- Hogy is néznek ki a gépeink?
- E-book olvasók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
wigyori
tag
válasz
dchard #10098 üzenetére
Nini, meg egy ismeros nick.
Elso korben passzolom a dolgot, de annak, hogy melyik IP-re bindeled az iperf-et, nincs koze hozza. A V1-en ha jol remlik, RTL switch van, a V2-3-4-en meg normalisabb atheros switch, szoval minden teren jobbnak kellene lennie. Keresek valami hasonlo devboardot itthon, elvileg van egy mukodo DB120), megnezem hogy azon mit hoz az iperf. V2-V3-mal van tapasztalat btw ilyen teren?
Udv,
-w- -
wigyori
tag
Szerintem ez igy mukodhet, ha le tudod sniffelni, hogy mit kommunikal a ket SoC, es az alapjan csinalsz valamilyen supportot hozza. Amugy jobban belegondolva, az egy dolog, hogy a masik SoC-ra csinalsz egy ARC portot, viszont a wireless modulhoz meg jo esellyel nincs open driver, ugy meg tul sok ertelme nincs.
Hajra, ha van kerdes a main SoC-ra portolassal kapcsolatban, ne kimelj.
-w-
-
dchard
veterán
válasz
wigyori #10090 üzenetére
Esetleg van ötleted arra, mi lehet ez a masszív teljesítmény probléma a V4 körül? Van V1-em és V4-em is, utóbbi kétszer annyi RAM-mal és 50%-kal nagyobb órajellel, de ha iperf3-at futtatok, csak 10megabittel mérek többet a V4-en, ami nem tűnik reálisnak. (140Mbit vs 150Mbit), CPU maxra kihajtva, LAN-LAN (nincs NAT).
Vagy lehet bindelnem kéne az iperf3 szervert a LAN interfészhez? Most 0.0.0.0-án figyel.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Hello,
Szokásos hülye kérdés
Uhttpd autoindex-nek hogyan lehet megmondani, hogy értse az UTF-8 karakterkészletet?
Nagyobb mennyiségű ömlesztett könyvtár van a háziszerveremen, és amelyik nevében van ékezet, az hibásan jelenik meg, és nem is lehet belemászni. Átnevezgetni meg kicsit sok lenne...Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz
wigyori #10092 üzenetére
Hát küzdök vele egy ideje, első portolásom lenne, de szerintem ennyi szívás kevés vassal van, jól belenyúltam
Nem baj, legalább tanulok.
A két webguis megoldást én írtam, de a Quantennás igazából "kész", mert gyárilag benne van, ezt már most is el tudom érni ssh tunnelel (direktben nem, mert külön networkbe tette a Zyxel, csak belül érhető el). Első körben arra gondoltam, hogy ezen (vagy telneten) beállítom, hogy legalább működjön, aztán megpróbálnám, addig is a main SoC OpenWRT/LEDE portjára fókuszálnék. Ha ez így működne jól, akkor belevágnék abba, hogy valahogy belehegesszem a luci-ba.
A Quantenna SoC-ra úgy gondoltam, hogy nem tennék OpenWRT-t, ha a fentiek sikerülnek.
-
wigyori
tag
Ize, lehet hogy en ertettem valamit felre, de te irtad a ket webui-t
"Ha sikerrel járok, akkor a Z1-en reményeim szerint használható lesz olyan formában, hogy 2db webes felületről lehet majd piszkálni az 1db dobozt "
Biztos megoldhato hogy a masik SoC-on futo OS-t is piszkald (leven a ketto kozott sima ethernet van) pl. LuCI hook-okkal, vagy akar egy sajat API-t is megirva, amit a LuCI-ba beepitesz. Ha a gyari OS-t telnet-tel tudod konfigolni is (vagy akar egy komplett konfigot is fel tudsz neki tolteni), akkor en expect scriptekkel allnek neki megcsinalni, amit szinten valahogy behuznek LuCI ala.
A ZyXEL-t ismerve valoszinuleg nem egy szabvanynak megfeleloen konfiguraljak az 5g-s reszt (tehat nem valoszinu, hogy van mar ra egy library vagy scriptgyujtemeny, amit tudnal hasznalni), ugyhogy elso korben mindenkepp vegig kell sniffelned, hogy hogyan kommunikal a "kulso OS" vele.
De ez igazabol mind csak tipp elsore.
(En a magam reszerol letettem arrol, hogy a WRVS-emre OpenWrt-t rakjak, egyreszt mert most mar eleg oreg HW, masreszt a ket OS-es kavaras miatt nem tudnam normalisan megcsinalni a konfiguralast (ugyebar Cisco, aki a gyartok kozul a masik jomadar), harmadreszt ott a flash is kozos a ket SoC kozott, ami plusz agyf@sz.
)
Udv,
-w- -
sgeza
veterán
-
wigyori
tag
Passz, de van ra esely.
Az a SoC egy ARC700 igazabol, ahhoz meg openwrt-ben es lede-ben is van tobbe-kevesbe mukodo port (arc770). Ha megvan a konzol, egy bootlog-ot kiraksz majd valahova rola?
Edit: most talaltam meg hogy mit aktivkodtal az openwrt forumban ezzel, nice
http://pastebin.com/bv5P4jUH .
A quantenna u-boot forrasa megvan a GPL tarballban (ha kirakott egyaltalan valamit a zyxel) ? Az ugyanugy GPL, ugyanugy elerhetove kellene tenniuk, es az alapjan ki lehet talalni, hogy csinal-e barmi varazslast a bootloaderjuk a soc-on, vagy egy sima uImage-es kernelt be tudsz rajta rantani.A "remote api"-val kapcsolatban annyit, hogy oktober kornyeken elokerult a networked ubus koncepcioja, tobb approach is volt/van, nem tudom hogy most hol tart a dolog, de a prpl (prplfoundation.org) site-on sztem utana tudsz nezni. Nyilvan ez nem mostanra vagy a kozeljovore szol, hanem kicsit kesobbre, es nem az ilyen elb@ott routerekre keszul, hanem IoT-re, de erdekes lehet.
Udv,
-w- -
válasz
wigyori #10090 üzenetére
Amúgy a másik SoC-hoz nálam sincs szintillesztő, leszedte a rohadt Zyxel. De kimértem szkóppal, és jövő héten bele fogom forrasztani
Le is támadnálak egy kérdéssel, ha már így megtiszteltél bennünket
Szóval az ötletemről mi a véleményed? Szerinted is működhet a Quantenna SoC (QT3840BC), ha majd a másikra sikerül működő portot csinálni, a kettőt összebridgelem, és a Quantenna configját manuálisan beállítom?
A gyári Zyxeles fw-vel sikerült odáig eljutni, hogy át tudok belőle telnetelni a QT3840BC-be, illetve ssh tunnelel a webes felületét is elérem böngészőből, user/pass is megvan.
-
wigyori
tag
Nem ez az elso ilyen dual-SOC-os agymenes, a Cisco/Linksys WRVS4400v2 is ilyen, meg van me'g jopar masik is...
Apropo, ha valakinek 1043ND v4-ese van, van kedve tesztelni, es van levelshifter-je is (ha rossz lenne amit osszeraktam), ezzel tegyen egy probat
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=348703#p348703
Udv,
-w-[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Helló múltkor írtam hogy a WDR3500 ra telepített miniDLNA nem találja a videó filokat a hddn. az megoldódott. MOst olyan gondom van hogy amit letöltök új mkv filokat azokat nem adja hozzá a listához. Ami eddig rajta volt azt mind látja. Régebben semmi gondom nem volt ezekkel. Mi lehet a gond?
-
Nekem most egy Zyxel Z1-em van, abban aztán "szépen" megoldották a dolgot
Portolgatom rá az OpenWRT-t (illetve perpill LEDE-t), és elakadtam egy ponton, nagyon kellett volna a soros port. Szétkaptam, elkezdtem keresgélni (a neten nulla infó van róla, szerintem csak én foglalkozok vele, meg még vagy 2-3 ember a szomszédos Z1 topicban, de azokat is én bujtottam fel utólag). Kimértem egy gyanús 4 pines forrszemcsoportot a PCB-n, be is jött, szépen láttam a boot logot, nagy örömmel mentettem le, elkezdtem beleásni magam.
Aztán valami gyanús lett: ez nem az én kernelem, a detektált CPU sem stimmel, más a ram mérete, semmi sem az aminek lennie kéne... Aztán rájöttem, hogy ezek 2db SoC-ot építettek egy dobozba, saját cpu, saját ram, saját flash storage, és saját linux mindegyiknek, melyek egy belső ehternet link-el vannak összekötve. Az egyik csak az 5G wifiért felel, a másik a router+switch+2.4G wifi. Elég vicces, főleg mikor látom hogy a webguin egy SSID váltás hatására telnet-elget a másik SoC-ra, és állítgatja be egy script amit kértem
Szóval az ember azt hinné, hogy vett egy routert, erre kiderül hogy kettő lett....
Egyébként ugyanez a Netgear R7500 (csak a v1), ASUS RT-AC87U, Linksys E8350 is, ezeket kerüljétek el messzire ha nem akartok szívni, épkézláb OpenWRT/LEDE szerintem soha nem lesz rájuk, mert senki nem akar belegányolni a rendszerbe egy remote API-t a wifi confighoz. Ha sikerrel járok, akkor a Z1-en reményeim szerint használható lesz olyan formában, hogy 2db webes felületről lehet majd piszkálni az 1db dobozt
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Összehasonlításképpen most egy wdr-3600-am van. A 2,4Ghz-en csak a két telefon lóg. Ezért a sávszélesség nagysága itt annyira nem foglalkoztat. A két laptop viszont 5Ghz-en van, elég jól elvannak nincs panasz sem stabilitásra sem sávszélre. Amiért mégis bontani akarom az idillt az az AC.
Szerintem várok tovább ahogy eddig és reménykedem... De az is lehet, hogy egyik reggel úgy kelek fel, hogy kipróbálom mit tud. Max visszaküldöm.Korábban C5-öt kerestem aktívan. Aztán bedobtátok ezt a d-linket és azóta nem tudok szabadulni a gondolattól.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
suste
veterán
nálam nem lehet a szomszédokra fogni mindent, mert 3-4 idegen SSID van csak
szerintem én sokkal jobban zavarom "magam" az 1 csatornán lévő 3db SSID-vel, amit 4db AP szór
következő lépcső, hogy külön routerre teszek 2 SSID-t (ami megint +1 router/AP), így lehetnek másik csatornán
aztán majd kiderül hogy segít-e egyáltalán valamit -
suste
veterán
válasz
MrSealRD #10083 üzenetére
5ghz: laptop 5ghz-en nem csatlakozik fel, másik kliensem nincsen tesztelni
én úgy érzem (tesztelni nem tudom sehol), hogy a laptop is ludas a dologban, mert sosem volt atomstabil a wifije, van amikor másik router 2,4ghz-éről is leszakad, és nem csak a mostani dlinkkel csinálja, hanem az előző tplinkc5-tel is ez voltDlink: igérni nem tudunk neked semmit, mert nem rajtunk múlik hogy hogyan viselkedik majd a wifi nálad
ha el tudod engedni a wifijét, és hajlandó vagy esetleg másik routert is befogni, akkor a többi részében biztos nem csalódsz
valszeg a hsz-eimből az jön le, hogy nekem sosem volt fontos a wifi, ami azért csak részben igaz, mert nagy sebességre nincs szükségem, de stabilitásra nagyon is, hiszen 3db SSID-t üzemeltetek (néha 4-et), és 20-30 kliens (több repeateren keresztül!) csatlakozik wifin (egy SOHO router sem tudná ezt kezelni egyedül),
én már régebben elfogadtam, hogy a wifivel küzdeni kell, és akkor járok a legjobban, ha külön veszem a fő routertől ezt a dolgot, szóval nekem belefér ez így......a régi TplinkC5-ről azt hittem, hogy nem olyan jó a wifije, de most ehhez képest a 2,4ghz-e brutál jó volt minden téren (térerő, stabilitás)
viszont az 5ghz-e meg szintén használhatatlan volt nálam, de közben meg volt ahol az én fw-mel 1300Mbit/s-es stabil kapcsolatott tudott létesíteni közelről, távolabb (falakon keresztül) meg tartotta a 400Mbit/-st egy Asus -szal, és amikor gond volt a rendszerrel, akkor az Asus fagyott ki
szóval teljesen kiszámíthatatlan a WIFI, ezt kell elfogadni, együtt élni vele, és kihozni belőle a legjobbatarra biztosan alkalmatlan a dlink, hogy 1-2 wifis eszközt max sávszéllel szolgáljon ki
ha neked ilyen kell, akkor másikat keress (bár hogy milyet az nagy kérdés)
-
MrSealRD
veterán
Délután mindig kedvet kapok ehhez a 860l-hez, aztán reggelre elmegy tőle a kedvem...és ez van minden nap.
Kár, hogy még ennyire instabil a helyzet. Ha a vargalex által mért 120Mbps-et tudja 2,4 Ghz-en és ezen felül jó az 5Ghz-es AC rész akkor belevágok....de mit jelent az, hogy most az 5ghz romlott el?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
suste
veterán
válasz
woodworm #10081 üzenetére
na akkor meg főleg igaz amit írtam, mert nálam a 2,4ghz használhatatlan volt, az 5ghz meg hibátlan
aztán most felkerült egy USB3 HUB + 1db HDD +1db pen, és azóta az 5ghz is (?) rossz
de lehet most meg a 2,4ghz a jó, ezt még nem próbáltam
tuti wifi én még nem láttam, pedig volt pár router a kezem ügyében
ha valakinek éppen jól működik, akkor az csak arra a helyre és azokra a klinesekre igaz, a szomszédnál már nem biztos hogy minden ok lenne
a 1043v1-esemet egy ismerősnek adtam el, nálam a wifije teljesen használhatatlan volt (DMA), nála hibátlanul működött 3-4 évig ugyan azzal a szoftverrel és beállításokkal
és ez nem csak az openwrt-re igaz, hanem bármelyik másik szoftverre sajnos -
woodworm
veterán
Ez a wifi probléma a 860lb1 kapcsán lassan tényleg a 1043v1-es időket idézi. Többszöri próbálkozás után is minden esetben jól működött a telefonommal, a teszt hozza az előfizetésem környéki méréseket. A két router egymás közelében van, (1043v1, 86lb1) és mindig a 860lb1-est mutatta a wifi analyzer jobb jelerősséggel.
Jelenleg csak azonos telefonok vannak a közelében, de az ünnepek alatt megfordult pár készülék erre, nem panaszkodott senki. -
vottokar
senior tag
Azért várok, amíg sikerül nektek, szakértőknek beröffenteni azt a 2,4G-ás wifi-t. Sajnos otthon a a notimon kívül mindegyik telefon és tablet N-es csak, és ezt használják a gyerkőceim és az asszonypajtás. Ezért az is kell. Sem időm, sem szakértelmem nincs a kísérletezéshez.
Megmondom őszintén kb. elég a gyári firm is mindenre, de ez a grafikus beállítósdi nekem idegen.Alapdolgokat is alig találtam meg benn. Leírást meg persze csak az A1 verzióról találtam, ami nem így néz ki...
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Headless #10076 üzenetére
Csak a sima, elérhető fwkkel próbáltam.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Én most hétvégén próbálgattam a friss lede snapshot, cc és dd között különbségeket 2,4Ghz alatt.
Valóban "jobb" a lede, de kb 2mbitet ver rá csak a másik kettőre, és így is max 4mbit-et nyomott ki magából a rendelkezésre álló 30mbit-ből, szóval nem eget verő a különbség.
Még az olyan vodoo hülyeségeket is megcsináltam, hogy gyári vissza, majd újra openwrt/lede, de semmi változás.
Szóval messze még a megoldás.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
suste
veterán
válasz
scream #10073 üzenetére
de lehessen adott MAC-hez fix IP-t adni
ezt az összes router tudja, még gyári fw-vel isaz asusokkal nekem az a bajom, hogy baromi drágák
és sajnos a tplink C2600 is nagyon drága (ráadásul ott is csak külső openwrt build van, ha jól tudom)én most messze bestbuy-nak érzem a sokszor emlegetett Dlink860lb1
van stabil openwrt, egy negatívuma van, hogy a CC-ben lévő alap driverrel egyelőre problémás a 2,4ghz-es wifi
viszont a wifi mindig egy nagy lutri, és mivel úgyis nagyol olcsó ez a router a hasonló tudásúakhoz képest, így simán belefér egy másik 2,4ghz-es 300Mbites wifis router a költségvetésbe, és még így is megúszod az egészet 20K-ból
és openwrt-s driver is tuti rendbe lesz téve, főleg hogy most összeolvadnak a LEDE-vel (ott már állítólag most is jobb a wifi, de DD trunk alatt is)
egy archerC7v2 is 35K körül van, pedig az sehol nincs a dlinkhez képest proci és usb téren
a C2600 meg majdnem a duplája (60K)
az asusok szintén ilyen drágák (40-70K)ezek alapján kell döntened
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Az AsusWRT (Merlinnel) vagy az OpenWRT tud többet?
Igazából amit kéne tudnia: DDNS (hogy kívülről is elérjem), és VPN (kívülről elérjem a hálózatot), guest hálózat (WiFi), DHCP, de lehessen adott MAC-hez fix IP-t adni (ha jól tudom, akkor ez nem a static routing, azért nem azt írom), tűzfal normális konfigurálhatósága, nyomtató szerver (igaz, csak 1 nyomtató lesz rákötve, HP).
Igazából OpenWRT alatt minden megy (csak nem tudom milyen routert válasszak, mert az Archerek nem szimpatikusak, WDR4300-at meg már nem kapni értelmes áron), és félek AsusWRT meg nem tud ennyi mindent.
Van esetleg valami összehasonlítós oldal?
[ Szerkesztve ]
-
ludnik
tag
Akkor már csak OpenVPN-t kéne csinálni a routerre. Azt hogy is kellene legegyszerűbben?
Nincs valami grafikus felülettes varázsló aVPN-hez, mint a ddwrtben?
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz
ludnik #10064 üzenetére
hát igen nem túl részletes. 1. megoldás: live linuxot csinálsz és gpartedel grafikus felületen formázod. Másik, parancssorból.
A lenti parancssor mindent torolni fog a pendriveról 1 ext4 particiót hoz létre sda helyett csekkold le melyik a pendrive ha csak az van bedugva, valószínű az lesz az sda ezért írtam azt...
fdisk -l
-> parancsal kideríthetedfdisk /dev/sda <<EOF
o
n
p
1
w
EOF
mkfs.ext4 -L "mnt" /dev/sda1[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
ludnik
tag
válasz
vargalex #10059 üzenetére
Azért ezt kicsit kefejthette volna, hogy csináljam uci alól
"Format and partition drive the way you want, either using a Linux Live CD or via uci (it's recommended to use first partition for the root overlay, second partition for swap (if you want swap), and then you can add other partitions as you like)"Ezt hogy csináljam?
-
ludnik
tag
válasz
ludnik #10055 üzenetére
Igazából már ott lekadok, hogy nem lehet feltelepíteni csomagokat, mert kevés a hely a TL-WDR4300 routeremen. Hogy lehet partíciót növelni, mert azt írja 22% szabad terület, ami 124 kbyte? Pl a tempfsből lecsípni?
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 576.0K 452.0K 124.0K 78% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 61.9M 1.1M 60.7M 2% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 576.0K 452.0K 124.0K 78% /overlay
overlayfs:/overlay 576.0K 452.0K 124.0K 78% /[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz
vzoli1987 #10056 üzenetére
neked nem az INPUT táblába kell létrehoznod, hanem a forward táblába. Ugyanis nem a routeren fut a kliens...
Maradjunk a lucin keresztüli sima port forward létrehozásnál (!!nem!! rule), minthogy közvetlenül iptablessel szívsz, ott teljesen egyértelmű mit kell megadni.
[ Szerkesztve ]
-
vzoli1987
aktív tag
-
ludnik
tag
Sziasztok!
A következőt szeretném megoldani, kérlek segítsetek benne. Adott egy otthoni hálózat egy PS4 konzollal, amit el akarok érni egy céges hálózatból a Sony PS4 Remote Play alkalmazásával. Az otthoni routeren kiengedtem ehhez a szükséges 9304-es portot. A céges gépről elérem a PS4-et ha kap mobilnetet a gép. Mivel a céges LAN hálózatból szűrik az UDP csomagokat, ezért LAN-ból már nem megy. Arra gondoltam, hogy egy VPN kapcsolatot kéne csinálni az otthoni OpenWRT-s routeremmel (Vargalex féle firmware van rajta) és a céges PC-n OpenVPN vagy más programmal. Hogy lehetne ezt megoldani?[ Szerkesztve ]
-
vzoli1987
aktív tag
Mi tévő legyek tp-link gyári firmmel el tudtam érni távolból is a transmissiont de most az openwrt-vel meg nem, portot nyitottam pedig, de mégsem akarja
Nem a routeren fut a kliens hanem egy beltérin ( enigma2), 5let???
Megjegyzem házon belül müxik természetesen az elérés
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
scream
veterán
Jelenleg melyik a legjobb router a piacon, amire OpenWRT-t lehet rakni mindenféle gond, nagyobb kompromisszum (?) nélkül?
Esetleg van valami hasonló lista, ahol mondjuk a top 5/10/25 router van mondjuk 2016 3-4. félévéből?
-
-
Van valakinek tapasztalata TP-Link C5 AC1200-al? Mennyi hely marad az openwrt mellett?
-
woodworm
veterán
Mi a tanulság hosszú távon a 860l b1 wifijével?
Véletlenül vettem észre, hogy a telefonom hetek óta ezt használja alapértelmezettként és nem vettem észre problémákat. Ünnepek alatt sok készülék megfordult itt és senki sem panaszkodott.(#10042) Melorin
Ennek valószínűleg a hdd leszakadása az oka, ennek kellene utánanézned.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Mit lehet tenni az ellen, hogy így tele legyen a rom egy 1043 routeren Suste builtel? Már így is a rákötött HDD-n van egy külön partició overlay-el, akkor miért van tele a rom is? Semmi csomagot nem tettem fel, csak a transmissiont és a minidnla-t használom.
/dev/root /rom 0.00 B / 6.00 MB 100% (6.00 MB)
-
woodworm
veterán
válasz
PeLa87 #10033 üzenetére
Ez tényleg úgy néz ki, mintha a saját webui-ja átskinezve. Nálam a 1043v1esnél hosszú feltöltés után az io wait szaladt el. Ez mindig úgy kezdődött, hogy késett vagy elérhetetlenné vált a remote szolgáltatás. Egyébként minden, ami leterheli a rendszert, hasonló hibát okoz.
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Először is BÚÉK mindenkinek!
Másodszor. Pár napja megint elkezdte, hogy gépre letöltött transmissionb nem kap kapcsolatot a routertől..
Előtte mikor előtte is így csinált, akkor szolgáltatások/hd-idle-t kikapcsoltam, és akkor működött jó pár hónapig, de most megint ugyan azt csinálja, mitől lehet ez?Jahh és ha rányomok szolgáltatások/transmission-ban minden változtatás nélkül, hogy mentés &alkalmazás, akkor pár másodperc múlva megint felcsatlakozik a gépre telepített transmissionb...
[ Szerkesztve ]
Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99
-
Garsza
veterán
Helló! Van egy WDR3500 routerem amin OpenWRT fut. Olyan gondom van hogy a rácsatlakoztatott vinyón lévő mkv filekot nem ismeri fel a MiniDLNA ami fut a routeren mi lehet a fond?
-
-
woodworm
veterán
LEDE OpenWrt összeborulás?
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bakonyip95 #9961 üzenetére
Pontosan milyen firmware van rajta? A PC-n beállítottál fix IP-t? Előfordulhat, hogy a WAN portra kell csatlakozni failsafe módban. Sőt, volt nálam olyan eszköz is (azt hiszem, hogy 841), ami failsafe-ban nem indította csak a loopback interface-t, így csak soros porton volt elérhető.
Alex
-
bakonyip95
tag
válasz
bakonyip95 #9961 üzenetére
Azóta sem oldódott meg a problémám, nem tud valaki megoldást?
-
btz
addikt
-
btz
addikt
Sziasztok!
Van egy Dlink DIR-600 routerem.Szeretném repeater relad kliensként használni, de nem tudok rá átjátszó híd protokollú interfészt felvenni. Milyen csomagokat kéne telepítem a támogatáshoz?
A create a bridge over multiple interfaces egy statikus című protokollal, nem helyettesíti az átjátszó hidat gondolom.Luci-proto-relay csomagot nem talál a kereső
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
suste
veterán
válasz
jackal79 #10016 üzenetére
Openwrt-ről a sysupgrade verzióval frissíthetsz, csak ne tartsd meg a beállításokat! (luciban pipa ki!)
De mileött bárminek nekiállsz olvasd el a leírásokat és azok szerint haladj (ne a régebbi tapasztalatok vagy máshol olvasottak alapján), mert különben csak összekutyulsz mindent. [link] -
suste
veterán
válasz
jackal79 #10012 üzenetére
CC esetén már nem biztos hogy felfér sajnos, ilyenkor extroot is kell
ha ilyen media központnak kell, akkor jobban jártál volna szerintem a mi build-ünkkkel (samba, transmission, dlna, ftp, qos, ddns, stbstb mind benne van, ráadásul előre beállítva sokminden, 1-2 kattintás a beüzemelés... )
esetleg használhatod a mi külön webfelületünket, ami utólag is telepíthető, ott is van külön installer oldal:[link][ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
OpenWrt beállítva. Viszont ahhoz segítséget szeretnék kérni, hogy a transmissiont és a sambát, hogy tudnám felrakni. Ilyet még nem csináltam. Részletes leírást találok vhol, próbáltam rákeresni, de nem találtam.
-
-
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! TP-LINK TL-WR1043ND v2.1 router-hez szeretném letölteni az openwrt-t, de nem találom csak a v1-hez a firmware-t.
Tudna vki egy linket küldeni, hogy hol érhetem el.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Ezért linkeltem be az alap configot és emeltem ki egy részt mert ott pont erről van szó. Ha jól értettem… client config dir benne a route/iroute sor. Ugyanis csak a routeolási információk hiányoznak a fordított kommunikációhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest