Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Ricsii2001 #18693 üzenetére
Ha már a gyári(AsusWrt) rendszeren vagy nézd meg a kernel verzióját(ssh konzolon: uname -a), kíváncsi vagyok az AX53U mivel jön gyárilag. A szintén mt7621-es AC57U-n gyárilag 2.6-os kernel van.
Entware-t fel lehet valahogy hegeszteni a gyári asus rendszerre, vannak leírások a neten, egy friss leírást keress. Entware-val lehet pl transmissionod vagy bármi ami fenn van a repójában. A gyári rendszer kernel verziója pedig azért lényeges hogy támogatott e az ext4 fájlrendszer, lehetséges e fstrim(van e unmap támogatás). -
vargalex
Topikgazda
válasz
adika4444 #18697 üzenetére
Szia!
A wiki-ben szépen leírják, hogy a legújabb firmware verziók elutasítják az OpenWrt flash-elését (ha jól emlékszem ezt egy EU szabályozás miatt lépte meg a TP-Link). De ugyan itt megtalálod a megoldást is.
Egyébként tftp-n is felrakhatod szerintem az OpenWrt-t... -
adika4444
addikt
Hali!
TL-WDR3600-ra hogyan lehet felhegeszteni a 22.3.5-ös OpenWRT-t? A gyáriról telepítősre hibát dob a felület, invalid file format és TFTP-n sem rakja fel. Korábban RoOter futott rajta, arról akartam sysupgrade-t tolni Owrt-re, de azzal tégláztam, a TFTP hozta vissza, de az is csak a gyárival megy.
Régi router, tudom, hogy kicsi a flash és gyenge a HW, a feladata kizárólag egy külső DAC-ról a hang küldése lenne egy szerverre és mivel már megvan, nem kellene RPI-be invesztálni vagy hasonlóba
Egy TL-WR842ND-től venné át a feladaatot, mert két USB-je van így nem kéne HUB-ot rárakni, hogy a DAC és az extroot-os pendrive működjön.Köszi előre is!
-
BullZeye
veterán
válasz
vargalex #18695 üzenetére
Dynalink WRX36 és elírtam.
Xiaomi Mi 11 ultra és Mi 11 Pro - WiFi6 - épp 286Mbps 1 méterre a routertől 1 ytong falon át már csak 150 körül van.
Házban lakunk, közelben minimális a WIFI, az is távoli, de automatán van a csatorna így az folyton változik és a sebesség állandó.
szerk.:
Előző beállítás, azóta felvittem 160Mhz-re azt olvastam AXnél az a jó és 25-re a powert[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz
BullZeye #18692 üzenetére
Biztos elítad, mert 160MBPS = 1280 Mbps.
Milyen router? Milyen kliens? Mennyi a link sebesség?Nálam már egy ideje a Xiaomi AX3200 van használatban (a Dynalink még a szekrény tetején pihen, de már OpenWrt-vel). Egy AC-s wifi-vel 866 Mbps linksebességgel
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ lspci | grep -i wireless
00:14.3 Network controller: Intel Corporation Cannon Point-LP CNVi [Wireless-AC] (rev 30)
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ iw dev
phy#0
Unnamed/non-netdev interface
wdev 0x2
addr 14:f6:d8:4a:ff:74
type P2P-device
txpower 0.00 dBm
Interface wlo1
ifindex 3
wdev 0x1
addr 14:f6:d8:4a:ff:74
ssid OpenWrt-5GHz
type managed
channel 36 (5180 MHz), width: 80 MHz, center1: 5210 MHz
txpower 22.00 dBm
multicast TXQ:
qsz-byt qsz-pkt flows drops marks overlmt hashcol tx-bytes tx-packets
0 0 0 0 0 0 0 0 0Vodafone 500-as net a routertől 1 szobával távolabb 512 Mbps:
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ speedtest
Speedtest by Ookla
Server: Magyar Telekom Plc. - Budapest (id: 2073)
ISP: Vodafone Hungary
Idle Latency: 7.03 ms (jitter: 1.33ms, low: 3.86ms, high: 7.44ms)
Download: 511.94 Mbps (data used: 465.6 MB)
144.44 ms (jitter: 47.80ms, low: 12.74ms, high: 197.47ms)
Upload: 22.26 Mbps (data used: 12.3 MB)
7.08 ms (jitter: 1.34ms, low: 5.15ms, high: 24.40ms)
Packet Loss: 0.0%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/14b6662e-da76-4159-800a-ab9f6a8ddfe4Látszik, hogy a net sebessége a limitáló tényező, LAN-on vezetéken csücsülő szerver és a wifi kliens között közel 700 Mbps:
[gavarga@gavarga-5500 ~]$ iperf3 -c 192.168.22.200
Connecting to host 192.168.22.200, port 5201
[ 5] local 192.168.22.103 port 46112 connected to 192.168.22.200 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr Cwnd
[ 5] 0.00-1.00 sec 76.5 MBytes 642 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 1.00-2.00 sec 83.8 MBytes 703 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 2.00-3.00 sec 83.8 MBytes 703 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 3.00-4.00 sec 85.0 MBytes 713 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 4.00-5.00 sec 81.2 MBytes 682 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 5.00-6.00 sec 86.2 MBytes 724 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 6.00-7.00 sec 83.8 MBytes 702 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 7.00-8.00 sec 83.8 MBytes 703 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 8.00-9.00 sec 83.8 MBytes 703 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
[ 5] 9.00-10.00 sec 83.8 MBytes 703 Mbits/sec 0 3.11 MBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr
[ 5] 0.00-10.00 sec 832 MBytes 698 Mbits/sec 0 sender
[ 5] 0.00-10.01 sec 831 MBytes 696 Mbits/sec receiver
iperf Done.Szóval, érdemes lenne megnézni, hogy valóban olyan csatornán vagy-e, amit nem zavar semmi más, a kapcsolati sebesség összejön-e, kliensen megfelelő driver van-e használatban, stb.
-
Puro
aktív tag
válasz
Ricsii2001 #18690 üzenetére
[link] bal oldalit
-
-
Puro
aktív tag
válasz
Ricsii2001 #18684 üzenetére
Asus oldaláról letöltöd feltelepíted a restoration toolt abba betallózod a legfrissebb trx fájlt, routert kikapcsolod a reset gombot cerkával vagy tollal nyomva tartva bekapcsolod és folyamatosan nyomod addig amíg a power led ütemesen nem villog, utána a toolban megindítod a feltöltést nem kell fix ip se a gépre. Ennek működnie kell így. A router hamarább megéled mint ahogy a folyamatjelző végigfut, ha bejön már az asuswrt akkor a tool kilőhető.
#18679vargalex
Maxon van a teljesítmény 29dBm csatorna fix módban, térerő is kimaxolva telefonon. Wifi lapon az elérhető sávszélességet 1200Mbitnek írja de Speedtest.neten 23Mbit a letöltés[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Ricsii2001 #18677 üzenetére
Az mit jelent számodra, hogy “AC-hez csatlakozik”? A sebesség nincs meg, vagy a linksebesség sem? Milyen klienssel próbálkozol? Melyik országban vagy? Melyik csatornán? Másik csatornát próbáltál?
-
Ricsii2001
tag
válasz
Ricsii2001 #18683 üzenetére
Sajnos továbbra sem tud csatlakozni a routerhez az Asus helyreállítója. Azt írja, hogy a Router nincs Rescue módban. Mindent a leírás szerint tettem, azonban az OpenWRT Wiki oldalán, az Asus helyreállítót támogató routerek között nincs ott az RT-Ax53u. Milyen módok vannak még arra, hogy visszarakjam a saját rendszerét? Ez egy .trx fájl, az Asus oldaláról.
-
Ricsii2001
tag
Már ismét azon gondolkodom, hogy visszarakom rá a vérszerinti rendszerét, mert ez most tényleg borzasztó. Bizonyára azzal formázódna minden, és úgy működne, mint amikor kiszedtem a dobozából.
Írtam annakidején az Asus routeres topicba, hogy nem akart összejönni a firmware visszaállítóval a helyreállítás, mert egyszer volt, hogy vissza szerettem volna állni, mert túl idegen volt nekem az OpenWRT, de aztán úgy voltam vele, hogy nem csinálom tovább, és helyette megismerem jobban az OpenWRT-t, hátha bejön. Sok mindent olvastam róla, tanulmányoztam a rendszert, beállítgattam mindent úgy ahogyan nekem kell, de számomra a Wifi router Wifi funkciója eléggé alapvető. Remélem a közeljövőben javítják ezt a problémát, mert így ez nem jó. Korábban, a frissítés előtt, vagy épp a szállítás előtt másik országban, ilyen gondok nem voltak, csak a 2,4 GHZ-s sávon.
Attila:
Magát a routert megveheted, mert szép és jó, azonban OpenWRT-t ne telepíts rá. Vagy ha ragaszkodsz az Open-hez, akkor nem tudom ajánlani. -
attilav2
őstag
válasz
Hát ez nem jó hír
Ilyen router vételén gondolkodom, de akkor nem egészen kiforrott még a wifi openwrt alatt ezek szerint. Lehet mégsem érdemes megvenni. Talán a rádió kalibrációs adatokat tartalmazó partícióval történt valami a 23.05 felrakásakor ? Vargalex ez lehetséges ?
-
attilav2
őstag
Dynalink-eseknek jó hír hogy kijött a 23.0.5.0 rc1, dynalink image-ek itt elérhetők
Illetve a firmware selectorban:
Transmission4 benne van a 23.0.5.0rc1 csomagtárolójában, így aki ki akarja próbálni nem kell a snapshottal kísérleteznie. -
vargalex
Topikgazda
Ha az adóteljesítmény a gond, akkor érdemes lehet megnézni parancssorban, hogy egyáltalán az egyes coutry beállítások esetén melyik csatornán mire képes az eszköz.
Ezt aziw list
parancs kimenetéből lehet egyértelműen látni. Érdemes lehet különböző coutry kódok mellett megnézni. Utóbbi parancssorból is állítható. Pl.:iw reg set US
-
Puro
aktív tag
válasz
Szoftveresen van valami, nekem is hasonló vagyis 5g wifi elég gyenge hiába állítom maxra visszateszi driver defaultra magától, legtöbb esetben meg az átvitel max 23mbit/sec a routertől fél centire, pedig a sávszélt 1200mbitre írja, reboot néha segít nem tudom mitől ilyen. Kábelen elvagyok, wifi bugzása annyira nem izgat
Amíg merlin nem csinál hozzá custom fw amire nem sok esély van, addig marad ez az opció az extrák végett vagy merlin fw képes router kell ax56 min.[ Szerkesztve ]
-
Ricsii2001
tag
Sziasztok! Az létezik, hogy eltűnik a Wifi6 a routerből? Felraktam megnézni az OpenWRT 23.05-öt, és ott tapasztaltam először a problémát, és visszaraktam a 22.03.5-öt, de ott sem változott semmi. Magyarországon vásárolt Asus Rt Ax 53u router, és most külföldön használom. Az 5 GHZ-s sáv maximum AC-hez csatlakozik, a 2,4-es sáv pedig maximum N-hez képes csatlakozni. De ami érdekes, hogy a 2,4 GHZ-es korábban is csak maximum az N-hez csatlakozott Magyarországon. Jelenleg az 5 GHZ-s olyan szarul működik, hogy ha kimegyek a szobából, a telefon lenyomja 1-2 csíkra a wifit. Mi történhetett? Hardveresen történhetett valami szállításkor? Vagy szoftveres a gond?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #18674 üzenetére
De egy átlagos, SoHo használatra szánt router konfigurációinak néhány 10 KB bőven elég. Ha build után marad 200-300 KB, akkor már jó lehet.
Szerk.: mivel közben szerkesztetted: ha már imagebuild-errel állítja elő az ember a firmware-t, akkor már a config-okat is érdemes rögtön beleforgatni (custom files), ha ismert környezetbe megy (legalábbis én így csinálom). Így esetemben:
root@AX3200:~# du -sh /overlay/upper/*
88.0K /overlay/upper/etc
4.0K /overlay/upper/rootDe a te könyvtár méreteidből az látszik, hogy bőven telepítettél csomagokat utólag is.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex #18672 üzenetére
Egy frissen telepitett routeremen 244 KB a /etc konyvtar:
root@GL-AR300M-F5E-NAND:~#
du -sh /overlay/upper/*
244.0K /overlay/upper/etc
2.2M /overlay/upper/lib
0 /overlay/upper/sbin
15.6M /overlay/upper/usr
68.0K /overlay/upper/wwwViszont ha nem veszi ki az opkg-t (pedig Image Builder es auc eseten teljesen folosleges
), akkor:
root@GL-AR300M-F5E-NAND:~# du -sh /overlay/upper/usr/lib/opkg/*
1.3M /overlay/upper/usr/lib/opkg/info
48.0K /overlay/upper/usr/lib/opkg/status[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
attilav2 #18648 üzenetére
Az openwrt-t mikor szoktátok frissíteni ? Minden alkalommal mikor megjelenik új release, vagy csak súlyos sebezhetőség, illetve zavaró hiba esetén frissítetek ?
Routere valogatja.
Az ujabbakra (pl. az ipq807x platform) termeszetesen SNAPSHOT megy par hetes frissitesekkel, persze mindig megnezem, hogy volt-e valami erdekes kommit.A kicsit regebbi (pl. mt7622) eszkozon SNAPSHOT es 22.03(-SNAPSHOT) volt felvaltva. Most hogy elindult a 23.05, meg fogok maradni azon ezekkel. Marmint a SNAPSHOT-jan.
A fo router ha nem SNAPSHOT-on, akkor az utolso release legfrisebb verziojan van.
A belso eszkozok meg mikor hol.
Pl. az ipq40xx-nel nemreg volt a DSA frissites, ott pl. azert voltam SNAPSHOT-on. Aztan van egy HT-TM02-m, azon most 19.07 fut de a 22.03-as mar tul nagy a fejenek szoval majd egyszer felfrissitem 21.02-re ... de mivel wifi klienskent fut es csak egy snapcast-ot futtat, nem nagyon zavar, hogy elavult.Az Image Builder jo talalat! Mar en is osszegyujtottem nehany alap csomaglistat: zene, extroot, mobilnet, mesh, ....
-
xabolcs
őstag
válasz
attilav2 #18669 üzenetére
2~3 eleg, igen, de mar kezd hataron lenni.
extroot nem jatszik? Akkor barmennyi csomagot feltehetsz.
Extroot-tal a frissites kicsit bonyolultabb (mert az alap image-ben csak az extroot-ert felelos dolgok vannak, viszont az extroot-on levo tobbi dolgot kezzel kell valahogy frissiteni), de legalabb vegtelen tarhelyed lesz. -
hmzs
tag
válasz
adika4444 #18665 üzenetére
Ezt értem, és köszi.
Azonban elsősorban inkább az openwrt beállításai érdekelnek biztonsági szempontból. Ill mennyire biztonságos az openwrt? Van bármilyen ismert sebezhetősége, van valami, amire különösen figyelni kell? Sosem találok semmi rendkívülit a leírásokban, nem olvasok sehol semmi biztonsági szempontból kritikus dolgot. Lehet hogy túlgondolom, de mindig attól tartok, hogy akadálytalanul járnak be a rendszerembe, csak én nem látom ennek a nyomát....
(Az hogy home serverem van, az csak annyiban változtat a helyzeten, hogy így a router valóban csak router tűzfal funkciókkal, a szolgáltatások nagy része ubuntus gépen fut, a wifi meg 2db openwrt-s AP-nak használt routerről biztosított.) -
attilav2
őstag
válasz
vargalex #18668 üzenetére
A konfigok mentéséhez 2-3mb /overlay is elég ? Nem telik be idővel ?
Az ImageBuilder leírásában ott a figyelmeztetés hogy esetleg túl nagy fw-t készít. Ha túl nagy fw-t készített és ráeresztem az ac57u-ra akkor téglázhatom ? Túlméretes fw kilőheti a recovery-t ? A 22.03.5-ös saját image 11.5mb, ez simán felment, működik. A 12.5mb-os saját snapshot image-ot nyugodtan feltolhatom nem lesz tégla ?
Snapshotnál annyi különbséget vettem észre a stabilhoz képest hogy wolfssl helyett mbedtls-t használ, ha bennehagyom a wolffsl csomagokat a listában akkor hibára fut az image generálás. Kiszedtem a wolfssl csomagokat, az mbedtls csomagokat be sem kellett írni a listába, gondolom behúzta függőségként. Készít logfájlt az imageBuilder hogy mely csomagokkal generálta le a fw-t.[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz
xabolcs #18638 üzenetére
Tudsz esetleg küldeni AX wifi helyes beállításáról?
AC-hez képest nagyobb ranget vártam, 2db fal (kb 8 méter és 0 térerő van) transit power 20->30 semmit nem változtat ezen.
Sebessége is csak 160mbit a router mellett 1 méterrel, úgyhogy bízom benne valamit nem állítottam be rendesen. Xiaomi mi 11 ultra telefonon nézem, elméletileg gigabites digi-t wifi 6on kellene tudnia.N-es wifi meg max térerővel működik az egész házban.
Mindig igyekszem amit lehet defaulton hagyni bízván abban, hogy az a legjobb beállítás hozzá nem értés nélkül így csak WPA2PSK és jelszót állítottam be, valamint átraktam AX-re a WIFI-t:
-
attilav2
őstag
A snapshotban már van transmission4, buildeltem egy image-t a snapshotból a mostani öszzeállításommal, kb 1.5mb-val nagyobb lett(12.5mb), a 22.03.5-höz képest(11.5mb). Szóval az ac57u 16mb-os flash-je a jövőbeni openwrt-khez(az én összeállításommal) már kevés lesz. A dynalink openwrt-sítése nekem pilótavizsgás, meg amúgy sem szeretek külföldről rendelni(számlám, kártyám sincs). Úgyhogy marad az Ax53u/1800u a már bevált mt7621-el. Keresgéltem a hivatalos openwrt fórumon és találtam egy screenshotot amin az Ax53u-n 80mb-os /overlay látszik, és ennek nagyrésze szabad. A mostani image összeállításommal (pár hsz-szel feljebb írtam róla, azóta pár csomaggal nagyobb image-ot csináltam, mc owrt2020 skin) 22.03.5 alatt csak 4mb szabad /overlay-em maradt az 57u-n.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Nekem nincs jelenleg home serverem, mert kivitte egy villám az ecélra használt laptopot, vagy csak pont a vihar után tűnt fel, hogy megállt, nem tudom. A lényeg, hogy nincs
Helyette tavaly kezdtem egy VPS-sel, és most egy 2*960 GB SSD + 32 GB RAM + e3-1245 v2 CPU-s vasat bérlek havi nem egész 20 Euróért.
Alapvetően személyes célokra használom, egyedül, tehát csak nekem fájltároló, VPN szerver, PiHole, VaultWarden, Syncthing és épp amire szükség van és fellövöm.
Az általános és legfontosabb tanácsom: Amit lehet, VPN-be célszerű rakni. Nekem custom porton van az SSH, hogy ha nagyon kizárnám magam VPN-ről vagy nincs UDP, tudjam korrigálni. Custom porton fut + ed25519-es pubkey auth-tal. Így a sikertelen próbálkozók száma alacsony, a sikereseké meg 0. Ehhez még hozzátartozik, hogy az OVH IP-tartományai hírhedten célpontok, erre a bérléskor felhívták a figyelmem, hogy vigyázzak.
Fájlszervernek Samba-t használok, VPN-ben iPhone fájlok APP + Windows fájlkezelő kitűnően viszi. Tűzfallal a szerveren limitálom mit engedek be, én erre nftables-t használok, úgy voltam vele, jobb ezt megtanulni, mint valami UVF-jellegű dologgal bekényelmesedni. Itt annyi a csavar, hogy az alap smb.conf-ot ki kell egészíteni, hogy az iPhone-nal rendben működjön a fájlok másolása, főleg a telefonról szerver irányba, enélkül változatos hibakódokat dobált.
Ha valakivel megosztanék valamit, sima HTTP webszerverre másolom fel, basic HTTP auth-tal védem, ha nagyon kell védeni. CloudFlare proxy-zva van a DNS-cím, tehát ez is egy védelmi vonal. A kézi HTTP webszerver helyett van jobb megoldás, de a félévente egy megosztott fájlhoz nem akartam felrakni egy, az idő 90%-ában fölöslegesen pörgő valamit.
Vaultwarden csak belső hálón megy. Ezt úgy oldottam meg, hogy az asztali és a mobilapp se nyígjon, hogy csináltam egy saját CA-t, ezt felraktam minden eszközömre és ezzel írom alá a certjeimet. Így a HTTPS megy gond nélkül belső hálón a VPN-es címen. Így nyugodtabban használom, hogy nem tudják kívülről abuzálni a VW-t.
Syncthing és minden egyéb VPN-ben van, kívülről az SSH-n kívül semmi nem érhető el. Ezen felül perpill még Docker-ben futnak a dolgok, idővel podman-ra fogok valószínűleg váltani, a 24.0-s botlások illetve néhány idegesítő sajátossága miatt a Docker-t otthoni környezetben egyre kevésbé tartom a legjobb megoldásnak.
Végül a szerverben lévő lemezeket is védem, Luks titkosítással, ehhez remote unlock-ot használok, ugyancsak kulcsos auth-tal. Indítás után egy porton be tudok lépni az initramfs-ba és onnan unlock-olni, természetesen jelszóval, nincs automatikus feloldás.
Hogy valami OpenWRT aspektusa is legyen a dolognak, azt is megcsináltam, hogy NAT nélkül Wireguard-on összekötöttem a routert a szerverrel, így az itthoni háló és a VPN subnet közt teljes az átjárhatóság és mivel nincsen NAT, így a forráscímek is mindig látszódnak rendben.
Mivel DIGI-s vagyok, a szerver pedig külföldi (francia OVH), ezért a legutóbbi produkcióm a TCP BBR bekapcsolása volt. Ez számottevően javította a távolabbi hosztok felé menő kapcsolatokat a közeliek számottevő degradálása nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
hmzs
tag
Nem tudom mi az igazság, de ilyeneket olvasva mindig örülök, hogy egyedi megoldást használok. Ill mivel nincs publikus tartalom az otthoni mikroszerveren, ezért csak magyar ip-ről elérhető. (Nagy vonalakban, mert azért van némi kivétel.) Úgy gondolom, ezzel egész kezelhető a próbálkozások száma, ahogy nézem, idén volt https-en ~50, ftp-n meg ~140. Bár már ez is zavar, gondolkodom is, hogy ideje lenne a szabványos 22-es portról átrakni máshova az ftp-t.
Nem vagyok szakértő, talán épp ezért nagyon érdekel, hogy mit kell, mit lehet, ill mit érdemes beállítani otthoni rendszereken a biztonság fokozása érdekében. Ha belefér ebbe a fórumba, a magam részéről szívesen olvasnék a témában. A routerem mégis csak openwrt-s -
attilav2
őstag
válasz
xabolcs #18645 üzenetére
Minden routerre egyedileg kell elkészíteni az irq balance-ot, ehhez nem értek: https://forum.openwrt.org/t/mt7621-wg3526-multicore-support/6918/12
Kíváncsi vagyok hogy az mt7621/ac57u elérne e legalább 800mbit/s-t csak irq balancinggal hw offload nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
vargalex #18657 üzenetére
Persze, egyértelmű, de anélkül, hogy tudnám, hogy kell ilyesmit csinálni, nylt titok, hogy pl a synology.me domainen belül csak megoldják valahogy, hogy azonos típusú, azaz azonos módon támadható eszközöket hasonló módszerrel nyitogassanak, szóval valahol csak létezik domainen belüli lista..
-
vargalex
Topikgazda
-
Puro
aktív tag
Ezek mik lennének?
Mon Jun 5 12:49:03 2023 authpriv.info dropbear[5079]: Child connection from 198.199.103.221:55112
Mon Jun 5 12:49:04 2023 authpriv.info dropbear[5079]: Exit before auth from <198.199.103.221:55112>: Exited normally
Mon Jun 5 12:50:58 2023 authpriv.info dropbear[5082]: Child connection from 220.135.246.99:60022
Mon Jun 5 12:51:30 2023 authpriv.info dropbear[5082]: Exit before auth from <220.135.246.99:60022>: Exited normally
Mon Jun 5 14:05:17 2023 authpriv.info dropbear[5241]: Child connection from 111.61.212.142:39348
Mon Jun 5 14:05:47 2023 authpriv.info dropbear[5241]: Exit before auth from <111.61.212.142:39348>: Exited normally
Mon Jun 5 15:41:11 2023 authpriv.info dropbear[5465]: Child connection from 113.107.213.182:35333
Mon Jun 5 15:41:43 2023 authpriv.info dropbear[5465]: Exit before auth from <113.107.213.182:35333>: Exited normally
Több hasonló is van a syslogban, én ebben az időszakban tuti nem piszkáltam semmit. SSH-n szeretne valaki mókolni?[ Szerkesztve ]
-
attilav2
őstag
válasz
xabolcs #18645 üzenetére
Igen, szoftveres offloaddal addig jut a vas, egy pici IRQ-s igazitassal - hogy ne csak az elso mag legyen terhelve - el lehet erni 900 feletti eredmenyt is.
Ez az IRQ igazító script vajon mt7621-es vasakon is működik ? Tudom hogy erre a vasra van működő hw offload(megy is a 8-900mbit), de kíváncsi vagyok, vajon kikapcsolt hw offloaddal és ezzel a scripttel elérhető mt7621-en is a 900mbit ?Az openwrt-t mikor szoktátok frissíteni ? Minden alkalommal mikor megjelenik új release, vagy csak súlyos sebezhetőség, illetve zavaró hiba esetén frissítetek ?
Kipróbáltam az image-buildert, mindent "beleforgattam"(ez nem fordítás csak kész csomagokat tölt le amiből összeállítja az image-t) ami kell, transmission, nfs, nano, usb driverek, az fstrim-et kifelejtettem(ssd miatt kell), majd a következő releasekor "beleforgatom". Scriptesítettem a make image -t:
#!/bin/sh
make image PROFILE="asus_rt-ac57u" PACKAGES="base-files busybox ca-bundle dnsmasq dropbear firewall4 fstools kmod-gpio-button-hotplug kmod-leds-gpio kmod-mt7603 kmod-mt76x2 kmod-nft-offload kmod-usb-ledtrig-usbport kmod-usb3 libc libgcc libustream-wolfssl logd mtd netifd nftables odhcp6c odhcpd-ipv6only opkg ppp ppp-mod-pppoe procd procd-seccomp procd-ujail luci uci uclient-fetch urandom-seed urngd wpad-basic-wolfssl kmod-usb-core kmod-usb-storage kmod-usb2 kmod-usb-storage-uas block-mount e2fsprogs kmod-fs-ext4 transmission-daemon transmission-web luci-app-transmission transmission-remote nfs-kernel-server nano fstrim"Így minden releasekor új imaget tudok generálni azokkal az összetevőkkel ami nekem kell. Jelenleg 22.03.5-ön vagyok. Innen töltöttem a 22.03.5-ös image buildert mt7621-hez:
https://downloads.openwrt.org/releases/22.03.5/targets/ramips/mt7621/openwrt-imagebuilder-22.03.5-ramips-mt7621.Linux-x86_64.tar.xzGondolom a Dynalinknél is működik ez a módszer, ahhoz itt az image builder:
https://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ipq807x/generic/openwrt-imagebuilder-ipq807x-generic.Linux-x86_64.tar.xz
Csak a make info-val ki kell deríteni hogy hívják a router profilját (imagebuilder wiki) -
xabolcs
őstag
válasz
BullZeye #18646 üzenetére
Ha csak ugy osszevissza tekergeti az IRQ-kat az ember, akkor bizony merevre is tudja fagyasztani a dolgot!
Amit linkeltem szkript az viszont mar kelloen okos, hogy amihez nem szabad nyulni, ahhoz nem nyul.Hivatalos OpenWrt alatt igen, az emlitett community build hasznalataval talan nem - en nem probaltam.
A portok funkcioit gond nelkul at tudod pakolni, de mivel csak egy van belole, keves ertelmet latom. Persze ha pont van egy 2.5 gpbs csatoloju NAS-od, akkor milyen jo, hogy ezutan mar 2-en is tudjak hasznalni gigabites sebesseggel egyszerre. Vagy ha nem csereberelsz es bekotod a Telekom 2/1-es netet a DIGI melle, akkor egyszerre harman is tudtok gigabites sebesseget merni a speedtest-en. -
BullZeye
veterán
válasz
xabolcs #18645 üzenetére
Jól hangzik, az IRQ igazításnak van bármi mellékhatása? Wifi stabilitást gondolom nem befolyásolja.
Ezek szerint a 2,5gbites WWAN csak nice to have de alapvetően sose tudom kihaszálni?
Esetleg megoldható, hogy veszek egy 2,5gbpites switchet és WAN portra kötöm, WAN-t meg LAN4-re mondjuk?Van bármi más amit az eredeti beállításhoz képest érdemes módosítani?
Stabil wifi a cél, mert elég sok okos otthon eszköz lóg a wifin (60+). -
xabolcs
őstag
válasz
BullZeye #18644 üzenetére
Orulok, hogy sikerult!
Igen, szoftveres offloaddal addig jut a vas, egy pici IRQ-s igazitassal - hogy ne csak az elso mag legyen terhelve - el lehet erni 900 feletti eredmenyt is.
A hardveres gyorsitas aligha fog bejutni a hivatalos OpenWrt-be, de szerencsere van nehany ember, aki fordit NSS-sel megtamogatott valtozatot: IPQ807X NSS Build lehet probalni, hatha mukodik PPPoE-vel is!
-
BullZeye
veterán
válasz
xabolcs #18638 üzenetére
Köszi, működik!
Sajna a WAN sebesség "csak" 200mbps-el gyorsabb 600 helyett 800 de szoftver offload nélkül. Hardveres láthatóan nem működik, szoftveressel max 850 körülre gyorsul így lehet DIGI lesz a szűk keresztmetszet.
WIFI-t bekapcsoltam, rögtön 30-ra állítottam a powert és a hangfalak elkezdtek szólni, úgyhogy gondolom erős a WIFI jel és 25-re visszaraktam mielőtt megfő a tojás a hűtőben.
[ Szerkesztve ]
-
szimla65
aktív tag
Megvan sikerült.
KÖSZÖNÖM.
-
szimla65
aktív tag
válasz
vargalex #18622 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
A 3 ponttal megvagyok(ssh admin@192.168.50.1 enter)akkor a következő sor jelenik meg(admin@192.168.50.1's password,beírom a jelszót.Most következő sor jön be(admin@RT-AC65P:/tmp/home/root#)utánna villlog a kurzor,és ide írom be amit nekem írtál.Pár másodperc után ismét ez sor jelennik meg,és ha megint beírom amit írtál akkor megint ez sor jön be.A routeren szerintem nem történt semmi.Az openwrt azon verzióját próbálom amit első alkalommal kell feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
-
BullZeye
veterán
válasz
xabolcs #18636 üzenetére
Firmware telepítésből most egyenlőre elég, nem lőném el a szerencsémet
Régi routerből a WAN részt kiszedtem (diginet PPPOE)
Beszúrtam a NETWORK fájlba a WAN helyére, áthúztam a kábelt de sajna reboot után sincs internet.Hol lehet megnézni mi lehet a hiba?
szerk.:
Annyi, hogy régen ETH0.2-en volt a WAN, nem tudom ezen az újon is itt van e, ez lehet hiba?[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
BullZeye #18635 üzenetére
Azt legkonnyebben a Firmware Selector segitsegevel tudod megoldani.
Lenyitod a "Customize installed packages and/or first boot script" reszt es beirod, hogy luci, igy ahogy van, kisbetuvel! (Sot, a tovabbi kenyelemert kiegeszited a "luci-app-attendedsysupgrade auc" parossal!)
Ha beirtad, akkor "Request build" es ha elkeszul, akkor a "Custom Downloads"-nal mar toltheted is a dolgokat.Egyebkent meg mar kesz is van: custom-sysupgrade.bin
-
xabolcs
őstag
-
BullZeye
veterán
válasz
xabolcs #18632 üzenetére
Akkor ennek így kell kinéznie és jó lesz?
Bootcmd parancsot az első kettő után adtam ki, gondolom ez nem okoz problémát, de azért biztos ami biztos alapon újra beírtam az előző 2-t utána.root@OpenWrt:# fw_printenv
bootdelay=2
baudrate=115200
mtdids=nand0=nand0
mtdparts=mtdparts=nand0:0x6100000@0x7a00000(fs),0x6100000@0x1000000(fs_1)
openwrtboot=setenv bootargs console=ttyMSM0,115200n8 ubi.mtd=rootfs rootfstype=squashfs rootwait; ubi part fs; ubi read 0x44000000 kernel; bootm 0x44000000#config@rt5010w-d350-rev0
openwrtusb=usb start && fatload usb 0:1 0x44000000 openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb && bootm 0x44000000
bootcmd=run openwrtusb; run openwrtboot
root@OpenWrt:#Ha ez így jó, akkor reboot, addig marad ahol van
Ez pedig a teljes telepítés, főleg magamnak, vagy ha véletlenül jól jön másnak is Dynalink DL-WRX36 telepítésekor:
root@OpenWrt:~# cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 00100000 00020000 "0:sbl1"
mtd1: 00100000 00020000 "0:mibib"
mtd2: 00080000 00020000 "0:bootconfig"
mtd3: 00080000 00020000 "0:bootconfig1"
mtd4: 00300000 00020000 "0:qsee"
mtd5: 00300000 00020000 "0:qsee_1"
mtd6: 00080000 00020000 "0:devcfg"
mtd7: 00080000 00020000 "0:devcfg_1"
mtd8: 00080000 00020000 "0:apdp"
mtd9: 00080000 00020000 "0:apdp_1"
mtd10: 00080000 00020000 "0:rpm"
mtd11: 00080000 00020000 "0:rpm_1"
mtd12: 00080000 00020000 "0:cdt"
mtd13: 00080000 00020000 "0:cdt_1"
mtd14: 00080000 00020000 "0:appsblenv"
mtd15: 00100000 00020000 "0:appsbl"
mtd16: 00100000 00020000 "0:appsbl_1"
mtd17: 00080000 00020000 "0:art"
mtd18: 06100000 00020000 "rootfs"
mtd19: 00900000 00020000 "0:wififw"
mtd20: 06100000 00020000 "rootfs_1"
mtd21: 00900000 00020000 "0:wififw_1"
mtd22: 01600000 00020000 "ubifs"
mtd23: 00080000 00020000 "0:ethphyfw"
mtd24: 00280000 00020000 "certificate"
root@OpenWrt:~# ubiformat /dev/mtd18 -y -f /root/openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-squashfs-factory.ubi
ubiformat: mtd18 (nand), size 101711872 bytes (97.0 MiB), 776 eraseblocks of 131072 bytes (128.0 KiB), min. I/O size 2048 bytes
libscan: scanning eraseblock 775 -- 100 % complete
ubiformat: 776 eraseblocks have valid erase counter, mean value is 0
ubiformat: flashing eraseblock 89 -- 100 % complete
ubiformat: formatting eraseblock 775 -- 100 % complete
root@OpenWrt:~# ubiformat /dev/mtd20 -y -f /root/openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-squashfs-factory.ubi
ubiformat: mtd20 (nand), size 101711872 bytes (97.0 MiB), 776 eraseblocks of 131072 bytes (128.0 KiB), min. I/O size 2048 bytes
libscan: scanning eraseblock 775 -- 100 % complete
ubiformat: 776 eraseblocks have valid erase counter, mean value is 0
ubiformat: flashing eraseblock 89 -- 100 % complete
ubiformat: formatting eraseblock 775 -- 100 % complete
root@OpenWrt:~# fw_setenv mtdids 'nand0=nand0'
root@OpenWrt:~# cat /sys/class/mtd/mtd18/offset
127926272
root@OpenWrt:~# fw_setenv mtdparts 'mtdparts=nand0:0x6100000@0x7a00000(fs),0x6100000@0x1000000(fs_1)'
root@OpenWrt:~# fw_printenv
bootdelay=2
baudrate=115200
bootcmd=usb start && fatload usb 0:1 0x44000000 openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb && bootm 0x44000000; bootipq
mtdids=nand0=nand0
root@OpenWrt:~#
root@OpenWrt:~# baudrate=115200
root@OpenWrt:~# fw_setenv mtdparts 'mtdparts=nand0:0x6100000@0x7a00000(fs),0x6100000@0x1000000(fs_1)'
root@OpenWrt:~# fw_setenv openwrtboot 'setenv bootargs console=ttyMSM0,115200n8 ubi.mtd=rootfs rootfstype=squashfs rootwait; ubi part fs; ubi read 0x44000000 kernel; bootm 0x44000000#config@rt5010w-d350-rev0'
root@OpenWrt:~# fw_setenv openwrtusb 'usb start && fatload usb 0:1 0x44000000 openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb && bootm 0x44000000'
root@OpenWrt:~# fw_setenv bootcmd 'run openwrtusb; run openwrtboot'
root@OpenWrt:~# ^C
bootdelay=2
baudrate=115200
mtdids=nand0=nand0
openwrtboot=setenv bootargs console=ttyMSM0,115200n8 ubi.mtd=rootfs rootfstype=squashfs rootwait; ubi part fs; ubi read 0x44000000 kernel; bootm 0x44000000#config@rt5010w-d350-rev0
openwrtusb=usb start && fatload usb 0:1 0x44000000 openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb && bootm 0x44000000
bootcmd=run openwrtusb; run openwrtboot
root@OpenWrt:~# fw_setenv openwrtboot 'setenv bootargs console=ttyMSM0,115200n8 ubi.mtd=rootfs rootfstype=squashfs rootwait; ubi part fs; ubi read 0x44000000 kernel; bootm 0x44000000#config@rt5010w-d350-rev0'
root@OpenWrt:~#
root@OpenWrt:~# fw_setenv openwrtusb 'usb start && fatload usb 0:1 0x44000000 openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb && bootm 0x44000000'
bootdelay=2
baudrate=115200
mtdids=nand0=nand0
bootcmd=run openwrtusb; run openwrtboot[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
BullZeye #18625 üzenetére
Akkor mehet tovabb a veglegesites!
Haladj tovabb a leirassal, allitsd be az mtdids es az mtdparts valtozokat, az utobbinal a slot 2-es ertekeket kell hasznalnod! Pont igy, egy-egy darab aposztroffal!fw_setenv mtdparts 'mtdparts=nand0:0x6100000@0x7a00000(fs),0x6100000@0x1000000(fs_1)'
Beiras utan ellenorizd le az ertekeket az fw_printenv-vel!
A vege helyett inkabb ezeket hasznald, igy attekinthetobb:
fw_setenv bootcmd 'run openwrtusb; run openwrtboot'
fw_setenv openwrtboot 'setenv bootargs console=ttyMSM0,115200n8 ubi.mtd=rootfs rootfstype=squashfs rootwait; ubi part fs; ubi read 0x44000000 kernel; bootm 0x44000000#config@rt5010w-d350-rev0'
fw_setenv openwrtusb 'usb start && fatload usb 0:1 0x44000000 openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb && bootm 0x44000000'
[ Szerkesztve ]
-
-
xabolcs
őstag
válasz
BullZeye #18623 üzenetére
Ha jol olvasom, akkor mar tudod az USB-re felmasolt initramfs-sel inditani a routert. Ez egy biztonsagos allapot!
Legyszives irdd meg az fw_printenv kimenetet, hogy latszodjon mi van mar beallitva!
Es ha mar ott vagy, akkor a "cat /sys/class/mtd/mtd18/offset" parancs kimenetet is kuldd el!Az sha256 ellenorzo osszeget pedig tudod az OpenWrt-ben is ellenorizni az sha256sum paranccsal ... mielott meg az ubiformat-nak adnad.
-
BullZeye
veterán
válasz
vargalex #18621 üzenetére
De írtam róla, vagy 3x, hogy nem merem kihúzni az USB-t és újraindítani, amíg nem erősíti meg BÁRKI, hogy szabad és nem brickelem vele.
Ha jól értem, akkor folytathatom simán az újabb UBI fájllal, mert ez tartalmazza a ROM-ot és ez az ITB fájl a pendriveon csak az OPENWRT-hez való bebootoláshoz kellett?
openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szimla65 #18613 üzenetére
Most mi is a gondod? Ha az asus.bin az OpenWrt firmware, akkor azt a kép tanulsága szerint már felmásoltad a routerre (mondjuk, ha azóta áramtalanítottad már, akkor nincs ott, mert a /tmp az RAMDRIVE, tehát ebben az esetben újra fel kell másolnod). Az ssh kapcsolódáson (3-as pont a telepítési leírásban) is túl vagy, tehát a 4-es pont (a firmware flash-ba írása) jönne. Esetedben:
mtd-write -i /tmp/asus.bin -d linux
Majd mehet a
reboot
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz
BullZeye #18619 üzenetére
Bármelyik initramfs-ből feltehető a factory firmware. Az initramfs csak azért kell, mert azt el tudja indítani USB-ről...
Egyébként, ha jól értem, az ellenőrzés hibára futása miatt a flash-ba még semmit nem írtál, azaz a gyári firmware indulna el az USB eltávolításakor történő indításkor.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz
BullZeye #18617 üzenetére
Ne az initramfs image-et probald ubiformat-tal telepiteni, hanem a factory image-et: .....squashfs-factory.ubi
-
BullZeye
veterán
válasz
vargalex #18615 üzenetére
3-as pont a telepítésnél:
ubiformat /dev/mtd18 -y -f /path_to/factory_image
De nem az UBI fájlt, hanem az ITB fájlt próbáltam feltenni, ami értelemszerűen hibára futott a méretellenőrzés során.
Itt bízom benne, hogy ki lehet húzni az USB-t rebootolni és visszajut gyári oprendszerbe és kezdhetném elölről, de amíg ezt nem erősíti meg valaki addig maradok itt.
Probléma:
1) ITB fájl a pendriveon és amiről bebootoltam az 06.01-es
2) UBI fájl pedig amit most le lehet tölteni 06.02-es
3) 06.02-es ITB fájl CRC hibára futott amikor ezt a parancsot futtattam a pendrivera téve:fw_setenv bootcmd 'usb start && fatload usb 0:1 0x44000000 openwrt-ipq807x-generic-dynalink_dl-wrx36-initramfs-uImage.itb && bootm 0x44000000; bootipq'
4) 06.01-es UBI fájlt pedig már nem lehet letölteni és a 06.02-eset meg nem érdemes használni a 06.01-es ITB-vel. -
BullZeye
veterán
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Köszi a segítséget.
Rick4 Azzal csináltam,és a 3.pont beírása után akadtam el.A képen is látszik.woodworm És abban tudnál segíteni?
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #18609 üzenetére
Oké, figyelmetlen voltam, be kell írni, hogy hol a helye az imagenek.
Rendben, jó lesz ez, csak tényleg nem n00b leírás, linket rakhattak volna az UBI fájlhoz, hogy aki nem ért hozzá (én) rögtön megtalálja.
https://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ipq807x/generic/Ami most felmerült, hogy van 2 itb fájlom, az egyik délben töltöttem le, másikat délután.
Délutáni CRC hibával nem bootolt be.
Délelőtti igen.Délelőtt UBI fájlt nem töltöttem le, használhatom a délutáni UBI fájlt, vagy brickelni fogom vele?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz
vargalex #18591 üzenetére
Oké, ha már véletlenül duplán posztoltam akkor megoldás, ami ugye leírásban nincs.
SSH into the router (Host: 192.168.1.1, Username: root, no password). Run the following commands.
szerk sokadik.
Megint elakadtam, "transfer OpenWrt factory image", hova?/root
mappa?
Vagy ténylegesen a gyökérkönyvtárba?
Esetleg az egyik mappába a gyökérkönyvtárban?[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz
vargalex #18591 üzenetére
Aki ért hozzá annak lehet, nekem spec nem egyértelmű, hogy amikor bebootolok az imagel mi lesz a jelszó és a password mert az admin/askey1234-et nem fogadja el.
Úgyhogy reboot után ott állok, hogy se SSH se SCPbe nem tudok semmit csinálni mert már az első pontnál:
Install OpenWrt from initramfs image:
1.Use SCP (or other way) to transfer OpenWrt factory image
access denied.Gondolom van egy default fhnév/jelszó páros amit valahol leírtak, a leírásban sajna nem találom
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz
szimla65 #18604 üzenetére
Szia!
Itt írja az ssh megoldást: [link]Attilav2: 256MB RAM mennyiséggel semennyirese jövőálló, nálam a xaomi ax3600 10-12 eszközzel 288MB RAMot használ perpill, egy kis adblock, és 350MB környékén jár. 512MB RAM alatt ma már nem érdemes venni, pláne újonnan, pláne jövőállóságra tervezve. A topicban volt már arról szó, hogy az usa amazonról van olyan router, ami az ax3600 megfelelője pár extrával, nem drágán.
[ Szerkesztve ]
-
attilav2
őstag
Mi a véleményetek az Asus RT-AX53U/1800U routerről, mennyire jövőálló ?
A ram 256mb, a flash névlegesen 128mb (ebből vajon mennyi használható csomagtelepítésre openwrt alatt?). Gondolkodok rajta hogy be kéne egyet szerezni, az AC57U-hoz képest (ami jelenleg van) ahol 128mb a ram és csak 16mb a flash, előrelépés lenne, jóval több csomagot tudnék feltenni. Meg persze a 160mhz-es wifi, ami még nem kihasználható openwrt alatt, de ami késik nem múlikAmi ellene szól a kissé öregecske mt7621, ugyanakkor az mt7622-es megoldások még drágák, nehezen vagy csak külfölrdről beszerezhetőek/nehéz rátenni openwrt-t(lásd xiaomi routerek védelme), tehát ez megintcsak az AX53U felé billenti a mérleg nyelvét. Most az AX53U olyan mint régen az RT-AC65P. Sokat gondolkodtam és arra a következtetésre jutottam hogy nekem a xiaomi routerek (pl AX3200) nem érik meg, túl erős a védelmük, nem értek a forrasztáshoz soros porthoz, stb. Az asus meg egyszerűen átflashelhető openwrt-re. Vajon lesz az asusnak a közeljövőben usb-s mt7622-es routere ? Tudtok róla hogy tervben van ilyesmi ? Mert akkor az AX53U megvétele helyett megérné várni még pár hónapot hátha megjelenik az mt7622-es asus megoldás.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
mikrofon #18600 üzenetére
Igaz, én nem yettel hálózaton vagyok, de nekem más IP-re oldja fel (52.84.106.78).
#18601 mikrofon: Én nem hinném, hogy ez szükséges lenne, mert ha jól sejtem, TV box nem kötelező, lehet akár böngészőből, telefonról is nézni... Esetleg a box valami management hálón szeretne lenni. Ha a modemre kötöd, akkor is belső IP-t kap?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz
AlyrArkhon #18593 üzenetére
Megpróbálnám ezt.
Hol kell a router MAC címét átírni, hogy kifelé annak a MAC címűeszköznek tűnjön, mint amit beírok?
mert most láttam hogy kaptam egy SMS-t:
"A ..... telefonszàmhoz megrendelt ...... MAC Address azonosìtòval rendelkezö TV Boxodat aktivàltuk. Az eszköz üzembe helyezhetö. Yettel"
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 5
- Sorozatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...