Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
urban racer #47524 üzenetére
2 hivatalos Disztribútor van ha megnézed linkelted is csak másik fül és az Ingram Micro -sokba nincs kártya csak a NEON Multimedia -sokba tehát a kártya se jelent semmit. Mert attól, hogy nincs még lehet hivatalos beszerzés.
Ha egy cég ott van a másik 3 listában és tőlük vesz valaki akkor 99%. hogy legrosszabb esetbe a Disztribútornál tudja a garanciát érvényesíteni.
Ráadásul simán lehet, hogy egy olyan cégtől vesz itt valaki a listában sincs mégis a 2 Distributor valamelyikétől vette a NAS-t ... -
urban racer
senior tag
válasz
Mezga Aladár #47523 üzenetére
Ha tévedek javíts ki, de én úgy tudom, hogy 1 importőr van, és aki regisztrációs kártya nélküli NASokat árul, az nem hivatalos importőrtől hozza. 1x buktam nagyot egy szlovák acer notival, onnantól odafigyelek arra, hogy ne árgépen vásároljak egy irodaház 6. emeltén lévő irodába bejelentett webshoptól.
Píszszerk.:
"Azt látom pl. árkereső oldalakon, hogy drágább idehaza Synology-t venni, ha van hozzá regisztrációs kártya, ezek szerint mégis meg kell fizetni az árát, mégsem ingyen van?Ez az állítás inkább úgy igaz, hogy valóban, általában olcsóbban kínálnak Synology-t olyan kereskedők, amelyek nem a hivatalos forgalmazóktól, hanem úgynevezett szürke importból szerzik be a Synology termékeket"
forrás:[link] -
Mezga Aladár
veterán
válasz
urban racer #47522 üzenetére
szürkeimportos ipon
Ez nem értelmezhető. De azért csak használd azt az idióta kacsintós szmájlit.
-
WaterWave
veterán
Van aki használ full-text rss alkalmazást nason? Mi lenne a beállítás menete?
-
bb.bocs
őstag
válasz
urban racer #47518 üzenetére
dx517-est hol vetted?
én használtan pályáznék rá max
-
Borisz76
nagyúr
https://whatismyipaddress.com oldalon nézd meg , hogy milyen IP-t ír az oldal.
Ezután nézd meg a routered , szolgáltatói eszközödet , hogy az mit ír ki a kezelőfelületén.
Ha a két IP egyforma, akkor jó a dolog.
Ha nem egyforma , akkor NAT-olva vagy.
Ekkor telefonálni kell a szolgáltatónak, hogy vegyék le a NAT-olást és adjanak PUBLIKUS IP címet.
Ezt ingyenesen meg kell tenniük.Nem összekeverendő a FIX IP-vel.....az szinte minden esetben fizetős, feláras szolgáltatás.
-
designREX
tag
Sziasztok.
Boldog Új évet mindenkinek!
Már évek óta synology nasozok, elsősorban film és sorozatok letöltésére rendezésére és nézésre használom.
Filmek oldalán nagy megelégedéssel használom a kezdetek óta a CouchPotato-t. Sorozatok oldalán meg a Sickbeard-et. Eleinte az eredetit, majd a customot, majd a SickRage-t. Egészen mostanáig. Én csak torrent oldalakkal használtam eddig de egy pár hete már egyáltalán nem dobott be semmit a letöltőbe, minden keresés elutasítva volt, és sajnos egyáltalán nem müködött. Leszedtem és gondoltam újra felrakom de már nem elérhető a forrás valamiért. Ma kipróbáltam a Sonarr-t de ott meg lényegében csak meghívós oldalak vannak amikhez nincs hozzáférésem.
A kérdésem, hogy másnak mi a tapasztalata? esetleg ötlet hogy miért nem megy a sick? Próbáltam tegnap a sick custommal is de ott se tölt le semmilyen oldalról. MInden keresés fals vagy nem is jön össze.Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.: Jannus
-
MeSKA
aktív tag
válasz
felho001 #47507 üzenetére
Távolról böngészőbe beírva eddig elértem a már korrektül beállított xy.synology.me NAS rendszerét. De kicserélték az UPC-s szerelők a router/modemem. Azóta van problémám. Csak azért nem értem mi a baj, mert egy TP-Link Routerem van, azon van minden IP forward is beállítva illetve itt van az NAS is csatlakoztatva.
Krealon:
A UPC-s routerten is be kell állítani IP forwardot? (a régi UPC-s routeren nem kellett, sima bridge módba volt) -
VGYke
addikt
Sziasztok! Megint egy amatőr kérdés: 3 felhasználóm van:
Mondjuk vendég nincs beállítva, de én vagyok VGyke. Nem emlékszem hogy: admin felhasználót konfigurálnom kellett valamikor is
Ennek ellenére van az admin-nak jelszava:
Ezt én adhattam meg, vagy gyári alapértelmezett? És ha gyári, akkor mi?
Változtassam meg?Más:
Antivirus Essential ér valamit?
Illetve a Antivirus by McAfee fizetős? Ha igen hogyan fizetős? -
krealon
veterán
"most el lehet érni kívülről, androidról a file stationt, de xy.synology.me nem elérhető. Viszont működik a torrent is. Illetve el tudom érni Quickconnectel is. Mi lehet a baj?"
Az a baj, hogy vagy
- nincs publikus IPv4-ed, vagy
- nem UPnP a router-ed, vagy
- nincsenek megnyitva (forward-olva) a szukseges portok. -
törölt tag
Nem kell semmi trükk.
A Synology NAS-ok belső diszkjeinek fájlrendszere valóban EXT4 (ill. Btrfs, ha olyant kívánsz), de külső fájlrendszerként ismerik a Btrfs, EXT4, EXT3, FAT, NTFS, HFS+, exFAT* fájlrendszereket és mozgatni, másolni tudják az adatokat az eltérő fájlrendszerek között a könbözö szolgáltatásokkal (WebDAV, FTP, CIFS stb.)
(A *-al jelzett fájlrendszert külön fizetős csomaggal kezeli.)
-
D501
újonc
Sziasztok!
Még új vagyok ebben a témában. Nem ismerem a NAS-t.
Eddigi kereséseim eredményeként arra jutottam, hogy a NAS EXT4-es fájlrendszert használ. Én képeket tárolnék illetve torrent futtatásra használnám. A kérdésem a következő lenne: Win10-et használok. A NAS-en tárolt fájlokat, tudom-e átmásolni a windowsra és futtatni? Kell hozzá valami program, ami az ext4-es fájlrendszerű adatot átkonvertálja ntfs fájlrendszerre?
Nagyon tudatlan vagyok. Viszont szeretném kihasználni a NAS előnyeit.
Segitségeteket előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
tobias40 #47502 üzenetére
Így utólag már nehéz megfejteni miért állt egy napig. Még az is lehet, hogy a driver telepítésén akadt el vagy nem volt rendesen bedugva.
DE! Ne hasonlítgassuk már össze a kliensek (Windows) reakcióidejét a szerverekével (NAS) mert feladataik tekintetében nincsenek egy súlycsoportban. Egy NAS akkor is dolgozik, ha látszólag semmit sem csinál, ha mást nem fájlrendszert tart karban.
-
tobias40
veterán
válasz
#29810560 #47501 üzenetére
A csatolt képen láthattad mit mutatott NAS,semmi mást nem csinált vele,nem írta hogy esetleg csatlakoztassam újra..(meg itt sem ajánlotta senki ezt a megoldást,én nem is gondoltam erre)
Miután rádugtam a pc-re ,egyből felismerte,visszatettem a NAS-ra és Ő is és elkezdte az inicializálász ill. mount-ot.
Mielőtt a pc-re dugtam egy napig volt a NAS-on és semmit nem csinált vele,most meg végzett 1-2 perc alatt mindennel.Ennyi volt a történet lehet én voltam a láma,nem tudom.
A lényeg hogy most már megy!
-
törölt tag
válasz
tobias40 #47499 üzenetére
Imádjátok ezt az 'X-akta' konteót.
Pedig az informatikában mindennek oka van csak Te nem tudsz róla/nem ismered az okokat.
Amikor egy külső házat - benne a háttértárral (tárakkal) - rádugsz a NAS-ra annak egyrészt kezelnie kell a hardvert másrészt a lemezek tartalmát a fájlrendszer részévé kell tenni (inicializálás ill. mount). Ez a folyamat a lemezek kapacitásától függően hosszú ideig is eltarthat. Ezért van hogy maga a lemez - mint hardver - már látszik, de a tartalma csak akkor, ha végzett a mount folyamattal.
-
Borisz76
nagyúr
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Tutu7030 #47493 üzenetére
Köszi, a NAS tűzfalában van olyan opció, hogy országokat tiltcsak, de ez ugye a black list.
Én a fordított logikában gondolkodnék, white list-ben, azaz felsorolnám azokat az országokat (pl. Magyarország), ahonnét elérhető a NAS, ezen kívűl más országból ne lehessen elérni azt.
-
tobias40
veterán
Rádugtam pc-re és a totál commanderben ,win intézőben,látom az összes dir-t és filéket és megnyitható minden,képek videók és más dolgok is.
Ugye a NAS is látja csak nem hajlandó engedni a hozzáférést ,formázás aktív csak meg a megosztás fül de az sem teszi be a megosztott mappák közé.
Restartok már megvoltak többször is! -
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Egy Synology NAS-on (DS118) hogyan lehet beállítani azt, hogy csak Magyarországról lehessen elérni, de úgy, hogy a QuickConnect még működőképes maradjon, valamint a DS Photo, DS Video, DS Get, DS File Androidos alkalmazások tudjanak kapcsolódni továbbra is a NAS-hoz, akár QuickConnecten keresztül is?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
claire78
senior tag
-
tobias40
veterán
Itt nagy hülyességet kérdezek vagy senki nem tudja a megoldást?
Jó lenne ha nem buknám az adatokat,hiszen már ugye dolgozott a NAS-al együtt egy másik usb-s külső házban.. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Pgabor79 #47486 üzenetére
De eltárolódnak természetesen.
Sudo és SSH-n kell bejelentkezni.
Ez után lehet kutakodni a @Download mappában.Részleteket nem tudom mert nem próbáltam.
Gyugyo79 írt egy hozzászólásban is róla.
-
Borisz76
nagyúr
-
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok!
Download Station-nél hol tárolódnak a .torrent fájlok a NAS-on?
Le szeretném menteni a futó torrentjem .torrent fájljait, hogy egy másik NAS-on újra be tudjam állítani őket.Lehetséges lementeni őket?
-
Fr3eWar
őstag
Legalább meg lett a gond.
Nálam egyébként szó nélkül lejátszotta a feltöltött file-od.
Annyi, hogy én a gyári VIDEO mappát hagytam DLNA-nak.Vezérlőpult információs központnál van egy zöld karika a státusznál (mögötte jó esetben normál felirat) a zöld kör fölé tartod az egeret és írja a hőfokot.
Az a grafikonos felület meg nincs a NAS-on, hanem külső tool: https://github.com/netdata/netdata
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
A testvéremnek egy Synology DS216SE NAS-ja van.
Pár hónapja azt produkálja, hogy a Transmission minden hibaüzenet nélkül egyszerűen leáll. Már töröltem neki a készülékről és újra felraktam, de ugyanúgy leáll kiszámíthatatlan időközönként. Újraindítva megy újra 1-2 napig, majd újra leáll. Elképzelésem sincs mit lehetne vele kezdeni.Más is tapasztalta már ezt a problémát?
-
VGYke
addikt
válasz
Borisz76 #47477 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Szerintem ezen beállítás volt a hibás:
Bár nem teszteltem végig a filmeket. A fentiekben valaki (én) becsattogtatta pl.
lehetőséget. Mindegy is, a Mediaszerver beállításból minden pipát kivettem....
Az egy másik kérdés, hogy ha a pipák ott voltak, mi nem tetszett a NAS-nak a csatolt filmmel kapcsolatban
MKV-t szoktam szerkeszteni mkvtoolnix-el. Lehet ez a baj?Más: e90lci:
Szétcsattogtam az egeret, de azt a "Vezérlőpult-->információs központ" lehetőséget és grafikont nem találtam meg!Tényleg mindenkitől elnézést kérek ha egyértelmű dolgokat kérdezek, de most ismerkedem a rendszerrel!
-
MeSKA
aktív tag
Sziasztok! Ismét a segítségeteket szeretném kérni! Az UPC cserélt egy routert nálunk, viszont nekem külön TP-Link router-em van, ami már be volt állítva és ment minden jól. De ahogy a srác kicserélte, már nem érem el belső hálózaton kívül sehogy. A fix IP-jét beírva elérem, de a xxxyyy.synology.me már nem. Mit kell esetleg beállítani? A UPC router régen is és most is bridge módba van...
-
tobias40
veterán
Ebben tud vki segíteni nekem?
-
VGYke
addikt
-
VGYke
addikt
Hagy térjek már vissza ezen kérdésemhez, mert idegesít! Lényeg: router+hdd-n lévő filmeket simán lejátsza a TV DLNA lejátszója, ugyanezen filmeket a Synology DS218+ és TV DLNA lejátszója nem! A PC-n tudom nézni a DS218 filmeket, a TV-n nem. Mi lehet a baj? Csak "néhány" mkv-ről van szó, a többivel nincs baj.
(Na most a néhány nem tudom mennyi, mert az 1TB-ból ellenőriztem vagy 100GB-ot)
Itt egy le nem játszható mkv: letöltés -
tobias40
veterán
válasz
Mezga Aladár #47469 üzenetére
De eddig is külső házban volt a vinyó csak egy másikban!
Nem a NAS-ban volt! -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #47469 üzenetére
https://www.synology.com/hu-hu/en-global/knowledgebase/DSM/tutorial/Storage/How_can_I_recover_data_from_my_DiskStation_using_a_PC
Nem megy valamiért linkbe.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
tobias40 #47466 üzenetére
Megetted azt az infót, hogy a dsm lemezét tudod olvasni usb házból.
Kérdésedre a válasz: vagy visszateszed a nasba és lementesz róla mindent,vagy ez alapján másolsz.
-
aTe014
aktív tag
DS118-am DSM 6.2.1-23824 Update 4-re frissült. Minden OK.
-
tobias40
veterán
Kicseréltem a külső usb-s házamat egy másikra a vinyót uanazt tettem bele vissza ami a régiben volt.
Az usb eszközöknél látja a NAS az új meghajtót de a tartalmát nem és formázni akarja,holott már ugye ez volt ebben a NAS-ban.Mit csinálok rosszul vagy ez így jó és bukom az adatokat?
Ntfs van a vinyón de ez így is volt eddig is.
Csak mentésekre használom ezt az eszközt.Megosztani megtudtam de nem jelenik meg a megosztott mappák között!
L:/dl/upc/2019-01/03/80804_yqewmwlqlgvaksqc_img_20190103_141806.jpg] -
-
válasz
Mezga Aladár #47460 üzenetére
Igen de az hbk fileokat hoz létre. Normál fileok másolására nincs lehetőség?
-
Egy egyszerű dolgot szeretnék csinálni.
Van egy USB merevlemezem ami folyton a NASon lóg.
A fotó könyvtáramat szeretném rámásolni hetente egyszer, valahogy úgy mint cloudnál hogy kövesse a változásokat. Van rá mód? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Jelenleg egy Asus RT-86U routeren is van HDD megosztott filmekkel, meg ugyanezen filmeket átmásoltam a DS218+ NAS-ra.
Hogyan lehet az, hogy TV DLNA-n lejátszva, ugyanazon mkv film a routerről hibátlanul lejátszható, a DS218+-ról meg nem indul el? -
gyugyo79
addikt
válasz
WaterWave #47451 üzenetére
Itt leírtad ( (#47413) WaterWave ), hogy mire változtattad a portot és a routerbe megcsináltad a port átirányítást erre a portra.
Ennyi a megoldás ... Publikus IP címed egy van amire a DNS/ek mutatnak ezért mindegy, hogy ehhez is a Synologyst vagy amit a VPN -hez használsz használod vagy csinálsz másikat.
Ha VPN -en keresztül használja valaki az RDP -t erre semmi szükség sőt a router port átirányítás akkor teljesen felesleges ugye. Igazából én amúgy is csak a "55333" (random nem alap portot) irányítom 3389 -re ha nem VPN -át használom az RDP -t. -
WaterWave
veterán
Srácok, van arra mód, hogy van egy nas szerver, aminek belső ip-je 192.168.0.100 mondjuk, erre rá van kötve egy dns synology cím, ami szuperul működik, viszont a nas szerveren fut egy virtuális szerver, aminek már 192.168.0.200 a címe, van rá mód, hogy dns-el ezt a címet el lehessen érni interneten?
Amin agyalok, hogy egy noip alkalmazás ami futna a virtuális szerveren, de ez annyira nem jó, nekem olyan megoldás kéne hogy a meglévő synology dns hez lehessen valahogy rávésni a fix ip címes virtuális szerver címét dnsbenVagy egyáltalán ilyen elképzelésre milyen megoldás a legtutibb?
távoli asztal miatt kellene mert nem mindig tudok vpn-en lenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest