Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Legyen hó!
Legyen hó!
Még sose volt hasonló.
Legyen hó!
Legyen hó!
Olyan lelket mozdító!
Bár tudnám azt, hogy mi lesz itt még
Jöjjön száz orkán
És közben a szívemen ül a jég."
-
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok megérkezett a segway roller sajnos úgy néz ki hogy garanciáztatni kell, van tapasztalata valakinek ezzel még igényeltem a szervízt futár hozza viszi?
-
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Jelenleg nincs szabályozva, roller esetén... Ha és amennyiben megszületik a végső verzió, kihirdették, hatályba lép, és abban van, hogy motoros bukósisak kötelező, akkor van ennek jelentősége (motoros sisaknak rendelkeznie kell minősítéssel, ennek megfelelő jelöléssel). Jellemzően rendelkezik is, ha motoros sisakként árulják: E-jelölés a pánton, bélésen.

-
válasz
Tangerine
üzenetére
Jaj, a prediktív szövegbevitel...

A Pinlock hogy működik?Ninebot F3-ra tudtok esetleg ilyet: Dupla Fém Akasztó (Fehér/Fekete) Rollerhez | Urbanpandas ugyanis vastagabb mint a Max G30 E II
#36520Emunem. Jaja
Link hozzá:
HECHT 51925 - Bukósisak "L" | Méret - L | Bukósisakok, Quad, buggy, motor, Elektromos járművek | HECHT -
-
-
-
Tangerine
senior tag
válasz
SoundBox
üzenetére
Javaslom a felnyitható állú bukót. Nagyon praktikus. Pl beugrok a dohányboltba, vagy csomagot átvenni, le sem kell venni, csak felnyitom. Vagy ha állok a forgalomban/lámpánál és nagyon meleg van. Lehet vele nyitott állapotban is menni, de úgy nyilván kisebb a védelem.
Én ilyet vettem a nyáron (nem itt): [link]
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok aki nyáron használ rolleren zárt bukót mi a tapasztalata mennyire elviselhetetlen ezzel a 25km/h sebességel ?
-
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Kicsit megborította eddigi terveimet.
Úgy terveztem, hogy majd cserélgetem az akksikat, és főleg berakom hátizsákba, amikor megyek le a lépcsőn. Most lehet a roller orrnehézzé vált

2. Ami meglepett, hogy úgy működik, mint 2019-ben egy Xiaomi harmadik féltől származó akksi-pakkja. Egyszerűen nem látod a szoftverben az extra akkumulátor csomagot. Segway-Ninebot F3 E Akkumulátor. Most az van, hogy a 200W-os töltő ledje alapján tudható, hogy mikor van teljesen feltöltve.
3. Aggódtam korábban, hogy rendben lesz e a rgzítés. Nos mivel fix installáció, azzal nem lesz gond.
4. Egyik ismerősömnek ZT3-asa van, és azzal hivatalosan nem kompatibilis. Pedig ugyanaz lenne a csatlakozó típusa.#36503bandigyerek: Köszi

#36505pusszycat: Ja eredetileg a bevált M57-58-as volt kiválasztva, de nagyon szoírott. Így M58-59 lett. Szokni kellett a kicsit korlátoltabb kiléátást belőle, de az állvédő behozta ami nagyon kellett, teljesen jól véd a hidegtől.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
4.1 kg. Nyilván a dobozolás sem segít a végső tömegen, de szükséges rossz a felszerelhetőségért, és relatív biztonságért (az akkucellák védelméért). 468Wh
Ha igaz lenne a Donut szilárdtest akkuja, ennyi energia kb. 1 kg-ban elférhetne.
(Nem tudom, hogy beleszámolják-e a csomagolást, de sanszos, hogy nem...
Mondjuk egy olyan akkunak, ami nem tűzveszélyes, kevesebb védelem is elég.) -
-
-
Segway-Ninebot külső akksi:
Nos kicsit változott a terv, mert nem lesz egyszerű váltogatni a két roller között. Fixen kell felszerelni, és utána rajta keresztül tölteni. -
DigitXT
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Majd* az új KRESZ-ben szabályozzák...
Mivel egyelőre egy nagy büdös semmit sikerült ebből lerakni az asztalra, szerintem továbbra se álljon addig senki fél lábon. Nem éri meg.*: 2126-ban.

-
phoenix1989
addikt
Sziasztok! Egy ideje nem követtem az eseményeket van már a rollere vonatkozó szabály? A biztosításról tudok az van. Jogosítvány? Kötelező felszerelés?
-
-
DigitXT
félisten
Meglepő fordulat!* Ebből a tervezetből így nem lesz új KRESZ
*: ja nem.

-
-
Tangerine
senior tag
Ilyen folyékony szigetelőcucc?
[link] -
válasz
SoundBox
üzenetére
De van, méghozzá a Ninebot Youtube csatornáján:
KickScooter F3 Series-Rear Fender, tail light -
-
DigitXT
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
És ha betekered önvulkanizáló szalaggal? Vagy körbe taknyolod szilikonragasztóval? Nem oldaná meg a problémát? Ha nem tud beszivárogni a víz, nincs minek tönkremennie ott.
(Esetleg gyantás zsugorcső is segíthet. Nem igaz, hogy nem tudnak vízálló csatit rakni rá.)Ui: ennyit arról, hogy a roller gyárilag vízálló. Hacsak úgy nem: ha vizet lát, akkor megáll.
-
-
-
válasz
SoundBox
üzenetére
Persze
:
Original Taillight for Segway ZT3 Pro G3 F3 E3 Electric Scooter Brake Light Rear Fender Safety Stoplight LED Lamp Parts - AliExpress 18
illetve vettem fékbetétet is:
Original Brake Pad For Segway Electric Scooter F3 and F3 Pro Disc Full-metal Brake Pads Accessories - AliExpress 18
Pótlámpából érdemes kettőt venni, én is annyit vettem.
-
válasz
SoundBox
üzenetére
A gyorstöltőt Aliról rendeltem. plusz ezeket:
Original 210W 53.6V 3.9A Fast Charger For Segway G3 F3 GT3 ZT3 Electric Scooter Battery Power Adapter Accessory Parts
Dashboard Silicone Case for Segway MAX G3 F3 F3 Pro Electric Scooter Display Screen Waterproof Cover Accessories - AliExpress 18
1M Scooter Line Protector Covers for Ninebot ES1 ES2 ES3 ES4 Max G30 for Xiaomi Mijia M365 M365 Pro Electric Scooter Accessories - AliExpress 18
Az akkumulátort a Mamba Rollerbázisból kapom. -
-
válasz
SoundBox
üzenetére
Szia, Segway-Ninebot F3 E-ből jelenleg már kettőm is van. Imádom!
Más kategória mint az E3. Például az F3 E-t lehet 200W-os 4A-es gyorstöltővel is tölteni!
Ez egy nagyon jó roller, és most fog érkezni a jövő héten a külső akkumulátor is hozzá!
Amivel egészen 120 km-ig is kitolható a hatótáv!
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok ti melyiket választanátok a két roller közül és miért?
Segway Ninebot KickScooter E3 Pro E
Xiaomi Electric Scooter 5 Pro -
xandrush0831
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Igen, nekem már másfél éve bemondásra van biztosításom a rollerre.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Biztosításra elég ha megadod a nevét. A serialt és a többit meg kitalálod, és felrakod egy táblára vagy matricára.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ne keverd a német rendszert a magyarral.

-
Nem ártana a rollerhez egy "kártya" mint autó esetén a forgalmi amiben típusmegjelölés, sorozatszám, sebességmegjelölés és ezzel könnyebb lenne egy ellenőrzés.
Típusbizonyítvány a neve. Minden közúti forgalom helyezett jármű rendelkezik ezzel. A rollerek is. A roller matricán a gyártási szám mellett ott a roller azonosítója.
Felénk a roller mellé adják, automatikusan. -
bandigyerek
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
+1
Nekem eddig két rolim volt/van és mindkettőn volt/van adattábla. Ennyi. Gondolkodniuk sem kell, olvasni meg tudnak. -
Dr. Szilikát
őstag
Amikor bevezették a biztosítást a rollerekre, volt egy olyan javaslat, hogy tartsunk magunknál olyan papírt, amin szerepelnek a műszaki adatok, ezáltal támpontot biztosítva a rendőr számára, hogy például miért nem kötöttem biztosítást, az adott típusra.
Akkoriban ki is nyomtattam a számlát, mivel azon szerepeltek a szükséges adatok, ha netán összefutnék egy rendőrrel. Persze, köthettem volna biztosítást is, de azt addig halogattam, míg teljesen elhalasztottam.
-
clon
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Az ami 100-al is tud menni ott a 45 felett már bemérhető és büntethető a sebességhatár túllépése miatt. Ne csináljunk már úgy, mintha a sebességet nem lehetne korlátozni rollerrel mikor a motor vagy a személykocsi is tud többel menni mint amivel lakott területen belül mehet.
Valójában a roller besorolás az aggályosabb, hiszen a használónak "kell" bizonyítani melyik kategória mert annyi van belőle, hogy a rendőrnek ez nem lesz beazonosítható legfőképpen ha csak a márkajelzés van rajta típusjel meg már nem.
Nem ártana a rollerhez egy "kártya" mint autó esetén a forgalmi amiben típusmegjelölés, sorozatszám, sebességmegjelölés és ezzel könnyebb lenne egy ellenőrzés. Jelenleg úgy néz ki mintha egy esetleges esemény/baleset során lesz "csak" ellenőrizve a roller megfelelően használják vagy sem. Bár eleve érdekelne HA minden papírozás nélkül használhat a roller akkor notórius szabályszegés esetén hogyan fogják eltiltani a renitens delikvenst .
Érdekes, hogy SMKP esetén vizsgát kell tenni DE kerékpár esetén a kresz alapismeretet sem ellenőrzik ugyanez roller is (persze a gyalogosoknak sem ártana valamilyen közlekedési ismeret foglalkozás). -
donmackó
addikt
Üdv! Érdeklődnék hogy Xiaomi scooter elite-et meg lehet valahogy osztani, hogy más személy is tudja például zárolni vagy feloldani? Feleségemnek vettem egyet, de néha nekem is jól jönne hogy tudjam használni, viszont én lezárni nem tudom, mert nem jöttünk rá hogy lehet az appban megosztani.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
De ezt végig "következetesen" mondták, hogy SMKP ami tud menni 45-nel. Aztán mi lesz azzal, amelyik 100-zal is bír haladni? Mert az ha nincs benne, akkor kb használhatatlan lesz, egyébként meg nagymotoros jogsival kellene vezethetővé tenni, csak azt már nehéz elképzelés, hogy akinek van nagymotora is, meg jogsija rá, az miért kockáztatná ezeken az életét jobban, mint az egyébként sem életbiztosítás nagymotoron.
-
pusszycat
nagyúr
Bicikliut [link]
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Mondjuk felesleges beszélni róla amíg nincs végleges, de az egykerekesek jól megszívják ha így marad.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hát... kb. amit vártunk. Viszont, hogy a "nagy" rollereket smkp/robogó kategóriába rakták 1:1 ben, az nem túl jó. Azért pl. sok helyen nem mennék ki 10" -al az autók közé 45-el. A 45km/h -val is gondom van. Pont az a sebesség, amivel még pont nem tudsz a nagy forgalom részese lenni, mert mindenki kerülget, letol. Az smkp -val is ez a helyzet.
Viszont ha majd élesedik, kénytelen leszek új útvonalon közlekedni. De, mivel Lázár elvtárs honlapján lehet csak észrevételezni -azt meg tudjuk, hogy le se sz@rj@ a többi embert- így felesleges bármit is beírni. Választás, kampány, jópofizás. Remélem átrágják még párszor, mert a "zebra", meg a "traktor" nem korszakalkotó újítás. Aki eddig nem tudta, hogy mi a gyalogátkelő, az ezentúl is csak festékhibának nézi az úton, mint eddig. -
ImACeltic
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nem igazán örülök, hogy a kis teljesítményű rollereken is kell majd kerékpáros bukót hordani....
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Jó hírek, vagy rossz hírek?
-
bandigyerek
senior tag
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Zöld LED (nem csak a kész töltés), amikor nem vesz fel töltőáramot, mert letiltott a BMS vagy bárhol szakadás van az áramkörben, beleértve csatlakozót, vezetéktörést, bármit.
De személyesen nem ismerem, csak ez az elmélet.
-
ImACeltic
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi, akkor használom kicsit bátrabban esőben is.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Most szembesültem egy problémával, amit próbálok megfejteni. Adott egy Xiaomi roller, amit a garázsban hagytam kb. 3-4 hete, amikor leesett a hó. Nem tettem töltőre. Majd 1 héttel ezelőtt rádugtam, kb. 4 nap után lányom menni szeretett volna vele, de azt jelezte, hogy lemerült. Gondoltam jó, én voltam a béna, biztos rosszul tettem töltőre. Erre ma megint ránézek, de se kép, se hang, be sem kapcsol, nem jelez semmit, azt se, hogy lemerült, vagy hogy épp töltés alatt állna. A töltőn a LED zölden világít. Kijelentkezett az akksija? A garázs nem fűtött, de 5-7 fok mindig van, mivel a kocsi napi szintem megy, a motor hője annyit jelent, hogy nincs fagy. Mit tegyek? 1 éves múlt a cucc...
-
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Esőben mennyire ajánlott erőltetni a rollereket? A Xiaomi 5 Pro rolleremmel párszor mentem szemerkélő esőben és mégtöbbször olyan nedves úton, ahol hallható volt, hogy valamennyi vizet ver föl a gumi, de a pocsolyákat azért kerültem. Eddig ilyen használat mellett nem lett baja. Standard esőt és a komolyabbakat azért kerüljem?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ma az AI irt nekem egy CNC programot amit egy fényképről csinált amin egy bútor ajtója volt. Nosza beírtam a programot amit eszkabált hát olyan lett mint mikor egy 3 éves gyerek embert próbál rajzolni.
Kénytelen leszek megerőltetni magam. Pedig azt mondta nekem a kis ujjában van az egész. Hát hencegni azt tud. -
SoundBox
aktív tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni Okai Neon Lite rollerbe milyen fékbetét megy ?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
kabalababa
üzenetére
Én 25 nél van h elalszom.
35 a normál tempóm. 40-45 ha túl meleg van, h hűtsön. -
kabalababa
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kérdés, hogy lesz-e egyáltalán rá emberük, hogy ezeket nézegessék.
Meg azért ezzel szerintem életveszély lenne kimenni pl. egy nagyobb forgalmú útra a kocsik közé.
Itt Szegeden leginkább osztott Gyalog- és kerékpárúton, kerékpárúton/sávon illetve néha kis forgalmú úton használtam, azt is max 25-tel.
Ha én ezzel kimennék az útra, lenne anyázás meg dudálás.Ha kötözködni akarnék ezzel az egésszel (persze semmi értelme), akkor mondhatnám, hogy az enyém nem nagy teljesítményű, mert nincs 1000W-os, mivel 450W-os ami max. 900W.
Az, hogy tud gyorsabban is menni, az meg semmit nem jelent, mivel le lehet korlátozni, hogy ne menjen 25-nél többel.
Az autó is tudna a pályán 130/140-nél is többel menni... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
kabalababa
üzenetére
Papírforma szerint sajnos az alábbi. Sajátomon is beállítható 30 km/h, vagy korlátozható 25-re is.
Volt egy belga riport, ha jól rémlik, ott már tavaly is terrorizálva voltak, nem meri az ember 30-ra kapcsolni, mert durván megbüntethetik, ha elkapják.
-----------------------
- nagy teljesítményű motoros roller: olyan motoros roller, amelynek a meghajtó motorja 1000 W-nál nagyobb névleges teljesítményű, vagy amely sík úton önerejéből 25 km/óra sebességnél gyorsabban képes haladni;164. §
(1) A nagy teljesítményű motoros rollerrel a kétkerekű robogóval történő közlekedésre vonatkozó szabályok szerint, azok megfelelő alkalmazásával kell közlekedni.
(2) Nagy teljesítményű motoros rollerrel nem szabad a járdán közlekedni.
(3) Nagy teljesítményű motoros rollerrel csak tizennegyedik életévét betöltött személy közlekedhet.
(4) A nagy teljesítményű motoros rollerrel közlekedőnek motorkerékpáros-bukósisakot kell viselnie. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Érdekes is lenne, vannak kertvárosi részek, ahol a járda még alkalmatlan is, meg a kapuk előtt egyébként is veszélyes. Ugyanakkor ott a normális út, csekély forgalommal.
Ebből volt valószínűleg félreértés:
- mikromobilitási eszköz: legalább egy keréken gördülő, az azt irányító személyt kizárólag állva szállítani képes motoros jármű, ide nem értve a motoros rollert;
(2) Mikromobilitási eszközzel úttesten nem szabad közlekedni, ide nem értve a gyalogos- és kerékpáros-létesítményeket.
Viszont:
1163. §
(1) A kis teljesítményű motoros rollerrel a kerékpáros közlekedésre vonatkozó szabályok szerint, azok megfelelő alkalmazásával kell közlekedni, figyelembe véve az ezen alcímben foglalt eltéréseket.
(2) Kis teljesítményű motoros rollert vezető személy szervezetében – a járműközlekedés általános szabályainak megfelelően – nem lehet szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
(3) Kis teljesítményű motoros rollerrel csak tizenkettedik életévét betöltött személy közlekedhet.
(4) A kis teljesítményű motoros rollerrel közlekedőnek kerékpáros-fejvédőt vagy motorkerékpáros-bukósisakot kell viselnie.
--------------------------------
Az előterjesztést a Kormány nem hagyta jóvá, ezért az nem képviseli az álláspontját.
-------------------------
Magam részéről van egy könnyű Xiaomi sisak, már úgyis megszoktam, bár a profik szerint nem komoly, de ezt használom. -
kabalababa
tag
Akkor mi a helyzet azzal, ami max. 900W, viszont tud max. 35km/h-val menni?
Viszont én sose mentem vele 25-nél többel. -
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ha jól emlékszem te belátod a sisak használat előnyeit. Én azt gondolom, ha 20km/h sebesség felett képes közlekedni az eszköz, akkor teljesen rendben van.
Igen, jól emlékszel, én mindig hordok bukósisakot, kettő is van, azt egyiken tint plexi a másikon átlátszó, napszaknak megfelőlen váltogatom őket. Ennek az előírásával egyetértek.

ChatGPT szerint mégsem tiltják meg az úton való közelekdést ha nincs kerékpársáv.
-
OK! Ez a közterület fenntartójának saját szabályzása.
Ha nem tartod be a közterület felügyelő büntethet.
Ha a terület olyan, magánterület amelyet közterület jelleggel üzemel, például áruház parkoló, a valódi KRESZ táblákon túl kirakott izé táblák miatt nehezen lehet büntetni. Maximum a tulajdonos a parkoló használatát tilthatja meg. (Ezért szoktak parkolási társaságot bevonni az ügybe.)
Amikor bekerül hivatalosan a KRESZ-be, még olyan területen is lehet szabályozni, aminek nem tulajdonosa a szabályzó. Például a lakótelep tulajdonában lévő területen épült utak bejáratánál a táblázhat a hatóság. (Nyilván a lakóközösségen nincs egységes akarat, nincs saját szabályzás.)A környékemen sok olyan ház van, aminek a ház előtti parkolója a házhoz tartozik. Ameddig nem helyezik ki a magánparkolót jelölő táblákat, mindenki parkolhat.
Szinte mindenütt ki vannak helyezve a táblák.
Az egyik helyen, a magánparkoló jelölésén túl kiraktak várakozni tilos táblákat. Nem a KRESZ szerinti méretben, ami eleve probléma.
Egy bejárás alkalmával egy rendőr végig büntette az ott parkló autókat. Gyorsan került fekete műanyagzsák bevonat a várakozni tilos táblára. A lakóközösség tökön szúrta magát, a túlbuzgó tábla kihelyezéssel. -
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azt nem értem ezekről miért kell külön vitákat nyitni.
Időhúzás. Ugyanott tartunk, mint egy évvel ezelőtt. Annyival megfejelve, hogy még egy "adathalász" oldal áll rendelkezésükre.
Mert ugye a személyes adatok kezelésének célhozkötöttsége valahogy nem erősségük, lásd oltás infó, gondosóra => propaganda. (Nyilvánvalóan a választásokra készülve: mindenki vigyen magával még egy embert...) -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ilyenek már sok éve vannak pesten:
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Egész Európában problémát jelent a rollerek idióta használata a nagyvárosokban. Leginkább a roller bérlés jelenti a gondot. Lerakják a járdára keresztbe. A közlekedési ajtók elé közvetlenül. Az úttest szélére, ...
Te nem fogod olyan helyen hagyni a rollert, ahol ide-oda pakolgatják vagy egyszerűen csak felrúgják. Köztereken a csengetéssel próbálnak utat nyitni a tömegben.
Ezért több helyen, leginkább a belvárosban, már csak kijelölt parkolóhelyeken szabad tárolni a rollereket. Más helyen büntetés tilos parkolásért. Majd a bérbeadó elintézi a bérlővel.
A forgalmasabb közterületeken és lakóövezetekben lehet érdeke az embereknek a roller használat korlátozása. Ezt az önkormányzatok hatáskörébe utalja a törvény.
A meglévő gyakorlat megerősítése. Jártam már olyan városban, ahol forgalmas területeken a rollerrel behajtani tilos tábla már ki volt téve.
A változtatás célja nem a rollerek használatának leölése.Ha jól emlékszem te belátod a sisak használat előnyeit. Én azt gondolom, ha 20km/h sebesség felett képes közlekedni az eszköz, akkor teljesen rendben van.
Azt nem értem ezekről miért kell külön vitákat nyitni. Nagyjából az összes ország egyetért a rollerezés szabályozásában. A közvélemény kutatása már megvolt.
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Megmondom őszintén, én azt mondtam a rollerboltos havernak, hogy ezek már választások előtt nem foglalkoznak ezzel - és jobb is lett volna, talán - , Révész Máriusz meg megsem szólal?
... ha ez szeptembertől hatályba lép, így, akkor ott ahol nincs kerékpárút, csak úttest, meg járda... (és ebből több van, mint kerékpárútból), ott nagyon szomorú világ jön. -
válasz
DigitXT
üzenetére
Vitézy Dávid durván kiakadt az új KRESZ-re: betiltanák a túl gyors futást közterületen - Economx.hu
A szakértő elmondta, bár több ponttal egyetért a rollerekre vonatkozó szigorítás kapcsán, ám a javaslat szerinte gyakorlatilag megöli a bérelhető rollerek értelmes piacát, azzal az előírással, hogy „a kis teljesítményű motoros rollerrel közlekedőnek kerékpáros-fejvédőt vagy motorkerékpáros-bukósisakot kell viselnie”.
Emellett azt is abszurdnak véli, hogy noha a járdán lehet rollerezni, az úttesten sehol, miközben „nem szabad a járdán mikromobilitási eszközzel közlekedni, ha azt az illetékes önkormányzat rendeletével megtiltotta, és ezt a tiltást a járdán jelzőtáblával vagy útburkolati jellel megjelölte.”
-
-
alphamooncam
őstag
Vitézy: Lázár János törvénysértő módon, adathalász módon gyűjti a véleményeket az új KRESZ-ről [link]
Vitézy szerint az, aki Lázár János honlapján keresztül véleményezi a KRESZ-t, jó eséllyel egyúttal fel is iratkozik Lázár vagy a Fidesz adatbázisába.
Egyébként, ha még nem sikerült azonosítani ki a felelős az új KRESZ-ért, akkor tessék, ez a lázár az a ménes és kastélygazda akinek a nevéhez fűződik az a kijelentés is, hogy annyit érsz amennyid van. (értsd amennyit sikerült összelopnod*)
Ha ez az ára az új KRESZnek, akkor nekem jó akár a régi is, csak a megfelelő emberek kerüljenek már végre trónfosztásra, vagyonelkobzásra, börtönbe, nem sokáig, csak úgy az életük végéig. uff.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor nem sok helyen fogsz az úton menni.
-
Tangerine
senior tag
Továbbgondolva, akkor ezentúl nagyteljesítményű rollerrel főútvonalon is mehetek, ahol egyébként tábla nem tiltja (és nincs mellette bicikliút).

-
Tangerine
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"monovil" LOL. Sokáig gondolkodtam, mert még a google sem ad rá találatot. Szerintem "mono-wheel" akarna lenni, amit egyébként EUC néven ismer mindenki (Electric UniCycle).
Na most ha ezt betiltják, az nagy sz*pás lesz annak akinek ilyen van, és mehet vele a "játszótérre". Drágábbak, mint a rollerek, némelyik 1-2 milla is lehet. Gondolom a segway is mehet a levesbe. -
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Gondolom a koponyaműtétet is, ha betörik a fejed egy esés után.

Amúgy nekem az idecitált korábbi mondatok szóról szóra rémlenek
egy régebbi cikkből, ami nagyjából 1 éve lehetett, ahol 12-14 évesek
kötelező felszereléseiről volt szó. Vagy valaki rosszul fogalmazott...Szerk: ugye... Csak akkor a szar Telex írta, most a csodálatos Index:
utóbbit arról lehet felismerni, hogy már a cikk címe is hazugság...
Megjelent = kész van. Aztán csak leírják, hogy a tervezet jelent meg.Ui: ebből is látszik, hogy nincs új a nap alatt! Mindjárt megjelenik az
új KRESZ a Közlönyben, és akkor mindent tudni fogunk... 2021 dettó.
Egyet előre, kettőt hátra tempóban haladnak ezzel (is), marhaságból
sincs hiány. Pl. az SMKP mostantól "robogó"? Miközben a robogó az
egy bizonyos motorkerékpár felépítmény műanyag burkolattal, adott
üléspozícióval, ami átlépős felszállásra alkalmas, mint a női bicikli, s
egy tipikus hajtáslánc (a közismert CVT), nem teljesítmény kategória.Az 50ccm Simsont, vagy Yamaha DT50-et lehet robogónak nevezni?
Nooormális? Váltójuk van. Ha vki nem tudja kezelni, vezetni se tudja:
fogalmilag sehogy nem összevethetők. Yamaha Jog vs. DT50... LOL -
bbalazs_
csendes tag
Sziasztok!
Ritkán szólok hozzá, de most ez a kötelező sisak a kisteljesítményű rollerre kiverte a biztosítékot. Szerencsére még csak tervezet. Lehet hozzászólni,véleményezni a
ujkresz – Lázár János oldalon. Én már megtettem. -
válasz
pusszycat
üzenetére
A biciklisekre most is ez vonatkozik. Ha tolod, elsőbbséged van. Ha hajtod, olyan mintha nem lenne zebra alattad.
Nagyjából egész Európában ez a szabály.
A közlekedők többsége nyilván átenged, irtózik a balesetet követő jogi hercehurcától.
Ha immunis ember vezeti a járművet és az ügyvédje hamarabb ér a helyszínre, mint a mentők. Még az autóban esett kárt is az kerékpáros fizeti ki. -
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez csak a biciklisekre vonatkozna és csak 10 km/h. De nem értem, h valamit amit tiltanak azt meg most engedik. Kavarás az nagyon megy.
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Nem lesz sokáig életben. A rollerezők egy része sem, utána a szabály sem.
Ha most, amikor nem szabad, figyelmetlenül haladnak át a zebrán. Mennyire fognak figyelni, ha szabad lesz áthajtani?!
Nem véletlen az, hogy a kerékpárosok is csak tolhatják a biciklit. Egy sokkal jobban gyorsuló eszköz ráengedése a forgalomra, előre megfontolt gyilkosság.
-
Tibee86
nagyúr
Ezt a kötelező bukósisakot nem igazán értem, ennyi erővel a kerékpáron is legyen kötelező.
Bár jobban belegondolva lehet csak szimplán a bérrollerek ellehetetlenítése vele a cél. -
Ez a bukósisak dolog a nagy rollerre cuccot jobban kifejthetnék. Olyan kell amit robogóra is elfogadnak vagy a mostani terep biciklis állvédős is hó lesz? A motorosnak van valami minősítési száma is vagy mi nem?
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Elektromos rollerek szabályozása
Önálló kategóriát kapnának a motoros rollerek, külön bontva kis és nagy teljesítményű változatokra, eltérő szabályokkal és sebességhatárokkal.
Kis teljesítményű rollert 12 éves kor felett lehetne csak használni és legfeljebb 20 km/h-val lehetne közlekedni.
Nagy teljesítményű rollert 14 éves kor felett lehetne hajtani és legfeljebb 45 km/h-val.
Bevonják a szabályozásba az egyéb mikromobilitási eszközöket is, például a hoverboardokat és az egykerekűeket.Utast semmilyen mikromobilitási eszközzel nem lehetne szállítani.
Kis teljesítményű rollerrel és mikromobilitási eszköznél is kötelező lenne a kerékpáros fejvédő vagy bukósisak.
A mikromobilitási eszközökkel úgy kell közlekedni, mintha gyalogosok lennénk. Az úttestre nem szabad velük lemenni, kivéve ott, ahol gyalogosok és kerékpárosok együtt közlekedhetnek. A járdán a gyalogosoké az elsőbbség, nem lehet akadályozni őket. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel ARC Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Nos kicsit változott a terv, mert nem lesz egyszerű váltogatni a két roller között. Fixen kell felszerelni, és utána rajta keresztül tölteni.

Mert ugye a személyes adatok kezelésének célhozkötöttsége valahogy nem erősségük, lásd oltás infó, gondosóra => propaganda. (Nyilvánvalóan a választásokra készülve: mindenki vigyen magával még egy embert...)