- Hogy is néznek ki a gépeink?
- E-book olvasók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
Jofi81 #18095 üzenetére
OpenWrt-nek elegge furcsa ez a kimenet. Gyari firmware van rajta?
Ha az van rajta, akkor probald meg feltenni a 2.28.8-at (vagy korabbit?) es hasznald a OpenWrtInvasion-t.Esetleg ha van lehetoseged es nem felsz flash-elni, akkor megprobalkozhatsz a kozvetlen flash-elessel is.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
-
tlala
addikt
válasz
xabolcs #18096 üzenetére
Tudom mit jelent a "can be adapted ... very easily" - de linux ismeretek hiányában mégsem tudtam a windowsos programra adoptálni olyan ízili.
(Ugyanennyi karakterbe beírhatta volna, hogy mit is kell a tftpd64 grafikus felületén bepipálni - mert a másik kettő nem is kell windows alatt ...)
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Orulok, hogy vegul sikerult!
A "sudo dnsmasq ... " sor csak annyit jelent, hogy inditsd el a TFTP szervert (Linux eseteben a dnsmasq-ot).
Kulcs az egeszben a felsorolas elott levo bekezdes:
For Windows you can use tftpd64 and on Linux you can use dnsmasq. These are the steps to do it for Linux (this can be adapted to the tftpd64's graphical interface very easily):aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
tlala
addikt
Akkor beírom az utókornak, ezek a szükséges TFTP beállítások.
Így felment a gyári fw az openwrt leírás szerint, teljes siker. -
tlala
addikt
válasz
xabolcs #18092 üzenetére
Köszi.
A TFTP windowsos beállításaira nincs linked?
Az openwrt-s leírásban az utolsó parancsot nem tudom a windowsos TFTP szerver beállításaira értelmezni.
Ezt:
sudo dnsmasq --no-daemon --listen-address=192.168.31.100 --bind-interfaces --dhcp-range=192.168.31.2,192.168.31.2 --enable-tftp --tftp-root=/tmp/tftp -
xabolcs
őstag
Sikerult a frissites!
De bootloop-ba kerult.
Ilyen elofordult velem is, de sajnos a tamogatoi forumon nem sikerult ugy elmondanom, hogy foganatja is legyen.
Ha lenne soros port hozzaferesed, akkor megnezhetned, hogy mi a baja.
Esetleg amig ilyen allapotban van, akkor megnezhetned, hogy mennyi ido utan valt vissza a masik particiora!
Ha egyaltalan visszavalt.Ha pedig nincs ilyenekhez kedved, akkor a szokasos, gyari firmware-es TFTP-s, DHCP-s, fajlnevbe IP-t hexaul kodolos visszaallitas utan ujra hasznalhatod!
Szerk: a legutobbi robi builddel volt a napokban baj, pont az AX3600-nal, szoval ne a rossz verziora frissits!
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
tlala
addikt
Firmwaret frissítettem (wpad leállítva) Xiaomi AX3600-ason, és a folyamat közben véletlenül a frissítettem a böngészőben a weboldalra.
Azóta a router narancssárgán villog (illetve egy ideig villog aztán egyfolytában világít narancssárgán majd ismét villog) és nem elérhető. Nem indítottam újra még, nem reszeteltem.
Mit tegyek? -
válasz
xabolcs #18087 üzenetére
Köszönöm az ötletet és a segítséget!
Sikerült.
A garázs szerveren fut a z2m és a fenti Openwrt AP-ban van bedugva a zigbee USB dongle. A Pi mehet vissza a fiókba! Egy fogyasztóval kevesebb. A HA pedig automatikusan backup-ol időnként, így a z2m-et is menti.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
válasz
xabolcs #18087 üzenetére
Aha.. Kapisgálom amit írsz.
A koordinátor egy USB stick. SONOFF ZigBee 3.0 Dongle Erre nincs ott példa.
/dev/ttyUSB0"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Nekem a telekomos ont intézi a PPPOE kapcsolatot, le kellett mondanom a passtrogh módról. A két IPTV okos dobozkám az ONT két külön LAN lukára van rádugva és az otthoni hálózatot egy duplán natoló Asus RT-ax53u intézi. Így minden oké. Az ONT saját wifijét lekapcsoltattam, meg az ingyen Wifijüket is.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
xabolcs
őstag
Es ez a zigbee koordinator hogyan jelenik meg a gepen, amire csatlakoztatod?
Maskeppen kerdezve: az rpi-n hogyan konfiguraltad be a zigbee2mqtt-t?Csak mert az adapter beallitasok oldal aljan epp azt irjak, hogy
It's also possible to connect Adapters over TCP. See how to connect a remote adapter.
A hivatkozott oldal a ser2net-et emlegeti, ami mar telepitheto az OpenWrt-re.luci-app-ser2net - git-20.121.29895-a7bd960 - LuCI Support for ser2net
ser2net - 3.5.1-5 - This project provides a proxy that allows telnet/tcp connections to be made to serial ports on a machine.
-
válasz
xabolcs #18085 üzenetére
A szerveremre. Lehetne, de az fizikailag messzebb van, így nem "látnák" a zigbee végpontok a koordinátort.
Ez már nekem magas."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
xabolcs
őstag
Es miutan megtortenik a zigbee -> mqtt atalakitas, aztuan hova mennek az adatok? Van lehetoseg ott vegezni ezt az atalakitast?
A masik lehetoseg egy szerenyebb eroforras igenyu atalakitot talalni!
A collectd-nek van mqtt plugin-ja, viszont nem tudom, hogy a bemeneti oldalt meg lehet-e oldani.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
fatpingvin
addikt
nem, ezt csak áltaélánosságban hogy aki ezt a cuccot fejleszti, egész egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni hogy egy ennyire brutál bloat erőforrásigényes keretrendszer ténylegesen szükséges lenne ennek a funkcionalitásnak a megvalósításához.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz
fatpingvin #18082 üzenetére
Akkor valamit rosszul írtam? Innen indultam.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fatpingvin
addikt
nodejs egy hálózati eszközre? hujjjj... ez meredek volt így kora délutánra..
100% biztosan meg vagyok róla győződve hogy a zigbee2mosquitto gateway abszolút megoldható lenne pár száz kB-ban ha tényleg jó erőforráshasznosítású módon lenne megírva.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz
xabolcs #18080 üzenetére
Most Raspberry Pi3B-n megy. Mellette egy router-AP amivel kapcsolatban két napja segítettél. Arról jár a RPi egy rövid kábelen. Gondoltam, mi lenne, ha a z2m átköltözne a routerre és nem kellene a RPi-nek csak ezért bekapcsolva lennie.
A RPi sem egy erőgép.[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
node.js-t? Routerre? Latom szereted a kihivasokat!
Azt ugye tudod, hogy a Chrome bongeszo, V8 nevu bongeszomotorjara epul a NodeJS?
Nem erre a meretezesre talaltak ki a NodeJS-t: se eleg processzor, se memoria, se hattertar nincs ezeken az eszkozokon!Rendben, a mostani armv8 + 512/1024 mbyte memoriaju masinakkal mar lehetne valamit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
Jól olvastam ki a Net-ről, hogy Openwrt-re sem a DLink 860L-re, sem a TP-Link 1043nd v2-re nem tudok node.js-t tenni. Valami FPU hiánya miatt.
Szerettem volna csökkenteni az eszközök számát és a zigbee2mosquitto gateway-t feltenni az amúgy is használt routeremre."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Rick4
félisten
Nem beszólni akarok, de másodszor hagysz ki egy "P" betűt, szerintem egyszerűbb tisztázni, 3db P kell, PPPOE kapcsolat ( Point-to-Point Protocol over Ethernet ) amiről szó van.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tlala
addikt
válasz
vargalex #18075 üzenetére
Sajnos nem, sokáig az alapján küzdöttem.
Valójában az okozott gondot, hogy a passthrough módba tett optikai ONT mögött van a routerem ami a PPOE internet kapcsolódást biztosítja.
Állítólag valahogy "vissza kell látnia" a routernek a WAN porton az ONT felé, hogy legyen IPTV, mert IPTV a PPOE kapcsolaton keresztül nem lehetséges.[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Nos, akkor megválaszolom az openwrt rendszerű Xiaomi AX3600-as routeremmel kapcsolatos saját IPTV kérdésemet - talán a jövőben még hasznos lehet. Az internet szolgáltatóm Telekom, optikai hálózat.
Igaz, még nagyon felemás ez a részeredmény, egyelőre a dedikált LAN3-as porton megy csak, ráadásul az ONT-tól kapja a tv box az IP-t - szóval nincs közös hálózaton a routerrel.
De nem adom fel.
Ha valakit érdekel, leírom.
A br-lan bridzsből kivettem a LAN3-at, és létrehoztam a Network menüpontban egy új bridge eszközt IPTV néven, amibe betettem az eth0-t (ami ennél a routernél egyben a wan is) és az eth3-at.
Viszont a PPOE kapcsolatot létrehozó wan interfésznél a net usernév/jelszó résznél a kapcsolódás eszközét le kellett cserélni (az eredeti eth0-t) erre az új IPTV bridzsre (enélkül nem megy a mutatvány, ezt - illetve valami hasonlót - ebben a videóban láttam).
Így már működik az IPTV a LAN3-ról, de az STB az ONT-tól kap IP-t.[ Szerkesztve ]
-
yodee_
őstag
válasz
kiborg #18072 üzenetére
Ha él akkor be tudsz lépni és kapsz egy promptot és el tudod végezni a dolgokat, ha nem él akkor kiírja hogy csatlakozás sikertelen. Nekem kettő is van ebből a revízióból mindkettő sikerült simán.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
kiborg
aktív tag
válasz
kiborg #18067 üzenetére
Olvasgattam kicsit és a 21/09-eseken nyitva van a telnet port, így elvileg mehet rá az OpenWrt. Na de akkor felteszem a kérdést, hogy hogyan.
Kb 10 éve csinálta ismerősöm egy Tplinken, szóval szájbarágósan ha lehetne... köszönöm.
Vagy egy linkkel is boldog volnék, feltéve ha magyar, mert nem túl jó(gyakorlatilag 0) az angolságom.[ Szerkesztve ]
Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Xiaomi AX3200 routerre szeretnék OpenWRT-t rakni.
[link] a csatolt linken levő openwrt-22.03.2-mediatek-mt7622-xiaomi_redmi-router-ax6s-squashfs-factory.bin nevű fájlt letöltöm, betallózom a router firmware upgrade lehetőségénél és a többit megoldja magától. Jól gondolom ?
Másik kérdés: Luci-t ez tartalmazza vagy külön kell feltenni ?
Köszi.Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
válasz
xabolcs #18061 üzenetére
Bennvagyok. Hü*e Firefox, úgy döntött, hogy a cím http és nem engedett.
És lőn világosság! Utólag mindig értem, hogy miért kellett ez, de nem jutottam el ide, pedig logikus.
Nagyon köszönöm a segítségedet!"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
válasz
xabolcs #18059 üzenetére
Köszi. Az alapértelmezett átjárót beállítottam a fő router címére. A DNS-t nem tudom. Azt nem tiltani kell? Sajnos valami többet is tettem, mert most nem enged be.
Újra a login ablakot dobja fel. Majd jelentkezem ha bejutottam.
-
xabolcs
őstag
A fix IP mellett nem allitottal neki alapertelmezett atjarot meg DNS-t. Allitsd be azokat a fo routered IP cimere, aztan (szolgaltatas/eszkoz) ujrainditas utan mar jonak kellene lennie!
-
TP-Link TL-WR1043ND v2 működik OpenWrt_AP-ként. Fix IP-je van. Ez fut rajta: OpenWrt 21.02.3 r16554-1d4dea6d4f. Rendben teszi a dolgát. Az eszközök csatlakoznak és elérik a Net-et.
Mitől van, hogy a System/Software-ben nem tudom frissíteni az elérhető csomagok listáját? Olyan mintha nem lenne Internet kapcsolata.Downloading https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.3/targets/ath79/generic/packages/Packages.gz
*** Failed to download the package list from https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.3/targets/ath79/generic/packages/Packages.gz
Failed to send request: Operation not permitted
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.3/targets/ath79/generic/packages/Packages.gz, wget returned 4.
* opkg_download: Check your network settings and connectivity.
Mit rontok el?[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
Feltettem a Xiaomi AX3600-as routeremre az openwrt-t, nagyon tetszik.
Telekom optikai netem van, és szeretném az IPTV-t is beállítani a routeren.
El tudnátok szájbarágósan magyarázni egy kezdőnek, hogy hogyan megy ez Luci alól? -
ledgeri
nagyúr
Ha vagytok annyira jóban akkor meg lehet értetni mindenkivel, különösen ha az app képét is mutatod előtte utána.... pl buszos példa, jobban elfértek ott is, ha nem kell egymásban lenni
, üres buszon meg mindek beleülni a másik ölébe?!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #18052 üzenetére
maradjonHU-n, nem üvölteni kell
Azt írtam, hogy:
Volt már HU és CN országkóddal is tesztelve, max jelszintre állítva, nem igazán látom, hogy tudok visszatérni,nem azt, hogy továbbra is CN országkódon csutkán veretem neki...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz
ledgeri #18051 üzenetére
Megnézzük ezt is, bár a szívás, hogy egy sms-t se tud megírni, tehát arrébb rakni nem tudom, képes-e.
Szerintem a telefon visszalép 2.4-re, 172mbit-es linksebességen vagyok.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
fatpingvin
addikt
válasz
ledgeri #18051 üzenetére
pont ugyanezt akartam írni, ha más nincs a környéken én mindenképpen ezzel kezdenék. a rádió beállítása meg maradjonHU-n, nem üvölteni kell hanem megkeresni a csendes sávot. az én wifi AP-m az konkrétan majdnem minimumra van véve de érdekes módon így is teljesen jó a jel, csak alkalmas sávra kellett állítani. a környéken gyakorlatilag mindenki a szolgáltatói dobozt használja, ami meg ugye default az 1-es csatornán megy, ott nagyon nagy a zaj. van három házzal odébb valaki aki 11re tette, én meg beraktam a sajátomat a hatosra és így gyakorlatilag nincs átfedés, valami 10 mW-on jár az adó és így is tökéletesen lehet venni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ledgeri
nagyúr
Megkérni őt, hogy rakja arrébb magát, opció? Csak mert ha van Overlap akkor már van interferencia. Az egy egyszerű hibaszűrési lépés lenne... és alapból is mindkettőtőknek a legjobb.
Én meg kérdezném tőled adblock végett, hogy te állítottál bármit a blocklistek kipipálásán kívül, vagy alapon fut neked? Csak mert nekem bármennyire is resetelem (ahogy tudom...) a routerem, a korábbi 21.x.y, és a 22.0.3 közti élmény nem ugyanaz....
Tudod te hogy melyik adblock verzióval jött be a 10-nél több top lekérők lizázási lehetőség?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Rick4
félisten
Adott egy Xiaomi ax3600-as router, egy hónapja fent van az openwrt, hiba nélkül megy, adbock, miegymás is fent van, minden klappol.
Eddig az eredeti szoftverrel ment a két telefonunk 1200-as linksebességgel, és közel 920 Mbit sebességet tudtam is a telefonokon mérni. Babráltam valamit a wifi résznél, és most nézem, hogy a telefonon csak 206-720-as linksebesség között váltogatnak, annyi külső változás van, hogy a szomszéd berakott egy telekom okoswifit ami szintén az 5GHz-es tartományban dolgozik, de semmi egyéb zavaró tényező nincs ezen a frekin, szóval szerintem nem ezzel van összefüggésben a dolog. Volt már HU és CN országkóddal is tesztelve, max jelszintre állítva, nem igazán látom, hogy tudok visszatérni, egy nagyresetet nem szeretnék emiatt.
A piros vagyok én.
-
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
Ma délután olvasgattam ezt-azt, és az openwrt oldalán láttam, hogy az asus rt-ax53u támogatott. Van valakinek tapasztalata vele?
Emellett arra is ráakadtam, hogy az asus rt-ax53u és az rt-ax1800u azonos. Ha ez igaz, akkor ugyanúgy, mint korábban az rt-ac65u/85u esetén feltakható az 1800ra az 53 firmware-je?*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
xabolcs
őstag
válasz
ledgeri #18046 üzenetére
OpenWrt alatt nincs kulonbozo szintu reset. Egyfajta reset van, ami torli a beallitasaidat, mintha epp most tertel volna at gyarirol OpenWrt-re.
Parancssorbol: firstboot
root@DIR-860L-B1-140 ~ # firstboot
This will erase all settings and remove any installed packages. Are you sure? [N/y]Grafikus feluletrol pedig: "System" menunek a "Backup - Flash Firmware" almenuje. Az oldalon pedig a "Restore" resznelt a "Perform reset".
Ez olyan allapotba teszi a routeredet, mintha epp akkor telepitetted volna az adott OpenWrt-t recovery-n keresztul.
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
A mir3g-re ( most padawan rajta) melyik firm.et lehet rátölteni?
squashsf-kernel1, -rootfs0.bin, initramfs-kernel?Gyurka
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri #18022 üzenetére
Ha ez így kb behalt, akkor kérdeznném, hogy mi a 2. leghardabb hardreset-i mód, amivel próbálkozhatnék, ha a "visszaraknám a gyári firmware-t" nem játszik?
A gyáriból kezdő-verziós OWRT verzió miben másabb, mint az upgrade?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Jó, jó... ilyen alapon sokmindent lehet gyengébbnek leírni mint amilyen a hozzáértő számára használható potenciál.
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
hmzs
tag
válasz
belgast #18041 üzenetére
Nagyon sok leírás van a témában, talán indulásnak:
https://logout.hu/bejegyzes/suste/wds_repeater_repeater-relayd_openwrt-luci_alatt_at.html
vagy openwrt doksi:
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wifi/relay_configuration[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Nekem van az is, még be nem járatott mobilos cucc végett, portmaster az alap PCs programok végett, és ublock a böngészős kiválósága végett. Ez a 3 réteg megfér egymás mellett, felett...
-
Geth
veterán
Sokan ráfeszülnek a központi, DNS alapú adblockra. Észrevétel:
- nem old meg mindent, ld. youtube
- ~probléma esetén nem tudod helyben kikapcsolni
Vélemény: maradtam az endpoint szűrésnél (ublock origin, stn, stb.) -
ledgeri
nagyúr
válasz
nimmrody #18035 üzenetére
Az adblocker -mivel DNS alapján szűr- ilyesmi. ha az eszköz IP-jét tudod, akkor tudsz arra szűrni. Nem is kell leszivatni a block-listát. Van benne blacklist, whitelist.
#18034 attilav2 nézem.
-
nimmrody
tag
Sziasztok! Openwrt alatt van e olyan kiegeszito ahol latom a halozaton melyik eszkoz milyen webcimeket latogatott es lehet e ezt valahogy managelni? Koszi szepen.
-
attilav2
őstag
válasz
ledgeri #18022 üzenetére
Ezt megoldandó most próbáltam volna vissza rakni a gyári firmware-t az ajánlott asus oldali megoldással, de hiába világít úgy ahogy kell a router, a program nem találja a routert.
Indítsd rendszergazdai módban a FW restoration tool-t, nálam ez segített, hátha nálad is bejön.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
woodworm #18025 üzenetére
Csak a fizikai kapcsolat maradt ott a listában (Gyorsabb volt megnézni: töröltem minden mást). A futó firmware-ben állíthanék bármit ami ezen segíthetne?
-
ledgeri
nagyúr
-
hmzs
tag
válasz
belgast #18029 üzenetére
Remélem nem fogok nagy hülyeséget írni, mert sok évvel ezelőttről van halvány emlékem csak.
Scan-re rányomsz, akkor látni fogsz egy listát az elérhető wifi hálózatokkal. Sok 10 másodperc is lehet, mire megjelenik minden hálózat! A neked kellőre értelemszerűen csatlakozol, és kb ennyi. Innentől a router felkapcsolódik a kiválasztott hálózatra.
Ezek után mi a cél? Mert erről nem írtál semmit.[ Szerkesztve ]
-
belgast
csendes tag
Üdv!
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Van egy D-Link DIR-825 router amihez vezeték nélkül szeretnék csatlakoztatni egy tp link 841N v10-et.
Állítólag ezt a tp link saját firmwarejével lehetetlen megoldani így felraktam rá a openwrt 18.06.9 verzióját.
És akkor innen eltudna valaki kalauzolni mit hogy merre?
Bekapcsoltam a wifit eddig megvagyok. -
ledgeri
nagyúr
Rendben, de ez rajtam nem segít, én problémámat nem oldja meg, neked meg 2 éves story-d.
-
Rick4
félisten
válasz
ledgeri #18022 üzenetére
AC65P-re én csak ennyit mondok: [link] [link] Azóta van egy (mostmár 3) Xiaomi AX3600-as, 2020 augusztusában dugta be, azóta egy röccenés sem volt. Ilyen asussal sose lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Kérdéseim story előtt:
kell-e nekem a gyári újrahúzás?
miket hagy meg az Upgrade, az okozhatja-e a problémát?Nyáron vettem egy asus ac-65p-t. Szépen elkezdtem belakni, ment rá adblock, és együtt egyszerre volt fent egyik DNS-over-TLS, és egyik DNS-over-HTTPs ajánlott modul. Nem tudom melyik működött, de működött az adblock, és valamelyik, egymással, szépen.
Jóval régebb óta fent volt a wireguard VPN a gépen, ezek mellett is használtam 1-2-szer, csak volt mellette egyéb, ami jobban megfelelt, így az el lett hanyagolva. Valamiért újból kellett, így elindítottam, frissült, használtam, gép kikapcs, rendben. Mikor bekapcsoltam nem értem el az internetet. Parázva, hogy mi is lehet, elkezdtem resetelgetni a dolgokat. Becsúszott egy router reset is. Az sem oldotta meg az egészet, aztán rájöttem, mi is volt, azt töröltem és azután ment minden,de:
Tervezgettem már OWRT frissítést, és belekezdtem ha már úgy is lett egy reset, sajnos benéztem az egyik sort és felcsúszott az egyik példa snapshot-update/upgrade. Azt megpróbálván kompennzálni felment rá a legutóbbi stabil verzió(upgrade módszerrel).
Belakás közben tapasztaltam, hogy az adblock nem szűr szinte semmit annak ellenére, hogy a leszívott block-lista 800k-1M+, de a memória használat keveset változik (annak elenére, hogy kb ugyanannyi forrás kijelölése mellett korábban csak 600-700k volt, és neccezgettem memóriával 90%-ot. Szóval vagy nagy optimalizáció volt minden téren, vagy valami nem okés.
Ezt megoldandó most próbáltam volna vissza rakni a gyári firmware-t az ajánlott asus oldali megoldással, de hiába világít úgy ahogy kell a router, a program nem találja a routert.Most nem tudom, hogy az alap valami nem oké problémámhoz kell-e resetelni a gyári frimware-re az egészet, vagy csak egy upgrade (vagy valami egyéb) elég lenne, annak ellnére, hogy ez már megtörtént; ragadhat-e bent valami ezt okozó beállítás, azáltal, hogy az upgrade nem töröl mindent...; és hogy ha tényleg vissza kéne mennem gyárira ehhez, akkor miért nem tudok.
Kaphatnék iránymutatást?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Jofi81
őstag
válasz
Jofi81 #17981 üzenetére
Csak nem akar ez összejönni. Sikerült életre kelteni a routert, vissza is ment rá a stock Xiaomi FW, de SSH-n nem tudok hozzá kapcsolódni: Network error: Connection refused. Ugyanezen az IP címen a LuCI-t elérem. A miwifi_ssh.bin-t letöltöttem és elvileg rendben települt is. Mit tudok még tenni? Próbáljam újra? Vagy ezt az utolsó lépést soros porton is meg tudom csinálni SSH helyett?
cd /extdisks/sda1
mtd write openwrt-22.03.0-ramips-mt7621-xiaomi_mi-router-3g-squashfs-kernel1.bin kernel1
mtd write openwrt-22.03.0-ramips-mt7621-xiaomi_mi-router-3g-squashfs-rootfs0.bin rootfs0
nvram set flag_try_sys1_failed=1
nvram commit
reboot -
kriszrap
tag
válasz
xabolcs #18015 üzenetére
Már néztem . Odáig jutottam hogy balenaEtcher megcsináltam de egyszerűen nem akarta be be bootolni a penyot. De volt egy bibi ami miatt igazából nem vágtam bele RAID1 volt 1.5 tb családi videók,fotók stb . Úgy tudom újra felcsatoláskor (Új rendszernél) le kell formázni . Mondom inkább most egy kihagynám igy lett a router.
-
xabolcs
őstag
válasz
kriszrap #18014 üzenetére
Se nem Zyxel-ezek, se nem OMV-zek, de ebben a kereso altal feldobott 2017-es cikkben ("Zyxel NAS 520/540/542 mit Debian und OpenMediaVault (OMV) betreiben.") meg mindig aktualis infoval szolgalnak, hogy hogyan csereld le a gyari Zyxel-es feluletet Debian alapu OpenMediaVault-ra.
Belenezve a debian-nas-bullseye-21.218-armhf.img.gz image-be, tenyleg a hivatalos Debian Bullseye-t es OpenMedia Vault Shaitan-t hasznalja egy kicsit korosabb (3.2.0-as) kernellel.
Ahogy nezem a leirast, az egeszben a Windows aloli pendrive iras resz a legnehezebb, de pl. a balenaEtcher-t pont erre talaltak ki.
Most olvasom az OpenMediaVault topikot, s meke11 forumtarsnak is ilyenje volt 2011-ben.
[ Szerkesztve ]
-
kriszrap
tag
válasz
xabolcs #18011 üzenetére
2 nas volt otthon .Az egyik Zyxel 520 másik egy pc(omv). Na most a pc (omv) sokat evet feleslegesen ment torrent , DLNA ,OpenVPN azt ennyi. Azt offoltam a PC nast igy úgy döntöttem routerre át teszem .Torrentet nem nagyon használtuk 1-2 sorozat havonta de ha csak nagyon muszáj volt . Zyxel pedig kevesett eszik de támogatás szinten borzalmas így csak lemezek SMB és Plex szerver megy csak.
-
attilav2
őstag
válasz
kriszrap #18010 üzenetére
Ezt szeretném felrakni [link] Webes támogatás miatt.
Maradj a transmissionnál, vannak hozzá leírások az openwrt oldalán. A rtorrent valamiért nagyon lefogja az AC57U-t, nekem sokkal lassabban töltött mint a transmission.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
xabolcs
őstag
válasz
kriszrap #18010 üzenetére
Nem tudom milyen vason fut az OMV, de ha lenne rajta lehetoseg Docker szolgaltatast futtatni, akkor lehetne ra tenni friss qBittorrent-et. Milyen vason fut? Es hogyan fut az OMV, nativan, vagy az is rogton Docker kontenerben?
Azert akadekoskodunk vargalex-szel ennyire, mert szerintunk a NAS-odban sokkal tobb ero van, mint a routerben, testhezallobb feladat lenne neki (ahogy eddig is az volt, az elavult qBittorrenttel).
[ Szerkesztve ]
-
kriszrap
tag
válasz
xabolcs #18007 üzenetére
Egy ASUS RT-AC57U eszközöm van .
"Es miert pont azt a klienset? A tamogatott Transmission vagy rtorrent nem jo?"
Igy belegondolva passz ....
OpenMediaVault nasomon az van és igy megragadtam nála.
Megnézem rtorrent hogy smiként van.
Egy routeren hogy és miként érdemes torrentezni?
1-2 aktiv fusson csak egyszerre ?
Sebesség korlátozás legyen 50MB/s tudok letölteni ezt korlátozzam ? -
xabolcs
őstag
válasz
kriszrap #18006 üzenetére
Ahhoz a szkripthez valami Linux prompt kellene, meg letoltott qBittorrent forras. Ha ennyire ismeretlen a terulet, akkor kerj meg valakit!
Egyebkent milyen eszkozre szeretned telepiteni a qBittorrentet?
Es miert pont azt a klienset? A tamogatott Transmission vagy rtorrent nem jo?aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz
kriszrap #18003 üzenetére
Megprobalhatod a forditast SDK-val is! En a Snapcast-ot szoktam igy forditani.
#!/bin/bash
# tar -xjf openwrt-sdk
# ln -s /valahova/klonozott/git/repo/badaix-snapos/openwrt/ package/snapcastcd openwrt-sdk-*/
scripts/feeds update -a
scripts/feeds install snapcast libsoxr boost libopus libflac libogg libavahi-client alsa-lib libvorbisidec libvorbiscat <<EOC > .config
# CONFIG_SIGNED_PACKAGES is not set
CONFIG_PACKAGE_snapcast=y
CONFIG_PACKAGE_snapclient=y
CONFIG_PACKAGE_snapserver=y
EOCmake defconfig
make package/snapcast/compile -j8
make package/index[ Szerkesztve ]
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
hogy tudom telepíteni a qbittorentet ? Sajnos nem annyira értem.
[link]Másik kérdésem
Lehet olyat csinálni külső usb re telepíteni softwereket pl minidlna vagy mondjuk ezt a qbittorentet? -
xabolcs
őstag
válasz
fatpingvin #18000 üzenetére
Kezdesnek "Adding new device support" az OpenWrt Wiki-n.
Aztan vedd fol a kapcsolatot xurubin-nal a kapcsolatot, mert o mar 2021-ben eleg sokaig eljutott egy nagyon hasonlo modemmel!A vegen vagy az uj bmips-be vagy valamelyik bcmxxx linux target-be kellene bejutnia a tamogatasnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest