- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Twin Lake platformra építkező, NAS-ként bevethető mini PC a CWWK-tól
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rostiron
őstag
-
MineFox54
őstag
Na akkor fussunk neki újra...
Csináltam egy relayd repeatert OpenWRT alatt, minden tökéletesen ment, amíg hozzá nem adtam az AP-t (azt hiszem csak ennyit csináltam abban a lépésben). Ezután nem érem el a routert semmilyen IP-n (próbálgattam a különböző megoldásokat, így sokféle IP-je volt már). akár a saját AP-n próbálom, akár a fő AP-ről.[ Szerkesztve ]
-
-
suste
veterán
válasz
rostiron #12096 üzenetére
Az idézetben szereplő szabály és átirányítás külön-külön (is) működik, hiszen a 2 mást csinál:
1: "FTP-WAN" forgalmi szabály kinyitja a 21-es portot, vagyis a 21-es porton éred el kintről az ftp-t
2: "FTP-Forward" port továbbitás átirányítja a beállított portot (9094) a router 21-es portjára, vagyis kintről a beálított (9094-es) porton éred el az ftp-t.
Szóval nem kell mindegyiket engedélyezni, csak az egyiket!Viszont a 2 berakott képed nem ezen leírásokat mutatja
1: "FTP-WAN-Passive-ports szabály (nem egyezik meg a fenti 1-essel)
2: "FTP-Forward" port továbbitás (forward, ez stimmel a fenti 2-essel)
Ezek közül kell mindegyik.
-
rostiron
őstag
válasz
rostiron #12094 üzenetére
Sikerült megoldani, most már minden ok.
Suste a leirásodban az szerepel hogy:
" Internet felöli elérhetőség engedélyezése:
-Vagy: luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok: "FTP-WAN" szabály engedélyezése.
-Vagy: luci/hálózat/tűzfal/port továbbitás: "'FTP-Forward" szabály engedélyezése, és esetleges port módosítás (9094)."Nálam csak akkor működik ha mindkettő helyen engedélyezem. Ez normális ?
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
MineFox54
őstag
Sziasztok! Létrehoztam egy második WiFi kapcsolatot, egy kliens mellé egy AP-t. (WR840N-ről van szó), a LAN-t választottam, Save&apply, majd megjelent az AP, működik is de a router elérhetetlenné vált az IP-jén... (kívülről és belülről is).
Mit lehet tenni a reseten kívül?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, adott egy 1043v2 router suste féle fw.-vel . Erre van csatlakoztatva egy külső hdd, ami /mnt be van csatolva, ( vagy valami ilyesmi ) Szóval ennek a hdd-nek a tartalmát belső hálózatból elérem ftp-n és smb-n is. Mit kell beállítanom hogy, az internet felől is bárhonnan elérjem a hdd-t ?
Valami részletes leírás van erről ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van érdemleges változás a LEDE 17.01.2 és 17.01.3 között?
-
válasz
kiborg #12089 üzenetére
Saját tapasztalatom az, hogy egy 941-est frissítve Barrier Breaker-ről LEDE 17.01.1-re, az eszköz stabilabb lett. Nagyobb terhelés (kollégium felhasználói elkezdenek torrentezni vezetéken) esetén sem fagy ki.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
-
gyulank
addikt
Tud valaki 741ND-hez soros portos leírást, ami biztos, hogy működik, és lehetőleg magyar?
Melyik bin-t lehet felrakni rá?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Véletlenül jöttem rá, hogy a TP-Link 1043 V2-es ruteremhez van már Chaos Calmer 15.05.1, ami most rajta van az a Barrier Breaker 14.07.
Megéri-e a csere?
Mit hozna a konyhára?üdv Kiborg
Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
Márton
nagyúr
üdv,
egy nano routerre tettem openwrt-t, access pointként használnám és lanon keresztül megy is, de telón nem tudok rákapcsolódni.
SSID megvan, de ahogy rányomok a telón, azt írja nem kapok ip címet.
Nézegettem a dhcp beállításoknál, de egyrészt minden alapon, másrészt néhány dolog nem világos.
Valaki segítene mit kéne ellenőriznem, hogy jól van-e beállítva ahhoz, hogy a teló is kapjon IP-t?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
krealon
Topikgazda
válasz
markussandor #12081 üzenetére
"Meg lehet oldani, hogy pl a 3-as 4-es portnak másik VLAN ID-t adok, ezzel elszeparálva egymással a két hálózatot? De az is kilásson a NET-re?
PL:
- 1-es portba dugok egy switchet, arra az összes PC-t, NAS-t, TV-t. (192.168.1.1/24)
- 3-as 4-es portba dugok 1-1 IP kamerát (192.168.2.1/24)Az lenne a célom, hogy az IP kamerák ne lássák a LAN-t, de a LAN-ra kötött gépek lássák a kamerákat.
Megoldható LEDE/openwrt alatt?"Termeszetesen, megoldhato.
A kulcsszo / kifejezes, ami a megvalositashoz segitseget nyujthat: "guest wifi"Vendég wifi accesspoint routeren Openwrtvel - Logout
-
vargalex
Topikgazda
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Van egy elvi kérdésem:
klasszikus 1WAN+4LAN portos routerról beszélünk, ahol a 4 LAN port ugyanabban a VLAN portban van.
Meg lehet oldani, hogy pl a 3-as 4-es portnak másik VLAN ID-t adok, ezzel elszeparálva egymással a két hálózatot? De az is kilásson a NET-re?PL:
- 1-es portba dugok egy switchet, arra az összes PC-t, NAS-t, TV-t. (192.168.1.1/24)
- 3-as 4-es portba dugok 1-1 IP kamerát (192.168.2.1/24)Az lenne a célom, hogy az IP kamerák ne lássák a LAN-t, de a LAN-ra kötött gépek lássák a kamerákat.
Megoldható LEDE/openwrt alatt? -
Nemsoká lesz LEDE 17.01.3, most van épp fordítás alatt.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
-
sanzi89
addikt
Mert, ha például ilyenből használatban van már kb. 20 darab, 21.-nek is ugyanolyat vásárolni tartom logikusnak. A gond, hogy amit most lehet már kapni a boltokban az a V5.0-ás verzió, amihez még nincs OpenWRT, a gyári firmware meg nem bír 10 kapcsolatnál többet, lefagy, újraindul, stb.
Ezen kívül fontos volt, hogy tudja PoE-t, az meg nem tudja másik TP-Link típus eben az árkategóriában.
Amúgy kb. 1-2e Ft-tal olcsóbb a TL-WR841ND, az meg nem oszt nem szoroz. Nem tudom, hogy hol láttad te fél áron. Inkább a TP-Link TL-WA801ND-t választanám, ha nagyon fontos volna az ár, de szerencsére ennyire nincs kicentizve.
Amikor az árat említettem a korábbi kommentemben, ott arra utaltam, hogy nincs pénz 30k-s Mikrotik vagy Ubiquiti AP-kra.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Több helyen üzemeltetek olyan WiFi rendszereket, ahol TP-Link TL-WA901ND Access Pointok annak használva - első sorban az áruk miatt. A gyári firmware egy kalap szar, de OpenWRT-vel meglepően stabilak és használhatóak. A probléma, hogy már a V5.x-nél tart a hardware verzió, ami még nincs a támogatott OpenWRT eszközök listáján.
A kérdésem az, hogy van-e valahol valamilyen lista, vagy tervezet, hogy mely új eszközök támogatása várható, esetleg egy kb. időponttal együtt?
Köszi!
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ace05
senior tag
A következő volt a problémám, de megoldottam.
Ledét raktam egy tp link 1043nd 2.1-re, hogy switch-ként használhassam. A samsung smart tv-m erre volt rádugva, az asztali gépemmel együtt.
A probléma az volt, hogy telefonról nem működött a casting, meg a samsung smart tv androidos app. A telefon, a fő router (archer c2600) wifi hálózatára volt csatlakozva. Ha tv is wifi hálózatra volt csatlakozva, akkor jó volt minden. Ha kihagytam a switch-et, és rádugtam közvetlenül a fő routerre a tv-t, akkor is jó lett minden.Megoldani részben ennek az appnak köszönhetem. Ennek segítségével rájöttem, upnp nem megy át a switchen keresztül. Egy gyors Google keresés és a luci-app-upnp csomag telepítésével megoldottam a problémát.
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Szeretnék 2 openwrt-s routert wifin hídba kötni, de se NET nincs a másikon, se nem tudok wifin kapcsolódni egyikre se mobilról, csak kiírja, hogy kapcsolódás..., aztán IP cím lekérése... aztán, hogy rossz, megbízhatatlan kapcsolat. Hogy kell beállítani?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12068 üzenetére
Igen, elvileg így rendben. Viszont, ha eddig nem volt crontab bejegyzésed, akkor kell egy
/etc/init.d/cron start
vagy egy router restart.
Alex
-
válasz
vargalex #12067 üzenetére
Jah ok
Jelenleg akkor ilyen a cron egyik parancsa:
* 20,21,22,23 * * * wget --user=kovbandi --password=WEBcam0331BANdi58125 http://192.168.0.103:5170/?action=snapshot.jpg -O /mnt/camera/20_23/$(echo "camera_$(date +%Y%m%d%H%M%S).jpg")
Van egy ilyen:
10 1 * * * /bin/cleanup
SSH-n puttyal kiadtam egy ilyet:
chmod +x /bin/cleanup (igaz semmit nem jelzett vissza)
És ez a cleanup kód:
#!/bin/sh
WATCH_DIR=/mnt/camera
DELETE_OLDER_THAN=172800 # file age in sec
NOW=`date +%s`
for files in `find $WATCH_DIR/* -type f`
do
FILEDATE=`date -r $files +%s`
DIFF=$(($NOW-$FILEDATE))
if [ $DIFF -gt $DELETE_OLDER_THAN ]; then
rm -f $files
logger -t deletefiles $files deleted
fi
doneÍgy akkor elvben minden faca lesz?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12066 üzenetére
Nem. A cron-ba ennyi kell:
10 1 * * * /bin/cleanup
De, ha létrehoztad a scriptet, akkor egyszer SSH-n adj neki futtatási jogot:
chmod +x /bin/cleanup
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12064 üzenetére
Szia!
Igen, erre a scriptre gondoltam, bár így formázás nélkül elég átláthatatlan.
Cron jó úgy is, bár én valami script-ben date parancs kimenetéből oldanám meg valahogy a könyvtár neveket. De tény, hogy így egyszerűbb...
A cleanup script kezeli az alkönyvtárakat is, azon nem kell módosítani. Ha 24 óránál régebbi képeket akarod törölni, akkor a 86400 a helyes, ahogy írod is.
A cleanup scriptet bárhová mentheted, csak ne felejts el futtatási jogot adni rá:
chmod +x /bin/cleanup
Alex
-
válasz
vargalex #12061 üzenetére
Cleanupnál erre gondoltál igaz?:
#!/bin/sh
WATCH_DIR=/mnt/camera
DELETE_OLDER_THAN=50400 # file age in sec
NOW=`date +%s`
for files in `find $WATCH_DIR/* -type f`
do
FILEDATE=`date -r $files +%s`
DIFF=$(($NOW-$FILEDATE))
if [ $DIFF -gt $DELETE_OLDER_THAN ]; then
rm -f $files
logger -t deletefiles $files deleted
fi
doneCronban a legkisebb futtatási idő a perc igaz, vagyis így nézne ki a parancs:
***** wget .....Viszont naponta így is 60*24=1440 képem lenne, ami sok egy mappába, ezért úgy gondoltam, 6 külön mappába mentem a képeket, 0-3 4-7 8-11 12-15 16-19 20-23, így csak 240 kép lenne egy mappában.
Akkor ugye a cront így állítom be:
* 0,1,2,3 *** wget, a mappanevet természetesen változtatom /mnt/camera/0_3-ra (mappákat létrehozom.)
Elvben így akkor lesz minden órából 60 db képkockám, ha jól sejtem.Nah a cleanup scripten kell módosítanom, vagy almappákat is kezel? Tehát beírom:
WATCH_DIR=/mnt/camera
DELETE_OLDER_THAN=50400Akkor az almappákban is töröl az adott időben? Vagy mindegyik mappához külön parancs kell? Mellesleg ez másodpercben megadott idő ugye? Mert akkor ha az időt módosítom 86400-ra, akkor a 24 óránál régebbi képeket törli.
És már csak egy kérdés: a cleanup scriptet simán a /bin mappába elmentem, és futtatom /bin/clean parancsal?
Bocsi a sok kérdésért[ Szerkesztve ]
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12060 üzenetére
Szia!
Én így csinálnám:
wget --user=.... --password=... http://192.168.0.103:5170/?action=snapshot.jpg -O /mnt/camera/$(echo "camera_$(date +%Y%m%d%H%M).jpg")
Így a /mnt/camera alatt camara_datum.jpg néven lesznek a képek. A datum pedig: év 4 karakteren, hónap 2 karakteren, nap 2 karakteren, óra 2 karakteren 24 órás formátumban és perc 2 karakteren.
Ezután jöhet a cleanup a korábban linkelt módszerek valamelyikével attól függően, hogy a find-nek van-e -mtime kapcsolója, vagy nincs. Mindkét esetben csak a könyvtárat és az időt kell cserélni a linkelt példákban.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
válasz
vargalex #12057 üzenetére
Megvan a megfelelő parancs:
wget -c --user=.... --password=... http://192.168.0.103:5170/?action=snapshot.jpg -P /mnt/cameraCsak annyi a gondom, hogy csak 1 file készül mindig, a régit felülírja.
Ha a crontabba időzítem a parancsot pl 5 másodpercre, akkor lesz 5 másodpercenként 1 képem.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetne mindig különböző néven mentse el - pl. 1-2-3 etc - , továbbá hogyan tudnám clenaupolni a könyvtárt bizonyos időközönként? -
TP-Link TL-WR842ND v2; OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1.
Ha frissítem a LEDE 17.01.2-re, vissza tudom tölteni rá a beállításokat és működni fog, vagy újra be kell laknom?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
vargalex
Topikgazda
-
Egyelőre a mentéssel küzdök:
wget --user=..... --password=..... -nd /mnt/camera -A jpeg http://192.168.0.103:5170/?action=snapshotAzt írja, elmentette, de semmi nincs
/mnt/camera: Scheme missing.
--2017-09-28 11:11:33-- http://192.168.0.103:5170/?action=snapshot
Connecting to 192.168.0.103:5170... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 401 Unauthorized
Authentication selected: Basic realm="MJPG-Streamer"
Connecting to 192.168.0.103:5170... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: unspecified [image/jpeg]
Saving to: 'index.html?action=snapshot.3'0K .......... .......... ........ 39.3M=0.001s
2017-09-28 11:11:33 (39.3 MB/s) - 'index.html?action=snapshot.3' saved [29325]
FINISHED --2017-09-28 11:11:33--
Total wall clock time: 0.2s
Downloaded: 1 files, 29K in 0.001s (39.3 MB/s)Tuti elkúrok valamit, de mit?
Mellesleg az ok, hogy elmentetem, de annyi a tudásom - nem sok - hogy ezt a parancsot rakom be crontabba, script írást nem csináltam még -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12054 üzenetére
Igen, a cleanup is mehetne crontab-ból. Akár ugyan abból a script-ből is, ami a letöltést végzi.
Ha a find-nél be engedélyezve van az mtime kapcsoló, akkor elég egyszerű. Ha nincs, akkor sem túl bonyolult a törlés.
Alex
-
válasz
vargalex #12053 üzenetére
Köszi a segítséget, hagyom a fenébe, az is jó, hogy ennyi sikerült
Mondjuk a wget-es rész menne elvben, crontabbal ,eg beidőzíteném mondjuk hogy milyen időközönként szedjen le képet, de amit nem tudok hogy tudnám cleanupolni a könyvtárt óránként, bár szerintem azt is crontabbal meglehetne oldani.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12052 üzenetére
Átírtam az init scriptet, de sajnos nem ilyen egyszerű. Ugyanis a feltelepített mjpg-streamer csomagnak nem része az output_file.so shared library, ami a file-ba mentéshez kellene. Ezért vagy saját csomagot kellene fordítani, amiben engedélyezed, vagy curl-al, esetleg wget-el ütemezni a web felületről letöltést, ha lehetséges.
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12050 üzenetére
Megnéztem, de ezek a régi csomagok. Sajnos az enyém csak ar71xx platformra létezik, így nem az települt fel.
Állítsd be úgy, ahogy volt (az legyen a config-ban), és átírom neked az init scriptet, hogy legyen file-ba mentés is.Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12046 üzenetére
Az én csomagom config-jában egyébként biztosan nincs ilyen sor... Vagy ez a tiédben volt?
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
-
Ez se jött össze. Leszedtem, felraktam. Annyi, hogy a configban van még ez a sor:
option command '/usr/bin/mjpg_streamer -i "input_uvc.so" -o "output_file.so -f /mnt/camera -d 60 -s 60"' -
Amit felkínált a Rendszer/Software fülön az ment fel.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12041 üzenetére
Szerintem az a legegyszerűbb. Persze módosíthatod is a jelenlegi init scriptet.
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12038 üzenetére
De, megoldható, de nem ezzel az init scripttel. És nem ezzel a LuCI oldallal. Lehet, hogy egyszerűbb, ha leszeded az mjpg-streamer-t és a hozzá tartozó LuCI oldalt is és mindkettőt az én repo-mból telepíted. Vagy legalábbis módosítod az init scriptet. Nem is értem, hogy miért kellett ilyen félkész dolgot betenni egy végleges build-be.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12036 üzenetére
Az a helyzet, hogy az init scripted nem is foglalkozik a folder opcióval. Szóval, ez valami teljesen katyvasz.
Alex
-
-
válasz
vargalex #12034 üzenetére
Nem kaptam hibaüzit, újraindult. Ilyen a fájl:
config mjpg-streamer 'core'
option quality '80'
option www '/www/webcam'
option enable_auth '1'
option device '/dev/video0'
option enabled '1'
option input 'uvc'
option output 'http'
option yuv '1'
option fps '5'
option led 'off'
option resolution '1280x720'
option username '...'
option password '...'
option port '...'
option folder '/mnt/camera'
option delay '5000'
option ringbuffer '20' -
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12033 üzenetére
Hirtelen átnézve, szerintem ez egy közel sem teljes funkcionalitású init script. Ha jól látom, output-ból csak a http-t oldották meg benne. Ha kiadod a
/etc/init.d/mjpg-streamer restart
parancsot, akkor (szerintem) kapsz egy
unsuported output option ...
hibaüzenetet. Persze attól is függ, hogy hogyan néz ki a /etc/config/mjpg-streamer.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12030 üzenetére
Igen. A /etc/init.d/mjpg-streamer (talán így hívják) tartalmát.
Alex
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12028 üzenetére
Lehet, hogy az init scriptet nem írták meg rendesen? Pontosan milyen firmware-t használsz? Esetleg felrakod a pastebin-re az init scriptet, illetve a ps kimenetét?
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
-
válasz
vargalex #12024 üzenetére
Pedig nem ment semmit
.
Még megpróbálom felrakni a teljes csomagot a www-webcam mappába, alapból azokat nem hozta létre. (static.html meg ilyenek). Ha akkor se, akkor a www/webcam mappába próbálok menteni , de csak próba gyanánt, sd kártyán van a rendszer, nem akarok folyamatosan iratni rá.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12022 üzenetére
Szia!
Ha felment rendesen az mjpg streamer is és létezik a /mnt/camera könyvtár, akkor elvileg mennie kell. Persze, ha jól gondolom, csak 100 másodperc múlva fogja menteni az első képet, hiszen 20-at pufferben tart.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
válasz
vargalex #12021 üzenetére
Amit felraktam mjpg streamert + Luci appot ugye én azt a csomagtelepítőből szedtem le. Így állítottam volna be Luciban a mentést:
Viszont üres marad a mappa. Igazából annyi a kérdés, van-e ötlet, mi az oka. Arra is gondoltam, hogy az openwrt-s csomagban nem képes erre, mert pl a demo page html oldalait is külön kell felmásolni.
( vagy mert BananaPI-n van használva egy router oprendszer, és valami gond van a mappaszerkezettel. Mentésnél is külön kell minden mappát lementeni - use, bin, www - nem elég az overlayt, mint pl a routeren.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12020 üzenetére
Én anno csináltam hozzá saját init scriptet, config-ot és LuCI oldalt is. Mi a kérdés?
Alex
-
válasz
woodworm #12018 üzenetére
Megvan a beszélgetés
Eléggé jól meg le van írva, ha hazaérek összeillesztem a részleteket és megpróbálom. Köszi.
Más: sikeresen csatlakoztattam egy webkamerát a Openwrts eszközömhöz, jelenleg egy BananaPI M1, megy az élő kép, de az istenért nem ment képeket. Próbáltam az mjpg streamer appján beállítani mappát, de nem ment. Valakinek van ebben tapasztalata, hogy is megy ez?
-
Köszi mindkettőtöknek, megpróbálok keresni
-
woodworm
veterán
válasz
kovbandi82 #12016 üzenetére
Igen, a 1043v1-esen nekem volt felcsatolva box, gdrive és skydrive. Ha itt nem találtál említést, akkor a router topikjában lesz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovbandi82 #12016 üzenetére
Elvileg davfs2-vel van lehetőséged webDAV-ot támogató tárhelyet mount-olni.
Alex
-
Valaki cloud storaget - legyen az Drive, Dropbox etc - csatolt már fel tárhelyként, vagy egyáltalán lehetséges? Nem igazán találtam utalást, leírást erről.
-
krealon
Topikgazda
-
nOvOp
senior tag
válasz
woodworm #12011 üzenetére
Nem ismerem! Tomatot használok egy másik routeren, de erre azt nem lehet tenni. Az openwrt-t és a dd-wrt-t "ismertem", ezért akartam a gyári szoftvert valamelyikre lecserélni. Ahogy láttam dd-wrt nincs erre a verzióra. Szóval most itt tartok, hogy egy másik fw-t tennék a routerre. Ezér indultam el az open-wrt irányában, de nem találtam róla teljes leírást, ezért is kértem a segítségeteket. De minden megoldás érdekel, ami webes felületű.
-
nOvOp
senior tag
válasz
stopperos #12009 üzenetére
Köszi! Elvileg letöltöm az openwrt-ar71xx-generic-tl-wr841-v11-squashfs-factory.bin fájlt, majd a firmware updrade-nél csak betallózom és ennyi? Ahogy olvasom akkor még nincs webes felület, azt is külön fel kell tenni. Azt hogyan?
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Van egy TL WR841N v11 routerem. Hol tudom megnézni, hogy erre fel lehet-e tenni openwrt fw-t? Illetve, hogy hogyan kell és honnan, melyik verziót kell letölteni? Köszi. -
DrojDtroll
veterán
hülye voltam, megoldódott
bocsi a zavarásért
[ Szerkesztve ]
-
-
suste
veterán
válasz
enginev3.0 #12003 üzenetére
ehhez az ausus-hoz van egyáltalán openwrt/lede?
nem inkább a tomato-t kéne megpróbálni? -
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #12001 üzenetére
Nem vagyok otthon az asusos cfw-k hogyan működnek, én nem használom a többlet funkciókat padavanon. Openwrt esetén ki lehet választani az ip-cím forrását és ez lehet url is valamilyen ellenőrző oldalon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EAFC 25
- Bitcoin topic
- Robogó, kismotor
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget