- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autóhifi
- LG LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Köszi!
Akkor nem keresgélek megoldást.
Szomorúan olvasom. Bíztam benne, hogy megszabadulhatok a kliens oldali szűrőktől, de ezek szerint nem.
Így lényegében csak annyi értelme lett, hogy a telefonokon böngészés közben sokkal kevesebb a reklám, illetve a programokban sem jelennek meg.Most már csak azt kellene valahogy beállítanom, hogy a telefonok akkor is ezt a DNS-t használják, amikor a mobil hálózatról megy a net.
A pihole leírásában néztem ezt a dolgot, de egyáltalán nem volt egyértelmű és fájlokba kell belenyúlni. A telefon (android) beállítására nem is tért ki.
Van erre egy jó leírás vagy videó, ami bemutatja a menetét? -
Geth
veterán
válasz
JulianSinulf #17098 üzenetére
DNS alapú blokkolással a youtube nem lesz reklámmentes, ezen semmilyen plusz DNS szűrő nem fog segíteni.
Youtube-ot kliensoldalon lehet megfogni (pl. böngésző alatt ublock origin, android mobilon vanced, android tv-n smarttubenext). -
JulianSinulf
őstag
válasz
Wolfy999 #17080 üzenetére
Sikerült működésbe hozni a pihole-t, viszont nem vagyok elégedett vele.
Sok reklámot képes blokkolni, de másokat nem.
Például a youtube-on lévő reklámokat egyáltalán nem blokkolja.Lehet további szűrőket hozzáadni? Ha igen, akkor hogy?
Az AdGuard listája elérhető neten. Van mód, hogy hozzáadjam vagy akkor már az AdGuard-ot kellene feltennem a pihole helyett? -
xabolcs
őstag
válasz
Synaptic #17091 üzenetére
A sokadik ath79-es probalkozas kommitjai kozott az szerepel, hogy:
Flashing
1. Upload factory.bin via D-link web interface (Management/Upgrade).Revert to stock
Upload original firmware via OpenWrt sysupgrade interface.Debricking
D-Link Recovery GUI (192.168.0.1)Ha esetleg nem megy feluletrol, akkor megprobalhatod parancssorbol is. Ha pedig teglasodik, akkor ott a recovery.
-
Synaptic
senior tag
Volt már valaki közületek aki a Dir-869 re Openwrt-alól visszavarázsolta az eredeti firmware t ? Kérdezem mindezt azért , mert a mai napon kültek valami béta firmware-t a support-on keresztül ami talán megolaná a portforward -os nyűgjeimet. Ha nem, akkor megy vissza az openwrt .
-
xabolcs
őstag
válasz
Archttila #17089 üzenetére
A trunk es 21.02 agon eleg keves (sub)target tudja a PPPoE-s HWNAT-ot.
A ramips/mt7621 sajnos csak a DHCP-t tudja ezeken az agakon. (19.07-en tudja a PPPoE-t is, de ott van mas hiba, ami miatt eldobja magat a router)
A mediatek target szerintem tudja a PPPoE-s HWNAT-ot, de komolyabban megerositeni nem tudom.
Vannak olyan OpenWrt tamogatott eszkozok, amik nyers erobol (HWNAT nelkul) is meg tudjak oldani a gigabites NAT-oast.
Nekem viszont a Qualcomm uj, IPQ807x sorozata tetszik. Gigabit PPPoE-t meg tudja oldani izombol, de ha sikerul a Qualcomm-os ganyolas helyett rendesen megcsinalni az NSS packet engine tamogatasat, akkor nagyon szuper lesz!
Ebbol a sorozatbol a Xiaomi AX3600 AioT-vel mar lehet izlelgetni az OpenWrt-t. Vannak korlatai (pl. csak 3 LAN, nincs USB), de szerintem eleg jo aron van.
Ha pedig a 10 gigabites DIGI csomagra gyursz, akkor a QNAP QHora-301W-t neked talaltak ki!
-
Archttila
veterán
Arra gondoltam, hogy lecserelem az Archer C7-et egy oyan eszkozre, ami HWNAT-tal gond nelkul tudja NAT-olni a gigabit sebesseget (PPPoE-n is)
Mit ajanlanatok?
-
Headless
őstag
válasz
ArthurShelby #17087 üzenetére
1. Allowed Ip-be bekell írnod a lan ip-t is (,-vel elválasztva), valamint a route allowed ip funkciót is kapcsold be. Ezek luciban is beállíthatóak. Ezeket kliens konfigban is érdemes beállítani
-
ArthurShelby
addikt
Beállítottam a wireguard vpn szervert a leírás alapján. Működik, viszont a lan klienseket nem érem el (otthoni szervert). Ezt hogy tudnám beállítani?
(Anno openvpn-nél valami olyasmi beállítás volt a gui-n, hogy push clients to lan) -
yodee_
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy megbízható megoldást vpn csatlakozásra? A szerverem L2TP+IPSec.
Köszönöm
-
-
Synaptic
senior tag
válasz
vargalex #17082 üzenetére
A mizéria ott kezdődött hogy a DG301AL webes felülete pár nap használat után szinte elérhetetlen a hálózatról (bár most kigyomláltam belőle pár felesleges szolgáltatást)
Betettem helyette a DIR-869 -et ekkor még stock firmware vel. Minden a legnagyobb rendben ment egészen addig amig nem csináltam vele egy portforward-ot a nas szerverem felé. Kb 15 másodpercenként az eddigi 1ms pingből (ISP felé) csinál 500-900 közöttit egyetlen pillanatra. A kölök lerágta a fejem miatta.
Feltettem rá az openwrt-t , ekkor már csak 500-700 között van a sebesség , sőt ha megnyitom a webes felületét beesik 300 alá is. Lehetene Ap módban is használni , de ahhoz újra kellene mindent vezetékelnem. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Synaptic #17081 üzenetére
Szia!
Ha aprópénzért vetted és jó a wifi-je, akkor miért nem használod a DIR-869-et AP módban a NAT-ban elég erős DG301AL után?
Egyébként szerintem Linksys WRT1200AC/1900AC/3200ACM elég erős, nem gond neki ekkora sebesség NAT-olása, bár a wifi-ről nem tudok nyilatkozni a jelenlegi verziókban... -
Synaptic
senior tag
Tudnátok valami olyan routert ajánlani ami openwrt alatt is tud mit kezdeni az 1000/1000 -nettel és elfogadható lefedettséget biztosít kb 80m2 en ?
Most egy DG301AL van ami ugyan teljesen ki tudja használni a sávszélt (960/950) , de a wifi nem áll a helyzet magaslatán már a másik szobában sem.
Vettem aprópénzért egy Dir-869 -et , ami wifi-ben elég erős , de megáll a tudása 700/500 körül. -
Wolfy999
tag
válasz
JulianSinulf #17079 üzenetére
Jol erted.
-
Wolfy999
tag
válasz
JulianSinulf #17076 üzenetére
Szerintem nagyon tulbonyolitod. Reklamszureshez nem kell a Pi-nek routerkent bent ulni a halozaton. Eleg ha raksz ra egy Pihole-t es azt allitod be a szolgaltatoi routeren (vagy amelyikre a klienseid is csatlakoznak) dns szervernek.
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy ha adott két egyforma router, mindkettő OpenWrt 21.02.0-rc3 firmware-rel és a fő router menedzseli a tűzfal szabályokat és VLAN-okat, akkor hogyan tudom mondjuk az 1-es, 3-as és 6-os VLAN-t kiterjeszteni a második routerre?
Szerintem eddig jó vagyok, lan 1 porton figyel egy menedzselhető switch, oda megy tovább mindegyik vlan és a switch gyönyörűen leosztja a portjaira az egyes vlanokat. Lan3-on küldeném tovább tagelve az 1, 3, 6 VLAN-okat, de a fogadó oldalon (dumb AP) bajban vagyok.
A második routeren defaultba van egy br-lan elnevezésű bridge. Ezt beállítom, hogy lan1-en tagelve kapcsolódik a fő routerhez.
Létre kell ezen a routeren is hozzak bridge device-okat, hogy a 3-as VLAN (IOT) elérhető legyen mondjuk a lan3-as porton és wifin, illetve a 6-os VLAN (Vendég) egy másik wifi SSID-n? -
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
Olyan teljes körű leírást keresek, ami bemutatja, hogyan tudok egy Raspberry Pi-t OpenWrt és Luci segítségével router-ré vagy átjáróvá tenni. Lehetőleg magyar lenne jó, ha nincs, akkor éppen az angol vagy német is megfelel. A lényeg, hogy teljes körű legyen, mert jártasságom a parancssorokban, linuxban és hálózatban csak minimális.
Egy Raspberry Pi 4 4GB Model-B készüléken már eljutottam odáig, hogy fent az OpenWrt és a Luci és sikerült a saját hálózatomhoz csatlakoztatni, elérem már másik gépről is. Pár órámba beletelt a dolog.
Ezt a [link] -et követtem. Nem volt egyszerű, nem bőbeszédű. Majd ott teljesen elakadtam, hogy telepítsem ami még kell a Luci-hoz. De fogalmam nincs, hogy állítsam be router-ként és mi az, ami még kellene.
A Pi-hez van egy USB-Ethernet adapterem, ennek a telepítése is megtörtént, de a beállítását már nem tudom.A végső cél, hogy olyan eszközt csináljak belőle, ami a szolgáltatói routerből jövő internetet reklámokra megszűri (blokkolja), majd továbbengedi egy másik routerre(switch-re?), amire a hálózat többi tagja csatlakozik.
Emellett egy olyat is szeretnék, hogy a mobilok a mobilnetet használva a készüléken keresztül érjék el a tényleges netet, ezzel megszűrve a reklámokat.A jelenlegi cél, hogy a szolgáltatói routerről jövő netet továbbadjam egy másik gépnek.
Majd ezt követően vagy egy AP routerrel osztanám meg a netet kábelen és wifin keresztül vagy switch-csel, ha van olyan, amelyik képes wifire is.
Ez még nem eldöntött, ez a készülék nincs beszerezve.
Az is kérdéses, hogy amennyiben AP, akkor mi lesz a jobb, ha az AP kezeli a hálózatot vagy a Pi. Switch esetén úgy tudom, hogy nincs választásom, a Pi-nek kell kezelnie.
A hálózaton tudnia kell kommunikálnia több számítógépnek, elérnie a wifi-s nyomtatót.Több linknek is örülök, ha azokból össze tudom hozni azt amit szeretnék.
A segítséget megköszönöm és általában még kérdezek egyet-kettőt
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Wireguard szervert szeretnék létrehozni egy D-Link 860l routeren.
OpenWrt 19.07-SNAPSHOT r11379-123d12eada
Egy hete szenvedek vele, de sajnos nem sikerül. Az az igazság, hogy egy betegség miatt évek óta nem foglalkoztam a routerrel, sajnos rengeteget felejtettem.Most találtam egy szkriptet, ami elvileg megcsinálja helyettem, de nem vagyok benne biztos, hogy mit hova kéne írnom. Van egy változókat tartalmazó rész, ott kéne egy kis segítség, akár privátban is, hogy ne terheljem a topicot kezdő, buta kérdésekkel.
Itt a változókat tartalmazó rész:
# Define Variables
echo -n "Defining variables... "
export LAN="guest"
export interface="10.0.6"
export DDNS="my-ddns.no-ip.com"
export peer_ID="1" # The ID number to start from
export peer_IP="2" # The IP address to start from
export WG_${LAN}_server_port="51821"
export WG_${LAN}_server_IP="${interface}.1"
export WG_${LAN}_server_firewall_zone="${LAN}"
export quantity="4" # Change the number '4' to any number of peers you would like to create
echo "Done"Igy néz ki az /etc/config/network:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdd9:8e9f:ac17::/48'
config interface 'lan'
option type 'bridge'
option ifname 'eth0.1'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.9.1'
config device 'lan_eth0_1_dev'
option name 'eth0.1'
option macaddr 'xxxxxxxx'
config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option gateway '192.168.8.1'
option ipaddr '192.168.8.64'
list dns '8.8.8.8'
list dns '8.8.4.4'
config device 'wan_eth0_2_dev'
option name 'eth0.2'
option macaddr 'xxxxxxx'
config interface 'wan6'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcpv6'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '1 2 3 4 6t'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0 6t'A D-Link router egy mobilnetes router mögött van, nem natolt ip cím, a Lucit webes felülaten kívülről elérem.
-
yodee_
őstag
Elakadtam Emberek. Segítséget kérek. Szeretném beüzemelni a wake-on-lan funkciót. Az előkészület az lenne hogy az alábbi parancsot beírom az rc.local-ba:
ip neigh add 192.168.1.100 lladdr 90:1b:0e:46:a4:e2 nud permanent dev br-lan
és a router ezt a parancsot végrehajtja induláskor. Ezekután működik a wake-on-lan interneten keresztül is. Viszont az rc.local valamiért nem hajtja végre ezt a feladatot induláskor. Ha kézzel lefuttatom akkor minden oké. Mi lehet a hiba? Hol keressem a bajt?
Köszi
-
xabolcs
őstag
válasz
yodee_ #17062 üzenetére
Ha csak at kell particionalni a dolgot, akkor meg tudod uszni egy image epitessel, mikozben ugyanugy kompatibilis maradsz a kiindulasi (21.02, 19.07, ...) hivatalos kiadassal:
jwmullally: Custom DTS / DTB building with ImageBuilder
Ahogy a levelben (es a repository-ban) szerepel, ugy az tortenik, hogy szerkesztett DTS-sel es az ImageBuilderrel egy sajat particionalasu image-et keszit, mikozben a leforditott kernelhez, csomagokhoz nem nyul.
Hasznaltam mar, es szivesen segitek elkesziteni vele a sajat eszkozod image-et. Nem kell hozza erteni a Makefile-t es az OpenWrt-s ImageBuilder hasznalatat, de jo, ha atlatja az ember a varazslatot.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #17062 üzenetére
Szia!
Minden szépen le van írva a wikiben. Amik számodra fontos lépések:
Build system setup
Build system usageA target kiválasztásával már biztosan lesz egy működő routered (de alapban nem lesz benne LuCI), így a számodra fontos csomagok kiválasztása lényeges még a Menuconfig lépésben.
És persze fordítás előtt a dts file-ban definiált firmware partíció méretét, illetve ART partíció kezdetét szerkesztened kell. -
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #17060 üzenetére
Sajnos minden frissítésnél. Hiszen, ahogy írtam, a partíciók pozíciója, mérete fixen definiált.
Persze, ha saját build-et csinálsz, akkor célszerű az összes általad használt kernel csomagot is lefordítani azzal együtt, különben az eltérő hash miatt más lesz a kernel verzió, mint az OpenWrt repo-ban lévő. -
Abron
csendes tag
Sziasztok.
WDR3600 routeremen OpenWRT SUSTE BB 14.07 verzió fut.
Sok-sok éve gond nélkül megy a miniDLNA. Pár napja viszont nem látja a TV a megosztást.
Ha újraindítom a miniDLNA szolgáltatást megjelenik a mappa a TV-n de instabil kapcsolatra hivatkozva ki is dob és kis idő múlva a mappa is eltűnik.Először a külső vinyóra gyanakodtam, de FTP-n keresztül gond nélüll elérem.
miniDLNA szoftvert már töröltem és újratelepítettem de a probléma maradt.
Luciban is látom a dlna fül alatt , hogy elindul de pár másodperc múlva a miniDLNA nem aktív felirat fogad.Valaki találkozott már hasonlóval?
Köszi előre is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #17055 üzenetére
Gondolom ath79 build-et tettél rá. Abban már nem dinamikus a partíció méret kezelése, a dtb file-ban konkrétan definiáltak a partíció méretek és pozíciók. Így nálad csak akkor fog működni, ha ezt módosítod és magadnak build-elsz.
Vagy ugye visszarakod az eredeti helyére az ART partíciót, de akkor bukod a nagyobb flash-t. Mondjuk a dtb miatt most is akkora az overlay-od szerintem, mint a gyári flash méret esetén. -
xabolcs
őstag
válasz
zsigomark3 #17050 üzenetére
Ahogy irva is van a hivatkozott issue-kben, hagyd beken a country code-t!
Tedd vissza franciara, aztan viszlat! 🤷♀️
Es ha nincs wifid, akkor probald meg vezeteken! -
yodee_
őstag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zsigomark3 #17050 üzenetére
Ha nem gond, hogy csak a wifi-t kell újra beállítani, akkor ezzel próbálkozhatsz ssh-n:
rm /etc/config/wireless
wifi detect > /etc/config/wireless
21.02-ben már
wifi config
van awifi detect
helyett, de szerintem 19.07-ben még a detect a nyerő... -
Vladi
nagyúr
Üdv Urak!
A terv tplink 1043-at hasznánám wds bridge módon, openwrt-vel.
Ez a leírás hatályos -e még? Ez alapján meg lehet csinálni?
-
zsigomark3
tag
Sziasztok,
Adott egy Linksys WRT1900ACS v2 Router a következő firmware-el:
OpenWrt 19.07.7 r11306-c4a6851c72 / LuCI openwrt-19.07 branch git-21.044.30835-34e0d65
wifi driver name: mwlwifi
wifi chip type: 88W8864Szóval, az Openwrt e verziója már huzamosabb ideje megy rajta stabilan, és viszonylag sok csomagom is van telepítve, konfigurálva, nem szívesen húznám újra.
Viszont legutóbb a Network -> Wireless -> 2.4 GHz"Hálózatom neve" -> Edit -> Advanced settingsben állítottam, és a Country Code: default FR ről HU ra állítottam, (egyszerűen csak nem akartam hogy home office-os időkben FR country codeú routerhez legyek csatlakozva, a céges szoftver már elég sokmnident figyel...)
Szóval a Country code megváltoztatása után az a wifi csatorna amelyre alkalmaztam teljesen használhatatlanná vált eldobálja az eszközöket, vagy ha épp csatlakozva maradnak az eszközök böngészője timeout errorozik, vagy a 2.4GHz egyáltalán nem elérhető.
Természetesen azonnal vissza váltottam FR-re, de nem igazán segít.
WLAN, 5GHz Wifi, és minden más továbbra is jól működik.Valahol olvastam most, hogy a CC=FR hardcoded ha bármi másra átírod akkor baj lesz.
Namármost ugye nem szeretném újra telepíteni. De szeretném megint használni a 2.4GHz -t is. Ötlet hogy tudnám a hibát elhárítani?
Hasonló hiba:
https://github.com/Chadster766/McDebian/issues/68 -
xabolcs
őstag
válasz
krealon #17040 üzenetére
Koszonom, hogy leirtad reszletesen.
Ohh, es amikor elkezdi nezni az IPTV-t, akkor megfekszik az TP-Link wifije. Ertem.
De legalabb irjak, hogy eleg egy sor is a konfiguracioba:To avoid flooding all ports of your LAN bridge, including WiFi, you can enable IGMP snooping on your LAN interface:
config interface lan
option type bridge
option igmp_snooping 1
... -
krealon
Topikgazda
válasz
xabolcs #17039 üzenetére
Az IPTV forgalmat szállító IP multicast payload, egy IGMP snooping-ot nem ismerő hálózati eszközön sima broadcast-tá (minden végpontnak szóló forgalommá) alakul, ami a Wifi station módú eszközt (AP) elárasztja (flooding), amitől az "lehal" (túlterhelődik).
Egy vezetékes switch minden portjára könnyen átadja a broadcast forgalmat (fix kapcsolati sebesség), igy ott nem okoz problémát.
Én a wifi és az IPTV összeférhetetlenségről irtam IGMP snooping nélkül.
Te azt remélted ("Abban bizok") , hogy az AP módba kapcsolt router-en keresztül működni fog az IPTV.
Én meg erre azt válaszoltam, hogy ehhez IGMP snooping kell, nem remény.
-
krealon
Topikgazda
válasz
xabolcs #17035 üzenetére
"Abban bizok, igen."
Én meg tapasztalatból állítom, hogy nem fog működni IGMP snooping nélkül az IPTV és a wifi.
-
xabolcs
őstag
válasz
pengécske #17032 üzenetére
Csinalsz belole egy AP-t es kesz:
- a "br-lan" nevu LAN eszkozodon a "DHCP Server" reszen ignoralod az interfeszt (= hogy ne nyujtson DHCP szolgaltatast a routered)
- a "br-lan" nevu LAN eszkozod protokolljat atallitod "static"-rol "DHCP Client"-reHa nem megy, akkor beirod keresobe a "dumb AP"-t, "wired AP"-t.
Ha igy sem megy, akkor megkersz valakit, hogy tavsegitseggel csinalja meg neked! -
pengécske
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem értek annyira az openwrt-hez, ezért segítségeteket kérem.
T-nél lett otthon iptv/internetem, ám nem olyan egyszerű a helyzet. Openwrt-t szeretnék telepíteni egy tplink wr1043nd v2-re, ekkor működne az alábbi leosztás:
T-s fő routerbe megy be az optika, abból 1 utp egy fenti set top boxba, 1a nasba, illetve egy menne a openwrts tplinkbe. A tp linknek kellenne tovább osztania netet wifin és kábelen is, illetve iptv-t is adnia a másik settopboxnak. Mindemellett legyen teljes belső hálózat smbval és dlnaval. Ez lehetséges lenne/mennyire munkás?
Köszi a segítséget! -
zumike
tag
Szia,
mivel multicastról van szó, a hálózatfelderítés biztosan nem fog menni.
Amit tehetsz: vlc, hálózati adatfolyam:
upnp://http://dlnaszerverip:8200
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wan/udp_multicast
Én is ezzel játszok egy ideje, csak vpn lenne a közeg. -
corwen
csendes tag
Hello!
Van egy dolog, ami nem fér a fejembe, méghozzá az, hogy ha Imagebuilderben kiválasztom a "Target Images" alatt az "ext4"-et, akkor az elkészített build_dir/target-arm_cortex-a7+neon-vfpv4_musl_eabi/linux-mediatek_mt7623/root.ext4 miért nem kerül felhasználásra az image elkészítése közben? (Ramdisk és Squashfs ugyanúgy ki van választva). Azt szeretném, ha a root mérete nagyobb lenne mint ~100Mb, de extroot használata nélkül.
(verzió: snapshot r18590)üdv,
Corwen -
alexadh
tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszi,már mindent kipróbáltam de nem boldogulok
Van egy Asus AC65P routerem (openwrt r12173-01c8f2e97c) ,illetve egy telekomos router.
2 subnet is van. 192.168.1.x(telekom router) és 192.168.3.x(asus router).
Sagemcom router lanjába van bedugva az asus wan portja.
Asus router LAN lába 192.168.3.1 ,WAN lába 192.168.1.3
Az 1.x alhálóban a telekomos sagemcom router(1.1) adja a netet.
Cél hogy a dlna ,samba,transmission stb. müködjön az 1.x hálóban , az asus router lan tartományában(3.x) müködik.Tudom hogy a dlna alapból nem úgy van kitalálva más subnetekben is müködjön de az előző routeremmel (wdr3600vargalex v1.1.7 r35342 ) müködött ugyanilyen hálózati felállásban
.
Az 1.x hálóból elérem amúgy a routert, pingelhető és bejön a GUIja is.
Egy jó tüzfal szabály kellene ,de ezzel nem müködik(hasonló van beállítva a régi routeren:
Hol hibázok? Mit kellene megnézzek?
Köszi. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy régi tp-link 841 router amin Gargoyle fw volt, próbáltam rá visszatenni az eredetit, de tégla lett. Csak a power led világít.
Tudtok esetleg segíteni soros porton valahogy megmenteni ? Esetleg részletes leírás valahol ? -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
csabyka666 #17023 üzenetére
Nem. A DHCP, ha be van kapcsolva, él akkor is, ha a WAN-ba nem csatlakoztatsz semmit. Hiszen a routert úgy is el kell tudnod érni, sőt csinálhatsz WAN kapcsolat nélküli belső hálózatot is.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
csabyka666 #17021 üzenetére
Az IP cím kiosztáshoz nem lehet köze a DNS-nek. A LAN interface-t nem piszkáltad a DHCP kikapcsolásán kívül?
-
válasz
vargalex #17020 üzenetére
Én is így csináltam, mégsem áll össze valamiért. A WiFi és a LAN kapcsolatára egy mezei SOHO routerben gyári FW-vel szerintem nem tudok hatni, a DD-WRT-t nem ismerem ezen a téren.
A DNS-sel lehet a probléma? Próbáltam 0.0.0.0-val és megadtam neki a FŐ router átjáróját is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
csabyka666 #17019 üzenetére
Nem igazán értek a DD-Wrt-hez, de normál esetben, ha LAN-LAN kapcsolat van a két router között, akkor a WAN-t nem kell konfigurálni, a LAN-on pedig ki kell kapcsolni a DHCP szervert (OpenWrt esetén ez automatikusan is megtörténik, hiszen indításkor ellenőrzi, hogy az adott hálózaton válaszol-e másik DNS szerver).
Bridge-be kell lenni a wifi és LAN interface-oknak. Utóbbi gondolom meg kell, hogy legyen, különben wifi-n sem kapnának IP-t az első routertől az eszközök. -
válasz
vargalex #17018 üzenetére
Mert már próbáltam mindenhogy. Úgy is, hogy a DD-WRT-s router-nél a WAN-nál a kapcsolatot "disabled"-re teszem, adok az eszköznek egy fix IP-t (a fő router DHCP-jén kívülről), illetve a DD-WRT-s router DHCP-jét kikapcsolom, de így se jó, vezetéken nincs internet, csak WiFi-n.
Azért fontos ez, mert ha egy WiFi kliens routerrel kapcsolódok a DD-WRT-s eszközre, a logika alapján vezetékes kapcsolatnak minősül, és a kliens a WAN oldalon kapja a netet.
Nem értem a logikáját. Eddig úgy tudtam, DHCP csak akkor működik, ha a WAN portba kapja a netet, és új alhálózatot csinál a router. Ellenkező esetben, tehát ha LAN-ba kapja, akkor nincs új alhálózat, hanem a FŐ router oszt IP-ket a kliens eszközöknek, de ez a durva, hogy WiFi-n kapnak IP-t, LAN-on nem. -
vargalex
Topikgazda
válasz
csabyka666 #17017 üzenetére
Most nem teljesen világos. Ha az elsődleges router a DD-Wrt-s router LAN-jába van kötve, akkor minek bármit is megadni a DD-Wrt-n a WAN-nál?
-
Üdv mindenki!
Légyszi adjatok tippeket, én kezdek elfáradni.
Adott egy DD-WRT-sített router. Hogy a fenébe lehet az, hogy WiFi-n ad IP-t, vezetéken viszont nem.
Úgy állítottam be, hogy a LAN-ba csatlakozik a FŐ router, a DD-WRT-s routernek fix IP-t adtam a WAN oldalon (de próbáltam már automatikusan is, hogy a FŐ router DHCP-je adjon neki IP-t).
DD-WRT routeren a DHCP ki van kapcsolva, de ezt se értem teljesen, hogy ha a WAN oldalon én adom meg az IP-t, vagy automatikusan kérem le, vagy kikapcsolom ezt a funkciót, csak LAN IP-t adok meg én, ehhez a DHCP hogyan viszonyul?
Wireless részen AP módban van a router, ez lehet a baj?
Nem tudom, mennyire volt érthető, a lényeg, hogy WiFi-n mindig jó, kábelen meg soha. Van valami al al al beállítás, hogy külön kezelnje a DD-WRT a WiFi részt a LAN résztől?! -
bpmcwap
senior tag
Olyat esetleg lehet valahogy, hogy adott idő vagy Gb után drasztikusan belassítani a netet??? Úgy gmail és WhatsAppjuk lenne, de pl már egy youtube videót nem tudna megnézni... vagy hülyeséget kérdezek???
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #17014 üzenetére
A továbbiaknál már kipróbáltam ezeket is:
-m string --string youtube
-m string --string youtube.com
-m string --string youtube --algo bm
-m string --string "youtube"
-m string --string "youtube.com"
-m string --string "youtube" --algo bmAz időkorlát már volt teljesen érintetlen, csak mai nap és 3-4órás intervallum, mindennap idő nélkül, egyik nap sem 00:00:00 tól 23:59:00-ig.
Ideteszem az etc/config/firewall részt is -
bpmcwap
senior tag
Esetleg fordítva megközelítve a kérdést... Bele lehetne azt valahogy írni, hogy adott készülékekekn minden forgalom le legyen tiltva, kivéve a gmailt és a WhatsApp-ot?
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #17005 üzenetére
A router is UTC+1 és az intervallumot is ezt figyelembevéve adtam meg, de már akkora intervallumot használok, hogy 3-3óra eltérés is beleférne...
A tűzfal egyéni szabályainál MAC szűrést és időintervallumot lehet csak megadni, szűrendő tartalmat ahova belehetne írni hogy facebook, xxx, sex, youtube, stb olyan nincs - vagy legalábbis én nem tudok értelmezni ilyen inputmezőt...
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Robot fűnyírók
- One mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest