelkes OpenWrt rajongok publikaljak a sajat forditasukat. Es leginkabb csak akkor lesz uj kiadas, ha forditanak egy ujat es publikaljak
(Nem felejtettem el a GL-MiFi-t, csak meg nem jutottam oda.)
-
gyulank
addikt
válasz
vargalex #17362 üzenetére
De teljesen másról van szó. Felraktam, beállítottam, hogy legyen rajta net. Aztán telepítettem amiket a videóban is. Aztán az egyik telepített dolog beállításaiban írja ezt. Webkameráról van szó. Mjpg-streamer. HTTP output>WWW folder:[/www/webcam] Save & Apply, aztán ez a mező piros, és alul kiírja, hogy One or more fields contain invalid values! A videóban nem kellett csinálni semmit SSH-n, csak mutatta azt is. Abban mikor beírta a parancsot, tán felismerte, hogy rá van dugva a kamera, és kiírta. Lehet az volt a baj, hogy előtte is rá volt dugva, nem utána dugtam rá?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gyulank #17360 üzenetére
Ha valóban ezt raktad fel, akkor benne van a webes felület, a http://192.168.1.1 URL-en éred el.
Ha az URL-t a böngésződ átirányítja a www/webcam címre, akkor azt maga a böngésző veszi a cache-éből. Ürítsd a cache-t, vagy próbáld privát módban. -
válasz
woodworm #17352 üzenetére
Az OK - meg hw offload ide vagy oda, az amúgy is gyengébb hardveres OpenWrt-s cuccok úgysem szoktak fullban gigabiten menni, amennyire tudom, szóval ez nem lenne gond. (Meg hát eddig is C5 volt 1.2-es, az megfelelt.)
A külsős támogatás alatt mit kell érteni? Hosszabb távra tervezve jobb lenne, ha rendes supportja lenne :S -
gyulank
addikt
válasz
vargalex #17359 üzenetére
A legújabbat. Legalábbis szerintem. A firmware keresővel kerestem.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gyulank #17357 üzenetére
Szia!
Nem néztem a videót, de pontosan melyik verziót tetted fel? Csak a stabil verziók tartalmaznak LuCI-t (webes felületet), a snapshot verzió nem.
Egyébként az IL végű firmware az az Izraelbe szánt példányokra való. A logread -f nem is fog kiírni semmit, amíg nincs valami lóg esemény. -
gyulank
addikt
válasz
gyulank #17353 üzenetére
Találtam ezt a videót, felraktam az egyik openwrt-t a WDR4300-ra. Volt egy sima, meg volt egy ami után zárójelben az volt, hogy IL. Az nem tudom mit jelent, az elsőt tettem fel. Beállítottam, hogy legyen net, frissítettem a telepíthető dolgokat, és telepítettem amiket a videóban. Beállításnál automatikusan kitölti a www mappát /www/webcam címmel, de ezt hibás kitöltésnek jelzi. És nem tudom miért, és mit írjak be, mert akármit írtam be hibás. És ssh-n addig jutok, hogy belépek, a logread -f-re nem nem történik semmi. És hangot is szeretnék.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #17336 üzenetére
A hivatalos megnevezése "Easy smart switch". Egy TP-Link TL-SG108E. OpenWrt nincs rá, de annyira nem akarom config-olni. Viszont lehet port sebességet állítani, van IGMP snooping, Link aggregation, Port mirroring, loop prevention, rendes VLAN config, QOS, stb. Egész jó. Pláne ennyiért. Ugye az eredeti ára 11290 Ft volt, csak az Alza a GVH büntetés miatt adott 3000 Ft-os kupont...
-
gyulank
addikt
A /www/webcam mező piros, és azt írja One or more fields contain invalid values!
-
válasz
woodworm #17350 üzenetére
...merthogy...?
nem látok itt az oldalon komolyabb limitációt.
Bár, ja, ez is unofficial. -
válasz
xabolcs #17348 üzenetére
Annak az árából már tök sok mindent tudnék venni
Amúgy USB port kb. mindegy. (Most, hogy a switchnek használt 1043v1-et visszatettem routernek, az USB-jéről megy 1 venti)
Amikor home szerver volt ez a router, akkor kellett USB, de az most már egy T410Az a Linksys nem lenne rossz.
Most elvileg lesz egy C5 v4, az nekem bőven jó.
Igazából elég lenne egy gigás WAN, gigás LAN, N-es wifi kombó is, csak asszony ragaszkodik az AC-hoz (gyak, az övé az a teljes sáv, mert a céges gépe olyan szinten forgalmaz alapból, hogy be is foglalja)
-
xabolcs
őstag
Volt szo masik mediatek/mt7622 routerrol is, azon van USB is meg 3-nal tobb LAN port.
Csakhat nem igazan kaphato Magyarorszagon.Majd ha felvet a penz, akkor nevezz be egy QNAP QHora-301W-re!
Illetve:
seems that openwrt is the best as pppoe-server, it can to 9+ Gb/s
just install the pppoe-server and edit the file -
-
-
zacci
aktív tag
Sziasztok,
Van arra mod, hogy valahogy megnezzem, mikor leptem be a routerbe ? Nem talalok ilyen logokat
thx!
-
bviktor93
tag
válasz
yodee_ #17338 üzenetére
Van egy 100bit-es régi TP-Link routerem (gyári fw.), ezzel kipróbáltam, rendesen 100mbit-et mérek speedtesten, az OpenWRT-s Archerrel, ami nem akar gigabiten működni a 100mbit-es kapcsolatra mérve kb. 40mbit-et mérek (ugyanazzal a patch kábellel), úgyhogy ezek alapján nem biztos hogy PC hiba. Az adaplapom ott van a leírásban egyébként az alaplap. Az az érdekes, mikor OpenWRT-t felraktam rá egyből megszűnt ez a 100mbit-es "korlát", gigabit rendesen működött egészen tegnapig/máig mikor is újraindult a router. Persze lehet windóz probléma (lehet közben frissített valamit ez a fos), linux-os eszközöket rákötve minden OK volt. Azt még nem próbáltam, hogy valami Linux-ot rakok PC-re (erre azért még kíváncsi lennék), de az a baj ez a gamer PC-m, ezen mindenképp Windows-t szeretnék. Anno feltettem a kérdést a Windows topikban is, ott sem tudtak rá megoldást. Úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok...
-
bviktor93
tag
Sziasztok!
Ma megint előjött a probléma amit anno az OpenWRT-re váltás megoldott: Nem megy a gigabit ethernet PC-n (Windows10), bármi más eszközt rákötök ugyanarra a portra, ugyanazzal a patch kábellel (2 linuxos eszközzel próbáltam) egyből gigabit ethernet, minden király. Egyszerűen nem értem, volt egy áramszünet a router újraindult, azóta van ez. PC-n azt írja 100mbit-es a hálózat, ami már elég gáz, de rámérve max. ilyen30-40mbit-et mérek... Eredetileg is ez volt a problémám a TP-Link-es firmware-rel (igaz akkor legalább ment rendesen a 100bit), de aztán ez az OpenWRT-vel egyből megszűnt, telepítés után egyből 1Gbps volt, azt hittem ezt a hülye problémát elfelejthetem, de nem...
A router egyébként egy Archer C7 v5. Persze lehet mondani, hogy Windows probléma, mivel Linux-os gépeken OK volt a Gbps, de lehet hogy mégis router mert közvetlen újraindítást követően jött elő ez a jelenség, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok. Valakinek valami ötlete, mit lehetne kipróbálni? Windows-on próbáltam az Auto negotiation-t, meg a kézzel beállított 1 Gbps-t is, ugyanúgy marad 100mbps...Előre is köszi
-
xabolcs
őstag
Nekem a ramips/mt7621 es a mediatek platformok valtak be OpenWrt-hez, ha DIGI NAT-olasrol van szo. Pontosan a HWNAT / hardware flow-offload miatt.
Majd az ipq807x platform fog tudni valamit, ha odajut. Csak a Xiaomi AX3600-as router is szepen megdragult es nehezen beszerezheto lett.
(Dumb) AP-nak, switchnek, netradio hallgatasnak minden megfelel, amin van a kivant feladathoz megfelelo csatlakozo.
vargalex: 8000-ert 8 portos managelheto switch?
Fut rajta az OpenWrt?
-
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Milyen nethez használnád? Én Vodafone 500-as nettel rendelkezem (volt UPC). Nálam hibátlanul tette a dolgát a D-Link DIR-860L, majd később (évek óta) az Asus RT-AC65P is. Utóbbit váltotta 1 hete a Xiaomi AX3200. Ez is teljesen problémamentesen üzemel. Igaz, csak 3 LAN portja van (ezért az eddig switch-ként használt TP-Link WDR3600-amat leváltottam egy 8 portos manage-elhető gigabites switch-re) és nincs rajta USB, de a mini szerverem miatt azt úgysem használom. A Xiaomihoz az eMag 3000 Ft-os kupon miatt sikerült 17990 Ft-ért hozzájutnom, a switch-hez pedig a szintén 3000 Ft-os Alza kupon miatt 8290 Ft-ért.
A xiaomi-ról annyit kell tudni, hogy ha az újabb szállítmányból sikerül szerezned, akkor soros port kell az OpenWrt felrakásához. De megoldható szétszedés nélkül is.Van egy Linksys WRT3200ACM-em is, de azt túl sokáig nem használtam, valamiért a szekrényben pihen a többi routerrel...
-
Kinek milyen router vált be OpenWRT alá?
Megpusztult a C5-ösömben a switch, tehát vennék valamit
Gigabit LAN, WAN, és AC wifi kéne, persze OpenWrt rá -
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17330 üzenetére
Szia!
Igen, írtam, hogy ugyan azt fogod látni. Valahová tedd fel, hogy mi látszik, amikor csatlakoztatod a nyomtatót.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17328 üzenetére
A status/system log a
logread
kimenete, a status/kernel log pedig admesg
kimenete. Admesg
és alogread
az ssh-n bejelentkezve futtatható parancsok, ezért raktam mögéjük zárójelbe, hogy a LuCI-n hol találod... -
aicon
senior tag
Frissítettem az openwrt-t 21.02.3-ra (R3G)
gondom van a VPN-el
a wireguard a routerre telepítve sehogy nem akar csatlakozni a lan-hoz, csak wan-ig jut el, kifele van internet elérés, belső lan-on routolás nincs
a 19.x.x verzióval semmi gondom, azon megy tökéletesen
(https://openwrt.org/docs/guide-user/services/vpn/wireguard/server)
sőt van OVPN szerver a nason, az se tud lanhoz csatlakozni 21.02.3 verzió alatt, az is kifele látja az internetet, 19.x.x alatt megy gond nélkül, mindkét VPN működik
visszaraktam a 19.x.x verziót, minden rendben
mit kellene átnéznem, beállítanom másképp a 21.02.3 verzión?
köszönöm -
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17325 üzenetére
Szia!
dmesg
(kernel log) kimenetet, illetvelogread
(system log) kimenetet érdemes nézni, amikor rádugod a nyomtatót. Néhány esetben egy hotplug scripttel firmware feltöltése is szükséges (még csak HP-nál láttam ilyet). -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
vargalex #17324 üzenetére
Igen , ez egy fapados lézeres USB-s nyomtató , ezt akarnám használni , úgy hogy a router USB portjára van dugva.
A kliens oldalon is megvolt a beállítás amit linkeltél ( ez kimaradt az első posztomból) .
De valamiért mégsem megy a nyomtatás.Meglehet valami parancssorral nézni , hogy egyáltalán érzékeli e az OpenWrt , hogy a router USB-n van valami rádugva?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #17322 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, a p910nd éppen olyan esetekben kell, amikor nem hálózati nyomtatót szeretnénk megosztani. A wi-fi-s nyomtató már önmagában megoldja a hálózati megosztást, nem kell hozzá semmilyen külön szerver.
Mondjuk kereséssel az adott típus szerintem csak USB-s, így biztos félreértettük.
A kliens oldalon elvégezted a beállítások módosítását? -
yodee_
őstag
válasz
WhiteWalker #17322 üzenetére
Lehet Én vagyok lemaradva, de tudtommal a p910nd csak USB nyomtatókat kezel.
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.Kis segítség kellene...
Adott egy TPLink Archer 1200 C5 routerem , erre felraktam az OpenWrt-t.
Szeretném használni vezeték nélkül (wifi-n) a HP P1102 nyomtatót.Felraktam a p910nd nyomtató szerver pkg pakkot + kernelt az OpenWrt alá , meg is jelent a Services fül alatt , de az istenért se tudom a nyomtatást elindítani.
A nyomtató tulajdonságainál a portot (9100) megadtam , a tüzfalon portot is nyitottam , ez alapján:"Name" HP P1102
"Protocol" select "TCP+UDP"
"External zone" select "WAN"
"External port" to "9100"
"Internal zone" select "LAN"
"Internal IP Address" "192.168.1.1" (router)
"Internal port" to "9100"de így se...
Nincs ötletem. Valakinek valami javaslat?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
paparazzi2 #17318 üzenetére
Szia!
Google drive-al kapcsolatban nincs tapasztalatom. De a titkosítás miatt ARM SoC-al (vagy x86-al) érdemes próbálkozni. Olcsóbb kategóriában pl. a xabolcs által is ajánlott Xiaomi AX3200. Persze lehet, hogy ez is kevés. Esetleg egy S905 box a router mellé.
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Van egy xiaomi mi3g routerem. Volt rajta openwrt 19.07 és próbáltam frissíteni 21.02re. Valami felrement a frissítésnel, és most tégla. Breed consoleba telneten be tudok lépni, de innen nem tudom, hogy lehet visszahozni az életbe.
Tudtok pls segíteni, mi a teendő?
Thx:
P! -
vargalex
Topikgazda
válasz
paparazzi2 #17316 üzenetére
Az attól függ, hogy mik az igények és pontosan milyen routerekről beszélünk.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
paparazzi2 #17314 üzenetére
Szia!
Egy ismerős pont ezt csinálja x86 alapú routeren. Sajnos a MIPS gyenge volt a titkosítás miatt (Asus RT-AC65P-n próbálta). Mount-olja a routeren és kiajánlja Samba-n, illetve NFS-en. Mount-olni rclone-val, vagy davfs2-vel tudod.
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Google drivet fel lehet úgy csatolni openwrt alá, hogy hálózati meghajtóként lássák a számítógépek? Ugyanazt a google drivet használjuk 3 gépről. Köszönöm
-
...kivettem a rootfs meghatározását, így a régi hibaüzenet :
[ 2.095635] eth1: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4, mode: mii
[ 2.102861] /dev/root: Can't open blockdev
[ 2.105612] VFS: Cannot open root device "(null)" or unknown-block(0,0): error -6
[ 2.112976] Please append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:
[ 2.121364] 1f00 256 mtdblock0
[ 2.121370] (driver?)
[ 2.127831] 1f01 64 mtdblock1
[ 2.127837] (driver?)
[ 2.134351] 1f02 7808 mtdblock2
[ 2.134356] (driver?)
[ 2.140849] 1f03 64 mtdblock3
[ 2.140854] (driver?)
[ 2.147360] Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(0,0)
[ 2.155609] Rebooting in 1 seconds..
Amúgy ilyeneket talál
[ 0.410577] spi-nor spi0.0: w25q64dw (8192 Kbytes)
[ 0.414103] 4 fixed-partitions partitions found on MTD device spi0.0
[ 0.420253] Creating 4 MTD partitions on "spi0.0":
[ 0.425084] 0x000000000000-0x000000040000 : "u-boot"
[ 0.436025] 0x000000040000-0x000000050000 : "u-boot-env"
[ 0.441304] 0x000000050000-0x0000007f0000 : "firmware"
[ 0.456651] 0x0000007f0000-0x000000800000 : "art"
-
válasz
xabolcs #17296 üzenetére
Na. Megcsináltam a házit, kiszámoltam rendesen a partícióhatárokat, legalábbis remélem, hogy egész blokkon érnek véget (mindnek hex 000 a vége), és ugyanaz a libaüzenet, mint volt is :S
Amúgy a U-boot verziónak nem lehet köze? Load address eltérése nem okozhat ilyet, hogy rossz helyre írja a flashbe a firmware-t, és amikor bootol az OpenWrt, valamit nem talál? -
xabolcs
őstag
válasz
yodee_ #17238 üzenetére
Szia!
Egymashoz kozel 2 db AX3200: azt hittem, hogy a telefonos 1200 MBit/s a maximum, de hat hinni mashol kell!
signal: -17 [-27, -20, -26, -20] dBm
signal avg: -14 [-25, -19, -22, -17] dBm
Toffset: 1393715080 us
tx bitrate: 2268.5 MBit/s 80MHz HE-MCS 11 HE-NSS 4 HE-GI 1 HE-DCM 0
tx duration: 120256623 us
rx bitrate: 2401.9 MBit/s 80MHz HE-MCS 11 HE-NSS 4 HE-GI 0 HE-DCM 0
rx duration: 11283587 us
airtime weight: 256
A telefonos (AP-s) meres utan sikerult Mesh-es merest is elvegeznem:
laptop <---> UTP <---> AX3200 <---> 5 GHz MESH <---> "teszt eszkoz" <---> UTP <---> laptopA "teszt eszkoz egyszer DIR860L volt, masszor pedig egy AX3200-as.
AX3200 - DIR-860L, AX3200 kuld:
AX3200 CPU: 0% usr 15% sys 0% nic 74% idle 0% io 1% irq 7% sirq
DIR-860L CPU: 0% usr 28% sys 0% nic 49% idle 0% io 0% irq 21% sirq
[SUM] 0.00-60.00 sec 2.19 GBytes 314 Mbits/sec 0 sender
[SUM] 0.00-60.00 sec 2.19 GBytes 314 Mbits/sec receiver
AX3200 - DIR-860L, AX3200 fogad:
AX3200 CPU: 0% usr 16% sys 0% nic 69% idle 0% io 2% irq 11% sirq
DIR-860L CPU: 0% usr 15% sys 0% nic 48% idle 0% io 0% irq 35% sirq
[SUM] 0.00-60.00 sec 1.87 GBytes 268 Mbits/sec 340 sender
[SUM] 0.00-60.00 sec 1.86 GBytes 267 Mbits/sec receiver
AX3200 WED - AX3200 WED nelkuli, WED-es fogad:
WED CPU: 0% usr 29% sys 0% nic 49% idle 0% io 2% irq 18% sirq
sima CPU: 0% usr 23% sys 0% nic 43% idle 0% io 1% irq 31% sirq
[SUM] 0.00-60.00 sec 5.97 GBytes 855 Mbits/sec 9820 sender
[SUM] 0.00-60.00 sec 5.96 GBytes 854 Mbits/sec receiver
AX3200 WED - AX3200 WED nelkuli, WED-es kuld:
WED CPU: 0% usr 31% sys 0% nic 43% idle 0% io 2% irq 22% sirq
sima CPU: 0% usr 20% sys 0% nic 59% idle 0% io 1% irq 19% sirq
[SUM] 0.00-60.00 sec 5.99 GBytes 857 Mbits/sec 0 sender
[SUM] 0.00-60.00 sec 5.98 GBytes 857 Mbits/sec receiver
A WED-es egy OpenWrt SNAPSHOT, r19511-c59704334c volt.
A WED nelkuli pedig OpenWrt 22.03-SNAPSHOT, r19290-ad5a507df3 (22.03.0-rc1 elotti) -
válasz
xabolcs #17290 üzenetére
Sorry, de megint jöttem "értetlenkedni"
"Ha OpenWrt vannak az eszkozokon, akkor szerintem mindegy, hogy kulonbozoek vagy sem."
Ezt ugy ertettem, hogy ha tamogatja az eszoz (iw list), akkor onnantol mukodnie kellene OpenWrt 19.07-tol kezdve.De hát nem működött nálad sem és nálam sem. Mivel egyikünk sem tesztelte két ugyanolyan eszközön, ezért sajnos 1:0 azok javára, akik azt mondták, hogy azonos eszközökön működik jól. Persze még itt is lehet olyan, hogy egyes (de azonos) eszközök sem képesek hibátlanul működni.
"Azt gondolom neked is egyertelmu, hogy egy radionak a kapacitasan osztoznak a rajta levo AP-k"
Ez biztos így van, de hány eszköznek kell egy rádiót egy időben, egyszerre terhelni, hogy a rádió kapacitása kevésnek bizonyuljon? A 1043 V4-et sem 2 eszközre tervezték. Anno egy 1043ND-V1-hez 23-an csatlakoztunk, de valószínű, hogy nem forgalmazott nagy mennyiségű adatot hosszú ideig mind a 23 eszköz, mint ahogy ez igaz a házi felhasználók egyidejűleg csatlakoztatott eszközeinek 99%-ára, mert nem volt fagyás vagy újraindulás órákon keresztül. A sávszélesség az ugye osztódott annyi felé, ahányan épp letöltöttek, de a routert érzékelhetően nem hozta zavarba.
"Hasonloan gondolom, hogy a forrastol a celig tarto lancban a leggyengebb lancszem sebessege a meghatarozo, igy aztan mindegy, hogy a 4K video eloszor megy 5 GHz-en, vagy masodjara."
Ezt én is így gondolom és erre próbáltam rávilágítani azzal, hogy nem mindegy, hogy melyik sávon viszed a Mesh-t, mert 2,4Ghz-en jelentős Linksebesség veszteség van az 5Ghz-hez képest. Ezért én azt gondolom, hogy ha 5Ghz-en nem megy a Mesh, akkor kell egy próbát tenni WDS-el, mert ha az működik, akkor már előnyösebb a Mesh-hez képest.
-
taki01
őstag
válasz
vargalex #17308 üzenetére
Pl volt olyan hiba, hogy nem jelent meg az rc1-be a 2,4ghz-nél csatorna választó dropdown list. Meg ha luci alól configoltam rc1-ben 2,4ghz wifit akkor nem írta bele csatornára vonatkozó configot és emiatt utána luci alatt nem jött be config oldala 2,4ghz wifinek. Ha kézzel biírtad utána jó lett.
-
taki01
őstag
válasz
vargalex #17306 üzenetére
Igen a release-ben nincs benne. Egy openwrt forumban találtam rá a linkre, ami ide vitt. A luciban lévő hibákat is javították. Egy hiba van még, de szerintem orvosolják majd, hogy a luci status részen az aktív upnp átirányításokat nem jelennek meg. Gondolom még az iptable-hez van megírva és nem az nftable-hez. A memória használat is nőtt, a 21-nél olyan 50-52% volt szabad, most meg 43-45% szabad.
-
vargalex
Topikgazda
-
taki01
őstag
válasz
vargalex #17304 üzenetére
Innen töltöttem le. Itt 22.03-SNAPSHOT-t ír.
-
taki01
őstag
Ma felraktam a 22.03 mai snapshot kiadását (22.03 rc1-t is kipróbáltam, de ott még van bőven hiba, ami snapshotban már kivan javítva.) és eddig az összes problémámat megoldotta Dlink dir860l routeremnél. A wifi (Samsung Tab S6 volt a kliens) ipref3 mérések alapján kb 450 Mbps átlagban és az újraindulások is megoldódtak. Amúgy openwrt 19-nél a folyamatosan újraindult, ha belső hálón szerettem volna valamit másolni. Openwrt 21-nél meg folyamatosan összeomlott a wifi és emiatt percekig nem volt elérhető.
Extra csomagok amiket használok a ddns-script és miniupnp és a függőségeik és a hozzájuk tartozó luci-s csomagokat. Kb 2 óra uptime és még stabil (21-nél már 30 perc után előjöttek a wifi újraindulások) és remélem így is marad. -
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #17298 üzenetére
Közben rájöttem, ha minden igaz. 1. a lan interface-nél nem írtam be a dns-hez a telekomos (fő) router ip-jét. Illetve azt nem tudom, hogy kell-e de a protocol-t is átállítottam dhcp client-re, ez utóbbit itt olvastam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- GT710 passzív videokártya
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest