Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jön a DirectX Raytracing 1.2, de nem sok újítást hoz
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
válasz
woodworm #20202 üzenetére
Ha lanon meglenne a 100 mega, azzal már bőven elégedett lennék. Mondjuk most a 40 megának sem érzem különösebb hátrányát. Mellette az usb wifi stick kihajtja a 250-es netet az internet felől, csak most már egyre többször van szükségem a plusz lan csatlakozóra, emiatt üzemeltem be a routert.
MOD
Toninho13
Köszi, teszek egy próbát ezzel is. -
kpepe111
csendes tag
válasz
woodworm #19270 üzenetére
Hmm, erre gondolsz? (a fentebb linkelt nemzetközi fórumból):
Other steps are the same.
Also If no switch is working I was able configure my laptop Ethernet speed to 100mbps under Configure->Advanced->Speed&Duplex.Legkorábban holnap délután tudok ezzel foglalkozni sajna, de másik router valószínűleg akkor is kelleni fog, és nekifutnék mégegyszer az openwrt-nek, remélhetőleg több sikerrel és jobb letöltési sebességgel.
Egyelőre az a linksys szimpatikus.
-
hmzs
tag
válasz
woodworm #19183 üzenetére
#19177 @Jocó@: "Jah, és mondjuk befér 30eFt-50eFt közé / db?"
-
vargalex
Topikgazda
válasz
woodworm #19142 üzenetére
És #19141 adika4444: menjünk vissza még régebbre: már amikor 2004-2005-ben átvettük a Telekom AAA (Network service provider, azaz a hálózati szolgáltatást nyújtó), illetve AAA2 (IPS Service Provider, azaz többek között a PPPoE végauthentikációt és authorizációt végződtető) Radius rendszerének fejlesztését 2 párhuzamos session volt engedélyezve...
Szerk.: A TV platform viszont szerintem management hálózaton van és nem vagyok biztos benne, hogy az a felhasználó saját PPPoE hozzáférését használja. Vagy azóta emeltek a max session count-on. -
BullZeye
veterán
válasz
woodworm #18553 üzenetére
Ehhez esetleg van egy n00b leírás, hogy kell openwrt-t tenni rá?
Eddig hozzászoktam a régi TP link féle gyári firmware upgrade menüből telepítésre, így könnyű dolgom volt, itt az openwrts oldal alapján "picit" bonyolultabb.Ugye nem kell hozzá külső hardver a számítógép + ethernet kábelen kívül?
-
Rick4
félisten
válasz
woodworm #18561 üzenetére
Oké, idáig sose jutottam el, mert a cart (kosár) már jelezte, hogy nem szállít ide, mivel amúgyse az amazon a fő csapásirány, léptem is kifelé, végig se olvastam, mi a nyűgje!
Amúgy ha tervezel vásárolni, mindenképp számolj vásárlás előtt egyet, ha úgy jönne ki az árfolyam, váltsd át forint helyett usd-re a képernyő jobb szélén, mert akkor a kártyakibocsájtó árfolyamával fog számolni, nekem wise-zal pénteken 342 volt az árfolyam, mkb pénztári most is 347ft.
-
Rick4
félisten
válasz
woodworm #18559 üzenetére
Igen, nem szállítja haza. Furcsa, hogy te tovább tudsz lépni!
Ott még tudsz gyorsabb vagy lassabb szállítási mód közül választani, meg felül látod a saját bankkártya adataidat?
Megvan, valószínű azért, mert ez üzleti account volt...Átléptem egy magán accountba, rögtön megy, ott látszik, hogy be is gyűjtik a vámot- áfát..
-
Rick4
félisten
válasz
woodworm #18557 üzenetére
Amennyiben fel van tüntetve hogy import fee & depostim, akkor valóban az amazon intézi, te előre kifizeted, aza DDP vagy DTP paritással jön a csomag. Ha nincs feltüntetve, akkor majd a vámon megáll, és utólagosan kell intézni.
Ezzel még nem is lenne baj!
Viszont ha majd más is végigmegy a folyamaton, akkor viszont meglátja, hogy a rendelés leadás előtt az amazon meggondolja magát, és mégse akar ide szállítani.
Lassan 20 éve importálok az usából, tudom, hogy ilyenek, és ahogy az idő telik, egyre kevesebb dolgot akarnak ide szállítani.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
woodworm #17545 üzenetére
& #17546 Geth
Ok, azon a soron az ideírás is félrement, mert valamiért a ctrl+c nem ment...és újraírtam, ide hibásan,...
Meg valamiért csak a bemásolás sem (külön szövegfájlból a fájnévvel megfelelően), de csak azér, korábbiak mentek...
Amin igazán félrement az, hogy szépen bekavarmam magam a 'temp'-el, mert a -időközi router resi miatt, az ideiglenes jelszavam tartalmazza azt...Próbálkozok tovább.
-
-
-
válasz
woodworm #17352 üzenetére
Az OK - meg hw offload ide vagy oda, az amúgy is gyengébb hardveres OpenWrt-s cuccok úgysem szoktak fullban gigabiten menni, amennyire tudom, szóval ez nem lenne gond. (Meg hát eddig is C5 volt 1.2-es, az megfelelt.)
A külsős támogatás alatt mit kell érteni? Hosszabb távra tervezve jobb lenne, ha rendes supportja lenne :S -
válasz
woodworm #17350 üzenetére
...merthogy...?
nem látok itt az oldalon komolyabb limitációt.
Bár, ja, ez is unofficial. -
Flowtation
őstag
válasz
woodworm #17264 üzenetére
Szia!
Nos megpróbáltam az openwrt-t felrakni az archer c5 v4-re, sikertelenül. Már az elején megáll ezzel a hibával:
Error code: 4503
The uploaded file was not accepted.
Rövidítettem a fájlnéven is, nem segített. INNEN töltöttem le a squashfs-sysupgrade.bin végű file-t, tudtommal az kell?
Mit rontok el? Máshogy kell próbálkozni?Vagy a sysupgrade végű akkor kell ha már az openwrt rajta van és azt kell upgradelni? Ha igen akkor a factory.bin végű fájl kell nekem?
-
Flowtation
őstag
válasz
woodworm #17264 üzenetére
akkor ok, köszi. a negatív visszajelzés a gyári fw-el volt gondolom. Viszont ahogy írod a padawan nem tud mesh-t? Végül is nem probléma első körben, megpróbálom valamelyik alternativ megoldást, aztán meglátjuk.
hcl:
én is régen néztem rá, nekem is ez volt az utolsó infó, de örvendetes, hogy ez megváltozott. -
-
yodee_
őstag
-
arcsör
csendes újonc
válasz
woodworm #16789 üzenetére
gyáriról openwrt-re tftp2.exe nevü programon át 192.168.1.75>> pc, visszafele ez nem megy, ezért visszafele használtam a gyári asus szoftvert ott 192.168.1.10 volt a számítógép címe és ez korábban ment most nem megy csak ennyi volt amit most tapasztaltam olyan sok minden nem változott még a fent említett szoftverek is azonosak az akkorival csak egyik esetben 192.168.1.10 másik esetben 192.168.1.75 -re van állítva az ip cím
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm #16700 üzenetére
Azthiszem a Gwlim SFE build úgy 100-150mbit-tel gyorsabb a hivatalos ath79-es 19.07.8-nál, de ugye cserébe nincs vagy problémás a csomagkezelés gwlim-en. A 19.07.8 ~500-550mbit körül teljesít, a Gwlim SFE meg volt hogy alulról karcolta a ~700mbit-et. A Gwlim SFE build egy korábbi 5.x kerneles snapshoton alapul, így nem mertem tartósan fenn hagyni, mert nem tudom milyen a stabilitása, anyám is használja a netet, engem nyaggat ha valami gond van, így egyelőre maradok a hivatalos stabil owrt-nél, az QCA-s vason többnyire stabil szokott lenni. Érdekelne mások tapasztalata hogy vissza lehet e rakni a gyári fw-t C7v5-re, ha igen akkor hogyan oldották meg téglásodás nélkül.
-
Imi1981
veterán
-
stopperos
senior tag
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm #16418 üzenetére
Na leteszteltem a Gwlim féle Fast Path Lede-vel, lefele 387mbps. Ez a legjobb sebesség amit mértem ezzel az eszközzel, bár a hivatalos Owrt 367mbps-éhez képest nem érzem nagy előrelépésnek, bár egy egy pillanatra volt hogy elérte a 400mbit-et, de nem tudta tartani. Tény hogy ez a régi build kicsivel többet hoz ki ebből az öreg vasból.
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm #16418 üzenetére
Erre a build-re gondoltál ugye?
-
galbi1972
tag
válasz
woodworm #16311 üzenetére
Köszönöm! Akkor betallózom az OpenWRT-s bin. filet (openwrt-ramips-mt7621-asus_rt-ac85p-squashfs-factory.bin) a recovery tool programba és ugyan úgy telepítem mint a gyári Asus firmwaret?
Ha kész, akkor a 192.168.1.1 IP-n keresztül PuTTy-val kell gondolom a LuCI-t SSH-n feltenni? -
-
-
Pelican
őstag
válasz
woodworm #15487 üzenetére
Ha ugyanúgy próbálom, akkor ezt kapom:
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.2
Filename 'tp_recovery.bin'.
TIMEOUT_COUNT=10,Load address: 0x81000000
Loading: checksum bad
Got ARP REPLY, set server/gtwy eth addr (2c:fd:a1:1e:ff:a9)
Got it
checksum bad
checksum bad
checksum bad
T checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
checksum bad
T checksum bad
T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
És a tftp szerveren nem látom nyomát, hogy bármi is történne. Amikor sikeres volt, akkor látszott, hogy felcsatlakozik a router és letölti a bint. Próbáltam régebbit is (19.07.2, 18.06.7) -
LiteCross91
aktív tag
válasz
woodworm #15161 üzenetére
Openwrt-re factory.bin-es openwrt-t telepített (mert vmiért lassú volt a sebesség), így brickelte és tftp-ről nem tudta visszatenni a gyári fw-t. Aztán leírja tftp-nél mire kell figyelni. Szóval az sem olyan elronthatatlan, még ha mindent úgy csinálsz, ahogy le is van írva.Aztán ha azt is elszúrja az ember, akkor jöhet az itt leírt: https://openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd#installation_on_hw_rev5 , UART. Lehet inkább megbarátkozok ezzel a 200Mbits letöltési sebességgel. Aztán majd veszek egy normális routert.
Ja, hogy teljesen tiszta legyen a story. Azért kezdtem ebbe a third party firmware őrültségbe, mert kizárólag az iphone-omon 0,5 Mbits le és feltötlséi sebességem volt a gyári firmware-el. 3x reseteltem alaphelyzetbe a routert és minden alkalommal, 2-3 nap után használhatatlan lett a wifi és 4G-znem kellett itthon. Van egy TP-link AP is, ha arra csatlakoztam, akkor is 0 volt a netsebesség, szóval gondoltam, hogy a fő router a ludas. Meguntam és kipróbáltam a Gargoylet, azóta hibátlan a wifi. Cserébe 200Mbits a max le és feltöltésem, a gigás netemmel. -
LiteCross91
aktív tag
válasz
woodworm #15159 üzenetére
Mondjuk így nem akarok járni:
https://forum.openwrt.org/t/i-have-a-bricked-tp-link-1043n-v5-at-my-desk-help/20722/33 -
Headless
őstag
válasz
woodworm #15078 üzenetére
Ez már az újabb verzió
Ahol iptables szabályból mértem az adatot, itt ha flow offload van vagyis kikerülöd a tűzfalat, nem lesz adatod... , volt egy régebbi, ami az interfész adataiból szerzi az adatokat,
Azt nézd, meg, hogy ha a flow offload be van kapcsolva, akkor az interfészen látható adatforgalom nő-e... Ha igen akkor arra vissza kell írni a mentő scriptet és menni fog..
UI: mint írtam a kliensen szükséges internet kapcsolat a grafikon rajzoláshoz, mert a google chart javascriptet onnan húzza be, nem raktuk bele közvetlen a mentésbe, hogy ne foglalja a helyet. Azért dobta be a táblázatot, ha nem volt neted
-
Headless
őstag
válasz
woodworm #15076 üzenetére
szia,
az adatgyűjtő scriptben lehet valami változás azt kéne megnézni rendben van-e. ha jól emlékszem a wan interfészen lévő transferred byteokat vizsgálja a script. (de lehet, hogy az újabb már a tűzfal szabályokkal operál) flow offload be van kapcsolva? mert ha a tűzfalas, és flow offload van akkor az offloaded rész nem fog megjelenni.
azt kéne megnézni, hogy ott bekerül-e mint forgalom?
a cstat_wan konfig fájlt mutasd meg de az a baj, nem nagyon van már környezetemben openwrt-s eszköz mostanság.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
woodworm #15070 üzenetére
Egy csomó kapcsoló hiányzik:
root@RT-AC65P:~# rrdtool graph
RRDtool 1.0.50 Copyright 1997-2004 by Tobias Oetiker <tobi@oetiker.ch>
Usage: rrdtool [options] command command_options
* graph - generate a graph from one or several RRD
rrdtool graph filename [-s|--start seconds] [-e|--end seconds]
[-x|--x-grid x-axis grid and label]
[--alt-y-grid]
[-y|--y-grid y-axis grid and label]
[-v|--vertical-label string] [-w|--width pixels]
[-h|--height pixels] [-o|--logarithmic]
[-u|--upper-limit value] [-z|--lazy]
[-l|--lower-limit value] [-r|--rigid]
[-g|--no-legend]
[-j|--only-graph]
[-F|--force-rules-legend]
[--alt-autoscale]
[--alt-autoscale-max]
[--units-exponent value]
[--units-length value]
[--step seconds]
[-f|--imginfo printfstr]
[-a|--imgformat GIF|PNG]
[-c|--color COLORTAG#rrggbb] [-t|--title string]
[DEF:vname=rrd:ds-name:CF]
[CDEF:vname=rpn-expression]
[PRINT:vname:CF:format]
[GPRINT:vname:CF:format]
[HRULE:value#rrggbb[:legend]]
[VRULE:value#rrggbb[:legend]]
[LINE{1|2|3}:vname[#rrggbb[:legend]]]
[AREA:vname[#rrggbb[:legend]]]
[STACK:vname[#rrggbb[:legend]]]
RRDtool is distributed under the Terms of the GNU General
Public License Version 2. (www.gnu.org/copyleft/gpl.html)
For more information read the RRD manpages
Ezt azért nem értem, mert már a 14.07-esben lévő rrdtool Makefile-jával is összehasonlítottam. Ugyan azt a verziót forgatja, ugyan azokkal a beállításokkal. -
vargalex
Topikgazda
-
Headless
őstag
válasz
woodworm #15064 üzenetére
szia!
mi annó csináltunk egy webfelületet.
szerintem elég egyszerű a használata szép google chartokat használ. internet kell hozzá a kliensen mondjuk, cserébe nem képeket ment/generál hanem csak adatokat tárol.
egy próbát megér most suste oldala nem tudom elérhető-e. de ha kell előhalászom a mentést és felrakom drivera.
ui: itt van pár hasznos link a fent említettekhez [link]
-
L4CI2
aktív tag
válasz
woodworm #14923 üzenetére
Így csináltam ahogy írod. Csipesz segítségével ki olvastam a tartalmát módosítottam 5 másodpercre a boot várakozási időt majd vissza írtam. Utánna be forasztotam a soros portot és már kapta is a parancsokat. Openwrt forum leírását követtem.
Promeheus dologhoz nem tudok hozzászólni nem találkoztam vele. -
-
-
-
korcsi
veterán
válasz
woodworm #14016 üzenetére
Bekapcsolt állapotban megnyomva újraindította a készüléket, olvastam egy github bejegyzésben, hogy hosszan nyomva törli a beállításokat, de "hivatalos" infó nem volt róla, így nem erőltettem, induláskor leden látni mikor kell megnyomni a gombot, utána ssh-n keresztül belépve elintézhető a karbantartás.
-
mckay
aktív tag
válasz
woodworm #13986 üzenetére
Ohh, köszi.
De jajj, ettől féltem. Nincs ebben gyakorlatom, hogy tegyek rá másik szoftvert...
Egyébként nálam csak egy funkcióra van szükség a sima natoláson kívül: SMB és DLNA kiszolgálóként. Be van dugva rá egy HDD, és a rajta levő zenéket, videókat szeretnénk elérni.
Ennyi.
Ha ez svájci bicskaság, akkor OpenWrt, ezek szerint.
És tényleg egy Xiaomi router. Mini. Még a régebbi. Mint hardver, tök elég nekem, úgy tapasztalom. Eddig a 8MB sem volt kevés.
Fel tudom rá tenni az OpenWrt-t, és aztán a MiniDLNA-t? Elég a 8MB? -
Alteran-IT
őstag
válasz
woodworm #13804 üzenetére
Már közben megcsináltam, de ugyan azt csinálja a factory.bin-es is, valószínűleg itt az fw a problémás, ha nagy nehezen sikerül megint visszaraknom a gyárit és nem b@szom el végleg, akkor kereshetek egy stabilabb kisebb hw igényű fw-t, de ha esetleg van valakinek ötlete, akkor azt szívesen meghallgatom, mert annyira nem vagyok ott ilyen cfw téren.
Amúgy az Openwrt és a LEDE fejlesztőinek is az anyjuk picsáját, hogy mielőtt kiadnak valami szart, előtte nem tesztelik le rendesen, hogy most működik-e vagy nem.
-
8zabi
őstag
-
-
válasz
woodworm #12514 üzenetére
Amikor a gyári szoftver van fent, akkor a 192.168.0.1 IP-n elérem a router menüt, miután bebootolt és zöld a led.
A hálózat kábeles dhcp.
A net pppoe.Openwrt-vel sosem lesz zöld a led, és nem is érem el ugyanazon az ip-n a routert.
Lehet hogy nem csak a recovery-t kell fix IP-vel néznem, hanem az openwrt-t is?
-
wigyori
tag
válasz
woodworm #12408 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy barkinek az elerheto interwebes forrasok alapjan javasolnam, hogy erre felrakjon barmit
, csak azt, hogy ezek alapjan valoszinuleg megoldhato a supportja. Nem tudom, hogy miert nincsen tobb Asus RT- device supportolva (nyilvan van oka, csak utana kellene olvasni), de ezekutan lehet hogy veszek egyet es megnezem.
Amugy eleg gaz, hogy az Asus is felult ugyanarra a vonatra, mint a D-Link, hogy ugyanazon termeknev alatt, kulonbozo reviziokkal aka'r teljesen mas SoC vendort is hasznalnak (D-Linknel erre jo pelda volt a DIR-300, az A1 Atheros volt, a B1 mar Ralink), aztan lehet nezni, hogy epp mit kapsz a boltban.
-w-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen monitort vegyek?
- Spórolós topik
- Home server / házi szerver építése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ford topik
- Black Myth: Wukong
- OTP Bank topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X CM MasterBox MB500 850W
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest