Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz mikrofon #18596 üzenetére
Azt mondod, hogy mindeközben az eszközökön net van. Nem lehet, hogy valamiért IPv6-on akar mennni? Vagy nem használsz speciális DNS szervert, ami a yetteltv host-ot nem oldja fel (a https://www.yetteltv.hu/-ról van szó)? A klienseken a www.yetteltv.hu-t milyen IP-re oldja fel nálad?
Alex
-
mikrofon
veterán
válasz vargalex #18595 üzenetére
kipróbáltam, hogy az androidos tv-re feltelepítettem az alkalmazást. Ugyan azt a hibát produkálja.
Ha böngészőből nézem az yetteltv-t akkor se megy.
Hogy tudnám kideríteni, hogy mit kell szabaddá tennem?Illetve lehet hogy ez a beállítási oldal az Openwrt-ben nem jól van kitöltve?
[kép] -
vargalex
Topikgazda
válasz mikrofon #18592 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy milyen tartalom a TV adás. Bár, ha sima ettel alkalmazás, akkor az gondolom TCP/IP-n megy, mert mennie kell egy okostelefonról is. Telefonról működik egyébként?
Az OpenWrt tűzfal minden belülről kezdeményezett kapcsolatot enged, kívülről viszont semmit. De szerintem itt nem is kell...Alex
-
xabolcs
őstag
válasz workin #18589 üzenetére
Amikor sok evvel ezelott (WRT54GL) talalkoztam a DD-WRT-vel es az OpenWrt-vel, nalam egyertelmuen a DD-WRT volt a befuto, leginkabb a kinezete miatt es kezreallosaga miatt.
Az OpenWrt-t tul bonyolultnak talaltam a rengeteg beallithatosaga miatt, es persze a menuszerkezetet se nagyon lattam at.Aztan teltek az evek, Linksys helyett TP-Link lett, DD-WRT helyett pedig vargalex fele OpenWrt.
Aztan nem csak megszoktam de meg is szerettem az OpenWrt-t, a sok lehetoseget, az egyszeruseget, a testreszabhatosagat (lasd ImageBuilder), nyiltsagat es rugalmassagat (pl. atparticionalas ImageBuilder keretei kozt), a rengeteg csomagot es bovithetoseget (lasd SDK).Azota mar csak olyan routert veszek es ajanlok, amit tamogat az OpenWrt vagy epp fozik hozza a tamogatast.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Yettel féle 5G otthon netem van. A modem bridge módban van és utána egy ASUS RT-AC65P OpenWrt 22.03.3 / LuCI openwrt-22.03 Firmware-rel funkciónál routerként.
Kipróbáltam a Yettel TV szolgáltatást. Amihez adtak egy tv box-ot. Klasszikus androidos médiabox Yettel alkalmazással telepítve és internethez kapcsolódva jönnek a tv adások.A probléma az, hogy a router a modem és a box között van, mindegy hogy LAN-on vagy WiFi-n akkor a Yettel tv alkalmazás azt írja hogy nincs hálózati kapcsolat és nem játsza le a tv adásokat. De maga a box kapcsolódik az internethez és el is éri.
Az is mindegy hogy a modem bridge vagy normál router módban van.Tehát nekem úgy tűnik hogy az Asus routeren az openwrt egyszerűen kiszűri, nem engedi át a tv adás tartalmat.
Még annyi hogy semmi egyéb funkció nincs beállítva és telepítve OpenWrt-ben. Csak LAN, WiFi, DHCP, néhány fix IP, és néhány port továbbítás van konfigurálva.Mit kellene beállítanom vagy engedélyeznem hogy jó legyen?
-
BullZeye
veterán
válasz woodworm #18553 üzenetére
Ehhez esetleg van egy n00b leírás, hogy kell openwrt-t tenni rá?
Eddig hozzászoktam a régi TP link féle gyári firmware upgrade menüből telepítésre, így könnyű dolgom volt, itt az openwrts oldal alapján "picit" bonyolultabb.Ugye nem kell hozzá külső hardver a számítógép + ethernet kábelen kívül?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
workin
senior tag
Sziasztok!
Lenni vagy nem lenni, ez a kérdés.
Szóval adott egy dlink 882-es router, ami szeretnék lassan custom fw -el használni, DE nem tudom eldönteni, hogy dd-wrt vagy open-wrt irányban induljak el. Tudom-tudom, ez nem témaspecifikus kérdés, de hátha kaphatok hozzá némi tippet.
Alapvetően a váltás a gyári fw-ről azért szükséges, mert 1000 éve nem frissítik már, így security szempontból nem tudom, hogy mennyire valid még az eszköz.
jelenleg pár IoT eszköz megy róla (20-30), illetve 1 szerver. (adattárolás, HA, PiHole, és remélhetőleg Wireguard is hamarosan, ha csak a két fw nem kínál alternativát).
köszi -
Puro
aktív tag
válasz vargalex #18587 üzenetére
Ahogy elnéztem nincs naprakész megoldás, láttam 3-4 variációt. Dnsmasq az 53-as portot használja feloldáshoz, ha oda az adguardét írom akkor nem működik az opkg kezelő, és a filterek se annyira hatásosak. Ha aktív a fenti szabály, akkor nem úgy van, hogy tutira oda irányít mindent?
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
válasz Gyurka6 #18584 üzenetére
Nos, végül sikerült!
Elsőre w10-en néztem, nem csatlakozott, w7 szintén
Az xp-s gépen a tftpd program server módban nem működött, ez alaposan megszívatott. A win7-es gépről lehetett letölteni az xp-sre, visszafele nem. Ugyanaz a program volt 64 és 32 bit változatban.
Köszönöm a segítségeket!
(Egy xp-n működő ( nem 30 napos) tftpd program linkjét szívesen fogadnám..)[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
vargalex
Topikgazda
válasz Gyurka6 #18582 üzenetére
De ott van az általad bemásolt serial kimenetben, hogy a saját IP-je 192.168.1.111, tftp-n pedig a 192.168.1.100-ról fog letölteni. Ezt egyébként a
printenv
paranccsal is tudod ellenőrizni, vagy akár asetenv
paranccsal tetszőlegesen változtatni (nyilván a saját és a tfpt szerver IP-jének azonos hálózatban kell lennie).
Most akkor hogy vannak bekötve az eszközök? Ez a router és a PC is a "másik router" LAN portjába? LAN kábel biztosan jó? Lehet, hogy az hibás és nem megy az auto negotiation...
De miért nem a korábban is linkelt wikiben leírt parancsokat használod?Alex
-
Gyurka6
őstag
válasz vargalex #18581 üzenetére
Hali!
Sajnos igen. Hozzátéve, hogy a router-t nem mindegy, hogy a gép melyik portjába dugom, az alaplapinál nem ég a router led és eth0 link down -t ír ki. Egy másik routeren keresztül viszont azt jelzi, hogy van kapcsolat.
Úgy néz ki, mintha nem a 192.168.1. 111 es ip-t használná (legalább is szerintem).
a wiki oldalán ír még egy ellenőrzési lehetőséget tcpdump-al, ide még nem jutottam el.Gyurka
-
Gyurka6
őstag
válasz Gyurka6 #18577 üzenetére
Szevasztok!
Eddig jutottam:
PCIe Reset OK!!!!!!
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag934x_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
wasp reset mask:c03300
WASP ----> S17 PHY *
: cfg1 0x7 cfg2 0x7114
eth0: ba:be:fa:ce:08:41
athrs17_reg_init: complete
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... Stream with EOS marker is not supportedLZMA ERROR 1 - must RESET board to recover
U-Boot 1.1.4 (May 18 2015 - 19:22:57)
U-boot DB120
DRAM: 128 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environmentItt sikerült megállítani
db12x> tftp
dup 1 speed 1000
*** Warning: no boot file name; using '6F01A8C0.img'
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.1.100; our IP address is 192.168.1.111
Filename '6F01A8C0.img'.
Load address: 0x81000000
Loading: T T
Retry count exceeded; starting againping nem válaszol, ha a gépről indítom a 111-re, az sem találja
db12x> ping 192.168.1.100
Using eth0 device
ping failed; host 192.168.1.100 is not aliveEsetleg soros porton lehetne feltölteni? (jobban nem szeretném elrontani.)
Gyurka
-
Puro
aktív tag
Kipróbáltam az AdGuardot közvetlenül openwrt alatt, net van, filterek szűrnek mindent a leírás szerint csináltam. Openwrtből pingelve akármit nincs válasz, opkg nem működik nincs internet kapcsolatra panaszkodva. Hol rontottam el
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Tp-link wdr4300, soros porton látni, hogy nem jó címre ugrna. 1mp a várakozási idő, valahol olvastam, hogy be kell írni valamit,, de nem találom, hogy hol lehet. Az összefoglaló legtöbb linkje már nem él.
Amennyiben tudja valaki a helyet, v. a megoldást kérem jelezze.
KöszönömGyurka
-
vargalex
Topikgazda
válasz Blasius #18571 üzenetére
Szia!
Én úgy emlékszem, hogy még a DSA előtti időkben volt Port mirroring lehetőség. Ha csak WAN oldali forgalomról van szó, akkor megoldható iptables-el is (iptables-mod-tee kell hozzá). Ha nem WAN oldal, akkor mindenképpen külön zónába kell tenni az eszközöket (hogy tűzfal legyen közöttük).
Egyébként az én TP-Link TL-SG108E smart switch-em (én még 8000 Ft-ért vettem kuponnal) is tud port mirroring-ot.Alex
-
Blasius
tag
Sziasztok
Két végpont közötti TCP csomagokat szeretnék elfogni. (Nem kell semmi rosszra gondolni, csak dubugolni akarok ). Az interneten azt írják hogy nagyon régi hubokkal (tehát nem switch) könnyen lehetett ilyet csinálni. Az Openwrt kínál erre megoldást esetleg?
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
xabolcs
őstag
válasz BullZeye #18568 üzenetére
Amit woodworm irt, en is meg tudom erositeni: nem tapasztaltam kulonbseget a Xiaomi AX3600 es a Dynalink DL-WRX36 eseteben ... direkt emiatt is probaltam ki a Dynalink-et, hogy van-e hatranya a beepitett antennanak.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Rick4
félisten
válasz woodworm #18561 üzenetére
Oké, idáig sose jutottam el, mert a cart (kosár) már jelezte, hogy nem szállít ide, mivel amúgyse az amazon a fő csapásirány, léptem is kifelé, végig se olvastam, mi a nyűgje!
Amúgy ha tervezel vásárolni, mindenképp számolj vásárlás előtt egyet, ha úgy jönne ki az árfolyam, váltsd át forint helyett usd-re a képernyő jobb szélén, mert akkor a kártyakibocsájtó árfolyamával fog számolni, nekem wise-zal pénteken 342 volt az árfolyam, mkb pénztári most is 347ft.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz woodworm #18559 üzenetére
Igen, nem szállítja haza. Furcsa, hogy te tovább tudsz lépni!
Ott még tudsz gyorsabb vagy lassabb szállítási mód közül választani, meg felül látod a saját bankkártya adataidat?
Megvan, valószínű azért, mert ez üzleti account volt...Átléptem egy magán accountba, rögtön megy, ott látszik, hogy be is gyűjtik a vámot- áfát..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz woodworm #18557 üzenetére
Amennyiben fel van tüntetve hogy import fee & depostim, akkor valóban az amazon intézi, te előre kifizeted, aza DDP vagy DTP paritással jön a csomag. Ha nincs feltüntetve, akkor majd a vámon megáll, és utólagosan kell intézni.
Ezzel még nem is lenne baj!
Viszont ha majd más is végigmegy a folyamaton, akkor viszont meglátja, hogy a rendelés leadás előtt az amazon meggondolja magát, és mégse akar ide szállítani.
Lassan 20 éve importálok az usából, tudom, hogy ilyenek, és ahogy az idő telik, egyre kevesebb dolgot akarnak ide szállítani.
-
woodworm
veterán
válasz bzolika10 #18555 üzenetére
Úgy tudom az amazon intézi a rendelések után a befizetést. Tehát a végső nyugtázáskor már olyan számlát kapsz, amin minden fel van tüntetve.
Megnéztem. Az összehasonlítás kedvéért forintra állítva a pénznemet 28159+6621 FT vételár és szállítási költségre rak 9392Ft ÁFÁ-t. Bármilyen itthoni vásárlással összehasonlítva nem számít rossz vételnek.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz bzolika10 #18555 üzenetére
A nemzetkozi forum kezdo hozzaszolasaban levo Amazon link nekem 80 + 20 dollarert mutatja a Magyarorszagra szallitast.
Anno en is igy vettem, csak akkor 70 + 20 volt a felallas.
-
xabolcs
őstag
válasz BullZeye #18551 üzenetére
Flow offload nelkul, PPPoE-n keresztul nem igazan. DHCP-rol nem tudok nyilatkozni.
Szoftveres Flow offloaddal es egy kis packet steering-gel, netan IRQ tologatassal ki tudjak hajtani a gigabites PPPoE-t.
A ramips/mt7621-es routerek tudjak a hardveres NAT-olast, PPPoE-t is, nemelyikuk AX radioval van szerelve.Ellenben, ha mar vasarolsz, akkor az ujabb mediatek es a ipq807x target routerei kozul valassz!
A mediatek tamogatja a hardveres NAT-ot, az ipq807x-hoz van kozossegi forum, ahol probalnak hozza fozni, de egyebkent kelloen eros, hogy hardveres gyorsitas nelkul is at tudjon csuszni rajta a gigabit koruli PPPoE.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
BullZeye
veterán
Az AX routerek OpenWRT-vel WANon tudják a gigabitet?
3 éve tervezem Xiaomi AX3600 vásárlását, mire elszántam magam nem kapható
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
yodee_
őstag
válasz amstro555 #18548 üzenetére
Én nagyon sokat szívtam ezzel a hibával. A sok olvasás után, az lett az eredmény hogy konkrét megoldás nincs. Óránként újraindítom az ftp szolgáltatást... Azóta nincs hiba. Jó, mert ha épp le/feltöltés van folyamatban akkor megvárja hogy kész legyen és utána indul újra. Aztán ha van jobb megoldás akkor szívesen meghallgatom én is
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
amstro555
tag
Sziasztok!
Megint szeretnék egy kis segítséget kérni. FTP kliens nem mindig enged be. Hibaüzenet: PORT parancs hiba (500). Belső hálózaton minden működik. Kívülről csak telefonról és csak DIGI mobilinternettel megy. Telekomos mobilinternettel ugyanarról a telefonról már nem enged be és egyéb asztali pc-ről sem, pedig a beállítások megegyeznek. Köszönök minden segítséget![ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dadan01 #18421 üzenetére
Az openwrt oldalán van Firmware Selector ott custom image-ot lehet generáltatni(a szerveren készül) és letölteni. Kicsit szivatós, az alap csomag összeállításban a lucit kihagyja, szóval azt is írd hozzá. Meg tudni kell a hozzáadandó csomagok pontos nevét(ennek nézz utána), ez feltétele a sikeres image generálásnak. Én csináltam már így usb driverekkel ext4 támogatással, nfs-sel, transmissionnal elátott image-ot 57U-ra és működött. Első próbálkozásra kihagytam a lucit, csodálkoztam is hogy a webfelület nem töltődött be
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
A szegedi 'hülye azért nem vagyok' áruházban-ban láttam kinn néhány db rt-ax53u-t, akit érdekel, bár kérdés hogy 25eFt-ot megér e. Ez egy MT7621-es router Ax wifi chippel, usb-vel, és a wikidevi szerint 256mb rammal, természetesen az mt7621 miatt, annak minden előnyével és hátrányával, openwrt képes és viszonylag könnyen rávarázsolható. A 160mhz-es csatornaszélesség sajnos még nem megy openwrt alatt.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Rick4
félisten
válasz baloo79 #18539 üzenetére
A fonera routerek tök jók voltak, asszem 3-4 is került ismerősökhöz, de pesten egyszer próbáltam valami ház előtt csatlakozni a sokadik emeleti routerhez, és még csak letölteni se sikerült semmit..
Ott lett annak is a vége, hogy a router mindenkinek kellet, de megosztogatni nem nagyon akart.[ Szerkesztve ]
-
baloo79
tag
válasz AlyrArkhon #18514 üzenetére
Sőt, valahol ebből nöttek ki azok a megoldások is, amit nálunk a boldogult emlékezetü UPC csinált a megosztott hozzáféréssel (ha jol emlekszem, vmi upcwifree vagy hasonlo névvel)
Bezonyám!
De még a UPC előtt volt a FON, a La Fonera nevű routerrel, amivel ingyé' megoszthattad mással az internetkapcsolatod elszeparált vendéghálózatot aktiválva, cserébe te is használhattad más netkapcsolatát szintén ugyanilyen elszeparált vendéghálózaton. Természetesen korlátozni is lehetett a sebességét.
Régi szép idők... Bocs az offért. -
amstro555
tag
válasz xabolcs #18537 üzenetére
[ 10.421218] usb-storage 1-1:1.0: USB Mass Storage device detected
[ 10.428190] scsi host0: usb-storage 1-1:1.0
[ 10.432944] usbcore: registered new interface driver usb-storage
[ 10.446113] usbcore: registered new interface driver uas
[ 10.452120] kmodloader: done loading kernel modules from /tmp/overlay/upper/etc/modules-boot.d/*
[ 10.808658] block: attempting to load /tmp/jffs_cfg/upper/etc/config/fstab
[ 10.825934] block: extroot: device not present, retrying in 5 seconds
[ 11.554688] scsi 0:0:0:0: Direct-Access USB DISK Pro PMAP PQ: 0 ANSI: 4
[ 12.502483] sd 0:0:0:0: [sda] 7570752 512-byte logical blocks: (3.88 GB/3.61 GiB)
[ 12.510722] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 12.515719] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 23 00 00 00
[ 12.516357] sd 0:0:0:0: [sda] No Caching mode page found
[ 12.521871] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[ 12.552003] sda: sda1
[ 12.557474] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk
[ 16.151248] block: extroot: filesystem ext4 not supported by kernel -
amstro555
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni: nem tudom felcsatlakoztatni az usb drive-ot.
mount /dev/sda1 /mnt/sda1
mounting /dev/sda1 on /mnt/sda1 failed: Invalid argument -
hmzs
tag
Köszönöm a tanácsokat.
Néztem párszor a tanúsítványokat, de a dinamikus ip-nél eddig mindig megakadtam. Nem akartam "gyári" dynip megoldásokat, így viszont nem két perc összekattintgatni egyik free certet sem. (Persze valószínű, csak nekem nem.) Majd pár hónap múlva ha lesz több időm, átgondolom, meg beleásom magam. -
vargalex
Topikgazda
válasz xabolcs #18526 üzenetére
Akkor generál, ha a libustream-ssl.so elérhető (pl. a libustream-wolfssl adja), illetve van openssl, vagy px5g bináris.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Szintén let’s encrypt wildcard cert-et használok. Szerintem is a legjobb ingyenes megoldás.
Persze lehet a kolléga által felvázolt saját root cert-et létrehozni, majd abból az eszköz cert-eket, de akkor a root cert-et minden kliensen importálni kell, mint megbízható cert.Alex
-
Geth
veterán
Let's Encrypt cert-et acme (opcionálisan acme-dnsapi) csomag pár soros konfiggal megoldja. Nem önaláírt, bárhonnan megy amin nem több éves a cert store és szépen frissítgeti magát 3 havonta.
(A router mögötti szeró is onnan kap certet, csak az már wildcard cert, hogy a reverse proxyk mögött ne kelljen külön-külön generálni.)[ Szerkesztve ]
-
hmzs
tag
Tanúsítvány létrehozásához van sok leírás, bár annak idején én is félve álltam neki. Én valószínű a bonyolult utat választottam, generáltam "szolgáltatói" kulcsot, aztán ezzel hozom létre az összes eszköz (már csak 4db) tanúsítványait. Így egy tanúsítványt kell csak a winbe integrálni, utána már minden eszköz bárhonnan hiteles. Így is önaláírt, de elég egy kulcs, és a dinamikus ip-vel sincs gond.
De a szakértők majd mondanak jobb megoldást -
xabolcs
őstag
válasz vargalex #18525 üzenetére
Vagy mert az OpenWrt generalt maganak egy onalairt tanusitvanyt ... minden elkepzelheto.
Talan, mintha 22.03-tol kezdve az uj telepitesek mintha elerhetoek lennenek https protokoll felett is, onalairt tanusitvannyal.[ Szerkesztve ]
-
stev65
tag
Sziasztok, olyan problémám van egy TP-link OpenWrt-s routeremmel ami 2.-nak van bekötve és tulajdonképpen csak switchként használok, hogy nem tudok bejelentkezni a webes felületre, mert szerinte nem egyezik a név/jelszó. Hozzátartozik a dologhoz hogy most valamiért azt írja a böngésző hogy "nem biztonságos az oldal". Tud valaki erre valami megoldást?
A routerre rákapcsolt dolgok működnek.Ne ess pánikba!
-
vargalex
Topikgazda
Csak egy gyors tipp: az uci config-okat a DHCP esetén is használt módon érdemes hozzáadni, mert akkor nem kell -1-es index-el hivatkozni rájuk, hanem szépen névvel mehet az egész. Arról nem beszélve, hogy ha valamikor törölni kell, vagy módosítani, akkor az is egyértelműen megy.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Tamy
senior tag
-
Geth
veterán
válasz Gyurka6 #18515 üzenetére
[link]
Nézd át alaposan, a legfontosabbak amit valószínűleg át akarsz írni:
Melyik wifire (radio) pakoljon +1 SSID-t: wireless.guest_radio1.device='radio1'
SSID: wireless.guest_radio1.ssid
Jelszó: wireless.guest_radio1.keyEzen kívül legalább a rate limitet érdemes belőni (az irányokra figyelve), ha szükséges.
Egy-két változó a DHCP IPv6 környékén lehet nem jó, mert én dnsmasq-full-t használok odhcpd helyett.
+1 szigor, ha bekapcsolod a wifin az izolációt (nincs a gistben). -
AlyrArkhon
senior tag
válasz yodee_ #18512 üzenetére
Amikor ez igazan pörgött, nagy kincs volt még a mágikus 'adatkeret', nem dobálóztak a szolgáltatók gombokért a korlátlan mobilnettel. Igy sokra értékelhették barátok, ismerősök, vagy a lentebb emlitett szomszédok, hogy tudták a netet használni. Sőt, valahol ebből nöttek ki azok a megoldások is, amit nálunk a boldogult emlékezetü UPC csinált a megosztott hozzáféréssel (ha jol emlekszem, vmi upcwifree vagy hasonlo névvel). Ma már a nagy sávszél és adatkeret korában valoban kevésbé jellemző, igy sztem nem problema, ha kicsit szenvedni kell, ha valaki megis akar ilyet csinalni magánál.
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
őstag
válasz vargalex #18504 üzenetére
A vendégwifi egy teljesen alap dolog, szerintem a soho routerek 99%-ában van. Az openwrt-t meg pont soho routereken használják elsősorban, éppen ezért nem minden openwrt felhasználó hozzáértő linux guru(én sem vagyok az), sokan azért teszik fel az openwrt-t mert a gyári fw már lyukas, nem frissítik tovább, az ilyen felhasználók elvárják az egykattintásos vendég wifit, és ezekből elég sok van. Nekem elég az amit a padavan webfelülete nyújt(nem kell bonyolultabb tűzfal konfig). A gond a padavannal az hogy 1-3 emberes projektént fut, bizonytalan a háttere, nem tudni meddig tart még ki, ezért előbb utóbb majd át kell térnem openwrt-re, jó lenne ha nem lenne szenvedős a vendég wifi beállítása, hanem megoldható lenne luciban egy kattintással.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilav2 #18503 üzenetére
Pont azért nincs benne, mert nem mindenkinek van szüksége rá... Ilyen alapon miért nincs benne minden (és kell hozzá 1 GB tárhely), csak be kelljen kapcsolni...
Itt a minimalizmus a filozófia alapja. Hasonlóan, mint mondjuk Arch linux-nál. Így nem lesz tele bizonyos emberek számára felesleges dolgokkal, nyugodtan telepíthet azt, amire neki ténylegesen szüksége van.
Padavant anno és is próbáltam, de számomra annyira logikátlan, átláthatatlan és sok megkötéssel teli (több dologra csak workaround volt), hogy hagytam is néhány nap múlva.
Illetve a fordítottja is igaz: OpenWrt alatt rengeteg olyan funkcióra van webes felület, amit Padavan alatt csak scripttel tudsz megoldani (pl. a tök alap komolyabb tűzfal konfiguráció). Ez miért nem zavar?Alex
-
őstag
válasz vargalex #18501 üzenetére
Tetszene az openwrt ha alapból lenne benne vendéghálózat, utólag persze meg lehet csinálni, de még luci alól is macerás. Konzolból uci parancsokkal egy shell scriptbe foglalva elviekben gyorsan létrehozható, de a wiki sajnos nem mindig naprakész, így soha nem mertem konzolból vendéghálózatot létrehozni, mindig luci alól csináltam. De még luci alatt is soklépéses a dolog. Így inkább maradok a padavannál amíg van aki karbantartja, foltozza a réseket. Nem értem miért nem lehet az openwrt-be "gyárilag" beépíteni legalább egy vendégwifi-t, amit be lehetne kapcsolni tetszőlegesen a 2.4 vagy az 5ghz rádióra.
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilam #18500 üzenetére
Szia!
Szerintem a problémát a
uci add_list dhcp.@dnsmasq[0].interface=br-guest
sor okozza (nyilván így a
del_list
sor is felesleges). Azt látom, hogy 2023.04.24-én került be a wiki-be attila-lendvai által. De ez így hibás, hiszen az alap konfiguráció szerint nincs interface definiálva, azaz a dnsmasq az összes interface-on hallgat. Így viszont csak abr-guest
-en fog... Vagy hozzá kell adni abr-lan
-t is, ha még nincs benne...[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest