Hirdetés
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Keresés közben futottam össze vele. Ha valaki olcsó ax-es ap-ket keres, akkor érdemes ránézni a zyxel wsm20-asra. A 3 darabos pakknak 30e alatt az ára.
-
woodworm
veterán
válasz
ArthurShelby #18807 üzenetére
Ez miért baj, ha a leírásban egyértelműen fel van tüntetve?
-
woodworm
veterán
válasz
bzolika10 #18555 üzenetére
Úgy tudom az amazon intézi a rendelések után a befizetést. Tehát a végső nyugtázáskor már olyan számlát kapsz, amin minden fel van tüntetve.
Megnéztem. Az összehasonlítás kedvéért forintra állítva a pénznemet 28159+6621 FT vételár és szállítási költségre rak 9392Ft ÁFÁ-t. Bármilyen itthoni vásárlással összehasonlítva nem számít rossz vételnek.
-
woodworm
veterán
válasz
zsozsosama #18446 üzenetére
Xiaomi ax3600 vagy dynalink Dynalink DL-WRX36 az amazonról. Sajnos előbbi túl drága lett itthon, utóbbit pedig nem forgalmazzák.
-
woodworm
veterán
válasz
kpityu2 #17862 üzenetére
Szerintem mire openwrt került a routerre mindezt már végig csinálta, sokkal előrébb nem lesz vele. Ha az usb vagy tftp flash nem indul el, akkor ebből soros konzol lesz. Szívesen segítenék, de már nagyon régen keltettem életre ilyen vasat és nekem is googlezni kellene hozzá vagy a rengeteg hozzászólásom és privát üzenetem átmazsolázgatása.
-
-
woodworm
veterán
Igazából nyilvános profil esetén is be lehet állítani hálózati meghajtót, csak így mindenképpen kérni fogja az user/pass párost. Hogy ne legyen azonnal felismerhető a probléma, ezért a magán profilban felvett meghajtók nemes egyszerűséggel misztikus hibaüzenettel elérhetetlenek lesznek és csak a törlés, hozzáadás után jelenik meg a bejelentkező ablak.
-
woodworm
veterán
Az általa linkelt openwrt adatlap kimondottan a v4 számára jött létre, minden ott leírt információ rá érvényes. Hogyan lehet megkérdőjelezni ezek után, hogy nincs is a hardververziójára openwrt?
Mindenesetre a hálózatos topikban mellékesként írtam, hogy az információjával ellentétben van elérhető openwrt a routerére.@xabolcs
@Flowtation
A v4-es wifijével kapcsolatban rengeteg negatív visszajelzés volt, ezért említettem meg, hogy van alternatív fw. Személyes tapasztalatom nincs, mert én inkább padavant használok mediatek routerekre. Mivel igény volt a mesh, ezért nem azt ajánlottam. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
-
-
woodworm
veterán
válasz
E.Kaufmann #16063 üzenetére
Nincs róla információm.
-
woodworm
veterán
válasz
E.Kaufmann #16059 üzenetére
Nem nagyon van gigabites router 10k alatt. Az archer c6-hoz lehetett a bf-es akcióban olcsóbban hozzájutni, de most már mindenhol drágábban van. Lassan jön belőle a v3, ott chipset változás lesz, érdemes figyelni a verziószámot.
-
woodworm
veterán
Megtaláltam közben. Hátha kell később valakinek:
Dump gyűjtemény a 4PDA fórumán. -
woodworm
veterán
válasz
Pelican #15485 üzenetére
A v1.x után kétszer is architektúra váltás volt, így nem csodálom, hogy ráerőltetve egy régi fw-t bootloopba menekült a router. Az openwrt-re váltás után nem történt bootloader változás, ezért ugyanúgy mennie kellene, ahogy az első openwrt is rákerült. (A másik topiban írod, hogy így raktad rá.)
-
woodworm
veterán
Van vagy 5 verziója.
Sokkal többre mennénk, ha te adnál meg több információt, hogy pontosan melyik verzió. A v1, v2 esetén a bootloader verziójától fog függeni, hogy mehet tftp-n vagy soros port kell. Az újabbaknál már gyárilag olyan bootloaderrel jött, amelyikben működik a tftp. -
woodworm
veterán
válasz
LiteCross91 #15162 üzenetére
Tehát akkor nem a vágott/nem vágott fw volt a brick oka? A további leírás nem ütközik mondjuk krealon leírásával, csak ugye nem windowsos környezetet használ.
Ha itt, vagy a 1043-as topikban rákeresel, találhatsz visszajelzéseket, hogy a 1043-asnál a v3 utáni gyári recovery felismeri a bootos fw-ket és jól írja fel (lehet más tp-linkeknél is, csak senki se próbálta, amíg volt vágott). Ha pedig openwrt-re szeretnél váltani gargoyle-ról, akkor ott a sysupgrade. -
woodworm
veterán
válasz
LiteCross91 #15160 üzenetére
Miért, ő hogy járt?
-
woodworm
veterán
válasz
LiteCross91 #15156 üzenetére
A tftp recovery-hez nem kell vágott fw, mindegy hogy bootos vagy nem bootos. A friedzombie.com-on sincs csak v2-esig uboot nélküli fw (1043).
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
Headless #15077 üzenetére
Be van kapcsolva mind a szoftveres, mind a hardveres flow offload.
Érdekes volt a kikapcsolás, mert a hardveres támogatás kikapcsolása után a grafikon helyén az adatbázis jelent meg és ugyanígy maradt a szoftveres kikapcsolása után is. Ráadásul megszűnt a gépemen az internet hozzáférés is, kellett néhány ki-, bekapcsolás, hogy helyreálljon a rend. A flow offload támogatás teljes kikapcsolása után megjelent az eddig rejtett forgalom.A config fájl tartalma kapcsán erre gondoltál?
dbl='/mnt/STATS/network_wan'
header="'Download','Upload'"
y_axis='WAN Stat [MBit/s]'
g_footer(){ dbl3=`ls $dbl/*.dbip |sed -n "/$from/,/$to/p"`;[ ! "$dbl3" ] && dbl3=`ls $dbl/*.dbip |sed -n "1,/$to/p"`;[ "$from" = "$to" ] && dbl3=`echo "$dbl3" |grep "$from"`;echo "$tbl1";awk -F";" '{tx+=$2;rx+=$3;if(up[$1]=="")name[i++]=$1;up[$1]+=$2;down[$1]+=$3}END{OFS="</td><td class=nopadd>";print "<tr class=reverse><td>Hostname","Upload [MByte]","Download [MByte]</td</tr><tr><td class=nopadd>Total",tx,rx"</td></tr>";for(j=0;j<i;j++){name=name[j];print "<tr><td class=nopadd>"name,up[name],down[name]"</td></tr>"}}' $dbl3;echo "$tbl2";}
data(){ tmp2=/tmp/wan-per-ip.stat;iptables -t mangle -nvxL |awk '/RRDIPT_I.*0.0/{down=$2/1024^2}/RRDIPT_O.*0.0/{up=$2/1024^2}END{OFS=";";print "Router",up,down}' >$tmp2;iptables -nvxL RRDIPT_FORWARD -t mangle |awk '$8~/0.0.0.0/{down[$9]=$2;ip[i++]=$9}$9~/0.0.0.0/{up[$8]=$2}END{OFS=";";for(j=0;j<i;j++){name="";ip=ip[j];"awk \x27/ "ip" /{print $4}\x27 /tmp/dhcp.leases" |getline name;if(!name)name=ip;if(up[ip]&&down[ip])print name,up[ip]/1024^2,down[ip]/1024^2}}' >>$tmp2;name="$dbl/$(date +%F).dbip";if [ -f "$name" ];then awk -F";" '{if(up[$1]=="")name[i++]=$1;up[$1]+=$2;down[$1]+=$3}END{OFS=";";for(j=0;j<i;j++){name=name[j];print name,up[name],down[name]}}' "$tmp2" "$name" >"$tmp2"2;mv "$tmp2"2 "$name";else cp "$tmp2" "$name";fi;awk -F';' '{tx+=$2;rx+=$3}END{print rx","tx}' $tmp2;iptables-save | grep -v RRDIPT | iptables-restore;wanif=$(uci -p/var/state get network.wan.ifname);for chain in INPUT OUTPUT FORWARD;do iptables -t mangle -N RRDIPT_$chain 2> /dev/null;iptables -t mangle -C $chain -j RRDIPT_$chain 2>/dev/null;if [ $? -ne 0 ];then [ "$chain" = "INPUT" ]&&iptables -t mangle -I $chain -j RRDIPT_$chain -i $wanif;[ "$chain" = "OUTPUT" ]&&iptables -t mangle -I $chain -j RRDIPT_$chain -o $wanif;[ "$chain" = "FORWARD" ]&&iptables -t mangle -I $chain -j RRDIPT_$chain;fi;done;nexthop=$(ubus call network.interface.wan status |awk -F'"' '/nexthop/&&!/0.0.0.0/{print $4}');awk -v ipt_cmd="iptables -t mangle -j RETURN " -v ipt_cmd2=" -A RRDIPT_FORWARD" '!/IP/&&!/00:00/&&!/'$nexthop'/{system(ipt_cmd"-s "$1ipt_cmd2";"ipt_cmd"-d "$1ipt_cmd2)}' /proc/net/arp;}
prlo(){ data2=$(echo "$data2" |sed "s/\],/&\n/g" |awk -F, -v skip=$skip '{div=($4*3600+substr($5,1,2)*60-prev)/skip;if(div<0)div+=86400;if(div==0)div=900;printf $1","$2","$3","$4","$5","$6*8/div","$7*8/div"],";prev=$4*3600+substr($5,1,2)*60}' |sed "s/,$//");}
type='Area'
zoom='//explorer'
trendline='trendlines'
info="Do not modify" -
woodworm
veterán
válasz
vargalex #15074 üzenetére
+Gyurka6
+HeadlessKöszönöm mindenkinek a segítséget és az ajánlásokat, a Headless/suste-féle felület ment fel a routerre.
(#15065) Headless
Sikerült beüzemelnem a mentést és elindítani a network_wan statisztikát, jelenleg percenkénti rögzítéssel. Viszont nem jelenik meg minden forgalom a grafikonon és a táblázatban. Az egyik gépen torrent kliens fut folyamatosan, a feltöltés 200kB/s korlátozva, ami ki is van maximálisan használva. Ez az állandó 1,5 Mbit és a kíváncsiságból elindított letöltés sem látszódott sehol (gép, össz., grafikon, táblázat). Mi lehet a gond? -
woodworm
veterán
válasz
vargalex #15071 üzenetére
A régi, mentett csomagok között nekem két rrdtool is van:
File name Size
------------------------------------ ---------------
rrdtool1_1.0.50-1_ar71xx.ipk 12,190
rrdtool_1.2.30-1_ar71xx.ipk 29,683Anno biztosan a sima rrdtool volt telepítve, most pedig csak az rrdtool1 van, igaz már 1.0.50-2 verziószámmal.
-
woodworm
veterán
válasz
vargalex #15066 üzenetére
A régi 1043-ason futott a statisztika, ott a logban így nézett ki a cron bejegyzése:
Oct 31 16:05:01 crond[1931]: crond: USER root pid 2133 cmd /mnt/log/rrd_traffic/updaterrd.sh
Az ac65-ösön az általad készített buildet használom, ugyanoda mountoltam a meghajtót, ugyanazokat a könyvtárakat használom, scripteket átmásoltam, futtathatóak, a wan interface ugyanúgy eth0.2, mint a 1043-ason.
A logban a cron bejegyzés:Tue Mar 31 09:50:00 2020 cron.err crond[13505]: USER root pid 20108 cmd /mnt/log/rrd_traffic/updaterrd.sh
Ha elindítom a makepngs scriptet, akkor a következő hibaüzenetet kapom
root@OpenWrt:~# /mnt/log/rrd_traffic/makepngs.sh
ERROR: unknown option '--slope-mode'
ERROR: unknown option '--slope-mode'@Headless
Köszi szépen, lehet kipróbálom. -
woodworm
veterán
Statisztika készítésre készítésre mi most az ajánlott?
Próbáltam vargalex régi rrdtool-os leírását, de valahogy nem akar összejönni. Már a cron is hibajelzést ad a logban, ha a scriptet lefuttatom akkor ott meg ismeretlen opció ír. -
woodworm
veterán
A forrasztás kimerül a soros port beforrasztásában vaqy kell mást is? A nand chipet közvetlenül kell flashelni csipesszel vagy van egyszerűbb megoldás?
Megjelent a promeheusban is támogatott eszközként és az orosz fórumot gyorsan átfutva csak a soros portot láttam említeni tftp-n bootloader cserével.
-
woodworm
veterán
válasz
Claude Leon #14887 üzenetére
A xiaomi mininél volt ilyen probléma (google fordító):
"A kínai összezavarodtak az EEPROM-ban, ezért az RSSI-t helytelenül jelenítették meg az XRMWRT firmware-n. A 096-os verzióval kezdődő verzióban ez javításra került, ám továbbra is fennáll a probléma a perifériák által biztosított jel vételének szintjével a nyereség helytelen beállítása miatt."A gyári fw ezt jól kezelte, de ha custom fw került rá, akkor módosítani kellett a rádió partíciót. Úgy emlékszem openwrt esetén erre nem volt szükség az újabb verzióknál, mert volt rá patch. Padavan esetén pedig nem volt róla szó, hogy más típust is érintene a hiba.
-
woodworm
veterán
válasz
golya87 #14836 üzenetére
A 4A-nál majd' egy éve megvan a megoldás, csak a "nép" számára használhatatlan. Amíg nem találnak mondjuk a Miniéhez hasonló rést a gyári rendszeren, addig gyakorlatilag egzotikum.
Az openwrt-s topik/ok alapján a redmiben van a nand flash, tehát a 4Anál működő módszer nem alkalmazható egy az egyben.
-
woodworm
veterán
A xiaomi r3g v1 utáni szériáknál "off" a bootdelay beállítás és developer fw sincs hozzájuk. Az openwrt fórumon van egy topik a probléma áthidalásáról SPI csipesszel és egy égetővel, de ez nem a belépő szint. A xiaomi és a redmi ac2100 nagyon hasonló hardverrel jött ki, de az egyikben nand, a másikban spi flash van, nem tudom, hogy mindkettő esetén járható-e ez az út.
-
woodworm
veterán
Lehet valahogy növelni a luci bejelentkezés időtartamát?
-
woodworm
veterán
válasz
st3v3np3t3r #14136 üzenetére
Régebben pont ilyen telefonos kábeleket használtunk jó páran.
-
woodworm
veterán
Valószínűleg, ha még elérhetőek egyáltalán a régi oldalakon. Egy időben elérhetetlenek voltak és az új releasek már fel sem kerültek oda, elég nehéz megtalálni őket.
Ha xiaomi routerről van szó, általános célra inkább padavan, ha svájci bicska jellegről van szó, akkor inkább openwrt. A pandorával ugyanis könnyű csomaghiányba futni és akkor jön a helybentopi. -
woodworm
veterán
Az asusokról ritkán esik szó, pedig van qualcomm soc-re épülő (ac58u/ac1300G+), árban pedig megfizethetőbb. Igaz, fele ram van benne, mint ebben a miniben, de a flash viszont 128MB.
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13818 üzenetére
Eltérő architectura, a broadcom és qualcomm soc-k sincsenek egy helyen.
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13816 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Jövő héten jelenik meg a Poco F7 széria
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- TheLázs: Mi várható el a betegtől ... ?
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- További aktív témák...
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB GDDR6 GDDR6 SilentiumPC 850W
- Philips 49BDL4050D nagyképernyős televízió + Számla + 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest