- Nagy teljesítményű Thermaltake hűtőpad combos laptopokhoz
- Ultrakompakt hordozható SSD fortyog a Seagate boszorkánykonyháján
- Az ASUS mobilis OLED kijelzője rendesen megnöveli az effektív képátlónkat
- Profildömpinggel jelentkezik az új GeForce driver
- Játékosoknak szánt, 4K@240 Hz-es monitor a GameMax értelmezésében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Egy extra Radeont kap Kína, igen nagy csendben
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Indiant #18397 üzenetére
Sajna nem működik. Éppen PayPal eset van folyamatban. Az érdekesség az, hogy az isemerősöm utánam 1 nappal rendelt (fél nap, mert én vasárnap este, ő hétfő reggel) és egyszerre írtunk a PayPal-nak. Neki azonnal visszautalták a pénzt, nekem viszont azt válaszolták, hogy felveszik a kapcsolatot az eladóval. Később az eladó küldött követési számot, amit valóban Budapestre szállítottak ki múlt csütörtökön (de Spanyolországból adták fel). FedEx-es tracking Nr. volt, így felvettem a kapcsolatot a FedEx-el. Természetesen sem a címzett, sem a cím nem egyezett. Ezt is mellékeltem a PayPal esethez.
Ugyanakkor az ismerősöm is kapott a PayPal-tól követési számot, amit már Angliában adtak fel, tegnap szállították ki, de nem neki...
Úgyhogy még folyamatban az ügy. Remélem visszakapom a pénzem. Túl szép lett volna $37-ért az a router.Alex
-
Rick4
félisten
válasz
haddent #18395 üzenetére
AX210-es asztali gépen átjön 650, ez egy xiaomi 3600-as, igaz kertes házban élek, nincs 5GHz-en se telítettség, se átfedés.
A gyári szofttal átjött 900 Mbit körül telefonnal (Oneplus 8 pro), de openwrt-vel eléggé nyögvenyelős, még sokszor 5GHz-re se akar fellépni, pedig szabad rálátás van, közelről 2-300-akat tud, messzebbről 70-et... Ott, ahol a gyárival ment 250 fölött..
Próbálkoztam a coverage density-vel, mindennel, eredménytelenül.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
haddent
addikt
válasz
vargalex #18394 üzenetére
Hát ez nálam az év rejtélye, vagy szimplán még vissza kell ülnöm az iskolapadba és valami banális baromságot nem szúrok ki. A poén, hogy pl Intel AX210 -es laptop is ilyen 300 körül tud, sőt, van ,hogy 200-250 amikor épp ez a "negatív" állapot van. Tényleg mindent is próbáltam, most épp pl. olyan csatornán van amit a scan sehol nem lát és 100% -ra tudom, hogy nincs is, 27dBm és egy szobában vele
Tudok vele élni, inkább az zavar, hogy nincs rá racionális válasz eddig. Se itt ubi/tplink fórumokban, se ubi/tplink support, se egész konkrét hálózatos kollégák melóban, senki, csak néznek mint a moziban
-
haddent
addikt
Van viszont valami, ami zavar... A Wireless menüpontban a stationöknél pl a telefonnál ez látszik:
960.7 Mbit/s, 80 MHz, HE-MCS 9, HE-NSS 2
1020.6 Mbit/s, 80 MHz, HE-MCS 10, HE-NSS 2, HE-GI 1Mégis, csak ritkán megy át rajta 6-700mbps, általánosságban olyan 300mbps+ -t tud. Ez miért lehet? Értem, hogy az csak a phy elméleti érték, de valami alapján csak kitalálja, illetve csökken szépen ahol rossz a térerő - na ez is érthetetlen, hogy a phy csökken, pl felére, ilyen 4-500mbit/s -re, viszont a gyakorlati érték szinte alig, nagyon max 250mbps -ig megy le.
Sokszor olyan érzésem van, mintha vagy a telefon, vagy az AP visszafogná magát, hiába beszéltek meg egy elég korrekt, szinte WiFi6 2x2 elméleti max sebességet egymás közt.
Nem openwrt hiba, ugyanezt csinálta ez a telefon, másik is, laptop is mindennel. Ubiquiti, TpLink Omada, Asuswrt AX5400 TUF minden minden..
Szóval ide csak tanácsért jövök, meg tanulni, megérteni, hátha valakinek van ötlete
-
haddent
addikt
válasz
xabolcs #18391 üzenetére
Kapóra jött, barátnőm épp hívott whatsappon, befogtam őt folyamatos beszédre és körbejártam a házat. Hát, az egyik emeleten a fürdőszobában a zuhanyzóban állva megreccent egyszer-egyszer, bevallom
A váltás hibátlan volt, abszolut észrevehetetlen. Géppel ugyanez a művelet rossz esetben 4 ping esett ki, jóban még az iperf sem múlott ki, csak AP1 5G -> AP2 2G -> AP2 5G lett.
Az a baj, hogy mióta legutóbb írtam folyamatosan játszom a paraméterekkel. Nem találomra, logikusan. Mindig kicsit jobb lesz, aztán tiszta szar
Ezt eljátszottam már 3x, most harmadjárra tök jó a működés. Lehet le kéne állni, tökéletes sosem lesz, jónak meg jó.
-
xabolcs
őstag
válasz
haddent #18390 üzenetére
Jo lenne tesztelni pl. a VoWiFi-t / WiFi Hangot is, janos666-nal elegge hasznalhatatlanna valt a felrekonfiguralt halozat.
Kivancsi vagyok a tovabbi eredmenyekre!
Az emlitett _FailSafe forumozo nyitott egy uj temat konfig kibeszelesre: Proper configuration of 802.11k and 802.11v, illetve emlitett egy masik, inkabb csak beszelgetos topikot is: Lets talk about usteer
Akinek kedve van, a kovetheti oket.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
haddent
addikt
válasz
xabolcs #18384 üzenetére
Na, hát még nagyon korlátozott a tapasztalat, de az általad linkelt FailSafe konfigból kiindulva, még beleölve pár órát és konfigolgatva most kiadta:
Fizikai séta telefonnal a kezemben. AP1 -ről indultam, elmentem AP2 -höz, majd vissza. Logok:AP1:
Mon Feb 27 20:11:13 2023 user.info usteer: usteer event=signal_kick node=hostapd.AX53U_1_5G thr=-78/-75
Mon Feb 27 20:12:31 2023 user.info usteer: usteer event=assoc_req_deny node=hostapd.AX53U_1_5G sta=14:2d:4d:d5:07:82 reason=low_signal signal=-62 thr=-62/-60
Mon Feb 27 20:12:34 2023 user.info usteer: usteer event=assoc_req_accept node=hostapd.AX53U_1_5G sta=14:2d:4d:d5:07:82 signal=-55AP2:
Mon Feb 27 20:11:03 2023 user.info usteer: usteer event=assoc_req_deny node=hostapd.AX53U_2_5G sta=14:2d:4d:d5:07:82 reason=low_signal signal=-61 thr=-61/-60
Mon Feb 27 20:11:03 2023 user.info usteer: usteer event=assoc_req_deny node=hostapd.AX53U_2_5G sta=14:2d:4d:d5:07:82 reason=low_signal signal=-61 thr=-61/-60
Mon Feb 27 20:11:06 2023 user.info usteer: usteer event=assoc_req_accept node=hostapd.AX53U_2_5G sta=14:2d:4d:d5:07:82 signal=-54
Mon Feb 27 20:12:40 2023 user.info usteer: usteer event=signal_kick node=hostapd.AX53U_2_5G thr=-78/-75Azt ne kérdezzétek, hogy a signal_kick event -ben mégis hol látszik a station mac -je, mert úgy tűnik sehol. De a sebesség (végig mértem közben), a telefon wifi térereje (nagyon professzionális 0-3 csíkig ugye) és a logok időpontjai is egybevágnak. Szerintem működik ez.
Ráadásul iphone, ami elvileg elég ragadós állatfaj wifi tekintetében.
Tesztelek majd más eszközzel is, de nem túl sok olyan eszköz van ami elég modern és megbízható véleményem szerint, hogy tuti implementálták a .11r,k,v -t, ráadásul az sem árt ugye ha megfelelően.
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Kellhet még ehhez a leíráshoz valami? (nem tűnik működőnek)
Az IPv6 hálózat NAT6 konfigurációja az internet eléréséhez3. Alapkonfiguráció
Állítsa be a wan6-ot az alapvető IPv6-os internet-hozzáféréshez, a protokoll DHCPv6-kliens, a tűzfal pedig általában a wan területre van állítva.
A LAN port konfigurációja, DHCP szolgáltatás-IPv6 beállítás, RA szolgáltatás, DHCPv6 szolgáltatás,
ez a két paraméter állítja be a szerver módot, majd tiltsa le az NDP ügynököt.
Hálózat, tűzfal beállítások, NAT-szabályok, nat6 szabály hozzáadása, címtípus korlátozása csak IPv6-ra, protokoll bármely kimenő területre, forráscím bármelyikre, célcím bármelyikre, művelet MASQUERADE-re.
https://blog.x-wrt.com/docs/ipv6-docs/nat6.html [link]Gyurka
-
haddent
addikt
válasz
ArthurShelby #18387 üzenetére
Az utóbbi 2 hónapban azzal teltek a mindennapjaim, hogy access pointokkal rohangáltam ide-oda, mert egyik sem volt megfelelő, vagy ár/érték arányban nevetséges volt (értsd: Ubiquiti U6-PRO, Tp-Link Omada EAP653 stb. - pl roaming tök jól működött, de mocsok drágák voltak illetve sebességben konkrétan egy TpLink AX10 verte őket....). Abban viszont nem hiszek, hogy éppen linux-szal ne lehetne a k,v,r -t belőnni. Csak nem turn-key plug&play, húha, túlélem szerintem, ha már mindent IS itthon hosztolok egy szervergépen és jórészt szakmabelinek tekinthető vagyok
Na, de próbálom is amint xabolcs linkelt feljebb, aztán jelentkezem. Ráadásul ha nálam jó lesz, akkor valszeg jó eséllyel másnál is, mert a tesztalany egy iphone, ami hírhedten egy "ragadós kis köcsög", nem engedi el az AP -t amíg nem "muszáj" -
ArthurShelby
addikt
-
xabolcs
őstag
válasz
haddent #18385 üzenetére
A tobb memoriaval tobb klienst tud kezelni a Dynalink.
Illetve en nem vettem eszre acelfodem atsugarzasban kulonbseget (se hatranyt, se elonyt) a beepitett antennas Dynalink DL-WRX36 es a Xiaomi AX3600 kozott.Egyebkent meg sztem nem sok elorelepes lenne az AX3600 a mostani AX53U-hoz kepest, ha csak ezeket a funkciokat nezzuk.
Van egy porosodo AX3600-am, privatban megbeszelhetjuk egy proba reszleteit.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
haddent
addikt
-
xabolcs
őstag
válasz
haddent #18382 üzenetére
Pont tegnap olvastam _FailSafe hozzaszolasait a nemzetkozi forumon, ugyanebben a temaban.
O az usteer-t uzemelte be, es szerencsere konfigot is kozolt.Ha sikerult mukodore bekonfigolni, akkor szivesen olvasnek egy beszamolot, mert legalabb egyvalaki kivancsi rajtam kivul ezekre a k, v es r beallitasokra.
AX3600? Azert vannak korlatai: 3 LAN port, nincs USB es szerintem tularazott. Annyival szerintem nem jobb, mint amennyivel dragabb.
Persze ha tudsz valami szuper jo vetelt, akkor hajra!
A nemreg szobakerult Dynalink / Askey mindenben felulmulja az AX3600-at, es talan meg az araban is.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
+1 kérdés, lejárt a szerkesztés sry. Xiaomi AX3600 -on mennyire futnak jól a dolgok? Teljesen problémamentes az OpenWrt? Próbálnék abból is vadászni 2 darabot, kérdés mennyire feszüljek meg, mert a kis AX53U -n hibátlan
-
haddent
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni 802.11r, 802.11k, 802.11v finomhangolásban. 2x Asus AX53U van a legújabb snapshottal. r,k,v bekapcsolva de valahogy nem sikerül bekonfigurálni a dolgokat úgy, hogy a roaming is tökéletesen működjön, de tx power is maradjon. Nem szeretném túlbonyolítani, a DAWN elég komplex konfigrendszerét berheltem minimálra, egyszerűen ahol jobb a térerő, oda kéne menni, 5GHz -t preferálva, 2.4GHz -ről isKi - mit használ erre? DAWN? Usteer? Konfig beállítások, finomhangolás? Tudnátok segíteni?
-
xabolcs
őstag
válasz
Indiant #18378 üzenetére
Az eszkoztamogatoi forum is pont igy kezdte!Mar csak az a kerdes, hogy melyiket konnyebb/olcsobb beszerezni!
-
Indiant
addikt
válasz
vargalex #18362 üzenetére
Ami egy Askey RT5010W, Dynalink felirattal.
-
bali66
tag
Sziasztok. Egy A7 V5-re honnan tudnék szerezni a flash-be írható tartalmat? Valamit olvastam, hogy a letölthető firmware-ből is kiszedhető, de nem értem. Ha valakinek lenne mentett flash tartalom megköszönném. A gyártó support nem tud segíteni?
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex #18368 üzenetére
Termeszetesen.
Egyelore fo router + MESH node + 2.4G AP: minden rendben.
Sot, az AX3600-as MESH problemam is meggyogyult (szerintem a wolfSSL-es csere-beretol, de nem vagyok biztos).A sysupgrade + DIGI internet nem baratok, de ez nem a router hibaja. Tul gyors a router!
A bootm parancsba a biztonsag kedveert benne hagytam az USB-rol initramfs-t boot-olo parancsot, ha valamit nagyon elrontanek:
# fw_printenv
bootdelay=2
baudrate=115200
mtdids=nand0=nand0
mtdparts=mtdparts=nand0:0x6100000@0x7a00000(fs),0x6100000@0x1000000(fs_1)
bootcmd=usb start && fatload usb 0:1 0x44000000 openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb && bootm 0x44000000; setenv bootargs console=ttyMSM0,115200n8 ubi.mtd=rootfs rootfstype=squashfs rootwait; ubi part fs; ubi read 0x44000000 kernel; bootm 0x44000000#config@rt5010w-d350-rev0
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #18369 üzenetére
Én a következő lehetőségeket látom:
1. Megoldod hotplug scriptben. Ebbe viszont valószínűleg kell egy wan down/up is.
2. Módosítod a/lib/netifd/dhcp.script
script-et, amit azudhcpc
futtat. Ha jól nézem, nincs lehetőség több script futtatására. Persze kérdés, hogy ilyenkor van-e márttyAMC0
-d.Alex
-
yodee_
őstag
Tudna valaki nekem ötletet adni, hogy milyen konfig fájl alapján tárcsáz ba alapértelmezetten az LTE kártya a rendszerben? A WAN interfész DHCP protokollt használ, és alapérelmezetten NAT-olt IP-t kapok rajta. Amennyiben kiadom a következő parancsokat:
echo -e "AT+ZGDCONT=5,"IPV4V6","vitamax.snet.vodafone.net",0" > /dev/ttyACM0
echo -e "AT+ZGPCOAUTH=5,"","",0" > /dev/ttyACM0
echo -e "AT+CFUN=1" > /dev/ttyACM0
echo -e "AT+ZGACT=1,5" > /dev/ttyACM0
Publikus IP-t kapok. Ezt kellene automatizálnom. De hogyan?
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #18364 üzenetére
Azért itt erős plusz az AX3600-hoz képest a 2,5G-s WAN port, a több LAN, gyorsabb CPU és több RAM.
Egy helyen találtam nagyon olcsón, ki is fizettem PayPal-al, de még csak zárolva van az összeg és a weblapon is azt látom, hogy fizetés folyamatban (megint ki tudnám fizetni, mert ott a gomb).[ Szerkesztve ]
Alex
-
adika4444
addikt
válasz
xabolcs #18361 üzenetére
Köszi! Az eMAG-on sajnos ezekből nincs 30k-ig megfelelő (most csak onnan jöhet szóba és csak közvetlen eMAG forgalmazású, nem piacteres eszköz), így nekem legjobb választásnak az ASUS tűnik. Az RT-AX1800U-ra felhegeszthető az OpenWRT? Nagyon keresgélek, de nem jövök rá egyértelműen, hogy biztosan egyezik-e az AX53U-val, ami támogatott.
üdv, adika4444
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex #18362 üzenetére
Kivulrol olyan, mint egy DIR-860L, belulrol meg mint egy AX3600, a LED-je, meg annyira vakito, mint az AX3200.
Multkor meg $70 volt amazon, de talan ez a mostani $80 is turheto. +Posta.Erdekes, hogy az acelfodemet ugyanugy viszi at, mint az AX3600. Azt hittem, hogy lesz valami hatranya a belso antennaknak. Bar a DIR-860L-re se volt terero panaszom.
-
xabolcs
őstag
válasz
adika4444 #18360 üzenetére
Szivem szerint ujonnan vagy hasznaltan a mediatek/mt7622 target routerjeit es a friss ipq807x target routerjeit tudom ajanlani.
-
adika4444
addikt
Hali!
OpenWRT-zni van jobb, kompatibilisabb eszköz AX Wi-Fi-vel 25--30k-ig, mint az ASUS RT-AX53U/ASUS RT-AX1800U? Ha jól tudom, ez a két eszköz naggyából ugyanaz, csak névben térnek el.
Szóbajöhet más gyártó is, csak lehessen a ház megbontása nélkül telepíteni. Kettő darabot szeretnék, ha jól tudom, OWRT tud roaming-ot.
Giga/300-as DIGI netet kéne kihajtania, így gondolom ilyen áron az MT7621 és hasonló platformok a reális választási lehetőség ha szeretném kihasználni a sebességet IPv4 és v6-on is.. Szeretnék VLAN-okkal szeparált hálózatokat is létrehozni. A jelenlegi Ubiquiti EdgeRouter ER-X hibátlanul megfelel a feladatra, de az új setup-hoz kéne Wi-Fi pluszban a nálam jól működő rendszeren túl. Így gondoltam nem szórakoznék külön vezetékes router + AP kombókkal, hanem mindent egybe intéznék.
Köszi!
üdv, adika4444
-
Indiant
addikt
válasz
Headless #18351 üzenetére
Szia! Köszönöm megkerestem. Az /overlay/upper/etc mappa jött le.141kb. Nekem ez nem tűnik érdekes mappának, se csomag, se beállítás nincs benne.
A jelenlegi buildet, ha vissza akarnám állítani egy amolyan failsafe esetre. Akkor miképp kelle a mostani működő rendszert menteni? -
yodee_
őstag
válasz
vargalex #18357 üzenetére
Még mindig a mikrotik lte modemmel szívok. Közben kiderült hogy lefut, csak a sleep volt kevés neki. Viszont ez a megoldás csak reboot esetére oldja meg a gondom. Egy újratárcsázást követően megint nem jó... Mindig manuálisan kell AT parancsokat küldenem a modemben hogy működjön.
-
yodee_
őstag
Üdv!
Az miért lehet, hogy ha valamit definiálok az rc.local-ban akkor nem fut le induláskor? Hogyan tudom kideríteni mi a baja?
Köszönöm
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #18354 üzenetére
A nyomtatvány nincs lehetőség állítani ilyesmit, ez egy 1222we típusjelű brother nyomtató. Előtte a 181 végű belső ip-n volt, de ott ugyanezt csinálta, driver a telepitéskor. 30- as végű ip-n találta meg, akkor mondom maradjon ott. Ma is újra kellett telepíteni a drivert. Ha eltávolitom a nyomtatót, a 30- adta rakja magát, én egész biztos nem állítottam oda...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Rick4
félisten
Srácok, segítsetek. Van egy éve egy borther nyomtatóm, wifivel kapcsolódik, hibátlan. December óta van openwrt a xiaomi ax3600-as routeren, hibátlan.
Egy hete gépcsere volt, összeraktam magamnak egy új gépet, asszony kapta az 1 éves 'régi" gépemet, és azóta a nyomtató kölönös dolgokat csinál. sokadik nap, hogy nyomtatáskor egyik rendszer se találja, és egy másik ip-n kerül elő. A routerben a dolgok 90%-a fix ip-n van, a maradéknak nem kell.
Mindig az történik, hogy nincs meg a nyomtató, szoftver uninstall, újratelepítés, utána lehet nyomtatni. Átnéztem a routert, nem tudok semmiről, amit állítottam volna. mindösszesen egy pihole került fel a nasra, és a dns szerver onnan megy, de a dhcp szerver marad a routeren.
A router látja a nyomtatót, de nem mutatja az ip-jét. ez hogy lehet? Az ismert jó ip-n most még elérhető, holnap már tuti nem lesz, és nyomtatni se lehet...
Mindig mindenhol volt ip- most a brothernél alul nincs...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Headless
őstag
válasz
Indiant #18350 üzenetére
szia, openwrt rndelkezik egy read only squashfs /root könyvtárral, és erre rácsatolódik egy "overlayfs" ezt a teljes overlay tartalmat le tudod menteni, minden telepített csomag, minden beállítás ide kerül. azt ne felejtsd el, hogy ha van utólag telepített kernel modulod, az is itt lesz és az a különböző verziók miatt problémákat okozhat.
/overlay/upper
ez másolható, persze megválogathatod, mit akarsz benne hagyni.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Indiant
addikt
válasz
Indiant #18347 üzenetére
suste írta 2017-ben, hogy nyom egy full backupot. Vajon ezt miképp teszi? Az /etc/config mappát elég menteni? (abban az összes csomag konfigja benne van?) Úgy gondolom, hogy a Backup azért ír hibát mert üres a mentendő útvonal. Ezt hogy lehet helyesen megadni? (nem értem miért nem a rendszer generálja a telepített csomagokból)
ui.: bocs a sok kérdésért[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
válasz
Benoe77 #18141 üzenetére
Köszi. Csak azt nem értem, hogy vargalex összeállításában 218 csomag volt, a Tiédben pedig 33. Még ha a rendszer változott is, ez a különbség szerintem piszkosul nagy. Én a csomaglistámat kinyertem, az még több. De a backup csak hibát ment.(Failed to create the configuration backup.)
R-go a konfigokat nem tudom menteni. Én is SNAPSHOT r12173-01c8f2e97c-en vagyok. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Archttila #18345 üzenetére
Lehet, hogy a linkelt issue jelenleg utolsó hozzászólásának (ami januári) köze van hozzá. Ha valóban upstream kernel bug, akkor azt ugye nem az OpenWrt team-nak kell javítania... Persze PC-n viszont nehéz ezt tesztelni, hiszen az megoldja erőből. Mondjuk CPU terhelést lehet nézni, de ugyan azon a kernel verzión kell a tesztet elvégezni.
Alex
-
Archttila
veterán
pppoe-vel nem megy a software flow offloading, bugos
Velemenyetek szerint mi lehet az oka annak, hogy nem javitjak ezt (az egyebkent orbitalis) bugot?
Szeptemberben jelentettem...[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
yodee_
őstag
Üdv!
Tudna valaki ötletet adni nekem, hogy az ACM+RNDIS protokollt használó LTE kártyám milyen config fájlból tárcsáz be? Megvan milyen AT parancsokat kellene átírnom hogy jól tárcsázzon de nem találom hogy hol? Az eszköznek van ttyACM0 és ttyACM1 interfésze illetve egy usb-n virtális eth4. A WAN interfész ezen az eth4-en keresztül kap IP-t.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
zolka95 #18341 üzenetére
Igen, az okozza, hogy OpenWrt-ben nincs ehhez a csaladhoz (ath79) hardveres gyorsitas.
Csak a mediatek es a ramips/mt7621 platformok routerjeihez van.Vannak olyan routerek, amik meg tudjak oldani erobol es szoftveres offload segitsegevel a gigabites NAT-olast, de nem ez az elterjedt.
Ha megnezed az OpenWrt table of hardware oldalat, akkor ra tudsz szurni a fenti platformokra.
Ha pedig maradnal a 1043-nal, akkor probald ki gyarival, hogy az mennyit tud, vagy hasznald sima switch-kent / AP-kent.Pont ezt kerdezte Foole89r is a sajat topikjaban nemreg.
[ Szerkesztve ]
-
zolka95
őstag
Üdv!
Egy TP-Link 1043NDv4-et használok OpenWRT-vel (22.03.), gigabites PPPoE kapcsolattal rákötve a Telekomos Sagemcom 5670 routerral.
A probléma, hogy így a net sebessége ~200Mbps, a Sagecommal, 1043ND nélkül ~950Mbps.Okozhatja ezt az, hogy az OpenWRT-ben nincs hardveres támogatás? Legalábbis itt a régebbi hozzászólásokban ezt találtam.
Változott ez azóta?
Software, hardware flow offloading- ot bekapcsoltam, ez az lenne? Mert nem segített.Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
nimmrody
tag
Sziasztok!
Azt tudja e valaki mitol lehet, (uj OpenWRT telepites utan vagyok, wifi muxik lan szinten) hogy elkezdek egy csomagot letolteni.. pl tegnap egy COD frissites ami kozel 60 GB volt, elkezdi szepen felmegy a sebesseg 40-50 mbyte/sec re, majd kb 1 perc utan leesik 0 ra es csak lassan kezd el ismet indulni felfele. Rendszeresen eldobalja es ez ismetlodik igy hullamzik. Ugyanez van lan csatlakozasnal is. Elotte popecul ment a gyari fw-el a max savszelen tartosan es nem dobalta igy el. Pl torrentnel ugyanez annal is csekkoltam.
Eszkoz: Xiaomi AX 3200
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
janos666 #18330 üzenetére
Ahh, 802.11r-t illetve mindenfele roamingolast segito szabvanyt nem hasznalok, igy ebben nem tudok erdemben segiteni.
Tobb AP-m van, de megelegszek az kliens eszkozeim kepessegevel.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
amstro555
tag
válasz
stopperos #18333 üzenetére
Mi tagadás, vannak hiányosságok a tudásomban...
Szóval sikerült csinálnom egy mentést, majd reset, visszaállít. Így most /overlay 96%-a szabad. Csomagokat telepítgetem. Ott rontottam el, hogy véletlenül az /mnt/sd1-be másoltam eszköz csatolása nélkül. Köszönöm a segítséget!
-
válasz
amstro555 #18329 üzenetére
A /rom azért van csurig, mert annak csurig kell lennie. Ez pont akkora méretű, mint amekkora a firmware. Ebből nem törölhetsz, nem is adhatsz hozzá semmit. Ezért rom.
Ahová a beállítások és a plusz csomagok kerülnek az a /overlay. Ez írható, de ha felmerül kérdésként, hogy /rom miért van tele, akkor én nem nyúlnék hozzá a helyedben.
Arra kellene rájönni, hogy miért van szinte tele az overlay. Telepítettél valamit? Valami log fájlok keletkeztek?
Ha erre nem tudod a választ, akkor a legegyszerűbb megoldás az amit Rick4 is írt, vagy ha már benne vagy a parancssorban akkor egy firstboot és reboot. Majd kezd előröl a beállítást."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
xabolcs
őstag
válasz
Ha most keszitesz rola egy mentest, nyomsz egy RESET-et, visszatoltod a mentest, akkor csak a csomagok fognak hianyozni ... azt meg tudod potolni utolag.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
Igen, utána egy meglévő, minden fontos beállítást tartalmazó, jól működő állapotról készült mentési fájlból visszaállítasz mindent, és működik tovább.
Ha nincs mentés, az már baj.Az adatokat nem törli, csak a felpakolt kiegészítőket, ha újra telepíted őket, működni fognak a régi beállításokkal.
-
válasz
xabolcs #18321 üzenetére
Belenéztem a syslog-ba, de nyomát sem láttam (az alapértelmezett log level-el) annak, hogy csatlakozni akar a táblagép. Viszont most kikapcsoltam a .11r-t minden rádión, és így gond nélkül csatlakozik (azt még korai lenne megmondani, hogy a telefonom fog-e szakadozni).
Csak épp így gyakorlatilag csökkent a funkcionalitás a ROS-hoz képest (ahol a CAPsMan csinált valamiféle roaming gyorsítást).
Egyedül a mobility domain-nek adtam hasraütésre egy számot a 11.r beállításoknál (persze mind a 4 rádión ugyan azt), mert a többiről ötletem sincs, hogy mi alapján lehetne jobb értéket találni az alapértelmezettől. Szükséges lehet azokat is piszkálni, vagy egyszerűen felejtsem el a .11r-t, míg kiöregednek a viszonylag öreg készülékek (legalább 2-3 év).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
amstro555
tag
Sziasztok!
Kérem, segítsen, akinek van ötlete. Egy TP-Link Archer C7 v5 routeren OpenWrt 19.07.3 / LuCI openwrt-19.07 renszer fut. A rom csurdig van, ezért nem tudok semmit módosítani. Putty-al bejelentkezve törölni sem enged: azt írja, hogy írásvédett. Még telepített csomagot sem tudok törölni. Köszönök minden segítséget!
-
Kenderice
senior tag
Kis segítség kellene.
A router mögött van egy set top box, enigma2 rendszerrel.
A stream és az openwebif portjai ki vannak nyitva, persze nem az alapértelmezett a port száma.
Tudom is távolról nézni így a tv adást.
Viszont a boxon fut egy ftp szerver is..
Ezt a 21-es portot is kinyitottam a routerben, kifelé szintén más a port száma.
Viszont nem érem el a boxot FTP-vel a kinyitott porton keresztül.Ez miért lehet?
A régi routerrel működött rendesen, a boxon semmit nem konfigoltam.
A routeren is fut ftp szerver, azt a default 21-es porton elérem kívülről rendesen.
-
noorbertt
őstag
adblock: https://oisd.nl/ ha csak ezt a listat engedelyezitek, akkor kb semmi masra sincs szukseg
es minden mukodik
-
xabolcs
őstag
válasz
janos666 #18318 üzenetére
Parszor mar emlitettem a topikban, hogy egy OpenWrt 19.07-en levo eszkozom nem tud fellepni az egyik AP-ra, mindig at kell rugdosnom egy masikra, mert DHCPDISCOVER-DHCPOFFER ciklusba esik.
Aztan volt, hogy nem tudtam a Xiaomi AX3600-assal normalis MESH halozatot epiteni.
Aztan van az ip40xx-es AP-m, ami egy ido utan elfelejti az 5G halozatot, ellenben amikor van, akkor nincs vele bajom.Az elso problema valtozott: mostmar kap IP cimet, de forgalom az akadozik. A masodik problema megoldodni latszik, talan a sok wolfSSL csere-bere.
A harmadikra viszont otletem sincs, mert a naploban (dmesg, logread) nincs semmi idevago, csak nehany "Invalid peer id XZY peer stats buffer".Kezd derengeni, hogy miért hagytam hátra örökre az OpenWRT-t pár éve, és lett minden ROS...
Szoval ha van kedved kibogozni ezt a problemat, akkor segits, hogy segithessunk!
Ha pedig nincs, akkor raersz par evente visszanezni az OpenWrt-re, hogy valtozott-e valami![ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
adika4444
addikt
Az OpenWRT adblock megoldását nem ismerem, de a PiHole erőssége, hogy sok hosszú listát tud kezelni, ezeket eltérő forrásból, aktualizálva, van white- és blacklist, ami azért roppant hasznos, mert ha van pl. több hosszú feketelista ami frissül, akkor fel lehet venni saját kivételeket ami mindig az lesz, tipikusan ilyen például a sorozatbarát érdekes továbbkattintós reklámos URL-jai.
#18318janos666
Wi-Fi terén az OpenWRT-vel nekem sem sikerült túl jó eredményeket elérni, nálam főleg a stabilitás hiánya volt gond. Jelenleg meg nem tud Wi-Fi-t az Ubiquiti EdgeRouter ER-X-em, ezt a nemes feladatot egy hAP ac3 látja el. Acélosnak nem acélos, de stabil és megbízhatóan teszi a dolgát. Az OWRT meg csak router feladatokat lát el, de azokat tökéletesen teszi.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
válasz
janos666 #18312 üzenetére
Katasztrófa az OpenWRT. Egy Samsunk Galaxy Tab A (N-es dual-band WiFi) egyáltalán nem tud csatlakozni, a Samsung S9 telefonom pedig random eldobálja a WiFi-t internetes hanghívás közben (olyan helyen a házban, ahol effektíve csak az egyik AP-ra lát rá a telefon, mert 3 fal és 1 födém van a másik AP és a szobva közt).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Rick4
félisten
Sziasztok.
Feltettem a syno nasra a pihole-t, mert a routeren (xiaomi AX3600 openwrt-vel) frankón fut az adblock, de nyilván könnyebben fut a nason, maga a pihole bellítás oké.
A routeren a hálózat- csatolók fül alatt a wan és a wan6 beállításoknál állítottam be a google dns helyett a nas ip címét az "egyedi DNS kiszolgálók használata" résznél, szaporodik is a kérések száma a pihole-ban, ennyi, más nem kell? A DHCP szervert hagynám a routeren.
A routeren 50-60MB körül emésztett fel az adblock működése kb 220-240 ezer domain-es listahalmazzal, gondom nem volt vele, hónapokon keresztül képes futni egy röccenél nélkül, van némi infó, ehhez képest mit nyerhetek egy pihole-lal?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
yodee_
őstag
Üdv!
Sikerült már valakinek működésre bírnia Mikrotik R11e-LTA6 kártyát? Nem találok egyértelmű leírást hogyan is kéne csinálnom.
Köszönöm
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Újra próbálkozom az openwrt-vel (Breed+mir3g), a a menüjében nem találom, hogy lenne csatolási pont. Ez tényleg nincs, vagy nekem sikerült így? (20.03.3) X-WRT-ben benne van, de az 1-2 éves verziónak tűnik.
Köszönöm
Gyurka
-
válasz
xabolcs #18311 üzenetére
Kösz, de ehhez ugye már OpenWRT-nek kell futnia a dobozon...
Érdekes módon, ha a bridge-hez adom hozzá az eth1-et, akkor működik a PoE WAN portról is a DHCP-s LAN (mióta utoljára OpenWRT-t láttam, azóta máshol van a bridge config, de közben megtaláltam).
Kíváncsi leszek, hogy működik ezt a .11r roaming a CAPsMAN-hez képest.
Kár, hogy a web interfészen nem írja, hogy melyik kliens milyen titkosítást használ (most mixed módba tettem). Bár nem hiszem, hogy elhagyhatnám a WPA2-t.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
xabolcs
őstag
válasz
janos666 #18310 üzenetére
... mit tud ma az OpenWRT, de a google-el nem nagyon találtam rá választ, hogy az OpenWRT IPQ-4018 driver-e mit tud (MU-MIMO, stb...).
Az "iw list" parancsot kiadva mindent kiir a routerben talalhato radiok kepessegeirol.Pl.:
VHT RX MCS set:
1 streams: MCS 0-9
2 streams: MCS 0-9
3 streams: not supported
4 streams: not supported
5 streams: not supported
6 streams: not supported
7 streams: not supported
8 streams: not supported
VHT RX highest supported: 0 Mbps
VHT TX MCS set:
1 streams: MCS 0-9
2 streams: MCS 0-9
3 streams: not supported
4 streams: not supported
5 streams: not supported
6 streams: not supported
7 streams: not supported
8 streams: not supported
VHT TX highest supported: 0 MbpsVagy eppen:
HT TX/RX MCS rate indexes supported: 0-15[ Szerkesztve ]
-
válasz
janos666 #18309 üzenetére
Na csodás, átraktam az interfészt a "br-lan"-ról eth1-re (az eth0-nak ugyan az volt a MAC címe, mint az alapértelmezett br-lan bridge-nek, ennek viszont más), és most elérhetetlenné vált (legalább is nem találom a DHCP szerverem listáján, hogy kért és kapott volna IP-t).
[Igen, "DHCP Client"-re volt állítva a br-lan interfész már korábban, és az egyik LAN porton át ez már működött is így, míg le nem cseréltem az interfész alatt az eszközt.]Kezd derengeni, hogy miért hagytam hátra örökre az OpenWRT-t pár éve, és lett minden ROS...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz
janos666 #18308 üzenetére
Reddit-en olvastam egy random üzentben (nem igazán bízom a hitelességében, de mindegy...), hogy az OpenWRT driver-e tudja a wawe2 funkciókat, úgyhogy telepítettem az OpenWRT-t az egyik AP-re.
Ugyanakkor az OpenWRT-s wiki oldal tartalmával ellentétben (legalább is miután kitöröltem az alapértelmezett WAN és WAN6 interfészeket, mert nem router-nek, hanem csak WiFi AP-nek használom ezeket a dobozokat) nincs két VLAN, csak egy, és a Switch konfig oldalon csak 0-4 portok konfigurálhatóak, az 5-ös PoE-s (eredetileg mindkét firmware-ben WAN) port nincs listázva, ami komoly probléma, mert a PoE porton át kap áramot (és nyilván nem akarok most nekiállni szerelgetni, és vagy külön vinni oda az áramot, vagy behúzni még egy UTP kábelt).
Hogy tudnám bridge-be tenni az összes portot?
-
Feladtam a várakozást, hogy a Mikrotik hAP ac^2 router-ek megkapják-e végül az új "wifiwawe2" driver-t (a Qualcomm adatlap szerint a chipset AC wawe2-es, és valószínűleg elférne a kis 16Mb-os ROM-ban is az új driver, ha nem a ROS7 alapcsomag mellé kéne telepíteni, hanem eleve csak ez lenne a ROS7-ben, vagy lenne külön "mini" csomag a wawe2-ből, amiben nincs 10-20 driver, csak ami az adott eszköznek kell), így elkezdtem nézelődni, hogy mit tud ma az OpenWRT, de a google-el nem nagyon találtam rá választ, hogy az OpenWRT IPQ-4018 driver-e mit tud (MU-MIMO, stb...).
-
Kenderice
senior tag
Port forward gondom lenne.
Be van állítva a rendszer rendesen, van fél tucat port megnyitva kifelé a routeren, azonban egyikhez sem tudok csatlakozni.
Egy online port checkerrel leellenőriztem, és a portok mind nyitva vannak.
A routerből nyitott portok működnek, azonban a router mögötti eszközök portjaihoz nem tudok csatlakozni, pedig a port checker szerint nyitva van mind.Mi lehet a gond?
-
yodee_
őstag
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Tűzfallal kapcsolatban lenne kérdésem. Van egy jól bevált konfigurációm routerOS-en, és ezt szeretném megvalósítani OpenWRT-n. Tudna nekem ebben valaki segíteni? A lényeg röviden, hogy a tűzfalban van 2 szabály. Az egyik a TCP-n figyeli a 1-79,81-1024,8192,8291,10000 portokat, a másik UDP-n a 1-6,10-122,124-449,451-499,501-1024,8192,8291,10000 portokat. Aki ezeken a portokon keresztül próbálkozik nálam, az "feketelistára" kerül és az IP címe tiltva van X órán keresztül. Van egy "fehérlista" is, aki abban szerepel az mindent csinálhat büntetlenül. Tud ilyet az OpenWRT?
Köszönöm
-
CheGhost
aktív tag
válasz
Kenderice #18300 üzenetére
Helló!
A letöltési hely jó helyre mutat? Nem a router memóriájába tölt le, ami gyorsan elfogy?*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest